Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γκολ από το... μέλλον!!

Το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ στη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι οι παίκτες, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 0-2. Αυτοί, δηλαδή, που αποτελούν την επόμενη μέρα του "Δικέφαλου". Γράφει ο Ευγένης Δαδαλιάρας.
Γκολ από το... μέλλον!
Με την πώληση Βιεϊρίνια και την αποδέσμευση Κοντρέρας, ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του: θα μπορούσε να αντέξει μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας χάσει δύο βασικά του στελέχη; Μέχρι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για το Κύπελλο, έδειχνε ότι το παλεύει. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο χάλασε προς στιγμήν τη συνταγή. Η νίκη στο ΟΑΚΑ, όμως, απέναντι στην ΑΕΚ, ειδικά με τον τρόπο που αυτή ήρθε, φανέρωσε ότι το γλυκό μπορεί τελικά να δέσει!
Αμέσως μετά το άδοξο φινάλε στο θεσμό του Κυπέλλου, σε τούτη εδώ τη γωνιά γράφαμε ότι ούτε ο κόσμος χάλασε, ούτε ο βασικός στόχος χάθηκε. Όπου βασικός στόχος, η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί οι "ασπρόμαυροι" να κρατούσαν ψηλά το κεφάλι. Στην αναμέτρηση με την "Ένωση", λοιπόν, έδειξαν ότι κρατούν ψηλά το κεφάλι. Και το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο: με γκολ που πήραν από δύο παίκτες από το... μέλλον! Δηλαδή, από τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον Στέφανο Αθανασιάδη.
Κρίσιμο σημείο    
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο πλέον μεταιχμιακό σημείο της σεζόν. Με αποδυναμωμένο ρόστερ, μπαίνει στην τελική ευθεία για τους δύο στόχους που έχει μπροστά του. Αφενός, να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ώστε να έχει ελπίδες για το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ. Αφετέρου, να φτάσει όσο γίνεται μακρύτερα στο Europa League. Όχι ότι εκεί ο στόχος είναι ο τελικός, αλλά μια πρόκριση επί της Ουντινέζε, θα μετρήσει πολυεπίπεδα.
Αυτό το αποδυναμωμένο ρόστερ, λοιπόν, όχι μόνο καλείται να αντέξει, αλλά να... βγάλει και παίκτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν αξιόπιστη λύση για το αύριο αυτής της ομάδας. Το δείγμα που έδωσαν οι "ασπρόμαυροι" της... επόμενης γενιάς στο ΟΑΚΑ, αν μη τι άλλο ήταν θετικό. Και δεν ήταν μόνο οι Γεωργιάδης και Αθανασιάδης, αλλά και οι Μαλεζάς, Κατσικάς, Λάζαρ, ακόμη κι ο Γλύκος, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά για την ήττα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που έφερε τον μοιραίο αποκλεισμό.
Από πίσω φυσικά έρχονται κι άλλοι, με πρώτο και καλύτερο τον Σταφυλίδη. Στο χέρι όλων αυτών είναι να αρπάξουν τη χρυσή ευκαιρία που τους δίνεται και να απαιτήσουν με τον τρόπο τους να στηθεί η ομάδα πάνω τους. Δεν έχουν παρά να πείσουν -κατ' αρχήν- τον Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος δείχνει καλή διάθεση να τους δώσει και χώρο και χρόνο.
Αντεπίθεση     
Επί του πρακτέου, ο ΠΑΟΚ με τη νίκη στο ΟΑΚΑ δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις να αντεπιτεθεί για μια θέση ψηλά στον πίνακα της Λίγκας. Αυτή η προοπτική θα γίνει ακόμη καλύτερη, αν ακολουθήσει και νέα νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Όχι γιατί οι νίκες στα ντέρμπι δίνουν περισσότερους από τρεις βαθμούς, αλλά επειδή μια τέτοια νίκη για τον ΠΑΟΚ σημαίνει ότι ταυτόχρονα κόβει τρεις πόντους από τον άμεσο αντίπαλό του. Από 'κει και πέρα, έχει ο Θεός...
Για να έχει ελπίδες, πάντως, να πετύχει αυτή η αντεπίθεση, απαιτείται να βάλει το χέρι της κι η διοίκηση. Έχει δύο ημέρες μπροστά της να ενισχύσει το ρόστερ με έναν τουλάχιστον παίκτη στην επιθετική γραμμή, μιας και για εκεί είναι που ψάχνουν οι "ασπρόμαυροι". Αν γίνει η μεταγραφή και βγει, τότε πραγματικά υπάρχουν ελπίδες για κάτι πολύ καλό στο φινάλε της σεζόν. Κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στο φινάλε της σεζόν 2009-2010.
Πηγή: Olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: