Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Κάτι καλό κυοφορείται…»

«Κάτι καλό κυοφορείται…»
Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ εμφανίστηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση ο Γιάννης Βούρος, που ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού για την ΠΑΕ. «Κάτι καλό κυοφορείται, αλλά χθες μπήκε μόνο το πρώτο λιθαράκι. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ M 94,6. «Αν πετύχουμε εξυγίανση και αέναη αυτοχρηματοδότηση της ΠΑΕ, θα γίνει πιο ελκυστική», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Βούρος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη χθεσινή συνάντηση: «Χθες μπήκε το πρώτο λιθαράκι. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Εγώ έβαλα έναν ακόμη λόγο για να πετάγομαι στον ύπνο μου και να μην κοιμάμαι. Έγινε ένα μεγάλο βήμα. Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι κάποιοι άνθρωποι που εξέφραζαν διαφορετικές τάσεις και σε πολύ μεγάλο βαθμό κοίταξαν προς την ίδια κατεύθυνση, κάτι που νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό και πιστώνεται στον Μιχάλη Τροχανά. Εγώ μαζί του στο παρελθόν είχα αντιπαρατεθεί, αλλά δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω πως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είχε αυτή την ιδέα. Κάτι καλό κυοφορείται».

-τις παρουσίες και τις απουσίες από τη χθεσινή συνάντηση: «Είναι αυτονόητο πως θα ήθελα να είναι κι άλλοι στη συνάντηση. Θα ήθελα όλους τους πρώην προέδρους σε βάθος 20ετίας, εκτός από αυτούς που διώκονται φυσικά, αλλά και τις σημαίες της ομάδας, όπως τον Θωμά Μαύρο, τον Στέλιο Μανωλά, τον Χρήστο Κωστή… Ανθρώπους που είναι άσπιλοι και αμόλυντοι, έχοντας αποδείξει την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη χθεσινή συνάντηση είναι συμβολική».

-τις επόμενες κινήσεις: «Την Τετάρτη θα έχουμε μία πιο ενδελεχή συνάντηση και ο κόσμος της ΑΕΚ θα ακούσει όλες τις λεπτομέρειες. Ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί όλες οι πτυχές και δεν θα ήθελα να μπω σε μία διαδικασία ευχολόγιων. Θα κάνει έλεγχο ένας ορκωτός λογιστής για τις χρήσεις από το 2004 και μετά. Αν υπάρχει μέρος που δεν έχει καταβληθεί και οικονομική ευθύνη που δεν έχει αποδοθεί, θα αποδοθεί στο βαθμό που αναλογεί στον καθέναν. Αυτό έγινε αποδεκτό από τους τέσσερις πρώην μετόχους που ήταν παρόντες χθες και περιμένουμε τη συναίνεση των υπολοίπων. Ο κ. Νοτιάς είχε πει πως θα ακολουθήσει ό,τι συμφωνηθεί, επομένως μεταφράζεται ως θετική και η δική του απάντηση».

-το ενδεχόμενο δανείου από τους μετόχους: «Είναι μια πρόταση που έγινε από τον κ. Χάρη Οικονομόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση Ψωμιάδη και δηλώνει σίγουρος πως η ΑΕΚ θα κερδίσει την υπόθεση. Θέλω να κρατάω μικρό καλάθι, γιατί στην ΑΕΚ συχνά φτάνουμε στην πηγή και δεν πίνουμε νερό».

-τη συμβολή του κόσμου στη νέα προσπάθεια μετά την αποτυχία των «Supporters»: «Είμαι ρεαλιστής. Ζούμε σε δύσκολη εποχή και η οικονομική δυσπραγία είναι δεδομένη, αλλά από τη συνάντηση της Τετάρτης θεωρώ πως θα προκύψει μία ρεαλιστική προσέγγιση των οικονομικών μεγεθών για να γίνει πράξη το ‘Θεμέλιο 21’. Υπάρχουν άνθρωποι που εγγυώνται και θα γίνουν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις».

-το αν θα γίνει κρούση στον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ο κ. Μελισσανίδης δεν χρειάζεται να τον πάρω εγώ στο τηλέφωνο. Αυτό θα υποτιμούσε και την αγάπη του για την ΑΕΚ. Η μόνιμη επωδός του είναι πως ‘Εγώ δεν αγοράζω χρέη άλλων’. Η κίνηση αυτή έχει μία ημερομηνία λήξης. Αν σε 2-3 μήνες η προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών πετύχει και υπάρξει μία αέναη αυτοχρηματοδότηση που θα επιστρέψει στην ΑΕΚ να είναι αυτάρκης, αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης δει να παίρνει αυτό το πράγμα σάρκα και οστά, δεν χρειάζεται να τον πείσει κάποιος. Το ‘Θεμέλιο 21’ έχει ένα βάθος τεσσάρων χρόνων και θα γίνουν πολλές κινήσεις, ανάμεσα στις οποίες να γοητευτούν κάποιοι επενδυτές και να μπουν στην οικογένεια της ΑΕΚ. Αν η ΠΑΕ μπει σε μία διαδικασία εξυγίανσης, η ΑΕΚ θα γίνει ελκυστική».

-το σχέδιο για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Σε οποιονδήποτε παρουσιάσεις ένα προϊόν για να αγοράσει κάτι, το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσει είναι για το μαγαζί. Ο δικός μου στρατηγικός στόχος ήταν εξ αρχής το γήπεδο. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν μπορεί να σου ανταποδώσει κάτι. Το μόνο που μπορεί να σου ανταποδώσει είναι το γήπεδο με τα έσοδά του. Αν βάλεις 10, θα εισπράξεις 11. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ξεκίνησα μια προσπάθεια, που την Τετάρτη ή Πέμπτη που περνά το σχέδιο θα ευοδωθεί. Με αυτό έχεις άλλο διαβατήριο για να διαπραγματευτείς με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο».

-το αν διάβασε το μνημόνιο: «Δυστυχώς αυτές οι άστοχες δηλώσεις κάποιοι ηγετικού στελέχους δεν είναι το καλύτερο για μας. Καλούμαστε εμείς να απολογούμαστε για άλλους. Δεν θα ήθελα να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση γιατί θα πούμε πράγματα που δεν κάνει να ακουστούν. Η ανοχή και αντοχή των βουλευτών και η κομματική πειθαρχία δεν μπορεί να είναι φάρμακο για πάσα νόσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: