Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Οι «αιώνιοι» σε… ευρώ!

Μπάλα δεν παίζουν τα λεφτά. Όμως κι αυτά έχουν το ρόλο και το ενδιαφέρον τους στο ποδόσφαιρο. Το www.sport-fm.gr πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός βγάζει στη… σέντρα τη σύγκρισή τους σε ευρώ.

Οι «αιώνιοι» σε… ευρώ
Ένα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πάντα ζήτημα τιμής. Όμως και κάποιες άλλες… τιμές έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, αυτές της χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Κι ας μην έχουν καμία σημασία όταν οι δύο «αιώνιοι» θα παραταχθούν απόψε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η διαφορά μεταξύ «ερυθρόλευκων» και «πράσινων» είναι ανάλογα μεγάλη του +27 που έχουν οι πρώτοι από τους δεύτερους στη Σούπερ Λίγκα, όπως προκύπτει από την έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt.

Ενώ λοιπόν το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτιμάται σε 65.900.000 ευρώ, αυτό του Παναθηναϊκού είναι κατά 50.000.000 ευρώ πιο φθηνό, καθώς υπολογίζεται στα 19.950.000 ευρώ. Πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο θεωρείται ο Ρομπέρτο με 5,6 εκατ. ευρώ για τους γηπεδούχους του αποψινού αγώνα, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Καπίνο, Μπεργκ και Πέτριτς έχουν αξία 2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι Πειραιώτες για τις φετινές τους μεταγραφές έχουν δαπανήσει περίπου 12,9 εκατ. ευρώ, ενώ το «τριφύλλι» μόλις 200.000 ευρώ, για την απόκτηση του Αμπντούλ Ατζαγκούν. Αντιστοίχως από τις πωλήσεις που έχουν κάνει οι πρωταθλητές έχουν βάλει στα ταμεία τους 35,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός 5,3 εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: