Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το ντέρμπι της μαγκιάς!!

«Ντου από Παντού» για το μεγάλο ματς της αγωνιστικής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Για ποιο λόγο είναι το ντέρμπι της μαγκιάς για τους δυο μονομάχους;
Εγώ ένα ξέρω. Απ’ αυτό το ντέρμπι δεν υπάρχει ουσιαστικό βαθμολογικό όφελος. Με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός είτε κερδίσει, είτε όχι, το πρωτάθλημα το παίρνει δια περιπάτου. Και ο Παναθηναϊκός είτε πάρει αποτέλεσμα, είτε όχι, είναι ήδη στα πλέι οφ.
Κυνηγάνε
Τώρα θα πει κάποιος «αν π.χ. κερδίσει ο Παναθηναϊκός, δεν χάνει το φετινό αήττητο ο Ολυμπιακός;». Εντάξει, ισχύει αυτό, όπως και για τα ρεκόρ που κυνηγάνε οι ερυθρόλευκοι, όμως από την στιγμή που δεν κρίνεται το πρωτάθλημα απ’ αυτό το ματς, θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο και μερικά άλλα πράγματα.
Για τον τσαμπουκά τους
Κατ’ εμέ, λοιπόν, αυτό είναι ένα ντέρμπι για το πρεστίζ πάνω απ’ όλα. Για το ηθικό των δυο ομάδων. Για τον τσαμπουκά τους και την μαγκιά τους.
Το απόλυτο αφεντικό
Ο Ολυμπιακός, που είναι φαβορί, πέρυσι δεν τον κέρδισε στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό. Λέτε να μην θέλει μια νίκη στο ντέρμπι επί του αιώνιου; Αν γίνεται και με πολλά γκολ. Για να δείξει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό και ότι μπορεί να κερδίζει τον Παναθηναϊκό μέσα – έξω.
Με παράσημο
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην διεκδικεί φέτος το πρωτάθλημα, όμως φτιάχνει μια ομάδα με τσαγανό. Στο πρώτο ματς στην Λεωφόρο στάθηκε καλά κι ας έχασε. Δεν θα είναι, λοιπόν, ένα παράσημο γι’ αυτή την καινούργια ομάδα που χτίζεται φέτος αν φύγει με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη. Και ειδικά αν κάνει κανένα διπλό.
Το «εγώ»
Θέλω να πω ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι άλλα πράγματα από τους βαθμούς, τους τίτλους, τα πριμ. Είναι και το «εγώ» του κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι και η ίδια η βαρύτητα της φανέλας που δίνει άλλη δυναμική στα ντέρμπι. Είναι και η χαρά που θέλει κάθε μεγάλος σύλλογος να δώσει στον κόσμο του μέσα από τέτοια ματς.
Η μαγκιά
Γι’ αυτό και λέω ότι θεωρητικά μπορεί να μην έχει υψηλό βαθμολογικό ενδιαφέρον το συγκεκριμένο ντέρμπι, όμως υπάρχει στην μέση και η μαγκιά της κάθε ομάδας που θέλει να την δείξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Για τον εγωισμό της. Για τον κόσμο της που περιμένει να πανηγυρίσει τη νίκη επί του αιώνιου.
Κάτι θετικό
Μακάρι να γίνει ματσάρα, λοιπόν. Να δούμε ένα ντέρμπι που θα έχει κάτι να μας πει. Κάτι θετικό να θυμόμαστε. Κι ας κερδίσει ο καλύτερος…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: