Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τα μεγάλα ατού του Μίτσελ!!

Σε έξι παίκτες του βασίζει πολλά για την... μάχη με τον Παναθηναϊκό ο Μίτσελ. Ποια είναι τα βαριά χαρτιά του Ισπανού σύμφωνα με την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει.
Ρομπέρτο: Έχοντας... καπαρώσει την θέση με το Νο1 κάτω από τα δοκάρια δικαιωματικά από την αρχή της χρονιάς ο Ισπανός πορτιέρο είναι ένα βασικό γρανάζι στην ερυθρόλευκη μηχανή για το ντέρμπι. Ο Ρομπέρτο δεν έχει αποδειχθεί απλά ένας πολύ καλός γκολκίπερ με καίριες επεμβάσεις και βασικότατο ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και ένας παίκτης που καθοδηγεί και κατευθύνει όπως πρέπει την αμυντική γραμμή της ομάδας, καταφέρνοντας να βρει την απαιτούμενη χημεία με όποιον αμυντικό και εάν παίζει.
Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ένας παίκτης που έχει κάνει πολλή και μεγάλη προσπάθεια φέτος ώστε να πιάσει στο 100% τα αγωνιστικά του στάνταρ και να προσεγγίσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα που είχε πριν τον σοβαρό του τραυματισμό. Παραμένει μία πολύ σπουδαία αμυντική μονάδα για τους πρωταθλητές και ένας κεντρικός αμυντικός με μεγάλες παραστάσεις και ανάλογη εμπειρία από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ντελβίν Ντινγκά: Ο Αφρικανός -όπως συνέβη και με τον Σαμπού Γιαταμπαρέ- πέρασε από ένα στάδιο αμφισβήτητης όμως όλα αυτά ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν. Ο Ντινγκά έχει πάρει με το σπαθί του φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό προσφέροντας πολλά στον άξονα και αμυντικά αλλά και δημιουργικά. Ο διεθνής αμυντικός χαφ που προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση με την Γιουνάιτεντ είναι ο παίκτης που θα σηκώσει μεγάλο βάρος στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ερνάν Πέρες: Ήρθε με περγαμηνές στον Ολυμπιακό και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πιστοποίησε το τι μπορεί να προσφέρει δημιουργικά και επιθετικά. Ένας χαφ με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, πλαγιοκοπήσεις και ιδιαίτερα καλό πόδι. Ο Παραγουανός διεθνής είναι σε διαρκή ανοδική πορεία στον αγωνιστικό χώρο με τον Μίτσελ να έχει βρει για τα άκρα της επίθεσης έναν ποδοσφαιριστή ικανό για μεγάλες ζημιές με οποιονδήποτε αντίπαλο.
Νταβίντ Φουστέρ: Ανήκει στην παλιά... φρουρά της ομάδας όμως εξακολουθεί να είναι πολύτιμος. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ποδοσφαιριστής που κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Κόβει, μοιράζει μπάλες, σκοράρει και ενώ μπορεί να εκτελέσει και καλά στημένα. Έχει την ικανότητα να καλύπτει πολλούς χώρους, να μπλοκάρει το παιχνίδι του αντιπάλου και ενιότε ακόμα και να το... καταστρέφει. Ο προπονητής του αναμένεται να τον εμπιστευθεί για το αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων για τα άκρα στην θέση του Κάμπελ.
Τσόρι Ντομίνγκες: Τον αφήσαμε για τελευταίο όμως την δεδομένη χρονική στιγμή ίσως και να είναι πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός «μαέστρος» του Ολυμπιακού είναι ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ντομίνγκες εκτός από την μεγάλη του βοήθεια στον δημιουργικό τομέα και την τεχνική του και πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο αλλά και προσφέρει και σε επίπεδο σκοραρίσματος με τα τέρματά του. Ο Τσόρι αποτελεί ένας εκ των παικτών-κλειδιά του Μίτσελ και ενδεχομένως και να είναι στην παρούσα φάση το πιο δυνατό του ατού (σ.σ. από τους παίκτες που προορίζονται για βασικοί).
* Η επιλογή των παραπάνω παικτών σχετίζεται με τα πλάνα που έχει για την βασική ενδεκάδα του ντέρμπι ο Μίτσελ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: