Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

«Θετικό το κλίμα στον Άρη»

Ο Γιάννης Βένος, πρόεδρος των βετεράνων του Άρη, μίλησε στον Arena fm 89,4 για την χθεσινή συνάντηση με τον κ. Ηλιάδη στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που επιθυμούν να υπάρχει στον κιτρινόμαυρο σύλλογο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ο πρόεδρος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε έδειξε ότι ενδιαφέρεται να είναι κοντά οι βετεράνοι στην ομάδα, έγινε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης και βγήκαν κρίσιμα συμπεράσματα.
Υπάρχει μια αύρα αισιοδοξίας, γίνονται προγραμματισμένες και στοχευόμενες κινήσεις ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω ότι όλα τα δείγματα είναι θετικά και προχωράμε καλά.
Θα γίνουν και άλλες μεταγραφές, για άλλους τρεις παίκτες συζητάμε αλλά και οι μέχρι τώρα παίκτες που ήρθανε νομίζω θα βοηθήσουν την ομάδα.
Είναι καλό ότι δεν υπάρχει πολυφωνία, είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν με πρώτο από όλους τον κ.Χατζινικολάου και αυτό είναι το βασικό. Ο προπονητής πρέπει να αποφασίζει για το ποιοι είναι κατάλληλοι για να παίξουν και να έχει και όλη την ευθύνη για το θέμα των μεταγραφών».
Για τον Τάτο: «Δοκιμασμένη λύση ο Τάτος για τον Άρη και θεωρώ είναι πολύ καλή επιλογή. Πέρσι βοήθησε την ομάδα, ο κόσμος τον ξέρει, τον αγαπάει και θα έρθει σε ένα φιλικό περιβάλλον το οποίο το γνωρίζει πλέον και ο ίδιος».
Για την εξέλιξη στο άρθρο 99: «Προχωράει κανονικά το 99, έχουμε μπει στην τελική ευθεία και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί. Τα μέχρι τώρα δείγματα είναι θετικά από όλες τις πλευρές».
Πηγή: arenafm.gr

«Ειλικρινής η διοίκηση Αρβανίτη»

Ο Χρήστος Ταπούτος φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για την καριέρα του στην Τουρκία αλλά και για τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Έχω κάποιες προτάσεις αλλά οι πιο πολλές είναι ομάδες από την Τουρκία και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι εκεί και την επόμενη χρονιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και νομίζω ότι είναι το καλύτερο για μένα».
Για τις οφειλές από τον Άρη: «Έχω μιλήσει με τον Λευτέρη τον Αρβανίτη, μου έχει εξηγήσει τα πράγματα, έχω κάνει μια συμφωνία με την ομάδα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπογράψω. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια προς την εξυγίανση της ομάδας και θα βοηθήσω και εγώ για να τελείωσε το θέμα. Μιλάω με πολλά παιδιά ,πλέον υπάρχει μεγάλη συνεννόηση και ειλικρίνεια και αυτό μετράει στην ομάδα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και αυτό φαίνετε».
Για την ομάδα: «Το βασικότερο για μένα είναι ότι έμεινε ο Αγγέλου, είναι πολύ καλός προπονητής γνωρίζει καλά τα πράγματα και θεωρώ ότι ήτανε η καλύτερη κίνηση . Καλές και οι ανανεώσεις που έγιναν, έμπειροι παίκτες και θεωρώ ότι φέτος ο Άρης μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω».
Πηγή: arenafm.gr

Πρώτες υπογραφές για το «99»

Στο τελικό στάδιο του πλάνου που έχει εκπονηθεί για το άρθρο 99, περνάει από σήμερα η ΚΑΕ Άρης. Το νομικό επιτελείο της ομάδας, σε συνδυασμό με τον διορισμένο από το Πρωτοδικείο νομικό που εποπτεύει την υπόθεση, αλλά και την διοίκηση της ΚΑΕ, συμφώνησαν στο τελικό σχέδιο συμφωνιών που θα υπογραφούν από τους πιστωτές. 
Από σήμερα, η ΚΑΕ Άρης θα αποστείλει στα χέρια εκείνων που έχουν ήδη συμφωνήσει προφορικά το σχέδιο, για να πάρει τις πρώτες γραπτές συμφωνίες που θα ανοίξουν τον δρόμο για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Πρόκειται για τις υποθέσεις του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, του Δημήτρη Βεργίνη, του Μιχάλη Τσαϊρέλη, του Λίνου Χρυσικόπουλου και  του Χρήστου Ταπούτου, που θα ανοίξουν τον «χορό» των συμφωνιών με τελικό στόχο την συμπλήρωση του 60% των πιστωτών που ορίζει ο νόμος για να ξεκλειδώσει η πόρτα του ευεργετικού άρθρου. 
Παράλληλα, το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ που «τρέχει» την υπόθεση του άρθρου 99, συγκεντρώνει και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και λοιπά έγγραφα, προκειμένου αυτά να αποσταλούν με έναν πλήρη φάκελο στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει ζητηθεί από την ΚΑΕ, μέχρι την προσεχή Παρασκευή. Το κεφάλαιο «δημόσιο» άλλωστε, αποτελεί το «κλειδί» για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι την επόμενη Τετάρτη, θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις από τους επιτελείς του Υπουργείου. 
Σήμερα, ο Γιώργος Οικονόμου αναμένεται να έρθει σε επικοινωνία και με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Σε αυτήν την επικοινωνία θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της ΚΑΕ Άρης και θα αποφασιστεί η σειρά με την οποία θα συνεχίσουν την αποστολή του σχεδίου συμφωνιών, ώστε να επιτευχθούν γραπτές συμφωνίες με ακόμη περισσότερους πιστωτές.
Πηγή: arenafm.gr

Gazetta dello sport: Η Γιουβέντους θα δίνει παίκτες στον ΠΑΟΚ!!

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί το σημερινό φύλλο της Gazetta dello sport. H ιταλική εφημερίδα, στο ρεπορτάζ της Γιουβέντους, αναφέρει πως πήρε την απόφαση από τον προσεχή Γενάρη να ενισχύσει με ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ τους, συγκεκριμένες ομάδες και από την Ελλάδα έχει επιλέξει τον ΠΑΟΚ. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο: «Η Γιουβέντους θέλει να αξιοποιήσει την πληθώρα παικτών που έχει στην ιδιοκτησία της και οι άνθρωποι της έχουν πάρει την απόφαση να παραχωρήσουν με την μορφή δανεισμού αρκετούς απ? αυτούς σε συγκεκριμένες ομάδες. Έτσι έχουν συνάψει συμφωνία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την Γερμανία, την Εβιάν από την Γαλλία, την Ρέντινγκ από την Αγγλία, την Αούστρια Βιέννης από την Αυστρία, την Ναϊμέγκεν από την Ολλανδία την Λιρς από το Βέλγιο, την Εστορίλ από την Πορτογαλία ενώ από την Ελλάδα η ομάδα που μπορεί να πάρει παίκτες τον προσεχή Γενάρη είναι ο ΠΑΟΚ». Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η συμφωνία της «Μεγάλης Κυρίας» με αυτές τις ευρωπαϊκές ομάδες αφορά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και έπειτα. Πηγή: metrosport.gr

Ο Θάνος στο φιλικό του Άρη με τη Ρόμα!!

Ανακοινώθηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ η διαιτητική τετράδα που θα σφυρίξει το σπουδαίο φιλικό της Παρασκευής ανάμεσα στον Άρη και τη Ρόμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διαιτητής αναμέτρησης θα είναι ο Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Δημητριάδης και Κοσμάς Χαρίσης αμφότεροι του συνδέσμου Καστοριάς. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Στέφανος Μαντάκης από την Ημαθία. Πηγή: metrosport.gr

Χαραλαμπίδης στο Metropolis: «Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις μίλησε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο αποψινό φιλικό των «κοκκινόμαυρων» κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο και σε γενικότερα θέματα που αφορούν τον ιστορικό σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το αποψινό φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ γιατί σύσσωμη η διοίκηση του Δικεφάλου δέχθηκαν να κάνουμε το φιλικό. Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε μια από τις πρώτες ομάδες της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο. Είναι η πρώτη φορά στα τρία χρόνια της σημερινής διοίκησης που φίλαθλοι έρχονται στα γραφεία για να πάρουν εισιτήριο δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη τους τόσο για τον Απόλλωνα όσο και για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό φιλικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο φιλικές και προσφυγικές ομάδες και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο θα το ευχαριστηθεί».

Για την προετοιμασία του Απόλλωνα ενόψει της νέας σεζόν: «Χτίζουμε έναν καινούργιο Απόλλωνα και θέλουμε να είναι ανταγωνιστικός στο δύσκολο πρωτάθλημα της Football League. Είναι πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα, αφού αγωνιστικές πολλές ιστορικές ομάδες με πείρα και ο στόχος όλων είναι ο πρωταθλητισμός. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο. Σαφώς έχουμε κι εμείς τους δικούς μας υψηλούς στόχους, όμως πρέπει να έχουμε χαμηλά τη μπάλα».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Κάναμε κάποιες καλές μεταγραφές έως τώρα και στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές για να κλείσουμε το ρόστερ. Πιστεύω ότι θα έχουμε τελειώσει μέσα σε μία εβδομάδα».

Για τη φημολογία περί ενδιαφέροντος δανεισμού παικτών από τον ΠΑΟΚ: «Η φιλοσοφία της διοίκησης είναι να έχουμε καλές σχέσεις όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ αλλά και με όλες τις ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε κάνει μια επαφή με τον ΠΑΟΚ και εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για τρεις ποδοσφαιριστές, έγινε μια συζήτηση και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο». Πηγή: metrosport.gr

Πρώτο τεστ και απευθείας στα «βαθιά»

Η ώρα του πρώτου φιλικού έφτασε για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ απόψε στις 21.00 σε ένα πολύ δυνατό τεστ, με το οποίο μπαίνει απευθείας στα «βαθιά», χωρίς όμως αυτό να φοβίζει ιδιαίτερα τους «κοκκινόμαυρους».

Άλλωστε, υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν πολλαπλά κέρδη για τον Απόλλωνα από το αποψινό παιχνίδι, που θα προκύπτουν τόσο από τις πιθανές καλές εισπράξεις (μόλις 5 ευρώ το εισιτήριο), αλλά και από το γεγονός ότι θα αναμετρηθεί με μια δυνατή και σαφώς πιο έτοιμη ομάδα.

Ο Ανδρέας Παντζιαράς αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, να δει μέρος των δυνατοτήτων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αφομοιώνουν οι ποδοσφαιριστές όσα τους λέει στις πρώτες προπονήσεις.

Παράλληλα θα δει και τους υπό δοκιμήν παίκτες, για να μπορέσει να εξάγει πιο ασφαλή συμπεράσματα για την αξία τους. Συγκεκριμένα, τον Ιβοριανό με αμερικανικό διαβατήριο Λι Κουάντιο, που προπονείται εδώ και μια εβδομάδα με τους «κοκκινόμαυρους», τον Βούλγαρο μέσο που από την Τρίτη συμμετέχει στις προπονήσεις και τον Κύπριο αριστερό οπισθοφύλακα, Ραφαήλ Γιαγκουδάκη.

Μόνο 5 ευρώ το εισιτήριο

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι της Nova, ενώ θα υπάρχει μετάδοση τόσο ραδιοφωνική από το «Αθλητικό Metropolis 95.5» όσο και διαδικτυακή από το metrosport.gr. Πάντως, κίνητρο για την προσέλευση του κόσμου αποτελεί το πολύ χαμηλό αντίτιμο του εισιτήριου (μόλις 5 ευρώ), οπότε ο κόσμος του Απόλλωνα καλείται να δώσει δυναμικό παρών και να δει εξ του σύνεγγυς το πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς.

Στασιμότητα στα μεταγραφικά

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, με τους «κοκκινόμαυρους» να κινούνται για την απόκτηση τριών παικτών ακόμη, ενός σέντερ φορ, ενός περιφερειακού επιθετικού κι ενός αριστερού μπακ. Μέχρι την Κυριακή, ίσως σημειωθεί κάποια εξέλιξη και υπάρξει προσθήκη στο ρόστερ. Πηγή: metrosport.gr

NOVA… και με τη βούλα η Σούπερ Λίγκα!!

NOVA… και με τη βούλα η Σούπερ ΛίγκαΤη συμφωνία με τη NOVA -ώστε η συνδρομητική τηλεόραση να προβάλλει ως το 2017 τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας- σφράγισε η διοργανώτρια. Μελέτη από εταιρεία ειδικών θα ζητηθεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας του πρωταθλήματος επικυρώθηκε το deal με τη συνδρομητική τηλεόραση, ώστε το τηλεοπτικό συμβόλαιο που λήγει το 2015 να διευρυνθεί κατά δυο ακόμα χρόνια.

Κάτι για το οποίο υπέγραψαν οι 17 από τις 18 ομάδες, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό -που θα είναι ελεύθερος από το 2015 να διαπραγματευτεί μόνος τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, αλλά μέχρι τότε τα παιχνίδια του θα προβάλλονται κανονικά από τη NOVA.

Όσο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, συζητήθηκε μεν κι αυτό στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο δεν ελήφθη κάποια απόφαση. Παρά την πρόθεση λοιπόν -μετά τα δυο χρόνια που το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 18 ομάδες αυτές να επανέλθουν στις 16- συμφωνήθηκε το θέμα να ανατεθεί σε εταιρεία ειδικών και εμπειρογνωμόνων.

Κι αφού εκείνη παραδώσει μια μελέτη για την εμπορικότητα του πρωταθλήματος (και το πόσες ομάδες αντέχει) η διοργανώτρια να κινηθεί αναλόγως.


Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας

«1/ Εγκρίθηκε η επέκταση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων για τις περιόδους 2015-16 και 2016-17 από 17 ΠΑΕ, πλην της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής και η υλοποίηση από αναγνωρισμένο Οίκο που θα επιλεγεί από τη Super League, οικονομοτεχνικής μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση περί αναδιάρθρωσης από την περίοδο 2015-16, αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και άλλων παραμέτρων που αφορούν στη δομή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων υποδομής Κ15-Κ17.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής και το συνοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου»
.

Σε καλό δρόμο του Τάτου!!

Το γεγονός πως ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τον Ανδρέα Τάτο, «ανοίγει» την όρεξη σε Άρη και Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες να έχουν προβάδισμα για την απόκτηση του παίκτη.

Σε καλό δρόμο του Τάτου
Μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ο Ανδρέας Τάτος είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου των «ερυθρόλευκων». Αυτό, όπως είναι λογικό, ενδιαφέρει τόσο τον Ατρόμητο όσο και τον Άρη, με τους «κυανόλευκους» να έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

Είναι δεδομένη η επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στο Περιστέρι, όπου έχει περάσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξουν κάποια ξεκάθαρα στοιχεία.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση του Ολυμπιακού να μείνει ελεύθερος. Δύο συνεχόμενα καλοκαίρια, ο Τάτος έκανε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, όμως φέτος «κόπηκε» από τον Μίτσελ, ενώ την περασμένη σεζόν, ναι μεν έμεινε στο ρόστερ, όμως αγωνίστηκε μόλις μια φορά υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Έτσι, αναμένεται να ζητήσει να μείνει ελεύθερος, όμως ακόμα και αν αυτό δεν γίνει, τότε θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα και να πάει με την μορφή δανεισμού στο Περιστέρι ο παίκτης. Πηγή: sport-fm.gr

Φέρνει Ερνάντεζ ο Αστέρας!!

Ο Ντάνι Ερνάντεζ θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάρτον Φούλοπ στην εστία του Αστέρα. Ο τερματοφύλακας από τη Βενεζουέλα είναι κοντά σε συμφωνία με τους Αρκάδες.

Φέρνει Ερνάντεζ ο Αστέρας
Το παζλ του Αστέρα Τρίπολης αρχίζει να συμπληρώνεται σιγά σιγά. Οι Αρκάδες, μετά την απόκτηση του Γκρατσίνι, «έκλεισαν» τον Καράσκο, ενώ είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν και τη μεταγραφή του τερματοφύλακα.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Τρίπολης, είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ντάνι Ερνάντεζ, ο οποίος αγωνιζόταν στην Βαγιαδολίδ και μάλιστα, την περασμένη σεζόν είχε 24 αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Σύντομα αναμένονται οριστικές εξελίξεις στο θέμα με τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα και να ολοκληρωθεί, στο μεγαλύτερο βαθμό του, ο μεταγραφικός «οργασμός» των Αρκάδων. Πηγή: sport-fm.gr

Άρχισε τρέξιμο ο Ουέλιγκτον!!

Αποθεραπεία για τους… κουρασμένος και ασκήσεις τακτικής περιλάμβανε η πρωινή προπόνηση του Εργοτέλη, πριν το τελευταίο φιλικό στη Νάουσα.

Άρχισε τρέξιμο ο Ουέλιγκτον
Μία πρωινή προπόνηση περιλάμβανε η σημερινή ημέρα (Πέμπτη, 25/7) για τον Εργοτέλη, ο οποίος το απόγευμα δίνει το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι στον Άγιο Παύλο της Νάουσας, κόντρα στη Βέροια (18:00).

Στο πρωινό πρόγραμμα οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο χθεσινό φιλικό (24/7 κόντρα στο ΠΑΟΚ 2-0) ακολούθησαν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι αφιερώθηκαν σε ασκήσεις αμυντικής και επιθετικής τεχνικής.

Με χαρά είδε ο τεχνικός του Εργοτέλη, Γιάννης Πετράκης, τον Πεσόα Ουέλινγκτον να επιστρέφει σιγά-σιγά, δεδομένου ότι στο σημερινό πρόγραμμα άρχισε τρέξιμο. Πηγή: sport-fm.gr

Τελικά ξεσπιτώνεται…!!

Χωρίς έδρα έμεινε η Βέροια, αφού διοίκηση και δήμος τελικά δεν τα βρήκαν.

Τελικά ξεσπιτώνεται…
Αλλαγή δεδομένων προέκυψαν στο γηπεδικό θέμα της Βέροιας. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της «Βασίλισσας του Βορρά» τα είχε βρει σε όλα με το Δήμο, οι απαιτήσεις των τοπικών αρχών ως προς τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου προκάλεσε τη ρήξη των δύο πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα απαίτηση του δήμου ήταν να χρησιμοποιεί το γήπεδο όποτε θέλει για καλλιτεχνικούς ή εμπορικούς σκοπούς, ενώ η Βέροια δεν θα είχε πρόσβαση σε ορισμένους χώρους (πχ λεβητοστάσιο), ενώ για να έχει θα έπρεπε να τους κατασκευάσει από την αρχή. Αυτές ήταν οι αιτίες που προκάλεσαν το διαζύγιο με την Βέροια πλέον να ψάχνει νέο σπίτι.

Το «AEL FC Arena» είναι το επικρατέστερο γήπεδο για να… φιλοξενήσει τη Βέροια, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας εξετάζουν και το γήπεδο της Κοζάνης, το οποίο ωστόσο είναι σε κακή κατάσταση.

Στα αγωνιστικά, η «Βασίλισσα του Βορρά» θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (26/7) με σκοπό να εξεταστούν οι Πέδρο και Παΐμ.Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Τσίγκα ο Πανθρακικός!!

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της περίπτωσης του Κούτσι στον Πανθρακικό, η διοίκηση της ομάδας της Κομοτηνής εξετάζει τον Θανάση Τσίγκα.

Βλέπει Τσίγκα ο Πανθρακικός
Εναλλακτική λύση ψάχνει ο Πανθρακικός μιας και όλα δείχνουν πως η υπόθεση του Κούτσι θα καταλήξει σε ναυάγιο.

Ο Φινλανδός στραίκερ δεν αποτελεί εφικτό στόχο για την ομάδα της Κομοτηνής, λόγω των υψηλών απαιτήσεων του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση και το τεχνικό τιμ ψάχνουν λύσεις από το εσωτερικό. Μάλιστα, στους «πράσινους» προτάθηκε ο Θανάσης Τσίγκας, ο οποίος πέρυσι αγωνίζονταν για λογαριασμό της Λάρισας.

Ωστόσο, επιθυμία του προπονητή του Πανθρακικού, Άκη Μάντζιου, είναι η απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει αίσθηση.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κολλάει» του Κουρμπέλη!

«Παγώνει» η μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην Φούλαμ μετά την ιδιοκτησιακή αλλαγή.

«Κολλάει» του Κουρμπέλη
Η αλλαγή της διοίκησης της Φούλαμ «πάγωσε» όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας εκ των οποίων και αυτή του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Ο 19χρονος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του τεχνικού των Λονδρέζων, Μάρτιν Γιολ, με την ομάδα να έχει παρακολουθήσει από κοντά τον παίκτη και να του έχει κάνει πρόταση 800.000 ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Ωστόσο, η επικείμενη μεταγραφή μπήκε στο... ψυγείο, δεδομένης της αλλαγής της ιδιοκτησίας της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Χτυπά» Μεϊτέ ο Εργοτέλης!!

Κοντά στον Μεϊτέ βρίσκεται ο Εργοτέλης, του οποίου προτεραιότητα είναι να καλύψει τα αμυντικά κενά.

«Χτυπά» Μεϊτέ ο  Εργοτέλης
Με την άδεια στο χέρια ο Εργοτέλης τρέχει και δεν φτάνει για να καλύψει τα κενά στο ρόστερ του.

Προτεραιότητα των Κρητικών είναι να θωρακίσουν τα μετόπισθεν, εξετάζοντας την περίπτωση του Αμπντουλάγε Μεϊτέ.

Πρόκειται για τον 32χρονο στόπερ από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, η μεταγραφή δεν προχώρησε με τον Μεϊτέ να μετακομίζει στη Χόνκα, με την οποία έκανε μία πολύ καλή σεζόν. Μάλιστα, σήμερα (Πέμπτη, 25/7) αγωνίζεται κόντρα στην Λεχ Πόζναν στη ρεβάνς του 3-1.

Ο διεθνής αμυντικός έχει φορέσει τη φανέλα των Μαρσέιγ, Μπόλτον, Γουέστ Μπρόμγουιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Καράσκο ο Αστέρας!

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Αργεντινό επιθετικό, Μαουρίτσιο Καράσκο της Εστουντιάντες βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης.

Παίρνει Καράσκο ο Αστέρας
Ο Αστέρας Τρίπολης ήδη έχει κάνει οχτώ μεταγραφές και συνεχίζει ακάθεκτος. Ο επόμενος που πιθανότατα θα γίνει κάτοικος Αρκαδίας θα είναι ο Μαουρίτσιο Καράσκο.

Ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός ανήκει στην Εστουντιάντες και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Πατρονάτο (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στην Αργεντινή) με την μορφή δανεισμού, έχοντας 29 συμμετοχές και 11 γκολ.

Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο δεξιά, όσο και αριστερά στην επίθεση, ο Αστέρας είχε ασχοληθεί και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, αλλά φαίνεται ότι ο «γάμος» θα γίνει φέτος.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ναυάγησε» του Ζίτο!

Στην αναζήτηση αμυντικού χαφ –μετά το ναυάγιο του Ζίτο- και επιθετικού βρίσκεται ο Πανιώνιος.

«Ναυάγησε» του Ζίτο
Μπορεί αρχικά στον Πανιώνιο να έδειχναν διατεθειμένοι να περιμένουν μια-δύο μέρες τον Ζίτο, ο οποίος ποτέ δεν μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα, ωστόσο πλέον η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ φαίνεται να εγκαταλείπει την προσπάθεια στρέφοντας άλλου το ενδιαφέρον της.

Πέρα από την αναζήτηση αμυντικού χαφ ο Πανιώνιος βρίσκεται στην αναζήτηση και επιθετικού για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Στόχος της ομάδας είναι να βρει έναν παίκτη, ο οποίος θα αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης.

Όσον αφορά την περίπτωση του Νίκου Παπαδόπουλου, στον Πανιώνιο περιμένουν να μείνει ελεύθερος από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να έρθει στην Ελλάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο χέρι του (και) ο Ενό!!

Ο Έγιονγκ Ενό είναι η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για τη θέση του αμυντικού χαφ. Προχωρημένες οι επαφές με τον μάνατζερ του, γνωστή η τιμή που ορίζει ο Άγιαξ για τον παίκτη.

Στο χέρι του (και) ο Ενό
Ο Σαβιόλα και ο Μεντζανί ήρθαν, ο Ρομπέρτο είναι στο δρόμο, οι Μολό και Μιγκέλ Τόρες είναι κοντά, ο Κάμπελ είναι στο στόχαστρο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν σταματά. Εκκρεμεί και η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, ίσως της μεγαλύτερης αγωνιστικής προτεραιότητας που έχουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο παίκτης που φαίνεται πως αποτελεί πρώτη επιλογή είναι ο Έγιονγκ Ενό και το ενδιαφέρον δεν έχει μείνει σε φιλολογικό επίπεδο. Όπως αποκαλύπτει η SportDay, ο μάνατζέρ του, αλλά και άνθρωπος που έφερε τον Βλάντιμιρ Βάις στον Ολυμπιακό, ο Μίνο Ραϊόλα, ήρθε στην Αθήνα τη Δευτέρα και φέρεται να είχε επαφές με τους Πειραιώτες για τον 27χρονο Καμερουνέζο. Ο Άγιαξ, που δεσμεύει τον παίκτη με συμβόλαιο ως το 2015, αξιώνει 800.000 με 1 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, ενώ οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή δεν ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ο ατζέντης του Ενό επέστρεψε στο Άμστερνταμ και αναμένονται εξελίξεις. Ουσιαστικά η υπόθεση είναι στο χέρι του Ολυμπιακού, αφού το κόστος δεν είναι μεγάλο. Εκτός κι αν οι Πειραιώτες θελήσουν να ψάξουν κάτι ακόμη καλύτερο από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή για τη θέση του αμυντικού χαφ.

Ο Ενό ανήκει στον «Αίαντα» από το 2008 και το συμβόλαιό του λήγει το 2015, αλλά είναι εκτός πλάνων. Τον περασμένο Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Φούλαμ, με την οποία είχε 9 συμμετοχές στην Premier League.

Η καριέρα του Ένοχ με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ σε όλες τις διοργανώσεις)
2006/07-Άγιαξ Κέιπ Τάουν: 9-0
2007/08-Άγιαξ Κέιπ Τάουν: 27-1
2008/09-Άγιαξ: 19-1
2009/10-Άγιαξ: 27-1
2010/11-Άγιαξ: 27-1
2011/12-Άγιαξ: 22-0
2012/13-Άγιαξ: 9-0
2013-Φούλαμ: 9-0
Πηγή: sport-fm.gr

ΝΒΑ, Χέρστον και… Βεζένκοφ για Ολυμπιακό!!

Στην αγορά του ΝΒΑ κοιτάζει κυρίως πλέον ο Ολυμπιακός για τη θέση «3» αφού χάθηκαν Ινγκλς και Μος. Από Ευρώπη «παίζει» του Χέρστον, αλλά όχι πολύ δυνατά. Στο στόχαστρο και ο Βεζένκοφ.

ΝΒΑ, Χέρστον και… Βεζένκοφ για Ολυμπιακό
Μετά τον Τζο Ινγκλς το πρωί της Τετάρτης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Ολυμπιακός έχασε και τον Ντέιβιντ Μος, ο οποίος συμφώνησε για δύο χρόνια έναντι 1,4 εκατ. ευρώ με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Πλέον οι στόχοι για τη θέση «3» αναπροσαρμόζονται και οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν κατά βάση στην αγορά των ΗΠΑ, δίχως μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί συγκεκριμένος στόχος παρότι στην αγορά υπάρχουν αρκετοί καλοί ελεύθεροι παίκτες.

Από την ευρωπαϊκή αγορά έχει εξεταστεί ενδελεχώς μόνο η περίπτωση του Μαλίκ Χέρστον. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποχώρησε από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, αλλά έχει μεγάλο κασέ (1,2 εκατ. δολάρια έπαιρνε στην ιταλική ομάδα) και δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν στο λιμάνι, καθώς παίζει περισσότερο κοντά στο καλάθι και δεν είναι καλός σουτέρ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βλέπει και την αγορά των εξελίξιμων παικτών. Πέραν των Παπαπέτρου και Μποχωρίδη, οι περιπτώσεις των οποίων συγκεντρώνουν δυσκολίες (ο πρώτος έχει προτεραιότητα να μείνει στο κολέγιο του Τέξας και ο δεύτερος δεσμεύεται από τον Άρη), οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ασχοληθεί και με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο 18χρονος φόργουορντ (2,03μ.) μένει ελεύθερος από τον Άρη αλλά μπορεί να μετακομίσει σε κολέγιο των ΗΠΑ. Φέτος αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Α1 (είχε 4,1 πόντους, 2,6 ριμπάουντ σε 14,4 λεπτά κατά μέσο όρο), ενώ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων με τη Βουλγαρία όπου βγάζει μάτια έχοντας 23,3 πόντους, 9,2 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Με μπάλα, εορτάζοντα, αλλά χωρίς Ίαν!!

Η πρώτη πρωινή προπόνηση της Εθνικής στο Καρπενήσι περιείχε… μπάσκετ. Απών λόγω πυρετού ο Ίαν Βουγιούκας, τα 29 έκλεισε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Με μπάλα, εορτάζοντα, αλλά χωρίς Ίαν
Μετά τα γυμνάσια το απόγευμα της Τετάρτης, η πρώτη προπόνηση της Εθνικής είχε μπάσκετ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι έσπασε τη μονοτονία των ασκήσεων φυσικής κατάστασης βάζοντας στο πρόγραμμα μπάλα και τους παίκτες του σταδιακά στη δική του αγωνιστική φιλοσοφία.

Από την προπόνηση απουσίαζε ο Ίαν Βουγιούκας, καθώς ανέβασε πυρετό και ανάλογα με το πώς θα αισθάνεται στη συνέχεια θα κριθεί πότε θα τεθεί ξανά στη διάθεση του Ιταλού προπονητή.

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, καθώς κλείνει τα 29. Ο νέος πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού δέχτηκε τις ευχές από τους συμπαίκτες του και όλο το σταφ της «επίσημης αγαπημένης».
Πηγή: sport-fm.gr

Ατλέτικο Μινέιρο: Η απονομή του Κόπα Λιμπερταδόρες και τα πανηγύρια!! (videos)

Η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο και του πρώην μέσου του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες.
Η ομάδα από τη Βραζιλία επικράτησε της Ολίμπια από την Παραγουάη και σήκωσε το τρόπαιο, με τα πανηγύρια να είναι έξαλλα τόσο από τους παίκτες και τους προπονητές της όσο και από τον κόσμο της.
Μάλιστα, ο «Ρόνι» έγινε ο έβδομος ποδοσφαιριστής που σηκώνει τόσο το Κόπα Λιμπερταδόρες όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ (με Μπαρτσελόνα) μετά τους Καφού, Ντίντα, Ρόκε Τζούνιορ, Σορίν, Τέβεζ και Βάλτερ Σάμουελ.
Δείτε τα βίντεο:






Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πρόεδρος «πιάστηκε» να κλέβει μετάλλιο του τελικού!! (video)

Το ασημένιο μετάλλιο του Κόπα Λιμπερταδόρες «λιγουρεύτηκε» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κολομβίας, Λουίς Μπεντόγια!
Ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος στην Κολομβία απένειμε τα μετάλλια στους παίκτες της Ολίμπια που έχασαν τον τίτλο από την Ατλέτικο Μινέιρο. Ωστόσο, θέλησε να πάρει και αυτός ένα για... σουβενίρ!
Ο Μπεντόγια τύλιξε καλά καλά το μετάλλιο για να το βάλει στην τσέπη του και τσέκαρε να δει αν τον βλέπει κανείς για να το κλέψει και να μην τον «πιάσουν»! Πριν το κάνει, όμως, ένας άνθρωπος των διοργανωτών τον κατάλαβε και του έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα ο Μπεντόγια να μην κάνει πράξη τη σκέψη του!
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Gold Cup: Ήττα-σοκ για Μεξικό!! (videos)

O Παναμάς κατέβαλε το Μεξικό με 2-1 και θα αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α., που απέκλεισαν την Ονδούρα, στον τελικό του φετινού Gold Cup.
Στο 61ο λεπτό, ο Ρομάν Τόρες μετέτρεψε κόρνερ του Γκάμπριελ Τόρες σε γκολ με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Παναμά, αν και ακολούθησαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες των Μεξικανών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Πριν από το 2-1, ο Μπλας Πέρες πέτυχε το 1-0 με δυνατό σουτ στο 13ο λεπτό, ενώ στο 26ο λεπτό ο Λουίς Μόντες ισοφάρισε σε 1-1.
Στο πρώτο, χρονικά, ημιτελικό του Gold Cup, οι Η.Π.Α. κέρδισαν την Ονδούρα με 3-1, χωρίς να εντυπωσιάσουν. Πάντως, ο πρώην στράικερ του Άρη, Έντι Τζόνσον, άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό, ενώ ο Λάντον Ντόνοβαν πέτυχε τα άλλα δύο γκολ των Αμερικανών στο 27ο και στο 53ο λεπτό. Στο 52ο μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Νέρι Μέντια.
Τέλος σημειώνουμε πως το Μεξικό κατέκτησε τα δύο τελευταία Gold Cup, ενώ βρέθηκε στον τελικό μαζί με τις Η.Π.Α. σε τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις. Το 2005, όμως, το ζευγάρι «έσπασε» πάλι εξαιτίας του Παναμά, το οποίο ηττήθηκε τότε στα πέναλτι από τους Αμερικανούς.
Παρακάτω τα αποτελέσματα των ημιτελικών:
Η.Π.Α.-Ονδούρα 3-1
Παναμάς-Μεξικό 2-1






Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής η Μινέιρο!!

Ο Ροναλντίνιο έχει κατακτήσει από… Ιντερτότο μέχρι Μουντιάλ, αλλά πλέον πρόσθεσε Κόπα Λιμπερταδόρες στο παλμαρέ του, αφού η Ατλέτικο Μινέιρο κέρδισε την Ολίμπια στα πέναλτι του επαναληπτικού τελικού.
Πέρα από τον 33χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, η Μινέιρο εξασφάλισε επίσης το πρώτο Λιμπερταδόρες της ιστορίας της. Άλλωστε ισοφάρισε με δραματικό τρόπο το 2-0 υπέρ της Ολίμπια στην Παραγουάη και απέτρεψε τέταρτη κατάκτηση του τροπαίου από τους αντιπάλους στη διαδικασία των πέναλτι. Άλλωστε ο 28χρονος Ματίας Χιμένεζ αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι των φιλοξενουμένων και χάρισε τον τίτλο στους Βραζιλιάνους.
Προηγήθηκε απόκρουση του Βικτόρ σε πέναλτι του Ερμίνιο Μιράντο, το οποίο άνοιξε την τελική διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή Νότιας Αμερικής. Στο μεταξύ, ο 34χρονος Λεονάρντο Σίλβα, που σημείωσε το 2-0 με ωραία κεφαλιά στο 86ο λεπτό, διαμόρφωσε το 4-3 υπέρ της ομάδας του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για την κατάκτηση του τροπαίου.
Συνολικά ο Λεονάρντο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες, ακόμα και στην ημίωρη παράταση. Από την πλευρά του, ο Ροναλντίνιο δημιούργησε το 1-0 με τη… βοήθεια της αντίπαλης άμυνας και του Ζο στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Τέλος αναφέρουμε πως οι Παραγουανοί αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 84ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Χούλιο Σέζαρ Μανζούρ, αλλά άντεξαν μέχρι τα πέναλτι.






Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Στην κορυφή η Ιντερνασιονάλ!! (video)

Χάρη σε γκολ του Λεάντρο Νταμιάο στο 13ο λεπτό, η Ιντερνασιονάλ επιβλήθηκε της Σάο Πάολο με 1-0 και ανέβηκε στην κορυφή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Ο 24χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα με αδύναμο σουτ έπειτα από ατομική ενέργεια και το συγκεκριμένο γκολ αποδείχθηκε αρκετό για τους «κόκκινους». Πάντως, η Ιντερνασιονάλ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς με μεγαλύτερο σκορ, καθώς οι Ντιέγκο Φορλάν και Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο αποδείχθηκαν «κεφάτοι», ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Από την πλευρά της, η Σάο Πάολο παρουσιάστηκε νευρική λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, ενώ ο Μούριελ πραγματοποίησε μερικές κρίσιμες επεμβάσεις, όταν χρειάστηκε. Μοιραία, οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν σερί πέντε ηττών.
Παρακάτω η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ιντερνασιονάλ
9
18
Μποταφόγκο
8
16
Κοριτίμπα
8
16
Κρουζέιρο
8
15
Βιτόρια
8
14
Μπαΐα
9
13
Σάντος
8
12
Γκρέμιο
8
12
Γκοΐας
8
12
Ατλέτικο Μινέιρο
7
10
Βάσκο Ντα Γκάμα
8
10
Κρισιούμα
8
10
Κορίνθιανς
8
10
Φλουμινένσε
8
9
Φλαμένγκο
8
9
Σάο Πάολο
10
8
Πόντε Πρέτα
7
7
Ατλέτικο Παραναένσε
8
7
Πορτουγκέζα
8
7
Ναούτικο
8
4
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Εκτός Football League η Λάρισα!!

Την απόφαση να μη δηλώσει συμμετοχή στη Football League πήρε η διοίκηση της Λάρισας.

Εκτός Football League η Λάρισα!
Δεν ήταν ακριβώς έκπληξη, αλλά σε κάθε περίπτωση προκαλεί αίσθηση.

Η Λάρισα, λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθεί στις οικονομικές προϋποθέσεις που υπάρχουν για τις ομάδες που συμμετέχουν στη Football League, με σημερινό της έγγραφο προς τη διοργανώτρια αρχή κοινοποίησε την απόφαση να μη δηλώσει συμμετοχή στο προσεχές πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Οι «βυσσινί» αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, που ουσιαστικά είναι από φέτος η πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία. Πηγή: sport-fm.gr

Το… διασκέδασε η Τσέλσι!!

Η Τσέλσι έπαιξε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επί ασιατικού εδάφους και το… διασκέδασε διαλύοντας με σκορ 8-1 τη μικτή ομάδα Ινδονησίων που αντιμετώπισε στο «Gelora Bung Karno Stadium».

Το… διασκέδασε η Τσέλσι!
Οι «μπλε» του Λονδίνου, έπαιξαν το τρίτο και τελευταίο φιλικό ματς προετοιμασίας εν όψει της επόμενης σεζόν στην περιοδεία που πραγματοποίησαν στην Ασία και… δυστυχώς για τους Ινδονήσιους, οι παίκτες του Μουρίνιο είχαν πολύ όρεξη.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ραμίρες (30’, 57’) και Λουκάκου (52’, 66’), με τον Βέλγο επιθετικό να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και να δείχνει για ακόμα μια φορά τους λόγους για τους οποίους ο «special one» έκανε καλά που τον κράτησε στο ρόστερ και δεν τον παραχώρησε δανεικό.

Τα υπόλοιπα τέρματα των Λονδρέζων πέτυχαν οι Αζάρ (22’ πεν.), Μπα (32’), Τέρι (45’ + 1’) και Τραορέ (51’), ενώ το τελικό 8-1 διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Κάλας στο 69ο λεπτό.

Η Τσέλσι αποχώρησε από την Ασία με το… απόλυτο (τρεις νίκες σε ισάριθμα φιλικά) και η συνέχεια της προετοιμασίας θα δοθεί στις ΗΠΑ, όπου ο σύλλογος θα συμμετέχει στο «Guinness International Champions Cup 2013».

Τσέλσι: Μπλάκμαν (46’ Σβάρτσερ), Γουάλας (46’ Ιβάνοβιτς), Κέιχιλ, Τέρι (46’ Κάλας), Μπέρτραντ (46’ Κόουλ), Τσάλομπα (46’ Εσιέν), Φαν Χίνκελ (60’ ΜακΊχραν), Ραμίρες (60’ Φερούζ), Αζάρ (60’ Πιαζόν), Μόουζες (46’ Τραορέ), Μπα (46’ Λουκάκου) Πηγή: sport-fm.gr

Μας ξέμεινε ο Ροναλντίνιο…!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη μεγάλη μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός και ...δεν έκανε ο ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το λάθος Σαββίδη και γιατί δεν κάνει καζούρα στους Αρειανούς;
Ο Ολυμπιακός βρήκε τον παίκτη που ανέτρεψε το κακό κλίμα γύρω από την ομάδα του και πλέον μπορεί πιο ήρεμος να ατενίζει το μέλλον. Η μεταγραφή Σαβιόλα είναι μεγάλη, ανεξάρτητα το αν θα μπορέσει να βρει τα γκολ του Τζιμπούρ. Πολλές φορές οι εντυπώσεις είναι αυτές που σου δίνουν την ψυχολογία να προχωρήσεις. Και υπάρχουν κινήσεις που απλά αποδεικνύουν πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προέδρου του. Κάτι που δεν ισχύει για εμάς.
Πρώτα απ΄ όλα, μόνο και μόνο που χάρηκαν τόσοι άνθρωποι σε ένα τόσο κακό μομέντουμ της κοινωνίας μας, είναι καλό. Μπράβο, λοιπόν, στον Ολυμπιακό για την κίνηση αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας, αν και θα πρέπει να κάνει πάρα πολλά ακόμη για να καλύψει τα όσα έχει κάνει και θα κάνει στο μέλλον.
Αυτό που εμένα με τρελαίνει σε σχέση με τη δική μας αντίδραση, είναι το ότι η κόντρα με τον Ολυμπιακό γίνεται σε θεωρητικό και βλαχοεπικοινωνιακό επίπεδο.
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του, την εξέλιξή του και όχι τι κάνει ο άλλος. Ο άλλος έχει ρευστό, έχει την κάβα του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στους ομίλους, άρα έχει σίγουρα καλύτερη εκκίνηση στις όποιες διαπραγματεύσεις.
Εμείς έχουμε άλλα καλά, τα οποία και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Έχουμε έναν μεγάλο προπονητή, μία συνέπεια σε οικονομικά και μία σοβαρότητα στο πρότζεκτ που δουλεύουμε και μία προοπτική να χτίσουμε μία ομάδα πολύ δυνατή σε όλα τα επίπεδα.
Το ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας εκνευρισμός που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Σαβιόλα και εμείς τίποτα, είναι λάθος Σαββίδη. Η δήλωση για τον Ροναλντίνιο θα συνοδεύει αυτή τη χρονιά γιατί ο κόσμος ποτέ δε μέτρησε αυτό που άκουσε. Κράτησε αυτό που ήταν καλύτερο στα αυτιά του.
Όταν η συνέντευξη Σαββίδη ξεκινά με τη δήλωση "το μπάτζετ θα ανέβει 20% σε σχέση με πέρυσι" και πέντε λεπτά μετά ακούγεται το "έδωσα 6,5 εκατ. ευρώ στον Ροναλντίνιο και ούτε που το σκέφτηκε", ο οπαδός, ο άνθρωπος που θέλει να χαρεί με τη μεταγραφή αεροδρομίου, θα κρατήσει μόνο το δεύτερο σκέλος και όχι το πρώτο. Και αυτό είναι ευθύνη Σαββίδη, καθαρά.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, εμείς που χειριζόμαστε την πένα θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να κατανοήσουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ενός μεγαλομετόχου που έχει τα καλά και τα στραβά του και να περάσουμε το πραγματικό μήνυμα.
Αντ αυτού, γράφτηκαν ονόματα που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να πατήσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ, αν δεν έπαιρναν διπλάσια ή τριπλάσια λεφτά από αυτά που θα τους έδινε κάποιος άλλος. Και στον ΠΑΟΚ δεν δίνουν διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα για να πάρουν κάποιον παίκτη. Και καλά κάνουν λέω εγώ, αρκεί να μην άνοιγε υπερβολικά το στόμα του ο μεγαλομέτοχος και βέβαια να μην άφηνε η ΠΑΕ ανεξέλεγκτο το επικοινωνιακό της σε σημείο τέτοιο ώστε να γράφονται παίκτες τύπου Γκιουργκίφ, Κάσερες, Μισίμοβιτς κ.λπ… Και βέβαια σε αυτή τη περίπτωση μετράει και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κινήθηκε για τον Τζιμπούρ και δεν τον έκλεισε.
Με λίγα λόγια, εμένα προσωπικά δε μου αρέσει αυτή η κόντρα που και καλά άνοιξε αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Γιατί από την άλλη, όπως θέλουν το παίζουν το παιχνίδι γιατί το ξέρουν καλά.
Ο Ολυμπιακός ας κάνει τη δουλειά του και στο τέλος θα γράψει το κοντέρ. Ο ΠΑΟΚ έχει να κάνει τη δικιά του που είναι η δημιουργία μίας σοβαρής, σταθερής ομάδας, με σωστή νοοτροπία και δημιουργία βάσεων, ικανών να φέρουν σε βάθος χρόνου πιο εύκολα ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Και σε αυτό το κομμάτι τα πάει μια χαρά και θα μπορούσε να τα πάει ακόμη καλύτερα αν είχε γίνει σαφές στο κοινό του αυτό που επιδιώκει.
Καταλήγοντας, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτιάξει ομάδα πολύ πιο φθηνά και πολύ πιο έξυπνα από τον Ολυμπιακό γιατί έχει καλύτερη ποδοσφαιρική αύρα από τον βασικό του αντίπαλο. Όμως αυτό θέλει χρόνο και όχι φανφάρες.
Οι προσδοκίες που δημιουργούνται, μπαίνουν σε λάθος βάσεις, πόσο μάλλον τη στιγμή που καμιά πέντε έξι ομάδες της Λίγκας περιμένουν δανεικούς για να σωθούν και ο Σαρρής είναι στην ΕΠΟ.
ΥΓ: Η μεταγραφή Μάνταλου δείχνει πως το πρότζεκτ της ΑΕΚ είναι σοβαρό. Καλώς να επιστρέψει και αυτή.
ΥΓ: Ούτε καζούρα δεν μπορώ να κάνω με τον Άρη πλέον, βλέποντας πρωτοσέλιδα πως θέλει να κάνει μεταγραφικό μπαμ με δανεικούς από τον Ολυμπιακό. Συνέλθετε, μου χαλάτε την διασκέδαση, δεν αντέχω να σας λυπάμαι.
ΥΓ: Αυτό που γίνεται στη ΠΑΕ με τις χορηγίες και τον τρόπο που έχουν μπει μεσάζοντες για να τις διαπραγματεύονται, δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Υπάρχει κανένας να μου το εξηγήσει;
Πηγή: sportdog.gr

Χάρηκα που τους είδα να βρίζουν!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης σχολιάζει στον sportdog τον τσαμπουκά των παικτών του Παναθηναϊκού στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση με την τουρκική Ελαζίγκσπορ (4-4).
Το καλοκαίρι "χτίζονται" οι ομάδες, που βλέπουμε τον χειμώνα. Και όσο "χτίζονται" μπορεί να φάνε τέσσερα γκολ, όπως έφαγε από την Ελαζίγκσπορ ο Παναθηναϊκός, μπορεί να βάλουν τέσσερα, όπως έβαλαν οι "πράσινοι", μπορεί να κερδίσουν ένα φιλικό με πέντε γκολ διαφορά και να χάσουν άλλο ένα με έξι γκολ.
Το καλοκαίρι δεν μετράνε οι βαθμοί, το χειμώνα μετράνε. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και όχι για τον κόσμο. Με αυτή την έννοια ο Παναθηναϊκός έδειξε κόντρα στους Τούρκους δίψα για να επιτεθεί, να δημιουργήσει, να σκοράρει, αλλά με την άμυνα δεν ασχολήθηκε ...κανείς από όσους έπαιξαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Διότι δεν  ήταν μόνο τα …χαλαρά προσωπικά λάθη, ήταν και η ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία. Χάρηκα, όμως, που είδα τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο να βρίζουν και να τα έχουν με τον εαυτό τους, διότι στο τελευταίο 25 λεπτο χάλασαν την καλή εικόνα, που έδειξαν στο ξεκίνημα του αγώνα.

Εγώ επιμένω σε αυτό που έγραψα και πριν δύο ημέρες. Ο Παναθηναϊκός φέτος θα είναι ομάδα. Τα φιλικά θα τον βοηθήσουν, για να αποκτήσουν εμπειρίες τα πιτσιρίκια και όταν πλαισιωθούν από τους έμπειρους παίκτες να παρουσιάσουν μία συμπαγή εικόνα αμυντικά και τον ίδιο ενθουσιασμό στην επίθεση.
 
Πηγή: sportdog.gr

Εγώ θα σας πω την αλήθεια για Σαβιόλα!!

Ο τρομερός Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τη μεταγραφή του Σαβιόλα στον Ολυμπιακό με το δικό του μοναδικό τρόπο! Μπορεί ο Αργεντινός να ξεσηκώσει μόνος του το "Καραϊσκάκη";Θα σας πω αλήθειες για τον Σαβιόλα. Καταρχήν, εγώ ποτέ δεν τον θεωρούσα πολύ μεγάλο παίκτη. Είναι όμως κλάσης παίκτης και πρόκειται για μία πολύ καλή κίνηση του Μαρινάκη που κούνησε τα λιμνάζοντα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι σε τι θέση θα παίξει στον Ολυμπιακό. Θα σας τα πω παρακάτω. Πάμε, όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στη Ρίβερ Πλέιτ ήταν πολύ καλός ο Σαβιόλα. Στην Μπαρτσελόνα δεν είχε κάνει πάταγο, είχα δει και από κοντά την Μπαρτσελόνα που είχα πάει να βλέπω προπονήσεις του Άντιτς, με είχε βοηθήσει ο Πάντιτς τότε που τον είχε ο Άντιτς σαν παιδί του.

Μετά τον πήρε η κατιούσα τον Σαβιόλα. Στη Μονακό μέτρια πράγματα, στη Σεβίλλη το ίδιο, στη Ρεάλ δεν ακούμπησε μπάλα, στην Μπενφίκα μέτριος, στη Μάλαγα εντάξει, κρατιέται, δεν τον πήρανε τα χρόνια. Καλός παίκτης είναι.

Όμως δεν θέλω να ακούω ότι θα παίξει πίσω από τον Μήτρογλου. Το είχα πει και για τον Φετφατζίδη παλιότερα όταν έλεγαν τέτοια πράγματα, δεν θέλω κοντό πίσω από τον φορ στο 4-3-3. Ξεχάστε τα αυτά. 1.68 είναι ο Σαβιόλα. Λίγο πιο ψηλός από τον Ιμπαγάσα. Πώς θα παίξει αυτός πίσω από τον κυνηγό. Δηλαδή θα σου έρχεται η μπάλα από τα άκρα, από τα δεξιά ή από τα αριστερά και θα χώνεται μέσα στην περιοχή ο τόσο κοντός;

Θυμάστε πόσα γκολ έβαζε ο Φουστέρ με το κεφάλι ερχόμενος κρυφός από πίσω επί Βαλβέρδε; Αυτό το πράγμα θα το χάσεις. Και πώς θα μαρκάρει ο Σαβιόλα αν παίζει στο 4-3-3 πίσω από τον κυνηγό; Με τον Φουστέρ εκεί είχες έναν επιπλέον χαφ όταν αμυνόταν ο Ολυμπιακός, ήταν ο σύρτης μεταξύ της μπροστινής γραμμής και του κέντρου.

Τον Σαβιόλα, λοιπόν, εγώ τον θέλω έξω δεξιά, με Μήτρογλου και Βάις μπροστινή γραμμή, να έχεις άκρα γρήγορα, να έχεις εξτρέμ που θα σκοράρει. Και πίσω από τον Μήτρογλου τον Τσόρι.  Ή αλλιώς να το αλλάξει ο Μίτσελ και να παίξει 4-4-2. Θα έχει θέματα ο Μίτσελ, πάντως… Αν θα πάρει ο Ολυμπιακός τώρα καλό εξτρέμ, θα έχει θέμα ο Μίτσελ πώς θα τους χωρέσει όλους…

Εγώ μία χαφάρα θέλω γρήγορη στον άξονα, να γίνει γρήγορος ο Ολυμπιακός και στον άξονα.  Ο Σαβιόλα στα καλά του έμοιαζε στο στιλ με τον Σουάρες της Λίβερπουλ. Γρήγορος, διεμβολιστής, γκολτζής. Τον Σουάρες όμως τον θεωρώ καλύτερο παίκτη από ό,τι ήταν ο Σαβιόλα.

Δεν θα κοροϊδεύει εδώ γιατί είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Δεν είναι βεντέτα αυτός, να το ξέρετε, είναι οικογενειάρχης, σπιτόγατος, καλό παιδί. Θα τον ξετρελάνει ο κόσμος του Ολυμπιακού και θα προσφέρει, θα παίξει μπάλα εδώ.

Γρήγορος είναι, το βλέπει το γκολ, μπουκαδόρος, πιστεύω ότι αυτές τις κωλοάμυνες εδώ θα τις ταλαιπωρήσει, θα τα κολλάει τα γκολ. Μπορεί να το ξεσηκώσει αυτός το Καραϊσκάκη.Πηγή: sportdog.gr

Πάτησε Γερμανία ο Ολυμπιακός!!

Στη Γερμανία έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού (23 ποδοσφαιριστές), όπου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του.

Πάτησε Γερμανία ο Ολυμπιακός
Στη Γερμανία έφτασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εκεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προγραμματίσει να δώσουν δυνατά φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από 24 παίκτες (Κάρολ, Γιαννιώτης, Μέγκιερι, Κοντρέρας, Ντε Βινσέντι, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Ολαϊτάν, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Αβ. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μασάντο, Σαλίνο, Σάμαρης, Σιόβας, Βάις), ενώ σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη, 25/7) αναμένεται να
ενσωματωθούν στην ομάδα οι Μεντζανί και Σαβιόλα.

Ο Ολυμπιακός αύριο (Παρασκευή, 26/7) θα αντιμετωπίσει τη Στουγκάρδη.
Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα ο Λόπεθ!

Κανονικά προπονήθηκε ο Λόπεθ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Σε δύο γκρουπ πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ, ενόψει του φιλικού κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαρίας (25/7, 21:00).

Μέσα ο Λόπεθ
Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του φιλικού παιχνιδιού κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (25/7, 21:00). Οι παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και πήραν μέρος στην πρωινή προπόνηση.

Στο πρώτο γκρουπ συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τις βασικές επιλογές του τεχνικού της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, οι οποίοι ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα και ασκήσεις τεχνικής.

Οι υπόλοιποι –αυτοί που είχαν αγωνιστεί στο φιλικό κόντρα στη Νις- προπονήθηκαν σε έντονο ρυθμό, κάνοντας ασκήσεις τεχνικής, μεταβίβασης και τακτικής.

Με χαρά είδε ο Ολλανδός τεχνικός τον ‘Ινιγο Λόπεθ να ξεπερνά τις ενοχλήσεις που είχε στα δάχτυλα του αριστερού ποδιού του, συμμετέχοντας στο κανονικό μέρος της προπόνησης. Πηγή: sport-fm.gr

Το ελληνικό καλεντάρι μέχρι το τέλος του 2013!!

Τις υποχρεώσεις των ομάδων σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο παρουσίασε η Σούπερ Λίγκα σε ένα συνοπτικό καλεντάρι.

Το ελληνικό καλεντάρι μέχρι το τέλος του 2013
Ένα συνοπτικό καλεντάρι έδωσε στη δημοσιότητα η Σούπερ Λίγκα, στο οποίο παρουσιάζονται οι ημερομηνίες που θα υπάρχει αγωνιστική δράση ελληνικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες που θα διεξάγονται οι αγώνες της Σούπερ Λίγκας, του Champions League καθώς και του Europa League.

Ακόμη, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Βραζιλίας 2014.

Εδώ μπορείτε να δείτε το συνοπτικό καλεντάρι.

Τεστάρει τις ρεζέρβες!!

Την ευκαιρία να δει την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες που δεν προορίζονται για βασικοί θα έχει ο Χουμπ Στέφενς στο φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τεστάρει τις ρεζέρβες
Τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του στο σημερινό (25/7, 21:00, Novasports 1) εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ανακοίνωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χιουμπ Στέφενς.

Ο Ολλανδός επέλεξε όσους ποδοσφαιριστές είτε δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου, είτε είχαν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τη Νίς, αφήνοντας εκτός τους υπόλοιπους.

Αναλυτικά οι 18 εκλεκτοί του Χουμπ Στέφενς για το φιλικό: Χακόμπο, Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Ποζατζίδης, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης, Γκαρσία, Κάτσε, Τζανδάρης, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης, Ολίσε, Λόρενς, Αθανασιάδης, Γιάννου, Πέλκας, Νεσίντ
Πηγή: sport-fm.gr

Τυπικά… Κοτσόλης!!

Ο Στέφανος Κοτσόλης είναι και τυπικά παίκτης του Παναθηναϊκού, καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία μαζί του για δύο χρόνια.

Τυπικά… Κοτσόλης
Ήταν δεδομένο, τώρα είναι κι επίσημο… Ο Στέφανος Κοτσόλης θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό για άλλα δύο χρόνια. Ο πολύπειρος γκολκίπερ υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Μετά την πώληση του Ορέστη Καρνέζη στην Ουντινέζε, η παρουσία ενός πεπειραμένου τερματοφύλακα κρίθηκε αναγκαία στο ρόστερ, δίπλα στους νεαρούς και εξελίξιμους Καπίνο και Ταμπάκη.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Στέφανο Κοτσόλη για την υπογραφή νέου συμβολαίου διετούς διάρκειας», αναφέρει η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ.

Τη σεζόν 2012/13 ο 34χρονος τερματοφύλακας είχε μόλις μία επίσημη εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Προοδευτική.

Ήρθε κι ο… τρίτος στον Ολυμπιακό!!

Το τρίτο «χτύπημα» του Ολυμπιακού (μετά τους Σαβιόλα και Μεντζανί) ολοκληρώνεται με την άφιξη του Ρομπέρτο στην Αθήνα.

Ήρθε κι ο… τρίτος στον Ολυμπιακό
Ο Σαβιόλα ήρθε και αποθεώθηκε. Ο Μεντζανί ήρθε χθες το βράδυ και ανακοινώθηκε.

Και σήμερα έφτασε στην Αθήνα και το τρίτο μεταγραφικό «μπαμ» που έκανε ο Ολυμπιακός την Τετάρτη.

Ο Ισπανός Ρομπέρτο αφίχθη το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να ολοκληρώσει και τη δική του συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους».

Αφού ρυθμιστούν λοιπόν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του δανεισμού του από την Ατλέτικο Μαδρίτης (για ένα χρόνο), o 27χρονος τερματοφύλακας αναμένεται να πετάξει κι εκείνος για τη Γερμανία, ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού που βρίσκεται από το πρωί εκεί.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» και Κάμπελ!!

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Ολυμπιακού δεν έχει τελειωμό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» -όπως υποστηρίζουν στην Αγγλία- έφτασαν σε συμφωνία με την Άρσεναλ για το δανεισμό του Τζόελ Κάμπελ.

«Έκλεισε» και Κάμπελ!
Ο 21 ετών εξτρέμ θα ενισχύσει τους Πειραιώτες για μία σεζόν αφού η αγγλική ομάδα έδωσε τη συγκατάθεσή της σε αυτήν τη μετακίνηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής δεν θα βρεθεί στην Αθήνα, αλλά θα μεταβεί απευθείας στη Γερμανία για να μη χαθεί καθόλου χρόνος και να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα, να λάβει μέρος στην προετοιμασία και να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες.

Την είδηση μετέδωσε το news.arseblog.com, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.Πηγή: sport-fm.gr

Μετζανί και επίσημα!

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Καρλ Μετζανί, ο οποίος από το βράδυ της Τετάρτης βρισκόταν στην Ελλάδα.

Μετζανί και επίσημα
Μόνο το τυπικό μέρος της υπόθεσης του Καρλ Μετζανί έμενε και ήρθε και αυτό. Ο Αλγερινός πρώην παίκτης της Μονακό, είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Καρλ Μετζανί», ήταν η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραϊκή ΠΑΕ.

Έτσι, οι Πρωταθλητές Ελλάδας προχώρησαν στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη μετά από αυτή του Χαβιέρ Σαβιόλα, ενώ ο πρώην αμυντικός της Μονακό διάλεξε την φανέλα με το νούμερο 22.

Ο παίκτης υπεγράψε το νέο του συμβόλαιο, που είναι τριετούς διάρκειας. Μάλιστα ο παίκτης θα μεταβεί μαζί με τον Χαβιέρ Σαβιόλα το απόγευμα για τη Γερμανία, όπου ήδη βρίσκεται από το πρωί η υπόλοιπη αποστολή της ομάδας για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας και τα επόμενα φιλικά (με Στουτγκάρδη στις 26/7 και Χόφενχαϊμ στις 28/7).

Μάρκεβιτς: «Υψηλής ποιότητας ο ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Μέταλιστ, Μίρον Μάρκεβιτς, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ΠΑΟΚ.

Μάρκεβιτς: «Υψηλής ποιότητας ο ΠΑΟΚ»
Σε ιδιαίτερη εκτίμηση έχει ο Μίρον Μάρκεβιτς τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της Μέταλιστ μίλησε για τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

«Ο αντίπαλος δεν είναι εύκολος, αλλά είναι στα μέτρα μας. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα υψηλής ποιότητας, με έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω πως θα γίνει μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση», τόνισε στα ουκρανικά ΜΜΕ και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να ακούσουμε τον ύμνο του Champions League. Όχι μόνο η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες, αλλά και ολόκληρο το Χάρκοβο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προκριματικά με υπευθυνότητα. Το πρώτο ματς θα είναι σημαντικό για μας και πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει κάτι ότι θα είναι άδειες οι κερκίδες. Μακάρι να είχε κόσμο, γιατί οι παίκτες παίζουν καλύτερα μπροστά σε φιλάθλους».Πηγή: sport-fm.gr

«Αν είμαστε σοβαροί, μπορούμε»

Αισιοδοξία για πρόκριση επί της Λίνφιλντ επικρατεί στη SKODA Ξάνθη εν όψει της ρεβάνς με τους Βορειοϊρλανδούς για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ όπως τόνισε στο NovaΣΠΟΡ FM o Κώστας Κωνσταντινίδης

«Αν είμαστε σοβαροί, μπορούμε»
Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, ανέφερε πως αν η ομάδα παρουσιαστεί σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο, απόψε το βράδυ (21:45, OTE Sport 3) και παίξει έτσι όπως έχει μάθει, τότε θα καταφέρει να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

«Η εικόνα μας στο πρώτο ματς δεν ήταν για να χάσουμε» είπε ο Κωνσταντινίδης για την ήττα (1-0) στα «Πηγάδια», ενώ, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ενίσχυσης των Ακριτών στην επίθεση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κωνσταντινίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

-για τη ρεβάνς με τη Λίνφιλντ:

«Αν αναλογιστούμε και τον πρώτο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν ατυχές και η εικόνα μας τέτοια που δεν έπρεπε να χάσουμε από την Λίνφιλντ, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μπορούμε. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε όπως ξέρουμε, θα μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Σίγουρα είναι δύσκολο. Όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει το αγγλικό στυλ που κλείνονται πίσω και έχουν δυνατά κορμιά, είναι δύσκολο να διασπάσεις την αντίπαλη άμυνα. Ίσως να παραταχθεί και σήμερα με τον ίδιο τρόπο η Λίνφιλντ, αλλά ίσως να είναι και κάπως ανοιχτή κάποιες στιγμές επειδή παίζει στην έδρα της».

-για το επίπεδο ετοιμότητας της Ξάνθης:

«Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Μπήκαμε στο Γιουρόπα Λιγκ απ’ το παράθυρο. Όλοι ξέρουν πως ήταν η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η τέταρτη εβδομάδα της προετοιμασίας μας. Έχουμε καινούριο προπονητή με καινούρια φιλοσοφία και νέες σκέψεις. Είναι φυσιολογικό να μην… ρολάρουμε ακόμα. Τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά. Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς, στο οποίο παίζεται μια πρόκριση. Ελπίζω να έχουμε σταθερή απόδοση, ευελπιστώντας να είναι αρκετή για να κερδίσουμε τη Λίνφιλντ».

-για την πιθανή απόκτηση παίκτη για την επίθεση:

«Κοιτάμε για κάποιον παίκτη ακόμα στην επίθεση και τότε πιστεύω ότι θα είμαστε καλά δομημένοι».

-για τους στόχους της SKODA Ξάνθης:

«Ο στόχος μας, είναι να πηγαίνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή ομάδα όπως το κάναμε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

-για τη μετακίνηση του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ:

«Ο Μάνταλος είναι γνωστός και από την Εθνική Ελπίδων. Είναι επιτελικός μέσος με καλή επαφή με τη μπάλα, ευφυέστατος παίκτης και έχει ακόμα πολλά περιθώρια θετικής εξέλιξης».

Η μάχη του Μπέλφαστ!

Με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ (0-1), η Ξάνθη φιλοξενείται στο Μπέλφαστ από την Λίνφιλντ στα πλαίσια του β’ προκριματικού γύρου του Europa League.

Η μάχη του Μπέλφαστ
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Ξάνθη, η οποία θα μπει στο γήπεδο του Μπέλφαστ για να αντιμετωπίσει την Λίνφιλντ με μοναδικό στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 (21:45, OTE SPORT 3). Οι Ακρίτες δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League και να παλέψουν για αυτό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Νίκος Καραγεωργίου έχει έτοιμα τα πλάνα του με τον Σολτάνι να έχει τεθεί οριστικά νοκ άουτ κι έτσι σε ρόλο ελεύθερου μεσοεπιθετικού θα παίξει ο Μαρσελίνιο, με τους Μαρέν και Τριάδη στα άκρα. Στην κορυφή θα τοποθετήσει τον Βασιλακάκη αφού ο Ράνος κρίνεται πολύ μικρός ηλικιακά για να σηκώσει το βάρος της επίθεσης μόνος του.

Η Ξάνθη θα έχει και την στήριξη 50 φίλων της ομάδας που ταξίδεψαν στο Μπέλφαστ.

Από την άλλη, η Λίνφιλντ αναμένεται να κατέβει με την ίδια ενδεκάδα, καθώς οι Μπλέινι, Γουότεργουορθ και Χόουι δεν είναι και πάλι έτοιμοι. Πηγή: sport-fm.gr

Η Ξάνθη των... deals!!

H Ξάνθη πούλησε έναν ακόμα Έλληνα παίκτη (Μάνταλο) και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 16+1 deals από την εποχή Βρύζα, που της απέφεραν σχεδόν 11 εκατ. ευρώ!
Να αγοράζεις είναι εύκολο, το να πουλάς είναι... τέχνη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πολλοί και σίγουρα δεν έχουν άδικο, ιδίως σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, όπου το χρήμα ρέει άφθονο. Ένας... μάστερ της συγκεκριμένης τέχνης, αποδεικνύεται εδώ και πολλά χρόνια η Ξάνθη που πούλησε και τον Πέτρο Μάνταλο στη ΑΕΚ (άγνωστο ακόμα το ποσό), συντηρούμενη με τα... εξαγώγιμα «προϊόντα» της, αφού έχει βγάλει πολλούς Έλληνες παίκτες, οι οποίοι στη συνέχεια της καριέρας τους διέπρεψαν και πραγματοποίησαν σπουδαία πορεία. Από τον Ζήση Βρύζα που της απέφερε περί τα 170 εκατ. δραχμές (500 χιλ. ευρώ), μέχρι τον Τοροσίδη των 1,2 εκατ. ευρώ και τον Λοντίγκιν (800 χιλ. ευρώ), έχει να επιδείξει σπουδαία deals, πουλώντας παίκτες που ως επί το πλείστον πήρε ελεύθερους ή δαπάνησε πενιχρά ποσά για να τους κάνει δικούς τους.
Στο ενεργητικό της μάλιστα εκτός από Έλληνες ποδοσφαιριστέςμ έχει «δυνατές» συμφωνίες και για ξένους παίκτες, με χαρακτηριστικότερο φυσικά παράδειγμα εκείνο του Βλάντιμιρ Γιανότσκο, ο οποίος είχε αποκτηθεί το 2000 ως ελεύθερος από την Κόζιτσε, για να πουληθεί περί τα 2,2 εκατ. ευρώ (πάνω από 700 εκατ. δραχμές) στην Αούστρια Βιέννης. Ο Σλοβάκος φυσικά αποτελεί και το μεγαλύτερο deal της ιστορίας της, με τον Τοροσίδη να ακολουθεί και τα συνολικά της έσοδα από το 1996 να αγγίζουν τα 11 εκατ. ευρώ! Το Gazzetta.gr σας τα παρουσιάζει...
Ζήσης ο... πρωταθλητής Ευρώπης!
Αποτέλεσε ένα από τους σπουδαίους Έλληνες παίκτες στη νεότερη ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας και φυσικά εξ αυτών που έβαλαν φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα τους σε μία από τις πιο «χρυσές» σελίδες του ελληνικού αθλητισμού. Ο... μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης, Ζήσης Βρύζας αποτελεί «πουλέν» της Ξάνθης, στην οποία βρέθηκε σε ηλικία μόλις 14 ετών. Το καλοκαίρι του 1996 ωστόσο ο ΠΑΟΚ έβγαλε από τα ταμεία του περί τα 170 εκατ. δραχμές για να τον κάνει δικό του.
Ζήκος στην ΑΕΚ-Άντζας στο Λιμάνι
Αρκετά προσοδοφόρο ήταν και το καλοκαίρι του 1998 για τους Ακρίτες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ σχεδόν 500 εκατ. δραχμές έβαλαν άλλωστε στα ταμεία τους και συγκεκριμένα 1.450.000 ευρώ, με τις πωλήσεις των Άκη Ζήκου, Παρασκευά Άντζα, σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Όσον αφορά τον πρώτο, έκανε σπουδαία καριέρα εκτός από την Ένωση και στη Μονακό, αποτελώντας παράλληλα τον μοναδικό Έλληνα παίκτη ως σήμερα, που συμμετείχε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (Μονακό-Πόρτο 0-3). Η πώλησή του της απέφερε 700 χιλ. ευρώ, ενώ στις 750 χιλ. ευρώ έφτασε το deal για τον Άντζα. Το αξιοσημείωτο μάλιστα με τον μετέπειτα άσο του Ολυμπιακού, ήταν πως επέστρεψε στην ακριτική ομάδα, για να ξαναπουληθεί στους Πειραιώτες στα 29 του το 2007, έναντι 150 χιλ. ευρώ!
500αρικο από Βενετίδη, 300 ο «Πάτσα»
Ένας ακόμα πρωταθλητής Ευρώπης και συγκεκριμένα ο Στέλιος Βενετίδης, βγήκε από τους Ακρίτες. Ερχόμενος από την Ορεστιάδα το 1996 ως ελεύθερος, της απέφερε 500 χιλ. ευρώ (περίπου 170 εκατ. δραχμές) τρία χρόνια αργότερα, με την πώλησή του στον ΠΑΟΚ. Βέβαια ο Δικέφαλος έβγαλε και με το... παραπάνω τα λεφτά του, μιας και το κόστος της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό το 2001, έφτασε στο 1,5 εκατ. ευρώ. Όσο για τον Πατσατζόγλου, ένας από τους πιο άτυχους και παράλληλα ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, πρόσθεσε 300 χιλ. ευρώ στα ταμεία της Ξάνθης την επόμενη σεζόν (2000), από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Το μεγάλο deal του Γιανότσκο
Την αμέσως επόμενη σεζόν η Ξάνθη πραγματοποίησε την πιο προσοδοφόρα πώληση της ιστορίας της, την οποία σίγουρα δεν θα μπορούσε ούτε ο Χρήστος Πανόπουλος να φανταστεί όταν το καλοκαίρι του 2000 αποκτούσε τον Βλάντιμιρ Γιανότσκο από την άσημη MFK Κόζιτσε της Σλοβακίας. Ο 25χρονος τότε μέσος έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική χρονιά με 35 συμμετοχές και 8 γκολ, πουλήθηκε στην Αούστρια Βιέννης έναντι 2,2 εκατ. ευρώ!
Διπλή «κάθοδος» στον Πειραιά με Βάλα-Μπούτσεκ
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πελάτες» των Ακριτών και τα επόμενα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2003 ο Γιουράι Μπούτσεκ, με τον Σπύρο Βάλλα θα κατηφορίσουν προς... Λιμάνι και θα φέρουν στα ταμεία της Ξάνθης συνολικά 900 χιλ. ευρώ. Αμφότεροι μάλιστα δεν της είχαν κοστίσει ούτε ευρώ, με τον πρώτο μάλιστα να προέρχεται από τις ακαδημίες της, επιστρέφοντας ξανά στην ομάδα που τον ανέδειξε το 2007, παραμένοντα ως σήμερα.
Ο Ζωγραφάκης των 200+150
Ακόμα ένας παίκτης που είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Ξάνθη, πουλήθηκε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 350 χιλ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2004, ο 26χρονος τότε μέσος προερχόμενος από σειρά καλών σεζόν έκλεισε στον Δικέφαλο αρχικά για 200 χιλ. ευρώ και ακόμα 150 χιλ. ευρώ μέχρι το 2007 οπότε έληγε και τυπικά το συμβόλαιο του (την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο).
«Τόρο» ο πιο ακριβός Έλληνας
Ένα από τα πιο «hot» ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2006, ήταν ο 21χρονος -τότε-Βασίλης Τοροσίδης. Δύναμη, ταχύτητα και πολύ καλή τεχνική για μπακ, τον καθιστούσαν ως ένα από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες παίκτες και φυσικά το μέλλον του φάνταζε μακριά από την Ξάνθη. Οι Ακρίτες πάντως πέτυχαν ένα εξαιρετικό deal, βάζοντας στα ταμεία τους περί τα 1,2 εκατ. ευρώ από τον μετέπειτα αρχηγό του Ολυμπιακού και πλέον άσο της Ρόμα.
Και ο ΠΑΟ στην... πελατεία
Την μοναδική του αγορά -τα τελευταία χρόνια- από την Ξάνθη πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2007 και ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα αγόρασε έναντι 400 χιλ. ευρώ τον Πολωνό πορτιέρε Αρκάντιους Μάλαρτζ, ο οποίο επίσης δεν της είχε κοστίσει απολύτως τίποτα, ερχόμενος από την Λεχ Πόζναν.
Ο Ρίκκα και... οι άλλοι
Ακόμα ένα καλοκαίρι με σημαντικά deals για την Ξάνθη, ήταν αυτό του 2007. Φυσικά εκείνο που ξεχώρισε δεν ήταν άλλο από την πώληση του Αντώνη Ρίκκα στην ΑΕΚ, ο οποίος της απέφερε περί τις 600 χιλ. ευρώ! Παράλληλα οι Ακρίτες έβαλαν στα ταμεία τους ακόμα 450 χιλ. ευρώ με τις πωλήσεις των Ραντζίνσκι και Τούρινα σε Λιρς και Λεχ Πόζναν αντίστοιχα.
Το ρωσικό «δώρο» για Ζουέλα
Μόλις 100 χιλ. ευρώ είχε κοστίσει στους Ακρίτες το καλοκαίρι του 2006 η απόκτηση του Φρανζίσκο Ζουέλα από τον Ακράτητοο. Μετά από μία τριετία ωστόσο ο Ανγκολέζος αμυντικός είχε ανεβάσει κατακόρυφα της μετοχές και οδήγησε την ρωσική Κούμπαν Κράζνονταρ να δαπανήσει 750 χιλ. ευρώ για να τον κάνει δικό της! Ήτοι το κέρδος της έφτασε στις 650 χιλ. ευρώ.
Ο... άγνωστος «Βλάχο», έφερε 600 χιλ.
Τα επόμενα δύο καλοκαίρια ήταν «στεγνά» για τους Ακρίτες, οι οποίοι μάλιστα «χρεώθηκαν» και με 250 χιλ. ευρώ από τον Κριστοφέρ Κατόνγκο, ο οποίος αγοράστηκε περίπου 500 χιλ. ευρώ το 2010 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, για να δοθεί με τα μισά χρήματα στην κινεζική Ενάν. Την ίδια στιγμή όμως αποκτούσαν και ως ελεύθερο τον άγνωστο στο ευρύ κοινό, ομογενή εκ Γερμανίας μεσοεπιθετικό, Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο νεαρός άσος που προερχόταν από τις ακαδημίες της Στουτγάρδης έβγαλε... μάτια στην πρώτη του κιόλας σεζόν, αναγκάζοντας πέρυσι το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό να δαπανήσει σχεδόν 600 χιλ. ευρώ για να τον κάνει δικό του.
Η... πλούσια Ζενίτ, «τύλιξε» τον Λοντίγκιν
Ένας ακόμα παίκτης που «έφτιαξε» το ποδοσφαιρικό του όνομα στον Ξάνθη, ήταν ο Γιούρι Λοντίγκιν. Μέχρι και πέρυσι τον γνώριζαν ελάχιστοι, έπειτα από μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων τη σεζόν που μας πέρασε, τράβηξε πολλά βλέμματα επάνω του, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων. Γι' αρκετό διάστημα παρουσιαζόταν να βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό, η... ανέλπιστη πρόταση ωστόσο των 800 χιλ. ευρώ από τη Ρωσία και συγκεκριμένα τη Ζενίτ για τον 23χρονο γκολκίπερ, ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για τους Ακρίτες, που φυσικά την έκαναν δεκτή κι έστειλαν τον παίκτη στην Αγία Πετρούπολη.
Τελευταίο deal με Μάνταλο
Το να πουλάει ένας σύλλογος της Σούπερ Λιγκ σε ομάδα... Γ' Εθνικής, δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο. Βέβαια όταν πρόκειται για την ΑΕΚ και δη της νέας εποχής, αυτής του Δημήτρη Μελισσανίδη, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Ο Πέτρος Μάνταλος έδειχνε να βρίσκεται μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο το «μπάσιμο» της Ένωσης, έφερε τα... πάνω-κάτω στην υπόθεσή του κι έτσι από την επόμενη σεζόν ο νεαρός διεθνής άσος θα αγωνίζεται στην Football League με τα κιτρινόμαυρα και φυσικά την προοπτική να είναι μέλλον μίας εκ των μελλοντικών πρωταγωνιστριών ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποσό πάντως της μετακίνησής του στον Δικέφαλο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό.
Πηγή: gazzetta.gr