Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Επεισόδια στη Λαμία



Επεισόδια στη Λαμία Αναστατώθηκε πρωί-πρωί η συνήθως ήσυχη πόλη της Λαμίας από τους 200 περίπου οπαδούς του ΠΑΟΚ που επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ που βρίσκονται στη οδό Καραϊσκάκη, κοντά στην ιστορική Πλατεία Λαού. Γύρω στις 7.30 τέσσερα τουριστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης "αποβίβασαν" οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι σύμφωνα πάντα με πηγές της Αστυνομίας κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη και κουκούλες έφτασαν στο κέντρο της Λαμίας και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της ΑΕΚ.

Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της 'Ένωσης", που βρίσκονταν στα γραφεία (οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο της πόλης). Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.

Τελικά, οι συγκρούσεις περιορίστηκαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και η Δημοτική Αρχή, εξέφρασαν την ανησυχία τους για αναζωπύρωση των επεισοδίων. Όλα αυτά για τους ημιτελικούς αγώνες handball που θα γίνουν στις 3 το απόγευμα στο Χαλκιοπουλειο αθλητικό κέντρο της Λαμίας.


Κοτρωνιάς: "Πρωτοφανή επεισόδια για την πόλη μας"
Την ανησυχία του για τα επεισόδια που σημειώνονται στη Λαμία, όπου θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο το φάιναλ φορ του χάντμπολ ανδρών, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κοτρωνιάς. Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν οι αγώνες αν η Αστυνομία και η Ομοσπονδία δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο κ. Κοτρωνιάς μιλώντας στον "Sentra 103,3", τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι πρωτοφανή επεισόδια για την πόλη μας. Οργανωμένες ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συγκρούονται. Η Αστυνομική διεύθυνση αν και είχε δώσει την άδειά της, αδυνατούσε να ελέγξει την κατάσταση. Απ' ό,τι μου είπαν, ζήτησαν ενίσχυση η οποία δεν ήρθε και προσπαθούν με δικά τους μέσα να ελέγξουν την κατάσταση. Φαίνεται ότι έχουν ελέγξει τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ και τους οδηγούν στο γήπεδο, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι. Δεν έχω ενημέρωση για τραυματίες".

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει το φάιναλ φορ, απάντησε: "Υπάρχουν δεσμεύσεις. Εμείς φέρουμε την Αστυνομία προ των ευθυνών της. Αν η Αστυνομία και η Ομοσπονδία πιστεύουν πως μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, ας γίνει ο αγώνας. Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν δεν θα γίνει. Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, εφόσον τις τηρήσουν και οι υπόλοιποι. Αλλιώς δεν θα γίνει το φάιναλ φορ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: