Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Φέρνει Ντιόπ στην Αθήνα η ΑΕΚ, αδράνεια στις πωλήσεις

http://www.contra.gr/images/m/diop_270510_m.jpgΣτην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί την Τρίτη (28/5), σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Η ΑΕΚ θα φέρει τον 32χρονο Σενεγαλέζο ώστε να διεξαχθούν οι τελικές συζητήσεις, με την ελπίδα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία."Αγκάθι" αποτελεί το συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ με την Πόρτσμουθ, με τον αγγλικό σύλλογο να στέλνει μήνυμα πως δεν ξεπουλάει τον ποδοσφαιριστή, παρότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Οι "κιτρινόμαυροι" ψάχνουν φόρμα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αφού ο Ντιόπ αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων του συλλόγου, που θεωρούν ότι μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο σε όλη τη μεσαία γραμμή. Εξάλλου με την απόκτησή του είναι σύμφωνοι τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, όσο ο τεχνικός διευθυντής, Αρναρ Γκρέταρσον, ο γενικός αρχηγός, Βασίλης Δημητριάδης και φυσικά ο προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το ζήτημα που καίει την ΑΕΚ είναι η πλήρης στασιμότητα που παρατηρείται στον τομέα της πώλησης ποδοσφαιριστών που είναι ικανοί να φέρουν χρήματα στα ταμεία. Για τους Νάτσο Σκόκο, Ραφίκ Τζιμπούρ και Ισμαελ Μπλάνκο, όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια πρόταση, αλλά ούτε καν επίσημο ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί από σύλλογο.

Κύκλοι της ΑΕΚ τόνιζαν ότι εάν είχε παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νικόλας Πατέρας, τότε ο Σκόκο πιθανότατα να είχε κλείσει στους "πράσινους", αφού ο πρώην επικεφαλής του συλλόγου φέρεται να τον ήθελε για το ρόστερ της ομάδας.

Επιπροσθέτως, δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη που να αφορά την αποδέσμευση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος κοστίζει στην ΑΕΚ ένα εκατομμύριο ευρώ μαζί με την εφορία και έτσι κανένα "μέτωπο" που μπορεί να δώσει οικονομική "ανάσα" στο σύλλογο δεν είναι ενεργό αυτήν τη στιγμή.

Αντιθέτως, υπάρχουν προς την ΑΕΚ δεκάδες προτάσεις από μάνατζερ για παίκτες. Ενας από τους τελευταίους που προτάθηκαν από μάνατζερ (και είναι μία περίπτωση που ίσως εξεταστεί) είναι ο 31χρονος Τουαφιλού Μαουλιντά, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Λανς και έχει περάσει από Μονπελιέ, Ρεν, Μετς, Μονακό, Μαρσέιγ και Οσέρ.

Τέλος, υπάρχει το θέμα του Γιώργου Τζαβέλλα, το οποίο δεν έχει κλείσει οριστικά για την ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι ακόμα ο παίκτης δεν έχει υπογράψει στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, αν και οι Γερμανοί τα έχουν βρει με τον Πανιώνιο. Ο 22χρονος αριστερός μπακ δείχνει να προτιμά τους "κιτρινόμαυρους", ωστόσο η οικονομική διαφορά που υπάρχει αφήνει αμυδρές ελπίδες για την εκπλήρωση της μεταγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: