Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Πάμπλο δεν αλλάζει ποτέ

Η αλήθεια είναι ότι ο αγαπημένος μας Πάμπλο, ό,τι σκέφτεται το ξεφουρνίζει. Να τον πεις αληθινό, να τον πεις ειλικρινή, να τον πεις ευθύ; Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Ό,τι και να πεις για τον αγαπημένο Πάμπλο είναι λίγο. Βέβαια, όλα αυτά, δυστυχώς, χαρακτηρίζονται προσόντα, αντί να είναι τα βασικά συστατικά όλων των συναδέλφων του. Να μιλούν, δηλαδή, χωρίς περιστροφές και να μην κρύβονται πίσω από τις κλισέ εκφράσεις που μας σερβίρουν από γεννήσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο αγαπημένος Πάμπλο, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που ψάχναμε χρόνια. Μερικοί ιθαγενείς τον μιμήθηκαν με δυσκολία και χωρίς μεγάλη επιτυχία. Σαν τον αγαπημένο Πάμπλο, κανείς.
Μια επισήμανση: δεν το φωνάζουν, αλλά επειδή υπάρχουν αρκετοί γραφικοί που περιμένουν τον αγαπημένο Πάμπλο να μπει στην Τούμπα καβάλα σε άσπρο άλογο, δηλαδή να παίξει σαν άλλοτε στην ενδεκάδα, καλύτερα να το μαζέψετε ελαφρώς. Μας το είπε διακριτικά ο Στέφενς. «Θέλει πολλή δουλειά ακόμη» έλεγε εκεί στην Αυστρία κι αυτό σημαίνει πολλά: ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί μερικούς μήνες, ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σπουδαίο, ότι χρειάζεται κι άλλους ποδοσφαιριστές στο κέντρο, καλύτερους από τον παλιό, καλό και αγαπημένο Πάμπλο.
Θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι αυτό γίνεται με σκοπό λειτουργήσει η ομάδα, όπως ακριβώς απαιτούν οι ανάγκες του πρωταθλητισμού.
Καλό θα είναι μάλιστα, αν δεν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο ο αγαπημένος Πάμπλο, να μην τον βάζουν για μισή ώρα, ίσα ίσα για να λέμε ότι επέστρεψε. Δεν του αξίζει κάτι τέτοιο.
Έλεγα ότι ο αγαπημένος Πάμπλο είναι ειλικρινής κι ορισμένα από όσα λέει όταν τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι είναι σαν να τα λέει ένας απλός ΠΑΟΚτσής. Άλλωστε, αυτό τον έκανε δημοφιλή και εκείνες οι... καρατιές, στα πρώτα του ΠΑΟΚτσήδικα χρόνια.
«Δεν είναι λογικό μια ομάδα να κερδίζει για τόσα χρόνια τον τίτλο σε μια χώρα. Διαιτητές έχουν κάνει εγκλήματα, τους έχουν βγάλει για έξι μήνες έξω και μετά τους βλέπουμε να σφυρίζουν ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που μας έχουν κλέψει στα μούτρα μας. Πολλά πράγματα θα μπορούσα να πω αλλά δεν θέλω να πω κάτι που θα με κάνει να μην παίξω ούτε καν σε αυτά τα παιχνίδια που μου μένουν να παίξω», είπε ο αγαπημένος Πάμπλο, αλλά κανείς δεν τον ρώτησε αν άξιζε κάποιος άλλος (τουλάχιστον όσο βρίσκεται ο ίδιος στην Ελλάδα) να κατακτήσει το πρωτάθλημα, εκτός από τον Ολυμπιακό κι από τον ΠΑΟ, έστω για μια περίοδο.
Δεν τον ρώτησε κανείς αν πιστεύει ότι χάθηκαν πρωταθλήματα από τον ΠΑΟΚ που συνήθως τερματίζει με μεγάλη διαφορά πίσω από τον πρώτο, στη δεύτερη θέση.
Αυτά είναι πιο δύσκολα ερωτήματα. Αυτά δεν δίνουν τίτλους στις εφημερίδες και δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια που θα βοηθήσει να γίνει ένα βήμα εμπρός.
Όταν σταματήσει ο αγαπημένος Πάμπλο, εφόσον σήμερα τον φοβίζει μια τιμωρία αν ανοίξει το στόμα του και μιλήσει, μάλλον δεν θα περιμένουμε και πολύ. Μέχρι το τέλος της περιόδου χρειάζεται υπομονή, όταν -υποτίθεται- θα σταματήσει και δεν θα κινδυνεύει με τιμωρία. Εκτός κι αν τότε θα υπηρετεί τον ΠΑΟΚ από μια άλλη θέση (όπως είπε ο Σαββίδης) και πάλι θα μας κρατά σε αγωνία...
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: