Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η τύχη στα χέρια της

Έστω κι αν χρειάστηκε να οδηγήσει τη διαδικασία στο τάι-μπρέικ, η Εθνική βόλεϊ των ανδρών κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βρετανίας με 3-2 στο Ηράκλειο στο δεύτερο τουρνουά των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ασταθής στην απόδοσή της η ελληνική ομάδα έδωσε το δικαίωμα στους Βρετανούς να «χτυπήσουν» τον αγώνα, μπόρεσε όμως στη συνέχεια να ανεβάσει την απόδοσή της, κρατώντας πλέον την τύχη στα χέρια της, αναφορικά με τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του 2011.

Τα σετ: 23-25, 25-13, 22-25, 25-15, 17-15

Νέμεθ: Προτεραιότητα μου η Λίβερπουλ

Την επιστροφή του στην Λίβερπουλ έθεσε ως προτεραιότητα του ο Κρίστιαν Νέμεθ με δηλώσεις του στην ουγγρική ιστοσελίδα, «stop.hu».Ο νεαρός άσος υπογράμμισε πως θα αποφασίσει για το μέλλον του στις αρχές Ιουνίου, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν.
«Προτεραιότητα μου είναι η Λίβερπουλ. Στις αρχές Ιουνίου θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Τότε θα ξέρω αν θα επιστρέψω στην ομάδα. Δεν αποκλείω την περίπτωση της ΑΕΚ», είπε αρχικά ο Νέμεθ και πρόσθεσε:
«Η ΑΕΚ με θέλει, αλλά δεν μπορώ να πω στην παρούσα φάση ότι 100% θα συνεχίσω».

Δουλειά και στόματα κλειστά στον Ολυμπιακό

Καθόλου λόγια και πολλή δουλειά είναι το σύνθημα που επικρατεί στον Ολυμπιακό ενόψει του δεύτερου τελικού με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (30/5, 21:45GR) στο ΣΕΦ. Η απαγόρευση δηλώσεων συνεχίζεται και ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τους παίκτες του σκέφτονται μόνο το πως θα ισοφσρίσουν τη σειρά.

"Ότι είχα να πω το είπα την Τετάρτη μετά το παιχνίδι. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο", τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο επίσημο site του ΕΣΑΚΕ, όταν κλήθηκε να κάνει δηλώσεις, ενώ κανείς παίκτης δεν μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής (30/5).

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι που κατσάδιασαν τους παίκτες, δεν πήγαν το Σάββατο (29/5) στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν την τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από τον δεύτερο τελικό. Οι παίκτες, πάντως, έδειξαν διάθεση για δουλειά, ώστε ο Ολυμπιακός να δείξει πως η τραγική εμφάνιση της Τετάρτης (26/5) ήταν απλώς μία κακή παρένθεση.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέβασε στροφές και ακολούθησε ακόμη μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, αλλά δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Εφόσον, όμως, συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε πιθανότατα να είναι έτοιμος για τον τρίτο τελικό.

Αυτός ο Ναδάλ μπορεί και τελικό…

Δύο ώρες και 28 λεπτά χρειάστηκαν στον Ράφαελ Ναδάλ για να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Λέιτον Χιούιτ και να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Ρολάν Γκαρός.Ο Ισπανός τενίστας δυσκολεύτηκε αρκετά από το Νο28 της κατάταξη, ωστόσο αγωνιζόμενος όπως μόνο εκείνος ξέρει κατάφερε να πάρει τρία δύσκολα σετ, φτάνοντας δια πυρός και σιδήρου στο τελικό 3-0 (6-3, 6-4, 6-3).

Το παιχνίδι στο κατάμεστο «Philippe Chatrier» ήταν αμφίρροπο με τον Αυστραλό να μην τα παρατάει σε κανένα σημείο, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Ο Ναδάλ ωστόσο, αν και… ίδρωσε κατάφερε να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες ενθυμούμενος τον παλιό καλό του εαυτό πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση εκεί που τον περιμένει ο Βραζιλιάνος Τόμας Μπελούτσι (Νο 24 του ταμπλό).

Βέβαια, ο 24χρονος Ισπανός με εμφανίσεις σα τη σημερινή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και μοιάζει έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή του γαλλικού όπεν μετά το… αναγκαστικό διάλλειμα του 2009.

Ανέβηκε στην Τσάμπιονσιπ η Μίλγουολ

Με μεγάλη νικήτρια την Μίλγουολ ολοκληρώθηκε ο αποψινός τελικός της αγγλικής League One που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 73 χιλιάδων θεατών.Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 1-0 της Σουίντον και κέρδισαν το εισιτήριο της ανόδου στην Τσάμπιονσιπ από την οποία φέτος υποβιβάστηκαν οι Πιτερμπόρο, Πλίμουθ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε από τον αρχηγός της Μίλγουολ, τον Πολ Ρόμπισον που σκόραρε στο 39ο λεπτό και χάρισε την νίκη-άνοδο στην ομάδα του νοτιοανατολικού Λονδίνου. Οι άλλες δύο ομάδες που προβιβάσθηκαν στην Τσάμπιονσιπ είναι η Νόριτς και η Λιντς.

Μεγάλη επίδοση η Πέρρα στο τριπλούν

Η Αθανασία Πέρρα έκλεψε τις εντυπώσεις στα "Παπαφλέσσεια", που διεξήχθησαν το Σάββατο (29/05) στην Καλαμάτα. Έκανε 14μ61 στο τριπλούν, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερη για φέτος στον κόσμο, την δεύτερη καλύτερη για φέτος στην Ευρώπη και την πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Curva Nord: "Ευγνωμοσύνη στον Μουρίνιο"

Τώρα που το διαζύγιο του Ζοζέ Μουρίνιο με την Ιντερ επισημοποιήθηκε, οι φανατικοί της ομάδας έκριναν ότι ήρθε η στιγμή να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα πρόσφερε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Με ανακοίνωσή της η “Curva Nord” τόνισε τα εξής: “Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας για τον προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο. Οδήγησε τη δοξασμένη ομάδα μας σε μεγάλους θριάμβους και το κυριότερο συμπεριφέρθηκε πάντα χωρίς υποκρισία. Επιπλέον κατάφερε να αντιμετωπίσει την υποκρισία των ΜΜΕ αλλά και γενικότερα της εξουσίας του ποδοσφαίρου”.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: “Ολα όσα έκανε θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας για πάντα. Εβαζε πάντα σε προτεραιότητα το συμφέρον της Ιντερ”.

Παπασταθόπουλος: Το μυαλό σε Εθνική και Τζένοα

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια γύρω από το μέλλον του.Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον Έλληνα διεθνή έτοιμο να αφήσει τη Τζένοα για χάρη της Παλέρμο.

Ο ίδιος ωστόσο, έβαλε τέλος στο θέμα, τονίζοντας μάλιστα, πως ουδέποτε έκανε σχετικές δηλώσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως το μυαλό του βρίσκεται στην Εθνική ομάδα και στη Τζένοα.
«Σχετικά με δηλώσεις και τοποθετήσεις μου που δημοσιεύονται τις τελευταίες μέρες, δηλώνω ότι ουδέποτε έκανα την παραμικρή δήλωση σχετικά με τις φήμες και τα σενάρια που αφορούν το όνομά μου. Το μόνο που έχω να δηλώσω, είναι ότι είμαι ποδοσφαιριστής της Τζένοα και έχω ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα μου. Αυτή την περίοδο στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο η Εθνική ομάδα και η προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παπασταθόπουλος στον «ΝοvaΣΠΟΡ FM».

Οριακά για Μουντιάλ ο Μπάρι

Ένα πολύτιμο εργαλείο του ενδέχεται να στερηθεί από την μεσαία γραμμή της Εθνικής Αγγλίας ο Φάμπιο Καπέλο.Ο Γκάρεθ Μπάρι είναι ακόμα τραυματίας από το –καταστροφικό για την Μάντσεστερ Σίτι- παιχνίδι με την Τότεναμ τον Μάιο και ακόμα δεν είναι σε θέση να προπονηθεί. Αν λείψει από το Π.Κ θα πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος στα 23 ματς που είχε υπό την ευθύνη του, ως τώρα, τα «λιοντάρια», τον ξεκίνησε βασικό στα 19.

Μάλιστα ο Καπέλο θεωρεί δεδομένο πως ο μέσος των «σίτιζενς» δεν θα είναι σε θέση να προλάβει την πρεμιέρα της ομάδας του, στις 13 του μηνός εναντίον των ΗΠΑ. Τόνισε ωστόσο, πως αν η ανάρρωση του από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, καθυστερήσει περισσότερο, θα αποχωρήσει από την αποστολή.

«Ο Γκάρεθ Μπάρι καλυτερεύει, ο γιατρός λέει ότι είναι καλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον τελευταίο έλεγχο. Ύστερα από αυτό, θα αποφασίσουμε αν θα βρίσκεται μαζί μας στην Νότια Αφρική. Θα έρθει αν μπορεί να προπονηθεί κανονικά, μετά το παιχνίδι με τις ΗΠΑ. Αν χρειαστεί να αργήσει περισσότερο, δεν θα έρθει μαζί μας», ισχυρίστηκε ο «Δον Φάμπιο».

Παράσημο το Μουντιάλ

Ο Κώστας Κατσουράνης επισήμανε πως η συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντιάλ είναι... παράσημο για όλους και ότι τα δύο... κλειδιά για την πορεία της είναι το να έχει καλή φυσική κατάσταση αλλά και ταχυδύναμη.

Ο... λεγεωνάριος πλέον της Εθνικής μας, Κώστας Κατσουράνης, αναφέρεθηκε σε τοποθετήσεις του, στην Ελλάδα, στο φιλικό με την Β. Κορέα αλλά και σε αυτό με την Παραγουάη και στο Μουντιάλ. Έκανε λόγο για:

Την αντιμετώπιση των ΜΜΕ ως προς την Εθνική: Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Παίζουμε για την Ελλάδα, την Εθνική και την οικογένειά μας. Πηγαίνουμε στην γιορτή του Μουντιάλ, εκπροσωπώντας την χώρα μας. Τα ΜΜΕ θα κρίνουν το πότε θ' ασχοληθούν μαζί μας.

Την προετοιμασία: Η προετοιμασία είναι τέλεια. Έχουμε πράγματα, που μας έλλειπαν άλλες φορές. Πήραμε το Euro το 2004, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα προκριθούμε εύκολα. Πλέον έχουμε ανέσεις και πράγματα που έχουν και οι άλλες ομάδες.

Τον ίδιο και τους άλλους έμπειρους παίκτες: Πλέον είμαστε μία πεντάδα παικτών με εμπειρία (σ.σ. Χαλκιάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Χαριστέας). Έχουμε αναλάβει τον ρόλο να εξηγήσουμε στους υπόλοιπους τι εστί Εθνική ομάδα. Όλοι μας δουλεύουμε πολύ καλά για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Το αν θα παρουσιαστεί στην συνέχεια η Εθνική καλύτερη σε σχέση με το φιλικό με την Β. Κορέα: Ναι, πιστεύω ότι είμαστε σε πιο καλό επίπεδο. Με την Β. Κορέα ήμασταν πιασμένοι. Την Τετάρτη παίζουμε μ' έναν σκληρό αντίπαλο και θα είναι ένα καλό τεστ. Το φιλικό με την Β. Κορέα θα μας βοηθήσει πολύ. Πήραμε μία άποψη για το ασιατικό ποδόσφαιρο, που έχει παίκτες, που παίζουν γρήγορα.

Το φιλικό με την Παραγουάη: Πρέπει το παιχνίδι να το πάμε στο δικό μας τέμπο και τον δικό μας ρυθμό. Θα πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας και ν' αξιοποιήσουμε την επιθετική δυστοκία των αντιπάλων μας. Μπροστά θα παίξουμε με τον γνωστό τρόπο για να πετύχουμε το γκολ.

Το αν είναι ανησυχητικό το ότι δέχθηκε η Εθνική δύο γκολ από την Β. Κορέα: Δεν νομίζω. Απλά έτυχε να δεχθούμε 2 γκολ. Η άμυνά μας είναι καλή. Κλείνουμε τους χώρους καλά. Τα γκολ μπήκαν σε φιλικό. Σ' ένα παιχνίδι όπου θα έχουμε ανάγκη από τους βαθμούς θα είμαστε πιο προσεκτικοί.

Τα... κλειδιά ενόψει του Μουντιάλ: Θέλουμε να είμαστε πολύ δυνατοί στην φυσική κατάσταση και να έχουμε καλό ρυθμό στο παιχνίδι μας. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο η ταχυδύναμη. Είναι ένα βασικό στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Άμα έχει καλή φυσική κατάσταση η ομάδα θα είναι πολύ ανταγωνιστική. Αν έχουμε αυτά τα δύο στοιχεία τότε θα είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω πως έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Το τι σημαίνει για τον ίδιο και την Εθνική το Μουντιάλ: Για μένα σημαίνει τα πάντα αυτό το Μουντιάλ. Πήγα σε 2 Euro και τώρα πάω σε ένα Μουντιάλ. Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι θα είναι μία μεγάλη στιγμή για την Εθνική και για εμάς. Όλοι περιμένουμε με αγωνία να πάμε και να μετάσχουμε στην μεγάλη γιορτή. Η συμμετοχή μας στο Μουντιάλ είναι ένα... παράσημο για την Εθνική και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γεωργάτος: «Λαμόγια και τσατσορουφιάνοι»

Νέες αιχμές κατά πάντων στον Ολυμπιακό άφησε ο Γρηγόρης Γεωργάτος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.«Το έλεγα τόσο καιρό, ευτυχώς που βγαίνουν σιγά σιγά και ένας ένας. Και υπάρχουν και άλλοι που, αν ξέρατε τα μισά που κάνουν, θα τρελαινόσασταν, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος, θα βγουν γιατί πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν μέσα από τις επιτυχίες που είχαμε. Ανύπαρκτοι, λαμόγια, τσατσορουφιάνοι. Η βροχή έφτασε, την καταιγίδα όμως δεν είδατε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος των ερυθρολεύκων.

Τέλος ο Κονσεϊσάο από τον ΠΑΟΚ

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί από το μεσημέρι του Σαββάτου (29/5) ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Την ξαφνική απομάκρυνση του από τη διοίκηση του Δικεφάλου ανακοίνωσε η ΠΑΕ, τονίζοντας πως αποφασίστηκε από κοινού να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Ο πορτογάλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τους Ζαγοράκη, Βρύζα και Σάντος για τη στενή συνεργασία που είχαν αυτά τα 2,5 χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα, αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής.

Η συνάντηση, στην οποία αποφασίστηκε και η λύση της συνεργασίας του Κονσεϊσάο με τον ΠΑΟΚ, έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (29/5) μεταξύ των Ζαγοράκη, Βρύζα και φυσικά του ίδιου. Η απομάκρυνσή του προκάλεσε έκπληξη, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως του χρεώνεται η μη αποτελεσματική τακτική στο θέμα Ζόρζε Κόστα.

ΠΑΟΚ: Κερδίσαμε ένα καινούριο φίλο
Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο της με τον Sergio Conceicao και αποφασίστηκε από κοινού να μην ανανεωθεί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον μέχρι πρόσφατα αρχηγό και μετέπειτα Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία της τελευταίας τριετίας.

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ο ΠΑΟΚ υπήρξε ο τελευταίος σταθμός ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή και η αφετηρία μιας νέας καριέρας για τον ίδιο. Ευχόμαστε στη νέα του διαδρομή να έχει τις ίδιες και μεγαλύτερες επιτυχίες από αυτές που πέτυχε ως ποδοσφαιριστής.

Αισθανόμαστε ότι πάνω απ' όλα ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν καινούριο φίλο.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ"

Κονσεϊσάο:Το αποφασίσαμε από κοινού
Ο Κονσεϊσάο από την πλευρά του δήλωσε: "Μετά από 2,5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ πήραμε από κοινού την απόφαση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας.

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί ένα σημαντικότατο κομμάτι της καριέρας μου για πολλούς λόγους. Εδώ τελείωσα μια γεμάτη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, εδώ ξεκίνησα και μια καινούρια καριέρα στο ποδόσφαιρο που ελπίζω να μου προσφέρει ανάλογες συγκινήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ που με έκανε κομμάτι του, τους συμπαίκτες μου, τον κ. Santos και όλο το επιτελείο της ομάδας. Ευχαριστώ και τους εκπροσώπους του Τύπου που με εξέπληξαν με την παρουσία τους στην Κοϊμπρα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους για την συνεργασία που είχαμε. Ασφαλώς θα ήθελα ξεχωριστά να ευχαριστήσω τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα, με τους οποίους είχαμε ιδιαίτερα στενή συνεργασια όλα αυτά τα χρόνια και αποκτήσαμε μια πάνω απ' όλα ιδιαίτερα φιλική σχέση".

Sergio Conceicao

Mυστηριώδης και σοβαρός τραυματισμός για τον Αντόνιο Μπουένο

Μυστήριο καλύπτει τον τραυματισμό του Αντόνιο Μπουένο ο οποίος νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με πολλαπλά τραύματα, κυρίως στην σπονδυλική στήλη. Η ομάδα του παίκτη, η Χουβεντούτ Μπανταλόνα, εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία όμως αρκείται στα απολύτως απαραίτητα. Δεν περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο παίκτης, ούτε δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τον τόπο. Αναφέρει απλώς ότι αυτός έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι του αθλητή.

Πρόστιμο στον Artest λίγες ώρες μετά το νικητήριο καλάθι

Λίγες ώρες μετά το buzzer beater που πέτυχε κόντρα στους Suns και χάρισε τη νίκη στους Lakers, o Ron Artest προσγειώθηκε απότομα.

Στην προπόνηση της επόμενης ημέρας ο άσος των Lakers άργησε να δώσει το παρών για περίπου μισή ώρα και η ομάδα δεν του χαρίστηκε. Του επέβαλλε το σχετικό πρόστιμο, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός και έδειξε ότι η πειθαρχία είναι πάνω από όλα.

Αλλωστε με προπονητή τον Phil Jackson o Αrtest δεν θα έπρεπε να περιμένει τίποτα διαφορετικό.

Τρίτη σερί πολ ποζίσιον για Ουέμπερ

Ο Μαρκ Ουέμπερ θριάμβευσε και στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης παίρνοντας την 3η του σερί πολ ποζίσιον και την 4η συνολικά φέτος.Ετσι, ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull και ο Λούις Χάμιλτον με McLaren θα ξεκινήσουν από την πρώτη σειρά τον αγώνα της Κυριακής (30/5). Από την τρίτη σειρά θα πάρουν εκκίνηση οι Mercedes των Νίκο Ρόσμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ στην τέταρτη σειρά θα βρεθούν οι Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Renault) και Φελίπε Μάσα (Ferrari).

Εκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Φερνάντο Αλόνσο στο Q2. O ισπανός οδηγός της Ferrari θα ξεκινήσει την κούρσα από την 12η θέση.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Γουέμπερ, Red Bull, 1:26.295
2. Χάμιλτον, McLaren, 1:26.433
3. Φέτελ, Red Bull, 1:26.760
4. Μπάτον, McLaren, 1:26.781
5. Σουμάχερ, Mercedes, 1:26.857
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:26.952
7. Κούμπιτσα, Renault, 1:27.032
8. Μάσα, Ferrari, 1:27.082
9. Πετρόφ, Renault, 1:27.430
10. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:28.122
11. Σούτιλ, Force India
12. Αλόνσο, Ferrari
13. Ντε λα Ρόσα, Sauber
14. Μπουεμί, Toro Rosso
15. Μπαρικέλο, Williams
16. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
17. Χούλκενμπεργκ, Williams
18. Λιουίτζι, Force India
19. Τρούλι, Lotus
20. Κοβαλάινεν, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Σένα, HRT
23. Ντι Γκράσι, Virgin
24. Τσάντχοκ, HRT

Θέλει Μπέκαμ η Γουεστ Χαμ

Tον Ντέϊβιντ Μπέκαμ θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της η Γουέστ Χαμ σύμφωνα με δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του συλλόγου, Ντέϊβιντ Σάλιβαν που τόνισε ότι ο σούπερσταρ της Μίλαν θα ήταν μία «δυνατή» προσθήκη στο ρόστερ των «Σφυριών». Έντονη κινητικότητα παρουσιάζουν τα μεταγραφικά θέματα της Γουέστ Χαμ, αφού η ιδιοκτησία του βρετανικού συλλόγου μετά την πρόταση που έχει καταθέσει στον Τιερί Ανρί φαίνεται να εξετάζει και την περίπτωση απόκτησης του Ντέϊβιντ Μπέκαμ από την Μίλαν.

Συγκεκριμένα, ο Σάλιβαν που πλέον είναι συνιδιοκτήτης μαζί με τον Ντέϊβιντ Γκολντ τόνισε στην Daily Mail τα εξής:

«Θα ήθελα πολύ τον Μπέκαμ. Θα ανεβάσει το πρεστίζ της ομάδας ενώ και ο ίδιος διατηρεί σπίτι στο Λονδίνο. Αν η Μίλαν δεν τον θέλει και πάλι θα ήθελα να προσπαθήσουμε να τον φέρουμε στο Άπτον Παρκ».

Ετό: Να πάρει τον… Γκουαρντιόλα ο Μοράτι

Ακρως… ρηξικέλευθη είναι η πρόταση του Σάμουελ Ετό για τον αντικαταστάτη του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ίντερ, καθώς προέτρεψε τον Μάσιμο Μοράτι να πάρει τον Πεπ Γκουαρντιόλα!«Ο Πεπ είναι από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ο Μοράτι θα έκανε εξαιρετική επιλογή αν μπορούσε να τον φέρει στο Μιλάνο», είπε ο Καμερουνέζος φορ των «νερατζούρι» σε συνέντευξη του στην «Gazzetta dello Sport».

Έτοιμος για αποβολή ο Αβραάμ

Στην πιο «σκληροτράχηλη» δεκάδα παικτών που θα αγωνιστούν στο προσεχές Μουντιάλ στη Νότια Αφρική, βρίσκεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Εκ των υποψηφίων για αποβολή ο στόπερ του Ολυμπιακού. Απίστευτο και όμως... μουντιαλικό. Μία λίστα με διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα αποβολής στο Μουντιάλ δημοσίευσε νορβηγική ιστοσελίδα. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και ο αμυντικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Χαρακτηριστικά όσα αναφέρονται για τον τέως αμυντικό του Άρη:

«Του αρέσει να προκαλεί τους αντιπάλους του με το σκληρό παιχνίδι του και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί. Είναι ένας παίκτης που ασφαλώς μισούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ». Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως στη λίστα με τα φαβορί (!) για κόκκινη κάρτα συμπεριλαμβάνεται και ένας παραγωγικός παίκτης, ο Αυστραλός κεντρικός χαφ της Εβερτον, Τιμ Κέιχιλ». Αναλυτικά οι δεκάδα:

1.Αβραάμ Παπαδόπουλος/στόπερ/Ελλάδα/Ολυμπιακός 2.Ενρίκε Βέρα/αμυντικό χαφ/Παραγουάη/Λίγκα Κίτο 3.Αρτούρο Βιδάλ/αριστερό μπακ χαφ/Χιλή/Λεβερκούζεν 4.Γκάρι Μεδέλ/στόπερ/Χιλή/Μπόκα Τζούνιορς 5.Ντάνι Σίτου/στόπερ/Νιγηρία/Μπόλτον 6.Τζόρτζιο Κιελίνι/στόπερ/Ιταλία/Γιουβέντους 7.Τιμ Κέιχιλ/κεντρικό χαφ/Αυστραλία/Εβερτον 8.Ματζίντ Μπουγκέρα/στόπερ/Αλγερία/Ρέιντζερς 9.Βάλτερ Σαμουέλ/στόπερ/Αργεντινή/Ιντερ 10.Ντιέγκο Λουγκάνο/στόπερ/Ουρουγουάη/Φενέρμπαχτσε

Παπασταθόπουλος: "Επιλογή μου η Παλέρμο"


Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος... Ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, δήλωσε πριν από μέρες, ότι ένας από τους αμυντικούς της ομάδας θα εξαργυρωθεί. Η Παλέρμο έχει ήδη κάνει μια διερευνητική πρόταση και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είναι κάτι παραπάνω από θετικός στο να αλλάξει φανέλα, όπως δήλωσε στην "Ilgiornaledisicilia".

"Ξέρω ότι η Παλέρμο ενδιαφέρεται πολύ για μένα και αυτό με κάνει περήφανο. Στη Γένοβα είμαι καλά, αλλά η δουλειά μας τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα περιπλέκεται από συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ. Οι Σικελοί, από την άλλη, θα συμμετάσχουν του χρόνου στην Ευρώπη και αυτή είναι μια πραγματικότητα την οποία θα ήθελα να αντιμετωπίσω. Ο μάνατζέρ μου θα συναντηθεί με την Τζένοα την επόμενη εβδομάδα και γνωρίζει ποια είναι η επιθυμία μου. Αν αποφασίσουν να με πουλήσουν, η Παλέρμο θα είναι η μοναδική μου επιλογή", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ.

Μάλιστα ο μάνατζέρ του Φραντσέσκο Μουζάρα δήλωσε στο "reterete24": "Οι δυο ομάδες μιλούν, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω. Μελλοντικά πιθανότατα να υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε κάτι να πούμε".

Περιμένοντας την ανακοίνωση


Ο τεχνικός του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, δίνει οδηγίες Πολύ δύσκολα θα χαλάσει αυτή η δουλειά. Ο Παύλος Δερμτιζάκης θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος. Μετά από τις χθεσινές εξελίξεις, ο τεχνικός από την Καβάλα, που συνεργάστηκε με τον Πανθρακικό και μάλιστα δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα της Κομοτηνής, αναμένεται στην Τούμπα.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Δερμιτζάκης και ο ΠΑΟΚ θα οριστικοποιήσουν την συνεργασία τους μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι τη Δευτέρα -δεν αποκλείεται και σήμερα- θα προκύψει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει στον Πανθρακικό έναν ποδοσφαιριστή και ίσως ένα χρηματικό ποσό για να καλύψει τη ρήτρα των 150 χιλιάδων ευρώ που υπάρχει για την αποδέσμευση του Δερμιτζάκη. Κάπως έτσι θα κλείσει το κεφάλαιο Πανθρακικός που φαίνεται ότι θα προτιμήσει τον Μάκη Χάβο για αντικαταστάτη του Δερμιτζάκη.

Ο 41χρονος τεχνικός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όλα τα ζητήματα που αφορούν την επικείμενη συνεργασία του με την ομάδα. Ο Δερμιτζάκης ταξίδεψε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, όσο και με τους Βρύζα-Κονσεϊσάο. Με τους Βρύζα και Κονσεϊσάο συζήτησε κυρίως θέματα που αφορούν συνολικά την ομάδα και την στελέχωση του τεχνικού τιμ.

Ναι μεν, αλλά..." του Αγκουέρο για Μέσι


Ο Σέρχιο Αγουέρο πανηγυρίζει το γκολ του σε βάρος της Βολιβίας Τον κίνδυνο να τα... περιμένουν όλα στην Εθνική Αργεντινής από τον Λιονέλ Μέσι, επισήμανε ο Σέρχιο Αγκουέρο. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, μιλώντας στην "Ole", έπλεξε το εγκώμιο του άσου της Μπαρτσελόνα και συμπαίκτη του στο Μουντιάλ, όμως πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες στην Εθνική και πως δεν θα πρέπει όλη η ομάδα να δουλεύει για έναν ποδοσφαιριστή.

"Ο Λίο είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που με μια ενέργειά του μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα. Είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε στην ομάδα, όμως κάνουμε λάθος όταν εξαρτιόμαστε από αυτόν. Στην ομάδα υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες, που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες. Θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, για να βοηθήσουμε έτσι κι αυτόν τον εκπληκτικό ποδοσφαιριστή", είπε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός άσος, ο οποίος μαζί με την ομάδα του θα βρεθεί αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Τέλος από τη Βιγιαρεάλ ο Ιμπαγάθα


Ο Ιμπαγάθα πανηγυρίζει με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ Την απόφαση να μην προβεί στην επέκταση της συνεργασίας της με τον Αριελ Ιμπαγάθα ανακοίνωσε σήμερα η Βιγιαρεάλ. Αυτό σημαίνει ότι ο 33χρονος Αργεντινός μέσος θα είναι ελεύθερος από τον επόμενο μήνα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Ο Ιμπαγάθα εντάχθηκε στο "κίτρινο υποβρύχιο" το 2008 από τη Μαγιόρκα, ωστόσο, ποτέ δεν βρέθηκε στις πρώτες επιλογές των εκάστοτε προπονητών. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ανάλογη θα είναι η στάση της διοίκησης και με τα συμβόλαια των βετεράνων, Τσάβι Βέντα και Ρομπέρ Πιρές.

Επεισόδια στη Λαμία



Επεισόδια στη Λαμία Αναστατώθηκε πρωί-πρωί η συνήθως ήσυχη πόλη της Λαμίας από τους 200 περίπου οπαδούς του ΠΑΟΚ που επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ που βρίσκονται στη οδό Καραϊσκάκη, κοντά στην ιστορική Πλατεία Λαού. Γύρω στις 7.30 τέσσερα τουριστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης "αποβίβασαν" οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι σύμφωνα πάντα με πηγές της Αστυνομίας κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη και κουκούλες έφτασαν στο κέντρο της Λαμίας και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΑΕΚ.

Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της 'Ένωσης", που βρίσκονταν στα γραφεία (οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο της πόλης). Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.

Τελικά, οι συγκρούσεις περιορίστηκαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και η Δημοτική Αρχή, εξέφρασαν την ανησυχία τους για αναζωπύρωση των επεισοδίων. Όλα αυτά για τους ημιτελικούς αγώνες handball που θα γίνουν στις 3 το απόγευμα στο Χαλκιοπουλειο αθλητικό κέντρο της Λαμίας.


Κοτρωνιάς: "Πρωτοφανή επεισόδια για την πόλη μας"
Την ανησυχία του για τα επεισόδια που σημειώνονται στη Λαμία, όπου θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο το φάιναλ φορ του χάντμπολ ανδρών, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κοτρωνιάς. Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν οι αγώνες αν η Αστυνομία και η Ομοσπονδία δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο κ. Κοτρωνιάς μιλώντας στον "Sentra 103,3", τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι πρωτοφανή επεισόδια για την πόλη μας. Οργανωμένες ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συγκρούονται. Η Αστυνομική διεύθυνση αν και είχε δώσει την άδειά της, αδυνατούσε να ελέγξει την κατάσταση. Απ' ό,τι μου είπαν, ζήτησαν ενίσχυση η οποία δεν ήρθε και προσπαθούν με δικά τους μέσα να ελέγξουν την κατάσταση. Φαίνεται ότι έχουν ελέγξει τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ και τους οδηγούν στο γήπεδο, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι. Δεν έχω ενημέρωση για τραυματίες".

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει το φάιναλ φορ, απάντησε: "Υπάρχουν δεσμεύσεις. Εμείς φέρουμε την Αστυνομία προ των ευθυνών της. Αν η Αστυνομία και η Ομοσπονδία πιστεύουν πως μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, ας γίνει ο αγώνας. Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν δεν θα γίνει. Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, εφόσον τις τηρήσουν και οι υπόλοιποι. Αλλιώς δεν θα γίνει το φάιναλ φορ".

111 εκ. Ευρώ για μεταγραφές η Μ. Γιουνάιτεντ

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/alex_2010_5_29_9_6_33_b.jpgΤο ποσό των 111 εκ. Ευρώ θα έχει στη διάθεση του για μεταγραφές το καλοκαίρι ο Άλεξ Φέργκιουσον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αρχή έγινε την Παρασκευή όταν η οικογένεια Γκλέιζερ με ανακοίνωση της διέψευσε τα σενάρια για πώληση της Γιουνάιτεντ, βάζοντας τέλος στις φήμες που θέλουν τους Αμερικανούς να έχουν συμφωνήσει για παραχώρηση των μετοχών τους.

Μια ημέρα μετά ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Τζιλ, αποκάλυψε σε αγγλικά ΜΜΕ, πως ο Άλεξ Φέργκιουσον το καλοκαίρι θα έχει στη διάθεση του 111 εκ. Ευρώ για να τα ξοδέψει όπως εκείνος επιθυμεί.

"Ο κόσμος λέει ότι ο Άλεξ κρατάει τα χρήματα που έχουμε γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν πως έχουμε για ξόδεμα 111 εκ. Ευρώ.

Το θέμα λοιπόν δεν είμαστε εμείς, αλλά τι θέλει να κάνει ο Φέργκιουσον. Αν θέλει μπορεί να τα επενδύσει όλα σε παίκτες, εγκαταστάσεις και το γήπεδο. Είναι δική του επιλογή".

Μουρίνιο:"Θέλω να προπονήσω τον Ρούνεϊ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/mo/mourinho_2010_5_29_10_56_12_b.jpgΤην επιθυμία του να προπονήσει τον Γουέιν Ρούνεϊ εξέφρασε ο Ζοζέ Μουρίνιο με δηλώσεις του σε Ισπανικά ΜΜΕ. Από την Παρασκευή το βράδυ ο 47χρονος τεχνικός μπορεί να αισθάνεται και επίσημα ως μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού Πέρεθ και Μοράτι τα βρήκαν σε όλα για την μετακίνηση του Πορτογάλου στην "βασίλισσα". Μάλιστα την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του Μουρίνιο.

Μια ημέρα αργότερα, με δηλώσεις του ο Μουρίνιο τόνισε πως θέλει να προπονήσει τον Γουέιν Ρούνεϊ, όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί.

"Θέλω να το πω γιατί ξέρω πως είναι αδύνατο. Θα ήθελα πολύ να προπονήσω τον Γουέιν Ρούνεϊ, τόσο για το ταλέντο του, όσο και για τον επαγγελματισμό του. Όμως ο σερ Άλεξ μπορεί να κοιμάται ήσυχος, καθώς κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί".

Το προτελευταίο βήμα...


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης Ο Δερμιτζάκης θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ και αυτό πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Μάλιστα, όπως αναφέρεται. ο Θόδωρος Ζαγοράκης ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Πανθρακικός για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον Καβαλιώτη τεχνικό.

Ο Ζαγοράκης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Δερμιτζάκη στη συνομιλία του με τον Θόδωρο Σαββάκη. Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός για τις τελικές συζητήσεις μεταξύ Ζαγοράκη και Δερμιτζάκη. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, μέσα στο σαββατοκύριακο, να προκύψουν οι επίσημες ανακοινώσεις και οι δύο πλευρές να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία τους.

Tenorio-Στοίχημα...Δυάδα διημέρου με φόντο την άνοδο...

Επιμέλεια-Τenorio


Την καλησπέρα μού στη παρέα.


Mέτριο το πρόγραμμα τού Σαββατοκύριακου λίγοι οί αγώνες λίγες καί οί επιλογές των σημείων. Συνολικά έχω ξεχωρίσει 4 σημεία από όλο το διήμερο καί πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε.


Huesca - Real Betis (2)

Νίκη την περασμένη αγωνιστική γιά την ομάδα της Huesca πέρασε με σκόρ 1-2 μέσα από την έδρα της ουραγού καί υποβιβασμένης Castellon.Αυτή η νίκη πάντως ήταν η πρώτη μετά από 3 σερί ήττες.Γενικά η φόρμα της δεν λέει καί σπουδαία πράμματα καθώς εντός έδρας προέρχεται από 3 σερί ήττες δεχόμενη μάλιστα 7 γκόλ.Τα αποτελεσματά της δείχνουν ότι στα εκτός έδρας τα πηγαίνει καλύτερα καθώς παίζει πιό απελευθερωμένα σε σχέση με τα εντός έδρας.

Σε αγωνιστική άνοδο η Betis πέτυχε δεύτερη σερί νίκη επί της πρωτοπόρου Real Sosiedad καί πλέον βρίσκεται μιά ανάσα από την πολυπόθητη άνοδο στην Primera Division.Με το ξεκίνημα τού δευτέρου γύρου τα πάει πάρα πολύ καλά καθώς μετρά μόλις 2 ήττες σε 17 αγώνες.Πολύ βελτιωμένη καί στα εκτός έδρας παιχνίδια αφού παραμένει γιά 8 σερί αγώνες αήττητη.

Βαθμολογική ανάγκη γιά διαφορετικούς λόγους έχουν καί οί δύο ομάδες, προσωπικά θα δώσω όμως ένα προβάδισμα στούς φιλοξενούμενους .Θεωρώ ανώτερη καί σε καλύτερη φόρμα την Betis πού πάει φούλ γιά άνοδο.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Betis σε απόδοση (2.20)


Padova - Brecia (2)

Tελευταία αγωνιστική στη Serie B Ιταλίας.

Βαθμολογικά ενδιαφερόμενες καί οί δύο ομάδες.

Η Padova παίζει την επιβιωσή της καί η Brescia διεκδικεί την απευθείας άνοδο στα μεγάλα σαλόνια τού Campionato.

Η Padova σε περίπτωση ανάλογα καί με τα άλλα αποτελέσματα μπορεί να πέσει απευθείας πού είναι καί το χειρότερο σενάριο γιά τούς γηπεδούχους η να παίξει στα μπαράζ παραμονής η βέβαια να σωθεί απευθείας, κάτι πού φαντάζει ίσως δύσκολο.

Σε εκπλικτική κατάσταση η Brescia η οποία μετρά 4 σερί νίκες καί βρίσκεται με το ένα πόδι στην Serie A..Βέβαια ανεβένει καί σε περίπτωση ήττας αν δεν κερδίσει η Cezena.Σε κάθε περίπτωση όμως όπως καί νά ΄χει η Brescia θα μπεί στο παιχνίδι γιά να καθαρίσει την άνοδο. Έχει τα φόντα καθώς σε όλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν η καλύτερη ομάδα.Σε όλο το δεύτερο γύρο σε 20 αγώνες έχει γνωρίσει μόλις 3 ήττες.Ενώ παραμένει για 10 σερί παιχνίδια αήττητη.

Φόρμα ,ψυχολογία, καλύτερη ομάδα, νίκη καί άνοδος. Επιλογή το διπλό της Brecia σε απόδοση (2.00)


Τα παραπάνω δύο σημεία θα είναι καί οί βασικές μού επλογές γιά το διήμερο.

Βασική δυάδα διημέρου με : Betis - Brecia



Eπίσης προσοχής αξίζουν σε δευτερεύοντα έτσι στοιχήματα τα παρακάτω σημεία.


Marienham - Helsinki (2)

Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα η Marienham η οποία βρίσκεται ουραγός στην τελευταία θέση τού βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 βαθμούς σε 6 παιχνίδια.Διαθέτει την χειρότερη επίθεση καί άμυνα τις κατηγορίας με απολογισμό τερμάτων 3-10.Γιά το πρωτάθλημα προέρχεται από δύο λευκές ισοπαλίες με αντιπάλους της Oulu καί Jaro.Η Marienham είναι ομάδα χωρίς μεγάλες αρετές πού θα παλέψει αποκλειστικά γιά την σωτηρία της.

Δεν τα πήγε καλά στα δύο τελευταία της παιχνίδια γιά το πρωτάθλημα η Helsinki η οποία ηττήθηκε με σκορ 3-1 μέσα στην έδρα της Honka καί έφερε ισοπαλία εντός με την ομάδα της Lahti.Mεσοβδόμαδα νίκησε εντός έδρας γιά το Κύπελλο την Honka με σκόρ 3-0 έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.Γενικά σε πρωτάθλημα καί κύπελλο μετρά 4 νίκες 2 ισοπαλίες καί 1 μόλις ήττα στα τελευταία της 6 παιχνίδια.Αρκετά παραγωγική επιθετικά καθώς έχει πετύχει 15 τέρματα στα παιχνίδια αυτά.

Παράδοση : Σε 12 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας με αντίπαλο την Marienham, η Helsinki δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα.Μάλιστα στα τελευταία πέντε παιχνίδια μετρά 4 νίκες καί 1 ισοπαλία, αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκόλ.

Kαμιά φορά λέμε γιά τον ΟΠΑΠ καί γινόμαστε μετά κακοί ,εντελώς πραγματικά άλλο παιχνίδι βάση απόδοσης η τιμή τού Helsinki στο εξωτερικό, πείτε μου παρακαλώ πού 1,75 καί πού 2,15 . To έχω πεί πολλές φορές πρωσοπικά το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων .Όπως καί νάχει πάντως οί φιλοξενούμενοι διαθέτουν ανώτερη καί πιό έμπειρη ομάδα καί έχουν κατ΄εμέ προβάδισμα νίκης.

Θα προτιμήσω το διπλό τού Helsinki σε απόδοση (2.15)



Guarani - Sao Paulo (2)

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Guarani στο πρωτάθλημα καθώς έχασε εκτός έδρας με σκόρ 3-1 από την ομάδα της Santos.Καλούτσικες εμφανίσεις πραγματοποιούν οί γηπεδούχοι στο ξεκίνημα τού πωταθλήματος η οποιοί παρουσιάζουν μαχητικότητα στα παιχνίδια τους.Η αλήθεια πάντως είναι πως παρά την μαχητικότητα τούς υστερούν σε ποιότητα.

Δύο σερί νίκες γιά την Sao Paulo χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκόλ.Νίκες επί δυνατών αντιπάλων όπως είναι η Internacional καί η Palmeiras.Σαφώς ανώτερο σύνολο οί φιλοξενούμενοι έχουν προβάδισμα απέναντι στην Guarani.

Παράδοση : Σε 7 αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας η Sao Paulo μετρά 7 σερί νίκες επί της Guarani, τέσσερις γιά το Εθνικό πρωτάθλημα καί οί τρείς γιά το πρωτάθλημα Paulista.


Θα ρισκάρω στο διπλό της Sao Paulo σε απόδοση (2.05)



Kαλά να είστε ,καλά να περνάτε , τα σέβη μού...

"Σφήνα" του Παναθηναϊκού για Ζεοβάνι!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ge/geovanni_2010_5_29_9_46_37_b.jpgΔημοσίευμα από την Αγγλία κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον μέσο της Χαλ Ζεοβάνι, τον οποίο έχει στο στόχαστρο της και η ΑΕΚ. Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Αγγλία, ήθελαν την ΑΕΚ να τα έχει βρει σε όλα με τον Βραζιλιάνο μέσο της Χαλ Ζεοβάνι.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με την Daily Mail, στο κόλπο της απόκτησης του 30χρονου άσου έχει μπει για τα καλά και ο Παναθηναϊκός, που προσφέρει στην αγγλική ομάδα το ποσό των 450.000 Ευρώ.

Η Χαλ από την πλευρά της θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, αφού έχει υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Μένει να δούμε πια θα είναι η αντίδραση των πράσινων στο δημοσίευμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια διάψευση.

Αποχωρεί από την εθνική ο Παρκ


Ο Παρκ πέτυχε το γκολ της νίκης στο Ολντ Τράφορντ Την εκτίμηση ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής θα είναι και το τελευταίο της καριέρας του, έκανε ο αρχηγός της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Guardian". Ο 29χρονος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το σημαντικό για την εθνική ομάδα της χώρας του θα είναι να ανανεωθεί για το Μουντιάλ του 2014.

"Το 2014 θα είμαι 33 ετών. Είναι πολύ σημαντικό για την εθνική ομάδα της χώρας μου, οι νέοι παίκτες να αποκτήσουν εμπειρίες και να ωριμάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε παίκτες της δικής μου ηλικίας να αποσυρθούν στον πάγκο. Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύω ότι το εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το τελευταίο μου", είπε ο Παρκ, ο οποίος δεν έκρυψε ότι νιώθει στις πλάτες του το βάρος για την αγωνιστική εικόνα της εθνικής ομάδας της χώρας του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

"Είμαι κι εγώ άνθρωπος και νιώθω πίεση από τους γύρω μου για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα στον όμιλο. Όμως από την άλλη είμαι χαρούμενος γιατί, όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία, είχα όνειρο να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου. Και τώρα όλοι περιμένουν να δείξω την αξία μου. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Συνεχίζει στη Σεβίλλη ο Ρενάτο


Ο Ρενάτο χάρισε τη νίκη στη Σεβίλλη Στο δυναμικό της Σεβίλης έως και το 2012 θα βρίσκεται ο Ρενάτο. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ισπανικό σύλλογο γι' ακόμη ένα χρόνο, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες. Ο διεθνής άσος της "σελεσάο" εντάχθηκε στο ρόστερ της Σεβίλης το 2004, όταν και "μετακόμισε" από τη Σάντος, έναντι 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Σεβίλη κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας την παρελθούσα σεζόν, ενώ κατέκτησε την τέταρτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα, η οποία της χάρισε το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

«Όχι» Θανάση, την Τετάρτη ο πρόεδρος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d844ff7bb5842daa4fb6adeabf6b8134_L.jpg?1275061685?1275061685?1275061685Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε την προεδρία και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε νέο ΔΣ που θα γίνει την Τετάρτη! Πανό και συνθήματα υπέρ του Πατέρα και κατά του Τζίγγερ από 1000 οπαδούς του Παναθηναϊκού. Νέο ΔΣ την Τετάρτη!

Δύο προτάσεις για την θέση του προέδρου έγιναν κατά την διάρκεια του σημερινού ΔΣ! Η πρώτη ήταν του Γιώργου Νίκα προς τον Νικόλα Πατέρα, η πλευρά του τελευταίου όμως δήλωνε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος και αρνήθηκε.

Η δεύτερη αφορά τον Θανάση Γιαννακόπουλο, με τον Γιάννη Ξυλά να τον προτείνει όμως η απάντηση του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ήταν χαρακτηριστική: «Όχι, όχι, όχι, αυτό δεν πρόκειται να γίνει»!

Πλέον, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη στο νέο ΔΣ που θα γίνει. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει κλίμα πως μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα και να επιτευχθεί ακόμα και αυτό που φαντάζει δύσκολο, η παραμονή δηλαδή του Πατέρα στην προεδρία. Και αυτό γιατί η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έφερε καμία αντίρρηση στην πρόταση Νίκα για την επαναφορά του Πατέρα.

«Φοράω παντελόνια»

Όταν βγήκε έξω ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε μία αναταραχή από τον κόσμο, ο οποίος εκείνη την στιγμή φώναξε «όποιος μας προδώσει θα το μετανιώσει». Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν δέχθηκε να γίνει πρόεδρος τόνισε πως «με πρότεινε το Δ.Σ, για να πάρω τη θέση του προέδρου, αλλά εγώ δεν δέχθηκα γιατί είμαι άντρας και φοράω παντελόνια. Εγώ έχω οκάδες καρύδια». Πριν μιλήσει μια γιαγιά, οπαδός του Παναθηναϊκού, τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και του είπε «θέλουμε πρόεδρο τον Πατέρα και προπονητή τον Νιόπλια».

«Μπαμ» με Πελεγκρίνι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0f738cad9946e7aaa0e77d72d2dff30c_L.jpg?1275104424?1275104424?1275104424Στην λίστα για τους υποψηφίους προπονητές στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το ενδιαφέρον με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, προστέθηκε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Γκανιάν για τη θέση του τεχνικού ηγέτη στην ομάδα ο τέως κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η λίστα στον Ολυμπιακό που απαρτίζεται από προπονητές προκειμένου ένας εξ αυτών να αναλάβει τα καθήκοντα της τεχνικής ηγεσίας είναι έτοιμη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σαφέστατα είναι το νούμερο ένα φαβορί ωστόσο όσο δεν απαντάει θετικά ο Βάσκος, οι Πειραιώτες έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και άλλα ονόματα.

«Φουλάρει» για Πελεγκρίνι

Στη λίστα των υποψηφίων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό βρίσκεται το όνομα του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Χιλιανός τεχνικός απολύθηκε πριν από μερικές ημέρες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία περιληπτικά είχε μία σχετικά κακή σεζόν, «αναγκάζοντας» την διοίκηση της ομάδας να δώσει τα ηνία στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Μάλιστα το γεγονός επιβεβαιώνει και ο μάνατζερ του Λατίνου τεχνικού Χουάν Φίχερ, ο οποίος επικοινώνησε με τους Πειραιώτες και τους είπε: «Μπορώ να σας φέρω τον Πελεγκρίνι. Έχω συζητήσει μαζί του αυτό το ενδεχόμενο και τον ενδιαφέρει η προοπτική να εργαστεί στον Ολυμπιακό».

Παράλληλα, το κασέ του 56χρονου Πελεγκρίνι είναι ανάλογο με εκείνο του τέως τεχνικού των κόκκινων, Ζίκο και δεν ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Χιλιανός έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την πορεία που είχε στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πελεγκρίνι είναι το γκραν φαβορί για την ανάληψη του πάγκου των Πειραιωτών στη λίστα με τους υποψηφίους.

Το Who is Who του

Ο Πελεγκρίνι γεννήθηκε στις 16/9/1956 στο Σαντιάγο της Χιλής. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην πατρίδα του και στη συνέχεια πήγε στο Εκουαδόρ. Έπειτα ακολούθησε η Σαν Λορέντζο και μετά η Ρίβερ Πλέιτ. Από το 2004 έως και το 2009 δούλεψε στη Βιγιαρεάλ ενώ τη φετινή σεζόν εργάστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σταθμός στην καριέρα μου ο Άρης»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1ee7b6294c6f843dd29a3a9d695118f8_L.jpg?1275102760?1275102760?1275102760Σταθμό της καριέρας του χαρακτηρίζει την θητεία του στον Άρη ο Δημήτρης Πρίφτης, με το νέο τεχνικό της Καβάλας να αναφέρεται και στην συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο πρώην άμεσος συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο των «κίτρινων» μίλησε στον «ΑΡΗΣ FM» για...

... την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Καβάλας:

«Ηταν μια πολύ ευχάριστη συγκυρία. Αναλαμβάνω έναν ρόλο τελείως διαφορετικό, τον ρόλο του πρώτου προπονητή που έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις. Ηταν μια ευχάριστη εξέλιξη για μένα και αποφάσισα να πάρω την ευκαιρία να δικαιώσω κάποιους ανθρώπους που με πίστεψαν».

... την «προαγωγή» του σε χεντ-κόουτς:

«Αυτό είναι κάτι που δεν αισθάνομαι ότι θα είχε γίνει νωρίτερα. Νιώθω πιο έτοιμος τώρα, νιώθω ότι έχω αρκετές εμπειρίες για να τρέξω μια ομάδα και να την βοηθήσω στην Α1. Εχω ένα οπλοστάσιο εμπειριών που μου δίνει τα απαραίτητα εχέγγυα».

... την θητεία του στον Άρη:

«Ηταν σταθμός για μένα ο Αρης. Λειτούργησε θετικά για να έχω την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ηταν μεγάλη ευκαιρία να εργαστώ σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Πέρα από τα αποτελέσματα τα οποία φέρνει μια ομάδα, μεγάλη ομάδα σημαίνει ιστορία, κόσμος, ανθρώπινο δυναμικό. Πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω που χαρακτηρίζουν μια ομάδα ως μεγάλη, τα έχει με το παραπάνω ο Αρης».

... το τι κρατάει από την θητεία του στους «κίτρινους»:

«Κρατάω την εμπειρία μιας δύσκολης κατάστασης που ζήσαμε όλοι. Κρατάω τις ανθρώπινες σχέσεις. Εχω πολύ καλούς φίλους στην ομάδα του Αρη. Κρατάω αναμφίβολα την ευκαιρία να συνεργαστώ με δυο πολύ καλούς προπονητές. Ηταν για μένα σχολείο να μάθω και να δοκιμαστώ σε νέα πράγματα».

... την συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ:

«Θα μπορούσα με μια λέξη να την χαρακτηρίσω υπέροχη συνεργασία. Ο κ. Μπλατ είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι ελεύθερος. Να μη νιώθεις ανασφαλής, να εκδηλώσεις την σκέψη σου. Εχει μια διαφορετική κουλτούρα, πολύ σημαντική για μένα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει αναστολές, είναι εκφραστικός. Εύχομαι στο μέλλον να ξανασυνεργαστούμε».

... το θέμα της παραμονής του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Ξέρω ότι στο μυαλό του το θέμα είναι ανοιχτό. Κάναμε συζητήσεις για την επόμενη χρονιά και τι θα μπορούσαμε να κτίσουμε. Όμως παίζουν και κάποια άλλα πράγματα ρόλο. Υπάρχουν διοικητικές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν για να φτάσει η ΚΑΕ στο θέμα του προπονητή. Εχω μια πολύ καλή σχέση με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ολες αυτές τις μέρες είχαμε επικοινωνία και όταν συμφώνησα να πάω στην Καβάλα ήταν από τους πρώτους που κάλεσα για να του το πω».

Υπογράφουν «Λύμπε», Δέλλας.

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_oxUWBtr1xs.jpgΑπό Δευτέρα θα υπάρξουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μεταγραφικές εξελίξεις για την ΑΕΚ, καθώς τότε θα κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας τις τελικές τους κινήσεις.Οι Μπάγεβιτς, Αδαμίδης και Γκρέταρσον επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους και μιλάνε για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν στα μεταγραφικά. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν και εκτιμούν, πως από τη νέα εβδομάδα, ίσως να μπορούν να προβούν και σε ανακοινώσεις.

Σίγουρα οι Έλληνες…

Οι δύο επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ, αναμένεται να είναι η οριστική συμφωνία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και μετέπειτα με τον Τραϊνό Δέλλα. Προτεραιότητα αποτελεί βέβαια ο πρώην επιθετικός της Άιντραχτ, με τον οποίο δεν αποκλείεται και μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξει νέα συνάντηση. Ο «Λύμπε» εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα του έχουν πει οι ιθύνοντες της ομάδας, ενώ παρακολουθεί στενά και τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Λυμπερόπουλος, δεν τον ενδιαφέρουν τόσα τα χρήματα που θα πάρει από την Ένωση, όσο οι συνθήκες που θα συναντήσει στον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, μετά την συμφωνία με τον «Λύμπε» η ΑΕΚ θα… τρέξει και την υπόθεση του Δέλλα. Μέχρι στιγμής οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» είναι σίγουροι, πως στη νέα συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα, θα μπορέσουν να «κλείσουν» το θέμα. Μάλιστα, εκτιμούν πως, αν πει το «ναι» ο Λυμπερόπουλος, τότε και ο Δέλλας θα είναι πιο… εύκολος.

Αρης-Πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου οι Μενδρινός και Βελλίδης

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_k0V4MxVlRS.jpgΠολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με την ΠΑΕ Άρης βρίσκονται οι Κώστας Μενδρινός και Μάρκος Βελλίδης.Αμφότεροι έχουν δείξει ότι συμφωνούν με τις προτάσεις που τους κατέθεσαν οι 'κίτρινοι' και οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών η ανακοίνωσή τους από την ΠΑΕ.

Δύο προσθήκες Ελλήνων παικτών στο ρόστερ του συλλόγου, στην προσπάθεια της διοίκησης να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα.

Φωτο Ημέρας

Καλο καλοκαιρι...............

Πολύκαρπος: "Nα υπάρξει συσπείρωση"

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/656361_b.jpgΟ πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Δήμος Πολύκαρπος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ θα εγκρίνει τον φάκελο της "κυανόλευκης" ΠΑΕ. Στην αρχική του τοποθέτηση στο Αθλητικό Metropolis ο κ. Πολύκαρπος στην προσπάθεια που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες από την Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής τόνισε: «Η νέα διοίκηση υπέγραψε μια τιτάνια προσπάθεια για το φάκελο και τα χαρτιά.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη και είναι άνθρωποι που ξέρουν κάποια πράγματα. Ο κύριος Γκεσόπουλος είναι επί των οικονομικών πολύ καλός οικονομολόγος. Ο κύριος Τάκης είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί, όπως και ο κύριος Δημητρίου.

Κάνουν μια προσπάθεια κόντρα στο χρόνο. Προσπαθούμε κι εμείς όσο μπορούμε να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας, γνωρίζοντας τα πράγματα και τις καταστάσεις που υπήρχαν εκείνη την περίοδο γιατί αυτοί οι άνθρωποι τώρα μπήκαν. Ένας είναι ο στόχος, να υπάρξει συσπείρωση για να βγει η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως τη Δευτέρα θα την πάρει.

Από εκεί και πέρα η διοίκηση με ηρεμία, έχοντας την αποδοχή του κόσμου να λειτουργήσει, να τρέξει την ομάδα. Από εκεί και πέρα μπορώ κι εγώ να μιλήσω για όλα τα πεπραγμένα. Έγιναν λάθη, αλλά καμία κλοπή. Τι νόημα θα έχουν όλα αυτά, αν δεν πάρει ο Ηρακλής την άδεια;».

Κι όσο για το που εντοπίζεται το πρόβλημα είπε: «Το πρόβλημα εντοπίζετε στο ότι αυτή είναι μια διαδικασία που αναφέρεται στα πεπραγμένα μέχρι 31/12, που βεβαιώνονται μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Δεν υπήρχαν καλές καταστάσεις μέχρι τότε, εκείνη την περίοδο συσπειρώθηκε ο κόσμος και η ομάδα σώθηκε. Πέτυχε τον στόχο της, πέρασε αυτό τον σκόπελο. Οι αδειοδοτήσεις πέρυσι δίνονταν τέλη Ιουνίου και τώρα λόγω του Μουντιάλ, έπρεπε να δοθούν τώρα.

Οι άνθρωποι κυνηγούν να μαζέψουν μια σωρεία εγγράφων από παίκτες που είτε είναι στο εξωτερικό, είτε σε διακοπές. Έχουν κάνει τη νύχτα – μέρα. Πάνε στην επιτροπή και τους λένε λείπει αυτό το χαρτί. Θα τα πάρουν τα χαρτιά που θέλει η επιτροπή τη Δευτέρα. Ξέρουμε τι λείπει».

Στην Ελλάδα ο Άλαν Κένεντι

http://www.sport24.gr/ast/cov/ke/keneddy_b.jpgΤην ευκαιρία να γνωρίσουν τον Αλαν Κένεντι θα έχουν οι Ελληνες φίλαθλοι καθώς ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ θα έρθει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (31/5) όπου και θα παραμείνει για τρεις ημέρες.Ο Κένεντι θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία τη Δευτέρα το βράδυ όπου και θα τον υποδεχτούν μέλη του συνδέσμου Thessaloniki Branch Liverpool.

Την επομένη (1/6) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στις 12:00 στον εκθεσιακό χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου, ενώ στις 17:00 στον ίδιο χώρο ο Κένεντι θα υπογράψει αυτόγραφα και θα φωτογραφεί με φίλους της ομάδας.

Το ίδιο θα συμβεί και την Τετάρτη (2/6) στο στο χώρο της έκθεσης του Μουσείου από τις 17:00 έως τις 20:00, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα αναχωρήσει για το Λίβερπουλ.

Ο 55χρονος Αλαν Κένεντι φόρεσε την φανέλα των "ρεντς" 251 φορές από το 1978 έως το 1985, σκοράροντας 15 τέρματα. Αγωνίζονταν ως δεξιός οπισθοφύλακας πανηγυρίζοντας με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο 6 Πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Αγγλίας, αλλά και 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών (1981, 1984).

ΠΑΟΚ "Δεν συναντήθηκε με Ζαγοράκη ο Δερμιτζάκης"

http://www.sport24.gr/ast/cov/te/teo0909_b.jpgΑπό την ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαψεύδουν συνάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη με τον Παύλο Δερμιτζάκη όμως ο υποψήφιος προπονητής του Δικεφάλου συναντήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες με τους Κονσεϊσάο και Ζήση Βρύζα.Ο Eλληνας τεχνικός συζήτησε με τον αντιπρόεδρο και τον τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα και φάνηκε έτοιμος για να αναλάβει.

Βέβαια ακόμα δεν υπάρχει επίσημα κάποια συμφωνία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει μία και καλή το θέμα.

Άλλωστε οι διοικούντες του συλλόγου θέλουν να ανακοινώσουν όσο το συντομότερο το όνομα του νέου προπονητή για να «τρέξουν» τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Δια χειρός Πιρς στον τελικό οι Σέλτικς

http://www.sport24.gr/ast/cov/ce/celtics_2010_5_29_8_29_49_b.jpgΟι Μπόστον Σέλτικς νίκησαν με 96-84 τους Ορλάντο Μάτζικ και περιμένουν τον αντίπαλο τους στον τελικό του NBA, που θα προκύψει από το ζευγάρι των Λέικερς με τους Σανς. Τελικά δεν έγινε η μεγάλη έκπληξη με την ανατροπή του αιώνα στο NBA, αφού οι Σέλτικς επικράτησαν στο γήπεδο τους με 96-84 των Μάτζικ για τους τελικούς της Ανατολής και πήραν το ένα εισιτήριο για τον τελικό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μπόστον ήταν ο Πιρς που πραγματικά τα έκανε όλα (31π, 13ρ, 5ασ). Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν στην δεύτερη περίοδο, όμως ότι πέτυχαν το γκρέμισαν στην τρίτη, όπου και άνοιξε η ψαλίδα του σκορ.

Ο Χάουαρντ για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός (28π, 12ρ), όμως όταν ξύπνησα οι Ορλάντο ήταν ήδη αργά. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, πως οι Σέλτικς πέρασαν για δεύτερη φορά στον τελικό μέσα σε τρία χρόνια.

Τα στατιστικά των δυο ομάδων

Ορλάντο Μάτζικ: Λέβις(7π, 8ρ, 2ασ), Μπερνς(1π, 2ρ, 1ασ), Χάουαρντ(28π, 12ρ), Κάρτερ(17π, 7ρ, 3ασ),Νελσον(11π, 1ρ,4ασ), Γουίλιαμς(5π, 2ρ, 1ασ), Ριντικ(7π, 1ρ, 2ασ), Πιέτρους(7π), Μπας, Γκορτατ(1π, 2ρ, 2ασ)

Μπόστον Σέλτικς: Γκαρνέτ(10π, 5ρ, 2ασ), Πιρς(31π, 13ρ, 5ασ), Πιερκινς(2π, 7ρι, 2ασ), Ρόι Άλεν(20π, 4ρ, 1ασ), Ρόντο(14π, 3ρ, 6ασ), Γουάλας,Τόνι Άλεν, Ρόμπινσον(13π, 2ρ, 2ασ), Ντέιβις(6π, 7ρ)

Στη Ρεάλ ο Μουρίνιο, αλαλούμ με την αποζημίωση της Ιντερ

http://www.contra.gr/images/m/mourinho-2405_m.jpgΤο ταξίδι του Φλορεντίνο Πέρεθ στην Ιταλία ήταν καταλυτικό και ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί κι επισήμως παρελθόν για την Ιντερ, ή με διαφορετική ανάγνωση, ο Πορτογάλος είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.Ο πρόεδρος των "μερέγκες" πραγματοποίησε ταξίδι αυθημερόν για να κλείσει τη συμφωνία. Στο Μιλάνο έφτασε στις 12:00 τοπική ώρα και αμέσως συναντήθηκε με ιθύνοντες των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι διαπραγματεύσεις έφεραν αποτέλεσμα και η τελική συμφωνία αναφέρει ότι το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε το συμβόλαιο (η ρήτρα συγκεκριμένα) δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον εν το συνόλω της.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής ιταλικά και ισπανικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι ο Πέρεθ είχε πείσει τον ιδιοκτήτη της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, να αποδεχθεί το μισό ποσό της ρήτρας, ήτοι 8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και με αυτήν ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το σίριαλ της μετακίνησης του Μουρίνιο.

Οταν, όμως, ήρθε η ώρα της Ιντερ να τοποθετηθεί για το ραντεβού των δύο ανδρών, άλλαξαν τα δεδομένα. "Στο τέλος μιας περιόδου, η Ρεάλ τίμησε εξ ολοκλήρου τη ρήτρα. Θα τιμήσει μία δέσμευση που δεν είχε η ίδια, αλλά ο Μουρίνιο. Φυσικά και ήταν κάπως ντροπιαστική στιγμή, αφού η Ρεάλ δεν είχε γνώση της κατάστασης, αλλά εμείς είχαμε", δήλωσε ο Μοράτι, ρίχνοντας το "γάντι" στον Μουρίνιο.

Η συμφωνία, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, προβλέπει ότι η Ρεάλ θα καταβάλλει 10 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα έξι θα αποδωθούν με διαφορετικό τρόπο, είτε με παίκτες, είτε με δανεισμούς. Σημειώνεται ότι η Ιντερ χρωστά ακόμα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του Γουέσλεϊ Σνάιντερ το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ η Ρεάλ και ο Μουρίνιο "καλοβλέπουν" τον Μαϊκόν, η τιμή του οποίου, στο πλαίσιο της... καλής σχέσης των δύο ομάδων, μπορεί να εκτοξευθεί για την αποπληρωμή της ρήτρας του Πορτογάλου.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Πέρεθ έκανε τη δήλωσή του ("δεν θα πληρώσω 16 εκατομμύρια") πραγματικότητα, ο Μουρίνιο ("πρόεδρε, δεν θα πληρώσεις εσύ") όχι, αλλά όπως και να 'χει ο μοναδικός "σκόπελος" στην πρόσληψη του Πορτογάλου από τους Μαδριλένους ξεπεράστηκε και πλέον μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο του για τη νέα Ρεάλ.

Ο πρόεδρος των "μερέγκες" αναχώρησε στις 17:00 ώρα Ιταλίας για Μαδρίτη, όταν και ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις, και ο Μουρίνιο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα τη Δευτέρα (31/5 14:00) από τη νέα του ομάδα.

Φέρνει Ντιόπ στην Αθήνα η ΑΕΚ, αδράνεια στις πωλήσεις

http://www.contra.gr/images/m/diop_270510_m.jpgΣτην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί την Τρίτη (28/5), σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Η ΑΕΚ θα φέρει τον 32χρονο Σενεγαλέζο ώστε να διεξαχθούν οι τελικές συζητήσεις, με την ελπίδα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία."Αγκάθι" αποτελεί το συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ με την Πόρτσμουθ, με τον αγγλικό σύλλογο να στέλνει μήνυμα πως δεν ξεπουλάει τον ποδοσφαιριστή, παρότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Οι "κιτρινόμαυροι" ψάχνουν φόρμα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αφού ο Ντιόπ αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων του συλλόγου, που θεωρούν ότι μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο σε όλη τη μεσαία γραμμή. Εξάλλου με την απόκτησή του είναι σύμφωνοι τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, όσο ο τεχνικός διευθυντής, Αρναρ Γκρέταρσον, ο γενικός αρχηγός, Βασίλης Δημητριάδης και φυσικά ο προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το ζήτημα που καίει την ΑΕΚ είναι η πλήρης στασιμότητα που παρατηρείται στον τομέα της πώλησης ποδοσφαιριστών που είναι ικανοί να φέρουν χρήματα στα ταμεία. Για τους Νάτσο Σκόκο, Ραφίκ Τζιμπούρ και Ισμαελ Μπλάνκο, όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια πρόταση, αλλά ούτε καν επίσημο ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί από σύλλογο.

Κύκλοι της ΑΕΚ τόνιζαν ότι εάν είχε παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νικόλας Πατέρας, τότε ο Σκόκο πιθανότατα να είχε κλείσει στους "πράσινους", αφού ο πρώην επικεφαλής του συλλόγου φέρεται να τον ήθελε για το ρόστερ της ομάδας.

Επιπροσθέτως, δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη που να αφορά την αποδέσμευση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος κοστίζει στην ΑΕΚ ένα εκατομμύριο ευρώ μαζί με την εφορία και έτσι κανένα "μέτωπο" που μπορεί να δώσει οικονομική "ανάσα" στο σύλλογο δεν είναι ενεργό αυτήν τη στιγμή.

Αντιθέτως, υπάρχουν προς την ΑΕΚ δεκάδες προτάσεις από μάνατζερ για παίκτες. Ενας από τους τελευταίους που προτάθηκαν από μάνατζερ (και είναι μία περίπτωση που ίσως εξεταστεί) είναι ο 31χρονος Τουαφιλού Μαουλιντά, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Λανς και έχει περάσει από Μονπελιέ, Ρεν, Μετς, Μονακό, Μαρσέιγ και Οσέρ.

Τέλος, υπάρχει το θέμα του Γιώργου Τζαβέλλα, το οποίο δεν έχει κλείσει οριστικά για την ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι ακόμα ο παίκτης δεν έχει υπογράψει στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, αν και οι Γερμανοί τα έχουν βρει με τον Πανιώνιο. Ο 22χρονος αριστερός μπακ δείχνει να προτιμά τους "κιτρινόμαυρους", ωστόσο η οικονομική διαφορά που υπάρχει αφήνει αμυδρές ελπίδες για την εκπλήρωση της μεταγραφής.

Υπέγραψε και... ζήτησε συγνώμη ο Μόσκαλ


Τομάς Μοσκάλ Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Τόμας Μόσκαλ στην Παναχαϊκή καθώς ο Πολωνός επιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πάντως, ο παίκτης αποδοκιμάστηκε από οπαδούς της ομάδας σε φιλικό παιχνίδι, στο οποίο δοκιμάστηκαν παίκτες μιας και είχε πανηγυρίσει με... παρεξηγίσιμο τρόπο γκολ που είχε πετύχει σε βάρος της Παναχαϊκής όταν έπαιζε στη Ζάκυνθο.

Ο 35χρονος θέλοντας να κατευνασει τον κόσμο ζήτησε συγνώμη μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ: "Είμαι ευτυχισμένος που θα παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και σε μια πραγματικά μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εμαθα ότι μερίδα των φανατικών οπαδών της Παναχαϊκής δεν ήθελε την μεταγραφή μου γιατί παρεξήγησε κάποιες χειρονομίες μετά το γκολ στη Ζάκυνθο.

Θέλω ειλικρινά να δηλώσω ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, εγώ σήκωσα τα χέρια προς τους φιλάθλους μας και μετά έκανα το συνηθισμένο σήμα που κάνουν όλοι οι σκόρερ προς τους φιλάθλους της Παναχαϊκής να σιωπήσουν.

Αν όμως έκανα κάτι χωρίς να το καταλάβω που προσέβαλε τους φιλάθλους της Παναχαϊκής και τους στεναχώρησε τότε τους ζητάω μια μεγάλη συγνώμη.

Θέλω να μάθουν όλοι ότι εγώ παθιάζομαι με την ομάδα στην οποία ανήκω και δίνω και την ψυχή μου, αυτό θα κάνω μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου και με την Παναχαϊκή την ομάδα μου".

1959-60: Η 26η αγωνιστική σαν σήμερα


Ο Γιάννης Χολέβας πέτυχε δύο γκολ για τον Απόλλωνα 29 Μαϊου 1960... Με νίκες προχώρησαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, πριν από 50 χρόνια σαν σήμερα. Ο Ολυμπιακός έμεινε ακόμα πιο πίσω, ενώ στην ουρά ο Παναιγιάλειος πέτυχε σπουδαία νίκη και ο Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης πήρε ισοπαλία από τον Απόλλωνα Αθηνών.
Με πρωταγωνιστή τον Σουρούνη η Προοδευτική πέτυχε μεγάλη νίκη στη Δράμα. Το παιχνίδι του Παγκορινθιακού με τον Πανιώνιο έγινε δυόμισι εβδομάδες μετά.
Ο Ηρακλής συνέχισε την ανοδική του πορεία με μεγάλο "διπλό" επί του ΠΑΟΚ, με αυτογκόλ του Χασιώτη.

  • Μετά από 26 αγωνιστικές η βαθμολογία ήταν:
    (Συνυπολογίζουμε και τα παιχνίδια που έγιναν μετά αρκετές μέρες, ώστε να έχουμε την εικόνα της αγωνιστικής, έστω και αν ημερολογιακά η βαθμολογία ήταν διαφορετική)
    ΑΕΚ 70
    Παναθηναϊκός 67
    Ολυμπιακός 61
    Απόλλων Αθηνών 58
    Αρης και Ηρακλής 54
    Πανιώνιος 53
    Δόξα Δράμας και ΠΑΟΚ 52
    Προοδευτική 51
    Εθνικός Πειραιά 48
    Απόλλων Καλαμαριάς 47
    Παναιγιάλειος 46
    Παγκορινθιακός 45
    Μ. Αλέξ. Κατερίνης 40
    ΑΕ Νίκαιας 34

    Ας δούμε αναλυτικά τα οκτώ φύλλα αγώνα...

  • Σάββατο 28.05.1960, 17.00
    ΑΕ Νίκαιας - Παναιγιάλειος 0-2
    Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
    Εισιτήρια: 1705
    Διαιτητής: Γιάννης Καλοφυσούδης (Αθήνα)
    Γκολ: 25' κεφαλιά Σοφιανός, 35' σουτ Ζουμπούλης
    ΑΕ Νίκαιας (Αλέκος Χατζησταυρίδης): Μάλλης, Λούμος, Σπετσιέρης, Σκαραμαγκάς, Φλωρέντζος, Δημητριάδης, Αναστασιάδης, Γιαννακός, Γιαγτζόγλου, Κοσμίδης, Σπαθάρης.
    Παναιγιάλειος (Δημήτρης Κόλλιας): Θεοδώρου, Ζουμπούλης, Γρηγοριάδης, Νικολαϊδης, Μαργαρίτης, Καρακατσάνης, Χαλκιάς, Χαλδαιάκης, Ζευγώλης, Αγγελίνας, Σοφιανός.

  • Κυριακή 29.05.1960, 17.00
    Δόξα Δράμας - Προοδευτική 2-4
    Γήπεδο: Δόξας Δράμας
    Εισιτήρια: 1816
    Διαιτητής: Αριστείδης Ιωαννίδης Αποστόλου (Θεσσαλονίκη)
    Γκολ: 20' πέναλτι Ιωάννου (χέρι Χ. Βεργίδη), 90' σουτ Λουκανίδης - 11' σουτ Σουρούνης, 16' σουτ Σουρούνης, 19' σουτ Βαραμέντης, 65' πέναλτι Μητώσης (ανατροπή Σουρούνη από Πιστικό)
    Δόξα Δράμας (Δημήτρης Παπαρσενίου): Διονυσιάδης, Ανδρεάδης, Κοτρίδης, Γεωργιάδης, Πιστικός, Θ. Λουκανίδης, Ν. Λουκανίδης, Τσοκαταρίδης, Χριστοφορίδης, Ιωάννου, Χατζημιχαήλ.
    Προοδευτική (Γιούρκας Σεϊταρίδης):Αναστασιάδης, Φίλιος, Χ. Βεργίδης, Γεωργιτσάκης, Γερμενής, Βαραμέντης, Σουρούνης, Μπέσης, Δαούτης, Μητώσης, Χριστοφίδης.

  • Κυριακή 29.05.1960, 17.00
    Απόλλων Αθηνών - Μ. Αλέξ. Κατερίνης 2-2
    Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
    Εισιτήρια: 919
    Διαιτητής: Θεόδωρος Γιαβρόπουλος (Πειραιάς)
    Γκολ: 5' σουτ Χολέβας, 65' κεφαλιά Χολέβας - 51' σουτ Μπάτσος, 60' σουτ Αμανατίδης.
    Απόλλων Αθηνών (Μιχάλης Στράτος): Διαμαντούλης, Μαυρόπουλος, Μπεχράκης, Α. Καμάρας, Μουστάκας, Μπεχράκης, Χολέβας, Γ. Καμάρας, Σεραφείδης, Σανιόγλου, Μαστρακούλης.
    Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης (Λέοπολντ Ρες): Δρανδάκης, Κεφαλίδης, Θ. Κυζίρογλου, Καρανταγλίδης, Β. Καραφουλίδης, Καρπούζας, Ορφανίδης, Ταξίδης, Μπίκας, Αμανατίδης, Μπάτσος.

  • Κυριακή 29.05.1960, 17.00
    ΠΑΟΚ - Ηρακλής 0-1
    Γήπεδο: Τούμπας
    Εισιτήρια: 4343
    Διαιτητής: Περικλής Πούλιας (Αθήνα)
    Γκολ: 32' αυτογκόλ Χασιώτης.
    ΠΑΟΚ (Ζάρκο Μιχάιλοβιτς): Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Μαργαρίτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Νικολαϊδης, Χαβανίδης, Κιουρτζής, Σαλούστο, Κωστής.
    Ηρακλής (Ιάκωβος Μαγουλάς): Καραπατής, Μπερεδήμας, Παπαθανασίου, Θ. Χασεκίδης, Ράμμος, Τσίγκος, Ιωαννίδης, Λιάρος, Μπέλλης, Τουμπέλης, Κιλιάφης.

  • Κυριακή 29.05.1960, 17.00
    ΑΕΚ -’ρης 3-0
    Γήπεδο: Νίκος Γκούμας
    Εισιτήρια: 12450
    Διαιτητής: Γιόσεφ Σλέιφερ (Ισραήλ)
    Γκολ: 31' πέναλτι Νεστορίδης (ανατροπή Σοφιανίδη από Γρηγοριάδη), 78' κεφαλιά Σταματιάδης, 88' σουτ Σταματιάδης.
    ΑΕΚ (Λούκας Χάρι Αουρέντνικ): Σεραφείδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Πολύζος, Παπαοστόλου, Πετρίδης, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Αμπος.
    Αρης (Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς): Πετράκης, Νανάκος, Παπαδόπουλος, Γρηγοριάδης, Κεμαλίδης, Τριανταφύλλου, Παπουτσόπουλος, Καλλιοντζής, Πασχαλίδης, Παναγούλιας, Πέρρος.

  • Κυριακή 29.05.1960, 17.00
    Απόλλων Καλαμαριάς - Ολυμπιακός 0-0
    Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
    Εισιτήρια: 4362
    Διαιτητής: Γιώργος Πελώμης (Αθήνα)
    Απόλλων Καλαμαριάς (Νίκος Αγγελάκης):Ξαρχάκος, Μαλιόγλου, Π. Σακελλαρίδης, Μαυρόπουλος, Σαλαπασίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Κυπριανίδης, Νιφαδόπουλος, Αβραμίδης, Μυταριώτης.
    Ολυμπιακός (Τζίνα Κίριλ Σιμονόφσκι): Θεοδωρίδης, Ρωσσίδης, Στεφανάκος, Λαιμός, Πολυχρονίου, Κοτρίδης, Μπέμπης, Σιδέρης, Κ. Παπάζογλου, Ψύχος, Υφαντής.

  • Κυριακή 29.05.1960, 17.00
    Εθνικός Πειραιά - Παναθηναϊκός 0-3
    Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
    Εισιτήρια: 10934
    Διαιτητής: Μπόρτσε Νεντελκόφσκι (Σερβία)
    Γκολ: 5' κεφαλιά Δομάζος, 50' σουτ Πανάκης, 81' σουτ Μπενάρδος.
    Εθνικός Πειραιά (Ετόρε Τρεβιζάν): Δρακόπουλος, Κλικόπουλος, Πέστροβας, Κοζομπόλης, Τσερεγκώφ, Σιδέρης, Γράφας, Μελισσιάνος, Σπαθούλας, Γιακουμάκης, Μουνδρέας.
    Παναθηναϊκός (Αντώνης Μηγιάκης): Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Αγγελόπουλος, Γεωργιάδης, Νεμπίδης, Θεοφάνης, Δομάζος, Μπενάρδος, Παπαεμμανουήλ, Πανάκης.

  • Τετάρτη 15.06.1960, 17.30
    Παγκορινθιακός - Πανιώνιος 0-1
    Γήπεδο: Στρατοπέδου Κορίνθου
    Διαιτητής: Γιώργος Αμπατζόγλου (Θεσσαλονίκη)
    Γκολ: 69' σουτ Γ. Γιαννακόπουλος
    Παγκορινθιακός (Γαβριήλ Γαζής): Χατζής, Γιαννακούλιας, Μήττας, Πατριαρχέας, Τασίνος, Αδαμαντίδης, Κ. Νικολάου, Π. Νικολάου, Μαντάς, Μιχαλάκης, Κόλλιας.
    Πανιώνιος (Γιάννης Χέλμης): Σώχος, Χρήστου, Καζαντζίδης, Γ. Παπουλίδης, Μαυρίδης, Ερμείδης, Χάιτας, Σαραβάκος, Καρράς, Μπραουδάκης, Γ. Γιαννακόπουλος.
  • Είπε το "ναι" στην Αϊντραχτ ο Τζαβέλλας


    Ο Γιώργος Τζαβέλλας πανηγυρίζει με τη φανέλα του Πανιωνίου Ο Γιώργος Τζαβέλλας θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, καθώς ο διεθνής αμυντικός συμφώνησε και αυτός με το γερμανικό σύλλογο. Ο 23χρονος άσος του Πανιώνιου σύμφωνα με πληροφορίες του Novasports.gr τα βρήκε στο οικονομικό με την ομάδα του Γιάννη Αμανατίδη και του Φάνη Γκέκα και πλέον μένει μόνο η ανακοίνωση για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή.

    Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πρώτα χτύπησε την πόρτα του Πανιωνίου, καταθέτοντας πρόταση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι "κυανέρυθροι απάντησαν θετικά και άναψαν το πράσινο φως για τη μετακίνηση του διεθνούς αμυντικού στην Μπουντεσλίγκα. Αλλωστε αυτή ήταν και η επιθυμία του ισχυρού άνδρα του Πανιωνίου, Κωνσταντίνου Τσακίρη, ο οποίος ήθελε να παραχωρηθεί ο 23χρονος σε ομάδα του εξωτερικού.

    Την Παρασκευή η συμφωνία ολοκληρώθηκε, αφού και ο Τζαβέλλας έδωσε τα χέρια με την Αϊντραχτ και πλέον την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα.