Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μας ξέμεινε ο Ροναλντίνιο…!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη μεγάλη μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός και ...δεν έκανε ο ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το λάθος Σαββίδη και γιατί δεν κάνει καζούρα στους Αρειανούς;
Ο Ολυμπιακός βρήκε τον παίκτη που ανέτρεψε το κακό κλίμα γύρω από την ομάδα του και πλέον μπορεί πιο ήρεμος να ατενίζει το μέλλον. Η μεταγραφή Σαβιόλα είναι μεγάλη, ανεξάρτητα το αν θα μπορέσει να βρει τα γκολ του Τζιμπούρ. Πολλές φορές οι εντυπώσεις είναι αυτές που σου δίνουν την ψυχολογία να προχωρήσεις. Και υπάρχουν κινήσεις που απλά αποδεικνύουν πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προέδρου του. Κάτι που δεν ισχύει για εμάς.
Πρώτα απ΄ όλα, μόνο και μόνο που χάρηκαν τόσοι άνθρωποι σε ένα τόσο κακό μομέντουμ της κοινωνίας μας, είναι καλό. Μπράβο, λοιπόν, στον Ολυμπιακό για την κίνηση αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας, αν και θα πρέπει να κάνει πάρα πολλά ακόμη για να καλύψει τα όσα έχει κάνει και θα κάνει στο μέλλον.
Αυτό που εμένα με τρελαίνει σε σχέση με τη δική μας αντίδραση, είναι το ότι η κόντρα με τον Ολυμπιακό γίνεται σε θεωρητικό και βλαχοεπικοινωνιακό επίπεδο.
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του, την εξέλιξή του και όχι τι κάνει ο άλλος. Ο άλλος έχει ρευστό, έχει την κάβα του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στους ομίλους, άρα έχει σίγουρα καλύτερη εκκίνηση στις όποιες διαπραγματεύσεις.
Εμείς έχουμε άλλα καλά, τα οποία και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Έχουμε έναν μεγάλο προπονητή, μία συνέπεια σε οικονομικά και μία σοβαρότητα στο πρότζεκτ που δουλεύουμε και μία προοπτική να χτίσουμε μία ομάδα πολύ δυνατή σε όλα τα επίπεδα.
Το ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας εκνευρισμός που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Σαβιόλα και εμείς τίποτα, είναι λάθος Σαββίδη. Η δήλωση για τον Ροναλντίνιο θα συνοδεύει αυτή τη χρονιά γιατί ο κόσμος ποτέ δε μέτρησε αυτό που άκουσε. Κράτησε αυτό που ήταν καλύτερο στα αυτιά του.
Όταν η συνέντευξη Σαββίδη ξεκινά με τη δήλωση "το μπάτζετ θα ανέβει 20% σε σχέση με πέρυσι" και πέντε λεπτά μετά ακούγεται το "έδωσα 6,5 εκατ. ευρώ στον Ροναλντίνιο και ούτε που το σκέφτηκε", ο οπαδός, ο άνθρωπος που θέλει να χαρεί με τη μεταγραφή αεροδρομίου, θα κρατήσει μόνο το δεύτερο σκέλος και όχι το πρώτο. Και αυτό είναι ευθύνη Σαββίδη, καθαρά.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, εμείς που χειριζόμαστε την πένα θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να κατανοήσουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ενός μεγαλομετόχου που έχει τα καλά και τα στραβά του και να περάσουμε το πραγματικό μήνυμα.
Αντ αυτού, γράφτηκαν ονόματα που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να πατήσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ, αν δεν έπαιρναν διπλάσια ή τριπλάσια λεφτά από αυτά που θα τους έδινε κάποιος άλλος. Και στον ΠΑΟΚ δεν δίνουν διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα για να πάρουν κάποιον παίκτη. Και καλά κάνουν λέω εγώ, αρκεί να μην άνοιγε υπερβολικά το στόμα του ο μεγαλομέτοχος και βέβαια να μην άφηνε η ΠΑΕ ανεξέλεγκτο το επικοινωνιακό της σε σημείο τέτοιο ώστε να γράφονται παίκτες τύπου Γκιουργκίφ, Κάσερες, Μισίμοβιτς κ.λπ… Και βέβαια σε αυτή τη περίπτωση μετράει και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κινήθηκε για τον Τζιμπούρ και δεν τον έκλεισε.
Με λίγα λόγια, εμένα προσωπικά δε μου αρέσει αυτή η κόντρα που και καλά άνοιξε αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Γιατί από την άλλη, όπως θέλουν το παίζουν το παιχνίδι γιατί το ξέρουν καλά.
Ο Ολυμπιακός ας κάνει τη δουλειά του και στο τέλος θα γράψει το κοντέρ. Ο ΠΑΟΚ έχει να κάνει τη δικιά του που είναι η δημιουργία μίας σοβαρής, σταθερής ομάδας, με σωστή νοοτροπία και δημιουργία βάσεων, ικανών να φέρουν σε βάθος χρόνου πιο εύκολα ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Και σε αυτό το κομμάτι τα πάει μια χαρά και θα μπορούσε να τα πάει ακόμη καλύτερα αν είχε γίνει σαφές στο κοινό του αυτό που επιδιώκει.
Καταλήγοντας, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτιάξει ομάδα πολύ πιο φθηνά και πολύ πιο έξυπνα από τον Ολυμπιακό γιατί έχει καλύτερη ποδοσφαιρική αύρα από τον βασικό του αντίπαλο. Όμως αυτό θέλει χρόνο και όχι φανφάρες.
Οι προσδοκίες που δημιουργούνται, μπαίνουν σε λάθος βάσεις, πόσο μάλλον τη στιγμή που καμιά πέντε έξι ομάδες της Λίγκας περιμένουν δανεικούς για να σωθούν και ο Σαρρής είναι στην ΕΠΟ.
ΥΓ: Η μεταγραφή Μάνταλου δείχνει πως το πρότζεκτ της ΑΕΚ είναι σοβαρό. Καλώς να επιστρέψει και αυτή.
ΥΓ: Ούτε καζούρα δεν μπορώ να κάνω με τον Άρη πλέον, βλέποντας πρωτοσέλιδα πως θέλει να κάνει μεταγραφικό μπαμ με δανεικούς από τον Ολυμπιακό. Συνέλθετε, μου χαλάτε την διασκέδαση, δεν αντέχω να σας λυπάμαι.
ΥΓ: Αυτό που γίνεται στη ΠΑΕ με τις χορηγίες και τον τρόπο που έχουν μπει μεσάζοντες για να τις διαπραγματεύονται, δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Υπάρχει κανένας να μου το εξηγήσει;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: