Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Δέδες για CAS και ΠΑΟΚ!!

dedes
Στον Arena FM89,4 μίλησε το μέλος του δικαστηρίου του CAS, Παντελής Δέδες. Αναφέρθηκε στην προσφυγή που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο ένας μήνας είναι επαρκής χρόνος για να εκδώσει απόφαση το CAS επί του θέματος με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Παντελής Δέδες:
“Η προσφυγή στο CAS επιτρέπεται σε οποιονδήποτε  έχει μια καταστατική πρόβλεψη, πως μπορεί να προσφύγει σ’ αυτό το δικαστήριο που βρίσκεται στην Λωζάννη.  Ο καθένας μπορεί να διατυπώσει τις απόψεις του και τις αντιρρήσεις του και το CAS μπορεί να εξετάσει αν όντως είναι αρμόδιο να κρίνει επί της  υπόθεσης και μετά να την εξετάσει εις βάθος.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση το CAS έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει την υπόθεση επειδή  έχει αποδεχθεί πως  η FIFA δεσμεύει όλες τις εθνικές ομοσπονδίες να αποδέχονται την αρμοδιότητα του CAS. Εφόσον η FIFA έχει αποδεχθεί την αρμοδιότητα του CAS δεν πρέπει η ΕΠΟ να αρνηθεί και δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή η απόφαση της ΕΠΟ για να εκδικάσει την υπόθεσ το CAS. Υπάρχει η απόφαση πως για ορισμένους λόγους μπορεί να προσφύγει κάποιος για υποθέσεις τρίτου βαθμού στο CAS”.
Για την χρησιμότητα της συναίνεσης της ΕΠΟ: “Ξεφεύγει η διαδικασία από ένα προδικαστικό θέμα. Την αρμοδιότητα, βέβαια, την εξετάζει το ίδιο το δικαστήριο. Φυσικά θα αποδεχτεί να ξετάσει την υπόθεση γιατί η FIFA και η ΟΥΕΦΑ έχουν στο καταστατικό τους μερικές υποθέσεις όπου υπάρχει η δυνατότητα  να προσφύγουν ομάδες στο CAS”.
Για την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφTo CAS δεν μπορεί να επισέλθει σε εσωτερικά θέματα. Η κατάταξη των ομάδων, οι διαφορές μεταξύ δύο ομάδων και σε υποθέσεις στην ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να επισέλθει. Μπορεί να επισέλθε σε θέματα που εμπεριέχουν μια διεθνοποίηση”.
Για το αν υπάρχει δυνατότητα να ληφθεί άμεσα απόφαση από το CAS: “Αν υπάρχει η ανάγκη να επιλυθεί το θέμα γρήγορα θα υπάρJει η διαδικασία των μέτρων διασφάλισης της παρούσας κατάστασης και μπορεί κανείς να προσφύγει και να ζητήσει την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος. Υπάρχει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και δεύτερον, εκτός από την τριμελή επιτροπή που εκδικάζει τις υποθέσεις, εξαιτίας του κατ’ επείγοντος μπορεί να ζητήσει η μια πλευρά, ή να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ή και να αποφασίσει ο πρόεδρος του CAS,  πως η απόφαση θα ληφθεί μόνο από ένα μέλος της επιτροπής και όχι από τρεις. Έτσι συντομεύει η διαδικασία και ο χρόνος ενός μηνός περίπου είναι επαρκής για να ληφθεί η απόφαση”.
Για το ποια εκτιμά πως θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου: “Δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί πρέπει να ξέρω τα πραγματικά περιστατικά και να έχω τον φάκελο. Το CAS θα κοιτάξει την υπόθεση εξαρχής. Θα δει όλα τα πραγματικά περιστατικά, τους νόμους και τις διαδικασίες. Από εκεί και πέρα η απόφαση εξαρτάται από πολλά στοιχεία. Η ένσταση του ΠΑΟΚ  βασίζεται σε αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία και απ’ όσο ενημερώθηκα στην νομιμότητα της αφαίρεσης  βαθμών από τα πλέι οφ, αλλά το τι θα πει το δικαστήριο δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και να το προεξοφλήσουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: