Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μικρογραφία της Γιουβέντους!!

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει για τις ομοιότητες που παρατηρεί στην έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη της Γιουβέντους.
Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μικρογραφία της Γιουβέντους
Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Παναθηναϊκό μου μοιάζει πολύ πανομοιότυπο με αυτό που γίνεται σε ένα άλλο, πιο προηγμένο πρωτάθλημα του εξωτερικού, και δη στην Ιταλία με τη Γιουβέντους. Οι δύο περιπτώσεις έχουν -στην αναλογία του πράγματος- μεγάλη ομοιότητα. Για να ακριβολογώ μάλιστα δεν πρόκειται για μια, αλλά για πολλές ομοιότητες, τις οποίες και απαριθμώ:

Α) Τόσο ο ΠΑΟ όσο και η Γιουβέντους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους, παρότι το καλοκαίρι ουδείς τους περίμενε. Στην Ελλάδα όλοι περίμεναν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό και στην Ιταλία όλοι περίμεναν περίπατο της Μίλαν.

Β) Τόσο ο ΠΑΟ όσο και η Γιούβε δεν παίζουν φέτος στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟ αποκλείστηκε πολύ νωρίς, η Γιούβε ούτε καν είχε βγει πέρυσι στα κύπελλα Ευρώπης. Ετσι παίζουν κάθε εβδομάδα σαφώς πιο ξεκούραστοι από τους ανταγωνιστές τους.

Γ) Η μεγάλη σημαία της κάθε ομάδας κάθεται φέτος συνεχώς στον πάγκο. Ο Ντελ Πιέρο στη Γιουβέντους και ο Καραγκούνης στον ΠΑΟ. Το ότι είναι οξύμωρο από τη μια ο «Κάρα» να είναι βασικότατος στην Εθνική κι από την άλλη να είναι μόνιμα αναπληρωματικός στον ΠΑΟ το έχουμε αναλύσει στο παρελθόν και έχουμε επισημάνει την αδικία του πράγματος, άρα δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.

Δ) Οι μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού και στις δύο ομάδες αποδεικνύονται εξαιρετικές, χωρίς μάλιστα να γίνονται αλόγιστες σπατάλες. Οπως ο Κόντε έβγαλε από το καπέλο Τζακερίνι, Εστιγαρίμπια και άλλες καλές λύσεις, έτσι κι ο Φερέιρα αγόρασε φθηνά και είχε σπουδαία αποτελέσματα. Τα οικονομικά μεγέθη των δύο συλλόγων είναι μη συγκρίσιμα (άλλο το «ξοδεύω ορθολογικά» της Γιούβε κι άλλο το «ξοδεύω ορθολογικά» του ΠΑΟ), αλλά εδώ παραθέτουμε την αναλογία του πράγματος.

Ε) Τόσο η Γιούβε όσο και ο ΠΑΟ βασίζονται σε αρκετούς γηγενείς ποδοσφαιριστές. Κάθε βδομάδα η Γιούβε χρησιμοποιεί αρκετούς Ιταλούς ποδοσφαιριστές, όπως κι ο ΠΑΟ βάζει αρκετούς Ελληνες.

ΣΤ) Ο κορυφαίος βασικός γηγενής παίκτης της φετινής Γιουβέντους είναι «οκτάρι» (Πίρλο), όπως «οκτάρι» είναι και ο κορυφαίος βασικός Ελληνας παίκτης του φετινού ΠΑΟ (Κατσουράνης). Κι αν δεν απατώμαι, αμφότεροι είναι οι χαφ με τις περισσότερες ασίστ φέτος στις ομάδες τους.

Ζ) Το αδύναμο σημείο και των δύο ομάδων είναι αυτό του αριστερού μπακ! Οπως ο ΠΑΟ πονάει με την κακή σεζόν που κάνει ο Σπυρόπουλος, έτσι και η Γιούβε έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση που ο Κόντε αναγκάζεται πολλές φορές να βάζει εκεί τον Κιελίνι, που στην πραγματικότητα είναι ένας από τους καλύτερους στόπερ σε όλη την Ευρώπη. Ολες αυτές οι ομοιότητες μας οδηγούν στο συμπέρασμα που διαβάζετε στον τίτλο: ότι ο φετινός ΠΑΟ είναι μια μικρογραφία της φετινής Γιουβέντους...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: