Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Ο ΠΑΟΚ γίνεται ξανά μεγάλος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Γιαννούλη και μίλησε για την προσπάθεια που κάνει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ:
«Η ομάδα είναι πολύ καλή και ο ΠΑΟΚ γίνεται ξανά μεγάλος μέσα από την εξυγίανση».
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπουντούσνοστ:
«Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για πρόβλεψη. Ο ΠΑΟΚ κοιτάει το δικό του παιχνίδι και όχι το τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν φοβάται και κοιτάει τον εαυτό του».
Για το ενδιαφέρον του για καριέρα προπονητή:
«Με ενδιαφέρει η προπονητική αν και πιο πολύ θέλω πιο διοικητικά να ασχοληθώ με κάποια ομάδα».
Για τον Σούλη Μαρκόπουλο:
«Ο Σούλης Μαρκόπουλος πολεμάει τη κάθε φάση και όλη μέρα ασχολείται με τον ΠΑΟΚ. Η Ελλάδα είχε μια ξενομανία και είναι αδικημένος. Είμαστε τυχεροί στον ΠΑΟΚ που τον έχουμε τόσο χρόνια και ανανέωσε και πάλι. Οι ομάδες ξεκινάν από τους προπονητές».
Για την Ευρωλίγκα:
«Έχει πέσει σίγουρα ο πήχης και αυτό φαίνεται από τα οικονομικά. Οι ξένοι που ήρθαν πριν μερικά χρόνια δεν θα περνούσαν έξω από το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ».
Για τη πιθανότητα να έρθει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρω κάτι αλλά το ελπίζω και το εύχομαι. Αν μπει ο κ. Σαββίδης στο μπάσκετ δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Θα βρεθεί ένας ηγέτης και οι παίκτες θα παρακαλούν να έρθουν. Ακόμα και να κερδίσουμε έναν από τους μεγάλους στη έδρα μας θα είναι σαν να γράφουμε ιστορία».
*Πηγή: arenafm.gr*

Top 10 με Αντετοκούνμπο και… διπλό Κουφό!! (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Κουφός πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις στις νίκες των Μπακς και των Γκρίζλις και παράλληλα πρωταγωνιστούν στο Top 10 της βραδιάς!
Ο ομογενής σέντερ των Γκρίζλις βρίσκεται στο Νο.6 και το Νο.5 ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ασίστ τους Μαρκ Γκασόλ, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… πέταξε στο Νο.4!
ADVERTISEMENT
Απολαύστε το Top 10 στο video:




*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην αναμονή ο Σίσιτς!!

Την οριστική απόφαση της διοίκησης του ΟΦΗ έπειτα από την απολογία του περιμένει ο πλέον ο Μίρνες Σίσιτς, με τις φήμες να κάνουν λόγο για λύση του συμβολαίου του.

Στην αναμονή ο Σίσιτς
Ενώπιον της διοίκησης του ΟΦΗ απολογήθηκε την Τετάρτη ο Μίρνες Σίσιτς.

Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός δεν προπονήθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και έδωσε εξηγήσεις στον Μάνθο Πουλινάκη και τους συνεργάτες του για τον λόγο τον οποίο ο Τζενάρο Γκατούζο τον έθεσε εκτός ομάδας.

Οι ενδείξεις πάντως δείχνουν πως ο Σίσιτς, έπειτα από το περιστατικό μετά το ματς απέναντι στην Ξάνθη, δύσκολα θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του ρόστερ των Κρητικών και θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Red Euroleague!


Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μέσα από το κανάλι της στο YouTube μια εκπομπή με καλεσμένους παίκτες της ομάδας που θα προβάλλεται την παραμονή κάθε εντός έδρας αγώνα στην Ευρωλίγκα.

Red Euroleague
Μια εκπομπή με τίτλο «Red Euroleague, που θα έχει καλεσμένο έναν παίκτη και θα προβάλλεται την παραμονή κάθε εντός έδρας αγώνα στην Ευρωλίγκα εγκαινιάζει από το κανάλι της στο YouTube η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Πρεμιέρα θα γίνει σήμερα (17:40), παραμονή του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η Εθνική εκεί που την έχουμε συνηθίσει»

Αποφασισμένοι να επαναφέρουν την Εθνική εκεί που την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια δήλωσαν οι διεθνείς μας σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας.

«Η Εθνική εκεί που την έχουμε συνηθίσει»
Επιθυμία όλων στην Εθνική ποδοσφαίρου είναι να την δουν και πάλι έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει… Αυτό επεσήμαναν στις δηλώσεις τους οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας ενόψει του αγώνα της με τα Νησιά Φερόε.

«Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα τελειώνεις πολύ νωρίς για να μην έχεις το άγχος στη συνέχεια του παιχνιδιού», τόνισε ο Φάνης Γκέκας ο οποίος επέστρεψε στην Εθνική και συνέχισε:

«Πρέπει όλοι μαζί να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έχουμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι ώστε να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Παρασκευής που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε».

Ο Στέφανος Καπίνο παραδέχθηκε ότι είναι μια μεταβατική περίοδος αλλά…

«Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να φέρουμε την Εθνική εκεί που έχουμε συνηθίσει κι εμείς και ο κόσμος να τη βλέπουμε και για αυτό θα χρειαστεί πολύ δουλειά ξεκινώντας από την Παρασκευή με ένα θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους», τόνισε.

«Πιστεύω όλη η ομάδα πρέπει να δείξει τον καλό της εαυτό. Εννοείται ότι η δουλειά των επιθετικών είναι να σκοράρουν και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα», τόνισε –από την πλευρά του ο Χάρης Μαυρίας και συνέχισε:

«Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, έχουμε ένα δύσκολο στόχο διότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε αλλά η Εθνική είναι για τα δύσκολα και το έχει αποδείξει. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά και με συγκέντρωση μπορούμε να φτάσουμε εκεί που αρμόζει στην Εθνική».

Τελευταίος μίλησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης…

«Είναι προφανές ότι αυτό που ζούμε τους τελευταίους 2-3 μήνες έχει να το ζήσει πολλά χρόνια η Εθνική Ομάδα δηλαδή να είναι μακριά από νίκες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και το συζητάνε όλοι οι παίκτες μεταξύ τους», τόνισε και συνέχισε:

«Νομίζω ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Μεθαύριο έχουμε ένα παιχνίδι που δε μας επιτρέπει άλλο αποτέλεσμα. Σιγά σιγά πρέπει να ξαναχτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να μπούμε ξανά σε ένα δρόμο νικών και επιτυχιών για να ξεχάσουμε το περασμένο διάστημα και αυτό θα έρθει μόνο με καλή απόδοση και νίκες» και κατέληξε λέγοντας «μια νίκη δε μας λέει τίποτα. Πρέπει να έρθει ένα σερί νικών για να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν στα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε. Πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο. Ένας νέος προπονητής, πολλά νέα πρόσωπα αναφορικά με τους παίκτες. Υποχρέωση όμως όλων είναι να διατηρηθεί η ομάδα στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία 12 χρόνια. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο όλοι, όσοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό, προπονητής, παίκτες και όσοι ασχολούνται γενικά με την Εθνική Ομάδα να διατηρήσουμε την Ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο γιατί θεωρώ ότι είναι από τα λίγα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αξίζει της προσοχής όλων όσων ασχολούνται με αυτό», κατέληξε.

Σοκ στην Αργεντινή, δυο νεκροί σε αγώνα 4ης Εθνικής!! (video)

Ο κύκλος του αίματος στην Αργεντινή δεν λέει να κλείσει αφού, λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο οπαδού στο «Μάριο Κέμπες», δυο ακόμα οπαδοί έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια και μάλιστα σε αγώνα της 4ης κατηγορίας της χώρας!
Δύο οπαδοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των barras bravas δύο ομάδων της 4ης κατηγορίας της Αργεντινής, ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στις οικογένειες των θυμάτων. Το επεισόδιο μεταξύ υποστηρικτών των ποδοσφαιρικών ομάδων Σαν Τέλμο και Ντοκ Σουντ σημειώθηκε σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του Μπουένος Άιρες. Ο Χαβιέρ Αραούχο, 29 ετών, πέθανε όταν τον πυροβόλησαν στο στήθος. «Επέστρεφε στο σπίτι του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και αυτοί» είπε ο ανιψιός του μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το θύμα.
Ο Ντάνιελ Σάντσες, 28 ετών, πέθανε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ένας τρίτος οπαδός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού δέχτηκε μια πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο. Οι υποστηρικτές της Ντοκ Σουντ επέστρεφαν από το γήπεδο όπου η ομάδα τους είχε έρθει ισόπαλη με την Ταγέρες δε Ρεμέδιος δε Εσκαλάδα. Οι οπαδοί της Σαν Τέλμο κατηγορούν τους πρώτους ότι τους είχαν στήσει ενέδρα.
Από πέρσι η μετακίνηση των οπαδών εκτός της έδρας της ομάδας τους απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας. Όμως η βία μεταξύ οπαδών, ακόμη και της ίδιας ομάδας, είναι συχνό φαινόμενο και ευθύνεται για τουλάχιστον δέκα θανάτους κάθε χρόνο. Από τις αρχές του 2014 έχουν καταγραφεί ήδη δέκα θύματα, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε το ποδόσφαιρο». Την περασμένη εβδομάδα, σε έναν καυγά μεταξύ οπαδών της ομάδας Αλμιράντε Μπράουν, επίσης της 4ης κατηγορίας, σκοτώθηκε ένας ενήλικος και τραυματίστηκε ένα παιδί.




*Πηγή: onsports.gr*

«Για το σερί στη Βαρκελώνη»

Με στόχο να κάνει το παιχνίδι του και να διεκδικήσει τις πιθανότητες νίκης που του αναλογούν θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα.

«Για το σερί στη Βαρκελώνη»
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα –πλην του Διαμαντάκου που έχει ιγμορίτιδα- συνεχίζεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι «πράσινοι», έχοντας τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια στον 3ο όμιλο, έχουν βάλει τις βάσεις για την εκπλήρωση του στόχου της πρόκρισης στο Top 16 και θα πετάξουν αύριο για την Ισπανία χωρίς ιδιαίτερο άγχος, αφού ξέρουν πως έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Αυτό, δεν σημαίνει πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και οι παίκτες του δεν θα διεκδικήσουν τη νίκη, που θα τους εδραιώσει από τον πρώτο γύρο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ καλή ψυχολογία που υπάρχει μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο. «Αντιμετωπίζουμε τη μία από τις τρεις πιο δυνατές ομάδες φέτος στην διοργάνωση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για νίκη», είναι το μήνυμα του Μαυροβούνιου τεχνικού. Η εν Ελλάδι προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με προπόνηση σήμερα στο ΟΑΚΑ, ενώ τη Πέμπτη το βράδυ οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα γυμναστούν στην έδρα των «μπλαουγκράνα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Με θέα στο… απόλυτο!!

Με απογευματινή προπόνηση ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αυριανή (13/11) αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας με την Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ. Μετρά αντίστροφα ο Πρίντεζης.

Με θέα στο… απόλυτο
Με την ψυχολογία σε πολύ καλύτερα επίπεδα, λόγω των βελτιωμένων εμφανίσεων στις δύο-τρείς πρόσφατες αναμετρήσεις, αλλά και της ηρεμίας που επέφερε το ξεκαθάρισμα στο θέμα του προπονητή με την πρόσληψη Σφαιρόπουλου, προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός για την αυριανή αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ. Οι «ερυθρόλευκοι», υποδέχονται την δευτεραθλήτρια Τουρκίας με στόχο την υπεράσπιση του απόλυτου (έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς) στην Ευρωλίγκα, επίδοση που θα τους διατηρήσει το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 4ο όμιλο.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση που θα αρχίσει στις 18:00, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», δεν υπολογίζει για την αυριανή αναμέτρηση τους τραυματίες Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, ενώ εκτός θα μείνει για ένα ακόμα παιχνίδι και ο Γιώργος Πρίντεζης. Για τον διεθνή φόργουορντ, η επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις δεν αργεί, καθώς έχει αποθεραπευτεί από τον τραυματισμό του (του αφαιρέθηκε οστεόφυτο από τον αστράγαλο), αλλά τεχνικό, ιατρικό τιμ και παίκτης, έχουν αποφασίσει να μην πιεστεί για την επάνοδό του, ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες υποτροπής. Άμεσα πάντως θα μπει στη δωδεκάδα.

Γενέθλια με δώρα

Εν τω μεταξύ, στις 16:00 στην επίσημη μπουτίκ της ομάδας, «Olympiacos Bc Store» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του καταστήματος. Παρόντες θα είναι οι Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου, που θα υπογράψουν αυτόγραφα και θα φωτογραφηθούν με τους φίλους των «ερυθρόλευκων» που θα παρευρεθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως στον κόσμο θα μοιραστούν πολλά δώρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κανένα θέμα με Λαμπρόπουλο!

Δε θα «πληρώσει» ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος τη φιλία του με τον Μίρνες Σίσιτς, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Κανένα θέμα με Λαμπρόπουλο
Μετά το τέλος του αγώνα με τη Skoda Ξάνθη o Τζενάρο Γκατούζο την «έπεσε» άσχημα (και) στον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, λόγω της φιλίας του με τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό.

Ωστόσο, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τον νεαρό αμυντικό και δεν πρόκειται να «πληρώσει» τη φιλία του με τον Σίσιτς.

Από την πλευρά του, ο «Σίλε» αναμένεται εντός της ημέρας να συναντηθεί με τον Μάνθο Πουλινάκη, ζητώντας εξηγήσεις για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί ότι «κάρφωσε» το σύστημα του ΟΦΗ στον αγώνα με τους Άκριτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με μια βαλίτσα στο χέρι…!!

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ενημέρωσε τον Τραϊανό Δέλλα για τους παίκτες που ξεχώρισε στην Ουγγαρία και πλέον ετοιμάζεται για να ταξιδέψει στη Βραζιλία, όπου θα «τσεκάρει» και εκεί μεταγραφικούς στόχους.

Με μια βαλίτσα στο χέρι…
Γεμάτες… σημειώσεις ήταν οι βαλίτσες Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το ταξίδι του στην Ουγγαρία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιριστές που στο μέλλον θα απασχολήσουν την ΑΕΚ.

Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης», εκτός από τον Νίκολιτς που ήταν ο σκοπός του ταξιδιού, σχημάτισε καλή άποψη για τους Βάργκα, Γιάγκοντιτς, Ραντό και Κορχούτ.

Μάλιστα, ενημέρωσε σχετικά τον Τραϊανό Δέλλα και πλέον ετοιμάζεται να αναχωρήσει με προορισμό τη Βραζιλία. Ο Σέρβος θα φύγει τελικά αύριο, αν και είχε ακουστεί ότι το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα και μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, και θα παραμείνει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για περίπου δέκα μέρες.

Στη Βραζιλία, όμως, εκτός από το «τσεκάρισμα» ποδοσφαιριστών θα προσπαθήσει να αναπτύξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης, από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη χώρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Επιστρέφει Ισπανία ο Αμπιντάλ»

Οι Ισπανοί επιμένουν… Η ''El Mundo Deportivo'' υποστηρίζει ότι ο Αμπιντάλ επιστρέφει στη Μπαρτσελόνα για να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες της ομάδας.

«Επιστρέφει Ισπανία ο Αμπιντάλ»
Το θέμα της αποχώρησης του Ερίκ Αμπιντάλ από τον Ολυμπιακό και το τέλος της καριέρας του είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά η El Mundo Deportivo υποστηρίζει ότι ο άσος των ερυθρολεύκων έχει συμφωνήσει να βάλει τέλος στην καριέρα του και να ασχοληθεί και πάλι με την Μπαρτσελόνα αλλά από ένα άλλο πόστο. Αυτό του διευθυντή των ακαδημιών της ομάδας.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα επικοινωνίας που είχε ο Αμπιντάλ με τον Κάρλες Πουγιόλ μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου.

Μάλιστα στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή είναι και απόφαση του άλλοτε αρχηγού της ομάδας, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει διοικητική θέση σε αυτή.

Αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη πρόθεση να διορθωθεί το λάθος το οποίο είχε γίνει όταν οι Καταλανοί δεν κατέβαλαν προσπάθεια να τον κρατήσουν στην ομάδα όταν τελείωσε το συμβόλαιό του, έχοντας ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που από την Ισπανία υπάρχει ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρει για απόφαση του Γάλλου ποδοσφαιριστή να βάλει τέλος στην καριέρα του. Όλες τις προηγούμενες φορές ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει σε διάψευση.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι το σχετικό δημοσίευμα δεν αναφέρει το "πότε" πρόκειται να συμβεί αυτό συγκριτικά με τα προηγούμενα δημοσιεύματα τα οποία υποστήριζαν ότι ο Αμπιντάλ θα αποχωρούσε από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προτεραιότητα το «οκτάρι»

Την απόκτηση ενός μέσου με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες στον ΠΑΟΚ ζήτησε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη σύσκεψη κορυφής που έγινε την Κυριακή το βράδυ.

Προτεραιότητα το «οκτάρι»
Ειλημμένη είναι η απόφαση για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπως φάνηκε και από τη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης – σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η SportDay – φαίνεται πως έκανε την εισήγησή του για την απόκτηση ενός παίκτη, στην περίπτωση που δεν αποκτηθεί ο κεντρικός αμυντικός.

Αυτή δεν είναι άλλη από την έλευση ενός έμπειρου και γεμάτου όρεξη να προσφέρει «οκταριού», ο οποίος θα κάνει διαφορετική δουλειά από τους υπάρχοντες Τζιόλη, Κάτσε και Τζανδάρη, προσφέροντας σε όλες τις γραμμές λύσεις.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ήδη έχουν ξεχωρίσει αρκετά ονόματα από τις σχετικές λίστα και σύντομα θα καταλήξουν στον εκλεκτό, παίρνοντας πρώτα το «Ο.Κ.» του Ιβάν Σαββίδη.

Από εκεί και πέρα, θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, που μαζί με τον Μακ, θα δώσουν περισσότερες λύσεις για την επίθεση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Non stop Giannis!!

Με εξαιρετικό ξανά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς νίκησαν και την Οκλαχόμα. Καλή εμφάνιση Κουφού απέναντι στους Λέικερς με αρνητικό ρεκόρ από Κόμπι. Πήραν φόρα οι Σπερς.

Non stop Giannis
Την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα σε οκτώ ματς πανηγύρισαν οι εμφανώς βελτιωμένοι Μπακς, με 85-78 επί της Θάντερ που έπαιξε ξανά χωρίς τους τραυματίες Ντουράντ και Γουέστμπρουκ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, καθώς ερχόμενος από τον πάγκο έπαιξε 25:40 και είχε 14 πόντους (2/4 βολές, 6/13 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 ασίστ και μόλις ένα λάθος.

Οι Γκρίζλις έφτασαν τις επτά νίκες σε οκτώ ματς επικρατώντας 107-102 των Λέικερς με πολύ καλή παρουσία από τον Κώστα Κουφό, ο οποίος είχε 14 πόντους με απόλυτη ευστοχία (4/4 βολές, 5/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 τάπα κι 1 λάθος σε 24:51. Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε μεν 28 πόντους, αλλά με 10/26 σουτ κι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα άστοχα σουτ στην ιστορία του ΝΒΑ 13.421 ξεπερνώντας κατά τέσσερα τον θρύλο των Σέλτικς, Τζον Χάβλιτσεκ.

Μετά τη νίκη επί των Κλίπερς στο Λος Άντζελες, οι Σπερς πέρασαν από μία ακόμη δυνατή έδρα της Δύσης, νικώντας 113-100 τους Ουόριορς. Ο Τόνι Πάρκερ είχε 28 πόντους, ενώ η άμυνα των πρωταθλητών κράτησε τον Στίβεν Κάρι στους 16 πόντους με 0/7 τρίποντα βάζοντας τέλος σε ένα σερί 75 αγώνων όπου είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ πίσω από τα 7,25μ.

Οι Μπλέιζερς αν και βρέθηκαν στο -23 στο πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκαν 102-100 των Χόρνετς με 29 πόντους του Ντέμιεν Λίλαρντ, οι Μάβερικς με ηγέτη τον Ντιρκ Νοβίτσκι (23π.) επέστρεψαν από το -24 απέναντι στους Κινγκς νικώντας 106-98, ενώ-τέλος-οι Ράπτορς έκαμψαν με 104-100 την αντίσταση του μαχητικού Ορλάντο ανατρέποντας διαφορά 11 πόντων στην τέταρτη περίοδο.

Αναλυτικά:

Μιλγουόκι Μπακς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 85-78 Μέιο 19, Νάιτ 16, Αντετοκούνμπο 14, Πατσούλια 8 (10 ριμπ.)-Τζάκσον 29, Ιμπάκα 14, Μόροου 10, Άνταμς 2 (10 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Ορλάντο Μάτζικ 104-100 Λάουρι 19, Ρος 17, ΝτεΡόζαν 16, Ουίλιαμς 14, Τζόνσον 12, Πάτερσον 12-Φουρνιέ 24, Χάρις 23 (10 ριμπ.), Φράι 19, Βούτσεβιτς 18.

Μέμφις Γκρίζλις-Λος Άντζελες Λέικερς 107-102 Κόνλεϊ 23, Ούντριχ 16, Κουφός 15, Κουφός 14, Άλεν 12, Ράντολφ 11 (10 ριμπ.), Γκασόλ 8-Μπράιαντ 28, Μπούζερ 20, Τζόνσον 15, Χιλ 13 (14 ριμπ.), Λιν 12.

Ντάλας Μάβερικς-Σακραμέντο Κινγκς 106-98 Νοβίτσκι 23, Πάρσονς 19, Έλις 16, Τσάντλερ 14 (11 ριμπ.), Χάρις 12, Ράιτ 10-Γκέι 26, Σέσιονς18, ΜάκΛεμορ 17, Κάζινς 16 (11 ριμπ.), Λάντρι 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σάρλοτ Χόρνετς 102-100 Λίλαρντ 29, Όλντριτζ 25 (14 ριμπ.), Μάθιους 16, Κέιμαν 12-Τζέφερσον 22, Γουόκερ 16, Στίβενσον 14 (14 ριμπ.), Ρόμπερτς 12, Κιντ-Τζίλκριστ 12.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σαν Αντόνιο Σπερς 100-113 Τόμπσον 29, Μπαρνς 22, Κάρι 16, Σπέιτς 11, Γκριν 9-Πάρκερ 28, Λέοναρντ 19, Τζινόμπιλι 17, Ντάνκαν 12 (13 ριμπ.), Τζόζεφ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα λένε και σήμερα Σαρρής – Ρανιέρι!!

Ο Γιώργος Σαρρής και ο Κλαούντιο Ρανιέρι συνομίλησαν τηλεφωνικά για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του αγώνα με τα Νησιά Φερόε και πρόκειται να συναντηθούν και σήμερα.

Τα λένε και σήμερα Σαρρής – Ρανιέρι
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες όμως πρόκειται να τα πουν και πάλι σήμερα, αυτή τη φορά από κοντά, καθώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επιστρέφει στη χώρα μετά από ταξίδι που είχε στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια περίτρανη απόδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών παραμένουν καλές σε αντίθεση με τα ρεπορτάζ που ήθελαν τους ανθρώπους της ΕΠΟ να έχουν δυσαρεστηθεί για τα όσα είπε ο Ρανιέρι σε συνέντευξή του.

Η Sportday αναφέρει ότι ο Γιώργος Σαρρής έχει συνομιλήσει με τον Ρανιέρι για πολλά ζητήματα που αφορούν την ομάδα και για προβλήματα τραυματισμών των διεθνών. Για το θέμα αυτό έχει μιλήσει ιδιωτικά με τους συνεργάτες του για τις πολλές αλλαγές στις κλήσεις των διεθνών.

Τι λέει; Λέει ότι με τόσα προβλήματα τραυματισμών που έχουν εμφανιστεί, ήταν αναμενόμενο να πάει ο προπονητής σε λύσεις μαζικών εκπλήξεων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο συμβόλαιο στον Κάτσε!!

Έτοιμος να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Έργκους Κάτσε είναι ο ΠΑΟΚ, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια του Αλβανού χαφ.

Νέο συμβόλαιο στον Κάτσε
Επαφή με τον Έργκους Κάτσε για την επέκταση της συνεργασίας του είχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σκοπεύει να προσφέρει νέο συμβούλιο στον Αλβανό μέσο για τρίτη φορά την τελευταία διετία.

Ο Ζήσης Βρύζας, βλέποντας τη βελτίωση που έχει σημειώσει ο 21χρονος χαφ, έκανε τη σχετική εισήγηση και σύντομα οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για να υπογράψει ο παίκτης για ένα ή και δύο χρόνια επιπλέον (το τρέχον συμβόλαιο λήγει το 2017).

Ο Κάτσε είχε ξεκινήσει με 70.000 ευρώ στο πρώτο του συμβόλαιο, μέσα σε λίγους μήνες πήγε στις 120.000 ευρώ και ένα χρόνο αργότερα ετοιμάζεται να ανέβει στην επόμενη κλίμακα.

Ο νεαρός άσος έχει καταφέρει να έχει σε 102 συμμετοχές (82 με τον ΠΑΟΚ και 20 με την Επανομή), ενώ είναι και 11 φορές διεθνής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κολοβέτσιος: «Για πάντα στην ΑΕΚ»

Την επιθυμία να παραμείνει για πάντα στην ΑΕΚ και να κατακτήσει τίτλους εξέφρασε ο Κολοβέτσιος, μιλώντας στη SportDay. «Αν είσαι σε μία τέτοια ομάδα δεν υπάρχει λόγος να φύγεις», είπε μεταξύ άλλων.

Κολοβέτσιος: «Για πάντα στην ΑΕΚ»
Αποφασισμένος να καθιερωθεί στην ΑΕΚ, στην οποία θέλει να μείνει για πάντα και να κατακτήσει τίτλους, δήλωσε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στη SportDay.

«Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολο γιατί η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό», τόνισε ο 23χρονος στόπερ και στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Αν είσαι σε μία ομάδα που είναι τόσο οργανωμένη όπως η ΑΕΚ, πιστεύω ότι αυτό καλύπτει τον ποδοσφαιριστή και δεν υπάρχει λόγος να φύγει στο εξωτερικό».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στη SportDay

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκες όταν ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ;

«Ηταν ιδιαίτερη τιμή για μένα, που μία τόσο ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ, μου έκανε πρόταση. Από εκεί και πέρα ήταν μία πρόταση που με κάλυπτε σε όλα τα επίπεδα. Κάλυπτε και εμένα, αλλά και τον ΠΑΣ γιατί και αυτοί έπρεπε να μείνουν ικανοποιημένοι, επειδή με βοήθησαν πολύ στην καριέρα μου και ήθελα να τους πω ένα ευχαριστώ με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα δεν σκέφτηκα πολύ, μία ημέρα μου πήρε για να πω το "ναι" στην ΑΕΚ».

Μέτρησε δηλαδή το όνομα και όχι η κατηγορία που αγωνίζεται η ΑΕΚ…

«Είναι το όνομα, είναι οι άνθρωποι, είναι ο τρόπος που σε προσέγγισαν. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα από τους ανθρώπους. Εδειξαν πόσο με θέλουν. Μου ανέλυσαν το πλάνο που υπάρχει με το γήπεδο και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ».

Μετά από 5 μήνες δουλειάς, ποιο είναι το στοιχείο που σε κάνει πλέον να αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου;

«Από την πρώτη ημέρα που έχω έρθει, όλα λειτουργούν με τρομερή οργάνωση. Από τους αγώνες μέχρι τις προπονήσεις. Είναι όλα τέλεια. Επίσης το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και δεν το περίμενα. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες. Κάθε μέρα αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου».

Ποιος είναι ο στόχος σου και ποιο το όνειρό σου;

«Ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολο γιατί η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό. Από εκεί και πέρα, τα όνειρά μου είναι οι τίτλοι που θα έρθουν με αυτή την ομάδα, εφόσον έρθει η καθιέρωση».

Ονειρό σου να πας στο εξωτερικό να παίξεις ή εφόσον οι συνθήκες στην Ελλάδα φτιάξουν, θα έκλεινες την καριέρα σου εδώ, με μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, που όπως λες σε καλύπτει σε όλα;

«Αν είσαι σε μία ομάδα που είναι τόσο οργανωμένη όπως η ΑΕΚ, πιστεύω ότι αυτό καλύπτει τον ποδοσφαιριστή και δεν υπάρχει λόγος να φύγει στο εξωτερικό. Εφόσον λοιπόν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, ο ποδοσφαιριστής δεν χρειάζεται να κοιτάζει το εξωτερικό».

Τσάμπιονς Λιγκ με την ΑΕΚ και νέο γήπεδο;

«(σ.σ.: γέλια) Φυσικά, Τσάμπιονς Λιγκ και νέο γήπεδο…».

Υπάρχουν στιγμές που κάθεσαι μόνος σου και σκέφτεσαι το νέο γήπεδο;

«Ναι. Σκέφτομαι τις πρώτες μέρες που θα είναι γεμάτο, παραμονές του αγώνα η γειτονιά εδώ να γιορτάζει. Σκέφτομαι ευρωπαϊκά παιχνίδια, η δίψα του κόσμου, εμάς να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Το σκέφτομαι έντονα και κάνω και εγώ όνειρα».

Το γεγονός ότι ο Μάνταλος και ο Μπακάκης κλήθηκαν ήδη στην Εθνική, σε κάνει να ανυπομονείς από φέτος να δεχθείς και εσύ κάποια κλήση, με δεδομένο ότι πλέον ο Ρανιέρι κοιτάζει και την ΑΕΚ…

«Πρώτα από όλα να πω ότι η κλήση τους είναι δίκαιη, γιατί είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και έχουν όλα τα φόντα για να παίξουν και στην ΑΕΚ και στην Εθνική. Από εκεί και πέρα η κλήση τους μας χαροποίησε όλους στην ομάδα, γιατί είδαμε ότι ο κ. Ρανιέρι βλέπει και την ΑΕΚ, παρ’ότι είναι Β’ Εθνική και κοιτάζει το ταλέντο που υπάρχει. Μου δίνει και εμένα ένα επιπλέον κίνητρο για να γίνομαι καλύτερος και να κληθώ και εγώ».

Πώς βίωσες την πρώτη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

«Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τρελά την ΑΕΚ. Θέλει το καλύτερο και μπορεί να κάνει τα πάντα για την ομάδα. Εχει μία τεράστια ιδέα για την ΑΕΚ, πόσο θέλει να την αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα. Το πέρασε σε μένα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Είναι σπάνιο ένας πρόεδρος να συναντάται με ποδοσφαιριστές και αυτό είναι στα υπέρ του».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο σημερινό (12/11) φύλλο της SportDay

Έγινε η πρόταση στον Μπεργκ!!

Επίσημη πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός στον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος αναμένεται να δώσει την απάντησή του μόλις επιστρέψει από την εθνική Σουηδίας.

Έγινε η πρόταση στον Μπεργκ
Πράξη έγινε η επιθυμία του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Μάρκους Μπεργκ, καθώς το «τριφύλλι» κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Σουηδό για την επέκταση συνεργασία τους.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» πρότειναν να επεκταθεί το συμβόλαιο μέχρι το 2018 από το 2017 που λήγει το τρέχον με παράλληλη αύξηση στις αποδοχές του ύψους 30% (δηλαδή πάνω από τις 600.000 ευρώ).

Ο διεθνής φορ έχει ενημερωθεί για την πρόταση από τους εκπροσώπους του, αλλά επειδή είναι στην αποστολή της εθνικής του ομάδας, ζήτησε από τον μάνατζέρ του να έρθει μαζί του στην Ελλάδα για να απαντήσουν άμεσα στον Παναθηναϊκό.

Πάντως, επιθυμία του Μπεργκ – και της οικογένειάς του – είναι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα, κάτι που δείχνει πως δύσκολα θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξτρα δουλειά από Μήτρογλου!!

Τον καλό του εαυτό προσπαθεί να βρει ο Μήτρογλου, ο οποίος μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποφάσισε να δουλέψει περισσότερο και λόγω του αποκλεισμού του στην Εθνική είναι κάθε απόγευμα στου Ρέντη.

Έξτρα δουλειά από Μήτρογλου
Δεν εξελίσσονται τα πράγματα για τον Κώστα Μήτρογλου με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό όπως θα περίμενε ο ίδιος.

Ο διεθνής επιθετικός δεν θυμίζει τον επιθετικό που σκόραρε κατά ριπάς την περσινή σεζόν και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αποφάσισε να δουλέψει περισσότερο.

Όπως γράφει η SportDay, ο 25χρονος φορ είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Μίτσελ και ξεκίνησε να κάνει διπλές προπονήσεις, ώστε να βελτιωθεί στους τομείς που είχε ανάγκη.

Το πρωί προπονείται με όσους είναι στου Ρέντη αυτές τις μέρες και το απόγευμα επιστρέφει μόνο στους στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πειραιωτών, όπου ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Χρήστο Μουρίκη.

Οι τομείς που χρειάζεται βελτίωση ο «Μητρογκόλ» είναι η φυσική κατάσταση και η δύναμη, στοιχεία που είναι φανερά ότι του λείπουν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Μίτσελ διαπίστωσε με χαρά ότι ο Μήτρογλου είναι αποφασισμένος να επανακάμψει, δουλεύοντας σκληρά κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, και του είπε πως δεν πρέπει να αγχώνεται για να σκοράρει.

Ακόμη ένας λόγος που ο διεθνής επιθετικός αποφάσισε να δουλέψει μόνος του είναι το γεγονός ότι έμεινε εκτός από την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που τον στεναχώρησε ιδιαίτερα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ανησυχητικό μήνυμα της απόλυσης Νταμπίζα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την επιλογή του Παναθηναϊκού να ακυρώσει ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης που έκανε στην διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, και μάλιστα για λόγους “εξωποδοσφαιρικούς”.
Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει κανείς ποδοσφαιρική εξήγηση στην επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να τερματίσει τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Νταμπίζα. Διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πειστική ποδοσφαιρική εξήγηση. Ο Νταμπίζας δεν απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό επειδή δεν έκανε σωστά την κύρια δουλειά του, δηλαδή την καλή διαχείριση του χρήματος και τις καλές επιλογές ποδοσφαιριστών. Αλλωστε στην πραγματικότητα σε όλες τις αποφάσεις ήταν συμμέτοχοι όλοι οι βασικοί συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. Ακόμη όμως και αν κανείς ήθελε να του χρεώσει το σύνολο της ευθύνης για όσες μεταγραφές έγιναν επί των ημερών του, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πρόσημο ήταν θετικό, ειδικά αν τις εξετάσει όλες αυτές με το “value for money”, που είναι η βασική παράμετρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την ημέρα που προσελήφθη ο Νταμπίζας.
Γιατί φεύγει λοιπόν; Επειδή έχει διαφορετική αντίληψη από τον Γιάννη Αλαφούζο για τον τρόπο που γίνεται η δουλειά και την μέθοδο λειτουργίας του ως τεχνικού διευθυντή. Δηλαδή επειδή ο Νταμπίζας ήθελε να δουλεύει μόνος και ανεμπόδιστος, ανενόχλητος και να αναπτύσσει δράση δίχως να δίνει καθημερινή αναφορά στον Αλαφούζο. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό μέρος της απόφασης που πήρε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού: το μήνυμα που στέλνει αυτή η απόφαση. Το “θέλω να είμαι κι εγώ διαρκώς στην κουβέντα”, μήνυμα.
Το βασικότερο συστατικό της συνταγής στην περσινή πορεία του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν υπερβατική για τα δεδομένα της εποχής του, ήταν, μετά την ικανότητα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή, η ελευθερία που είχαν για να λειτουργήσουν μόνοι και ανεμπόδιστοι. Το ότι δεν έμπλεκε κανείς “άσχετος” με το αντικείμενο στα πόδια τους. Το ότι το ποδόσφαιρο ήταν στα χέρια των ποδοσφαιρανθρώπων και μόνο αυτών. Οταν λοιπόν ο Παναθηναϊκός φτάνει στη στιγμή που ο διοικητής του απομακρύνει τον τεχνικό διευθυντή κυρίως για λόγους “εξωποδοσφαιρικούς”, κυρίως επειδή “δεν τον ενημέρωνε επαρκώς”, η κατάσταση δείχνει ανησυχητική. Διότι αφήνει την εντύπωση ότι αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ότι η διοίκηση μπλέκει με την ποδοσφαιρική διεύθυνση.
Απομακρύνοντας τον Νταμπίζα, ο Παναθηναϊκός διαγράφει την επένδυση που έκανε πάνω του προκειμένου να τον εκπαιδεύσει, να τον βοηθήσει να αποκτήσει τεχνογνωσία και εμπειρία και να μάθει ως πρακτικός και εμπειρικός τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Διαγράφει δηλαδή ένα από τα βασικά οφέλη της περσινής σεζόν. Και το παράδοξο είναι ότι ο Παναθηναϊκός, δηλαδή ο Αλαφούζος αποφάσισε να απομακρύνει τον τεχνικό διευθυντή δίχως να έχει βρει προηγουμένως τον διάδοχό του, με συνέπεια να μετατραπεί σε τέτοιον ένας ποδοσφαιράνθρωπος δίχως προηγούμενη εμπειρία σε τέτοια θέση, ο οποίος πήγαινε αυτές τις μέρες στον σύλλογο για να κάνει μια άλλη δουλειά.
Είναι άδικο για τον Λεωνίδα Βώκολο να περιμένει κανείς από αυτόν σοβαρά δείγματα ικανότητας πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι. Γι' αυτό και οι χειμερινές μεταγραφές θα γίνουν, όπως φαίνεται, με την λίστα του Νταμπίζα. Εχει όμως τέτοια περιθώρια ο Παναθηναϊκός, να πειραματιστεί με έναν άνθρωπο που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα τη δουλειά; Και ποιο το νόημα να ξαναμπαίνει σε αυτή τη θέση και να κάνει επανεκκίνηση, ακυρώνοντας ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς και της προόδου που έγινε στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 18 μηνών; Πώς θα εξελιχθεί ο Παναθηναϊκός;
Θεωρητικώς, στην εποχή που τα χρήματα δεν περισσεύουν την διαφορά ο Παναθηναϊκός περιμένει και ποντάρει ότι θα την κάνουν οι άνθρωποι, τα στελέχη, το μάνατζμεντ. Με αυτή την απόφαση, ο πρόεδρός του δείχνει να μην συμμερίζεται αυτή την αντίληψη, ή τουλάχιστον να την δίνει μικρότερη σημασία από όση υπαγορεύει η λογική.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπαμπά, εεε... συγνώμη, κόουτς!!

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε στον πάγκο της ΑΕΚ και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τον πιο Ελληνα... Σέρβο και για γιους που έτυχε να ομνύουν εις το όνομα του (προπονητή) πατρός!
Eνας συμπατριώτης του Σάκοτα (με τον οποίο ο Ντράγκαν παρεξηγήθηκε πριν από οκτώ χρόνια και δεν του έδωσε το χέρι στη λήξη του τρίτου τελικού του σέρβικου πρωταθλήματος, Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας) έχει πει μια μεγάλη κουβέντα...
Όταν λοιπόν, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς απολύθηκε από την ΤΣΣΚΑ προτού μάλιστα προλάβει να πει «κίμινο» (και ενώ είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο) το φιλοσόφησε με μεγάλη στωικότητα, λέγοντας το εξής: «Υπάρχουν δυο κατηγορίες προπονητών: αυτοί που απολύθηκαν και εκείνοι οι οποίοι θα απολυθούν στο μέλλον. Εγώ από σήμερα ανήκω στην πρώτη κατηγορία»!
Βεβαίως -για να είμαι ακριβοδίκαιος- η πατρότης αυτής της αποφθεγματικής ατάκας δεν ανήκει στον «Ντούλε», αλλά στον Αγγλο προπονητή ποδοσφαίρου Χάουαρντ Γουίλκινσον. Τώρα μάλιστα τώρα που το σκέπτομαι τη χρησιμοποίησα σε ένα άρθρο στο www. gazzetta.gr την ημέρα που αποχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τον Ολυμπιακό, αλλά να που (δεν ξαναγίνεται, αλλά) είναι πάντοτε επίκαιρη: τόσο επίκαιρη, ώστε να καταντάει διαχρονική, μοιραία και αναπόδραστη!
Παρεμπιπτόντως μέχρι στιγμής και ενώ δεν έχει συμπληρωθεί καν το ένα πέμπτο της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, πρόλαβαν κιόλας ν’ αλλάξουν προπονητές πάνω από το ένα τρίτο των ομάδων: πέντε από τους δέκα τέσσερις εταίρους της Basket League ΣΚΡΑΤΣ , στους πάγκους των οποίων έχουν καθίσει 14 προπονητές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιακών (Τόμιτς, Τσαουσίδης, Δεγαίτας) , αλλά και του Γιώργου Καλαφατάκη, ο οποίος δεν πρόλαβε ούτε καν την... κλήρωση!
Δεν θυμάμαι εάν τον χειμώνα του 2003, που η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Σάκοτα του είχε πει «εις το επανιδείν», αλλά αυτό το σέρβικο «vidimo se» είναι από χθες μια πραγματικότητα. Βεβαίως όπως λέει συχνά και ο ίδιος ο Ντράγκαν με εκείνη την πολύ χαρακτηριστική βραχνή φωνή του, εδώ είμαι άδικος διότι ο (παλιός και) νέος προπονητής της ΑΕΚ είναι ο πιο δικός μας απ’ όλους τους Σέρβους στους οποίους η Ελλάδα πρόσφερε στέγη και συν τοις άλλοις πολύ καλά λεφτά!
Το εννοώ αυτό, διότι ο Ντράγκαν είναι ο μόνος ο οποίος απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα και την εκχώρησε και στα παιδιά του, ο μόνος που έγινε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ο μόνος που μετά από 24 χρόνια (από το φθινόπωρο του 1990, όταν πρωτοήλθε διαδεχόμενος τον Κώστα Πολίτη στον ΠΑΟΚ) και με εξαίρεση μερικά διαλείμματα, κατοικεί μονίμως και με όλη τη φαμίλια του εδώ! Είναι επίσης ή μάλλον έγινε ο πιο Ελληνας και στη νοοτροπία, διότι ενώ ουδείς αμφισβητεί την αξία και την τεχνογνωσία του, εντούτοις συχνά κυριεύεται από ανασφάλειες και βλέπει «φαντάσματα»!.
Τουλάχιστον αυτό συνέβη κάμποσες φορές στο παρελθόν και κυρίως τη δεύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ και τη μισή στον Ολυμπιακό, όταν προσπαθώντας να διαχειριστεί την πίεση που δεχόταν, κάποιες φορές αντέδρασε κακότροπα, άλλες άφησε υπονοούμενα και συμπεριφερόταν λες και τον κυρίευε ένα σύνδρομο καταδίωξης!
Από τότε και από την κόκκινη «ημιτελή συμφωνία» της σεζόν 2003-04 (όταν διαδέχτηκε τον Σούμποτιτς και δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου έφυγε αφήνοντας τη σκυτάλη στον παίκτη-προπονητή Τόμιτς) πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια στα οποία ο «Σάλε» παρουσιάζει κενό ελληνικής μνήμης. Σε αυτά τα δέκα χρόνια δεν κάθισε σε πάγκο ομάδας της (δεύτερης) πατρίδας του, αλλά δεν την αγνόησε κιόλας, καθώς εκτός από το σπίτι του κράτησε εδώ τη γυναίκα του και τον μεγαλύτερο γιο του, Μίλος, ενώ εφέτος συμπληρώθηκε το οικογενειακό καρέ, με την παλιννόστηση του Ντούσαν, ο οποίος αγωνιζόταν στο εξωτερικό επί πέντε σεζόν: του Ντούσαν τον οποίο ο πατέρας του ενθάρρυνε από την πρώτη στιγμή να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο και τον καμάρωσε πάνω στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2003 στη Θεσσαλονίκη...
Εδώ ήρθαμε που λένε και στο σινεμά, διότι αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Πατρών, ο Ντούσαν θα αποτελέσει τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα των γιων, τους οποίους κοουτσάρησαν οι μπαμπάδες τους  στην ελληνική Α1...
Τέτοιες συνευρέσεις δεν θεωρούνται σπάνιες, μάλιστα στις ΗΠΑ το «like father, like son» είναι μια μάλλον συνηθισμένη υπόθεση, κυρίως στον χώρο του NCAA, όπου το σόι πάει βασίλειο! Στο επόμενο κλικ αυτής της ιστορίας, στο ΝΒΑ, πιθανότατα ο Ντοκ Ρίβερς που βρίσκεται στον πάγκο των Λος Αντζελες Κλίπερς θα κοουτσάρει τον γιο του Οστιν, ο οποίος αγωνίζεται στους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης. Μια ανάλογη ιστορία εξελίσσεται  εφέτος και στην Ευρωλίγκα, με τον  (παλαίμαχο διεθνή Ιταλό φόργουορντ) Ρομέο Σακέτι που βρίσκεται στον πάγκο της «Σταχτοπούτας» Ντινάμο Σάσαρι και τον 28άχρονο γιο του  Μπράιαν, τον οποίο έχει στη... δούλεψη του εδώ και τέσσερα χρόνια.
Επίσης ο άλλοτε παίκτης του Ηρακλή Βασίλι Καράσεφ είχε παίκτη τόσο στην Τριούμφ Λιούμπετσι όσο και στην Εθνική Ρωσίας (Ευρωμπάσκετ 2013) τον γιο του Σεργκέι ο οποίος αγωνίζεται στους Μπρούκλιν Νετς.
Το έργο Σάκοτα-Σάκοτα είναι déjà vu στην Ελλάδα από κάμποσες  προηγούμενες ιστορίες, στις οποίες ένας πατέρας βρέθηκε να κοουτσάρει τον γιο του στην κορυφαία εθνική κατηγορία...
-         Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές των ‘80s  συνευρέθησαν στον ΠΑΟΚ ο Ορέστης Aγγελίδης και ο Μιχάλης Αγγελίδης.
-         To 1982 στον Παναθηναϊκό συνέπεσαν ο Κώστας Πολίτης  και ο Στάμος Πολίτης.
-         Από το 1996 έως το 1998 στον Παπάγου ο Κώστας Διαμαντόπουλος είχε παίκτη τον  Γιώργο Διαμαντόπουλο και ασίσταντ τον πρεσβύτερο γιο του, Ηλία.
-         Στον Μακεδονικό της περιόδου 2002-03 βρέθηκαν μαζί ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Χάρης Μαρκόπουλος που πλέον τίθενται αντιμέτωποι ως προπονητές.
-         Την περίοδο 2003-04 ο Παναγιώτη Γιαννάκης χρησιμοποίησε σε έναν αγώνα του Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα και για τριάμισι λεπτά τον γιο του Δημήτρη Γιαννάκη.
Ατυχώς για τις οικογενειακές ιστορίες του ελληνικού μπάσκετ ο Μιχάλης Κυρίτσης, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος και ο Μέμος Ιωάννου ναι μεν έχουν θητεύσει ως προπονητές στην Α1, αλλά δεν έτυχε να κοουτσάρουν τον Αλέξη Κυρίτση, τον Γιώργο Γιαννουζάκο και τον Στέλιο Ιωάννου, που επίσης έπαιξαν ή συνεχίζουν να αγωνίζονται στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η σφαγή των αμνών!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί το ποια είναι η "θυσία" στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπάσκετ που παρακολουθούμε αλλά και γιατί δημιουργεί... "άγρια ομορφιά"! Ουδέν κακόν αμιγές καλού έλεγαν οι πρόγονοί μας και δεν είμαι σίγουρος αν η… σκέψη διαβάζεται και ανάποδα. Αν ισχύει το ουδέν καλόν αμιγές κακού, όμως στις μέρες μας το βιώνουμε. Γράψαμε από πολύ νωρίς ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πρωταθληματάρα και τα ως τώρα αποτελέσματα μάς επιβεβαιώνουν.
Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι "έκλεισε η ψαλίδα, επειδή μίκρυναν οι δύο… μεγάλοι", αλλά δεν μας εξήγησαν πως οι "μικροί" πλέον "μεγάλοι" εξακολουθούν να… γλεντάνε όποιον αντίπαλο βρουν μπροστά τους στην Ευρωλίγκα. Άλλοι, πάλι, υποστήριξαν ότι έχει πέσει το επίπεδο, αλλά δεν μας έχουν εξηγήσει ακόμα πώς σε πεσμένο επίπεδο τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης) είναι για την ώρα αήττητες (στο παρκέ), άλλες δύο (Ολυμπιακός και Κηφισιά) έχουν μόλις μια ήττα.
Μπορώ να παραθέσω κι άλλα στοιχεία, αλλά δεν συντρέχουν λόγοι, καθώς η εικόνα μιλά από μόνη της. Πάμε στο… κακό: "Θυσία" στο εξόχως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι οι προπονητές. Έχουμε ολοκληρώσει την πέμπτη αγωνιστική και ήδη:
Στον Ολυμπιακό οι Μίλαν Τόμιτς και Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε τη χρονιά, αλλά δεν πρόλαβε να κατευθύνει τους παίκτες του σε αγώνα πρωταθλήματος (απολύθηκε λίγο πριν το τζάμπολ).
Στον Πανιώνιο έχουν καθίσει στην άκρη του πάγκου οι Θανάσης Παπαχατζής, Βαγγέλης Δεγάιτας και Βαγγέλης Αλεξανδρής.
Στον Πανελευσινιακό έχουν πάρει στα χέρια τους το τιμόνι οι Γιώργος Σκαραφίγκας, Λευτέρης Τσαουσίδης και Τζίμης Κουστένης.
Στην ΑΕΚ χρέη πρώτου προπονητή έχει εκτελέσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος και από σήμερα ο Ντράγκαν Σάκοτα.
Στον Κολοσσό ο Μιχάλης Κουταλιανός έφυγε κι ο Άρης Λυκογιάννης πήγε
Πέντε αγωνιστικές, πέντε αλλαγές είναι υπερβολικά μεγάλο νούμερο. Κι ήδη ακούγονται φωνές στη Δράμα (μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα). Όπως και να 'χει, οι προπονητές είναι τα εύκολα θύματα και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις απομάκρυνσής τους δικαιολογημένες. Οι καρέκλες στην άκρη των πάγκων είναι "ηλεκτρικές" και… καίνε όσο ποτέ.
Αυτό που δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει είναι αν υπάρχει υπερβάλλον ζήλος από την πλευρά των διοικήσεων, ή αν η αδήριτη ανάγκη για το αποτέλεσμα (πλέον η υπόθεση υποβιβασμός μοιάζει με… ρωσική ρουλέτα) υποχρεώνει σε άμεσες διορθωτικές -δεν είναι πάντα- κινήσεις, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένας βαθμός.
Με αρκετούς ποιοτικούς Έλληνες προπονητές να εργάζονται εκτός συνόρων, δεν ξέρω αν θα υπάρξει -σε περίπτωση που συνεχιστεί το… πάρτι- λειψανδρία, ή αν θα πάμε σε προπονητική ανακύκλωση. Όπως και να 'χει, ακόμα κι αυτή η "ανθρωποφαγία" έχει τη δική της… άγρια "ομορφιά" (δεν τη λες, το να χάνει ο άλλος τη δουλειά του). Άλλωστε κι αυτό στοιχείο του παιχνιδιού είναι…
*Πηγή: sportdog.gr*

Παρασκευή το Δ.Σ. της Super League!!

Tην Παρασκευή 14/11/2014 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1/ Προσφυγή των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια – Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε συνέχεια των από 03/09/2014 και 08/10/2014 αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.
2/ Εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16.
3/ Καθορισμός αγωνιστικού και τηλεοπτικού προγράμματος 11ης ως και 17ης αγωνιστικής.
4/ Θέματα εκ της συνεργασίας με την εταιρεία Taf Sports Marketing A.E.
5/ Γραφεία του Συνεταιρισμού / αλλαγή έδρας.
6/ Διάφορα.

«Μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο Κλόσε»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο διεθνής βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Άρης Καρασαββίδης. Mίλησε μεταξύ άλλων για τους φημολογούμενος στόχους του «Δικεφάλου» Κλόσε και Κλιχ από τη Γερμανική Βόλφσμπουργκ.Αναλυτικά δήλωσε:
Για τους Κλόσε και Κλιχ της Βόλφσμπουργκ :
«Δεν έχουν παίξει πολύ στη Βόλφσμπουργκ. Ο Κλόσε έπαιξε παλαιότερα στην Νυρεμβέργη είναι ψηλό παιδί, στυλ Κατσικά και μπορεί να προσφέρει την εμπειρία του. Ο Κλιχ δεν έχει παίξει και δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο ΠΑΟΚ παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει σταθερότητα».
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ φέτος να κάνει την έκπληξη:
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε προβλέψεις. Θα δούμε πόσο αντέχουν οι παίκτες στις απαιτήσεις της ομάδας. Πρέπει να δούμε τι προσθήκες θα γίνουν. Αν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει σταθερότητα θα πάει ψηλά. Για πρωτάθλημα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα στο ρόστερ. Στην Ελλάδα για να πάρει κάποιος πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μια κλάση πάνω από τον Ολυμπιακό».
Για τους λόγους που πήγε στη Γερμανία:
«Μεγάλωσα στη Γερμανία και ήθελα να επιστρέψω. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτομαι, η αξιοκρατία που υπάρχει και όσο δουλεύεις πληρώνεσαι».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Πρέπει να κερδίζουμε»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μάουρο Πόι.
Μίλησε για τον Πάουλο Κάμπος και τη σιγουριά που δείχνει στους ποδοσφαιριστές, αλλά και ότι πρέπει να κερδίσει ο Άρης όλα τα παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβριο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για τη νίκη του Άρη, επί του Ακροποτάμου τόνισε:
«Είναι πολύ σημαντική νίκη για μας, μετά την ήττα από την Δόξα Δράμας. Έπρεπε να κερδίσουμε και κερδίσαμε, με τον νέο προπονητή».
Για το αν έχει κλωτσιές στην Γ’ Εθνική προσέθεσε:
«Όχι, σίγουρα το επίπεδο δεν είναι το ίδιο και χθες το γήπεδο δεν ήταν καλό είχε πολύ λάσπη. Σε όλες τις κατηγορίες έχει κλωτσιές».
Για πως ήταν το παιχνίδι είπε:
«Δεν ήταν εύκολο και ευτυχώς που βάλαμε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πάντοτε στόχος μας είναι να πετυχαίνουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό μας βοηθάει και μετά το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολα».
Για το πώς βλέπει την ομάδα υπογράμμισε:
«Έχω έναν μήνα στην ομάδα και στην αρχή δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, με αυτά που συνέβαιναν με τον προπονητή και τον πρόεδρο, όμως τώρα με τον καινούργιο προπονητή βλέπω θετικά πράγματα. Μας έδωσε σιγουριά που είναι πολύ σημαντικό για μας και από εδώ και πέρα θα τα πάμε καλύτερα».
Για το ότι ο κόσμος του Άρη ήταν στο γήπεδο υποστήριξε:
«Ναι, πάντα είναι εκεί ο κόσμος. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολύ κόσμο και τον θέλουμε σε κάθε αγώνα».
Για το ότι στον Άρη περιμένουν το κάτι παραπάνω από τον ίδιο διευκρίνισε:
«Ναι, γιατί είμαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε ποδοσφαιριστές καλούς και θα δούμε μια καινούργια ομάδα, με ένα διαφορετικό στυλ».
Όσον αφορά τον Σανιά και τον Ν’ Γκουλού απάντησε:
«Είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν μπορούν να παίξουν μέχρι τον Γενάρη. Θα βοηθήσουν την ομάδα και φαίνεται ότι είναι πολύ καλοί μέσω της προπόνηση».
Για το πώς βλέπει την κατηγορία και τη συνέχεια είπε:
«Εντάξει για μένα δεν είναι τόσο εύκολο ότι είναι Γ’ και πρέπει να έχουμε ισορροπία, ηρεμία και το πιο σημαντικό για μένα μέχρι τον Δεκέμβριο είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και για του χρόνου θα δούμε».
Στη συνέχεια ο Μάουρο Πόι προσέθεσε:
«Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα. Δουλειά μας είναι να προπονούμαστε και να παίξουμε για τον Άρη και πιστεύω πως με τον Κάμπος θα ηρεμήσουμε ακόμη πιο πολύ και θα τα πάμε καλύτερα».
Για το πώς ήρθε η ήττα από την Δόξα Δράμας ανέφερε:
«Δεν ήμασταν τόσο καλοί και δεν σκοράρουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο τότε τα πράγματα είναι δύσκολα Όλες οι ομάδες μα περιμένουν πίσω και όταν σε ένα παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο έχουμε δυο-τρεις ευκαιρίες, τότε θα πρέπει να σκοράρουμε».
Τέλος για το παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών κατέληξε:
«Ναι πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή το παιχνίδι και μετά παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι τον Δεκέμβριο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Για να πρωταγωνιστήσει θέλει ενίσχυση»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Άρη Ακροποτάμου, Χρήστος Παρασκευάς.
Μίλησε για το παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη Θεσσαλονίκης και αν μπορεί να κάνει περίπατο στην κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Για το ότι πέρασε κι’ αυτή η Φουρτούνα τόνισε:
«Όχι για μας ήταν γιορτή. Φουρτούνα ήταν προς το γήπεδο και ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και φιλοξενήσαμε την ομάδα του Άρη κατά τον καλύτερο τρόπο».
Για το ότι όλοι λένε ότι ο Άρης Ακορποτάμου στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο προσέθεσε:
«Αν και δεν μ’ αρέσει να μιλάω για την ομάδα μου, αλλά περιμένω από τα παιδιά που είναι μέσα στο γήπεδο και από την μικρή πορεία που έχουμε στα περιφερειακά πρωταθλήματα, την πρώτη φορά είχαμε καταλήξει στη δεύτερη θέση, στη δεύτερη ήμασταν πρώτοι και πέρσι ήμασταν τρίτοι. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους, υπάρχει μια υγιής προσπάθεια απ’ όλους μας».
Για το ότι όλα κύλησαν ομαλά στο παιχνίδι με τον Άρη είπε:
«Νομίζω έγινε ότι καλύτερο. Καλύτερο που έγινε Δευτέρα, γιατί ήρθε κόσμος που δεν μπορούσε να έρθει τις υπόλοιπες μέρες γιατί έπαιζαν οι ομάδες και επαναλαμβάνω πως για μας ήταν μια γιορτή. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και εδικά εμείς ζούσαμε σε ένα όνειρο, παίξαμε την ομάδα του Άρη με μεγάλο σεβασμό, βγήκε ο Άρης κέρδισε και νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη».
Όσον αφορά το αν ο Άρης μπορεί να κάνει περίπατο στην κατηγορία ή αν θα δυσκολευτεί απάντησε:
«Δεν μπορεί με τίποτα μ’ αυτή την ομάδα. Απ’ ότι είδα απαρτίζεται από μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας και εκτός του Πόι δεν γνώριζα κανέναν άλλον. Μ’ αυτό το υλικό δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία και χρειάζεται τις ανάλογες προσθήκες γιατί θα έχει πρόβλημα».
Για το αν χρειάζεται έμπειρους παίκτες υπογράμμισε:
«Να πάρει έναν κορμό με έμπειρους παίκτες, η κατηγορία έχει ανέβει επίπεδο και νομίζω πως στη διαχείριση του πρωταθλήματος, ο Άρης χρειάζεται παίκτες σαν τον Πόι».
Για το αν το συζήτησε με τους ανθρώπους του Άρη υποστήριξε:
«Δεν το συζήτησα, αλλά το έδειχναν στην έκφρασή τους και με τον τρόπο με τον οποίο πανηγύριζαν τα γκολ. Κάνουν και οι ίδιοι μια μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως πρέπει να ανταμειφθεί. Νομίζω πως έβγαζαν ένα άγχος περίσσιο, που μια ομάδα σαν την δικιά μου θα πρέπει να έχει τελειώσει από το ημίχρονο τα παιχνίδια».
Τέλος για το αν γνωρίζει αν το Βυζάντιο έχει δηλώσει έδρα την Ελευθερούπολη κατέληξε:
«Κατά 99% νομίζω ότι θα παίξουν εκεί».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Πιστεύω πως ο Μακ θα είναι έτοιμος»

Μπορεί ο Ρόμπερτ Μακ να κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του, όμως δεν είναι σίγουρο άμα θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα επερχόμενα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2016.
Μάλιστα, ο τεχνικός της Σλοβακίας Γιαν Κόζακ δήλωσε:
«Ο Μακ είχε ένα μυϊκό τραυματισμό, ο οποίος είναι απρόβλεπτος, αφού ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θα προσπαθήσει να βγάλει όλη την προπόνηση και αν τα καταφέρει τότε θα δούμε αν θα αγωνιστεί. Εγώ τον πιστεύω και πιστεύω πως θα είναι έτοιμος».
*Πηγή: arenafm.gr*

Διευκρίνιση για τα πακέτα εισιτηρίων!!

Η ομάδα του Άρη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδα για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (16/11) στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Αναλυτικά:
Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ διευκρινίζει ότι στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (16/11) στο Κλεάνθης Βικελίδης, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν κάτοχο πακέτου εισιτηρίων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 η είσοδος στο γήπεδο, χωρίς την επίδειξη της σχετικής κάρτας.
Κάτι που σημαίνει ότι όσοι κάτοχοι πακέτου εισιτηρίων δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη το καρτελάκι τους θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή (14/11) να προσέλθουν στα γραφεία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΡΗ (πρώην ΠΑΕ ΑΡΗΣ), επί της οδού Αλκμήνης (καθημερινά από τις 10:00 έως τις 19:00) για να το παραλάβουν, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς του.

«Έρχεται η ώρα του ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Στέφανος Σαράτσης και μίλησε μεταξύ άλλων για τον Πάμπλο Κοντρέρας και την αγωνιστική εικόνα του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τη κατάσταση του Κοντρέρας:
«Είχε πέντε μήνες να ακουμπήσει μπάλα αλλά είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα».
Για το τι του είπε ο Πάμπλο Κοντρέρας:
«Μόνο για τον ΠΑΟΚ μιλάει. Αγαπάει την ομάδα στη πατρίδα του αλλά και τον ΠΑΟΚ. Θέλει να επιστρέψει με κάποιο τρόπο στην ομάδα και την αισθάνεται σαν το σπίτι του. Δεν μπορούσε να περιγράψει την αγάπη του κόσμου που τον σταματάει στον δρόμο. Δεν μίλησε σε λεπτομέρειες. Είπε πως θέλει να γυρίσει κάποια στιγμή στην οικογένεια του ΠΑΟΚ».
Για το γεγονός πως ο Κοντρέρας σπουδάζει τεχνικός διευθυντής:
«Σπουδάζει τεχνικός διευθυντής στη Μαδρίτη και 15 Δεκεμβρίου παίρνει το πτυχίο. Βρίσκεται στην ίδια σχολή με τον Πουγιόλ».
Για το πως μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ ως σκάουτερ ποδοσφαιριστές όπως ο Κοντρέρας και ο Γκαρσία:
«Δεν διαφωνεί κανείς στον ΠΑΟΚ πως μπορούν να βοηθήσουν. Ίσως να μην έχει έρθει η ώρα ακόμα. Πρέπει να θέλει και ο ίδιος ο Κοντρέρας. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει. Ο Γκαρσία προσπαθεί να εγκλιματιστεί με το όλο θέμα που σταματάει το ποδόσφαιρο και του είναι δύσκολο».
Για τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Ο Γκαρσία μένει Θεσσαλονίκη και συνηθίζει τη καινούρια του ζωή. Παίζει ποδόσφαιρο που και που αλλά αποφεύγει να παίξει πολλές φορές».
Για τη κατάσταση στον ΠΑΟΚ:
«Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Σε 9 αγωνιστικές κάναμε μια ήττα. Όλα είναι στο χέρι μας. Η διακοπή θα δώσει ηρεμία και ξεκούραση στην ομάδα. Οι άνθρωποι στη ΠΑΕ πιστεύω έχουν αποφασίσει τι χρειάζεται η ομάδα. Παίζουμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και λογικό είναι να φαίνεται και η κόπωση».
Για την λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Η ΠΑΕ λειτουργεί διαφορετικά και η εταιρεία πιο επαγγελματικά. Εμείς ήμασταν φίλοι της ομάδας και ως εθελοντές θέλαμε να βοηθήσουμε. Το θέμα τώρα είναι επαγγελματικό με άλλα εφόδια και κάτω από άλλες προϋποθέσεις. Υπάρχει ρευστότητα και όλοι πληρώνονται. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει εταιρικά, αν προχωρήσει και το αγωνιστικό θα κάνουμε θαύματα. Έρχεται η ώρα του ΠΑΟΚ».
Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό:
«Αν κάθε 9 αγωνιστικές κάνουμε μια ήττα θα είμαστε πρωταθλητές. Χάθηκε ένα ματς και δεν χάθηκε ο κόσμος. Έγιναν κάποια ατομικά λάθη και υπήρξε προβληματισμός αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Καλή δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Δημήτρης Αδάμου και αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται στους «κυανόλευκους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τη δουλειά στον Ηρακλή:
«Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Έχουν γίνει λίγες προσθήκες και ουσιαστικές. Αυτό οφείλεται στο πρόεδρο αλλά και στον προπονητή. Φέτος, δεν υπάρχει αυτή η πίεση και η τρέλα. Υπάρχει μια ηρεμία στην ομάδα και ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι δουλεύουν συνετά και όμορφα».
Για τη φετινή χρονιά:
«Είναι δύσκολη η φετινή χρονιά. Οι ομάδες που ανεβαίνουν είναι δύο και όλα παίζουν ρόλο. Όλοι υπολογίζουν τον Ηρακλή περισσότερο».
Για τη διαφορά του Ηρακλή από τις άλλες χρονιές:
«Ο Ηρακλής είναι πιο ομάδα φέτος και δεν έγιναν πολλές προσθήκες. Έμεινε ο προπονητής, έκανε τις επιλογές του και φαίνεται το έργο των ανθρώπων που δούλεψαν πέρυσι στο τέλος της χρονιάς. Βλέπουμε και έναν πρόεδρο που βοηθάει και πάμε πολύ καλά».
Για τον κόσμο του Ηρακλή:
«Ο κόσμος είναι παρών στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν προβλήματα και είναι όλες οι συνθήκες υπέρ μας».
Για τα φαβορί της κατηγορίας:
«Είναι ακόμα νωρίς. Στα πλέι οφ θα μπορούμε να κρίνουμε. Αυτή τη στιγμή η Λαμία και η Λάρισα δείχνουν δυνατοί. Ο Ηρακλής πιστεύω είναι πιο δεμένη ομάδα. Θα δείξουμε την αξία μας στο τέλος».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Προκλητική αντιμετώπιση προς τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τοπικός αντιδήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Δημήτρης Ζιγκερίδης και μίλησε για την συλλογή τροφίμων που έγινε έξω από το γήπεδο της Τούμπας αλλά και για τα χρέη του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τη συλλογή τροφίμων:
«Πήγε πάρα πολύ καλά και υπήρχε συμμετοχή. Υπάρχει μια μεγάλη οικονομική ανέχεια στους συμπολίτες μας που αγγίζει μεγάλες μάζες. Πολλοί είναι άνεργοι και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη πραγματικότητα. Εκτός από τη δική μας προσπάθεια, σπουδαία δουλειά γίνεται και από τη Μητρόπολη. Άνθρωποι που ήταν οικονομικά άνετοι έχουν χτυπηθεί από τη κρίση. Βλέπουμε ακόμα και ολόκληρες οικογένειες. Είναι τρομερό αυτό. Παρέχουμε υπηρεσίες και προσπαθούμε να τις επεκτείνουμε. Βέβαια, ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τον ρόλο του κράτους. Ακόμα και στο Ρετζίκι που είναι περιοχή ανώτερου εισοδήματος, υπάρχουν άτομα που βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ, γέμισε το φορτηγό και τα πήγαμε ακόμα καλύτερα και από πέρυσι».
Για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ:     
«Θεωρούσαμε πως αν δεν προχωρούσε το θέμα θα ήταν απαράδεκτο. Πρώτη φορά σε ρυθμίσεις μπαίνει τέτοιο όριο. Δεν ξέρω αν είναι η μοίρα του ΠΑΟΚ αυτό. Για τον ΠΑΟΚ και για τις άλλες επιχειρήσεις που υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη του αλλά και να προσφέρουν θέσεις εργασία. Πρέπει να τους δοθεί μια ώθηση για να επενδύσουν και στη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έτσι αναβαθμίζεται η πόλη. Αν ήταν Ολυμπιακός ούτε την Τρόικα θα υπολόγιζαν ούτε τίποτα. Ο κ. Σαββίδης όταν εκνευρίζεται έχει δίκιο. Δεν μπορεί το θέμα του ΠΑΟΚ να έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις. Είναι προκλητικό όλο αυτό».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Καινούρια αρχή»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της τεχνικής ηγεσίας του Άρη, ο Δημήτρης Σίτσας και μίλησε για τη κατάσταση στον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την καινούρια αρχή στους «Κίτρινους»:
«Καινούργια αρχή, καινούριο ξεκίνημα και καινούριος προπονητής. Κάθε αρχή που ξεκινά με νίκη είναι καλή. Δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά τους παίκτες αλλά άλλαξε η ψυχολογία. Με την αλλαγή προπονητή υπάρχει περισσότερη όρεξη και άλλαξαν πολλά στον τρόπο αντιμετώπισης της κατηγορίας. Ο κ. Κάμπος έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν πως με λόγια και φανέλες δεν ανεβαίνεις κατηγορίες. Τους είπε πως πρέπει να είναι λιοντάρια για να πάρουν το ματς. Ο προπονητής είναι πάρα πολύ εκφραστικός».
Για τους Σανιά και Ν Λουντούλου:
«Είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονούν να μπουν στα παιχνίδια. Κάνουμε φιλικά για να είναι έτοιμοι».
Για την αντιμετώπιση που έχει ο Άρης από τους αντιπάλους του:
«Όταν παίζει κάποιος με τον Άρη δίνει το 1000%. Ο κ. Κάμπος είπε πως στο τέλος της χρονιάς όλοι θέλουν να έρθουν στη θέση των παικτών του Άρη. Μια καλή εικόνα ενός ποδοσφαιριστή μπορεί να δώσει το έναυσμα στην ομάδα του Άρη να τον αποκτήσει».
Για το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά:
«Είναι μια ομάδα ιστορική και πρέπει να την προσέξουμε. Ο κ. Κάμπος ήδη έχει βγάλει τα συμπεράσματα του».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Έχει πάρει θερμά τον Ηρακλή ο Παπαθανασάκης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το «δεξί χέρι» του Σπύρου Παπαθανασάκη στον Ηρακλή, ο Μάκης Σεντελίδης και μίλησε για τις κινήσεις στους «Κυανόλευκους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ενασχόληση του Παπαθανασάκη με τον Ηρακλή:
«Μέσα από μια συνάντηση κατέληξε να ασχοληθεί αυτός ο άνθρωπος πολύ ζεστά με τον Ηρακλή. Τα πράγματα ήρθαν βολικά για την ομάδα, έχει μπει ένα λιθάρι και έχουν να γίνουν πολλά. Όσον αφορά, τα γραφεία, τα γήπεδα αλλά και το αγωνιστικό κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Ο κ. Παπαθανασάκης έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και στο παρελθόν. Εγώ τον συνάντησα για κάτι άλλο μέσω ενός κοινού φίλου. Η μέχρι τώρα παρουσία του, συμπεριφορά του και εντιμότητα του δείχνουν πως έχει πάρει θερμά αυτό το κομμάτι».
Για την προοπτική στον Ηρακλή:
«Ο Ηρακλής μοιάζει με έναν άνθρωπο που ήταν στο κρεβάτι, μόλις σηκώθηκε και εμείς θέλουμε να χορέψει. Ήδη υπάρχουν δείγματα πως η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που πιστεύαμε. Αυτό έχουν δείξει όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα και πραγματοποιούν μια υπέρβαση».
Για τα προβλήματα που συνάντησε στον Ηρακλή:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απαξίωση και η έλλειψη αξιοπιστίας στην οποία βρέθηκε ο Ηρακλής. Πάω να ρυθμίσω κάτι και βρίσκω τοίχος από χρέη και άλλα πράγματα. Πρέπει να πείσουμε πως δεν ήμαστε αυτοί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ στην αρχή όταν είδα το βάθος των προβλημάτων έλεγα στον κ. Παπαθανασάκη «Σπύρο σήκω και φύγε». Αυτός όμως ήθελε να κάνει τον Ηρακλή όπως τον έχουμε μάθει όλοι. Εγώ ήμουν 10 χρόνια αποστασιοποιημένος αλλά μπήκα ξανά και προσπαθώ αυτός ο άνθρωπος να μην ματώσει ποτέ».
Για την πιθανότητα να αλλάξει άποψη ο Παπαθανασάκης:
«Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα. Από το πρώτο ματς ήξερε όλους τους παίκτες και τους ανέλυε. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα αλλά δείχνει ως ένα άτομο που αυτό που κάνει το πιστεύει. Μια μέρα είχαν καθυστερήσει τα χρήματα για να μετατραπούν από τις τράπεζες και μου είχε πει να ζητήσω στους εργαζόμενους συγγνώμη. Αυτό δείχνει μια ποιότητα ανθρώπου».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Υποστηρίζει την επένδυσή του»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής, Μάκης Σαρλής.
Μίλησε για τη σύσκεψη που υπήρχε με τη διοίκηση του Φωκικού, αλλά και για τον κ. Παπαθανασάκη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το αν έγινε σύσκεψη για το παιχνίδι με τον Φωκικό τόνισε:
«Έγινε μια σύσκεψη η οποία ήταν γρήγοροι και οι άνθρωποι του Φωκικού είναι πολύ καλοί και φιλόξενοι. Θα μπορούν οι φίλαθλοί μας να πάνε στο γήπεδο μεμονωμένα και είναι τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το γήπεδο του Αιγινιακού».
Για το αν θα υπάρξει εκδοτήριο για τους φιλάθλους του Ηρακλή προσέθεσε:
«Πάντα υπάρχει ένα εκδοτήριο, όμως συμφωνήσαμε να υπάρχει και δεύτερο για να μην ανταμώνονται οι οπαδοί στη θύρα δύο».
Όσον αφορά την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα αν είναι η Παρασκευή είπε:
«Όποια μέρα και αν είναι το παιχνίδι, ο Ηρακλής μπορεί να κατεβάσει κόσμο και ιδιαίτερα όταν η ομάδα μας έχει αυτή την πορεία. Και τρεις το βράδυ να είναι το παιχνίδι, ο κόσμος του Ηρακλή θα κατέβει».
Για το ότι ο ερχομός του κ. Παπαθανασάκη θα οργανώσει ακόμη καλύτερα την ομάδα απάντησε:
«Εγώ ούτε με τον κ. Παπαθανασάκη έχω μιλήσει ποτέ, αλλά ούτε και τον έχω συναντήσει, αλλά τα ακούσματά μου είναι ότι πρόκειται περί ανθρώπου που έχει πάρει το κομμάτι Ηρακλής, ως τρόπο ζωής. Κάποια στιγμή θα τον δούμε τον άνθρωπο και από κοντά και οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι τρελαμένος με την ομάδα και την επένδυση στον Ηρακλή, την υποστηρίζει».

*Πηγή: arenafm.gr*

«Δεν έχει παράγοντες»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κώστας Ορφανός.
Μίλησε για την ενίσχυση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, αλλά και για το αν υπάρχουν παράγοντες στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για το αν υπάρχουν παράγοντες στον ΠΑΟΚ τόνισε:
«Όχι. Η ομάδα προσπαθεί να μπει σε ένα πλαίσιο τεχνοκρατικό το οποίο όμως είναι μακριά από την Ελληνική πραγματικότητα και νομίζω πως θα υπάρξει ένα μπλόκο. Εύχομαι να διαψευστώ γιατί η Ελληνική πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν μπορείς να λειτουργείς με τεχνοκρατικούς όρους Θέλει πολύ χρόνο για να φτάσει ο ΠΑΟΚ να δουλεύει έτσι».
Για το ότι όταν ήταν αυτός στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν είχε προβλήματα προσέθεσε:
«Δεν είναι για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Εμείς είμαστε κοντά στην ομάδα και κανείς δεν πείραζε τον ΠΑΟΚ, γιατί δουλεύαμε σ’ αυτό το πράγμα. Ασχολούμασταν με το πραγματικό περιβάλλον που υπήρχε και όχι γιατί το θέλαμε, αλλά και με το τι θα διεκδικήσουμε. Προσπαθούσαμε να προστατέψουμε τον ΠΑΟΚ. Κι’ αυτοί που είναι τώρα θεωρούμε πως δουλεύουν έτσι στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Παναθηναϊκό. Δεν κάθονται και να περιμένουν».
Για τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης είπε:
«Η διαιτησία του Σπάθα και εννοώ και τους επόπτες, το είχα πει σε έναν ευρύ κύκλο πως για μένα είναι η χειρότερη διαιτησία που έχω δει στη ζωή μου».
Για το αν έμαθε ποιος είναι ο βαθμός που έδωσαν στον κ. Σπάθα:
«Άκουσα για 8,3. Επειδή εμείς βγάλαμε ανακοίνωση για την διαιτησία του, εγώ θα προτιμούσα να φροντίσουμε αν δεν μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, τουλάχιστον στα δικά μας παιχνίδια να παίζει η διαιτησία 50-50. Πρώτα να μην μας αδικούν .Υπάρχουν άνθρωποι στον ΠΑΟΚ που ασχολούνται με τη διαιτησία, αλλά δεν ξέρω αν έχουν πάρει την εξουσιοδότηση για να ασχοληθεί περισσότερο. Θα μπορούσε να είχε δοθεί η εντολή να δουλέψει σε μια κατεύθυνση ή να οργανώσει την προστασία της ομάδας».
Όσον αφορά τον Χιου Ντάλας υπογράμμισε:
«Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός έφυγε στο 70’ και δεν είδε ούτε το πέναλτι, ούτε το χέρι που έδωσε στο τέλος».
Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ είπε:
«Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και γιατί οι απουσίες είναι εμφανείς, φαίνεται στην ομάδα και στα τελικά αποτελέσματα και γι’ αυτό υπάρχει ο φόβος, γιατί δεν διατηρήσαμε τους πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα δεν είχε δείξει ότι μπορεί να περάσει αέρα από τις εκτός έδρες. Ακόμη και από τον Εργοτέλη, πέρασε πολύ δύσκολα. Αν αλλάξει αυτό και βελτιωθεί ο Ολυμπιακός τότε οι απώλειες μας θα είναι προς το συμφέρον του. Το καλοκαίρι που είχε το περιθώριο για να ενισχυθεί στο βάθος, δε συνέβη και φαίνεται αυτό τώρα».
Για την ενίσχυση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ απάντησε:
«Ας μην κρυβόμαστε στο αγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε οι παίκτες οι καλοί πρέπει να πληρώνονται. Εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με ομάδες οι οποίοι έχουν δουλέψει στο σκάουτινγκ και για να έρθουν ποδοσφαιριστές και για να κάνουν τη διαφορά, θα πρέπει να δοθούν χρήματα. Δεν πρόκειται να βρούμε λαβράκι όπως με τον Βιειρίνια, ο οποίος εξελίχθηκε και έδωσε αυτά που έδωσε. Τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει και ο Μακ, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια από την αρχή και τον ευνοεί το περιβάλλον και μακάρι να συνεχίσει έτσι χωρίς τραυματισμούς και να τον έχουμε για τα επόμενα χρόνια. Έτσι τον Δεκέμβριο, όταν ο ΠΑΟΚ θα πάει να βρει ποδοσφαιριστές θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό ότι θα πρέπει να πληρώσει».
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη υπογράμμισε:
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Αναστασιάδης είναι κόουτς ο οποίος διαβάζει το παιχνίδι και κάνεις τις αλλαγές και μπορεί κάποια στιγμή να κάνει το οποιοδήποτε λάθος. Λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις φάσεις και έβαλε γκολ, όμως δεν είναι έτσι. Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ θα φάνει κόντρα επιθέσεις και πράγματα έτσι συνέβη. Αυτό το είπα στην κερκίδα των ηρών».
Τέλος για το ποια είναι η κερκίδα των ηρώων κατέληξε:
«Είχαμε ζητήσει από παλιά ότι θέλαμε μια κερκίδα 50 ατόμων, όμως μας έδωσαν 18 θέσεις και την ονόμασαν έτσι. Δεν ξέρω αν είναι επίσημο κι’ εγώ κάπου το διάβασα, γιατί δεν ήμουν όταν έγινε η παράδοση στα παιδιά».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ενδιαφέρον της Νάπολι για Καστίγιο!!

Σύμφωνα με Ιταλική ιστοσελίδα, στην λίστα των προτάσεων που έχουν στα χέρια τους οι διοικούντες της Νάπολι, βρίσκεται  και ο γνωστός μας από την θητεία του σε Άρη και Ολυμπιακό Νέρι Καστίγιο.

Υπάρχουν ακόμα τα ονόματα των Πιοτρ Τροχόφσκι που είχε ακουστεί το καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, Ρουμάνος Νικολίτα και Σιμάο Σαμπρόσα.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ποτέ ξανά στην Μπαρτσελόνα»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ ξανά στο μέλλον στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.
Ο Ισπανός τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος με το επαγγελματικό του μέλλον: «Κατ” αρχήν, η εποχή μου σαν προπονητής της Μπαρτσελόνα έκλεισε. Πιστεύω ότι στη ζωή υπάρχουν κύκλοι και ο δικός μου εδώ έκλεισε. Η σύζυγός μου έχει μια δουλειά εδώ στη Βαρκελώνη, έτσι θα καταλήξουμε να ζούμε πάλι εδώ. Πότε; Δεν ξέρω».
Ο Γκουαρντιόλα βρέθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη για τη ψηφοφορία σχετικά με τη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ο Μπαλοτέλι πρέπει να δουλέψει σκληρά»

Ο Αντόνιο Κόντε σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, τόνισε πως αν ο Μάριο Μπαλοτέλι θέλει μία θέση στο Euro 2016 τότε θα πρέπει να κάτσει και να δουλέψει σκληρά.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους:
«Ο Μπαλοτέλι είναι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής όπως όλοι οι άλλοι. Μπορεί να μείνει στον πάγκο ή ακόμη και στην εξέδρα. Δεν πρέπει να τον βγάζουμε εκτός των υπολοίπων. Είναι απλώς ένας ποδοσφαιριστής από ένα σύνολο των 23.
Προσωπικά δεν πρόκειται να δώσω βάση σε αυτά που λέγονται για τον σύλλογό του. Ο κόσμος υπερβάλει σε πολλές περιπτώσεις και αυτό είναι κάτι που με λυπεί. Σήμερα είναι εδώ για να μου δώσει απαντήσεις. Θα τον κρίνω με αυτά που θα κάνει μέσα στις επόμενες 7-9 ημέρες.
Έχει εμπειρία στην εθνική, έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να μου κινήσει το ενδιαφέρον και να προσαρμοστεί σε ένα στυλ παιχνιδιού. Εάν μπορεί, ευχαρίστως να ξεκινήσει βασικός. Μπορεί όμως να μείνει ακόμη και εκτός. Καθήκον μου είναι να βρω πως μπορώ να χρησιμοποιήσω κάθε ποδοσφαιριστή στην εθνική ομάδα»
*Πηγή: arenafm.gr*

NBA: Assist of the Week Top 10!!

Δείτε στο video τις 10 καλύτερες ασίστ των αγώνων του NBA την εβδομάδα από 2 ως 9 Νοεμβρίου.









*Πηγή: arenafm.gr*

Ατματσίδης: «Με εξέπληξε ο Κάμπος» (audio)

Ενθουσιασμένος από τη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον Πάουλο Κάμπος, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Ατματσίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός τοποθετήθηκε για τις δυσκολίες της Γ’ Εθνικής, σχολίασε τα όσα έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στον Αρη και αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια που προσφέρει η παρουσία του κόσμου στο πλευρό της ομάδας.

Μιλώντας αρχικά για το αν έχει ο Αρης ανάγκη το καλό ποδόσφαιρο ή τους βαθμούς, είπε: «Η απάντηση είναι ευκόλως εννοούμενη. Σε πρώτη φάση, αυτό που χρειάζεται ο Αρης είναι οι βαθμοί, ούτως ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αν οι νίκες συνδυάζονται και με καλό ποδόσφαιρο σε κάθε παιχνίδι, θα πετύχουμε το ιδεατό. Πρώτα όμως οι βαθμοί και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται ο Αρης στη Γ’ Εθνική, υπογράμμισε: «Ασφαλώς και όταν υπάρχουν ομάδες όπως ο Αρης σε μια τέτοια κατηγορία, αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Ο Αρης έχει παίκτες που είναι για παραπάνω κατηγορίες, αλλά πρέπει να ανταποκριθούν και σε αυτή την κατηγορία. Παντού παίζεις 11 απέναντι σε 11, άρα πρέπει να μπορείς να προσαρμοστείς, όσο κι αν είναι δύσκολο. Σε όλη αυτή την κατάσταση, πρέπει να συνυπολογιστεί και το ότι ο Αρης δεν ήξερε για πολλούς μήνες που θα αγωνίζεται κι έκανε μόλις ένα φιλικό πριν το πρωτάθλημα, πράγμα που έχει επιπτώσεις στην ομάδα. Σιγά-σιγά, όμως, θα βρίσκει τα πατήματά της».

Σε ερώτημα για το αν είναι απαραίτητη η μεταγραφική ενίσχυση, επεσήμανε: «Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω αυτό. Ασφαλώς και ανεξάρτητα από το ταλέντο που μπορεί να διαθέτει κάποιος παίκτης, η εμπειρία είναι απαραίτητη. Κι αυτό γιατί σε ένα πρωτάθλημα όπως η Γ’ Εθνική, διαφυλάττει ή παίρνει ένα αποτέλεσμα».

Για τις επιδιώξεις του Αρη, τόνισε: «Για τον Αρη η άνοδος είναι αυτοσκοπός. Αυτή είναι και η διαφορά σε σχέση με όλες τις ομάδες που στοχεύουν σε αυτή, αλλά απλώς θα παλέψουν για την άνοδο. Εμείς όμως δεν μπορούμε να συζητάμε κάτι άλλο. Ζούμε στην περίοδο που ο Αρης αναδημιουργείται. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, αντιμετωπίζοντας την πίεση του κόσμου. Σε αυτό το σκεπτικό προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων».

Σχετικά με το τι διαπιστώνει να αλλάζει στις ημέρες του Κάμπος, είπε: «Αυτό που έχει αλλάξει περισσότερο είναι η ψυχολογία. Ο κύριος Κάμπος έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Προσωπικά, με έχει εκπλήξει. Νομίζω πως αποδεικνύεται η καλύτερη δυνατή επιλογή από τη στιγμή που αποχώρησε ο κύριος Καλαϊτζίδης. Κι αυτό διότι φροντίζει να είναι δίπλα σε οποιονδήποτε παίκτη, είτε έμπειρο είτε άπειρο. Περνάει έτσι το μήνυμα πως όλοι είναι σημαντικά κομμάτια της ομάδας και πως χρειάζονται. Δουλεύει με όλους. Έχει φέρει την εμπειρία μαζί του και κουβαλά διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία».

Σχολιάζοντας, τέλος, την παρουσία του κόσμου στο πλευρό της ομάδας, προσέθεσε: «Δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε τη στήριξη του κόσμου. Η ύπαρξη του κόσμου και το πόσο βοηθάει, έγκειται στην προσωπικότητα του κάθε παίκτη. Άλλον μπορεί να τον φορτώνει άγχος, άλλον να τον δίνει φτερά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Τοπαλίδης: «Μας λείπει η εμπειρία, θέλουμε ενίσχυση» (audio)

Ικανοποιημένος από τη μαχητικότητα των παικτών του Αρη, αλλά και προβληματισμένος από τη διαχείριση του αγώνα με τον Ακροπόταμο, εμφανίστηκε ο Γιάννης Τοπαλίδης. Ο τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων» μίλησε στο «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis.
Αναλυτικά όσα είπε:

Σε ένα πρώτο σχόλιο για τη νίκη επί του Ακροποτάμου τόνισε: «Οταν κερδίζει μια ομάδα, όλοι είναι χαρούμενοι. Όπως είχε πει και ο Ρεχάγκελ, η νίκη είναι αναντικατάστατη. Κρίνοντας τα πράγματα πιο ψύχραιμα, μετά από μια μέρα, υπάρχουν ασφαλώς πράγματα που δε σε αφήνουν ικανοποιημένο».

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα στοιχεία που δεν τον άφησαν ικανοποιημένο είπε: «Πρέπει να δούμε το αγωνιστικό κομμάτι. Μπήκαμε καλά στο ματς, υπερείχαμε και μπορέσαμε να προηγηθούμε. Κινδυνεύσαμε όμως στη συνέχεια, επειδή χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Μας πίεσε ο αντίπαλος, δεχθήκαμε και κόκκινη, τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Το στοιχείο όμως που μας άφησε 100% ικανοποιημένους όλους, ήταν η μαχητικότητα, που κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έχουμε να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα, τα οποία τα έχει καταλάβει και ο κύριος Κάμπος και θα δουλέψει πάνω σε αυτά».

Σε ερώτημα για το τι εννοούσε πως ο Αρης παίζει με ανορθόδοξο στιλ, υπογράμμισε: «Όταν πιέζεις έναν αντίπαλο και προσπαθείς να δημιουργήσεις ευκαιρίες πάντα με τον ίδιο τρόπο σε ένα παιχνίδι, είσαι ανορθόδοξος. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είναι άλλο να έχεις απλώς την κατοχή κι άλλο να δημιουργείς φάσεις μέσω της κατοχής της μπάλας. Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε ούτε χθες, ούτε με τη Δόξα».

Σχολιάζοντας το αν αυτό οφείλεται στον προπονητή ή στο υλικό της ομάδας είπε: «Η ομάδα θέλει σίγουρα ενίσχυση για να πετύχει την άνοδο στη Β’ εθνική. Το υλικό όμως δεν είναι και τόσο κακό ούτως ώστε να είμαστε πίσω στη βαθμολογία. Θα μπορούσαμε άνετα να ήμασταν αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση».

Σχετικά με την ψυχολογία της ομάδας, προσέθεσε: «Εμάς αυτό που μας λείπει είναι η εμπειρία. Στο διάστημα που προηγείσαι και ο αντίπαλος αυτονόητα θα πιέσει για να ισοφαρίσει, χρειάζεται ψυχραιμία. Να κρατήσεις τη μπάλα και να μη δημιουργήσει ο αντίπαλος φάσεις. Εμείς με την εμπειρία που έχουμε θα έπρεπε να μπορούμε να το κάνουμε. Να ελέγχουμε καλύτερα τα παιχνίδια».

Σε ερώτημα για το αν θα επιδιωχθεί η ενίσχυση και σχετικά με το αν υπολογίζονται οι Σανιά και Ν’ Λουντούλου υπογράμμισε: «Στην προπόνηση αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις. Πρέπει όμως να τους δούμε και στα παιχνίδια. Μέχρι σήμερα ασφαλώς και τους υπολογίζουμε. Ενίσχυση ασφαλώς θέλουμε, αλλά με έτοιμους παίκτες, όχι με παίκτες που θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Έχουμε κάνει προεργασία, συζητήσεις, αλλά προτού κινηθούμε για μεταγραφές, χρειάζεται συνεννόηση με διοίκηση και προπονητή.

Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να βγει η ομάδα. Πρέπει να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Η άνοδος είναι ο πρώτος στόχος. Εν συνεχεία, τους ταλαντούχους νέους παίκτες που διαθέτει η ομάδα, μπορεί να τους υπολογίζει και μελλοντικά».

Κρίνοντας συγκεκριμένα τη θετική παρουσία του Μαζουλουξή, υπογράμμισε: «Βοήθησε 100% την ομάδα με την παρουσία του. Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως όλη η ομάδα ήταν πολύ μαχητική, πάλεψε για 90 λεπτά κι αυτό μας άφησε ικανοποιημένους. Αυτό που είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια είναι πως επιτρέπεται να μην είσαι σε καλή μέρα, αλλά απαγορεύεται να μη μάχεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον Κάμπος επεσήμανε: «Είναι πολύ ωραίος τύπος. Έχουμε πολύ ευχάριστη συνεργασία, όχι μόνο με τον κύριο Κάμπος, αλλά με όλους στην ομάδα. Το πρεστίζ που διαθέτει ο Αρης, σου κάνει τη δουλειά πιο ευχάριστη. Όλοι και όλα θα κριθούν όμως εκ του αποτελέσματος».

Τέλος, αναφορικά με την Εθνική ομάδα και τις πολλές κλήσεις του Ρανιέρι, σχολίασε: «Θέλει να αλλάξει ορισμένα πράγματα, να παίξει πιο επιθετικά, αλλά όσα ζήτησε μέχρι τώρα, δεν του βγήκαν και υπήρξε μπέρδεμα. Προσωπικά εκτιμώ πως έπρεπε να εμπιστευτεί το ρόστερ του Μουντιάλ με ορισμένες μικρές αλλαγές. Από την άλλη, πιστεύω πως η επιλογή αξιοποίησης των παικτών που κέρδισαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι 100% σωστή. Έπρεπε ίσως να γίνει πιο νωρίς, ήταν κάτι που έλεγε και ο Ρεχάγκελ πως πρέπει να γίνει. Από κει και πέρα βέβαια, το τι θα συμβεί, εξαρτάται και από τη δική τους δουλειά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ METROPOLIS

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

«Πρώιμο να μιλάμε από τώρα για άνοδο»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη Αντώνης Καπνίδης και αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του Άρη Ακροποτάμου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την «πρώτη» Κάμπος: «Ο κ. Κάμπος μας έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το προηγούμενο ματς με τη Δόξα, δουλέψαμε πάνω σε αυτές τις παρατηρήσεις όλη την εβδομάδα, δουλέψαμε και στον τομέα της ψυχολογίας και ένα δείγμα αυτής της δουλειάς βγήκε και χθες στον αγωνιστικό χώρο».

Για τα στοιχεία που πέρασε στην ομάδα ο Βραζιλιάνος τεχνικός: «Μας τόνισε πως κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα προηγούμενα παιχνίδια είτε κερδίσαμε είτε όχι. Από εκεί και πέρα μας είπε ότι πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε αγώνα με πάθος και θέληση, καθώς μόνο έτσι θα πετύχουμε».

Για το αν ο Άρης θα πετύχει τον στόχο της ανόδου: «Σίγουρα το ρόστερ της ομάδας είναι το καλύτερο στην κατηγορία. Το θέμα, όμως, είναι να κυλήσουν καλά και τα αποτελέσματα, ώστε και εμείς οι παίκτες να νιώσουμε αυτήν την σιγουριά ενόψει και της συνέχειας. Από εκεί πέρα θεωρώ πως είναι πολύ πρώιμο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση, γιατί σε ένα πρωτάθλημα υπάρχουν πολλά εμπόδια. Σίγουρα ο Άρης είναι το μεγαλύτερο όνομα στην κατηγορία, όμως, σε έναν αγώνα παίζουν δύο ομάδες οπότε σε κάθε αγώνα κρίνεται ποιος είναι αυτός που θα κερδίσει και θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν μπορείς να το λες από την αρχή το ποιος θα βγάλει το πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητος. Γι’ αυτό λέω ότι είναι πολύ πρώιμο να μιλάμε από τώρα».
*Πηγή: metrosport.gr*