Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η αλυσίδα της ανατροπής!!

Μια αλληλουχία γεγονότων οδηγεί τον Άρη στο μικρό σερί νικών, για πρώτη φορά δύο στο πρωτάθλημα που του επιτρέπει να βλέπει και πάλι πιθανότητες εισόδου στην πεντάδα της βαθμολογίας. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Η αλυσίδα της ανατροπής
Απέναντι στο Λεβαδειακό έκανε το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, προερχόμενος από το… αμέσως προηγούμενο απέναντι στη Δόξα Δράμας. Είναι πολύ νωρίς να αποδώσουμε στο Μανουέλ Μασάδο κάτι περισσότερο από ένα μερίδιο στην καλή εικόνα των κίτρινων, αλλά όλα μοιάζει να ξεκινούν από κάτι που έχει σε αντίθεση με τους προκατόχους του.
Ο Πορτογάλος είναι ήρεμος σε όλα. Στο πως ζει τους αγώνες, πως αντιμετωπίζει τα προβλήματα όταν έρχονται (π.χ. αντίδραση Κατίδη και προβάδισμα Δόξας και Λεβαδειακού) και αυτό αντανακλά αυτές τις περίπου δυο εβδομάδες στην ομάδα του.
Ο Τσιώλης δεν άντεχε την πίεση για αποτελέσματα και το βάρους του χτισίματος του Άρη φέτος και ο Πρόμπιερζ, που ήταν καλός προπονητής, δεν είχε την ηρεμία του χαρακτήρα, ίσως και λόγω απειρίας. Ο Άρης φέτος είναι μια ομάδα που έχει δοκιμαστεί από πολλές εντάσεις, αυτή ακριβώς η ηρεμία του χρειαζόταν και στην προπόνηση και στους αγώνες.
Ο Πορτογάλος, πρέπει να χρεωθεί και την παρουσία του Καστίγιο στο ρόλο για τον οποίο ο Άρης του έδωσε συμβόλαιο 1,1 εκατομμυρίων για δυο χρόνια. Ίσως μετρά ακόμη και το ότι μπορούν να συνεννοηθούν στη μητρική τους γλώσσα, ίσως πάλι αυτή η φιγούρα του «κυρίου καθηγητή» που έχει ο (εκπαιδευτικός) Μασάδο, να κάνει τον Ουρουγουανό να αισθάνεται καλά. Τόσο καλά ώστε να σκοράρει κουτσαίνοντας και να πανηγυρίζει έξαλλα πριν πέσει ξερός από κούραση και πόνο.
Η απόδοση του στα τελευταία δυο παιχνίδια, κι ας έγιναν με ομάδες που στοχεύουν απλώς στην παραμονή, δεν μπορεί παρά να επιβάλλει την αντιμετώπιση του με σεβασμό. Τον ίδιο που δείχνει δυο - τρία ματς τώρα στη φανέλα που φοράει, στον εαυτό του και την ομάδα του. Ακόμη, του ταιριάζει η θέση του φορ, περιστοιχισμένος από παίκτες της ίδιας «κοπής», δηλαδή βραχύσωμους ταχείς και με ικανότητα να παίξουν σε πρώτο χρόνο.
Μοιάζει ακόμη να ξεκινά μια καλύτερη πορεία της ομάδας του Άρη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αν η «κοιλιά» έγινε και στην τελική ευθεία της περιόδου οι κίτρινοι μπορέσουν να αντέξουν σε υψηλό ρυθμό επί 90 λεπτά, οι πιθανότητες τους αυξάνονται, τώρα που και ψυχολογικά η ομάδα είναι στα καλύτερα της.
Δεν έγιναν όμως όλα καλά. Δυο φάσεις έκανε σε όλο το ματς ο Λεβαδειακός. Η μία, λες και απαγορεύεται να κάνεις φάουλ σε αντίπαλο, «έγραψε» και η δεύτερη, από στημένη μπάλα που επανειλημμένα ταλαιπώρησαν φέτος, παραλίγο να προκαλέσει εμφράγματα. Χρειάζεται δουλειά στην «ακρίβεια» της τελικής προσπάθειας, της τελικής πάσας και πολλές προσπάθειες να αυτοματοποιηθούν δυο – τρεις κινήσεις σε κόρνερ και σέντρες με γεμάτη περιοχή. Είκοσι σε έναν αγώνα και δεκάδες γεμίσματα πρέπει να αποφέρουν περισσότερα γκολ.
Για το τέλος, να πω ότι… έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο ρέφερι που θα δώσει πέναλτι υπέρ του Άρη θα τιμωρηθεί.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: