Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΝΒΑ, Χέρστον και… Βεζένκοφ για Ολυμπιακό!!

Στην αγορά του ΝΒΑ κοιτάζει κυρίως πλέον ο Ολυμπιακός για τη θέση «3» αφού χάθηκαν Ινγκλς και Μος. Από Ευρώπη «παίζει» του Χέρστον, αλλά όχι πολύ δυνατά. Στο στόχαστρο και ο Βεζένκοφ.

ΝΒΑ, Χέρστον και… Βεζένκοφ για Ολυμπιακό
Μετά τον Τζο Ινγκλς το πρωί της Τετάρτης, το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Ολυμπιακός έχασε και τον Ντέιβιντ Μος, ο οποίος συμφώνησε για δύο χρόνια έναντι 1,4 εκατ. ευρώ με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Πλέον οι στόχοι για τη θέση «3» αναπροσαρμόζονται και οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν κατά βάση στην αγορά των ΗΠΑ, δίχως μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί συγκεκριμένος στόχος παρότι στην αγορά υπάρχουν αρκετοί καλοί ελεύθεροι παίκτες.

Από την ευρωπαϊκή αγορά έχει εξεταστεί ενδελεχώς μόνο η περίπτωση του Μαλίκ Χέρστον. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποχώρησε από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, αλλά έχει μεγάλο κασέ (1,2 εκατ. δολάρια έπαιρνε στην ιταλική ομάδα) και δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν στο λιμάνι, καθώς παίζει περισσότερο κοντά στο καλάθι και δεν είναι καλός σουτέρ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βλέπει και την αγορά των εξελίξιμων παικτών. Πέραν των Παπαπέτρου και Μποχωρίδη, οι περιπτώσεις των οποίων συγκεντρώνουν δυσκολίες (ο πρώτος έχει προτεραιότητα να μείνει στο κολέγιο του Τέξας και ο δεύτερος δεσμεύεται από τον Άρη), οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ασχοληθεί και με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο 18χρονος φόργουορντ (2,03μ.) μένει ελεύθερος από τον Άρη αλλά μπορεί να μετακομίσει σε κολέγιο των ΗΠΑ. Φέτος αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Α1 (είχε 4,1 πόντους, 2,6 ριμπάουντ σε 14,4 λεπτά κατά μέσο όρο), ενώ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων με τη Βουλγαρία όπου βγάζει μάτια έχοντας 23,3 πόντους, 9,2 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: