Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Φοφόνκα: «Του χρόνου ο Ηρακλής Super League» (AUDIO)

Ο Έντερσον Φοφόνκα μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ενθυμούμενος το επικό 2-3 στη Γερμανία επί της Καϊζερσλάουτερν. Μίλησε για τον «έρωτά» του με τον Ηρακλή που συνεχίζει να είναι… θερμός, τονίζοντας πως και τα παιδιά του είναι Ηρακλής και θέλει να ταξιδέψει μαζί τους στη Θεσσαλονίκη για να δουν από κοντά τι σημαίνει Ηρακλής!

Ο Βραζιλιάνος βετεράνος επιθετικός του Ημίθεου, βρίσκεται στην Ουρουγουάη (όπου ξεκινάει το καλοκαίρι…), προπονεί το επιθετικό κομμάτι των τμημάτων υποδομής της Defensor Sporting Club, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις στους «κυανόλευκους». Σε άπταιστα ελληνικά, αναφέρθηκε στον κόσμο, το Νίκο Παπαδόπουλο, την πορεία της ομάδας, τη μεταγραφή του Καρλίνιος, το 2-3 επί της Καϊζερσλάουτερν και το ενδεχόμενο να βοηθήσει την ομάδα.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη στη Γερμανία 3-2 επί της Καϊζερσλάουτερν θυμήθηκε:

«Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά θα ήταν μεγαλύτερη αν θα περνούσαμε εμείς. Νομίζω ότι τότε αξίζαμε κάτι καλύτερο γιατί και στο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο που χάσαμε με 3-1 ήμασταν καλύτεροι, αλλά είχαμε ατυχία. Είχαμε παίξει καλύτερα, είχαμε ένα αυτογκόλ… Στη Γερμανία είχαμε πάει χωρίς άγχος γιατί ξέραμε όλοι ότι θα περνούσε η Καϊζερσλάουτερν.

Είχαμε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς βάλαμε τα γκολ στο τέλος του αγώνα. Αν είχαμε σκοράρει νωρίτερα 5-10 λεπτά με τον Κωνσταντίνου θα μπορούσαμε να πάρουμε εμείς την πρόκριση μέσα στη Γερμανία. Θα είχαμε και την ψυχολογία. Μέχρι το 2-1 είχαμε ευκαιρίες αλλά όχι το γκολ.

Είχαμε κι εμείς πολύ καλή ομάδα τότε, παίκτες με ποιότητα αλλά μεγαλύτερη ομάδα ήταν η Καϊζερσλάουτερν. Κανένας δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να πάμε και να κερδίσουμε στη Γερμανία, αλλά το κάναμε».

Για τον τωρινό Ηρακλή σχολίασε:

«Παρακολουθώ την ομάδα και βλέπω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι ο κόσμος είναι συνέχεια μαζί με την ομάδα. Είναι σημαντικό ότι με τον νέο πρόεδρο ήρθαν ποδοσφαιριστές με ποιότητα που μπορούν να βοηθήσουν. Η ομάδα δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχε λύσεις. Είναι πιο καλά ο Ηρακλής, τα τέσσερα ματς που νίκησε η ομάδα δεν είναι τίποτα ακόμα. Έχει πολύ δρόμο η ομάδα και πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά της, όπως και να συνεχίζει να τη στηρίζει ο κόσμος. Πιστεύω ο Ηρακλής του χρόνου θα παίζει στη Super League, όπως το θέλουν όλοι οι Ηρακλειδείς».

Για τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Παπαδόπουλο, είπε:

«Παίξαμε αντίπαλοι με το Νίκο όταν ήταν στον Άρη. Είναι ένα σοβαρό παιδί, δεν ξέρω πως κάνει προπονήσεις, δεν τον έχω παρακολουθήσει. Σαν ποδοσφαιριστής πάντως ήταν ένα πολύ καλός παίκτης. Θα δώσει την εμπειρία του στα παιδιά. Την ομάδα τη φτιάχνουν όλοι μαζί. Προπονητής, παίκτες, διοίκηση, κόσμος. Όλοι. Πιστεύω ο Ηρακλής έχει κάτι καλό φέτος και μπορεί να κάνει το βήμα».

Για τη δουλειά του στο ποδόσφαιρο και το ενδεχόμενο να ερχόταν στον Ηρακλή τόνισε:

«Είχα διαβάσει κάτι τέτοιο. Δουλεύω στη Defensor Sporting Club, είμαι χαρούμενος εδώ, έχω τρία παιδιά, αν κάποιος με πάρει τηλέφωνο τώρα δεν μπορώ να έρθω εκεί να βοηθήσω. Στο μέλλον όμως κάτι θέλω να κάνω κι εγώ για να δω τον Ηρακλή ψηλά πάλι. Όλοι ξέρετε ότι την αγαπάω την ομάδα, όχι μόνο στα λόγια. Αν στο μέλλον έχω μια ευκαιρία να βοηθήσω τον Ηρακλή, έχω μια ανοικτή πόρτα και θέλω να τιμήσω τα τέσσερα χρόνια που πέρασα στην ομάδα».

Σχετικά με το κομμάτι στο οποίο ασχολείται στη Defensor Sporting Club είπε:

«Στη Defensor Sporting Club δουλεύουμε τις ακαδημίες Κ-20 ως Κ-15. Κάθε μέρα δουλεύουμε μια κατηγορία για τους επιθετικούς, προσπαθώ να τους περάσω την εμπειρία που είχα. Είχα μιλήσει και ήθελαν βοήθεια για τους επιθετικούς και το κάνω. Είναι κάτι που μου αρέσει και θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με τα παιδιά».

Ερωτηθείς αν τον πλησίασε κανείς από τον Ηρακλή μήπως βρεθεί κάποιος παίκτης για την ομάδα, απάντησε:

«Μόνο παλιότερα, όταν η ομάδα ήταν ακόμα στη Super League, είχα μιλήσει με τον Πουρσανίδη και είχα φέρει τον Καρλίνιος. Μόνο σ’ αυτή την περίπτωση. Μετά έφυγε ο Πουρσανίδης, μετά έριξαν την ομάδα στη Δ’ Εθνική. Δεν μίλησα με κανέναν. Πέρσι ήρθα Θεσσαλονίκη, ήταν μπερδεμένη κατάσταση στη διοίκηση. Μπορούμε να το δούμε αυτό. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ στην περίπτωση του Καρλίνιος, είχα δώσει μάλιστα λεφτά, γιατί τα παιδιά ήταν απλήρωτα. Έκανα τη δουλειά του μάνατζερ στην περίπτωση αυτή, αλλά δεν πήρα ούτε ένα ευρώ. Το έκανα για να βοηθήσω τον Ηρακλή».

Για το αν τώρα στη Defensor Sporting Club υπάρχει κάποια καλή περίπτωση, είπε:

«Είναι μια ομάδα που έχει έξι παίκτες στην Κ-20 στην Εθνική η κ-17 έχει επτά παίκτες στην Εθνική. Πούλησε 3 παίκτες στην Τορίνο και τη Μπρίζ. Κάνει καλή δουλειά με ωραίο αθλητικό κέντρο με 6-7 γήπεδα που βγάζει παίκτες. Πήγε στα ημιτελικά στο Copa Libertadores πέρσι, με 80% παίκτες από τις ακαδημίες της. Κάθε χρόνο 2-3 παίκτες πηγαίνουν στην Ευρώπη. Ο Αλβάρο Περέιρα που παίζει στη Lazio, ο Ντιέγκο Πέρεζ της Bologna, ο Κάσερες που είναι στη Juventus, ο Μάξι Περέιρα της Benfica… όλοι έπαιζαν μαζί μου όταν σταμάτησα, τώρα έφυγαν στην Ευρώπη. Είναι παίκτες από την Ακαδημία της ομάδας. Ο Ταυλαρίδης, ο Κυριαζής, ο Βέλλιος, ο Παπαζαχαρίας ο Παπαστεριανός όλα αυτά τα παιδιά από τις ακαδημίες του Ηρακλή βγήκαν. Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα, δεν γίνονται αυτά σε 6 μήνες-1 χρόνο».

Κλείνοντας ο «Φοφο» είπε: «Θέλω να φέρω τα παιδιά μου να τους δείξω τη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή. Είναι Ηρακλειδείς! Η Ακαδημία μου στη Βραζιλία έχει σήμα το «Η» του Ηρακλή και λέγεται Hercules 9, που είχα στη φανέλα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ METROPOLIS


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: