Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Korres Project 4: το 100% ελληνικό αυτοκίνητο!!

Υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τον ορισμό του αυτοκινήτου ως αυτοκίνητο. Αρκεί να έχεις κάνει μία βόλτα με την υπερκατασκευή του Δημήτρη Κορρέ!

Korres Project 4: το 100% ελληνικό αυτοκίνητο!
Στα σίγουρα ακούγεται υπερβολικό να αποκαλείς ένα πρακτικά ανύπαρκτο στον χάρτη «αυτοκίνητο» με ολίγον «πρόχειρη» εμφάνιση (σ.σ. το κουστούμι είναι σχεδόν έτοιμο και στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από πολυμερή και ανθρακόνημα). Μην νομίζετε, πάντως, πως είμαστε μανιακοί με την προώθηση ελληνικών προϊόντων κ.λπ. εθνικών ευαισθησιών. Αν δεν σε πάει βόλτα ο Δημήτρης Κορρές δεν μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Τι είναι αυτό όμως που ξεχωρίζει την υπερκατασκευή του Κορρέ από κάθε άλλο αυτοκίνητο ή από κάθε άλλη απόπειρα κατασκευής ελληνικού αυτοκινήτου; Η ικανότητα κίνησης ανεξαρτήτου οδοστρώματος, στην κυριολεξία! Το μεγάλο μυστικό κρύβεται στην ανάρτηση η οποία επιτρέπει στο σασί να αυξομειώνει την απόστασή του από το έδαφος έως 500 mm με το πάτημα ενός διακόπτη. Εδώ υπάρχει ένα πολύπλοκο μοχλικό σύστημα στο οποίο κάθε φόρτιση του ενός τροχού επηρεάζει τα κινηματικά χαρακτηριστικά των υπόλοιπων τριών. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: