Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τσεν-άμο και αίμα!

Κουμάντο στο Αγρίνιο κάνει ο… Ατρόμητος! Με έναν ιπτάμενο Τσενάμο και το γνωστό «δολοφόνο» Παπαδόπουλο, οι Περιστεριώτες άλωσαν δεύτερη φορά (μετά το Κύπελλο) την απόρθητη έδρα του Παναιτωλικού (3-1).

Τσεν-άμο και αίμα
«Κακός δαίμονας» του Παναιτωλικού είναι ο Ατρόμητος του Ατρόμητου φέτος, καθώς τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα (3-1) στο Αγρίνιο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, ενώ τον είχε νικήσει με 2-0 στο Κύπελλο. MVP των φιλοξενούμενων ο εκπληκτικός σήμερα γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Λουίτζι Τσενάμο.

Σκόρερ οι Παπαδόπουλος (8', 80'), Μπρίτο (64') για τους νικητές και ο Μπόγιοβιτς (56') για τους ηττημένους. Τους 55 βαθμούς έφθασε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και συνεχίζει να απειλεί τον… ΠΑΟΚ. Τα 11 γκολ σε 25 συμμετοχές στη φετινή Superleague έφθασε ο Έλληνας επιθετικός του Ατρόμητου.

Έκανε ότι μπορούσε ο Παναιτωλικός, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό, Λουίτζι Τσενάμο, ο οποίος νικήθηκε μόνο στο 56’, αλλά σε όλες τις άλλες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει δήλωσε «παρών».

Οκτώ νίκες και τέσσερις ισοαπαλίες είχαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο, καθώς το ματς με τον Ολυμπιακό είχε έρθει 0-0, ενώ είχαν νικήσει με 2-0 τον ΠΑΟΚ και 1-0 τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, παρότι αυτό έληξε με το εις βάρος του 1-0 από το γκολ του Παπαδόπουλου. Η ομάδα του Μάκη Χάβου μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με τον Καμαρά να πρωταγωνιστεί στην πρώτη φάση, κάνοντας εξαιρετική ενέργεια, ξεφεύγοντας από τους Γκαρσία και Νάστο, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε έδιωξε ο Τσενάμο. Τα «καναρίνια» είχαν στα επόμενα λεπτά τον έλεγχο του ματς με τους Τζούνιορ και Θεοδωρίδη να απειλούν με μακρινά σουτ.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς ο Ατρόμητος σκόραρε με τον Παπαδόπουλο στο 8ο λεπτό. Οι «μπλε» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ναπολεόνι να συνεργάζεται με τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος έκανε το 1-0 με αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε ύστερα από το σουτ του σε έναν αμυντικό και στον Ράφαελ και κατέληξε αργά-αργά στα δίχτυα. Ύστερα από ένα μικρό «πάγωμα» οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και στα μέσα του πρώτου μέρους η κατοχή είχε φθάσει 81% υπέρ τους, αλλά ήταν αρκετά… φλύαροι. Η συνέχεια ήταν ίδια μέχρι την ανάπαυλα, αλλά ο Παναιτωλικός τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας ευκαιρία με τον Νταλμά, μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Ο Μπόγιοβιτς ήταν ο κύριος αποδέκτης των προσπαθειών των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού, με τον Σέρβο να ισοφαρίζει τελικά στο 56ο λεπτό. Από εκεί και πέρα και μέχρι το 64’ όταν και μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλός, δημιουργώντας ευκαιρίες και έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους μέσα στα καρέ τους. Όμως, οι «μπλε» χτύπησαν και πάλι στη αντεπίθεση, καθώς μετά από ευκαιρία που έχασε ο αντίπαλος τους, το βολέ του Τσέναμο είχε αποτέλεσμα να τροφοδοτηθεί ο Μπρίτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και κυρίως του Μελισσά.

Ο Παναιτωλικός δεν τα παράτησε και συνείχε να απειλεί, αλλά ο Τσενάμο ήταν σε εξαιρετική μέρα και στο 80’ η ομάδα του Παράσχου χτύπησε και πάλι στην αντεπίθεση με τον Παπαδόπουλο να «τελειώνει» το ματς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.





Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (40’ Νταλμά), Γοδόι, Τζούνιορ (70’ Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Μπακάκης, Ανίν, Μπόγιοβιτς.

Στον πάγκο οι: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλί και Πασάς.

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης Φυτανίδης, Δημούτσος , Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (79’ Γεωργίου), Ναπολεόνι (46’ Μπάλλας), Παπαδόπουλος, , Καραμάνος (65’ Φάμπιο).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος,, Φωτάκης και Αρκούδας.

Διαιτητής: Παππάς, με βοηθούς τους Τάτση και Αλεξέα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: