Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Στη Ρεάλ ο Μουρίνιο, αλαλούμ με την αποζημίωση της Ιντερ

http://www.contra.gr/images/m/mourinho-2405_m.jpgΤο ταξίδι του Φλορεντίνο Πέρεθ στην Ιταλία ήταν καταλυτικό και ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί κι επισήμως παρελθόν για την Ιντερ, ή με διαφορετική ανάγνωση, ο Πορτογάλος είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.Ο πρόεδρος των "μερέγκες" πραγματοποίησε ταξίδι αυθημερόν για να κλείσει τη συμφωνία. Στο Μιλάνο έφτασε στις 12:00 τοπική ώρα και αμέσως συναντήθηκε με ιθύνοντες των πρωταθλητών Ευρώπης. Οι διαπραγματεύσεις έφεραν αποτέλεσμα και η τελική συμφωνία αναφέρει ότι το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε το συμβόλαιο (η ρήτρα συγκεκριμένα) δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον εν το συνόλω της.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής ιταλικά και ισπανικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι ο Πέρεθ είχε πείσει τον ιδιοκτήτη της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, να αποδεχθεί το μισό ποσό της ρήτρας, ήτοι 8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και με αυτήν ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το σίριαλ της μετακίνησης του Μουρίνιο.

Οταν, όμως, ήρθε η ώρα της Ιντερ να τοποθετηθεί για το ραντεβού των δύο ανδρών, άλλαξαν τα δεδομένα. "Στο τέλος μιας περιόδου, η Ρεάλ τίμησε εξ ολοκλήρου τη ρήτρα. Θα τιμήσει μία δέσμευση που δεν είχε η ίδια, αλλά ο Μουρίνιο. Φυσικά και ήταν κάπως ντροπιαστική στιγμή, αφού η Ρεάλ δεν είχε γνώση της κατάστασης, αλλά εμείς είχαμε", δήλωσε ο Μοράτι, ρίχνοντας το "γάντι" στον Μουρίνιο.

Η συμφωνία, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, προβλέπει ότι η Ρεάλ θα καταβάλλει 10 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα έξι θα αποδωθούν με διαφορετικό τρόπο, είτε με παίκτες, είτε με δανεισμούς. Σημειώνεται ότι η Ιντερ χρωστά ακόμα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του Γουέσλεϊ Σνάιντερ το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ η Ρεάλ και ο Μουρίνιο "καλοβλέπουν" τον Μαϊκόν, η τιμή του οποίου, στο πλαίσιο της... καλής σχέσης των δύο ομάδων, μπορεί να εκτοξευθεί για την αποπληρωμή της ρήτρας του Πορτογάλου.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Πέρεθ έκανε τη δήλωσή του ("δεν θα πληρώσω 16 εκατομμύρια") πραγματικότητα, ο Μουρίνιο ("πρόεδρε, δεν θα πληρώσεις εσύ") όχι, αλλά όπως και να 'χει ο μοναδικός "σκόπελος" στην πρόσληψη του Πορτογάλου από τους Μαδριλένους ξεπεράστηκε και πλέον μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο του για τη νέα Ρεάλ.

Ο πρόεδρος των "μερέγκες" αναχώρησε στις 17:00 ώρα Ιταλίας για Μαδρίτη, όταν και ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις, και ο Μουρίνιο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα τη Δευτέρα (31/5 14:00) από τη νέα του ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: