Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πού είναι ο ΠΑΟΚ;

Συνεχίζει τις αυτοκτονίες ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» συνέχισε να μη θυμίζει την σταθερή ομάδα του α’ γύρου και παρόλο που προηγήθηκε με δύο γκολ, ένιωσε και τυχερός που δεν έχασε απ’ τον Εργοτέλη (2-2).

Πού είναι ο ΠΑΟΚ;
Ό,τι μπορεί για να χάσει όλους τους στόχους του κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και προηγήθηκε 2-0 στο «Παγκρήτιο» έκανε τα πάντα για να… μην κερδίσει και ο Εργοτέλης δεν τον συγχώρεσε. Οι Κρητικοί έφεραν τούμπα το ματς χάρη στις… ευγενικές χορηγίες της άμυνας της ομάδας του Στέφενς και λίγο έλειψε να φτάσουν ακόμη και στη νίκη, 2-2.

Τα γκολ των Λάζαρ (2’) και Σαλπιγγίδη (47’) στο ξεκίνημα των ημιχρόνων έδειχναν πως θα δώσουν άνετο «τρίποντο» στους Θεσσαλονικείς, όμως το τραγικό λάθος του Ινσαουράλδε στο 71΄ έδωσε στο πιάτο στον Μονακέλο το 2-1, ενώ το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε έπειτα από αυτογκόλ του Κίτσιου στο 81΄.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε στην 3η θέση, έπειτα και από τη νίκη του Ατρόμητου στο Αγρίνιο, ενώ το κλίμα για τον Χούμπ Στέφενς μοιάζει πιο κακό από ποτέ. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έρχεται ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία.

Το ματς:



Το παιχνίδι απέκτησε… αφεντικό από το πρώτο δίλεπτο. Οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά στο ματς, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί. Στην πρώτη τους επίθεση στο ματς οι Θεσσαλονικείς έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Εργοτέλη και με κοντινή προβολή του Κοστίν Λάζαρ άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του ματς. Οι Κρητικοί δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το γρήγορο γκολ και με γρήγορες επιθέσεις κυρίως από τα άκρα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη, που έμεινε όρθια χάρη στον Γλύκο.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και με «όπλο» την ηρεμία στη μεσαία γραμμή κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό των γηπεδούχων και να ανεβάσει τις γραμμές του στο γήπεδο. Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Στέφενς δεν επέτρεπε πλέον στον Εργοτέλη να γίνει απειλητικός, ωστόσο, ούτε οι παίκτες του Ολλανδού έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να προηγείται 1-0 αλλά να μην μπορεί να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Με τον ίδιο τρόπο «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Στοΐκοβιτς για δεύτερη φορά με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται με υποδειγματικό τρόπο το τακουνάκι του Λάζαρ κάνοντας το 2-0 στο 47’. Ο ΠΑΟΚ έμεινε ψηλά στο γήπεδο όμως οι παίκτες του Εργοτέλη κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το… ανοιχτό γήπεδο και απείλησαν την εστία του Γλύκου.

Οι Κρητικοί κατάφεραν να μεταφέρουν το παιχνίδι έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, που έμοιαζαν να έχουν ξεμείνει από ανάσες. Τελικά, κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι χάρη στο τραγικό λάθος του Ινσαουράλδε, που επέτρεψε στον Μονακέλο να μειώσει στο 71’. Οι Κρητικοί γέμισαν με αυτοπεποίθηση «στρίμωξαν» τον ΠΑΟΚ και κατάφεραν να πετύχουν το 2-2 έπειτα από αυτογκόλ του Κίτσιου στο 81’. Η ισοπαλία δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρότι οι παίκτες του Ουζουνίδη πλησίασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα.



Οι συνθέσεις:



Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (56’ Ρομάνο), Ιμπραΐμ, Κούμπικ (55’ Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μοαντιμπανγκά

Στον πάγκο: Αθανασίου, Γιοβάνοβιτς, Κούτρης, Κοντέ

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε (80’ Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (79’ Λούκας), Χούσεν

Στον πάγκο: Γκσπούρνιγκ, Σκόνδρας, Γεωργιάδης, Στοχ, Νίνης

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Γήπεδο: Παγκρήτιο Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: