Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αυτή θα είναι η νέα Μπαρτσελόνα!!

Αποφασισμένος να τ’ αλλάξει όλα ή σχεδόν όλα είναι ο Λουίς Ενρίκε, αφού με εννέα νέες προσθήκες που ετοιμάζει, η Μπαρτσελόνα της σεζόν 2014-15 θα είναι εντελώς διαφορετική.

Αυτή θα είναι η νέα Μπαρτσελόνα!
Νέα ομάδα, με διαφορετικό στυλ και πολλά καινούρια πρόσωπα ετοιμάζει ο Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν ήδη την ενίσχυσή τους από τη θέση στην οποία πονούν περισσότερο, εκείνη του τερματοφύλακα, όπου ήδη ανακοινώθηκε η απόκτηση του Τερ Στέγκεν από την Γκλάντμπαχ και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι «εκλεκτοί». Παράλληλα, στην ομάδα επέστρεψαν και οι δανεικοί την περασμένη σεζόν Ντεουλοφέου και Ραφίνια.

Διακαής πόθος αποτελεί πάντα ο Κουρτουά, επειδή όμως η περίπτωσή του αναμένεται να προσελκύσει και άλλους «μνηστήρες», δεν αποκλείεται οι «μπλαουγκράνα» να στραφούν σε μια προσιτή και κοντινή λύση και να πλαισιώσουν τον νεαρό Τερ Στέγκεν με τον 33χρονο πορτιέρο της Μάλαγα, Γουίλι Καμπαγιέρο.

Σαρωτικές αλλαγές θα υπάρξουν και στην αμυντική γραμμή, αφού ο Πουγιόλ σταματά την καριέρα του και αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Μασεράνο που στη Βαρκελώνη μετατράπηκε από ένα σπουδαίο αμυντικό χαφ σε (όχι και τον καλύτερο) σέντερ μπακ.

Πρώτος στόχος παραμένει ο Νταβίντ Λουίζ της Τσέλσι, όμως όσο οι «μπλε» θέλουν 45 εκατ. ευρώ ακατέβατα, οι Καταλανοί στρέφονται και σε άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα εκείνης του Μαρκίνιος της Παρί Σεν Ζερμέν, ενός παίκτη που ο Λουίς Ενρίκε τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους παρουσία στη Ρόμα. Άλλοι ποδοσφαιριστές, τσουχτεροί και αυτοί, που βρίσκονται στη λίστα είναι οι Μανγκαλά (Πόρτο) και Λαπόρτ (Μπιλμπάο).

Οι εμφανίσεις του Ντάνι Άλβες την τελευταία σεζόν ήταν απογοητευτικές και θεωρείται βέβαιο πως θα ήταν καλύτερο τόσο για τον παίκτη όσο και για την ομάδα να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ως αντι-Άλβες προκρίνεται ο Κουαδράδο της Φιορεντίνα, ένας ταχύτατος ποδοσφαιριστής που μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις στη δεξιά πτέρυγα.

Ψώνια από Ιταλία θέλει να κάνει η Μπαρτσελόνα και σε ό,τι αφορά το κέντρο, με τα δύο χαφ της πρωταθλήτριας Γιουβέντους να είναι οι μεγάλοι στόχοι. Το πρόβλημα για τον προπονητή του συλλόγου αλλά και τον Άντονι Θουμπιθαρέτα που θα αναλάβει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, είναι πως ο Πογκμπά πολύ δύσκολα θα χωρίσει από τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, Αντόνιο Κόντε, ενώ για τον Χιλιανό Αρτούρο Βιδάλ τα πράγματα είναι ακόμη πιο χλωμά. Άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ που να μην τον… λιμπίζεται, οπότε αν η Γιούβε τον δώσει θα το κάνει για ένα ποσό που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 50 εκατ. ευρώ… Το μόνο θετικό για την Μπαρτσα είναι πως ενδέχεται το αντίθετο δρομολόγιο με τελικό προορισμό την Τορίνο να κάνει ο Αλέξις Σάντσες και ίσως αυτό να βοηθήσει τις εξελίξεις.

Τέλος, στην επίθεση υπάρχει η αίσθηση πως ο Λουίς Ενρίκε θα ψάξει για ένα κλασικό, παραδοσιακό σέντερ φορ, κάτι που έλειψε τα τελευταία χρόνια από τον τρόπο παιχνιδιού των «μπλαουγκράνα». Έστω και ως εναλλακτικό σχέδιο, ο τεχνικός της ομάδας θέλει ένα… κανονικό «εννιάρι» που να τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα. Ιδανική περίπτωση μοιάζει εκείνη του Γιορέντε (πάλι στη Γιουβέντους καταλήγουμε…), ενώ διακριτικά-διακριτικά παρακολουθείται και ο Μάντζουκιτς, ο οποίος φαίνεται να τα έχει «σπάσει» με τον Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν και ίσως αποδειχθεί το καλύτερο δώρο του Πεπ στην ομάδα με την οποία μεγαλούργησε… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: