Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Οι «πρωτάρηδες» του ντέρμπι! (video)

Αλλιώτικο ντέρμπι θα 'ναι αυτό της Κυριακής σε σχέση με αυτό της Λεωφόρου. Πέντε μήνες μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός το sport-fm.gr καλωσορίζει τους «νέους», που δεν είναι όμως και τόσο… ψαρωμένοι!

Οι «πρωτάρηδες» του ντέρμπι (video)
Η ημέρα που όλη η Ελλάδα -και όχι μόνο- περίμενε, έφτασε. Οι δυο καλύτερες ομάδες της χώρας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στο γήπεδο για τη… μητέρα των μαχών.

Είναι το ντέρμπι των ντέρμπι. Ένας αγώνας μίσους και πάθους ανάμεσα στις δυο ομάδες που διαχρονικά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τόσοι και τόσοι παίκτες έχουν γράψει το όνομά τους ανεξίτηλα στις αναμετρήσεις των «πράσινων» με τους «κόκκινους».

Πέραν των παραπάνω όμως, υπάρχουν -όπως πάντα- οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Oι ποδοσφαιριστές που πατάνε το πόδι τους για πρώτη φορά στο χορτάρι για να δουν από μέσα πως είναι να αγωνίζεσαι σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες, που για πρώτη φορά θα πάρουν γεύση από το αποψινό αγώνα και… που ξέρουμε, ίσως γίνουν τα πρόσωπα που θα συζητάμε για τα επόμενα χρόνια.

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους:

Η φυγή του Κώστα Μήτρογλου -παίκτη που χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο- ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» να ψάξουν τον αντικαταστάτη του, βρίσκοντάς τον στο πρόσωπο του Παραγουανού, Νέλσον Βαλντέζ.

Ο έμπειρος επιθετικός, μπορεί να μην γνωρίζει από… ελληνικό «clasico» αλλά στην γλώσσα των ντέρμπι μιλάει πολύ καλά γερμανικά, καθώς από το 2006 έως το 2010 αγωνίστηκε στην Μπορούσια του Ντόρτμουντ, η οποία ξέρει από… εχθρούς.
Τα ματς με τις μισητές Σάλκε και Μπάγερν Μονάχου του έχουν δείξει πολύ καλά τι πάει να πει αγώνας ζωής ή θανάτου.

Ωστόσο, οι μεγάλοι αγώνες για τον Βαλντέζ δεν τελειώνουν εκεί καθώς η σεζόν 2012/2013 τον βρίσκει να αγωνίζεται με την φανέλα της Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» εδώ και δεκαετίες συγκρούονται με δυο από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Τις βάσεις τις έχει, μένει μόνο να δούμε πως θα ανταποκριθεί επί φαληρικού εδάφους.

Επόμενος, είναι ο Ερνάν Πέρες. Μαθημένος και αυτός στις ισπανικές μάχες, καθώς πριν έναν μήνα περίπου ήταν παίκτης της Βιγιαρεάλ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί εναντίον των υπερδυνάμεων της Ιβηρικής χερσονήσου, ωστόσο η μεγάλη αντίπαλος των «κίτρινων υποβρυχίων» είναι η Βαλένθια. Στις 17/10 του 2013 οι δυο ομάδες δίνουν μια από τις εκατοντάδες μάχες τους, και ο Πέρες γίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς σφραγίζει την νίκη της Βιγιαρεάλ με 2-0. Αν μη τι άλλο, κάτι ξέρει από ματς υψηλής σημασίας.

Δείτε το γκολ



Ο τελευταίος από πλευράς Ολυμπιακού είναι ο Τσόρι Ντομίνγκες. Μπορεί να είναι στον Πειραιά από το καλοκαίρι αλλά ντέρμπι στον πρώτο γύρο, στην Λεωφόρο, δεν έπαιξε. Κι αυτό γιατί ένα πρόβλημα τραυματισμού δεν του το επέτρεψε.

Μια ομάδα είναι αρκετή για να περιγράψει την εμπειρία του Αργεντινού σε τέτοιου είδους ματς. Ρίβερ Πλέιτ. Έχοντας τεράστια καριέρα σε Ρούμπιν Καζάν, Ζενίτ, Βαλένθια και Ράγιο Βαγεκάνο και αντιμετωπίζοντας τόσους και τόσους συλλόγους, ο αγώνας με την Μπόκα Τζούνιορς δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι αυτός που έχει παίξει ίσως το μεγαλύτερο αγώνα μίσους στον πλανήτη. Αγώνας, στον οποίον τα νεύρα… λυγίζουν.

(Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση της Ρίβερ με την Μπόκα, με τον Τσόρι να αποβάλλεται)



Για τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό ο… «πρωτάρης» είναι ο Μλάντεν Πέτριτς, κατά κάποιο τρόπο. Ο Κροάτης με εξίσου τρομερή καριέρα, είναι ο παίκτης ο οποίος αντικατέστησε τον περσινό πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο Πέτριτς, όπως παραπάνω ο Βαλντέζ, έχει αποκτήσει εμπειρία ντέρμπι από την θητεία του σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Αμβούργο. Οι αγώνες με την Μπάγερν Μονάχου είχαν πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα, ωστόσο για την ομάδα του λιμανιού ο μισητός αντίπαλος λεγεται Βέρντερ Βρέμης.

Δείτε το Πέτριτς να σκοράρει δυο φορές απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης






Τέλος, ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι Μάικλ Ολαϊτάν, Γιώργος Κουτρουμπής και Αμπντούν Ατζαγκούν, οι οποίοι στον πρώτο αγώνα ναι μεν αποτελούσαν μέλη της ομάδας, αλλά δεν είχαν πείσει τους προπονητές να τους χρησιμοποιήσουν. Ίσως έρθει τώρα η σειρά τους…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: