Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ο ΠΑΟ θα είναι μεγάλος αντίπαλος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta το μεγάλο ντέρμπι των αιώνιων από μία άλλη διάσταση.
Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω απολύτως με όσα είπε ο Μίτσελ για τον Παναθηναϊκό. Και να μην μπω στη διαδικασία για να γίνω αρεστός στον πολύ κόσμο, να πω «έλα μωρέ, για τέσσερα γκολ είναι ο βάζελος».
Ο Παναθηναϊκός θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος στο ντέρμπι. Εγώ αυτό βλέπω. Και γιατί είναι…Παναθηναϊκός, με ό,τι συνεπάγεται η βαριά φανέλα μίας μεγάλης ομάδας, αλλά και γιατί δεν έχει φέτος καθόλου κακή ομάδα. Να θυμίσω ότι στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές έχει μία ήττα, στην Τρίπολη, όπου από συγκυρίες τον κέρδισε ο Αστέρας.
Για να δούμε το ντέρμπι στην πραγματική του διάσταση, δεν πρέπει να σταθούμε στη διαφορά των 27 πόντων που χωρίζει τους δύο αιώνιους. Η διαφορά υπάρχει γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός και είναι καλύτερη ομάδα κι έχει άλλο βάθος στο ρόστερ του, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βγάλει διάρκεια στην απόδοσή του. Όμως, σε μεμονωμένα παιχνίδια και δη στα πιο μεγάλα, είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για τον καθένα.
Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 1-0, με γκολ στο 90’, σε ένα παιχνίδι εντελώς ανοιχτό.
Στην Τούμπα ο ΠΑΟ έχασε 2-1, γιατί αστόχησε ο Μπεργκ σε πέναλτι στο 81’, ενώ στη Λεωφόρο τον κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ κατά κράτος.
Θέλετε να δούμε τον ΠΑΟ και στα περσινά ντέρμπι;
Δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό, 2-2 στο ΟΑΚΑ και 1-1 στο Καραϊσκάκη, όπου ο Μήτρογλου ισοφάρισε στο 87’.
Νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ήττα 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν έμεινε με 10 παίκτες από το 40’, λόγω αποβολής του Πάπε Σο, στο 0-0.
Και δύο νίκες επί της ΑΕΚ, με 2-0 κι 1-0.
Αυτά εγώ υπολογίζω φίλοι μου. Τον ΠΑΟ στα μεγάλα παιχνίδια. Γιατί μεγάλο παιχνίδι είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν θα τον κρίνω τον ΠΑΟ, γιατί δεν μπορεί να κερδίσει τις μικρές ομάδες στη Λεωφόρο, ενώ ο Ολυμπιακός ρίχνει τεσσάρες και πεντάρες. Μα ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμος πρωταθλητής. Είναι η μακράν καλύτερη ομάδα. Διαπρέπει σε ολόκληρο Τσάμπιονς Λιγκ.
Όμως, τα ντέρμπι έχουν τους δικούς τους κανόνες. Γι΄ αυτό και στα 15 τελευταία ντέρμπι των αιώνιων σε επίπεδο πρωταθλήματος, το μεγαλύτερο σκορ ήταν το 2-0 πριν 4,5 χρόνια με τα γκολ του Μήτρογλου. Η δε τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη επί του ΠΑΟ ήταν πριν τρία χρόνια, με το γκολ του Τζιμπούρ στο 93’. Γενικά λοιπόν μιλάμε για πολύ αμφίρροπα παιχνίδια. Πολύ απλά, γιατί οι παίκτες του ΠΑΟ δίνουν το 110% σε αυτά τα ντέρμπι, ξεπερνάνε τον εαυτό τους, καθώς σχεδόν πάντα είναι κάτω από τον Ολυμπιακό και τα βλέπουν ως ευκαιρία λύτρωσης απέναντι στον κόσμο τους.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟ εσχάτως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, πολύ απλά γιατί ο Αναστασίου μέσα στο Φλεβάρη μπόρεσε και βρήκε ένα μόνιμο σχήμα ενδεκάδας. Έχει επιλέξει 12 παίκτες (Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίντεφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέϊντ, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Καρέλλη) και φτιάχνει την ενδεκάδα πάντα από αυτούς στα πέντε τελευταία ματς, με συνέπεια να βγάζει μία ομοιογένεια. Το ίδιο θα κάνει και στο ντέρμπι, αν κι έχω μία υποψία μήπως ξεκινήσει με Κλωναρίδη αντί Καρέλλη. Ο Καπίνο είναι σε φόρμα κι ο Πέτριτς σαν αλλαγή μπορεί να μπει σε φάσεις και στον ΠΑΟ θα τον βάλουν μετά το 60’, με την προσδοκία να κάνει ό,τι πέρσι ο Φιγκερόα, που είχε μπει αλλαγή κι είχε ανοίξει το σκορ.
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης για να κερδίσει. Γνώμη μου είναι ότι με απόδοση όπως στη Λεωφόρο, στον α΄γύρο, αυτή τη φορά δεν θα κερδίσει. Το καλό του πρώτο 25λεπτο σε εκείνο το ματς, θα πρέπει να γίνει 50λεπτο στο Καραϊσκάκη. Και στο υπόλοιπο διάστημα αν μη τι άλλο να είναι καλός και ψύχραιμος αμυντικά, γιατί απέναντί του θα έχει ένα μεγάλο αντίπαλο, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική του θέση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: