Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κύριε Μελισσανίδη, προχωρήστε το γήπεδο!!

Με μεταγραφές παικτών, κατά τον Αποδυτηριάκια, δεν μανταλώνει το Αύριο της όπως το θέλει η ΑΕΚ… Η αεκάρα η υποβιβασμένη έκανε μία πολύ δυνατή μεταγραφή, Μάνταλος με το όνομα, και ο κολλητός μου ο αεκτζής, τόσο πολύ συγκινήθηκε που θυμήθηκε μία ιστορία. Αληθινή, μάλιστα ιστορία που ο ίδιος την βίωσε από πρώτο χέρι προσωπικά.

Μία φορά και έναν καιρό, λοιπόν, ο κολλητός μου πάει για καφέ με το τακίμι του, ένα παιδί μπάνικο και στυλάτο, να τον βλέπουν οι γκόμενες και να τον ζαχαρώνουν.

Στο διπλανό τραπέζι καταφθάνουν τρεις τσούπρες. Η μία δεν βλέπεται, η άλλη τρώγεται και η τρίτη δεν παίζεται. Ο δικός μου πάει στοίχημα, αν ο φίλος του πάρει το μανουλομάνουλο. Δέχεται την πρόκληση ο γκόμενος και πρώτη του κίνηση να την πέσει στην άσχημη.

Τι κάνεις, απορεί ο κολλητός μου, στην ωραία τζογάραμε, όχι στο μπάζο. Είσαι κορόιδο, του βγαίνει ο ωραίος. Για να κτίσεις πρώτα θα σκάψεις τα θεμέλια, μετά θα βάλεις τις κολώνες και στο τέλος θα αρχίσεις να σηκώνεις το κτίριο. Δηλαδή;

Η άσκημη θα κολακευθεί από την προτίμησή μου και θα πέσει σαν ώριμο σύκο. Από την άλλη η ωραία θα ψάχνεται γιατί δεν την πρόσεξα και το μόνο που θα θέλει είναι να επιβεβαιωθεί, με συνέπεια να γίνει πιο εύκολη η προσέγγισή μου σ’αυτήν.

Δεν θέλω παίκτες, λέει ο αεκτζής κολλητός μου. Τι να τις κάνω τις καλές μεταγραφές. Γήπεδο θέλω! Πρώτα γήπεδο. Η νέα ΑΕΚ θα κτισθεί «πάνω» στο γήπεδο, όχι στους παίκτες, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Η βάση, το θεμέλιο, ο σκελετός της άλλης ΑΕΚ, όπως την οραματιζόμαστε, μετά απ’αυτό που πάθαμε, είναι το γήπεδο. Αυτό θα στηρίξει το μέλλον της. Το δικό μας σπίτι.

Κύριε Μελισσανίδη, αυτό περιμένουμε από σένα.

Μετά το γήπεδο ποιος είναι ο Νο1 στόχος του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr



Στόχος της ΑΕΚ, αυτής της ΑΕΚ που με δική της ευθύνη εξοστρακίστηκε από το μεγάλο πρωτάθλημα, δεν είναι απλά η επιστροφή στη σούπερ λίγκα. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν συζητείται. Κι αν ο Μελισσανίδης με τους ποδοσφαιρικούς και τους άλλους συνεργάτες του επιδιώκουν να πάρουν το πρωτάθλημα στη Γ’ και Β’ εθνική, τότε είναι εκτός πλάνου. Εκτός προγράμματος. Εκτός στόχου.

Πετραδάκι-πετραδάκι κι όχι κάτω από την πίεση του πρωταθλητισμού η ΑΕΚ έχει όλη την άνεση να κτίσει την μεγάλη ομάδα. Την ομάδα που θα την οικοδομήσει η ΠΑΕ, μία στέρεη και οργανωμένη σε στελέχη και τεχνογνωσία ΠΑΕ. Όχι η ομάδα να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με πρωτοσέλιδες μεταγραφές ποδοσφαιριστών και να κουβαλάει ένα άδειο μύδι, μία ΠΑΕ με ευκαιριακό, όσο και ατελές, υπαλληλικό προσωπικό. Με στελεχιακό δυναμικό Γ΄εθνικής, όπως όλες οι ΠΑΕ της σούπερ λίγκα, ακόμα και οι «μεγάλες».

Μία τρύπα στο νερό θα κάνει η ΑΕΚ εάν επανεμφανιστεί στη σούπερ λίγκα χωρίς να έχει οπλιστεί με τεχνοκράτες, με ειδικούς τόσο στο εμπορικό τμήμα και στο επικοινωνιακό, όσο και στο καθαρά τεχνικό, στο ποδοσφαιρικό.

Είμαστε στον 21ο αιώνα. Και μιλάμε για την ΑΕΚ της Ευρώπης. Για την ομάδα που σε τρία χρόνια θα μπει στον ανταγωνισμό του τσάμπιονς ληγκ. Άρα, Νο1 στόχος του Μελισσανίδη, πολύ σωστά, μετά το γήπεδο, είναι σε δύο χρόνια να έχει κλείσει ο κύκλος συμφωνιών με τα κατάλληλα στελέχη που θα πλαισιώσουν την ομάδα μοντέλο του ελληνικού πρωταθήματος, όπως θέλει την ΑΕΚ ο ίδιος.

Δεν έχει, άλλωστε, κανένα άλλο νόημα η επιστροφή Μελισσανίδη, αν φιλοδοξεί μονάχα να… επιστρέψει την ΑΕΚ απλά στην καλή της θέση, όπως την γνωρίσαμε στο παρελθόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: