Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

To... 20άρι του Λεβαντόφσκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε και απολαύστε σε ένα βίντεο και τα 20 γκολ που πέτυχε ο φετινός πρώτος σκόρερ της Bundesliga, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!




Πηγή: sportdog.gr

«Αγώνας για Ποικιλίδη»

xalvatsoulis
Ο γνωστός καρδιοχειρουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ,Βασίλης Χαλβατζούλης, μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή το  καρδιακό επεισόδιο που έπαθε ο Παναγιώτη Ποικιλίδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Έμαθα για τον φίλο μου τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αυτή την στιγμή χειρουργείτε, είναι σε εξωσωματική αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, η καρδιά του είναι σε πολύ καλή κατάσταση, οι βαλβίδες του είναι πάρα πολύ καλές. Αυτό που συνέβη στον κ.Ποικιλίδη είναι διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής ,είναι μια πάθηση που έχει πάρα πολλούς κινδύνους και κατά την διάρκεια της επέμβασης αλλά και κατά την διάρκεια της ανάρρωσης.
Θέλω να πιστεύω ότι όπως ο Ποικιλίδης ήταν πρωταθλητής στην ζωή του, αυτό θα κάνει και με το θέμα της υγείας του. Η επέμβαση είναι μεγάλη αλλά πιστεύω ότι οι γιατροί θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Είναι φίλος ο γιατρός και πάρα πολύ ικανός οπότε δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία.
Αυτό δημιουργείτε από άγχος ,στρες και μεγάλη πίεση. Ας προσευχηθούμε και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Πηγή: arenafm.gr

Ο Δέδες για CAS και ΠΑΟΚ!!

dedes
Στον Arena FM89,4 μίλησε το μέλος του δικαστηρίου του CAS, Παντελής Δέδες. Αναφέρθηκε στην προσφυγή που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο ένας μήνας είναι επαρκής χρόνος για να εκδώσει απόφαση το CAS επί του θέματος με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Παντελής Δέδες:
“Η προσφυγή στο CAS επιτρέπεται σε οποιονδήποτε  έχει μια καταστατική πρόβλεψη, πως μπορεί να προσφύγει σ’ αυτό το δικαστήριο που βρίσκεται στην Λωζάννη.  Ο καθένας μπορεί να διατυπώσει τις απόψεις του και τις αντιρρήσεις του και το CAS μπορεί να εξετάσει αν όντως είναι αρμόδιο να κρίνει επί της  υπόθεσης και μετά να την εξετάσει εις βάθος.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση το CAS έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει την υπόθεση επειδή  έχει αποδεχθεί πως  η FIFA δεσμεύει όλες τις εθνικές ομοσπονδίες να αποδέχονται την αρμοδιότητα του CAS. Εφόσον η FIFA έχει αποδεχθεί την αρμοδιότητα του CAS δεν πρέπει η ΕΠΟ να αρνηθεί και δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή η απόφαση της ΕΠΟ για να εκδικάσει την υπόθεσ το CAS. Υπάρχει η απόφαση πως για ορισμένους λόγους μπορεί να προσφύγει κάποιος για υποθέσεις τρίτου βαθμού στο CAS”.
Για την χρησιμότητα της συναίνεσης της ΕΠΟ: “Ξεφεύγει η διαδικασία από ένα προδικαστικό θέμα. Την αρμοδιότητα, βέβαια, την εξετάζει το ίδιο το δικαστήριο. Φυσικά θα αποδεχτεί να ξετάσει την υπόθεση γιατί η FIFA και η ΟΥΕΦΑ έχουν στο καταστατικό τους μερικές υποθέσεις όπου υπάρχει η δυνατότητα  να προσφύγουν ομάδες στο CAS”.
Για την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφTo CAS δεν μπορεί να επισέλθει σε εσωτερικά θέματα. Η κατάταξη των ομάδων, οι διαφορές μεταξύ δύο ομάδων και σε υποθέσεις στην ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να επισέλθει. Μπορεί να επισέλθε σε θέματα που εμπεριέχουν μια διεθνοποίηση”.
Για το αν υπάρχει δυνατότητα να ληφθεί άμεσα απόφαση από το CAS: “Αν υπάρχει η ανάγκη να επιλυθεί το θέμα γρήγορα θα υπάρJει η διαδικασία των μέτρων διασφάλισης της παρούσας κατάστασης και μπορεί κανείς να προσφύγει και να ζητήσει την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος. Υπάρχει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και δεύτερον, εκτός από την τριμελή επιτροπή που εκδικάζει τις υποθέσεις, εξαιτίας του κατ’ επείγοντος μπορεί να ζητήσει η μια πλευρά, ή να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ή και να αποφασίσει ο πρόεδρος του CAS,  πως η απόφαση θα ληφθεί μόνο από ένα μέλος της επιτροπής και όχι από τρεις. Έτσι συντομεύει η διαδικασία και ο χρόνος ενός μηνός περίπου είναι επαρκής για να ληφθεί η απόφαση”.
Για το ποια εκτιμά πως θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου: “Δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί πρέπει να ξέρω τα πραγματικά περιστατικά και να έχω τον φάκελο. Το CAS θα κοιτάξει την υπόθεση εξαρχής. Θα δει όλα τα πραγματικά περιστατικά, τους νόμους και τις διαδικασίες. Από εκεί και πέρα η απόφαση εξαρτάται από πολλά στοιχεία. Η ένσταση του ΠΑΟΚ  βασίζεται σε αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία και απ’ όσο ενημερώθηκα στην νομιμότητα της αφαίρεσης  βαθμών από τα πλέι οφ, αλλά το τι θα πει το δικαστήριο δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και να το προεξοφλήσουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Άρχισε το τρέξιμο για τους διεθνείς!! (vid)

89bddc55c25f087cd753c30c9252b3c7_L
Δεύτερη μέρα προπονήσεων για την Εθνική ομάδα των Ανδρών, με τους επτά ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του ο Φερνάντο Σάντος να περιμένουν και τους υπόλοιπους διεθνείς για να… φορτσάρουν.
Tα πρώτα τους χιλιόμετρα καταπίνουν οι διεθνείς μας που είναι αυτή την στιγμή στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, επτά παίκτες προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και από την Πέμπτη θα προστεθούν περισσότεροι.
Οι Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Μήτρογλου και Σαμαράς προπονήθηκαν κανονικά, όπως θα δείτε και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ, ενώ την Πέμπτη (22/05) αναμένεται να ενσωματωθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές και να αρχίσει πλέον η προετοιμασία της Εθνικής να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς ενόψει Βραζιλίας.




Πηγή: arenafm.gr

Έστειλε τις ευχές του ο Ζαγοράκης στον Ποικιλίδη!

Με την σειρά του και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,Θοδωρής Ζαγοράκης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook έστειλε το δικό του μήνυμα για την κατάσταση του Παναγιώτη Ποικιλίδη που υπέστη καρδιακό επεισόδιο.







Πηγή: metrosport.gr

Συνάντηση Ιωαννίδη-Ψηφίδη για τα χρέη!!

Στη διάρκεια συνάντησης που έγινε χθες ο Γιάννης Ψηφίδης ενημέρωσε τον Γιάννη Ιωαννίδη για τις ενέργειες που έχει κάνει η ΠΑΕ Άρης στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου βιωσιμότητας. Εξέφρασε μάλιστα την πρόθεση του να συμβάλει στην εξεύρεση οριστικής λύσης, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΠΑΕ.

Σε ανακοίνωση της η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αναφέρει: »Την πρόθεσή του να συμβάλει στην εξεύρεση οριστικής λύσης, σε ό,τι αφορά το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ Αρης προς το Δημόσιο, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/5) με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Γιάννη Ψηφίδη (ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Στεφανίδης απουσίαζε στην Αθήνα για ζητήματα που αφορούν την ομάδα).

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ενημερώθηκε αναλυτικά για αποφάσεις και ενέργειες του νέου διοικητικού συμβουλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου βιωσιμότητας της εταιρείας, που ως αποκλειστικό στόχο έχει τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Εκπρόσωποι του δ.σ. της ΠΑΕ Αρης θα έχουν συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα». Πηγή: metrosport.gr

«Πωλείται ο Στοχ»

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έρχονται από την Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε βάζει πωλητήριο στον Μίροσλαν Στοχ, που δεσμεύεται με «βαρύ» συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Φενέρ ο 23χρονος μεσοπεπιθετικός μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με την ομάδα, όμως, οι ιθύνοντες του συλλόγου σκέφτονται να τον πουλήσουν.

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα sporx.com o προπονητής της Φενέρ έχει δώσει λίστα με πέντε ονόματα ποδοσφαιριστών που είναι προς πώληση, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και αυτό του Στοχ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν αναφέρονται ποσά στην περίπτωση του Στοχ, ωστόσο, μέχρι πρότινος οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 5.5 εκατ. ευρώ. Πηγή: metrosport.gr

«Πόρτα» Σκόκο σε Ολυμπιακό!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο αλλά ο Αργεντίνος δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την πρόταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Βρετανία ο Σκόκο επιθυμεί να παραμείνει στην Σάντερλαντ και να διεκδικήσει θέση βασικού την επόμενη περίοδο.

Θετικός στο ενδεχόμενο να δώσει ευκαιρία στον Σκόκο ενόψει της νέας χρονιάς είναι και ο προπονητής της Αγγλικής ομάδας, Γκας Πογιέτ. Πηγή: metrosport.gr

Επικοινωνία Σαρρή με Βρύζα για CAS!

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα ήρθε ο ομόλογός του της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν το αίτημα του Δικεφάλου να συναινέσει η ΕΠΟ στην αρμοδιότητα του CAS να αποφασίσει επί της προσφυγής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ζήτημα της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας τόνισε στον Ζήση Βρύζα πως η στάση της ΕΠΟ θα κριθεί από την γνωμοδότηση του νομικού της επιτελείου, η οποία εξετάζει το θέμα.Πηγή: metrosport.gr

Αποχώρησε ο Μουρατίδης!

Παρελθόν αποτελεί από τον Άρη ο Παρασκευάς Μουρατίδης. Ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος είχε το πόστο του operataion manager και στα μέσα της σεζόν είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός προπονητής μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου, έλυσε τη συνεργασία του με τους «κίτρινους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της κοινή συναινέσει με τον Παρασκευά Μουρατίδη, τον οποίο και ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις».

Τρομερή αγορά από Σαββίδη!!

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε ένα ελικόπτερο έναντι 5,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Τρομερή αγορά από Σαββίδη
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει «γερό» πορτοφόλι και το αποδεικνύει όχι μόνο με τις κινήσεις που κάνει στον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» ή μάλλον μία εταιρεία που του ανήκει πλειοδότησε στον πλειστηριασμό ενός ελικοπτέρου που ανήκε σε κυβερνήτη περιοχής της Ρωσίας.

Το ποσό που κόστισε το ελικόπτερο έφτασε τα 5,2 εκατ. ευρώ!Πηγή: sport-fm.gr

Ηχηρές αποχωρήσεις στον Ατρόμητο!!

Φεύγουν οριστικά απ’ τον Ατρόμητο οι Παπαδόπουλος, Σηφάκης και Φωτάκης, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο Γιώργος Παράσχος! «Θα τους αντικαταστήσουμε με 3 έμπειρους μαζί με νέους», τόνισε.

Ηχηρές αποχωρήσεις στον Ατρόμητο!
Τα... λίγο-πολύ αναμενόμενα διαζύγια ανακοίνωσε ο Γιώργος Παράσχος. Ο τεχνικός του Ατρομήτου μίλησε στον ART FM 90,6 και επιβεβαίωσε πως Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σηφάκης και Γιώργος Φωτάκης αποχωρούν οριστικά απ' την ομάδα, αφού στόχος για τη νέα σεζόν είναι να μειωθεί το μπάτζετ κατά 20%.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, οι τρεις Έλληνες παίκτες φεύγουν γι' άλλες πολιτείες, ωστόσο ο προπονητής των Περιστεριωτών ξεκαθάρισε πως τα κενά τους θα αναπληρωθούν καταλλήλως με τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, -όπως δήλωσε- στόχος είναι να υπάρξει μια μίνι αύξηση του ρόστερ, κάτι που θα συμβεί και με την προσθήκη νεαρών παικτών.

Ο "Παπ" είχε 31 συμμετοχές με 14 γκολ, ο διεθνής τερματοφύλακας έπαιξε 8 φορές στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο Φωτάκης δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί ουσιαστικά, μετρώντας μόλις 6 συμμετοχές.

Ο Παράσχος -πάντως- εξέφρασε και μια πικρία που ένας-δυο παίκτες του Ατρόμητου δεν βρίσκονταν στην αποστολή της Εθνικής για Μουντιάλ, δίχως να αναφέρει ονόματα. Πηγή: sport-fm.gr

Καρδιακό επεισόδιο ο Ποικιλίδης!!

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- υποβάλλεται σε εγχείρηση.

Καρδιακό επεισόδιο ο Ποικιλίδης!
Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Παναγιώτης Ποικιλίδης!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις όταν υπέστη το επεισόδιο.

Άμεσα οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση.

«Οι προσευχές όλων μας και οι ευχές για ταχεία ανάρρωση είναι μαζί του!», αναφέρει. Πηγή: sport-fm.gr

Έμεινε ο Δέλλας!

Στον πάγκο της ΑΕΚ και κατά την παρουσία της στη Football League θα συνεχίσει ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος συμφώνησε σε όλα μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Έμεινε ο Δέλλας!
Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν.

Ο Τραϊανός Δέλλας θα συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ και τη νέα αγωνιστική σεζόν κατά την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Football League.

Πρόκειται για μια απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με τον Έλληνα τεχνικό για το θέμα. Σε αυτή οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου να στηρίξει τον παλιό άσο της ομάδας διατηρώντας τον στο πόστο.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης έκανε γνωστή και επίσημα την παραμονή του Δέλλα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή επισημαίνει ότι, πλέον, άμεσα αρχίζει ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει...

«Η Διοίκηση του Τμήματος Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Προπονητή της ομάδας μας κ. Τραϊανό Δέλλα για την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-2015.

Οι δύο πλευρές οριστικοποίησαν τη μεταξύ τους συνεργασία και με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν ξεκινάει από αύριο ο προγραμματισμός για την επόμενη».

Γεωργέας: «Τα καλύτερα έρχονται»

Υπόσχεση για ένα λαμπρό μέλλον για την ΑΕΚ στέλνει ο Νίκος Γεωργέας μέσω του match programme του αγώνα με τον Πανναξιακό.

Γεωργέας: «Τα καλύτερα έρχονται»
Μπορεί ο Νίκος Γεωργέας να βαδίζει στα 38, αλλά δεν σταματά να ονειρεύεται. Ο πολυσύνθετος άσος μέσω του match programme του αγώνα με τον Πανναξιακό δεν κρύβει πως αποτελεί όνειρό του ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και στέλνει το μήνυμα πως τα καλύτερα έρχονται.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του στο match programme:

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής;
Ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ομάδα που υποστήριζες ως παιδί;
Την Εθνική Ολλανδίας.

Καλύτερη ομάδα που έχεις παρακολουθήσει;
Η Μπαρτσελόνα.

Καλύτερος συμπαίκτης;
Ο Ριβάλντο.

Καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί;
Ο Τραϊανός Δέλλας.

Καλύτερο ματς που έχεις δει;
ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 στο Champions League του 2002-03.

Καλύτερο ματς που έχεις παίξει;
Ο τελικός κυπέλλου το 2009, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 4-4.

Η πιο παράξενη θέση που έχεις αγωνιστεί;
Δεξί χαφ.

Η αθλητική προσωπικότητα που θα ήθελες να γνωρίσεις;
Τον Ρόναλντ Κούμαν.

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο;
Να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.

Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους της ΑΕΚ;
Τα καλύτερα έρχονται!

Προς Γιουβέντους ο Ντρογκμπά!!

Ετοιμος να υπογράψει στη Γιουβέντους είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, σύμφωνα με τη γαλλική «Equipe».

Προς Γιουβέντους ο Ντρογκμπά!

Ο 36χρονος είχε επαφές και παλαιότερα με τη «Γιούβε», αλλά η μεταγραφή του δεν είχε γίνει ποτέ, καθώς ο ίδιος επέλεξε τη Γαλατασαράι και τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα δείχνουν ότι ο… γάμος θα γίνει, έστω και με καθυστέρηση.Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ για Ολαϊτάν!

Συντετριμμένος ο άσος του Ολυμπιακού δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη... 
Σοκαρισμένος είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πατρίδα του, τη Νιγηρία.

Ο άσος του Ολυμπιακού έχασε τέσσερις φίλους του από το τρομοκρατικό χτύπημα των 188 νεκρών και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό αυτό γεγονός.
Ο Ολαϊτάν, που βρίσκεται στη Νιγηρία για να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα, δήλωσε συντετριμμένος..."Είμαι πολύ λυπημένος που έχασα πολλούς Χριστιανούς και Μουσουλμάνους φίλους στο Plateu State. Ας αναπαυθούν οι ψυχές τους εν ειρήνη. Αμήν. Νιώθω άσχημα. Έχασα τέσσερις φίλους. Μαύρη Τρίτη".
Πηγή: sportdog.gr

Αυτή είναι η πρόταση-μαμούθ στον Νάτχο!!

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ τρελάθηκε! Πόσα λεφτά προσφέρει το χρόνο ο Ιβάν Σαββίδης στον Ισραηλινό μέσο για να τον πείσει να παραμείνει στο Δικέφαλο; Μιλάμε για φοβερό ποσό... Πρώτο θέμα είναι σήμερα στη Θεσσαλονίκη η πρόταση-μαμούθ του Ιβάν Σαββίδη στον Μπίμπρας Νάτχο. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει καταθέσει "τρελή" προσφορά στον Ισραηλινό άσο για να τον πείσει να μείνει στην ομάδα. Πόσα, όμως, "σκάει" το αφεντικό του ΠΑΟΚ;

Οι πληροφορίες του sportdog αναφέρουν ότι ο Σαββίδης έχει δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό στον Νάτχο για συμβόλαιο με "καθαρές" ετήσιες απολαβές κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ! Μιλάμε για ποσό πάγιο, στάνταρ, δηλαδή, χωρίς τα μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων.

Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για ένα "χρυσό" συμβόλαιο που πάει κόντρα στα ελληνικά οικονομικά δεδομένα της εποχής και αποτελεί, φυσικά, τεράστια υπέρβαση για οποιαδήποτε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θέλει να δείξει στον Ισραηλινό άσο ότι θέλει τον χρίσει απόλυτο ηγέτη της νέας ομάδας που θα χτιστεί το καλοκαίρι.

Πάντως, ο Νάτχο δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση του Ιβάν. Ο παίκτης έχει ζητήσει χρόνο γιατί έχει άλλες προτεραιότητες. Θέλει να αγωνισθεί σε καλύτερο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν και αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει στον μάνατζέρ του, σου αποκαλύπτει ο sportdog.
Ο Ισραηλινός, με λίγα λόγια, επιθυμεί να παίξει σε μία πιο αναπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα και σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται, ή θα έχει σοβαρή προοπτική συμμετοχής, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε, γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι, όσο και μεγάλη να είναι η πρόταση του ΠΑΟΚ, να παραμείνει ο παίκτης κάτοικος Τούμπας. Αυτά.
Πηγή: sportdog.gr

Νέο σοκ στον ΠΑΟΚ: Φόβος για αφαίρεση βαθμών!!

Μεγάλη απειλή για τον Δικέφαλο! Πώς και γιατί κινδυνεύει άμεσα με νέα τιμωρία και αφαίρεση βαθμών; Ποιος ετοιμάζεται να ...βλάψει την ομάδα; Ο σκύλος αποκαλύπτει!
Δυσάρεστες εξελίξεις είναι εξαιρετικά πιθανό να προκύψουν το επόμενο διάστημα για τον ΠΑΟΚ. Kαι εξηγούμαστε... 
Το νομικό επιτελείο της ομάδας ασχολείται αποκλειστικά αυτές τις μέρες με την υπόθεση της προσφυγής στο CAS για την τιμωρία των -3 βαθμών από τη βαθμολογία των πλέι οφ, αλλά η ομάδα κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών λόγω της υπόθεσης Δώνη, σου αποκαλύπτει ο sportdog!

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του Έλληνα τεχνικού, αν έως την ερχόμενη Τρίτη (σε λιγότερο από μια εβδομάδα δηλαδή) δεν έχουν καταβληθεί 120.000 ευρώ από τα οφειλόμενα, θα κινήσει τη σχετική διαδικασία που προβλέπει, ως γνωστόν, τιμωρία του ΠΑΟΚ και αφαίρεση βαθμών! 

Ο Δώνης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους -και με οποιονδόποτε τρόπο- τα λεφτά που δικαιούται από τη θητεία στον Δικέφαλο και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην πρώην ομάδα του.
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ αποχώρησε, άλλωστε, με το χειρότερο τρόπο από τον ΠΑΟΚ και γι΄ αυτό είναι διατεθειμένος να μη χαρίσει ...ούτε ευρώ από την αποζημίωση που έχει να πάρει από τον Ιβάν Σαββίδη.

Τα χρονικά περιθώρια, λοιπόν, έχουν στενέψει πολύ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αν το αφεντικό της ομάδας δεν καταβάλει μέσα στις επόμενες μέρες το ποσό που απαιτεί ο Δώνης, τότε πλέον θα επιβληθούν σημαντικές κυρώσεις στον ΠΑΟΚ, όπως είναι η αφαίρεση βαθμών.

Μένει να δούμε, δηλαδή, αν ο Σαββίδης θα "μαλακώσει" στην κόντρα που έχει με τον Δώνη και θα πληρώσει τελικά τις 120.000 ευρώ για να λήξει αυτή η διαμάχη, ή θα παραμείνει ανένδοτος βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τον ΠΑΟΚ με μια νέα αυστηρή τιμωρία από τα αρμόδια όργανα.
Πηγή: sportdog.gr

«Με ικανοποιεί η πρόκληση της Ελλάδας»

Θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας δήλωσε ο Γιόν Φαν Ντεν Μπρομ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές του με τη διοίκηση της ΕΠΟ.

«Με ικανοποιεί η πρόκληση της Ελλάδας»
Τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει μιλήσει με την ΕΠΟ για να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας επιβεβαίωσε ο Γιόν Φαν Ντεν Μπρομ, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στην Αθήνα για τις σχετικές επαφές.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός αναφέρει ότι έχει μιλήσει ήδη με την ελληνική Ομοσπονδία για να διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος και παρουσιάζεται ιδιαίτερα θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Είχα μία καλή συζήτηση με τους Έλληνες. Αυτή η πρόκληση με ικανοποιεί», τόνισε ο 47χρονος προπονητής στην εφημερίδα «Algemeen Dagblad».

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ο πρώην κόουτς της Άντερλεχτ δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο συνομιλεί η ΕΠΟ, αφού υπάρχουν πληροφορίες για τον Μάρτιν Γιολ, τον Μάρκο Ταρντέλι και τον Χουάντε Ράμος. Πηγή: sport-fm.gr

Αθανασιάδης: «Άξιζα και πληγώθηκα»

Πληγωμένος για την μη κλήση του στην τελική 23άδα της εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ, δηλώνει ο Στέφανος Αθανασιάδης. «Θεωρώ ότι άξιζα την ευκαιρία» τόνισε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ.

Αθανασιάδης: «Άξιζα και πληγώθηκα»
Την άποψη ότι άξιζε να βρίσκεται στην τελική 23άδα της εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, εξέφρασε ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Metrosport». «Πληγώθηκα και αυτή είναι η αλήθεια, αλλά θα πρέπει να ζήσω με αυτό…» τόνισε ο διεθνής επιθετικός.

Κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ, την χαρακτήρισε αποτυχημένη. «Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν πήραμε τίποτα, δεν δώσαμε χαρά στον κόσμο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό της σεζόν;

«Η σεζόν είναι αποτυχημένη. Κακά τα ψέματα, ακόμη και που βγήκαμε πρώτοι στα play-offs και μας στερήθηκε στα χαρτιά η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορούμε να πούμε πως είναι πετυχημένη κυρίως γιατί δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν πήραμε τίποτα, δεν δώσαμε χαρά στον κόσμο μας».

Τι πήγε λάθος;

«Από την αρχή ήρθε ένας καινούργιος προπονητής που χρειαζόταν και χρόνο και πολλά άλλα στοιχεία, όμως αποδείχτηκε πως έγιναν λάθη απ όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε καλά και σαν ομάδα. Υπήρχε μεγάλη πίεση λόγω προσδοκιών, όμως αποδείχτηκε πως σαν ΠΑΟΚ δεν ήμασταν έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τι μένει από αυτή τη σεζόν;

«Πραγματικά χάσαμε μία σεζόν. Είναι πολύ αρνητικό πως δεν φτιάξαμε στη διάρκειά της έναν κορμό με παιδιά που θα έμεναν στην ομάδα, είναι γεγονός πως δεν εμφανίστηκαν ξεκάθαρες ιδέες που θα βοηθούσαν τον ΠΑΟΚ στο μέλλον. Έγιναν πολλές αλχημείες μέσα στη χρονιά και δεν βοηθηθήκαμε».

Εμφανίζεσαι ενοχλημένος από τον αποκλεισμό σου από το Μουντιάλ. Τι ακριβώς σκέφτεσαι;

«Πληγώθηκα και αυτή είναι η αλήθεια. Είναι μεγάλη διοργάνωση και είχα την αίσθηση πως άξιζα την ευκαιρία. Όμως, ο Φερνάντο Σάντος αποφασίζει, θα πρέπει να ζήσω με αυτό και να δω την θετική πλευρά του γεγονότος, πως θα έχω την ευκαιρία να ξεκουραστώ και να τα δώσω όλα με τον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν. Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι τα καλύτερα στην εθνική ομάδα, να πετύχει τους στόχους της, όλοι θα είμαστε μαζί της από εδώ και θα πανηγυρίζουμε τις επιτυχίες της».

Βρίσκεσαι ουσιαστικά στη τελευταία χρονιά του συμβολαίου σου, με δημοσιεύματα να σε εμφανίζουν σε διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ...

«Κάποιες κουβέντες είχαν γίνει στο παρελθόν αλλά όχι στα κοντά. Η αλήθεια είναι πως όντως είναι η τελευταία σεζόν του συμβολαίου μου και περιμένω σε κάποια φάση να μάθω τις ακριβείς προθέσεις της ομάδας. Ανεπίσημα έχουν γίνει κάποιες κουβέντες, αλλά επισήμως τίποτα».

Αυτές είναι προτεραιότητές τους…!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ζήσης Βρύζας έχουν αρχίσει τη δουλειά για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής σεζόν του ΠΑΟΚ. Διαβάστε ποιες είναι οι προτεραιότητες των δύο ανδρών…

Αυτές είναι προτεραιότητές τους…
Ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ζήσης Βρύζας έχουν αρχίσει τη δουλειά για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής σεζόν του ΠΑΟΚ.

Σκοπός των δύο ανδρών είναι να έχουν λάβει αποφάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα πριν προχωρήσουν οι μεταγραφές.

Διαβάστε ποιες είναι οι προτεραιότητες των δύο ανδρών…

1. Μεγάλη σημασία δίνει ο Αναστασιάδης στους συνεργάτες που θα έχει στην ομάδα. Από τη δεύτερη μέρα της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, συζητεί με τον Ζήση Βρύζα για το τιμ που θα τον στελεχώσει.

Γυμναστής (Δημητρακόπουλος), προπονητής τερματοφυλάκων (Τερζής) υπάρχουν και είναι δεδομένοι μαζί με τον προπονητή και τώρα γίνεται συζήτηση για γενικό αρχηγό, σκάουτ, ακόμη και γιατρό!

2. Το δεύτερο ζήτημα το οποίο καλούνται να τακτοποιήσουν οι δύο άνδρες είναι το ποδοσφαιρικό πλάνο ή η αγωνιστική φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς θα καθορίσει και τις κινήσεις που θα γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας.

3. Εφόσον Βρύζας και Αναστασιάδης κατασταλάξουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και στις προτεραιότητες που θα βάλει εντός γηπέδου, θα ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα του υπάρχοντος ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ έχει περίπου 12-14 συμβόλαια για την επόμενη σεζόν, ενώ διαθέτει άλλους 10-12 δανεικούς που πρέπει να κριθεί αν επιστρέφουν ή αν θα πρέπει να παραχωρηθούν εκ νέου. Ο Αναστασιάδης βλέπει συνεχώς παιχνίδια του ΠΑΟΚ, επικεντρώνεται σε παίκτες και σύντομα θα λάβει αποφάσεις.

4. Άμεσα θα πρέπει να καθοριστεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει το αθλητικό κέντρο του Αρνεμ και τώρα θα καθοριστούν ημερομηνίες και φιλικά παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει χρόνο και δεν περιορίζεται από αγώνες, μια και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του θα γίνουν Αύγουστο.

5. Αφού τακτοποιηθούν όλα τα παραπάνω ο ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί και με τα μεταγραφικά του ζητήματα. Οι Αναστασιάδης και Βρύζας αφού έχουν τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες θα πρέπει να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Με αντίπαλο το χρόνο!!

Έντονη είναι η ανάγκη του Άρη για εξεύρεση εσόδων, με τη νέα διοίκηση έχει επαφές στην Αθήνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αντίπαλο το χρόνο
Το ενδιαφέρον στην επικαιρότητα του Άρη έχει στραφεί στις επαφές που θα έχει στην Αθήνα ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ώστε να βρει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα.

Όχι μόνο για τις συμφωνίες με τους πρώην ποδοσφαιριστές του συλλόγου (όπως για παράδειγμα τον Τσουμάνη), αλλά κυρίως για την εξεύρεση εσόδων για να μπουν χρήματα στα ταμεία της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Οι Θεσσαλονικείς αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν επικίνδυνα, όμως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή στόχος όλων είναι η συμμετοχή του Άρη στη Football League, όμως παράλληλα καταστρώνεται το Plan B στην περίπτωση που οι επαφές με υποψήφιους επενδυτές και χορηγούς δεν έχουν το τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής ο Παναγιώτης Στεφανίδης δεν έχει αποκαλύψει τίποτα όσον αφορά τις επαφές που θα έχει στην πρωτεύουσα, ώστε να μην δημιουργηθούν προσδοκίες που ενδεχομένως να διαψευστούν στο άμεσο μέλλον.

Το θέμα είναι ότι αν δεν φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ο Αρης θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και θα κινείται πλέον νομοτελειακά προς την εκκαθάριση και τη Γ' Εθνική. Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινα» σενάρια για Νίνη!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σωτήρη Νίνη. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Νταμπίζας φέρεται να έχει επαφές για Αμπέντ, Σίλντενφελντ και Καραγκούνη.

«Πράσινα» σενάρια για Νίνη
Με στόχο το ρόστερ του Παναθηναϊκού να είναι ολοκληρωμένο πριν από την προετοιμασία της επόμενης σεζόν ο Νίκος Νταμπίζας έχει αλλεπάλληλες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο «τριφύλλι» κινούνται για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, ενός ακραίου μεσοεπιθετικού και ενός κεντρικού χαφ.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου μιλάει και με τον Γιώργο Καραγκούνη, ώστε να επιστρέψει στους «πράσινους» πριν αναχωρήσει η Εθνική Ελλάδας για το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις του Αμπέντ και Σίλντενφελντ, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να τους κρατήσουν.

Συγκεκριμένα, ο Νταμπίζας βρίσκεται σε επαφή με τη Νιούκαστλ, γνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν «παίζει» το σενάριο αγοράς τους και η λύση που προωθείται είναι εκείνη της επέκτασης του δανεισμού του Αλγερινού μέσου.

Για τον Σίλντενφελντ θα υπάρξει επικοινωνία με τον μάνατζέρ του, Μάριο Κνεζ, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» στη λύση της συνεργασίας του με την Ντιναμό Μόσχας και τότε θα του προταθεί από τον Παναθηναϊκό τριετές συμβόλαιο.

Την ίδια ώρα, στο «τριφύλλι» ετοιμάζονται να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Νίκου Μαρινάκη μέχρι το 2016 (το τρέχον λήγει το 2015) και θα του προτείνουν να αγωνιστεί του χρόνου σε κάποια ομάδα της Football League, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει πιο έτοιμος.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ και επιστρέφει στην Πάρμα, ενδιαφέρει τους «πράσινους». Μάλιστα, ακούστηκε ότι υπάρχει ανεπίσημη πρόταση στον διεθνή μεσοεπιθετικό, όμως από τη διοίκηση της ΠΑΕ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμοι να δώσουν τα χέρια!!

Δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό φέρεται να έχει δεχθεί ο Κώστας Κατσουράνης, όμως η SportDay αποκαλύπτει ότι ο διεθνής μέσος είναι έτοιμος να πει το «ναι» στον Δημήτρη Μελλισανίδη για την ΑΕΚ!

Έτοιμοι να δώσουν τα χέρια
Μία άκρως δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό έχει φτάσει στα χέρια του Κώστα Κατσουράνη.

Ωστόσο, ο διεθνής μέσος – που ετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Βραζιλίας – δεν φαίνεται πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να αφήσει την Ελλάδα για κάποιο άλλο πρωτάθλημα.

Ο 35χρονος παίκτης βρίσκεται στην Αθήνα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, εκτός από τη χώρα του καφέ, έχει στο μυαλό του και το μέλλον του.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως έχει απομείνει μία τελική συζήτηση με τον Δημήτρη Μελλισανίδη για να φορέσει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ!

Η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές χαρακτηρίζεται μικρή και όλα δείχνουν ότι ο «Κατσούρ» θα συμφωνήσει με ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ ετησίως.

Από εκεί και πέρα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι σύντομα θα υπάρξει νέα σύσκεψη κορυφής στον «Δικέφαλο» με πρώτο θέμα τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στη Football League.

Αυτή αναμένεται να διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, ενώ θα υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στον κ. Μελισσανίδη και τον Δέλλα για το μέλλον του δεύτερου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Εκτός από τον Ντάνκο Λάζοβιτς, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφή λίστα της ομάδας, εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ανάλογου βεληνεκούς.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του συλλόγου «ψάχνονται» για έναν ακραίο φορ, δύο μπακ και έναν τουλάχιστον στόπερ, από τη στιγμή που μείνει και ο Μπρούνο Τσιρίλο.
Πηγή: sport-fm.gr

Ισπανική… ενίσχυση στη Βέροια!

Ο Κίκε Ερνάντεθ είναι και πάλι στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Βέροια.

Ισπανική… ενίσχυση στη Βέροια
Στροφή στην… Ισπανία κάνουν στη Βέροια. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας βρίσκεται ο Κίκε Ερνάντεθ για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή και όχι τον γνώριμό του αυτό του προπονητή.

Ο 46χρονος κόουτς στο πρόσφατο παρελθόν έχει περάσει δύο φορές από τον πάγκο του Αρη (2006/07, 2008/09) και μία (2009/10) από εκείνον του Λεβαδειακού. Μάλιστα και πέρυσι το καλοκαίρι είχε «παίξει» να αναλάβει την ομάδα, όμως τότε η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Τελικά έμεινε στην πατρίδα του και την Ερκουλες.

Τώρα όμως οι δύο πλευρές δείχνουν κοντά σε συμφωνία έστω κι αν ο Ερνάντεθ δεν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Φυσικά εάν επαληθευτούν όλα αυτά, τότε αυτό σημαίνει πως η Βέροια θα κινηθεί για την πρόσληψη άλλου προπονητή που είναι πολύ πιθανό να προέρχεται από την Ισπανία.Πηγή: sport-fm.gr

Αναζητά στην Ουκρανία!

Στην Ουκρανία έχει απλώσει τα δίχτυα του ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του ενόψει της νέας σεζόν… Ο «Δικέφαλος» φέρεται να έχει κάνει κρούση σε δύο παίκτες, ένας εκ των οποίων ο Κροάτης αμυντικός, Στρίνιτς.

Αναζητά στην Ουκρανία
Ο ΠΑΟΚ έχει στρέψει και πάλι το βλέμμα του στην Ουκρανία για να βρει καλές περιπτώσεις παικτών που θα μπορούν να ενισχύσουν το ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Πριν λίγο καιρό ο ΠΑΟΚ δοκίμασε τον Βραζιλιάνο με βελγικό διαβατήριο Ντανίλο που έφευγε από τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Τώρα όμως ο Δικέφαλος του Βορρά φέρεται να έχει κάνει κρούση σε δύο παίκτες της Ντνιέπρ.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της χώρας ο γενικός διευθυντής της συγκεκριμένης ουκρανικής ομάδας, Αντριου Στετσένκο.

Πρόκειται για τον 26χρονο Κροάτη αριστερό μπακ Ιβάν Στρίνιτς (νωρίτερα έπαιζε στη Χάιντουκ) και τον 31χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό Ματέους Λέιτε Νασιμέντο, που νωρίτερα έπαιζε σε Μπράγκα, Μπέιρα Μαρ και Σετούμπαλ στην Πορτογαλία.

Τις τελευταίες τρεις σεζόν ο Ματέους πέτυχε 23 γκολ σε 77 παρουσίες. Η κρούση (αν έχει γίνει) ίσως προήλθε από τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ που γνώριζε και ασχολούνταν με τη συγκεκριμένη αγορά.

Θυμίζουμε ότι για τον Ρώσο τζένεραλ μάνατζερ ο Σαββίδης έλεγε προχθές ότι «παραμένει σύμβουλός μας».

Σε κάθε περίπτωση τα μεταγραφικά ζητήματα πλέον τα χειρίζονται οι Βρύζας και Αναστασιάδης, οι οποίοι και θα αποφασίσουν ανάλογα με τις ανάγκες του ΠΑΟΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Μπεργκ: «Εδώ και του χρόνου»

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά και την επόμενη σεζόν ο Μάρκους Μπεργκ, όπως τόνισε ο Σουηδός επιθετικός στον απολογισμό του για τη φετινή χρονιά.

Μπεργκ: «Εδώ και του χρόνου»
Τους οπαδούς του Παναθηναϊκού καθησυχάζει ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος προανήγγειλε την παραμονή του στο «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα, ο Σουηδός επιθετικός του «τριφυλλιού» μίλησε για το αν είναι στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν, τονίζοντας ότι είναι «πολύ δύσκολο να το πεις και να το υποσχεθείς (κάτι τέτοιο)».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στο «Goal News»

Για το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και αν... καθησυχάζει τους φίλους της ομάδας:

«Μου αρέσει πολύ εδώ, μου αρέσει ο σύλλογος, η ομάδα, οι φίλαθλοι. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να έχουμε μία καλή χρονιά και να πετύχουμε κάποιους υψηλούς στόχους. Ναι, οπωσδήποτε θα βρίσκομαι εδώ και τη νέα χρονιά»!

Για τη φετινή σεζόν κι αν πίστευε ότι το «τριφύλλι» θα έφτανε σε αυτές τις επιτυχίες:

«Όλοι οι παίκτες το πιστέψαμε. Οπωσδήποτε, ειδικά στις αρχές, είχαμε πολλά “πάνω-κάτω” στο παιχνίδι μας. Αλλά όλοι καταλάβαιναν πως ήταν νορμάλ για μία ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα με τόσους πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Για τους ξένους ήταν επίσης δύσκολο γιατί ερχόμασταν σε μία νέα χώρα, με διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και πολλές αλλαγές. Το να καταφέρεις λοιπόν μέσα σε 11 μήνες όσα καταφέραμε εμείς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορέσαμε να “Δέσουμε” σαν ομάδα. Είναι πολύ καλό επίσης για τον σύλλογο ότι παρά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν, δημιούργησε ένα πάρα πολύ καλό μείγμα κι έφτιαξε μία πολύ καλή ομάδα».

Για το αν μπορούν οι «πράσινοι» να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα του χρόνου:

«Φυσικά το ελπίζω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το πεις και να το υποσχεθείς. Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν διότι και οι άλλες ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα κάνουμε μία πολύ, πολύ καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα. Και μπορούμε να κάνουμε συνολικά μία καλή χρονιά. Να μην έχουμε δηλαδή πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας όπως φέτος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι μία μακρά περίοδος και είναι επίσης πολύ καλό ότι θα παίξουμε φέτος στην Ευρώπη».

Για τον στόχο που θέτει εκείνος για τη νέα αγωνιστική περίοδο:

«Δεν είναι εύκολο να πω. Σαν παίκτης πάντα θέλεις να καταφέρνεις και να κερδίζεις πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως παίξαμε στο τέλος της σεζόν. Να κερδίσουμε όλους τους αγώνες και να δούμε μετά τι καρπούς θα βγάλουμε Δεν μπορούμε να πούμε ότι “α, θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα”. Ο δρόμος θα είναι και πάλι μακρύς. Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Για το τι δίνει το πρωτάθλημα σε μία ομάδα:

«Η σταθερότητα πρώτα απ' όλα. Μπορείς να παίξεις άσχημα κάποια παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να χάνεις βαθμούς. Οι μεγάλες ομάδες ακόμα και στην κακή μέρα τους τουλάχιστον κερδίζουν βαθμούς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Να έχουμε σταθερότητα ώστε να βελτιώσουμε το χαμηλότερο επίπεδό μας».

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου:

«Η σχέση που έχει με τους παίκτες. Είναι πολύ επαγγελματική μεν, αλλά μπορείς και να μιλήσεις μαζί του για τα πάντα. Μπορεί να κάνετε πλάκα μαζί, αλλά παράλληλα σου μεταδίδει και τον σεβασμό που χρειάζεται να έχεις απέναντί του, σαν παίκτης προς προπονητή. Υπάρχουν προπονητές που είναι απόμακροι και οι παίκτες δεν θα έρθουν ποτέ να του μιλήσουν και το αντίστροφο. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη, να πεις ως προπονητής “αυτή είναι η θεωρία μου και οι ιδέες μου κι έτσι θα παίξουμε”. Και να βρεις τρόπο για να τις περάσεις. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται 100% εμπιστοσύνη».

Για το αν αισθάνεται ο ηγέτης του Παναθηναϊκού:

«Όχι ο ηγέτης, αλλά ένας από τους ηγέτες. Έχουμε πολλούς ηγέτες. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς και να παίζω σημαντικό ρόλο όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και στην προπόνηση και στα ματς που παίζουμε. Θέλω να είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες».

Για την έκρηξή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, όπου κατάφερε να σημειώσει τρία τέρματα:

«Μου αρέσουν αυτού του είδους οι αγώνες! Όταν ξέρεις ότι παίζεις και μπορείς να κερδίζεις έναν τίτλο, είναι κάτι το ξεχωριστό. Η ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι, όλα αυτά είναι από μόνα τους αρκετά. Είναι πρόκληση, κίνητρο. Γιατί δεν σημαίνει κάτι σημαντικό μόνο για σένα, αλλά και για άλλους ανθρώπους. Σου δίνεται η ευκαιρία να τους το προσφέρεις».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας:

«Ναι, το ελπίζω. Το να πας στην εθνική ομάδα είναι ένα όνειρο. Ελπίζω να κάνω το επόμενο βήμα εκεί. Όμως εδώ, στον σύλλογο, κάνεις την περισσότερη δουλειά κι εδώ πρέπει να επικεντρωθείς. Είναι λίγα ματς τον χρόνο, δεν παίζεις κάθε εβδομάδα στην εθνική όπως κάνεις με την ομάδα σου και θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία όταν θα κληθείς».

Για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο:

«Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Υπάρχουν πρόεδροι που έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και μπορεί να “τρελαίνονται” κάποιες στιγμές. Αντιθέτως ο κ.Αλαφούζος είναι πάρα πολύ ήρεμος, πολύ σωστός στη στάση του και βγάζει ηρεμία στον Παναθηναϊκό. Το μεταδίδει αυτό και πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο πρόεδρο».

Για τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Νίκο Νταμπίζα:

«Είναι πολύ καλός κι απόλυτα σημαντικός για την ομάδα. Περνάει πολλές ώες με τους παίκτες, βρίσκεται δίπλα τους λέγοντας αυτό που θέλει. Είναι πολύτιμος διότι γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό αλλά και το διεθνές ποδόσφαιρο. Άρα είναι πολύ καλό ότι βρίσκεται στον σύλλογο».

Όταν πήρε φόρα ο Λεμπρόν!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν καθοριστικός στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και το Μαϊάμι πέρασε με 87-83 από την Ιντιανάπολις ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Όταν πήρε φόρα ο Λεμπρόν
Οι πρωταθλητές είναι εδώ! Μετά την απογοητευτική τους εικόνα στον πρώτο τελικό της Ανατολής, δικαιολόγησαν τον τίτλο τους και επικράτησαν 87-83 των Πέισερς στην Ιντιανάπολις.

Γι’ αυτό οφείλουν πολλά στον Λεμπρόν Τζέιμς, που είχε 12 από τους 22 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και μάλιστα έξι στη διάρκεια ενός επί μέρους 12-2 που ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Ο Ντουέιν Ουέιντ δεν πήγε πίσω, αφού είχε άλλους 10 στην τελευταία περίοδο και συνολικά 23. Το Μαϊάμι μετρά πλέον έντεκα σερί νίκες μετά από ήττα στα play offs!

Ο Λανς Στίβενσον ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα play offs με 25 πόντους, ωστόσο ο Πολ Τζορτζ και ο Ντέιβιντ Γουέστ ήταν πολύ άστοχοι (4/16 και 5/16 αντίστοιχα). Η σειρά πλέον μεταφέρεται για δύο ματς στο Μαϊάμι, με το πρώτο να διεξάγεται ξημερώματα Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 21-20, 37-41, 63-62, 83-87.

Πέισερς (Φόγκελ): Στίβενσον 25 (7 ασίστ), Τζορτζ 14 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Χιλ 13 (5 ριμπ.), Χίμπερτ 12 (13 ριμπ.), Γουέστ 10 (6 ριμπ.), Μπάτλερ 6, Σκόλα 2, Μαϊνμί 1, Γουότσον.

Χιτ (Σπόελστρα): Ουέιντ 23 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Τζέιμς 22 (7 ριμπ. 6 ασίστ), Κόουλ 11, Μπος 9 (6 ριμπ.), Χάσλεμ 7, Τσάλμερς 6, Άντερσεν 3 (12 ριμπ.), Άλεν 3, Μπατιέ 3. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις (και) για Φινμπόγκασον!!

Εξελίξεις αναμένονται σε τέσσερις μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού την ερχόμενη εβδομάδα, με τους Πειραιώτες να ενδιαφέρονται για τον Φινμπόγκασον που είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση.

Σκέψεις (και) για Φινμπόγκασον!
Την ερχόμενη εβδομάδα είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την ενημέρωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Οι υποθέσεις των Πουλίδο, Ντιόπ και Φορτούνη, όπως και του Καθάριου που θα μείνει δανεικός στον Πανθρακικό φαίνεται ότι βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Παράλληλα, όμως, οι Πειραιώτες συζητούν και για άλλους παίκτες που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Εν όψει της φετινής μεταγραφικής περιόδου οι πρωταθλητές Ελλάδας ασχολούνται με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από τις Κάτω Χώρες, κυρίως από την Ολλανδία (ίσως και το Βέλγιο) που θα μπορέσουν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να πετύχει 53 γκολ με τη φανέλα της Χέρενφεν.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο, η ομάδα του 25χρονου επιθετικού αξιώνει 10 εκατ. ευρώ (!) για να τον παραχωρήσει, αν και σε έναν χρόνο λήγει το συμβόλαιό του.

Δεν αποκλείεται εκεί να «πατήσει» ο Ολυμπιακός και να ρίξει τις απαιτήσεις της ολλανδικής ομάδας.

Όπως γράφει και η SportDay, αν οι Πειραιώτες διαπιστώσουν ότι μπορεί να γίνει η… δουλειά, τότε να διαθέσουν ένα ποσό που ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ και να φτάσει μέχρι τα 5 εκατ. ευρώ!

Τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να τα δώσει και για τον Ιταλό φορ Πελέ της Φέγενορντ, αλλά τώρα ο Φινμπόγκασον είναι σε καλύτερη ηλικία και μπορεί στο μέλλον να φέρει περισσότερα έσοδα στα ταμεία του συλλόγου.

Ωστόσο, πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, χωρίς ο Ολυμπιακός να την έχει προχωρήσει και ίσως να την καθυστερήσει και αρκετά, αν τελικά καταφέρει να «μπει» σ' αυτήν τη μεταγραφή.

Στις υποθέσεις τώρα των Αμραμπατ, Ντιόπ και Φορτούνη. Χθες υπήρξε έντονη φημολογία ότι θα κλείσει ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, αν και ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκφράσει γερμανικές ομάδες (Κολονία, Στουτγκάρδη και Χοφενχάιμ).

Η Καϊζερσλάουτερν θα επιδιώξει να πάρει περισσότερα χρήματα, αν και ήθελε 1 εκατ. ευρώ, τελικά το μάξιμουμ ποσό που θα βάλει στα ταμεία της είναι 300.000 ευρώ.

Για τον Ντιόπ υπήρξαν δημοσιεύματα στην Ισπανία, τα οποία ανέφεραεν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας περιμένουν να ρίξει τις απαιτήσεις του για να καταθέσουν την τελική τους πρόταση στη Λεβάντε.

Τέλος, για τον Νόρντιν Αμραμπατ έρχονται πληροφορίες από την Ισπανία πως η Μάλαγα θέλει να τον κρατήσει, καθώς εκεί αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Γαλατασαράι. Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία και με τον Μάρτιν Γιολ!!

Προφορική συμφωνία και με τον Μάρτιν Γιολ έχει συνάψει η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου ο Ολλανδός προπονητής να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Συμφωνία και με τον Μάρτιν Γιολ
Ο πρώτος τεχνικός που ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσει με την ομοσπονδία το ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης ήταν ο Μάρτιν Γιολ. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή τον προηγούμενο μήνα, ο πρώην προπονητής της Φούλαμ παρουσίασε το αγωνιστικό σχέδιο του, ενώ έγινε κουβέντα και για το οικονομικό σκέλος. Οι τότε απαιτήσεις του 58χρονου Ολλανδού ήταν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ χωρίς το μπόνους πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας.

Σε εκείνο το σημείο «πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία, αλλά εσχάτως ο Μάρτιν Γιολ ενημέρωσε μέσω του μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα ότι ρίχνει κατά πολύ το κασέ του. Το 1 εκατ. ευρώ έγινε 650.000 ευρώ και πλέον η ΕΠΟ τον έχει τοποθετήσει ίσως και στην πρώτη θέση της λίστας των υποψήφιων αντικαταστατών του Φερνάντο Σάντος.

Η όποια επιφυλακτικότητα έγκειται στο ότι ορισμένα στελέχη της ομοσπονδίας εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ταιριάξει η φιλοσοφία του Μάρτιν Γιολ στο αγωνιστικό πλάνο της Εθνικής. Πρόκειται για έναν έμπειρο τεχνικό με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. Τότεναμ, Φούλαμ) και την Μπουντεσλίγκα (σ.σ. Αμβούργο), ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Άγιαξ, τη σεζόν 2009-2010. Την τελευταία διετία ήταν προπονητής του Γιώργου Καραγκούνη στη Φούλαμ.

Από την πλευρά του Ολλανδού τεχνικού υπάρχει διάθεση να εργαστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό της Εθνικής. Άλλωστε, ο ίδιος είναι λάτρης της χώρας μας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Κρήτη. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι «παίζει» σταθερά ψηλά το όνομα του Μάρκο Ταρντέλι, με τον οποίο υπάρχει καταρχήν συμφωνία στα 450.000 ευρώ ετησίως.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και ο Χουάντε Ράμος, όμως δεν υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Το συμβόλαιο του Ισπανού με την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ ολοκληρώνεται και αναμένονται νεότερα πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα σχετικά με το μέλλον του. Να θυμίσουμε ότι το διαθέσιμο μπάτζετ της ΕΠΟ για τον προπονητή κυμαίνεται μέχρι τις 750.000 ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο και το πριμ στις 250.000 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: «Καθάρισε» ο Ζάρατε στο φινάλε!! (video)

Χάρη σε δύο τέρματα του Μάουρο Ζάρατε και πέναλτι του Λούκας Πράτο, η Βελέζ ολοκλήρωσε το Final της Αργεντινής με εκτός έδρας 3-2 επί της Σαν Λορένζο.
Για τους γηπεδούχους βρήκε δίχτυα ο Μάουρο Μάτος στο 32ο και στο 75ο λεπτό, ενώ ως πρωταθλητές του Inicial θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια του Final, Ρίβερ Πλέιτ, το επόμενο Σάββατο σε αγώνα ανάδειξης συγκεκριμένου πρωταθλητή για το 2013-14. Στην προκειμένη, πάντως, γνώρισε εντός έδρας ήττα, καθώς ο Ζάρατε «έγραψε» το 1-0 στο 31ο λεπτό και το 2-1 στο 54ο, ενώ ο Πράτο με πέναλτι στο 70ό συνδύασε την καταπληκτική εμφάνισή του με προσθήκη στον πίνακα των σκόρερ.
Παρακάτω οι τελικές βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
19
37
Μπόκα Τζούνιορς
19
32
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
19
32
Γοδόι Κρουζ
19
32
Χιμνάσια Λα Πλάτα
19
31
Βελέζ Σάρσφιλντ
19
30
Κολόν Σάντα Φε
19
30
Ροζάριο Σεντράλ
19
28
Λανούς
19
28
Ολίμπο
19
27
Σαν Λορένζο
19
27
Νιούελς Ολντ Μπόις
19
25
Τίγκρε
19
24
Κίλμες
19
24
Μπελγκράνο
19
20
Ατλέτικο Ραφαέλα
19
20
Άρσεναλ Σαραντί
19
18
Ρασίνγκ Κλουμπ
19
17
Αρχεντίνος Τζούνιορς
19
15
Ολ Μπόις
19
15
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπόκα Τζούνιορς
38
61
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
38
59
Ρίβερ Πλέιτ
38
58
Χιμνάσια Λα Πλάτα
38
57
Γοδόι Κρουζ
38
56
Ροζάριο Σεντράλ
38
54
Ολίμπο
38
50
Μπελγκράνο
38
49
Τίγκρε
38
49
Ατλέτικο Ραφαέλα
38
49
Κίλμες
38
45
Αρχεντίνος Τζούνιορς
38
40
Ολ Μπόις
38
37
Κολόν Σάντα Φε
38
36
Ρασίνγκ Κλουμπ
38
33
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν μαζί με τη Λανούς και τη Σαν Λορένζο.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.65
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.63
Ρίβερ Πλέιτ
1.61
Λανούς
1.59
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.56
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.50
Άρσεναλ Σαραντί
1.49
Μπελγκράνο
1.43
Ροζάριο Σεντράλ
1.42
Σαν Λορένζο
1.42
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.38
Ολίμπο
1.32
Τίγκρε
1.28
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.27
Γοδόι Κρουζ
1.25
Κίλμες
1.25
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.25
Ολ Μπόις
1.16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.11
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Η νέα φανέλα της «Μπάρτσα»

Δείτε τη νέα εμφάνιση της Μπαρτσελόνα, που παρουσιάστηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Η νέα φανέλα της «Μπάρτσα»
Η Μπαρτσελόνα αλλάζει… Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εμφανισιακά.

Ο σύλλογος παρουσίασε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα τις νέες της εμφανίσεις.

Στη φωτογράφηση δεν συμμετείχαν μόνο αστέρες της ομάδας, όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και ο Πικέ, αλλά και παίκτες που αναδείχθηκαν από τη Masia και πρεσβεύουν τη φιλοσοφία του συλλόγου να αναδεικνύει παίκτες από τα σπλάχνα του.

Η νέα φανέλα έχει τις παραδοσιακές ρίγες, που είναι όμως πιο πλατιές, ενώ το κόκκινο και μπλε χρώμα είναι πιο «σκοτεινό» και στο γιακά υπάρχει μία λεπτομέρεια στα χρώματα της καταλανικής σημαίας. Στο πίσω μέρος της λαιμόκοψης υπάρχει το «Mes que un club» (κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος) μαζί με το έτος 1899, όταν και ιδρύθηκε η Μπαρτσελόνα.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει το Μουντιάλ ο Φερνάντες!

Δε θα αγωνιστεί την με την εθνική Χιλής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Ματίας Φερνάντεζ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος την Τρίτη.

Χάνει το Μουντιάλ ο Φερνάντες
Ο διεθνής μέσος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ενημέρωσε πως θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο και δε θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ βρίσκεται στην προεπιλογή.

«Είναι μια λυπηρή είδηση αυτή που ανακοινώνω, καθώς δεν είμαι σε κατάσταση να αγωνιστώ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πρέπει να εγχειριστώ και, επομένως, δεν μπορώ να συμμετάσχω. Μέχρι τη Δευτέρα δεν το γνώριζα, αλλά μου είπαν τώρα ότι πρέπει να μπω στο χειρουργείο.

Πάντα είχα προβλήματα στον αστράγαλο, αλλά τώρα πρέπει να κάνω και εγχείριση κιόλας», τόνισε ο παίκτης στους δημοσιογράφους. Πηγή: sport-fm.gr

Και οι Ρώσοι γράφουν για Καστσελάν!!

Δεύτερο δημοσίευμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή την φορά από τη Ρωσία, φέρνει τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Καστσελάν.

Και οι Ρώσοι γράφουν για Καστσελάν!
Για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Μλάντεν Καστσελάν κάνει λόγο η ρωσική ιστοσελίδα sport-express.

Σύμφωνα με αυτή ο «Δικέφαλος του Βορρά» σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για τον 31χρονο άσο της Αρσεναλ Τούλα, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Πανθρακικού.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο αναφέρει ότι η ελληνική ομάδα «τσεκάρει» τον Καστσελάν. Πριν από λίγες ημέρες ιστοσελίδα από το Μαυροβούνιο είχε αποκαλύψει την επιθυμία του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον πρώην άσο του Πανθρακικού.

Ο Καστσελάν έχει συμβόλαιο για άλλη μια σεζόν με την ρωσική ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Η Λίβερπουλ θέλει την «ασπιρίνη» της!!

Το νεαρό κεντρικό αμυντικό της Λεβερκούζεν, Εμρέ Τσαν, εξετάζει σοβαρά η Λίβερπουλ, με τα χρήματα που θέλουν να δαπανήσουν οι «Reds» να αγγίζουν τα 12 εκατ. ευρώ.

Η Λίβερπουλ θέλει την «ασπιρίνη» της
Η Λίβερπουλ αναζητά λύσεις στην άμυνα, μετά από μία σεζόν που έβγαλε αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν. Ιδανική λύση για τους «Reds» φαίνεται ο 20χρονος, Εμρέ Τσαν, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι έφυγε από τη Μπάγερν Μονάχου για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Γερμανός διεθνής, με τις μικρές εθνικές – με καταγωγή από την Τουρκία – πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά με τις «ασπιρίνες», αναγκάζοντας τη Λίβερπουλ να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του, σύμφωνα και με τον αγγλικό Τύπο.

Το ποσό της διαφαινόμενης μεταγραφής φαίνεται πως θα φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ. Βέβαια στη Γερμανία έχουν προχωρήσει αρκετά το θέμα, θεωρώντας την υπόθεση τελειωμένη. Πηγή: sport-fm.gr

O Βενγκέρ και η Αρσεναλ 9 χρόνια μετά...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει και το απολαμβάνει, για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, για έναν τίτλο που πήρε η Αρσεναλ.  
Είχαν μεσολαβήσει πολλά από εκείνο το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πατρίκ Βιεϊρά με το οποίο η Αρσεναλ το 2005 πήρε το Κύπελλο Αγγλίας, το τελευταίο τρόπαιο που είχε κατακτήσει τα τελευταία 9 χρόνια.

Για παράδειγμα ο Βιεϊρά στο διάστημα αυτό πρόλαβε να πάρει μεταγραφή, να σταματήσει το ποδόσφαιρο, να γίνει βασικός συνεργάτης της Μάντσεστερ Σίτι, να βάλει το χεράκι του στις μεταγραφές του Νασρί και του Κλισί από την Αρσεναλ και να πανηγυρίσει και 2 πρωταθλήματα ως στέλεχος της Σίτι.

Και δεν είναι τα μόνα που μεσολάβησαν. Η Αρσεναλ όλο αυτό το διάστημα “ταλαιπωρήθηκε” αφάνταστα. Πούλησε τους καλύτερους παίκτες της όπως ο Ανρί, ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ο Ρόμπι Φαν Πέρσι και πολλοί άλλοι. Επί της ουσίας λόγω της κατασκευής του γηπέδου, απείχε από την αγορά top class ποδοσφαιριστών, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν και απέκτησε τον Οζίλ και φυσικά για πρώτη φορά είδε ακόμη και τους ίδιους τους οπαδούς της να αμφισβητούν ανοικτά την... ιερή αγελάδα του συλλόγου, τον Αρσέν Βενγκέρ.

Βεβαίως αυτά τα 9 χρόνια δεν έπαψε παρά τις όποιες δυσκολίες, πρώτον να βγάζει ποδοσφαιριστές και δεύτερον να είναι πάντα εκεί στο top επίπεδο. Δεν τερμάτισε ποτέ εκτός τετράδας (κάτι που συνέβη στην Τότεναμ, την Λίβερπουλ, ακόμη και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), δεν έμεινε ποτέ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και κάθε χρόνο έφτανε τουλάχιστον ως τους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό τα πρώτα χρόνια ήταν αρκετό, τα τρία τελευταία όμως όχι... Τα ανέκδοτα συνόδευαν την Αρσεναλ σε κάθε της βήμα και ο σύλλογος είχε φτάσει στο σημείο του χλευασμού για την αποτυχία του να πάρει έναν τίτλο, ή να κάνει έστω μία σπουδαία μεταγραφή. Ακόμη και οι δημόσιες τοποθετήσεις όπως του Μουρίνιο ήταν φανερά προσβλητικές, όπως αυτή που έκανε πριν δύο μήνες για τον Βενγκέρ “είναι σπεσιαλίστας στο να αποτυγχάνει”...

Και φτάσαμε στην φετινή σεζόν όπου ξεκίνησε με την Αρσεναλ να μοιάζει με καζάνι που ήταν έτοιμο να σκάσει. Το πρωτάθλημα στην Αγγλία ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου και το πρώτο ματς των “Κανονιέρηδων” ήταν εντός έδρας με την Αστον Βίλα. Παρά το γεγονός ότι όλο το καλοκαίρι τόσο η διοίκηση όσο και ο Βενγκέρ είχαν δεσμευτεί για μεταγραφές τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων λιρών η Αρσεναλ είχε αποκτήσει μόνο τον ελεύθερο Σανόγκο, έναν πιτσιρικά επιθετικό από την Οσέρ.

Το κοινό στο “Emirates” πήγε με άγριες διαθέσεις και πλακάτ του τύπου “ξοδέψτε μερικά γαμημένα χρήματα”. Η Αστον Βίλα μέσα σε αυτό το κλίμα πέτυχε μία σπουδαία νίκη με 3-1 και ο Βενγκέρ για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Αρσεναλ βίωσε μαζικές αποδοκιμασίες. Υβριστικά συνθήματα για αυτόν και επίσημες ανακοινώσεις των συνδέσμων φίλων της Αρσεναλ με τις οποίες καλούσαν την διοίκηση να μην τολμήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Βενγκέρ όπως σκόπευε να κάνει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών.

Το σοκ ήταν τεράστιο και ευτυχώς για την Αρσεναλ ξεπεράστηκε γρήγορα. Πρώτον γιατί κατάφερε να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε και να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερον γιατί λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου προχώρησε στη μεταγραφή του Μεζούτ Οζίλ από την Ρεάλ Μαδρίτης με 50 εκατ. Ευρώ. Μία μεταγραφή που αυτομάτως άλλαξε το κλίμα, όχι μόνο εντός της Αρσεναλ, αλλά σε όλη την Αγγλία. Το πουσάρισμα ήταν τέτοιο που ξαφνικά η Αρσεναλ άρχιζε να εμφανίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων την έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος εκεί όπου έμεινε περισσότερες μέρες (128) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα φέτος.

Ο αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπάγερν πέρασε σε δεύτερη μοίρα και όλοι στο σύλλογο επικεντρώθηκαν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ωσπου ήρθαν τα κρίσιμα ματς με τους διεκδικητές του τίτλου. Πρώτα με τη Λίβερπουλ στο “Ανφιλντ”, στο οποίο η Αρσεναλ δέχτηκε 4 γκολ στα πρώτα 20 λεπτά και μετά με την Τσέλσι στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, ματς στο οποίο γνώρισε τη συντριβή με 6-0!

Η ανώμαλη προσγείωση σε όλο της το μεγαλείο. Δεν είναι μόνο ότι δεν θα έπαιρνε πρωτάθλημα, αλλά και ότι ο φίλος της είχε πλέον πάλι αρχίσει να φοβάται ότι εν τέλει η απόσταση της Αρσεναλ από τις ομάδες της κορυφής παραμένει πολύ μεγάλη και ας μην το έδειχνε η βαθμολογία. Η δικαιολογία ότι υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί έστεκε (εκτός Ράμσεϊ, Γουίλσιρ και Οζίλ), αλλά ως ένα σημείο.

Φυσικά το πρωτάθλημα χάθηκε και η Αρσεναλ κινδύνεψε να χάσει και την τέταρτη θέση, την οποία διατήρησε στο τέλος. Στο ίδιο διάστημα η ομάδα του Βενγκέρ αθόρυβα μεν, αλλά πειστικά, έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Και όχι απλώς έφτασε, αλλά είχε και μία τεράστια ευκαιρία να το κατακτήσει κόντρα στην Χαλ.

Ο τελικός του Κυπέλλου ξεκίνησε όπως σχεδόν όλα τα μεγάλα φετινά ματς της Αρσεναλ. Ηταν πίσω στο σκορ και μάλιστα με 2-0 από την μικρή Χαλ στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης. Εννιά χρόνια περίμεναν τίτλο οι οπαδοί της και τα πρώτα εννιά λεπτά του τελικού ήταν ο απόλυτος εφιάλτης.

Ο Αρσεν Βενγκέρ που από τον περασμένο Γενάρη είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να παραμείνει στην Αρσεναλ και να ανανεώσει το συμβόλαιό του δεν το είχε κάνει ακόμη. Και πιθανότατα όπως αποδείχτηκε από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού δεν θα το έκανε κιόλας αν η Αρσεναλ δεν έπαιρνε αυτό το τρόπαιο.

Διότι, ναι, το πήρε τελικά το Κύπελλο. Ο Σάντι Καθόρλα με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ μείωσε, ο Κοσιενλί έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας και καλύτερος παίκτης της, την φετινή σεζόν, ο Ααρον Ράμσεϊ πέτυχε το γκολ της ολικής ανατροπής και του τροπαίου.

Ακολούθησε ένας μικρός χαμός. Ο Βενγκέρ βρέθηκε να πανηγυρίζει ημίγυμνος στο χορτάρι του Ουέμπλεϊ αυτόν τον τίτλο. Δεν είχε πανηγυρίσει έτσι ούτε την σεζόν που πήρε αήττητος το πρωτάθλημα. Δεκάδες χιλιάδες φίλοι της Αρσεναλ βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου και την επομένη κιόλας στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι στο Βόρειο Λονδίνο με τους οπαδούς της Αρσεναλ να γιορτάζουν το τρόπαιο με την ψυχή τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα άπαντες στο σύλλογο είχαν εκτιμήσει πόσο σημαντική ήταν η κατάκτηση αυτού του τροπαίου. Η ιστορία της Αρσεναλ μπορεί σήμερα κιόλας να είχε αλλάξει. Ο Βενγκέρ μέσες άκρες χαρακτήρισε αυτό το τρόπαιο ως ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της Αρσεναλ. Γιατί; Μα γιατί η έλλειψη αυτοπεποίθησης που έχει κυριεύσει αυτή την ομάδα τα τελευταία χρόνια θα είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη. Η Αρσεναλ αν έχανε και αυτό το τρόπαιο θα αισθανόταν ότι είναι αδύνατο να βγάλει την ταμπέλα της looser ομάδα από επάνω της. Ο ίδιος ο Βενγκέρ ήταν εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα υπέγραφε εν τέλει το νέο συμβόλαιό του. Οχι όπως είπε ο ίδιος γιατί δεν θα ήθελε να μείνει ή γιατί είχε άλλη πρόταση και θα πήγαινε αλλού, ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αλλά γιατί πλέον αισθανόταν και αυτός ότι ο σύλλογος θα χρειάζονταν ένα σοκ και τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μόνο η δική του αποχώρηση. Ακόμη και ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Αρσεναλ ο Σταν Κροένκε, ο οποίος προφανώς ήξερε την σπουδαιότητα του τελικού και τι θα ακολουθούσε αν η Αρσεναλ δεν έπαιρνε αυτό το τρόπαιο, έκανε το ταξίδι αστραπή για το Λονδίνο. Σπάνια βλέπει από κοντά την Αρσεναλ, αλλά τώρα δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς...

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ήταν ένας ήχος αγαλλίασης για όλους στο club. Για τους οπαδούς που πλέον δεν θα συνεχίζουν να είναι “θύματα” του μεγαλύτερου τρολαρίσματος στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για τους ιδιοκτήτες και την διοίκηση της ομάδας, για τον προπονητή και τους παίκτες.

Η Αρσεναλ μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν χωρίς την ταμπέλα ότι είναι ανίκανη να πάρει έναν τίτλο και φυσικά με τον Αρσέν Βενγκέρ στο τιμόνι της και όλους τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας να παραμένουν σε αυτή χωρίς να είναι απαραίτητο να τους πωλήσει, με εξαίρεση τον Σανιά που μένει ελεύθερος.

Ο Βενγκέρ και για αυτό ακριβώς θεωρεί αυτό το Κύπελλο ως έναν από τους πιο σημαντικούς τίτλους στην ιστορία της ομάδας, πιστεύει ότι το δύσκολο έγινε και τώρα η Αρσεναλ πραγματικά θα μπορέσει να διεκδικήσει έναν μεγάλο τίτλο (αυτόν της πρωταθλήτριας ή ακόμη και το Τσάμπιονς Λιγκ), άλλωστε για αυτό θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα 3 χρόνια με την ομάδα. Γιατί πιστεύει ότι πριν φύγει, μπορεί να το πάρει και αυτό. Φέτος μάλιστα θα έχει και την προίκα των 100 εκατομμυρίων λιρών για μεταγραφική ενίσχυση, προκειμένου να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του.

Μην γελιέστε εσείς οι φίλοι της Αρσεναλ. Φυσικά και δεν πρόκειται να τα χαλάσει όλα για μεταγραφές και σίγουρα όλο και κάποιον θα πωλήσει, αλλά πλέον θα μπορεί να το κάνει ξέροντας ότι το “Wenger Knows” είναι και πάλι μία δημοφιλής φράση μεταξύ των φίλων της Αρσεναλ...
Πηγή: gazzetta.gr

Η γυναίκα με τα γένια!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης κάνει τον απολογισμό του φάιναλ φορ, δηλώνει ευτυχής για λογαριασμό της Μακάμπι και αναρωτιέται σε ποιον αιώνα ζει η ταλαίπωρη Ελλάδα.
«Χάρηκα σαν να κέρδισε ελληνική ομάδα», είπα στους συναδέλφους της Nova την Παρασκευή. «Ευχαριστήθηκα σαν να το πήραμε εμείς», επανέλαβα την Κυριακή. Δεν υπερβάλλω. Η Μακάμπι του Μιλάνου μου ζέστανε την καρδιά. Το περίμενα τζούφιο αυτό το φάιναλ-φορ, αλλά αποδείχθηκε γεμάτο χυμούς.
Εάν ανατρέξετε σε αυτό εδώ το κείμενο http://www.gazzetta.gr/basketball/article/609042/kynigi-tis-stroythokamiloy, στην 8η παράγραφο , θα διαβάσετε το προγνωστικό και τις προτιμήσεις μου για το φάιναλ-φορ. Θα δείτε, επίσης, ποια είναι η γνώμη μου για την ΤΣΣΚΑ και για τις ομάδες του Έτορε Μεσίνα.
Τον αγιάτρευτό «έρωτά» μου για τους Ισπανούς και ιδίως για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα τον έχετε καταλάβει δα. Αποστρέφομαι όλα όσα αυτός ο σύλλογος αντιπροσωπεύει: την αβάσταχτη αλαζονεία, τις ντρίμπλες στους νόμους και τους κανονισμούς, την πεποίθηση ότι για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο «δικαιούται» τον τίτλο της βασίλισσας, τις πολιτικές του διασυνδέσεις από την εποχή του Φράνκο κιόλας, την καθεστωτική αντίληψη, το δήθεν ατσαλάκωτο προφίλ, την προσήλωση στο unfair play.
Εβλεπα μουτρωμένο τον Φλορεντίνο Πέρεθ στις κερκίδες του Φόρουμ, θυμόμουν και τον δικό μου καημό με τη μετεγγραφή του Μπέιλ και γελούσα χαιρέκακα. Ποιος λυπάται τους κακόμοιρους τους –εθ; Θα το σηκώσουν, άλλωστε, του χρόνου στη Μαδρίτη. Όπως το σήκωσε το 2011 η εξίσου υπερφίαλη Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της. Και η Εθνική τους ομάδα το 2007, κόντρα στη Ρωσία του Μπλατ.
(Κοιτάξτε τώρα πλάκα, που πολλοί θα το πάρουν αυτό κυριολεκτικά, και θα με αποκαλέσουν ανιστόρητο: "Δεν ξέρεις ρε άσχετε ότι το 2011 το σήκωσε η Πανάθα;"  Λες και έκανε κάποιος άλλος την περιγραφή εκείνου του τελικού...)
Η Μακάμπι, λοιπόν. Η ομάδα που έπαιξε μπάσκετ όμορφο και όχι αποκρουστικό όπως της ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα που φιλτράρισε την ελευθεριάζουσα αντίληψη (της Ρεάλ) μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο βγαλμένο από τον πανούργο εγκέφαλο του προπονητή της.
Το κοινό που συντηρεί με τη ζωντάνια του και με τα χρήματά του τον θεσμό των φάιναλ-φορ, δίχως να προσβάλλει κανέναν, δίχως να δημιουργεί φασαρίες, δίχως να γεμίζει την πόλη με απλυσιά και ύβρεις. Ετσι, για να σκάει και ο Ελληνάρας, ο λαός ο περιούσιος, που λοιδορεί σε κάθε ευκαιρία τους "κωλοεβραίους". Ετσι δεν τους αποκαλεί; Ελάτε τώρα που κάνετε τους ανήξερους, μεταξύ μας μιλάμε.
Οι πολεμιστές του παρκέ, που αρνήθηκαν την ήττα ξανά και ξανά και ξανά.
Οι παίκτες που αποδείχθηκαν παιχταράδες όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, σε αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν «ετυμηγορία του γηπέδου».
Ο θαυμάσιος Ντέβιν Σμιθ, ναι, ο ίδιος Σμιθ του Πανελληνίου.
Ο αδάμαστος Ντέιβιντ Μπλού(δενταλ), που για έναν χρόνο παράτησε το μπάσκετ για να γίνει κτηματομεσίτης.
Ο Ταϊρίς Ράις, του Πανιωνίου ο Ράις, που πέτυχε 26 πόντους σε 30’ και έγινε, από απλός μεροκαματιάρης, εθνικός ήρωας.
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που προσέφερε σε ένα σκάρτο δεκάλεπτο (με κορωνίδα εκείνη την άμυνα στα πόδια του Σέρχιο) όσα άλλοι δίνουν σε ενάμισυ ματς.
Και απέναντι, ποιοι; Με τι θράσος θέλησαν να γίνουν πρωταθλητές, αυτοί που -μήνες τώρα το γράφω- δεν ξέρουν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο σχοινί;
Ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν τόσο κακός, ώστε υποχρέωσε τον προπονητή του να τον κρατήσει στον πάγκο όταν χρειαζόταν απεγνωσμένα ένα τρίποντο. Ή μήπως είχε μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια ο πελαγωμένος Λάσο; Από πού κι ως πού κρατούσε εκτός πεντάδας τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης; Ο φοβερός Γιουλ σούταρε 0/7 και ανταμείφθηκε με 36 λεπτά συμμετοχής, 15 παραπάνω από τον ψυχωμένιο Σέρχιο.
Ο καημένος ο Μπουρούσης καιγόταν από επιθυμία, πέτυχε τετραπλό «κόλπο γκρόσο» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας (δύο άμυνες, ένα επιθετικό ριμπάουντ, δύο ασάλιωτες ελεύθερες βολές), αλλά πάλευε μόνος στο τέλος. Τον λυπήθηκε η ψυχή μου.
Τώρα που είναι της μόδας οι γυναίκες με τα γένια, βγήκαν στον αφρό του τελικού και «θαυμάστηκαν» για την «ευψυχία» τους αξύριστες μονάδες όπως ο Μίροτιτς, ο Ρούντι και ο Γιουλ. Το φιδίσιο τους κορμί συνυπάρχει με ψυχή ψαριού.
Η υπέροχη Κοντσίτα Βουρστ έχει πολλαπλάσια αποθέματα θάρρους. Αυτή, τουλάχιστον, έδειξε κότσια. Την ψηφίσαμε κι εμείς, κάναμε το κομμάτι μας για να μας πουν προοδευτικούς, και επιστρέψαμε στον καθημερινό μας μεσαίωνα. H γυναίκα με το μούσι ζει και εργάζεται ανενόχλητη στην πατρίδα του Χίτλερ. Εάν ζούσε στην πατρίδα του Περικλή, θα την κυνηγούσαν νυχθημερόν, όχι μόνο οι χιτλερικοί, αλλά και οι "νοικοκυραίοι".
Στη ναπολετάνικη πιτσαρία που έγινε στέκι μας τα «νεκρά» βράδια του φάιναλ-φορ, στη συνοικία με τα κανάλια, ο συμπαθής σερβιτόρος μας ρώτησε αν είναι στ’αλήθεια παιδί θαύμα της πολιτικής ο «Τσίρπας», έτσι μας τον είπανε, έτσι σας τον λέμε. «Είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», εξήγησε στον, αλβανικής καταγωγής νομίζω, συνάδελφό του.
Παιδί θαύμα, ο Αλέσιο ντελα Γκρέτσια! Αναρωτηθήκαμε τι νερό πίνουν στη Νάπολι και παραγγείλαμε μία μπύρα, μπουκάλι όμως, με πώμα ασφαλείας.
Το τρένο που οδηγούσε από το Ασάγκο στο κέντρο του Μιλάνου μία ώρα μετά την απονομή ήταν, φυσικά, γεμάτο Ισραηλινούς. Με σημαίες και με ταμπούρλα. Με συνθήματα, με τραγούδια και με απέραντο κίτρινο. Σε μία γωνία του συρμού, καθόταν αμίλητο ένα νεαρό ζευγάρι. Στα χέρια τους κρατούσαν, διπλωμένο, ένα λάβαρο πράσινο, μαύρο και κόκκινο.
Στο Ντουόμο, οι Ισραηλινοί βγήκαν ομαδικώς και συνέχισαν το γλέντι στην αποβάθρα. Και τότε, ο τύπος με τη μαυροπράσινη σημαία, της Παλαιστίνης, Ιταλός αλλά με αραβικά χαρακτηριστικά πετάχτηκε πάνω και έβγαλε το άχτι του. «Free Gaza», φώναξε από το παράθυρο. «Free Gaza! Free Gaza! Fuck you motherfuckers!!»
«Από την Παλαιστίνη», απάντησα κι εγώ, όταν κάποιος ρώτησε από πού είμαι. Ηταν αργά το βράδυ της Κυριακής και είχα μόλις μάθει τα αποτελέσματα των εκλογών.
Τι να του έλεγα, δηλαδή; Ότι έρχομαι από την πόλη όπου 1 στους 6 συντάσσεται με τους ναζιστές, τους δολοφόνους, τους κακοποιούς, τους τιποτένιους, τους τραμπούκους και τους νεάντερταλ; Οτι 16 στους 100 Αθηναίους θέλουν δήμαρχο με σβάστικα στην κοιτίδα της δημοκρατίας;
Ότι είμαι από τη χώρα του Κασιδιάρη, του Μπέου, του Παναγιώταρου, του Ματθαιόπουλου, των Μιχαλολιάκων και της οπαδικής ψήφου των προβάτων; Ότι η πολιτική της πεφωτισμένης πατρίδας μου μου καθορίζεται από τον Φαήλο, τον Βορίδη, τον Μπαλτάκο, τον Αδωνι και τον Αντωνάκη τον πολιτευόμενο, την εθνική ομάδα των επικίνδυνων;
Ότι η απάντηση των συμπολιτών μου στην κρίση είναι η στροφή στον φασισμό, τον σκοταδισμό και την ξενοφοβία; Ότι σπάσαμε το ευρωπαϊκό ρεκόρ της γελοιότητας με τη θεωρία των δύο άκρων; Ότι ο τόπος μου τρύπησε το ταβάνι της αμορφωσιάς, της ανευθυνότητας και της μισαλλοδοξίας;
Όχι. Ντρέπομαι. Θα ήταν ντροπής πράγμα, αν δεν ντρεπόμουν. Δεν λέω πια ότι είμαι Ελληνας. Το κρύβω. Ντρέπομαι. Ναι, ναι, ξέρω. "Να αλλάξεις χώρα αφού ντρέπεσαι, να φύγεις, να πας αλλού". Η κλασσική απάντηση του "πατριώτη" που δεν θα κάνει ποτέ τίποτε για να βελτιώσει τον τόπο του. Ο πατριωτισμός του πισινού.
Μόλις επέστρεψα στο σπίτι, ανακάλυψα ότι προηγείται στον δήμο όπου κατοικώ ο συνδυασμός του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ναι, αλήθεια το λέω. Εικοσιδύο τοις εκατό.
Έκλεισα τα μάτια, τα άνοιξα ξανά, αλλά το ημερολόγιο επιμένει, έχουμε Μάιο του 2014. Ευτυχώς, εδώ στη δυτική όχθη δεν έχουμε ναζιστές. Τουλάχιστον όχι φανερούς.
Πηγή: gazzetta.gr