Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ, χωρίς λογική!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετά από δέκα χρόνια, αναβαίνοντας παράλληλα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.
ΠΑΟΚ, χωρίς λογική!
Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο… ΠΑΟΚ. Έπρεπε να γνωρίσει η ομάδα τραγικό αποκλεισμό από τον Ατρόμητο Αθηνών στο Κύπελλο για να καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ στην Αθήνα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα να πετύχει νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο επί οποιουδήποτε αντιπάλου μετά από 13 στείρα χρόνια και συνολικά 25 αγώνες!
Ας είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πέταξε στο καναβάτσο την ΑΕΚ προσπερνώντας την στο βαθμολογικό πίνακα.
Όταν ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, βρισκόταν 9 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Σήμερα η ομάδα του Μπόλονι βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα με 35 βαθμούς αφήνοντας την Ένωση στους 34.
Οι ασπρόμαυροι απέδειξαν με τη νίκη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο ότι διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Η παρέα του Γκαρσία κατάφερε να ξεπεράσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την ψυχρολουσία που προκάλεσε ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ξέσπασαν στην ΑΕΚ.
Με έξυπνη τακτική και τους Γκαρσία (στο α΄μέρος)- Λαζάρ (στο β΄μέρος) σε εξαιρετική κατάσταση ο ΠΑΟΚ ήλεγχε με χαρακτηριστική άνεση τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ από το εξαιρετικό σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ του Γεωργιάδη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με την κεφαλιά του Καφέ στο δοκάρι μετά την άστοχη έξοδο του Γλύκου αλλά στη συνέχεια –και παρά την πίεση που άσκησαν στα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου- δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του ΠΑΟΚ. Οι άψογες τοποθετήσεις του Μαλέζα και του Κατσικά καθώς επίσης και η ωριμότητα Λίνο και Σνάουτσνερ στα αμυντικά τους καθήκοντα δεν επέτρεψαν στους παίκτες της ΑΕΚ να δημιουργήσουν υποψία φάσης.
Οι φιλότιμες προσπάθειες του Λεονάρντο και του Λυμπερόπουλου δεν ήταν αρκετές για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ που έδειξε πρωτοφανή –για παιχνίδι μακριά από την Τούμπα- συνοχή και ψυχραιμία.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Θεωρητικά η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν υπήρχε καμία ουσία στο παιχνίδι της σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που συνεχίζοντας να αγωνίζεται μεθοδικά κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά με το «δολοφονικό» τελείωμα του Αθανασιάδη μετά την εξαίσια ασίστ του Λάζαρ.
Στο σημείο εκείνο μπήκε ταφόπλακα στα όποια όνειρα των γηπεδούχων να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Παρά τις αλλαγές που επιχείρησε ο Κωστένογλου η ΑΕΚ δεν κατάφερε να προσθέσει ουσία στο παιχνίδι της και μοιραία έφυγε ηττημένη από το γήπεδο επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να πετύχει μια νίκη που κυριολεκτικά τον ανασταίνει ενόψει της συνέχειας της περιόδου σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί βεβαιότητα να προβλέψει ποια θα είναι η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος με δεδομένη την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας. Σίγουρα όμως η νίκη επί της ΑΕΚ (που τουλάχιστον φέτος είναι με διαφορά η καλύτερη πελάτισσα) προσφέρει στον ΠΑΟΚ ψυχολογία και το δικαίωμα να έχει κίνητρο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και φυσικά στα πλει οφ.
Y. Σ. Εκτός από το Νιμανί (την Δευτέρα θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ) μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ομάδα σε μια ακόμα μεταγραφή. Σε παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: