Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Πετάχτηκε άγνωστο υγρό...»

Αυτό έγραψε στο φύλλο αγώνα του Άρη με τον Λεβαδειακό ο διαιτητής Θάνος, αναφερόμενος στη διακοπή που προήλθε λόγω αναστάτωσης της βοηθού μπροστά από τη θύρα 2, στο 41ο λεπτό… «Διέκοψα τον αγώνα γιατί άγνωστο υγρό πετάχτηκε στη βοηθό (σ.σ. Κουρουμπίλια)»! ανέφερε χαρακτηριστικά!
«Πετάχτηκε άγνωστο υγρό...»
Πηγή: allaboutaris.com

Με... νορμάλ μέτρα ασφαλείας!!

Η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι στην Τούμπα την Κυριακή μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με συμφωνία των δύο πλευρών.
Με... νορμάλ μέτρα ασφαλείας
Οι λιγοστοί «ερυθρόλευκοι» που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν σε δύο μπουθ του γηπέδου και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τα συνήθη σε κάθε μεγάλο αγώνα στην Τούμπα, χωρίς να υπάρχει κάτι ξεχωριστό ως απαίτηση από πλευράς Ολυμπιακού.
Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Λίγκας, της ΔΕΑΒ, αλλά και των δύο ομάδων.
Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο εκτελεστικός διευθυντής Μάκης Γκαγκάτσης και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Σάκης Τονουσίδης, ενώ από πλευράς «ερυθρολεύκων» το παρών έδωσε ο Γιάννης Τσιρώνης.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Πλέον καθοριστικός μήνας ο Φεβρουάριος"

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για τον πολύ δύσκολο Φεβρουάριο σε Ελλάδα κι Ευρώπη.
"Πλέον καθοριστικός μήνας ο Φεβρουάριος"
Ο δεξιός αμυντικός του ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «προηγήθηκε η ήττα από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο και πλήγωσε ο αποκλεισμός. Για το ματς με την ΑΕΚ ξέραμε οτι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. όμως συγκεντρωθήκαμε στην αμυντική μας λειτουργία, αλλά κάναμε και ευκαιρίες. Νομίζω ότι το σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Μας βοήθησε πολύ η καλή αμυντική λειτουργία, βάλαμε και γκολ νωρίς και πήραμε την νίκη.Η ΑΕΚ δεν μας απείλησε σχεδόν καθόλου, μας έκανε λίγες ευκαιρίες».
Για την ενσωμάτωση νέων παικτών στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Πολωνός αμυντικός υπογράμμισε: «Εχουμε πολλούς παίκτες που αγωνίζονται πλέον στην ομάδα. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να παίζουν και έμπειροι παίκτες, γιατί υπάρχουν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που οι μεγαλύτεροι ανταποκρίνονται καλύτερα. Πλέον βρισκόμαστε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, αλλά δε θέλω να πω αν στόχος είναι το πρωτάθλημα, γιατί μετά μπορεί να πάρετε τις δηλώσεις και να παραποιήσετε τα πράγματα. Ο Φεβρουάριος είναιι ο πλέον καθοριστικός μήνας για την πορεία μας. Εχουμε τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναικό. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι έχουμε μέσα στον μήνα και τα παιχνίδια με την Ουντινέζε για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας».
Για το αν λείπουν οι Βιεϊρίνια και Κοντρέρας, τόνισε: «Σίγουρα χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες, η άποψη μου, όμως, είναι ότι ομάδα δεν άλλαξε. Ετσι έιναι το ποδοσφαιρο. Πουλήσαμε τον Βιειρίνια γιατί ήταν καλό οικονομικά για τον σύλλογο. Εχω ξεχάσει πότε χάσαμε τελευταία φορά στο πρωτάθλημα…».
Στη συνέχεια δε θέλησε να σχολιάσει τις διοικητικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ, ενώ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Σίγουρα, θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε την σημασία για τους οπαδούς, αλλά έχει και για εμάς. Δεν ξέρω αν θα έχουμε κόσμο, αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά και να κερδίσουμε».

"Η γενιά μου μεγάλωσε σε ένα ψέμα"

Αυτό παραδέχτηκε ο Τραϊαννός Δέλλας στην εκπομπή ¨Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου μίλησε για την "φούσκα" της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού τρόπου ζωής.
"Η γενιά μου μεγάλωσε σε ένα ψέμα"
Ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε ως πρωτεργάτης της επιτυχίας του 2004, αλλά κι ως εκπρόσωπος της γενιάς των "ακριβοπληρωμένων Ελλήνων ποδοσφαιριστών". Αναφέρθηκε στα παράδοξα του ποδοσφαίρου και του Τύπου στη χώρα μας, στο πως μας αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό, παραδέχτηκε ότι η δική του γενιά μεγάλωσε σε ένα ψέμα και αναρωτήθηκε μήπως τελικά κάποιοι θέλουν το ποδόσφαιρο στο βούρκο για να αποτελεί ένα... πλυντήριο συναισθημάτων.
Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Δέλλα στην τηλεοπτική εκπομπή του "Mega", στην οποία ακόμη συμμετείχαν η Καίτη Γαρμπή, ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, ο σχολιαστής Αντώνης Παπαγιαννίδης κι ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος.
Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την κατάκτηση του Euro κι αν αυτή τελικά έκανε καλό ή κακό στο άθλημα. "Δεν νομίζω ότι έκανε κακό το ευρωπαϊκό. Δεν νομίζω ότι ο ποδοσφαιριστές νόμιζαν ξαφνικά ότι γίναμε οι καλύτεροι. Ίσως αυτό να ισχύει για τον κόσμο, αλλά εμείς ξέραμε ποιοι ήμασταν και τι κάναμε. Ίσως τελικά αυτοί που έπρεπε να μη διαχειρίστηκαν σωστά αυτή την επιτυχία. Για αυτό και φτάσαμε τώρα να είμαστε στο μηδέν, ίσως και παρακάτω...
Δεν μπόρεσε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από αυτόν τον βούρκο. Και το παράδοξο είναι ότι μπαίνει όλο και πιο μέσα, όπως είδαμε και με αυτά που έγιναν πέρσι. Το γιατί είναι αυτό που πρέπει να βρούμε. Μήπως συμφέρει κάποιους να μη λυθεί το πρόβλημα; Να είναι δηλαδή ένα πλυντήριο συναισθημάτων και να μπορεί ο κοσμος -κλεισμένος σε ένα γήπεδο- να βγάζει εκεί τα προβλήματα του, να ρίχνει τα μπινελίκια του, τις πέτρες και τους πυρσούς και να μην τα κάνει αυτά στους δρόμους";
"Είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Κάποιες φορές πρέπει να γίνουν όλα αυτά μαθήματα. Νομίζω ότι έτσι είναι κι αυτή η περίοδος που βιώνουμε. Είναι ένα τεράστιο μάθημα για όλους" υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Αν ένιωθε ο Έλληνας... βασιλιάς; Έτσι είμαστε. Βιώνουμε γενικά τα πράγματα που συμβαίνουν στα άκρα: ή πετάμε στα σύννεφα ή κρυβόμαστε κάτω από τη γη".
"Ελλάδα η τελευταία τρύπα του ζωνά"
Στο εξωτερικό, βέβαια, βλέπουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά. "Έζησα κάτι άλλο: το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό και κατάλαβα πως βλέπουν τη χώρα μας εκεί. Στην Ευρώπη μας έχουν σαν την τελευταία τρύπα του... ζωνά. Λαϊκή έκφραση, αλλά έτσι είναι".
Όσο για τη δική του... φούσκα; Τις δικές του υπερβολές; Ο Τραϊανός Δέλλας με μπόλικη ειλικρίνεια δήλωσε: "Προσπάθησα να συνδυάσω το ποδόσφαιρο με την καλή μποέμ ζωή. Πράγμα αδύνατο... Το κατάλαβα, το σταμάτησα και βγήκα κερδισμένος. Δεν γίνονται και τα δύο. Κέρδος είναι να σταματάς τα λάθη σου".
"Η δική μου γενιά μεγάλωσε σε ψέμα"
Αναφερόμενος στο σύγχρονο lifestyle απάντησε ότι "ανέκαθεν ήμουν προσγειωμένος. Βίωσα τη φτώχεια, κάτι που συνομήλικοι μου σε μεγάλες πόλεις δεν βίωσαν. Για αυτό και βρισκόμαστε εδώ ως χώρα. Η γενιά μου (36 ετών) μεγάλωσε σε ένα ψέμα, ότι θα υπάρχουν πάντα λεφτά, θα υπάρχει πάντα δουλειά κι ότι όλα θα είναι εύκολα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι".
Για την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τα μεγάλα συμβόλαια σε ξένους ποδοσφαιριστές τόνισε: "Κάποιοι που ήρθαν ήταν πραγματικά διαμάντια, αλλά όχι η πλειοψηφία. Αυτή η ξενομανία είναι παράδοξο ελληνικό. Ο ξένος θα πάρει τα χρήματα, ενώ σε έναν άξιο Έλληνα δεν θα του δώσουν τα ίδια λεφτά".
Και αναφέρθηκε στον ελληνικό Τύπο και στην πληθώρα εφημερίδων: "Άλλο παράδοξο κι αυτό. Έχουμε τόσες πολλές αθλητικές εφημερίδες σε μια πολύ μικρή βιομηχανία ποδοσφαίρου. Σε προηγμένα πρωταθλήματα όπως το ισπανικό, το ιταλικό ή το αγγλικό, υπάρχουν ελάχιστες εφημερίδες. Τρεις-τέσσερις..."
Αφού παραδέχτηκε ότι δεν ψηφίζει. "Δεν ψηφίζω ποτέ. Πολύ μου λένε ότι αφήνω τους άλλους να αποφασίζουν, αλλά δεν το βλέπω έτσι" πρόσθεσε για να καταλήξει: "Η σφαλιάρα σε ξαφνιάζει. Μπορεί, όμως, να σε ξυπνήσει κιόλας. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει το δεύτερο".
Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκπομπής, πατώντας ΕΔΩ.

Κι άλλη μεταγραφή ο ΠΑΟΚ;

Ο Φρεντερίκ Νιμανί είναι ο ένας υποψήφιος να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του Δικεφάλου εξετάζουν άλλη μία περίπτωση ακραίου…
Κι άλλη μεταγραφή ο ΠΑΟΚ;
Αλήθεια είναι ότι αν ο Νιμανί αποκτηθεί όπως επιθυμεί και ο Μπόλονι, θα μπορεί να προσφέρει ως φορ, αλλά και ως αριστερός εξτρέμ. Και στις δύο θέσεις όμως θα θεωρείται ως μία εναλλακτική λύση.
Στον ΠΑΟΚ βλέποντας τις ανάγκες της ομάδας, εκτιμούν ότι υπάρχει περιθώριο γι’ άλλη μία κίνηση στα άκρα, γι’ αυτό και εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί. Στον Δικέφαλο έχουν επικεντρώσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με έτοιμους παίκτες που μπορούν να έρθουν άμεσα και να προσφέρουν.
Και γι’ αυτή την μεταγραφική περίπτωση όλα είναι ανοικτά. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι και αύριο το βράδυ.
Πηγή: paok24.gr

Το showboat της εβδομάδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ντρίπλες, τακουνάκια, φοβερά γκολ και αυτή την εβδομάδα στο Showboat του Skysports! Aπολαύστε τα!
Το showboat της εβδομάδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νάτο το γκολ της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Νασιονάλ Ποτοσί με τη Δε Στρόνγκεστ για το πρωτάθλημα της Βολιβίας, ο Ερλάν Μεάγια των γηπεδούχων πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς μέχρι στιγμής! Απολαύστε το!
Νάτο το γκολ της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρόνια Πολλά με... γκολάρα Ζουνίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο παλιός άσος της Λιόν, έκλεισε σήμερα τα 37 και ακόμα το... έχει! Δείτε την γκολάρα που έβαλε στο ματς της Βάσκο Ντε Γκάμα με την Ντούκε!
Χρόνια Πολλά με... γκολάρα Ζουνίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός»!

Αποκαλυπτικός και απολαυστικός όπως πάντα, ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την μάχη «αιωνίων» για το φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο επερχόμενο ντέρμπι που περιμένει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα απέναντι στον επικίνδυνο ΠΑΟΚ.
112 Ξενοδοχεία σε Σόφια Σύγκρινε τιμές, Κάνε κράτηση τώρα!
«Μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός»!
Ο ΠΑΟΚ μετά το στραπάτσο που έπαθε από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, στάθηκε πολύ καλά στο ΟΑΚΑ. Ήταν πεισμωμένοι όλοι, έβλεπα και τον Μπόλονι σηκωνόταν, φώναζε, το πάλεψε το ματς, ήταν καλά οργανωμένος ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και το άξιζε το διπλό. Σημαντικό διπλό γιατί είχε πολλά χρόνια να νικήσει στην Αθήνα την ΑΕΚ.
Καλή άμυνα ο ΠΑΟΚ, δυνατά τα χαφ του, τον αναλύω τώρα γιατί τον έχουμε στην Τούμπα την Κυριακή. Ο Γκαρσία ηγέτης, ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις, ο Φωτάκης ήταν κι αυτός καλός, μα την παράσταση έκλεψε ο Λαζάρ. Μεγάλο ματς έκανε. Έτρεξε πολύ, γινόταν 4ος επιθετικός κρυφός, έτρεξε ωραία τη μπάλα, έβγαλε τις πάσες, έκανε πολλές δουλειές, ήταν πολύ καλός. Τεχνίτης, ελαφρύς παίκτης.
Ο Σαλπιγγίδης βοηθούσε και ανασταλτικά, το ίδιο και ο Γεωργιάδης, τα εξτρέμ του ΠΑΟΚ έδιναν βοήθειες στα χαφ με αλληλοκαλύψεις κι έφευγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο δε Αθανασιάδης έχει επαφή με τα δίχτυα και βελτιώνεται. Και τα σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ μου άρεσαν, ειδικά ο Μαλεζάς που έχει ανέβει πολύ.
Η ΑΕΚ βέβαια δραματική. Δραματική μιλάμε. Πολύ αργή ομάδα, με παίκτες σαν παλαίμαχους, αργός ο Λυμπερόπουλος, αργός ο Γκερέιρο, ο Καφές τα ίδια, ο δε Αργυρίου δεξιά ανύπαρκτος… Μια ΑΕΚ με μικρές πασούλες σε πολύ αργό ρυθμό, ποδόσφαιρο παλαιμάχων. Δεν μπορούσε να διασπάσει τον ΠΑΟΚ ούτε από τα άκρα ούτε από τον άξονα.
Όλα τα λεφτά για το πρωτάθλημα θα είναι την Κυριακή. Όλα για όλα πρέπει να τα παίξει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Δεν χωράει ούτε ισοπαλία. Δεν σηκώνει. Με ισοπαλία τέλειωσε το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα. Μόνο νίκη. Μπορεί να το πάρει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός αρκεί να γίνουν κάποια πράγματα. Πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός κομπλέ. Να γυρίσουν όλοι οι παίκτες. Και πιστεύω ότι θα γυρίσουν, τους ετοιμάζουν για αυτό το ματς.
Πρέπει να γυρίσουνε οι παίκτες μας οι διεμβολιστές. Θες Μιραλάς, θες Τζιμπούρ, να διασπάσουν την οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Και θες οπωσδήποτε να βρει τη φόρμα του ο Τοροσίδης. Απαραίτητα να φορμαριστεί αυτή η μπακάρα, να κάνει ρήγματα στον ΠΑΟΚ. Και τον Χολέμπας θέλω πίσω, πρέπει να είμαστε κομπλέ.
• Από εκεί και πέρα, θέλω και τους 3 επιθετικούς στην 11άδα, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Πάντελιτς. Πάντα ήθελα τον Πάντελιτς και το έλεγα όταν έτρωγε πάγκο. Το ότι βάζει γκολ κάθε 58 λεπτά που παίζει, τα λέει όλα. Πας για τη νίκη εκεί, θέλω και τους 3 μέσα. Θες όμως και 3 χαφ που θα κάνουν μεγάλο ματς στην Τούμπα. Ο ένας θα είναι ο Μανιάτης που είναι σε φόρμα και μπορεί να καλύπτει τον Τοροσίδη ο οποίος θα ανεβαίνει, αφού ξέρει τη θέση δεξιά ο Μανιάτης. Χρειαζόμαστε τις κούρσες του Τοροσίδη και ο Μανιάτης θα τον καλύπτει.
Οι άλλοι δύο χαφ ποιοι θα είναι. Εκεί έχουμε πρόβλημα. Ο Ιμπαγάσα είναι πεσμένος και ταλαιπωρημένος. Ο Μακούν είναι ανύπαρκτος. Ο Ορμπάιθ είναι στο λιμανάκι του εκεί μπροστά από τα σέντερ μπακ. Ο Φουστέρ είναι πεσμένος.
Θέλω τον καλό Φουστέρ στην Τούμπα επειδή είναι δυναμικό παιδί, πατάει περιοχή και μπορεί να σκοράρει. Όχι τον Ντιόγκο.  Κάνει προσπάθεια ο Ντιόγκο αλλά εγώ θα έβαζα τους 3 κυνηγούς μας μπροστά και τον Φουστέρ από πίσω αν τον έβλεπα εντάξει στις προπονήσεις, συν τον Μανιάτη. Ο τρίτος χαφ; Ίσως ο Μοντέστο είναι μια λύση. Ή ο Ιμπαγάσα αρκεί να είναι έτοιμος. Ο Φετφατζίδης θέλει δουλειά ακόμα, του έχω πει 10 φορές να κάνει αυτό που επιτέλους έκανε με τον Εργοτέλη. Ντρίμπλα, απαλλαγή και σουτ. Ντρίμπλα, απαλλαγή και σουτ. Να κυνηγάει δίχτυα και να μην είναι λιγουλάκος. Αφού τα προσόντα τα έχει.
• Ένα πράγμα που δεν μου αρέσει φέτος στον Ολυμπιακό είναι τούτο:  Όταν παίρνουν τη μπάλα οι αντίπαλοι αμυντικοί και τη δίνουν στους χαφ τους, δεν βλέπω πίεση από τον Ολυμπιακό στο χώρο του κέντρου. Μόνο ο Μανιάτης λίγο. Περνάνε ανενόχλητοι οι αντίπαλοι και φτάνουν στην περιοχή μας. Προχθές η Ρεάλ έκανε τρομερή πίεση στο κέντρο μέσα στη Βαρκελώνη και τα πέθανε τα χαφ της Μπαρτσελόνα. Θέλει πίεση ο ΠΑΟΚ στα χαφ του. Αυτόν τον ΠΑΟΚ μπορεί να τον χτυπήσει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη, θέλει όμως ταχύτητα και ρυθμό.
• Μια που είπα για Ρεάλ πριν, άξιζε να προκριθεί στο Κύπελλο, μπορούσε να την κάνει τη μεγάλη ανατροπή μέσα στη Βαρκελώνη, στο πρώτο 20λεπτο έπρεπε να είναι το σκορ 0-3! Τους χαλάει τη δυναστεία φέτος ο Μουρίνιο, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η Ρεάλ παίρνει το πρωτάθλημα από τον Γενάρη! 7 βαθμούς ξέφυγε μπροστά. Βλέπεις τους ίδιους παίκτες με πέρσι να είναι πολύ καλύτεροι φέτος. Ο Μουρίνιο τους βελτίωσε.
Χαίρομαι για τον Καστίγιο, ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν πάλι, τις 2 τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει στην πλάτη του τον Άρη και δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό του. Παίκτη σαν τον Καστίγιο που είδα τώρα, δεν είχε ο Ολυμπιακός με τον Εργοτέλη.
Ο Βαλβέρδε σωστά δήλωσε ότι θέλει έναν παίκτη έτοιμο για τα χαφ. Έναν χάφαρο που λέω τόσο καιρό. Κι έναν εξτρέμ σπουδαίο χρειάζεται ο Ολυμπιακός.
Έχει σκάουτερς η ομάδα; Ρωτάω: Έχει σκάουτερς ο Ολυμπιακός; Τους βλέπουν τους παίκτες που παίρνουν; Τον Μακούν ένα ματς τον είδα και είπα στη στήλη «λυπάμαι, κρίμα, αυτός είναι ο σκύλος; Την πατήσαμε». Τον Ουρτάδο ένα ημίχρονο μου έφτανε για να φωνάξω  «ρε πού μπλέξαμε»…  Τον Κοστάντζο δύο ματς τον είδα και είπα στη στήλη «θα έχουμε μεγάλα προβλήματα με αυτόν τον λαχταρίδη». Για τον Γέστε τα έλεγα πριν καν τον δω! Μην πιάσω ένα- ένα τα ονόματα όλων αυτών που έφεραν. Ο Κοβάσεβιτς είναι ο αρχισκάουτερ λέει. Δεν ξέρω ποιος κάνει τις μεταγραφές, αυτό που ξέρω είναι ότι από το πιο γρήγορο πρωτάθλημα του κόσμου, το Ισπανικό, έρχονται οι πιο αργοί σαν παλαίμαχοι στον Ολυμπιακό! Ολυμπιακός είσαι, μην έρθουμε σιγά- σιγά στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ελληνικές ομάδες… Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό 5 βαθμούς μπροστά μας...  Έχουμε χάσει το μπούσουλά μας.
Ακόμα και με αυτά τα λάθη όμως στις φετινές μεταγραφές, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες από πέρσι που δεν τους έχει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Μιραλάς, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Τοροσίδη. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα, και μπορεί ακόμα να το πάρει.

πηγή: katimagiko.gr

Ο Αντώνης, ο Ντέμης, και τα νύχια της Μαφίας!!

Απευθείας επαφή με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ο τηλεπαρουσιαστής-επιχειρηματίας, Αντώνης Κανάκης, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης.
Ο Αντώνης, ο Ντέμης, και τα νύχια της Μαφίας
Νέο υλικό από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποδεικνύει ότι η περιβόητη Camorra του Βορρά είχε απλώσει τα «δίχτυα» της παντού. Σε πολιτικά πρόσωπα, αθλητές και ανθρώπους των media. Από τους διαλόγους που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, άπαντες οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να γνωρίζουν το ποιόν των συνομιλητών τους. Ξέρουν πολύ καλά με ποιους συναναστρέφονται και από ποιους ζητούν «χάρες» και… διευκολύνσεις. Ο ρόλος που μπορεί να τους αποδοθεί δεν είναι εκείνος του «θύματος» αλλά του «πελάτη».
Ο Κανάκης και ο «μπράβος»
Από τη σχηματισθείσα δικογραφία προκύπτει ότι ο παρουσιαστής του «Αρβύλα» και εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού μαγαζιού «Angels» στην Χαλκιδική είχε απευθείας παρτίδες με τον Κωνσταντίνο Μελέτη ο οποίος μαζί με τα δυο αδέρφια του «διηύθυνε» την τέταρτη υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ακριβής ρόλος του Μελέτη –κατά την αστυνομία- ήταν να παρέχει προστασία σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Για την επιχείρηση του Αντώνη Κανάκη είχε «διαθέσει» ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, τον Θωμά Ψωμά ο οποίος είχε τα υποκοριστικά «Μάκης» και «Σαμψών».
Οι συνομιλίες των δυο ανδρών είναι συχνές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, εκείνη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε στο «Angels». Πρωταγωνιστής ο «μπράβος» του Μελέτη και θύμα μερικοί θαμώνες. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Αντώνης Κανάκης ζητεί από τον κατηγορούμενο οι άνδρες του να είναι πιο «ψύχραιμοι» καθώς όπως λέει τα θύματα πήγαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. Μάλιστα εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένος μήπως πάρει έκταση το θέμα.
Μελέτης: «… Ο Μάκης, το παιδί, δουλεύει για τα δικά σου συμφέροντα, για σένα, για το όνομά σου, για να είναι το όνομά σου καθαρό. Αυτά τα αρχ… κατ’ αρχήν είχαν άσχημο στόμα, έβριζαν εσένα, έβριζαν το μαγαζί, δηλαδή μίλαγαν πολύ άσχημα… Ο Μάκης ένας λόγος που τρελάθηκε πολύ, μόλις αυτοί άρχισαν να μιλάνε για σένα και μιλάγανε πολύ άσχημα, εκεί θόλωσε ο άλλος και μετά άρχισε να τους κοπανάει…».
Κανάκης: «Ε ναι, αυτοί πήγαν και έκαναν μήνυση κατά της ιδιοκτησίας του «Angels» κατά εμού δηλαδή…Κώστα δεν έχω αμφιβολία ότι μίλαγαν άσχημα τα μ… αυτά, και καταλαβαίνω τι μ…. είναι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι το μαγαζί ακριβώς επειδή το έχω εγώ δεν είναι απλά τα πράγματα… Δηλαδή, εντάξει εδώ πρέπει να σηκώνουμε χέρι μόνο όταν μας ρίχνουν μια μπουνιά, πρώτα θα φάμε μπουνιά και μετά θα δώσουμε μπουνιά…Το ξέρω, δεν έχω πρόβλημα ρε παιδί μου, εντάξει θα το χειριστώ, απλά μην πάρει καμιά μέρα δημοσιότητα κανά τέτοιο θέμα, αυτό φοβάμαι, δε με νοιάζει… Ναι, ναι εντάξει μαλακίες λένε αυτοί τώρα, απλά είναι κανένας που έχει εμπάθεια τώρα ή προσπαθούν, προκαλούν επίτηδες προκειμένου να χάσει ο άλλος τη ψυχραιμία του, να δώσει καμία μπάτσα και μετά να έχουν να καταγγέλλουν ότι δέρνουνε στο μαγαζί του Κανάκη…».
«Μάνα, λεφτά για τον Ντέμη»
Ένας από τους καλούς «πελάτες» της οργάνωσης είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδής, ο οποίος έχει παρτίδες με τον άλλο αδελφό Μελέτη, τον Αλέξανδρο. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο «κοντός» -όπως τον αποκαλεί το κύκλωμα- πήρε «δάνειο» ύψους 350.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010. Η μηνιαία του δόση ήταν 51.800 ευρώ (επιτόκιο 10%) αλλά επειδή εμφανίστηκε συνεπής το επιτόκιο έπεσε σε 6.5%. Συνολικά για 350.000 ευρώ που πήρε επέστρεψε στον Αλέξανδρο Μελέτη 620.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό όμως δεν φαίνεται να πτόησε τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή οποίος ήταν έτοιμος να πάρει και νέο, μεγαλύτερο, δάνειο.
Χαρακτηριστικό του πόσο «καλός πελάτης» θεωρούνταν ο Ντέμης Νικολαϊδης είναι ένας διάλογος που διεμήφθη μεταξύ του κατηγορούμενου και της μητέρας του.
Μελέτης: «Επειδή με πήρε ο κοντός τηλέφωνο και μου λέει έλα να σε δώσω τα υπόλοιπα που έχουμε για να κάνουμε από τον Σεπτέμβριο νέα αρχή μου λέει…Μάζεψε ότι έχεις…».
Μητέρα: «30-40 πόσα είναι να στα δώσω όλα μαζί τουλάχιστον…».
Μελέτης: «Ναι; Άντε να πάρω κανά…Να βγάλω τα σπασμένα τουλάχιστον από εδώ…».
Σε προγενέστερο διάλογο μεταξύ του Ντέμη Νικολαϊδη και του κατηγορούμενου, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ του ζητεί να του δώσει λίγο καιρό «παράταση» προκειμένου να πληρώσει δυο δόσεις μαζεμένες. Επικαλείται μάλιστα τα κέρδη που θα έχει από ορισμένες συναυλίες της Βανδή. Ο χρόνος είναι είναι καλοκαίρι του 2011.
Νικολαϊδης: «…Μπορώ να σε πληρώσω και διπλή δόση και μετά τις 20, που αν δεν έχεις πρόβλημα θα προτιμούσα, αν πρέπει να γίνει αυτό που λέμε, Παρασκευή κατεβαίνεις και πάλι πληρώνεσαι… Πες μέχρι 22 θα σε πληρώσω και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επειδή θα έχει τελειώσει η συναυλία και θα μπορώ εγώ να βγάλω παραπάνω πράγμα».
Μελέτης: «Εντάξει, κανένα πρόβλημα».
Εντύπωση όμως προκαλεί η διαφαινόμενη απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη να ανανεώσει τη συνεργασία με το κύκλωμα για ένα ακόμα χρόνο και συγκεκριμένα το 2012.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Πες ότι τελειώνουμε, τελειώνει η συναυλία και τελειώνουμε μαζί… Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε για το 2012 το ίδιο σε βάση ετήσια…». Ο δε Μελέτης του εξηγεί, ενθουσιασμένος, ότι το μηνιαίο επιτόκιο ανήλθε σε 6,5% και ότι αν ξανασυνεργαστούν μπορεί να το φτάσει και στο 5%.
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος επικοινωνεί με άλλο μέλος του κυκλώματος όπου του επισημαίνει ότι ο Νικολαϊδης θέλει και νέο δάνειο για να πληρώνει τα συγκροτήματα στις συναυλίες που διοργανώνει. Μάλιστα του ζητάει να μάθει τι ακίνητη περιουσία έχει προκειμένου να του την υποθηκεύσουν «…Ας βάλει της γυναίκας του για να είμαστε καλυμμένοι», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ξέρεις πόσο τον κόβω να θέλει τώρα; Καμιά 500.000-600.000 ευρώ αυτός θα θέλει τώρα τον κόβω…».
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Μάντζιος!!

Oι φόβοι των ανθρώπων του ΟΦΗ για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Βαγγέλη Μάντζιου ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν, καθώς ο 29χρονος φορ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 20 μέρες.
Γλίτωσε τα χειρότερα ο Μάντζιος
Ο Έλληνας επιθετικός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε πως έχει υποστεί μυοκοίλη στον ορθό μηριαίο. Ο παίκτης θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης και θα προσπαθήσει να επιστρέψει σταδιακά στους αγωνιστικούς ρυθμούς των Κρητικών.
Ο Γιώργος Στεφανουδάκης, χειρούργος ορθοπεδικός τόνισε χαρακτηριστικά, για την κατάσταση του έμπειρου επιθετικού: «Αυτό σημαίνει ότι χρόνος επιστροφής του παίκτη στο κανονικό πρόγραμμα θα είναι πολύ πιο σύντομα σε σχέση εάν το πρόβλημα που του παρουσιάσθηκε ήταν θλάση. Φυσικά χρειάζεται προσοχή».
Το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ έδωσε ήδη το πρόγραμμα αποθεραπείας στον παίκτη, το οποίο περιλαμβάνει φυσιοθεραπεία, διατάσεις, ασκήσεις, παγοθεραπεία και αντιφλεγμονώδη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!!

Χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια από το βράδυ - Σαρώνουν οι βοριάδες - Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Οδηγίες απο τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού απο απόψε εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με κύρια χαρακτηριστικά:
1.Την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό κυρίως στα Ηπειρωτικά, ο οποίος στα Βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.
2. Τους θυελλώδεις ανέμους στα Ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωϊ της Τετάρτης.
3. Τις χιονοπτώσεις στις Ανατολικές όχι μόνο Ηπειρωτικές, αλλά και Νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη Βόρεια Ευβοία, την Κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.
4. Από το απόγευμα της Τετάρτης έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης θα επηρέασουν και τις υπόλοιπες κυρίως Κεντρικές και Βόρειες Ηπειρωτικές περιοχές.
5. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις Βόρειες και Ανατολικές περιοχές.
Απαγορευτικό απόπλου - Μέχρι 9 μποφόρ οι άνεμοι

Κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ είναι κλειστά τα πορθμεία Πρίνου - Καβάλας και Νέων Στύρων - Αγίας Μαρίνας

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του σημερινού καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά από μείον 4 (-04) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις. Κατά διαστήματα ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στα βορειότερα.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και στα δυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 2 (-02) έως 04 βαθμούς Κελσίου.
πηγή: NewsIt.gr

Λουκέτο σε Β' και Γ' Εθνική!!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΠ ξεκαθαρίζει πως εμμένει στην απόφασή του για αποχή των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην football League 1 και 2.
Λουκέτο σε Β' και Γ' Εθνική!
Αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί στα άκρα, προκειμένου να δικαιωθούν, είναι όπως όλα δείχνουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Football League 1 και 2. Ο ΠΣΑΠ σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως περιμένει λύσεις και όχι ευχολόγια και πως την Τετάρτη δεν θα γίνουν αναμετρήσεις για την Football League. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με ενότητα και σύμπνοια, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League και Football League 2 αποφάσισαν να μην αγωνισθούν στις προσεχείς αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων όπου μετέχουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απόγνωσης για το γεγονός ότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα της ασφάλισης για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ειδικά αυτών των δύο κατηγοριών, βιώνουν, έντονα όσο ποτέ άλλοτε, από την αρχή αυτής της σαιζόν, πολλές και μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τους στον οικονομικό τομέα.
Καταλαβαίνουμε ότι η χώρα ζει μία πρωτοφανή κρίση. Όλα τα βάρη ωστόσο πέφτουν πάλι μόνο σε εμάς.
Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι εκτός όλων των άλλων οφείλουμε να ανεχθούμε να παίζουμε ανασφάλιστοι ή με μερική ασφάλιση μόνο για τη διάρκεια των αγώνων, λες και δεν υπάρχουν προπονήσεις και μετακινήσεις, ασθένειες και άλλα προβλήματα ή θαρρείς και δεν υπάρχουν καν τα προστατευόμενα από εμάς μέλη μας, τα παιδιά μας και οι σύζυγοι μας.
Είχαμε δώσει μία προθεσμία έως σήμερα το μεσημέρι. Αυτή εξέπνευσε χωρίς καν να μας δοθούν εγγυήσεις για ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης. Είμαστε απλήρωτοι, είμαστε κι ανασφάλιστοι.
Με την τσέπη μας παίζουν, με τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών και των συζύγων μας δεν αντέχουμε να παίζουν άλλο, με ρίσκο στο οποίο το διακύβευμα είναι όχι πια η επιβίωση μας, αλλά, η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.
Με προσωρινές λύσεις, οι ποδοσφαιριστές δε μετέχουν στα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου και την 15η αγωνιστική της Football League.
ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ.
Ζητούμε τη συνεργασία ΟΛΩΝ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου ώστε να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.
ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π."».

Ρανιέρι: «Δεν φεύγει ο Μότα»

Ρανιέρι: «Δεν φεύγει ο Μότα»
Τις φήμες που θέλουν τον Τιάγκο Μότα να αποχωρεί για την Παρί Σεν Ζερμέν διέψευσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπο μετά την ήττα (1-0) της Ίντερ από την Λέτσε.

Ο 29χρονος χαφ είναι στο «στόχαστρο» της γαλλικής ομάδας, αφού ο Λεονάρντο θέλει να προλάβει τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Παρόλα αυτά, ο Ρανιέρι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ο Μότα να μετακομίσει για το Παρίσι.

«Δεν φοβάμαι ότι θα φύγει. Είμαι σίγουρος ότι ο ποδοσφαιριστής θα μείνει εδώ μαζί μας. Η διοίκηση με έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα φύγει πριν από τον Ιούνιο το νωρίτερο», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός για τον γεννημένο στη Βραζιλία – διεθνή με την Ιταλία μέσο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες αναπτύχθηκε φημολογία που θέλει τον Μότα να φεύγει στο τέλος της σεζόν και στη θέση του θα πάει ο Φρέντι Γκουαρίν. Μάλιστα, ο Κολομβιανός μέσος ενδέχεται να πάει ως δανεικός στους «νερατζούρι».

Κοντά στην Ίντερ ο Γκουαρίν!!

Κοντά στην Ίντερ ο Γκουαρίν
Μια… ανάσα από την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Φρέντι Γκουαρίν βρίσκεται η Ίντερ, η οποία ήρθε σε πλήρη συμφωνία με την Πόρτο. Συγκεκριμένα, ο ιταλικός Τύπος υποστηρίζει ότι ο Κολομβιανός χαφ θα έχει ανακοινωθεί από τους «νερατζούρι» πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο 25χρονος παίκτης βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Γιουβέντους, αλλά εκείνη πήρε τον Μάρτιν Κάσερες από τη Σεβίλλη. Ο Γκουαρίν θα πάει ως δανεικός στην Ίντερ έναντι ενός εκατ. ευρώ και θα υπάρχει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, όταν και θα πρέπει να δώσει άλλα 11 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η απόκτηση του διεθνούς άσου δεν επηρεάζει την παρουσία του Τιάγκο Μότα, ο οποίος – όπως δήλωσε και ο Κλαούντιο Ρανιέρι – θα παραμείνει κάτοικος Μιλάνου.

πηγή: sportfm.gr

Στη Φιορεντίνα ο Ολιβέρα!!

Στη Φιορεντίνα ο Ολιβέρα
Από τη Λέτσε στη Φιορεντίνα μετακόμισε ο Ρούμπεν Ολιβέρα. Ο Ουρουγουανός μέσος αποκτήθηκε από τους «βιόλα», που θα γίνουν η πέμπτη ομάδα στην καριέρα του στη Serie A μετά τις Γιουβέντους, Σαμπντόρια και Τζένοα. Φέτος είχε 12 συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Υπογράφει στην Τσέλσι ο Ντε Μπράινε!!

Υπογράφει στην Τσέλσι ο Ντε Μπράινε
Παίκτης της Τσέλσι θα πρέπει να θεωρείται ο Κέβιν Ντε Μπράινε. Ο 20χρονος Βέλγος μέσος της Γκενκ βρίσκεται στο Λονδίνο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στους «μπλε».

Η πρωταθλήτρια Βελγίου θα βάλει στα ταμεία της περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει δανεικός στη Γκενκ μέχρι το τέλος της σεζόν και να ενταχθεί στο δυναμικό της Τσέλσι το καλοκαίρι.



πηγή: sportfm.gr

Τέλος το γήπεδο για τον ρατσιστή!!

Τέλος το γήπεδο για τον ρατσιστή
Δια βίου αποκλεισμός από το «Άνφιλντ» θα είναι η τιμωρία του ρατσιστή οπαδού που συνελήφθη από τις Αρχές, το απόγευμα του Σαββάτου, αν αποδειχθεί ότι πράγματι προέβη σε ρατσιστική συμπεριφορά προσβάλλοντας τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σαββατιάτικο ματς για το Κύπελλο Αγγλίας!

Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε τον άνθρωπο που μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο «Άνφιλντ», εντοπίστηκε να κάνει κινήσεις μαϊμούς με στόχο τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Εφόσον η φωτογραφία του δόθηκε στη δημοσιότητα, ο 59χρονος άνδρας βρέθηκε και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που οι κατηγορίες εις βάρος του ευσταθούν, τότε η Λίβερπουλ αναμένεται να του απαγορεύσει να παρακολουθήσει ξανά από κοντά την ομάδα, για το υπόλοιπο της ζωής του!

πηγή: england365.gr

«Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους»

«Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους»
Την ανάγκη να μην χάσουν άλλους βαθμούς τόνισε ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Βαλντές. Ο Ισπανός γκολκίπερ ανάφερε πως δεν έχουν περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα, δεδομένου ότι η διαφορά τους από την πρωτοπόρο Ρέαλ Μαδρίτης είναι εφτά βαθμοί.

«Δεν έχουμε περιθώρια για λάθος. Χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς με την Βιγιαρεάλ. Πρέπει από εδώ και στο εξής να κερδίσουμε όλους τους βαθμούς. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς γιατί ο αντίπαλος που βρίσκεται μπροστά μας είναι πολύ δυνατός», ήταν τα λόγια του Βαλντές, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε.

«Οι τραυματισμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία, αυτό θα μπορούσε να το πει μία μικρή ομάδα. Όμως έχω την αίσθηση ότι είμαστε κουρασμένοι, αλλά αντιμετωπίζουμε ομάδες που επίσης έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και κανείς ποτέ δεν έχει πει ότι ήταν εύκολοι αγώνες.

Δεν μπορώ να πω τι συνέβη. Το πιο σημαντικό είναι ότι δουλεύουμε σκληρά και ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό
», πρόσθεσε ο 30χρονος τερματοφύλακας.

πηγή: sportfm.gr

Στην Εσπανιόλ ο Κουτίνιο!!

Στην Εσπανιόλ ο Κουτίνιο
Δανεικό στην Εσπανιόλ παραχώρησε η Ίντερ τον Φιλίπε Κουτίνιο μέχρι το τέλος της περιόδου, χωρίς ωστόσο η καταλανική ομάδα να διατηρεί οψιόν αγοράς.

Ο 19χρονος Βραζιλιάνος αγωνιζόταν από το 2010 στους «νερατζούρι», αλλά φέτος είχε μόλις 8 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

πηγή: sportfm.gr

Η Βαλένθια «πιστεύει» στον τελικό (pic)!!

Η Βαλένθια «πιστεύει» στον τελικό (pic)
Διαφημιστική καμπάνια για τα εισιτήρια του μεθαυριανού αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση του Copa Del Rey ξεκίνησε η Βαλένθια.

«Αυτοί πιστεύουν, πιστεύουν στον τελικό», είναι η φράση που αναγράφεται στην εικόνα που δημοσιοποίησαν οι «νυχτερίδες» στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου ζητάει από τους οπαδούς να στηρίξουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ουνάι Έμερι κόντρα στους Καταλανούς, οι οποίοι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στόχος της Βαλένθια είναι να φτάσει στο τρόπαιο, το οποίο έχει να κατακτήσει από τη σεζόν 2007/08.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν τεθεί άλλες δύο φορές αντιμέτωπες, με την «Μπάρτσα» να μετράει τρεις νίκες και δύο οι «νυχτερίδες».

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι την 1η Φεβρουαρίου στο «Μεστάγια» και μία εβδομάδα αργότερα (08/02) στο «Καμπ Νου».

πηγή: sportfm.gr

Ανανέωσε με Ντόρτμουντ ο Κλοπ!!

Ανανέωσε με Ντόρτμουντ ο Κλοπ
Σε συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή, Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και τον αθλητικό διευθυντή Μίχαελ Τσορκ, ήρθε η διοίκηση της Ντόρτμουντ. Το συγκεκριμένο δίδυμο, που πλέον δεσμεύεται μέχρι το 2016, πιστώνεται τις επιτυχίες των τελευταίων ετών με αποκορύφωμα την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ανανέωση των συμβολαίων. Τόσο ο Γιούργκεν Κλοπ, όσο και ο Μίχαελ Τσορκ, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε.

πηγή: sportfm.gr

Στην ΚΠΡ ο Σισέ!!

Στην ΚΠΡ ο Σισέ!
Τα τυπικά απομένουν για τη μετακίνησή του Τζιμπρίλ Σισέ στην ΚΠΡ. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Λάτσιο θα εισπράξει 5 εκατ. ευρώ για την πώλησή του. Ο Γάλλος πρώην φορ του Παναθηναϊκού δεν είχε καταφέρει να καθιερωθεί στη Λάτσιο και ο σύλλογος της Premiership, που αναζητούσε εναγωνίως έναν σέντερ φορ, κινήθηκε για την απόκτησή του και συμφώνησε με τους Ρωμαίους.

Ο ίδιος είχε εκφράσει κατά το παρελθόν επανειλημμένα την επιθυμία να επιστρέψει στην Αγγλία, όπου είχε αγωνιστεί από το 2004 μέχρι το 2006 στη Λίβερπουλ και τη σεζόν 2008/09 δανεικός από τη Μαρσέιγ. Το συμβόλαιο του Σισέ με τους «λατσιάλι», με τους οποίους φέτος έχει 25 συμμετοχές και 7 γκολ, έληγε το 2015.

πηγή: sportfm.gr

Πήρε Γιάνκο η Πόρτο!!

Πήρε Γιάνκο η Πόρτο
Με τον Μαρκ Γιάνκο ενισχύθηκε η Πόρτο. Ο πορτογαλικός σύλλογος συμφώνησε με την Τβέντε για την απόκτηση του Αυστριακού επιθετικού. Ο 28χρονος Αυστριακός διεθνής είχε φέτος 26 συμμετοχές και 17 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με τον ολλανδικό σύλλογο.

πηγή: sportfm.gr

Ανακοίνωσε τρεις ο Πανσερραϊκός!!

Ανακοίνωσε τρεις ο Πανσερραϊκός
Σε τρεις σημαντικές προσθήκες προχώρησε ο Πανσερραϊκός, ο οποίος την Δευτέρα ανακοίνωσε τους Κώστα Κιάσσο, Γιώργο Παρασκευαϊδη και Γιώργο Σιάκκα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίες κινήσεις της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος ήθελε να ενισχυθεί η ομάδα του για να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

«Στην απόκτηση τριών ακόμη παικτών προχώρησε η ομάδα μας. Ο Κώστας Κιάσσος, ο Γιώργος Παρασκευαίδης και ο Γιώργος Σιάκκας είναι από σήμερα και επίσημα Λιοντάρια. Ενσωματώθηκαν κανονικά στο υπόλοιπο ρόστερ της ομάδας μας και θα είναι στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου για τον αγώνα της Τετάρτης με την Παναχαϊκή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ό,τι πρέπει για τα κρύα...!!

Μπορεί η παραμονή του Κάρολ στη Λίβερπουλ να μη χαροποιεί ιδιαίτερα τους φίλους των "ρεντς", σκεφτείτε όμως πόσο χρήσιμος είναι με το κρύο που κάνει αυτές τις ημέρες...
Ό,τι πρέπει για τα κρύα...
Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ θέλουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του υψηλόσωμου φορ, αλλά ο ίδιος σχολίασε σε δηλώσεις του πως δεν βλέπει το μέλλον του μακριά από το Άνφιλντ:
«Είμαι εδώ. Έχω υπογράψει συμβόλαιο με αυτήν την ομάδα. Αγαπώ το Λίβερπουλ. Όλοι μου συμπεριφέρονται τέλεια και απολαμβάνω την κάθε στιγμή εδώ. Το να φτάσουμε στον τελικό του Λιγκ Καπ και να κερδίζουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ ωραίο συναίσθημα».

"Θα 'χουμε αριστερό μπακ για χρόνια..."

Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκαν στον ΠΑΟΚ παίρνοντας την απόφαση να ανανεώσουν το συμβόλαιο του νεαρού Κώστα Σταφυλίδη έως το 2016.
"Θα 'χουμε αριστερό μπακ για χρόνια..."
Ο μικρός πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και έχει πείσει τον Μπόλονι για την αξία του.
Έτσι στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να του κάνουν επέκταση έως το 2016, μια και το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε το 2013.
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Κώστας Σταφυλίδης υπέγραψε σήμερα επέκταση του συμβολαίου του με διάρκεια έως τις 30/06/2016", γράφει η ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λίνο, που παίζει στην ίδια θέση, λέγεται πως θα αποχωρήσει από την Τούμπα μόλις τελειώσει το συμβόλαιό του.

Φυσικά και είναι η μόνη διέξοδος!!

Διαβάσαμε με προσοχή όσα είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Φυσικά και είναι η μόνη διέξοδος!
Η φράση στην οποία μείναμε περισσότερο έχει να κάνει με το «νέο δρόμο» που πρέπει να αναζητήσουν οι ομάδες απ' εδώ και πέρα: την παραγωγική διαδικασία.
Είναι καλό να βαυκαλιζόμαστε και να λέμε... ό,τι να 'ναι σχετικά με την «κακιά Ευρωλίγκα που μας καταδιώκει», αλλά η αλήθεια είναι αυτή: πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, με τα υπάρχοντα δεδομένα, για οποιαδήποτε άλλη ομάδα η ευρωπαϊκή διαδρομή είναι πολυτέλεια και βάρος.
Για παράδειγμα, ας πάρουμε τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ουδείς κατάλαβε τον προσανατολισμό και το στόχο του ΠΑΟΚ που έλαβε μέρος στα προκριματικά της Ευρωλίγκα και στη συνέχεια στην κανονική περίοδο του Eurocup. Βλέπουμε τον ένα παίκτη μετά τον άλλον να αποχωρούν, τα χρέη να είναι δυσβάσταχτα και το μέλλον αβέβαιο.
Ο Αρης, που έχει τα προβλήματά του (μήπως δεν χάνονται παίκτες απ' εκεί;), έχει κάνει μια ηρωική προσπάθεια να προκριθεί στην επόμενη φάση του Eurocup. Σε τι ακριβώς βελτιώθηκε το προφίλ του; Σε τίποτα, παρά τη μεγάλη προσπάθεια προπονητή και παικτών στο γήπεδο. Τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται και τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν επιπλέον οικονομικό βάρος.
Ας δούμε, όμως, και τις δύο ομάδες που «κλείνουν» την τετράδα στη βαθμολογία. Ο εκπληκτικός Κολοσσός, κατ' αρχάς, δεν έχει γήπεδο προκειμένου να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό του όνειρο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με το Ρέθυμνο είναι οι μόνες ομάδες που έχουν... 12 ταξίδια το χρόνο στο πρωτάθλημα! Κι αυτό είναι μεγάλο βάρος και σκεφτείτε πόσο θα πολλαπλασιαστεί με ευρωπαϊκά ταξίδια.
Για τον Πανιώνιο, που έχει έναν άνθρωπο που πληρώνει (Λιανός) και διαθέτει ικανή ομάδα, ειλικρινά εκτιμούμε ότι θα είναι μεγάλη επιβάρυνση τα ευρωπαϊκά έξοδα, οπότε η ιστορία θα... πέσει έξω.
Θα ήταν, λοιπόν, προτιμότερο γι' αυτές τις ομάδες να ασχοληθούν με την παραγωγική διαδικασία για μερικά χρόνια, να βρουν το πλάνο δράσης και το «μότο» τους και στη συνέχεια, αφού πατήσουν γερά με τη νέα φιλοσοφία, να ξαναθυμηθούν την Ευρώπη.
Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά είναι ρεαλιστικό.
Πηγή: Goal

Sexy καμπύλες που υποφέρουν σε στενά ρούχα! (ΦΩΤΟ)

Και εσείς βρε κορίτσια τι τα φοράτε τόσο στενά; Ή βάλτε κάτι πιο ανάλαφρο ...ή πετάξτε τα όλα να τελειώνουμε!
Sexy καμπύλες που υποφέρουν σε στενά ρούχα! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com

Μια "κανονική" Κυριακή έδειξε τι σημαίνει ΠΑΟΚ!!

Αν και όλα τα δεδομένα πριν από τον αγώνα ήταν εναντίον του, ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να παρουσιάσει το αληθινό του πρόσωπο και να πάρει εύκολα την τρίτη φετινή νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Μια "κανονική" Κυριακή έδειξε τι σημαίνει ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ πιστοποίησε για τρίτη φορά φέτος ότι είναι ανώτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Και αν στο παιχνίδι του Kυπέλλου αρκέστηκε απλώς στο να κάνει τη δουλειά του και να πάρει την πρόκριση (χωρίς να πιάσει καλή απόδοση), τόσο στον αγώνα του πρώτου γύρου όσο και χθες στο ΟΑΚΑ, έδειξε τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε με «κανονικούς» μέσους που έκαναν τη διαφορά. Είχε ένα σωστό πλάνο που του βγήκε σε όλο το 90λεπτο. Και βέβαια έχει έναν προπονητή, ο οποίος διάβασε τον αντίπαλο πολύ καλά, απειλήθηκε ελάχιστα και κέρδισε «σβηστά» με 2-0. Με λίγα λόγια, χθες, ήταν μία «κανονική Κυριακή», αν και τα δεδομένα πριν από αυτή ήταν όλα εναντίον του.
Το γεγονός ότι κέρδισε σε ένα γήπεδο που έχει να το ξανακάνει από το 1999, είναι οπωσδήποτε σημαντικό. Αλλά πιο σημαντική ήταν η εικόνα και το «μέταλλο» που έβγαλε για ακόμη μία φορά η ομάδα στα δύσκολα.

Ουσιαστικά στο χθεσινό παιχνίδι αποδόθηκε απόλυτη δικαιοσύνη αφού νίκησε ο καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε μαεστρικά όλους τους χώρους, προηγήθηκε με το εκπληκτικό γκολ του Γεωργιάδη, που αν καταφέρει να βρει διάρκεια στην απόδοσή του, μπορεί να σβήσει πολλές… μνήμες. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μπόλονι έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι με την ΑΕΚ, ώσπου πέτυχε το 2-0 με τον Κλάους και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία.

Οσοι παρατηρήσουν τι συνέβη από το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης και τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο μέχρι και χθες, μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ...
Πηγή: Εξέδρα

Αποθέωση, μπούλοι και... στόχοι!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την εμφάνιση και τη νίκη επί του Λεβαδειακού και την "χαμένη" χρονιά που μπορεί να… βγάλει κέρδος.
Αποθέωση, μπούλοι και... στόχοι!
Δεν αποτελεί μυστικό ότι στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν από την μία μέρα στην άλλη. Από τους… μπούλους και την καταστροφή να πάμε στην αποθέωση και ακόμα πιο εύκολα στο αντίστροφο.
Φέτος στον ΑΡΗ το… αντίστροφο ενισχύθηκε από άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα και μία άνευ προηγουμένου παθογένεια και καταστροφολογία που εκπορεύεται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις με στόχο την ολοκληρωτική διάλυση της ομάδας.
Από το ξεκίνημα της χρονιάς πολλά έχουν σημειωθεί σε σχέση με το υλικό της ομάδας, τις λάθος επιλογές, τις λάθος μεταγραφές. Κι είναι αλήθεια ότι έγιναν λάθη. Όπως σημείωσα και σε προηγούμενο κείμενό μου θεωρώ ότι τελικά το λάθος της διοίκησης το οποίο και πληρώνει σήμερα ήταν η εν λευκώ παράδοση του αγωνιστικού τμήματος στον εκάστοτε προπονητή.
Ο ΑΡΗΣ των τελευταίων αγώνων είναι ξεκάθαρο ότι ΜΠΟΡΕΙ. Οι παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα είναι ξεκάθαρο ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. Το υλικό της ομάδας είναι αποδεδειγμένα ΚΑΛΟ και φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τις άξιζε της ομάδας η ολοκληρωτική ισοπέδωση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων.
Δεν είναι ένα παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναικό πλέον. Είναι συνεχόμενοι αγώνες έστω κι με αντιπάλους που δεν είναι τόσο ισχυροί, αλλά ικανοί για την ζημιά.
Ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Λεβαδειακό- σιγά την ομάδα θα μου πει κάποιος- κέρδισε με 2-1. Και τι έγινε; Με βάση το σκορ, θα πει κάποιος, σιγά το μεγάλο κατόρθωμα. Δείτε όμως λίγο την στατιστική, όσοι δεν είδατε το ματς βέβαια, γιατί όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο έκαναν λόγο για τον καλύτερο ΑΡΗ των τελευταίων ετών.
20 τελικές προσπάθειες, οι 12 στην εστία, 20 κερδισμένα κόρνερ, 58 γεμίσματα, κατοχή 63-37, 510 πάσες,2 γκολ, 1 δοκάρι, ο αντίπαλος τερματοφύλακας κορυφαίος σε απόδοση του γηπέδου βάση της αξιολόγησης tendex. Ακόμα ΔΥΟ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ που δεν δόθηκαν από τον κάκιστο Θάνο και… μπάλα.
Από το πονάνε τα μάτια μας, στα τελευταία παιχνίδια έχουμε πάει στο… μπαλάρα, έχουμε ξεχάσει τα «θέλουμε πάση θυσία φορ». Από τους… μπούλους στον Καστίγιο, έχουμε φτάσει και πάλι στην αποθέωσή του και άλλα παρόμοια.
Αυτό το οποίο θέλω να σημειώσω είναι η ηρεμία και η ψυχραιμία που πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλοι μας είτε τις δύσκολες καταστάσεις, είτε τις στιγμές που η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει ούτε να θεωρούμε χαμένη μία χρονιά στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά ούτε και να πετάμε τώρα στα σύννεφα επειδή η ομάδα δείχνει αρετές μέσα στο γήπεδο.
Σε κάθε περίπτωση και στην μία και στην άλλη ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα. Οι αφορισμοί και η… αποχή που πρότειναν ορισμένοι στημένοι μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο ούτε ως σκέψη δεν πρέπει να περνάνε από το μυαλό του Αρειανού. Όπως την ίδια στιγμή πρέπει σήμερα να μείνει προσγειωμένος γιατί η ομάδα έχει αρκετά πράγματα ακόμα να διορθώσει και πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Πλέον όμως η ομάδα σου δίνει το δικαίωμα να ελπίζεις ότι θα τα καταφέρει. Και δεν είναι μόνο οι 4 βαθμοί διαφοράς από τον πέμπτο, αλλά κυρίως η εικόνα που σου δίνει αυτό το δικαίωμα.
Οι φίλοι του ΑΡΗ που έπεσαν στην λούμπα και έλεγαν ότι η ομάδα θα πέσει γιατί έτσι τους έλεγαν οι οπαδοί άλλων ομάδων στο καφενείο, ας αντιληφθούν ότι μόνο με στήριξη στις δύσκολες στιγμές μπορεί η ομάδα να ορθοποδήσει.
Από την άλλη οι υπεραισιόδοξοι (κι βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς) το μάθημα τους το έχουν πάρει και οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΡΗΣ από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και έπειτα είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονταν ηρεμία και διαχείριση του υλικού. Ο Μασάδο δείχνει μέχρι στιγμής να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Μακάρι αυτή η ηρεμία του να διατηρηθεί και ο ίδιος να μπορεί να παίρνει από τους παίκτες του το καλύτερο δυνατό.
Όσοι δεν το αντιλήφθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έπαιξε μετά από 5 χρόνια (από την εποχή Μπάγεβιτς) ρόμβο με 4-4-2 και αυτό ήταν το καλύτερό του ημίχρονο φέτος. Ωστόσο την ίδια στιγμή αυτό δεν σημαίνει ότι και στην Ξάνθη θα παίξει έτσι. Για αυτό το παιχνίδι όμως που με νίκη θα αλλάξει ολοκληρωτικά την κατάσταση θα επανέλθω ως το τέλος της εβδομάδας.
Υ.Γ.1 Είναι εμφανέστατο πλέον το ποιος ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ και το ποιος ευνοείται από την διαιτησία. Σε ποια ομάδα δεν έχουν δοθεί φέτος 10 πέναλτι και σε ποια άλλη δεν σφυρίζεται εναντίον της παράβαση με τίποτα, αλλά και παίρνει μούφα πέναλτι το ένα πίσω από το άλλο. Κι έτσι έχει 5-10 βαθμούς παραπάνω. ΜΟΥΓΚΑ όμως οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ… ΠΩΠΟΥ!
Υ.Γ.2  Σας τα είχαμε πει για τον Ατρόμητο και το… κλάμα μετά την καρατόμηση Βασσάρα. Τα έβαλε και με τον Τσιώλη σήμερα, αλλά θα ήταν καλό να μην πιάνει η συμπαθέστατη τελευταία ομάδα του Περιστερίου στο στόμα της τον ΑΡΗ. Ο Σιδηρόπουλος και ο Κουκουλάκης ήταν καλοί γιατί χαρίστηκαν στον Τάτο και απέβαλαν Καστίγιο και Φατί, ενώ ο Βοσκάκης…
Υ.Γ.3 Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι με διαφορά οι πιο ευνοημένες ομάδες φέτος από την διαιτησία, ακόμα και από τον ΟΣΦΠ. Απλά να θυμούνται ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ… πηγή: στο gazzetta.gr

Νέρι ή ψώνια από πανέρι;

Φωτιές πετάει μέσα στο 2012 ο Καστίγιο και βάζει τρίποντα στο σακούλι του Άρη. Ο Μεξικανός έχει αρχίσει να θυμίζει τον παλιό παίκτη που γούσταρε πολύς κόσμος για το ταλέντο του.
Νέρι ή ψώνια από πανέρι;
Και "αποζημιώνει" πλέον τους οπαδούς του Άρη με γκολ! Αμφισβητήθηκε, βέβαια, όμως τώρα που φορμάρεται είναι άλλο πράγμα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Καστίγιο έχει δώσει στον Άρη τρία τρίποντα μέσα στον Γενάρη.
Έβαλε το μοναδικό γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, μετέτρεψε το 1-1 σε 1-3 με την Δόξα στο Καυτανζόγλειο, ενώ χθες γύρισε μόνος του το ματς με τον Λεβαδεικό. Συνολικά πέντε γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς του Άρη (το άλλο ήταν το 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι).
Να ρωτήσουμε και κάτι παράτολμο; Κάτι που ίσως μοιάζει σενάριο μακρινό σ' αυτό το τάιμινγκ, αφού και ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως μάλλον δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή τον Γενάρη. Προλαβαίνει ο Καστίγιο να τους πείσει ότι αξίζει ακόμα μία ευκαιρία;
Στα ντουζένια του ο Καστίγιο ήθελε ως ακραίος από έναν Αμπντούν, Μόνχε και "Φέτφα" (όπως βέβαια και Χαβίτο που έχει δοθεί δανεικός) στην καθισιά του. Στα καλά του, επαναλαμβάνουμε. Όχι όταν τον πήρε τα τελευταία χρόνια η αγωνιστική κατηφόρα.
Μπορεί, λοιπόν, ο Καστίγιο να είναι ικανός να τινάξει από μόνος του τα αποδυτήρια στον αέρα, ειδικά αν έχει δίπλα του κι άλλους εκρηκτικούς χαρακτήρες αλά Τζιμπούρ, όμως είναι μπαλαδόρος από τους λίγους. Και τώρα που έχει αρχίσει να θυμίζει τον παλιό Νέρι, σε κάποιους στο λιμάνι έχουν μπει σκέψεις, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει χοντρό πρόβλημα στα άκρα.
Βέβαια, άλλο τι λένε οι παρέες που βλέπουν μπάλα στην τηλεόραση κι άλλο τι λέει η διοίκηση, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που ακόμα τον γουστάρουν.
Μην ξεχνάμε ότι ο Καστίγιο ήταν από πιτσιρίκι στον Ολυμπιακό και είχε αποκτήσει πολλούς φίλους, όπως βέβαια απέκτησε -με τις αγωνιστικές μεταπτώσεις του κι όχι μόνο- στην πορεία και αρκετούς αμφισβητίες...

πηγή: sportdog.gr

Η αλυσίδα της ανατροπής!!

Μια αλληλουχία γεγονότων οδηγεί τον Άρη στο μικρό σερί νικών, για πρώτη φορά δύο στο πρωτάθλημα που του επιτρέπει να βλέπει και πάλι πιθανότητες εισόδου στην πεντάδα της βαθμολογίας. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Η αλυσίδα της ανατροπής
Απέναντι στο Λεβαδειακό έκανε το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, προερχόμενος από το… αμέσως προηγούμενο απέναντι στη Δόξα Δράμας. Είναι πολύ νωρίς να αποδώσουμε στο Μανουέλ Μασάδο κάτι περισσότερο από ένα μερίδιο στην καλή εικόνα των κίτρινων, αλλά όλα μοιάζει να ξεκινούν από κάτι που έχει σε αντίθεση με τους προκατόχους του.
Ο Πορτογάλος είναι ήρεμος σε όλα. Στο πως ζει τους αγώνες, πως αντιμετωπίζει τα προβλήματα όταν έρχονται (π.χ. αντίδραση Κατίδη και προβάδισμα Δόξας και Λεβαδειακού) και αυτό αντανακλά αυτές τις περίπου δυο εβδομάδες στην ομάδα του.
Ο Τσιώλης δεν άντεχε την πίεση για αποτελέσματα και το βάρους του χτισίματος του Άρη φέτος και ο Πρόμπιερζ, που ήταν καλός προπονητής, δεν είχε την ηρεμία του χαρακτήρα, ίσως και λόγω απειρίας. Ο Άρης φέτος είναι μια ομάδα που έχει δοκιμαστεί από πολλές εντάσεις, αυτή ακριβώς η ηρεμία του χρειαζόταν και στην προπόνηση και στους αγώνες.
Ο Πορτογάλος, πρέπει να χρεωθεί και την παρουσία του Καστίγιο στο ρόλο για τον οποίο ο Άρης του έδωσε συμβόλαιο 1,1 εκατομμυρίων για δυο χρόνια. Ίσως μετρά ακόμη και το ότι μπορούν να συνεννοηθούν στη μητρική τους γλώσσα, ίσως πάλι αυτή η φιγούρα του «κυρίου καθηγητή» που έχει ο (εκπαιδευτικός) Μασάδο, να κάνει τον Ουρουγουανό να αισθάνεται καλά. Τόσο καλά ώστε να σκοράρει κουτσαίνοντας και να πανηγυρίζει έξαλλα πριν πέσει ξερός από κούραση και πόνο.
Η απόδοση του στα τελευταία δυο παιχνίδια, κι ας έγιναν με ομάδες που στοχεύουν απλώς στην παραμονή, δεν μπορεί παρά να επιβάλλει την αντιμετώπιση του με σεβασμό. Τον ίδιο που δείχνει δυο - τρία ματς τώρα στη φανέλα που φοράει, στον εαυτό του και την ομάδα του. Ακόμη, του ταιριάζει η θέση του φορ, περιστοιχισμένος από παίκτες της ίδιας «κοπής», δηλαδή βραχύσωμους ταχείς και με ικανότητα να παίξουν σε πρώτο χρόνο.
Μοιάζει ακόμη να ξεκινά μια καλύτερη πορεία της ομάδας του Άρη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αν η «κοιλιά» έγινε και στην τελική ευθεία της περιόδου οι κίτρινοι μπορέσουν να αντέξουν σε υψηλό ρυθμό επί 90 λεπτά, οι πιθανότητες τους αυξάνονται, τώρα που και ψυχολογικά η ομάδα είναι στα καλύτερα της.
Δεν έγιναν όμως όλα καλά. Δυο φάσεις έκανε σε όλο το ματς ο Λεβαδειακός. Η μία, λες και απαγορεύεται να κάνεις φάουλ σε αντίπαλο, «έγραψε» και η δεύτερη, από στημένη μπάλα που επανειλημμένα ταλαιπώρησαν φέτος, παραλίγο να προκαλέσει εμφράγματα. Χρειάζεται δουλειά στην «ακρίβεια» της τελικής προσπάθειας, της τελικής πάσας και πολλές προσπάθειες να αυτοματοποιηθούν δυο – τρεις κινήσεις σε κόρνερ και σέντρες με γεμάτη περιοχή. Είκοσι σε έναν αγώνα και δεκάδες γεμίσματα πρέπει να αποφέρουν περισσότερα γκολ.
Για το τέλος, να πω ότι… έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο ρέφερι που θα δώσει πέναλτι υπέρ του Άρη θα τιμωρηθεί.
Πηγή: pamesports.gr

Ο Μίκης και το ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)

Τι συμβαίνει όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συναντά τους θριαμβευτές του EURO 2004;
Ο Μίκης και το ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)
Η απάντηση είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο που δεν περιορίζεται στις στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας που μας χάρισαν ο κορυφαίος μουσουργός με τα τραγούδια και τους αγώνες του, ούτε στον άθλο των διεθνών ποδοσφαιριστών στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αλλά που επεκτείνεται στο σήμερα και κυρίως το αύριο της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που δοκιμάζεται σκληρά και αναζητά τους δρόμους και τους τρόπους της αντίστασης…
Οι Τραϊανός Δέλλας, Ντέμης Νικολαΐδης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης και Τάκης Φύσσας, εκπρόσωποι όχι μόνο της Εθνικής ομάδας που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και μιας νοοτροπίας που αποδεικνύει πως οι Έλληνες μπορούν, φιλοξενήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο ιδρυτής της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α) είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αυτούς που ο ίδιος παλιότερα έχει αποκαλέσει «ήρωές του» για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία στην οικονομία, την εργασία, τον πολιτισμό και φυσικά τον αθλητισμό.
Ο Μίκης Θεοδωράκης αντάλλαξε απόψεις και άκουσε με προσοχή τις θέσεις των πρωταγωνιστών των γηπέδων και μοιράστηκε το άγχος και τις ανησυχίες τους για τα κακώς κείμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου (βιαιότητες, διαφθορά, ανεργία, καθυστέρηση πληρωμών) και αφενός τους πρότεινε να συσπειρωθούν στον ΠΣΑΠ και τους συλλόγους παλαιμάχων για να συμβάλλουν στην πλήρη εξυγίανση και στον εκδημοκρατισμό του ποδοσφαίρου και αφετέρου τους κάλεσε να συμμετάσχουν και αυτοί στις προσπάθειες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και την οργάνωση της παλλαϊκής αντίστασης που έχει ήδη ξεκινήσει, προκειμένου η κρίση που βιώνουμε να φτάσει σε ένα τέλος.
Παράλληλα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για όσα συμβαίνουν εκτός του αθλήματος, αρθρώνοντας ο καθένας από την πλευρά του απόψεις που φανερώνουν ανθρώπους που δείχνουν έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά, λειτουργώντας ως παραδείγματα ενότητας και αγωνιστικότητας για το ξεπέρασμα της κρίσης και των προβλημάτων.
Ο Μίκης Θεοδωράκης διάβασε στους διεθνείς τη διακήρυξη της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α) και τους πρόσφερε το τελευταίο του βιβλίο «Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή». Τους προσκάλεσε μάλιστα να παραστούν στην ιδρυτική συνάντηση της «Ε.ΛΑ.Δ.Α». την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Οι διεθνείς με τη σειρά τους πρόσφεραν στον Μίκη μία μπάλα και τη φανέλα της Εθνικής με τις υπογραφές τους.
Στη συνάντηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Νίκου Μάλλιαρη, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην ΓΓΑ του ΠΣΑΠ, και Αλέξη Σπυρόπουλου, δημοσιογράφου που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας, είχαν προσκληθεί και οι Στέλιος Γιαννακόπουλος (πρόεδρος του ΠΣΑΠ), Αντώνης Νικοπολίδης (πρώην πρόεδρος ΠΣΑΠ), οι οποίοι δεν παρέστησαν λόγω σοβαρών υποχρεώσεών τους στο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

Ακόμα δεν πήγε και τον "έφαγαν"!

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ καθώς πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο των ''βυσσινί'' μόνο για τρία παιχνίδια. Ο υποψήφιος αντικαταστάτης του είναι ο Νίκος Κεχαγιάς.
Ακόμα δεν πήγε και τον "έφαγαν"!
Ο Σέρβος τεχνικός ανέλαβε την ηγεσία της ΑΕΛ πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά έφυγε πολύ νωρίς καθώς πρόλαβε να κοουτσάρει μόλις τρία παιχνίδια .
Το ποτήρι ξεχείλισε μετά την ήττα των ''βυσσινί'' από την Καλλιθέα με 1-0, που ήταν η τέταρτη συνεχόμενη.
Η Λάρισα βρίσκεται στη 10η θέση της Football League. Η ΑΕΛ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή με τον Νίκο Κεχαγιά να είναι το φαβορί.

πηγή: sportdog.gr

Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα, η ΑΕΚ... 11 παίκτες!!

Ο ΠΑΟΚ έσπασε χθες μια μακρόχρονη παράδοση αποτυχιών απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού στον αγωνιστικό χώρο είδαμε δύο ομάδες με φανερή διαφορά μεταξύ τους. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα, η ΑΕΚ... 11 παίκτες
Ο «δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης ήταν ένα συγκρότημα με αρχή και τέλος, συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, με σχέδιο που εξυπηρέτησαν σχεδόν άψογα όλοι οι παίκτες του.
Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν ήταν ομάδα, αλλά έντεκα παίκτες που βραχυκυκλώθηκαν απόλυτα από το συνεχές πρέσινγκ των αντιπάλων τους και δεν έβρισκαν τρόπο να τους αντιμετωπίσουν ούτε με ατομικές προσπάθειες ούτε με οργανωμένη ανάπτυξη, αφού κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.
Στο α' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησε απόλυτα χάρη στην εξαίρετη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του αλλά και το αδιάκοπο τρέξιμο και την αλληλοκάλυψη όλων των παικτών του.
Το ωραίο γκολ του Γεωργιάδη τόνωσε την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων, που δεν είχαν πρόβλημα να ελέγξουν απόλυτα το παιχνίδι. Στο β' μέρος ο Κωστένογλου προσπάθησε να διορθώσει δύο λανθασμένες αρχικές επιλογές του, αντικαθιστώντας τους Κλωναρίδη και Χοσέ Κάρλος με τους Σιαλμά και Γκερέιρο.
Ωστόσο άφησε στο παιχνίδι τον αρνητικό Αργυρίου, από την πλευρά του οποίου έκανε... πάρτι ο Γεωργιάδης. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να εξασφαλίσει μια ανούσια κατοχή μπάλας, αφού ο ΠΑΟΚ, έχοντας κάνει το 2-0 στο 66', έπαιζε όσο χρειαζόταν για να μην απειλείται η εστία του Γλύκου. Πράγμα που κατάφερε πολύ εύκολα, αφού η ΑΕΚ έπαιζε τελείως άναρχα και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία φάση για γκολ.
Για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πέρασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και με τη φθίνουσα αγωνιστική της πορεία, εξαιτίας της έλλειψης ποιοτικών παικτών σε καίριες θέσεις και της χαμηλής απόδοσης κάποιων βασικών της, όπως ο Καφές, ο Λεονάρντο και ο Λυμπερόπουλος, δεν αποκλείεται να βρεθεί και πιο χαμηλά.
Πηγή: Goal