Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

"Νέα επίδειξη ήθους και fair play"...!!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω... κύκλων κι όχι με επίσημη ανακοίνωση σχολίασε ειρωνικά το βίντεο από την Ξάνθη, κάνοντας λόγο για επίδειξη...ήθους από πλευράς Ολυμπιακού, ενώ ζήτησαν να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη επί του θέματος.
"Νέα επίδειξη ήθους και fair play"...
«Μετά τη νέα επίδειξη ήθους και fair play από ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Ολυμπιακού που είδε όλη η Ελλάδα, περιμένουμε να δούμε αν θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη», σχολίαζαν στην ΠΑΕ...

"Κακούργημα το βίντεο κι ο ακατονόμαστος από πίσω"!!

Τον Παναθηναϊκό, χωρίς να τον κατονομάσει, φωτογράφισε ο Σάββας Θεοδωρίδης ως υπεύθυνο για τη διαρροή του βίντεο από τη φυσούνα της Ξάνθης. "Παράνομη η λήψη, είναι κακούργημα"!
"Κακούργημα το βίντεο κι ο ακατονόμαστος από πίσω"!
O Σάββας Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υπεννόησε, χωρίς δηλαδή να κατονομάσει, οτι πίσω από την ανάρτηση του βίντεο από τα όσα έγιναν στη φυσούνα μετά το ματς με την Ξάνθη κρύβεται ο Παναθηναϊκός και το χαρακτήρισε... παράνομο!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Το video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και με εμφανίζει να διαμαρτύρομαι για τη διαιτησία στη φυσούνα του γηπέδου της Ξάνθης, έχει ληφθεί παρανόμως και η πράξη αποτελεί κακούργημα.
Εκεί υπήρχε μόνον κάμερα της ΝΕΤ και είναι ντροπή να χρησιμοποιούν ένα δημόσιο μέσο για τέτοια πράγματα. Πίσω από αυτή την ενέργεια δεν είναι ο ΠΑΟΚ ή η Ξάνθη, αλλά ανταγωνιστική μας ομάδα, με την οποία παίζουμε τον Μάρτιο. Γιατί δεν έχει ερευνηθεί το θέμα των κοριών της Λεωφόρου του 2004;"

"Δεν είναι δική μας η κάμερα"

Στέλεχος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ επικοινώνησε με τη "Δίκη" και διευκρίνησε ότι η καταγραφή του επίμαχου video Θεοδωρίδη-Τοροσίδη στη φυσούνα της Ξάνθης δεν έγινε από κάμερα της ΝΕΤ.
"Δεν είναι δική μας η κάμερα"
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Στη Γαλλία ο Ιντζίδης!!

Στη Νις δοκιμάζεται ο Χρήστης Ιντζίδης. Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ θα πάρει μέρος στις προπονήσεις της γαλλικής ομάδας και αν αφήσει καλές εντυπώσεις, τότε θα αποκτηθεί.
Στη Γαλλία ο Ιντζίδης
Η διοίκηση του «Δικέφαλου» του Βορρά έδωσε την συγκατάθεσή της για τη δοκιμή του νεαρού ποδοσφαιριστή από τους Γάλλους. Ο παίκτης αναμένεται να πάρει μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης και θα έχει την πρώτη του γνωριμία με το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες της γαλλικής ομάδας.
Πηγή: novasports.gr

"Δεν πάει πουθενά ο Αρσάβιν"

O Άντρεϊ Αρσάβιν δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από την Άρσεναλ μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο οποίος... έκλεισε την πόρτα στην Ανζί.
"Δεν πάει πουθενά ο Αρσάβιν"
Η ρωσική ομάδα προσέγγισε τους «Κανονιέρηδες», όπως επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά της, αλλά ο Φιλ Σμιθ, μάνατζερ του παίκτη ξεκαθάρισε ότι θέλει να μείνει στο Λονδίνο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, παρά το ότι έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα και αποδοκιμάστηκε από κάποιους οπαδούς της ομάδας.
«Ο Αρσάβιν δεν θεωρεί ότι έχει φτάσει η στιγμή να επιστρέψει. Νιώθει ότι ακόμα έχει πολλά να δώσει στην Άρσεναλ. Θέλει να κερδίσει κάτι, να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του και να ξαναβρεί την φόρμα του στην Αρσεναλ, ενόψει και του Euro. Οι μεταγραφές στη Ρωσία κρατούν μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου και άνθρωπος που αντιπροσώπευε την Ανζί έχει κάνει μια δειλή προσέγγιση. Αλλά ο Αντρεϊ δεν πρόκειται να μιλήσει στους Ρώσους, επειδή δεν θέλει να αφήσει την Άρσεναλ και εκείνη δεν επιθυμεί να τον αφήσει να φύγει. Πολλά θα εξαρτηθούν το καλοκαίρι», τόνισε ο Σμιθ.
Πηγή: gazzetta.gr

"Να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου"

Ο Σωτήρης Κυργιάκος μίλησε στο επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Σάντερλαντ, το «SAFC TV» και έσπευσε να κάνει λόγο για το μεγάλο στόχο της νέας του ομάδας που είναι η παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας σε συνδυασμό με είσοδο στην οκτάδα του πρωταθλήματος.
"Να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου"
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ξέρω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό κλαμπ με έναν πολύ καλό προπονητή. Η ομάδα είναι καλή και πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη οκτάδα της Λίγκας, ενώ μην ξεχνάμε πως η ομάδα διαγωνίζεται και στο Κύπελλο Αγγλίας, όπου ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε στον τελικό της διοργάνωσης», επεσήμανε ο 32χρονος στόπερ, ο οποίος εν συνεχεία έσπευσε να μιλήσει για την επιστροφή του στην Πρέμιερσιπ, αλλά και να δώσει συγκεκριμένη υπόσχεση στον κόσμο των «μαύρων γατών».
«Ο καθένας γνωρίζει ότι η Πρέμιερ συνιστά έναν εκ των καλύτερων πρωταθλημάτων στον κόσμο και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα σ' αυτή», επεσήμανε ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και κατέληξε: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι θα παίζω δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό αγωνιζόμενος σε κάθε ματς με το 100%».

"Μαστίγιο και καρότο" για Σολτάνι..!!

Το επόμενο δύσκολο "στοίχημα" για τον Mανουέλ Μασάδο, μετά τον Νέρι Καστίγιο, είναι η περίπτωση του Καρίμ Σολτάνι...
"Μαστίγιο και καρότο" για Σολτάνι..
Ακούστηκαν πολλά το τελευταίο διάστημα για τον Καρίμ Σολτάνι. Όχι μόνο με αφορμή την «σιωπηρή τιμωρία» που του επέβαλε ο Μασάδο την περασμένη Κυριακή (τον άφησε εκτός αποστολής), αλλά και γύρω από το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν για τους «κίτρινους».
Η αλήθεια είναι ότι ο Αλγερινός έψαχνε για ομάδα προκειμένου να βρει νέα ποδοσφαιρική «στέγη», αλλά δεν βρήκε. Και ήταν φυσιολογική αυτή η εξέλιξη, αφού καμία ομάδα δεν θέλει έναν παίκτη με σχεδόν μηδαμινή προσφορά ως τώρα στον Αρη και που του έφταιγαν συνεχώς όλοι οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος. Κάπως έτσι ο Σολτάνι έμεινε στον Αρη…
Από τη στιγμή που έμεινε όμως, ο Μανουέλ Μασάδο θέλει -και πρέπει- να τον αξιοποιήσει, γιατί αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Στο κάτω κάτω, θα πληρωθεί το συμβόλαιο που υπέγραψε. Μετά το… «μαστίγιο» της περασμένης Κυριακής (τον άφησε εκτός 18άδας), ήρθε η ώρα για το… «καρότο» από τον Πορτογάλο τεχνικό, που προσπαθεί να… μπει στο μυαλό του παίκτη.
Ο Μασάδο τα λέει συχνά με τον Σολτάνι στις προπονήσεις, θέλοντας να βρει και το δικό του «κουμπί», αφού ο.. καλός Σοτλάνι έχει να δώσει πολλά στον Αρη. Θα λέγαμε ότι ο Αλγερινός είναι το δεύτερο δύσκολο «στοίχημα» για τον 56χρονο τεχνικό (μετά τον Καστίγιο) και ο χρόνος θα δείξει αν το κερδίσει. Χρειάζεται, βέβαια, να το θέλει και ο ίδιος ο παίκτης…
Πηγή: allaboutaris.com

"Είναι τρέλα εδώ, σαν Μαρσέιγ επί δύο"!

Κατενθουσιασμένος με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στα γαλλικά ΜΜΕ ο Φρεντερίκ Νιμανί, λέγοντας πως "μου αρέσει πολύ εδώ, είναι τρέλα. Είναι σαν τη Μαρσέιγ επί δύο»!
"Είναι τρέλα εδώ, σαν Μαρσέιγ επί δύο"!
Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Έμαθες καμία λέξη στα ελληνικά;
«Ναι, ξέρω κάποιες. Μπορώ να πω ‘γεια’ μεταξύ άλλων».
-Αποχαιρέτησες τη Μονακό. Να υποθέσουμε με την ελπίδα να μην ξαναγυρίσεις;
«Ναι, δεν ήταν εύκολα τας πράγματα για μένα εκεί. Στην αρχή της σεζόν, έπαιζα λίγο με τον Μπανίντ, αλλά με τον Σιμόνε ήταν αδύνατο. Έκανε μία επιλογή και τη σέβομαι. Ο Λάζλο Μπόλονι επικοινώνησε μαζί μου. Ήθελε να με δοκιμάσει γιατί δεν είχα παίξει για πολύ καιρό και πέτυχα τέσσερα γκολ σε ένα φιλικό».
-Είχες πετύχει έξι γκολ στη Ligue 1 τη σεζόν 2008/09 με τη Μονακό. Πώς εξηγείς αυτό που ακολούθησε;
«Είχα πετύχει αυτό τον αριθμό γκολ όταν ο Γκι Λακόμπ ήταν στον πάγκο. Στη συνέχεια ο Παρκ ήταν η πρώτη επιλογή στην επίθεση και ο προπονητής είχε επιλέξει το 4-5-1 από το 4-4-2. Συνέχισα να δουλεύω, αλλά κάποια στιγμή έσπασα. Έτσι ζήτησα να πάω στην Μπέρνλι, αλλά πήγα στο εξωτερικό πολύ μικρός και δεν ήμουν ψυχολογικά έτοιμος. Στη συνέχεια τραυματίστηκα».
-Σε τι αγωνιστική κατάσταση είσαι τώρα;
«Είμαι καλά. Αρχίζω να αισθάνομαι καλά. Θέλω να πείσω τον ΠΑΟΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μου. Μου αρέσει πολύ εδώ, είναι τρέλα. Είναι σαν τη Μαρσέιγ επί δύο».

Το σκέφτεται για 4η αλλαγή η FIFA!!

Πως σας φαίνεται η ιδέα οι ομάδες να επιτρέπονται να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην διάρκεια αγώνων Κυπέλλων που κρίνονται στην παράταση;
Το σκέφτεται για 4η αλλαγή η FIFA!
Η παραπάνω σκέψη δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα καθώς έχει προταθεί από τους νομοθέτες της FIFA, το Διεθνές Συμβούλιο Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (IFAB) και εξετάζεται.
Οι νομοθέτες του ποδοσφαίρου που κάνουν την ετήσια γενική τους συνέλευση στο Σάρεϊ της Αγγλίας, εκτός από την παραπάνω πρόταση εξετάζουν και το ενδεχόμενο θέσπισης ηλεκτρονικής τεχνολογίας στην γραμμή της εστίας. Ωστόσο η σκέψη αυτή εάν υλοποιηθεί θα γίνει μετά το Εuro 2012.
Aυτό όμως είναι κάτι γνωστό εδώ και καιρό σε αντίθεση με την ιδέα της 4ης αλλαγής…Σε ματς που οδηγούνται σε τριαντάλεπτη παράταση, πολλές φορές οι παίκτες είναι εξαντλημένοι ή μια ομάδα μπορεί να έχει το ντισαβαντάζ να μείνει με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού.
Βάση του νέου νόμου, μια ομάδα θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια επιπλέον αλλαγή εφόσον έχει εξαντλήσει τις τρεις αλλαγές της στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα που οδηγείται στην παράταση.
Οσον αφορά την ηλεκτρονική επιτήρηση στην γραμμή του τέρματος, ένα θέμα που συζητείται χρόνια τώρα, μάλλον θα εφαρμοστεί στα γήπεδα της Premier League στη νέα σεζόν.

Τέλος το IFAB θα εξετάσει το ενδεχόμενο της χρήσης του αόρατου σπρέι που είδαμε στο περσινό Copa America και στο οποίο οριοθετείται η απόσταση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες στις εκτελέσεις ελεύθερων λακτισμάτων.
Πηγή: Sentragoal

Η γρίπη... "θέρισε" την Ξάνθη!

Πολλά προβλήματα προέκυψαν στην Ξάνθη εν όψει Άρη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ούτε λίγο ούτε πολύ δεν είχε στη διάθεση του στην προπόνηση της Τετάρτης 5 (!) ποδοσφαιριστές του και η αιτία ήταν μια ίωση που τους ταλαιπωρεί!
Η γρίπη... "θέρισε" την Ξάνθη!
Για την ακρίβεια, απόντες από την προπόνηση της Τετάρτης οι δύο τερματοφύλακες της ομάδας Ζοντί Βιβιανί και Σωτήρης Λυμπερόπουλος καθώς και οι αρχηγοί Σπύρος Βάλλας - Κώστας Φλίσκας όπως και ο Εντιμάρ.
Έτσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε στην προπόνηση πολλά νέα πρόσωπα από την Κ-20 της SKODA Ξάνθη σε ένα πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδυναμης καθως και ασκήσεις κατοχής μπάλας.

Ετοιμάζει Κατίδη για αντί-Ακόστα!!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Μανουέλ Μασάδο μετά τον τραυματισμό του Νόε Ακόστα που είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αγώνα με την Ξάνθη.
Ετοιμάζει Κατίδη για αντί-Ακόστα
Ο Ισπανός ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Αρη και μια πιθανή απουσία του θα αναγκάσει τον πορτογάλο τεχνικό να αλλάξει την πετυχημένη συνταγή στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Το άσχημο για τον Μασάδο είναι ότι δεν διαθέτει άλλο αριστεροπόδαρο παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ακόστα και λογικά θα χρειαστεί να αλλάξει πλάνο.
Μαι επιλογή μπορεί να του δώσει ο Γιώργος Κατίδης που αγωνιζόμενος αριστερά κόντρα στον Ατρόμητο είχε κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στον αγώνα πρωταθλήματος. Ο νεαρός μπορεί εκτός από τον άξονα να παίξει και στις δυο πτέρυγες και είναι υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Ακόστα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει. Ο γιατρός του Αρη πάντως Βσγγέλης Πανταζής θα περιμένει μέχρι την Παρασκευή όταν και θα πάρει την απόφασή του για τον Ισπανό. Θυμίζουμε ότι στην Ξάνθη δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Γιαννιώτας που είναι τιμωρημένος.
Πηγή: allaboutaris.com

Ο Φαλκάο και οι... 300! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συνδρομητικό κανάλι στην Κολομβία, το DirecTV επέλεξε τον Ραδαμέλ Φαλκάο ως κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής του καμπάνιας, "ντύνοντας" τον ως... Λεωνίδα στους 300!
Ο Φαλκάο και οι... 300! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες η κακοκαιρία στάθηκε εμπόδιο ώστε να διεξαχθεί το ματς Πάρμα-Γιουβέντους οπότε θα πληρωθεί μονάδα. Πέρασαν οι άσοι της Βερόνα (πολύ καλό το 2ο γκολ) και Άσκολι (όχι όμως το over αφού ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε να γίνει καλό παιχνίδι). Στην άλλη τριάδα χάσαμε τη Σίτι που έχασε στο Γκούντισον Παρκ από την Έβερτον που έπαιξε με πάθος και πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ.

Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετούς αγώνες με πρωταθλήματα Ιταλίας, Αγγλίας (Premier, Championship)  και κύπελλο Ισπανίας. Η κακοκαιρία στην Ιταλία ήδη ανέβαλε 2 ματς Σιένα-Κατάνια  και Μπολόνια-Φιορεντίνα. Θα πάω πάλι δυνατά με 2 τριάδες. Από Serie A θα πάω με το over της Νάπολι που διαθέτει επίθεση φωτιά απέναντι στην ευάλωτη αμυντικά Τσεζένα, μπορεί μόνη της να πετύχει 3 γκολ, και στο ντέρμπι της Ρώμης Λάτσιο-Μίλαν θα πάω στο G/G αφού διαθέτουν καλές επιθέσεις και τελευταία η Μίλαν τρώει το γκολάκι της. Από το κύπελλο Ισπανίας έχουμε το ματς Βαλένθια-Μπαρτσελόνα, πολύ έχουν παίξει το 2πλο αλλά δεν θα συμφωνήσω αφού η Μπάρτσα με τις απουσίες που έχει δείχνει επιθετικά «έξω από τα νερά της» ειδικά όταν πιεστεί πολύ και βρει κλειστούς χώρους, θεωρώ όμως ότι μπορεί να σκοράρει οπότε θα πάω στο G/G αφού και η Βαλένθια μόνο αν σκοράρει έχει ελπίδες να περάσει στο τελικό. Από Championship θα πάω με τον άσο της φορμαρισμένης το τελευταίο καιρό Λέστερ απέναντι σε μια Μίλντεσμπρο που δείχνει κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια στο FA Cup. Τέλος από Premier League πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί το over στο ματς Μπόλτον-Άρσεναλ αφού αμυντικά είναι ευάλωτες ενώ επιθετικά τα πάνε καλύτερα, ενώ στο ματς Σάντερλαντ-Νοργουϊτς θα πάω με το G/G αφού η δεύτερη παίζει επιθετικά αφήνοντας όμως κενούς χώρους, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Σάντερλαντ. 

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):
   
 1η ΤΡΙΑΔΑ:
ΜΠΟΛΤΟΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ  OVER(2,5)  (1,61)
ΛΕΣΤΕΡ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ    1(2,02)
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΝΟΡΓΟΥΪΤΣ  G/G(1,80)


2η ΤΡΙΑΔΑ:
ΛΑΤΣΙΟ-ΜΙΛΑΝ    G/G (1,83)
ΝΑΠΟΛΙ-ΤΣΕΖΕΝΑ    OVER(2,5) (1,80)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   G/G(1,66)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com
Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Στη Σέλτικ ο Μπρόζεκ!!

Στη Σέλτικ ο Μπρόζεκ
Τον Πάουελ Μπρόζεκ της Τραμπζονσπόρ απέκτησε δανεικό η Σέλτικ. Για τον διεθνή επιθετικό ενδιαφέρθηκε και η Ρέιντζερς, όμως σε αυτό το «Old Firm» νικητές αναδείχτηκαν οι «καθολικοί».

Ο Πολωνός άσος είχε αποκτηθεί από την Τραμπζονσπόρ μαζί με τον αδερφό του Πιότρ, όμως δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην Τουρκία και έψαχνε νέο σταθμό στην καριέρα του.

Την ευκαιρία αυτή του την προσέφερε η Σέλτικ, που γνώριζε καλά την αγωνιστική του αξία από τις μέρες του στη Βίσλα Κρακοβίας και ο Μπρόζεκ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη μορφή του δανεισμού ως το τέλος της σεζόν.


πηγή: sportfm.gr

Μαθήματα πωλήσεων από την Πόρτο!!

Μαθήματα πωλήσεων από την Πόρτο!
Μαθήματα για το πώς …γεμίζεις τα ταμεία μιας ομάδας έδωσε και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο η Πόρτο. Οι «δράκοι» παραχώρησαν δύο ποδοσφαιριστές τους, τους Φρέντο Γκουαρίν και Φερνάντο Μπελούτσι και εφόσον όλα κάνε καλά, το καλοκαίρι θα έχουν στα ταμεία τους άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον δανεισμό του Γκουαρίν στην Ίντερ έλαβε 1,5 εκατ. ευρώ. Εάν η ιταλική ομάδα θελήσει να αποκτήσει τον παίκτη το καλοκαίρι τότε θα αναγκαστεί να καλύψει το πόσο των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στην συμφωνία.

Στην περίπτωση του Μπελούτσι… Εάν η Τζένοα προχωρήσει σε απόκτηση του Αργεντινού θα δώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό όμως μπορεί να αυξηθεί στα 5 εκατομμύρια ανάλογα με τις εμφανίσεις του στην ομάδα.

Συνολικά, η Πόρτο μπορεί να βάλει 15 εκατομμύρια από την πώληση του Γκουαρίν και άλλα πέντε από αυτή του Μπελούτσι.

Φυσικά και η Πόρτο έχει βάλει μεγαλύτερα ποσά στα ταμεία της από πωλήσεις ποδοσφαιριστών αλλά, τα 20 εκατομμύρια για τις …εποχές μας δεν είναι ένα ευκαταφρόνητο ποσό…

πηγή: sportfm.gr

Αντσελότι: «Το μέλλον του Πάτο είναι στην Παρί»

Αντσελότι: «Το μέλλον του Πάτο είναι στην Παρί»
Η Παρί Σεν Ζερμέν θα κινηθεί για την απόκτηση του Αλεξάντρε Πάτο την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, όπως δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι για το «ναυάγιο» της μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού. Οι Γάλλοι είχαν συμφωνήσει με τους «ροσονέρι», αλλά ο παίκτης απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του κατέθεσαν.

«Υπάρχει ένας επιθετικός για το μέλλον της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Πάτο είναι σπουδαίος επιθετικός. Προτεραιότητά του ήταν η Μίλαν. Όταν διαπραγματευτήκαμε τα αιτήματά του, ήταν τόσο μεγάλα και δεν μπορούσαμε να τα δεχθούμε», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η πολιτική στις μεταγραφές ήταν στην κατεύθυνση να συνδυάσουμε την εμπειρία με το ταλέντο. Κινηθήκαμε για μεταγραφές κοιτώντας το μέλλον και ήδη προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν».

Τρεις αγωνιστικές σε Πόγκατετς!!

Τρεις αγωνιστικές σε Πόγκατετς
Ποινή τριών αγωνιστικών επιβλήθηκε από τη γερμανική ομοσπονδία στον Εμάνουελ Πόγκατετς για τη γροθιά που έδωσε εκτός φάσης στον Φίλιπ Βόλσαϊντ στην αναμέτρηση του Ανόβερου με τη Νυρεμβέργη την Παρασκευή (1-0).

Ο διαιτητής του αγώνα δεν είδε τη φάση, ωστόσο το αρμόδιο όργανο της DFB βάσει του βίντεο του αγώνα τιμώρησε τον Αυστριακό αμυντικό. Πλέον ο τελευταίος θα απουσιάσει από τους αγώνες με Χέρτα και Μάιντς εκτός, καθώς και με Στουτγκάρδη εντός έδρας.

πηγή: sportfm.gr

Επέστρεψε στη Μάιντς ο Ζιντάν!!

Επέστρεψε στη Μάιντς ο Ζιντάν!
Τη φανέλα της Μάιντς θα φορέσει ξανά ο Μοχάμεντ Ζιντάν, μετά τη διετία 2005-2007.

Ο 30χρονος επιθετικός δόθηκε δανεικός για έξι μήνες από την Ντόρτμουντ, ενώ υπάρχει και οψιόν αγοράς του για τα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το κόστος της μεταγραφής.

Τη φετινή σεζόν ο Αιγύπτιος μετρά μόλις 2 συμμετοχές στην Bundesliga.

«Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Ήθελα να επιστρέψω στην Μάιντς, καθώς δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές που πέρασα με τους φίλους της ομάδας», είπε αρχικά ο Μοχάμεντ Ζιντάν στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάιντς και πρόσθεσε: «Πέρασα πολύ καλά στην Ντόρτμουντ, αλλά τώρα κοιτάω μπροστά».

Νέες αναβολές στην Ιταλία!!

Νέες αναβολές στην Ιταλία!
Μετά από το χθεσινό παιχνίδι της Πάρμα με τη Γιουβέντους, σήμερα αναβλήθηκαν άλλα δύο παιχνίδια για την 21η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος τα: Φιορεντίνα-Μπολόνια και Σιένα-Κατάνια δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Την απόφαση αυτή πήραν οι ιταλικές αρχές καθώς έκριναν ότι οι καιρικές συνθήκες και ο αγωνιστικός χώρος που είναι γεμάτος χιόνι κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα, τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που επικρατούσε χθες στο «Ενιο Ταρντίνι» καθώς όλο το βράδυ οι χιονοπτώσεις δεν είχαν σταματήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις ιταλικές ιστοσελίδες δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες αναβολές.

πηγή: sportfm.gr

«Πολίτης» και επίσημα ο Πιζάρο!!

«Πολίτης» και επίσημα ο Πιζάρο!
Στη Μάντσεστερ Σίτι θα προσφέρει πλέον τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ο Νταβίντ Πιζάρο! Ο Χιλιανός άσος της Ρόμα μετακόμισε στην Αγγλία με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι και θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή των «πολιτών»!

Ο 32χρονος άσος ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του λίγα λεπτά πριν τη λήξη της διορίας, αφού σημειώθηκε πολύωρη καθυστέρηση, δεδομένης της άφιξής του στο Μάντσεστερ από το μεσημέρι της Τρίτης και της ανακοίνωσης της απόκτησής του από τη Σίτι αργά το βράδυ!

Με τη φανέλα της Ρόμα πραγματοποίησε μόλις εφτά εμφανίσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

πηγή: sportfm.gr

«Σπιρούνι» ο Σαχά!!

«Σπιρούνι» ο Σαχά!
Η Τότεναμ είναι η νέα ομάδα του Λουίς Σαχά! Ο Γάλλος επιθετικός παραχωρήθηκε από την Έβερτον στα «σπιρούνια» με τη μορφή δανεισμού για το επόμενο εξάμηνο, με τους Λονδρέζους όμως να εξασφαλίζουν οψιόν αγοράς του για έναν χρόνο!

Είναι ίσως η μεταγραφή που έκανε το… buzzer beater στη χειμερινή περίοδο για την Πρέμιερ Λιγκ! Ο Λουίς Σαχά πήρε την άδεια από την Έβερτον, ήρθε σε επαφή με την Τότεναμ και λίγο πριν τη λήξη της διορίας, μετακόμισε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», σε μια κίνηση όμως που… πέρασε από χίλια κύμματα!

Ο Χάρι Ρέντναπ, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα με την Γουίγκαν, γνωστοποίησε τις διαπραγματεύσεις με τον Γάλλο φορ αλλά η Τότεναμ έκανε αγώνα δρόμου για να κλείσει θετικά την υπόθεση. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για παραχώρηση του Σαχά με τη μορφή δανεισμού, λίγο αργότερα υπήρξε και η πληροφορία περί πώλησής του και κάπου εκεί το πράγμα μπλέχτηκε!

Η τελευταία και επίσημη τοποθέτηση των Τότεναμ και Έβερτον ήταν αυτή που διαλεύκανε την υπόθεση, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο εξάμηνης συνεργασίας με τη μορφή δανεισμού και έπειτα με τα «σπιρούνια» να έχουν εξασφαλίσει οψιόν αγοράς του για ένα χρόνο!

πηγή: sportfm.gr

Στην ΚΠΡ ο Ζαμόρα!!

Στην ΚΠΡ ο Ζαμόρα!
Στο «Λόφτους Ρόουντ» θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Μπόμπι Ζαμόρα! Ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ρέιντζερς για τα επόμενα 2,5 χρόνια και μαζί με τον Τζιμπρίλ Σισέ, οι νεοφώτιστοι έχουν πλέον μια από τις ισχυρές επιθέσεις της Πρέμιερ Λιγκ!

Η μεταγραφή του Ζαμόρα από τη Φούλαμ στην ΚΠΡ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη λήξη της χειμερινής περιόδου έναντι 4,5 εκατ. λιρών! Ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη νέα του ομάδα από νωρίς το απόγευμα, μόλις επήλθε συμφωνία ο παίκτης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και η μετακίνηση του διεθνούς άσου ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα!

πηγή: sportfm.gr

Αναβολή για Τέρι!!

Αναβολή για Τέρι!
Την αναβολή στην εκδίκαση στην υπόθεσης του Τζον Τέρι αποφάσισε το «Westminister Migstrates Coyrt». Η αδυναμία προσέλευσης του μεγάλου αριθμού μαρτύρων, που αιτήθηκε η πλευρά του Άγγλου αμυντικού, ήταν ο λόγος που το δικαστήριο προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο του Λονδίνου, με τον δικηγόρο του, Τζορτζ Κάρτερ-Στίβενσον να τον εκπροσωπεί ενώπιον των δικαστών.

Η υπεράσπιση του Τέρι εισηγήθηκε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μαρτύρων κάτι που είχει ως αποτέλεσμα τον ορισμό νέας ημερομηνίας στις 9 Ιουλίου!

Οι υποχρεώσεις του Τέρι με την εθνικής ομάδας της Αγγλίας στη τελική φάση του Euro 2012 αλλά και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, οδήγησαν την έδρα στον ορισμό της συγκεκριμένης ημερομηνίας!

Πηγή: www.england365.gr

Έμερι: «Φυσικά και στόχος μας είναι η νίκη»

Έμερι: «Φυσικά και στόχος μας είναι η νίκη»
Το αποψινό παιχνίδι της Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας κλέβει την παράσταση. Ο προπονητής των «νυχτερίδων», Ουνάι Έμερι, για μια ακόμη φορά, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του απόψε στο Μεστάγια θα αγωνιστούν για τη νίκη.

«Φυσικά και πρώτος μας στόχος είναι η νίκη, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για την πρόκριση», τόνισε ο τεχνικός της Βαλένθια. «Πρέπει να κρατήσουμε την εστία μας ανέπαφη και να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη τουλάχιστον με διαφορά ενός γκολ», πρόσθεσε.

Γκουαρντιόλα: «Δεν διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές»

Γκουαρντιόλα: «Δεν διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές»
Την άποψη ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αποψινού αγώνα της Μπαρτσελόνα στην Βαλένθια για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας. «Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα δεν διαμαρτύρεται για τους διαιτητές», τόνισε ο προπονητής της καταλανικής ομάδας. «Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να λες τη γνώμη σου για το αν ήταν πέναλτι ή όχι μία φάση, όμως ξέρουμε ότι οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 42χρονου τεχνικού

Για αποφάσεις των διαιτητών που είναι κατά της Μπαρτσελόνα

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα δεν διαμαρτύρεται για τους διαιτητές. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να λες τη γνώμη σου για το αν ήταν πέναλτι ή όχι μία φάση, όμως ξέρουμε ότι οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη. Από τότε που ξεκίνησα στην προπονητική, προσπαθώ να σκεφτώ ότι δεν υπάρχουν οι διαιτητές.

Ο πρόεδρος Ροσέλ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από τότε που πήρε τα ηνία, όπως και ο πρόεδρος Λαπόρτα. Δεν βρήκαμε ποτέ δικαιολογία στους διαιτητές για στραβά αποτελέσματα. Η συνείδησή μου είναι καθαρή, επειδή σέβομαι το σύστημα της διαιτησίας, επειδή δεν με βοηθάει αν διαμαρτύρομαι και επειδή δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου αλλά έναν ολόκληρο οργανισμό
».

Για τη διαφορά των επτά βαθμών στο ισπανικό πρωτάθλημα

«Πιστεύω ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε αυτό. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή, όμως απομένουν άλλα 18 παιχνίδια, όχι 5. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το πρωτάθλημα είναι σχεδόν χαμένο αλλά δεν θα με πείσουν... Αφήστε με να πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε ξανά. Αν δεν το κάνουμε θα δώσουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Η απόδοση της ομάδας μου στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι μεταξύ 8,5 με 9 αλλά η άλλη ομάδα αποδίδει για 9,5 ή 10».

Για το αποψινό παιχνίδι με τη Βαλένθια

«Η Βαλένθια αποτελεί μία δυνατή ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι δυνατοί σε κάθε θέση. Είναι ένα δυνατό τεστ για μας κάθε φορά που τους αντιμετωπίζουμε. Είναι επιθετικοί και γρήγοροι, με έχουν εντυπωσιάσει».

Μυστήριο με τον μάνατζερ του Ρονάλντο!!

Μυστήριο με τον μάνατζερ του Ρονάλντο
Υποψίες για τη δράση του μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Ραούλ, του Γκούτι και του Σέρχιο Αγουέρο με τον κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών, Λάουρο Σάντσεθ, έχουν προκύψει μετά την δημοσιοποίηση μίας συνέντευξης σε ισπανικό περιοδικό.

Μάλιστα, έχουν βρεθεί τηλεφωνικές συνομιλίες του εκπρόσωπου του Ρονάλντο (στην Ισπανία) με τον Κολομβιανό μαφιόζο, ο οποίος ιδιοκτήτης κλαμπ στην Ισπανία και φέρεται να τα μετέτρεψε σε αποθήκη ναρκωτικών. Από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ζητήθηκε να βρει σπίτι στον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνος παρουσιάστηκε αποφασισμένος να προσφέρει όλες τις ανέσεις στο αστέρι της ομάδας.

«Ο Κριστιάνο (Ρονάλντο) θα παίξει στη Μαδρίτη και θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τις επαφές σου για να βρούμε σπίτι για εκείνον», τόνισε ο μάνατζέρ και ο Σάντσεθ απάντησε: «Είναι καταπληκτικό αυτό. Θα ψάξω για το καλύτερο σπίτι και θα έχετε ό,τι άλλο θέλετε, όπως αυτοκίνητα και άλλες πολυτέλειες».

Επίσης, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα ονόματα των Λασανά Ντιαρά, Γκούτι και Πάολο Φούτρε, οι οποίοι συνδέονται με τον Κολομβιανό άνθρωπο της νύχτας. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι ο Λάουρο Σάντσεθ είχε φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, και τον Ραούλ.

«Ο μόνος τρόπος (για να βρω σπίτι στον Ρονάλντο) θα είναι να έχω ένα δείπνο μαζί του. Αυτό θέλω αυτή τη στιγμή», ακούγεται στις ηχογραφήσεις. «Όταν έρθει ο Κριστιάνο, θα προσπαθήσουμε να γνωριστείτε», ήταν μία μέρα μετά η απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες της αστυνομίας κατέσχεσαν περίπου 300 κιλά κοκκαϊνης, τρεις τόνους χημικών ουσιών που προορίζονταν για παρασκευή ναρκωτικών, 70 κινητά τηλέφωνα, όπλα, 18 πολυτελή αυτοκίνητα πολυτελείας και 2 εκατ. ευρώ.

πηγή: sportfm.gr

Πισωγύρισμα για Γουίλσιρ!!

Πισωγύρισμα για Γουίλσιρ
Θα αργήσει πολύ ακόμη η επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ στα γήπεδα. Ο νεαρός μέσος της Άρσεναλ υπέστη κάταγμα κόπωσης στον δεξιό του αστράγαλο και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην αγωνιστεί ξανά μέχρι το τέλος της περιόδους, ενώ εύλογη είναι η ανησυχία για το αν θα προλάβει να είναι διαθέσιμος για το Euro 2012.

Ο 20χρονος άσος δεν έχει αγωνιστεί φέτος καθόλου με τους «κανονιέρηδες», μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο σε αγώνα της εθνικής Αγγλίας τον Ιούνιο. Μετά την επέμβαση που του έγινε, φορούσε ειδική προστατευτική μπότα και υπολογιζόταν να επιστρέψει στη δράση στις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο ένιωσε ενοχλήσεις τρέχοντας την περασμένη εβδομάδα και η επάνοδός του στα γήπεδα θα καθυστερήσει αρκετά.

Το ιατρικό τιμ των «κανονιέρηδων» ανέφερε πως θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες προτού εξεταστεί ξανά για να διαπιστωθεί πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι.

πηγή: sportfm.gr

«Καμπάνα» σε Καμπάιγ!!

«Καμπάνα» σε Καμπάιγ
Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Γιοάν Καμπάιγ για την κλωτσιά του στον Άνταμ Ελ-Αμπντ της Μπράιτον στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Κύπελλο το Σάββατο. Ο Γάλλος μέσος της Νιούκαστλ θα εκτίσει την τιμωρία του στους αγώνες με Μπλάκμπερν (εκτός), Άστον Βίλα (εντός) και Τότεναμ (εκτός).

Ο 26χρονος άσος, που φέτος έχει 24 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τις «καρακάξες», αρνήθηκε πως χτύπησε εσκεμμένα τον αντίπαλό του, ωστόσο οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν την αρμόδια επιτροπή της αγγλικής ομοσπονδίας.

πηγή: sportfm.gr

Αναβάλλεται το Δ.Σ. της Football League!!

Αναβάλλεται το Δ.Σ. της Football League
Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη (7/2) το προγραμματισμένο για την Πέμπτη (2/2) Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Football League και Football League 2, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Ο πρόεδρος της Λίγκας Σπύρος Καλογιάννης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα για να μην βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο η Ένωση ενώ θα συζητηθεί και η απόφαση του ΠΣΑΠ περί αποχής των μελών του από τα πρωταθλήματα των κατηγοριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Η προγραμματισμένη συνεδρίαση για την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 13.00΄ αναβάλλεται και ορίζεται για την Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 13.00΄, στα γραφεία της Football League- Football League 2 ΟΠΑΠ με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 μετά την απόφαση του ΠΣΑΠ περί αποχής των μελών του- ποδοσφαιριστών.
2. Ενημέρωση σχετικά με ΟΠΑΠ.
3. LA VIE.
4. Διάφορα Θέματα.»

Αποσύρθηκε στα 28 λόγω φλεβίτιδας!!

Αποσύρθηκε στα 28 λόγω φλεβίτιδας
Τέλος στην καριέρα του μόλις στα 28 του χρόνια υποχρεώθηκε να βάλει ο Εμέρς Φαέ. Ο μέσος της Νις ταλαιπωρείται από φλεβίτιδα, μία πάθηση που του προκαλεί θρόμβωση στα πόδια. Αρχικά είχε εμφανίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν τρία χρόνια, ενώ φέτος επέστρεψε στη δράση κι έκανε τέσσερις εμφανίσεις στη Ligue 1, προτού εμφανίσει ξανά τα ίδια συμπτώματα.

Οι γιατροί της ομάδας απαγόρευσαν στον Φαέ να συνεχίσει να αγωνίζεται, καθώς διέτρεχε κίνδυνο η ίδια του η ζωή. Ο Φαέ αγωνίστηκε συνολικά 100 φορές με τη φανέλα της Νις, ενώ μετρούσε 46 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού.

πηγή: sportfm.gr

Πουέρτο Ρίκο-Ιορδανία: Τι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα!!

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος ακτινογραφεί τους (πρώτους) αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας στο Προλυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας. Ποιο είναι το Πουέρτο Ρίκο και ποια η Ιορδανία...
Πουέρτο Ρίκο-Ιορδανία: Τι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα
Εκ προοιμίου η Εθνική Ελλάδας θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στη Βενεζουέλα με τον αέρα του φαβορί. Οι ομάδες που πρέπει να φοβάται περισσότερο είναι οι ευρωπαϊκές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κοιτάει στα μάτια τη Ρωσία, τη Λιθουανία ή την ΠΓΔΜ.
Συμπεραίνουμε εύκολα, δηλαδή, ότι έχει το "πάνω χέρι" σε ότι αφορά την πρόκριση, παρότι "έπεσε" με την πιο δύσκολη δεύτερη και την πιο δύσκολη τρίτη.
Η πρόκριση θα... κριθεί στο "σταύρωμα" των προημιτελικών. Από τους τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων προκρίνονται οι δύο πρώτοι, οπότε η Εθνική (είτε ως δεύτερη, είτε ως πρώτη) θα παίξει λογικά με τη Λιθουανία ή τη γηπεδούχο Βενεζουέλα. Είναι το κρισιμότερο ματς, καθώς με πρόκριση στους "4", η Ελλάδα θα ψάχνει μια νίκη σε δύο παιχνίδια για να "τσεκάρει" το εισιτήριο για τους Ολυμπακούς, δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς οι τρεις πρώτοι του τουρνουά.
Ας ρίξουμε. όμως, μια πρώτη ματιά στους αντιπάλους της πρώτης φάσης
Πουέρτο Ρίκο
Ο κλασσικότερος... latin αντίπαλος της Εθνικής. Εξάλλου η ομάδα του "πλούσιου λιμανιού" αποτελεί τυπικό εκπρόσωπο από τα τέλη του '80, έχοντας συνολικά 12 παρουσίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 9 συμμετέχες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παραδοσιακά αποτελούσαν ένα αξιόλογο αντίπαλο, έστω κι αν δεν έχουν ανέβει ποτέ στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Από την ομάδα των "κακών παιδιών" (Ρίβα, Ορτίθ, Μίνσι, Λεόν, Βέγκα, Κάρτερ) κατέληξαν στη φουρνιά των Αρόγιο-Αγιούζο-Κασιάνο-Σαντιάγκο, που είχαν ως κορυφαία στιγμή τη νίκη επί της εθνικής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Με το Πουέρτο Ρίκο και την Ιορδανία θα αναμετρηθεί στους ομίλους του Προλυμπιακού τουρνουά στη Βενεζ...

Η πρόκριση θα... κριθεί στο "σταύρωμα" των προημιτελικών. Από τους τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων προκρίνονται οι δύο πρώτοι, οπότε η Εθνική (είτε ως δεύτερη, είτε ως πρώτη) θα παίξει λογικά με τη Λιθουανία ή τη γηπεδούχο Βενεζουέλα. Είναι το κρισιμότερο ματς, καθώς με πρόκριση στους "4", η Ελλάδα θα ψάχνει μια νίκη σε δύο παιχνίδια για να "τσεκάρει" το εισιτήριο για τους Ολυμπακούς, δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς οι τρεις πρώτοι του τουρνουά.
Ας ρίξουμε. όμως, μια πρώτη ματιά στους αντιπάλους της πρώτης φάσης
Πουέρτο Ρίκο
Ο κλασσικότερος... latin αντίπαλος της Εθνικής. Εξάλλου η ομάδα του "πλούσιου λιμανιού" αποτελεί τυπικό εκπρόσωπο από τα τέλη του '80, έχοντας συνολικά 12 παρουσίες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 9 συμμετέχες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παραδοσιακά αποτελούσαν ένα αξιόλογο αντίπαλο, έστω κι αν δεν έχουν ανέβει ποτέ στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης. Από την ομάδα των "κακών παιδιών" (Ρίβα, Ορτίθ, Μίνσι, Λεόν, Βέγκα, Κάρτερ) κατέληξαν στη φουρνιά των Αρόγιο-Αγιούζο-Κασιάνο-Σαντιάγκο, που είχαν ως κορυφαία στιγμή τη νίκη επί της εθνικής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Πλέον έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και διάφορους ΝΒΑερς, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή (πέρσι με τους Μάβερικς) Χουάν Χοσέ Μπαρέα. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αγωνίζεται ο Κάρλος Αρόγιο (στα 33 του πλέον), ο σκληροτράχηλος φόργουορντ Ρενάλντο Μπλάκμαν, ενώ γεύση ΝΒΑ είχαν πάρει οι Ρίκι Σάντσεζ και Πίτερ Τζον Ράμος.
Παλιοί γνώριμοι είναι ακόμη ο Φιλμπέρτο Ριβέρα (ΑΕΚ), ο Γκιγιέρμο Ντίαζ (Ολυμπιάδα Πατρών) κι ο Ντέιβιντ Χουέρτας (Μαρούσι).
Τα... βαριά χαρτιά είναι οι δύο "κοντοί" (Μπαρέα-Αρόγιο) κι ο ποιοτικός πάουερ-φόργουορντ που ακούει στο όνομα Ρίκι Σάντσεζ.. Οι δύο γκαρντ είναι ικανοί με την προσωπικότητα τους να αλλάξουν τη ροή ενός ολόκληρου αγώνα. Ο Αρόγιο φημίζεται για τον χειρισμό της μπάλας και την ικανότητα του να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, ενώ ο Μπαρέα αποτελεί την αποθέωση της "κοντούρας". Είναι δηλαδή ένας ταχύτατος πλέι-μέικερ που προκαλεί πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό το χάρισμα του, άλλωστε, ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τους Μαβς στον τίτλο. Είναι το ίδιο στοιχείο που τους λείπει φέτος στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και ένας από τους λόγους που δεν παρουσιάζουν το ίδιο πρόσωπο.
Το Πουέρτο Ρίκο υστερεί πολύ μες στο καλάθι, ωστόσο, υστερούν καθώς ο Ντανιέλ Σαντιάγκο έχει "βαρύνει" πολύ (έχουν περάσει και τα χρόνια), ενώ ο ύψος 2.21 Τζον Πίτερ Ράμος αποτελεί μόνιμο "στόχο" για κάθε επίθεση που σέβεται τον εαυτό της.
Όσο για την άκρη του πάγκου; Ο Μανουέλ Σιτρόν έδωσε τη θέση του στον πολύ έμπειρο Φλορ Μελέντεζ, καθώς χάλασε την τελευταία στιγμή η συμφωνία με τον "θρύλο" του κολεγιακού μπάσκετ, Ρικ Πιτίνο. Ο Μελέντεζ, πάντως, είναι παλιά καραβάνα των πάγκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 65χρονος τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του ως ομοσπονδιακός τεχνικός το 1976! Το 1979 ανέλαβε για πρώτη φορά την εθνική ανδρών, αφήνοντας το πόστο του το 1973. Δούλεψε ακόμη στην εθνική Αργεντινής, αλλά και στην εθνική Παναμά. Διατέλεσε ασίσταντ κόουτς στην ομάδα του "πλούσιου λιμανιού" και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική έχει μόλις μια ήττα από το Πουέρτο Ρίκο σε 9 αναμετρήσεις. Η "γκέλα" είχε συμβεί το 1994 στο Μουντομπάσκετ του Καναδά (72-64), στην πιο "γλυκιά" ήττα της Εθνικής. Κι αυτό γιατί άθελα του ο Γιώργος Σιγάλας ευστόχησε σε βολή (με ταμπλό την οποία ήθελε να χάσει) και λόγω συγκυρίας η Ελλάδα συναντήθηκε με την Κίνα και τους διοργανωτές για να πάρει την πρόκριση στην 4άδα.
Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στο Μουντομπάσκετ του 2010, όταν η Εθνική μας είχε επικρατήσει με 83-80 (Σπανούλης 28, Τσαρτσαρής 14 - Μπαρέα 20, Σάντσεζ 13),
Ιορδανία
Η ομάδα της Ιορδανίας θεωρείται μια από τις καλύτερες ασιατικές ομάδες και μαζί με τον Λίβανο η σταθερή δύναμη της... Μέσης Ανατολής.
Πέρσι στο Πανασιατικούς Αγώνες (στην Κίνα) κατέκτησε τη 2η θέση και μαζί το εισιτήριο για το Προλυμπιακό τουρνουά. Το 2009 οι "Jordans" είχαν φύγει με το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση, ενώ είχε προηγηθεί η παρθενική τους συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ του 2010.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Ταμπ Μπάλντγουιν (διαδέχτηκε τον Πορτογάλιο Μάριο Πάλμα), ο έμπειρος κόουτς που είχε "χτίσει" την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας και για ένα φεγγάρι είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ. Θεωρείται ένας αντισυμβατικός προπονητής, που... αποτάσσεται το πικ-εν-ρολ και στηρίζει το παιχνίδι του στις καλές συνεργασίες τριών παικτών, στις επιθέσεις κίνησεις και στις "περίεργες" άμυνες.
Σε ότι αφορά το ρόστερ η Ιορδανία βασίζεται κατά κόρον σε παίκτες που παίζουν στο πρωτάθλημα, ενώ διαθέτει και τρεις αμερικανοθρεμμένους. Μεταξύ αυτών ο γκαρντ Ρασίμ Ράιτ (με θητεία στη Μπόσνα, στην Κολωνία) που αγωνίζεται στις Φιλιππίνες κι οι Ιμάντ Καχγουάς-Τζαμάλ Αμπού Σαμάλα.
Διαθέτουν δύο παίκτες πάνω από τα 2.10 (τον 2.13 Αϊμάν Ντάις και τον 2.18 Τζαμάλ Μααϊτάχ), αν και ο εμπειρότερος ψηλός τους είναι ο Ζαϊντ Αλ Κας (2.08).
Πηγή: sport24.gr

Αυξημένη ζήτηση για την Εθνική στο Euro!!

Αύξηση στην ζήτηση των εισιτηρίων έχει υπάρξει για τα ματς της Εθνικής μας ομάδας στο Euro.
Αυξημένη ζήτηση για την Εθνική στο Euro
Δυναμική υποστήριξη αναμένεται να έχει η Εθνική στα τελικά του Euro 2012. Οι παραγγελίες εισιτηρίων για τους αγώνες στα γήπεδα της Πολωνίας έχουν παρουσιάσει αύξηση 40% από την τελευταία καταμέτρηση (18/1/2012) έως σήμερα.

Πέρα από τους φίλους της «γαλανόλευκης» από Ελλάδα και Κύπρο, μέχρι στιγμής έχουν γίνει παραγγελίες 1.402 εισιτηρίων από δώδεκα διαφορετικές χώρες και από τις πέντε ηπείρους.

Η προθεσμία παραγγελίας εισιτηρίων για τους αγώνες του Euro 2012 ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου και η διαδικασία εξελίσσεται αποκλειστικά μέσω του epo.gr.
Πηγή: Sportfm.gr

Ο Χλεμπ, είναι Χλεμπ, μην τρελαθούμε!!

Διαβάζω στα ρεπορτάζ πως αναχώρησε ο Χλεμπ μετά τις διαπραγματεύσεις και σύντομα θα φανεί η έκβαση τους γιατί ο Βελβέρδε προβληματίζεται για το ιατρικό ιστορικό του παίκτη και το γεγονός πως στην Ευρώπη μπορούν να δηλωθούν μόνο τρεις παίκτες. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Ο Χλεμπ, είναι Χλεμπ, μην τρελαθούμε!
Καταρχήν, η αξία ενός ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τις κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ισπανίας και δη της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι μπλαουγράνα δεν θα έπαιρναν ποτέ έναν μέτριο ποδοσφαιριστή ή έναν "καμμένο" ιατρικά ποδοσφαιριστή.

Επομένως δε νομίζω ότι ο σημερινός Ολυμπιακός έχει στις τάξεις παίκτη που να πλησιάζει την αξία του Χλεμπ, ούτε πως ιατρικά μπορεί να εκτιμηθεί διαφορετικά απ΄ότι εκτιμήθηκε στην Βαρκελώνη ή στο Λονδίνο νωρίτερα.

Σίγουρα αν στη συγκεριμένη συγκυρία είναι υγιής παίζει σημαντικό ρόλο για την απόκτηση του αλλά αν πρόκειται για κάτι παροδικό, δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν αναφορά. Αλλωστε αν ήταν σε τέλεια φόρμα δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα αλλά θα πήγαινε έστω και δανεικός σε άλλο πιο σοβαρό πρωτάθλημα. Και μόνο το γεγονός ότι δέχθηκε να έρθει να συζητήσει με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη επιτυχία για τους ερυθρόλευκους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το άλλο "επιχείρημα" ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να δηλώσει μόνο τρεις στο ευρωπαικό ρόστερ, μας ξενίζει. Δηλαδή ποιοί θα είναι οι άλλοι δύο που θα είναι καλύτεροι από τον Χλεμπ, αν εξαιρέσουμε τον Κάρολ που σαν τερματοφύλακας έχει προτεραιότητα;

Οι ενδοιασμοί αυτοί του Βαλβέρδε, αν έχουν βάση τα ρεπορτάζ και όντως ο Βάσκος έχει διατυπώσει αυτές τις επιφυλάξεις, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Τον Χλεμπ τον χρειάζεσαι για τρία-τέσσερα ευρωπαικά παιχνίδια και δύο-τρία ντέρμπι στην Ελλάδα. Όσο ταλαιπωρημένος και να είναι, γι αυτές τις υποχρεώσεις μέχρι τα μέσα Μαίου, δηλαδή τρεις μήνες και κάτι, φθάνει και περισσεύει. Μπορεί να κάνει τη διαφορά και αποτελεί πολυτέλεια για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.
Πηγή: pamesports.gr

Γκολάρα στη Serie B!!

Στο ματς της Βερόνα με την Γκροσέτο για τη Serie B της Ιταλίας, ο Γάλλος Ματιάς Λεπιγιέ των γηπεδούχων σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ! Απολαύστε το!
Γκολάρα στη Serie B!

Εν οίδα, ότι... πρόκριση είδα!!

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε απ' το Καράκας για το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας κι εξέφρασε την πίστη του πως σε μία μικρή σε όλα χώρα η Εθνική Ομάδα θα πετύχει τον μεγάλο στόχο της.
Εν οίδα, ότι... πρόκριση είδα!
Η κλήρωση του Προολυμπιακού Τουρνουά αποτελεί πια παρελθόν κι απ' το βράδυ της Τρίτης (31/1) η «γαλανόλευκη» γνωρίζει τους πρώτους δύο αντιπάλους της για τον προσεχή Ιούλιο (2-8/7). Πουέρτο Ρίκο κι Ιορδανία συμπληρώνουν τον α' όμιλο στο Καράκας της Βενεζουέλας, εκεί όπου ήδη βρίσκονται, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο προπονητής της ομάδος, Ηλίας Ζούρος, με τον μάνατζέρ της, Νίκο Φιλίππου.
Έκλεισαν το ξενοδοχείο της αποστολής, έριξαν μία πρώτη ματιά στο γήπεδο των αναμετρήσεων, θα είναι παρόντες και στην ξενάγηση, ενώ ήδη έλαβαν και τις πρώτες πληροφορίες για την οικοδέσποινα πόλη. Το Καράκας βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ., έχει βουνό και θάλασσα, αρκετή βλάστηση, τρομακτική κίνηση και μόλις €0,07 το λίτρο βενζίνης! Εξίσου τρομακτική είναι κι η φτώχεια κι η εγκληματικότητα, γι' αυτό κι οι απαραίτητες οδηγίες για τη μη επίδειξη πραγμάτων αξίας στους δρόμους, αφού ο κίνδυνος παραμονεύει. Μέσα σε όλα αυτά τα άγνωστα, πάντως, υπάρχει και κάτι ελληνικό, αφού υπάρχει ομογένεια, ενώ ο Έλληνας πρόξενος υποσχέθηκε στήριξη σε κάθε ματς. Αρκεί να μην καθυστερήσουν, όπως οι διοργανωτές, που μέχρι στιγμής είναι 30-45 λεπτά πίσω σε κάθε εκδήλωση.
Για την ώρα αυτές αποτελούν τις μοναδικές γνώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή για ό,τι περιμένει την «γαλανόλευκη» σε λίγους μήνες. Για αντιπάλους γνωρίζει ελάχιστα πράγματα, όπως και για τη δική του ομάδα, αφού ακόμα είναι νωρίς. Όχι, πάντως, για πίστη πρόκρισης.
«Όταν παίζεις σε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά, κάθε ματς είναι σημαντικό, γιατί σημασία έχει πώς θα τερματίσεις στον όμιλο και με ποια ομάδα θα παίξεις στο χιαστί. Ο όμιλός μας εόιναι βατός και νομίζω αν ήμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί θα μπορέσουμε να πετύχουμε τις 2 νίκες που θέλουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε το στόχο μας» είπε αρχικά απ' το Καράκας στο gazzetta.gr και συνέχισε:
«Δεν μποορύμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αυτή τη στιγμή για τους αντιπάλους μας, γιατί δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν και ποιους παίκτες θα έχουν στη διάθεσή τους. Αν τερμαρίσουμε στην 1η θέση, που είναι και το ζητούμενο, θα διασταυρώθουμε με τη Βενεζουέλα, που ειναι κι η διοργανώτρια χώρα κι όπως και να χει θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, απλά ξέρουμε με ποιους θα παίξουμε. Το σημαντικότερο είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς, με ποιους θα πάιξουμε και πόσο έτοιμοι θα είμαστε. Ο στόχος είναι να μαχόμαστε πάντα για το καλύτερο κι αυτό θα κάνουμε. Αισιοδοξία υπάρχει πάντα, άλλωστε το ελληνικό μπάσκετ είναι πάντα ψηλά κι αυτό αποδεικνύεται σε κάθε διοργάνωση. Αυτό ελπίζουμε να συμβεί και στο Καράκας, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας και να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


πηγή: gazzetta.gr

Φτου, μην τον Ματιασ-ουν!!

Παίκτης του Ατρόμητου είναι και επίσημα, πλέον, ο Ματίας Ιγκλέσιας.
Φτου, μην τον Ματιασ-ουν!
Ο 26χρνος χαφ αποχώρησε από τη Λάρισα και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 2,5 ετών με την ομάδα του Περιστερίου και στον Ατρόμητο θα βρει έναν γνωστό του από την κοινή τους θητεία στους "βυσσινί": τον Γιώργο Δώνη.
Ο αριθμός που επέλεξε για τη φανέλα του είναι το "17".

"Ελάτε να τους νικήσουμε"

Τη στήριξη των οπαδών του ζητάει ο Άρης για το παιχνίδι εναντίον του ΚΑΟΔ...
"Ελάτε να τους νικήσουμε"

"Τα εισιτήρια με ΚΑΟΔ

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι άρχισε από σήμερα (01/02) η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση κόντρα στoν Κ.Α.Ο.Δ. που θα διεξαχθεί το Σάββατο (04/02) στο Αλεξάνδρειο και ώρα 17:00, στο πλαίσιο της 17ης Αγωνιστικής του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Δώστε δύναμη στην αγαπημένη μας ομάδα με τη μαζική παρουσία σας στο γήπεδο και βοηθήστε την με τον δικό σας μοναδικό τρόπο να φτάσει στη νίκη. Η παρουσία σας στις κερκίδες είναι υπέρ πολύτιμη.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Θύρα 1, 4, 5-6, 7, 8-9, 10: 10 ευρώ

Θύρα 2-3: 15 ευρώ

Υπάρχουν επίσης για όλες τις θύρες και παιδικά εισιτήρια των 5 ευρώ για παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών.

Τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 ισχύουν κανονικά για τον αγώνα με τoν Κ.Α.Ο.Δ..

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους από:

- Τα γραφεία της K.A.E. ΑΡΗΣ που στεγάζονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Γρ. Λαμπράκη 2, τηλ. 2310 265 600) από τις 09:00 έως τις 17:00.

- Τα γραφεία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ (Αλ. Παπαναστασίου 154, τηλ. 2310 323-160) από τις 10:00 έως τις 21:00.

- Tο κατάστημα ARIS CYTA CONNECTION που στεγάζεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τις 9:00 έως τις 17:00.

- Το Σάββατο (04/02) από τα εκδοτήρια του γηπέδου".

Κωστής vs Δημητρέλος για την προεδρία της ΠΑΕ!!

Ο Στ. Αδαμίδης θα αποτελέσει παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της Ενωσης. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Κωστής vs Δημητρέλος για την προεδρία της ΠΑΕ
Οχι ασφαλώς ότι πρόκειται για το μείζον ζήτημα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ καθώς δεν θα δώσει λύση στο μεγαλό ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ωστόσο η θέση του προέδρου της ΠΑΕ είναι πάντοτε ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση, ειδικά όταν επίκειται διαδικασία αντικατάστασης.
Την ερχόμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την εκλογή νέου ΔΣ. ο κ. Σταύρος Αδαμίδης θα αποτελέσει παρελθόν ύστερα από δύο χρόνια θητείας στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ και ως αντικαταστάτη του προτείνει τον δικηγόρο Ανδρέα Δημητρέλο ο οποίος είχε υπηρετήσει την Ενωση από το συγκεκριμένο πόστο για μερικούς μήνες το 2004, ως η μεταβατική λύση πριν την οριστική απεμπλοκή του κ. Ντέμη Νικολαΐδη από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή (τότε της ισπανικής Ατλέτικο Μαδρίτης).
Ωστόσο η τεχνοκρατική αυτή λύση εκλαμβάνεται ως «μία από τα ίδια» στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ καθώς θεωρούν ότι με την επιλογή αυτή η ΠΑΕ θα έχει και πάλι έναν πρόεδρο που θα προστατεύει και θα καλύπτει τους μετόχους και δεν θα υποδεικνύει τις μεγάλες οικονομικές ευθύνες τους, όπως δηλαδή έκανε κατά κόρον τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Αδαμίδης.
Αντιπροτείνουν (μέσω της Ερασιτεχνικής, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οποίας ανήκουν στην «Ορίτζιναλ 21») την ενεργοποίηση του κ. Χρήστου Κωστή σε ρόλο προέδρου και πιέζουν πολύ για να περάσουν τη δική τους θέση, η οποία είναι αλήθεια ότι βρίσκει πολύ μεγαλύτερη απήχηση στις (διαδικτυακές ή διαπροσωπικές) συζητήσεις των φίλων της ΑΕΚ, οργανωμένων ή μη από εκείνη του κ. Δημητρέλου. «Οχι άλλοι δικηγόροι, όχι άλλοι τεχνοκράτες που δεν έχουν συναίσθημα για την ΑΕΚ» είναι το σύνθημά τους.
Βέβαια την τελική απόφαση θα πάρουν οι μέτοχοι της εταιρείας, δηλαδή ο κ. Αδαμίδης, έχοντας λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση από τον κ. Νίκο Νοτιά (ο οποίος θα μάθει κάποια στιγμή τα νέα στις ΗΠΑ αφού δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη διαδικασία) και οι Supporters, ως οι εκπρόσωποι του κ. Πέτρου Παππά ο οποίος τους έχει εκχωρήσει (ατύπως, αφού είναι ενεχυριασμένο στη Morgan Stanley) το δικό του ποσοστό μετοχών.
Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ έγινε η πρώτη συνάντηση μελών της «μετοχικής ομάδας 2004» (παρουσία των κκ. Παππά, Νικολαΐδη, Τάκη Κανελλόπουλου και Νίκου Κούλη) προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών που άφησαν πίσω τους αποχωρώντας από τη χρηματοδότηση της εταιρείας κι ενώ οι μετοχές είναι ακόμα στο όνομα τους. Σήμερα θα λάβουν από τον ορκωτό λογιστή της ΠΑΕ ΑΕΚ τη σχετική πληροφόρηση για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο καθένας εκ αυτών.
Δεν παρέστησαν οι κκ. Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου οποίοι δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει τις προθέσεις τους για το αν προτίθενται επίσης να συμβάλουν οικονομικά για να λυθεί το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Πηγή: tovima.gr

Χωρίς δεξί μπακ με Ολυμπιακό;

Μετά τον Έτο, στον ΠΑΟΚ προέκυψε πρόβλημα και με τον Σνάουτσνερ, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο και η συμμετοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη.
Χωρίς δεξί μπακ με Ολυμπιακό;
Ο Πολωνός μπακ θα κάνει εξετάσεις την Πέμπτη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ...σταυρώνουν τα δάχτυλά τους ώστε να καταφέρει τελικά να αγωνιστεί, αφού μετά τον τραυματισμό του Έτο, που θα μείνει εκτός για περίπου 1.5 μήνα, προκύπτει πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ.
Είναι πιθανόν να κληθεί να αγωνιστεί ο 19χρονος Αποστολόπουλος ή ο Σταφυλίδης, ο οποίος έχει παίξει ξανά ως δεξί μπακ αλλά αποτελεί λύση ...ανάγκης!
Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ, στην προπόνηση της Τετάρτης συμμετείχαν άπαντες πέραν των Έτο και Τσιρίλο, ενώ ο Μπόλονι επικεντρώθηκε στην τακτική.
Πηγή: gazzetta.gr

Η ΕΠΟ εκθέτει τη διαιτησία!!

Η προχθεσινή αποκάλυψη της τηλεοπτικής "Δίκης" για τα δύο έγγραφα των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, απέδειξε ότι υπάρχουν επιτελικά στελέχη στην ομοσπονδία που επιχειρούν να εκθέσουν τη διαιτησία, στην πλέον κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Η ΕΠΟ εκθέτει τη διαιτησία
Επτά ομάδες εξέδωσαν καταγγελτικές ανακοινώσεις εναντίον της ΚΕΔ, η οποία ορθώς αποφάσισε να κινηθεί σε πειθαρχικό επίπεδο. Εστειλε το σύνολο των ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου, ο οποίος με τη σειρά του διαβίβασε τα έγγραφα στον αθλητικό δικαστή. Ολα τα στοιχεία επιστράφηκαν στην ΚΕΔ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε αναρμόδιο τον εκτελεστικό διευθυντή και συνεπώς την εκτελεστική γραμματεία να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις.
Με δύο έγγραφα αποδεικνύεται ότι αυτό το δικαίωμα έχει μόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο οποίος δεν... υπάρχει! Μάλιστα, με παρέμβασή του στην εκπομπή ο σύμβουλος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου δήλωσε την έκπληξή του, τονίζοντας ότι είχε την εντύπωση πως υπάρχει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας! Ο Γιάννης Χρυσός, που επελέγη να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Φάκο δεν έχει αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του, με συνέπεια να κυριαρχεί η ατιμωρησία.
Πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκας μας έλεγε χθες ότι ο καθένας μπορεί να υβρίζει τον οποιονδήποτε χωρίς να τιμωρείται, καθώς ο μόνος που μπορεί να του ασκήσει δίωξη είναι ο ανύπαρκτος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Οπότε, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα λεκτικής βίας με δεδομένη την ατιμωρησία, για την οποία μόνο σκοπιμότητα μπορεί να διαβλέψει κανείς.
Προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα για τη δραστηριότητα του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Θόδωρου Κουρίδη, ο οποίος όφειλε να ενημερώσει τη διοίκηση της ομοσπονδίας για το άρθρο του καταστατικού της, το οποίο προβλέπει την πειθαρχική δίωξη αποκλειστικά και μόνον από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Η νομική υπηρεσία εξέθεσε το Δ.Σ. και ο Παπανικολάου εξέθεσε την ΚΕΔ.
Πώς λοιπόν προστατεύει η ΕΠΟ τη διαιτησία; Αφήνοντας ατιμώρητες τις ομάδες που κραυγάζουν και τους προέδρους που εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο; Και με ποιον τρόπο μπορούν να νιώθουν ασφαλείς οι διαιτητές τώρα που το πρωτάθλημα οδεύει στο πλέον κρίσιμο σημείο του;
Οσο για τον ρόλο των διαιτητών, η προχθεσινή τηλεοπτική συζήτηση κατέδειξε τα πρόσωπα που επιβάλουν τη θέλησή τους. Είναι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες - πρόεδροι των Ενώσεων που το ύφος και το ήθος τους δεν συνάδει με οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οσο η ΕΠΟ θα παραμένει πριβέ κλαμπ με 57 ανθρώπους να ψηφίζουν τον πρόεδρό της, το άθλημα θα ολισθαίνει. Επιβάλλεται άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος γιατί το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει πάτο.
Ο Παραλογισμός της ασφάλισης
Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα αναδείχτηκε στη Football League, η οποία δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Ούτε σήμερα ούτε την Κυριακή θα γίνουν ματς Β’-Γ’ Εθνικής, καθώς ο Σπύρος Καλογιάννης συμφώνησε κατ’ ουσίαν με τα επιχειρήματα του ΠΣΑΠ για αναστολή των πρωταθλημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών με ιδιωτική εταιρεία προέβλεπε την ασφάλισή τους μόνο τη μέρα των αγώνων! Λες και στην προπόνηση γίνονται ομιλίες και όχι ένα ανταγωνιστικό δίτερμα...
Πηγή: Εξέδρα

Πέθανε μαθητής στην τάξη!!

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος 18χρονου μαθητή στην Καλαμάτα, ο οποίος ξεψύχησε το πρωί της Τρίτης μέσα στην σχολική αίθουσα.
Πέθανε μαθητής στην τάξη!
Ο 18χρονος, μαθητής του 6ου Λυκείου Καλαμάτας, βρισκόταν στην τάξη του την ώρα του διαλλείματος με τους συμμαθητές του, όταν αισθάνθηκε δυσφορία.
Ξαφνικά έπεσε στον ώμο του διπλανού του, πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί για τους πόνους στο στήθος του. Οι καθηγητές κάλεσαν αμέσως το ασθενοφόρο και του έκαναν μαλάξεις κατά την διάρκεια της αναμονής με αποτέλεσμα να τον επαναφέρουν δύο φορές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
Παρά τις προσπάθειες τους όμως, τόσο των καθηγητών, όσο μετέπειτα και των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, το παιδί δεν τα κατάφερε.
Ο θρήνος των γονιών, αλλά και των συμμαθητών του είναι τεράστιος, ενώ σύμφωνα με τα πρώτες εκτιμήσεις το παιδί έπαθε ανακοπή.
Πηγή: NewsIt.gr

Ο ένας συνεχίζει την καταστροφή που έχει ξεκινήσει ο άλλος!!

ΑΛΛΟΙ βαράνε µύγες κι άλλοι έχουν χεστεί στη δουλειά. Αυτές είναι οι συνέπειες της κρίσης. Αλλα µαγαζιά δεν µπορούνε να σταυρώσουνε πελάτη κι άλλα διώχνουνε κόσµο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο ένας συνεχίζει την καταστροφή που έχει ξεκινήσει ο άλλος
Ο διευθυντής των φυλακών του Κορυδαλλού έβγαλε και σχετική ανακοίνωση: «Είµαστε πλήρεις. Δεν χωράνε άλλοι. Από 800, που είναι η χωρητικότητα του καταστήµατος, σήµερα είναι µέσα 2.345 νοµαταίοι». Τα ίδια και στη Χαλκίδα. Φίσκα το µαγαζί.
Κελιά δεν υπάρχουν. Ούτε στις φυλακές Τρίπολης, Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Χανίων. Με συνολική χωρητικότητα 9.300 νοµαταίους είναι µέσα 12.703. Και µε τον Γαβαλά (φωτό) που τσουβαλιάσανε γίνανε 12.704. Σε λίγο οι φυλακές θα γίνουνε σαν τα νοσοκοµεία: Θα βάζουνε τους φυλακισµένους σε ράντζα στους διαδρόµους. Τα έχουµε ξαναπεί. Στις συνθήκες πτώχευσης που βρίσκεται η χώρα τα δικαστήρια δουλεύουνε διπλοβάρδιες. Δεν προλαβαίνουνε να στέλνουνε τον κόσµο φυλακή.
Και πέρα από τη χλέµπα, τους εξαρτηµένους, τους µετανάστες και τους πάσης φύσεως φτωχοδιαβόλους, αρχίζουνε πλέον να αποχιάζουνε και τους επώνυµους. Στον Κορυδαλλό ο Λάκης Γαβαλάς. Τη µία µέρα στην τηλεόραση να κάνει νάζια και την άλλη στη στενή. Και καθώς, µάλιστα, υπάρχουν στοκ µαγνητοσκοπηµένα επεισόδια µε τις πέντε αντρούκλες που ντύνουνε, στολίζουνε και νοικοκυρεύουνε τον κόσµο, ο Λάκης δεν θα λείψει από κοντά µας. Τα εφτάµισι εκατοµµύρια που χρωστάει στο κράτος έχουν κάνει φτερά. Το οποίο κράτος αυτήν τη δύσκολη και σκληρή εποχή δείχνει ότι δεν κάνει διακρίσεις. Ολοι πάνε µέσα πλέον. Και οι γνωστοί και οι λαµπεροί και οι επώνυµοι.
Ούτε καν στον Αγιορίτη-τραπεζίτη Εφραίµ δεν έγινε εξαίρεση. Κι απ' ό,τι ακούγεται έπεται συνέχεια. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, δεν είναι µόνο ο Παπαγεωργόπουλος, γνωστός και ως φτερωτός γιατρός, που έχει σειρά. Είναι και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης γνωστός και ως Λούα Λούα. Δεν είναι µόνο οι κακοποιοί που έχουνε διπλά και τριπλά ονόµατα. Οπως διαβάζαµε δηλαδή στα «Παλιόπαιδα τα ατίθασα» του Νίκου Τσιφόρου για τον Παύλο τον Μπίθα, γνωστό και ως τραγιάσκα ή στραβοσουγιά ή µούσµουλα. Παρατσούκλια έχουνε πλέον και οι πολίτες υπεράνω υποψίας. Μέχρι πρότινος τουλάχιστον.
Με το να τους αρπάζουνε, λοιπόν, είναι ένας τρόπος να δείξουνε ότι το κράτος δεν κάνει εξαιρέσεις. Στις συνθήκες χρεοκοπίας, όλοι οι πολίτες ενώπιον του νόµου είναι ίσοι. Μέχρι και ο Σεραφείµ Φυντανίδης διανυκτέρευσε κρατούµενος, µέχρι να παραπεµφθεί στο δικαστήριο για το διά ταύτα. Αντε να το έλεγε κάποιος αυτό πριν από πέντε χρόνια. Οταν ακόµα η Ελλάδα και οι Ελληνες ζούσανε µέσα στην ευδαιµονία. Αλλοι τρώγανε τα δανεικά κι άλλοι τα κλεµµένα. Απαξάπαντες χορτάτοι. Μέχρι που ήρθε η ώρα του λογαριασµού. Ετσι πάει. Αργά ή γρήγορα, πρέπει να περάσεις από το ταµείο.
Από τον πάγκο. Για πολλούς ισχύει αυτό, για τους πολιτικούς όχι. Ούτε πάνε φυλακή ούτε ξεµένουνε ποτέ από δουλειά. Σαµαράς και σία ετοιµάζονται να σώσουνε την Ελλάδα και Λοβέρδοι-Βενιζέλοι-Διαµαντοπούλου να σώσουνε το ΠΑΣΟΚ. Ετσι πάει. Με βάρδιες δουλεύουνε αυτοί. Πάντα ο ένας συνεχίζει την καταστροφή που έχει ξεκινήσει ο άλλος. Αυτά.
ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
ΛΟΣ πούλος Παραγουάιος την κάνανε οι δύο εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Βάλανε φέσι κάπου διακόσια εκατοµµύρια γιούρο και µην τον είδατε τον Παναή. Για τους καταναλωτές δεν υπάρχουν συνέπειες. Μεταφέρονται αυτόµατα στη ΔΕΗ. Το κράτος είναι που έµεινε µε την τσαπού στο χέρι και θα πληρώσει τη λέζα. Θα πει κάποιος, βέβαια, συµβαίνουνε αυτά στο επιχειρείν. Κάποιες δουλειές πάνε καλά, κάποιες πέφτουνε έξω. Λότζικο.
Το παράλογο είναι η δυνατότητα που έχει ο κάθε µπαταχτσής να βαράει κανόνι. Και στην προκειµένη περίπτωση δεν µιλάµε για την ελεύθερη αγορά, που ο καθαείς µπορεί να ρίξει τον οποιονδήποτε κι ο ένας τρώει τον άλλον. Μιλάµε για µια µπίζνα που έχει στηθεί και λειτουργεί µε το γκαραντί του Δηµοσίου. Δεν µπορεί ο πάσα ένας να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια. Ποιος κερατάς, λοιπόν, για λογαριασµό του κράτους έχει υπογράψει τα σχετικά; Ποιος κερατάς υπέγραψε την άδεια σύστασης και λειτουργίας;
Και µε ποιους όρους; Αµα είµαι κράτος, κάνω ό,τι γουστάρω. Σου βάζω ρήτρες. Σου επιβάλλω να καταθέσεις εγγυητικές τραπέζης. Δεν σε έχω ασύδοτο λες και πουλάς αέρα. Για διακόσια εκατοµµύρια γιούρο ζηµιά µιλάµε. Ο κερατάς που υπέγραψε τη σύµβαση, χωρίς την παραµικρή πρόβλεψη αν οι εταιρίες πάρουν τα λεφτά και την κοπανήσουν, τι συνέπειες θα έχει; Καµία. Οποιος θέλει να τους βρει, πάντως, µπορεί να απευθυνθεί στην κ. Καϊλή (φωτό) που µ' έναν εξ αυτών, τον κ. Μηλιώνη, είχε άριστες κοινωνικές σχέσεις.
Το πουλάκι θα έχει πετάξει
ΜΕΤΑ τον Γκουντγιόνσεν, ο Χλεµπ. Και οι δύο έχουνε φορέσει την τιµηµένη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Και οι δύο έχουνε περάσει από την Πρέµιερσιπ. Και τους δύο τους έχει πάρει για τα καλά η κάτω βόλτα. Το καλοκαίρι ο Ισλανδός είχε βρει µπατζανέµι στην ΑΕΚ. Τώρα το χειµώνα µε το κρύο ο Λευκορώσος θέλει να το βρει στον Ολυµπιακό. Η µοναδική διαφορά είναι σχετικά µε το µπετσάλεν. Τα λεφτά. Ο Αδαµίδης τον Γκουντγιόνσεν κι ανεξάρτητα από τον τραυµατισµό του, τον είχε πληρώσει βαπορίσιο. Εξι κατοστάρικα το χρόνο για διετές συµβόλαιο αυτήν την εποχή τα δίνεις για έναν τέτοιο παίχτη µόνο όταν τα έχεις για πέταµα.
Στον Ολυµπιακό τον Λευκορώσο τον παίρνουνε στη φτήνια. Για έξι µήνες και βλέπουµε. Να είναι κι ευχαριστηµένος ο κόσµος ότι ο πρόεδρος έκανε το καθήκον του. Επί της ουσίας αυτοί οι έξι µήνες είναι έντεκα µατς. Δέκα αν βγάλουµε αυτό της Κυριακής στην Τούµπα. Τόσα µένουνε για να τελειώσει το πρωτάθληµα. Ενας παίχτης που δεν φτούρησε στη Βόλσφµπουργκ, είχε όλες κι όλες τέσσερις συµµετοχές και το τελευταίο διάστηµα έκανε προπονήσεις µόνος του, πότε θα προλάβει να παίξει; Μέχρι να προσαρµοστεί και να έρθει στα ίσα του, το πουλάκι θα έχει πετάξει.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο γκολ σε τριάµισι χρόνια δεν είναι λίγα για επιθετικό;
Και τον Φέισα είχαν περάσει από γιατρούς.
Οbserver
Πηγή: Goal

Τα παρεπόμενα της κρίσης!!

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Άρης δεν απέκτησε ποδοσφαιριστή στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Τα παρεπόμενα της κρίσης
Μετά το ναυάγιο με τον Σέρχιο Κόκε οι κίτρινοι έμειναν μεταγραφικά στον... άσο για πρώτη φορά τα τελευταία χρονιά.
Εύκολα ή δύσκολα ο ΑΡΗΣ έκανε πάντα μεταγραφές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, φροντίζοντας να καλύπτει τις τρύπες στο ρόστερ. Τον είχε πάντα τον τρόπο του και είχε δημιουργήσει την βεβαιότητα στους οπαδούς του ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γινόταν η έκπληξη που θα οδηγούσε τους οπαδούς του ΑΡΗ σκόμη και στο αεροδρόμιο. Για να μην πάμε και πολύ πίσω αλλά ναν περιοριστούμε στην τελευταία πενταετία μόνο, τι να πρωτοθυμηθούμε.
Τους Άλεξ Πέρεθ, Φεράρι Κακά (αυτός πέρασε και δεν ακούμπησε) και Πάμπλο Κοίρα τον Γενάρη του 2007, τους Σάνελ Γιάχιτς, Τιάγκο Ζεντίλ και Μάρτσιο Αμορόζο του 2008, τον Χαβιέ Κάμπορα τον Ιανουάριο του 2009, τα αμερικανάκια Φρέντι Αντού και Φρέντι Τζόνσον αλλά και τον Καμέλ Μεριέμ της επόμενης σεζόν ή τέλος τους "περσινούς" Ντανίλο, Περέιρα, Μαρσέλο Μπομπαντίγια και Κριστιάν Πορτίγια. Από την αναφορά και μόνο γίνεται αντιληπτό ότι ο ΑΡΗΣ, Γενάρη μήνα έχει φέρει μερικους από τους καλύτερους παίκτες σε προσφορά που έχουν .ερθει στο Κλεάνθης Βικελίδης, μερικοί εκ των οποίων, όπως ο Σάνελ Γιάχιτς έφεραν και χρήματα στην ΠΑΕ.
Φέτος δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν. Η σφοδρή οικονομική κρίση και η ανάγκη να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα οι δαπάνες σε συνδυασμό με την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, ανάγκασαν τους ανθρώπους του ΑΡΗ να αρκεστούν στο υπάρχον ρόστερ με το οποίο η ομάδα θα πορευτεί ως το τέλος της σεζόν, μετά και το ναυάγιο της επιστροφής του Σέρχιο Κόκε.
Πηγή: allaboutaris.com

"Δεν θα υπάρξει πρόβλημα"

Ο Γ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιωνίου, Νίκος Γκλεζάκος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την οφειλή προς τον Αλβάρο Ρεκόμπα, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.
"Δεν θα υπάρξει πρόβλημα"
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», ο Νίκος Γκλεζάκος τόνισε πως θα διαπραγματευτούν τις οφειλές που υπάρχουν και υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα:«Όπως διακανονίστηκαν και οι υπόλοιποι έτσι θα γίνει και αυτή η περίπτωση. Έτυχε να αλλάξει η σύμβαση και είναι ένα μέτρο πίεσης από πλευράς παίκτη. Έστω και τελευταία στιγμή ο Πανιώνιος τακτοποιεί υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει άλλοι.Είναι αλήθεια πως οι δικηγόροι έχουν ακούσει από τον Πανιώνιο πολλά ψέματα. Εμείς όμως, σε όλους τους αντίδικους, που είναι πολλοί, δεν έχουμε πει ψέματα μέχρι τώρα. Για αυτό δεν υπάρχει ούτε μία προσφυγή και όλοι είναι κανονισμένοι στο μέτρο που μπορεί να ανταπεξέλθει η ομάδα».

Αναφορικά με το χαρτί που κατατέθηκε στην ΕΠΟ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Πανιώνιος δεν έχει οφειλές σε παίκτες, τόνισε: «Άλλες ομάδες δεν το έχουν καταθέσει; Δεν έχουν κάνει μεταγραφές; Όταν έγινε το χαρτί ήταν όλα κανονισμένα. Άλλαξε η σύμβαση διακανονισμών. Θα διακανονιστεί και ο Ρεκόμπα. Αν η ομάδα χρεοκοπήσει έχουν να χάσουν όλοι. Κανείς δεν θέλει να πτωχεύσει η ομάδα. Ούτε οι οπαδοί, ούτε εμείς, ούτε οι αντίδικοι».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καταγγελίας από άλλη ομάδα, υποστήριξε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ένα κάρο προβλήματα, αν έχουν και αυτά μεταξύ των ομάδων, είναι ένα ακόμα πρόβλημα. Ο Πανιώνιος έχει τρομερή ικανότητα να λύνει τα προβλήματα και σε κάποιους δεν αρέσει».

Παράλληλα, είπε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να εναρμονιστεί με την UEFA: «Η πλειοψηφία αγνοούσε τους κανονισμούς για αυτό ο Πανιώνιος ψήφισε να τηρηθούν οι νόμοι. Κάποτε πρέπει να γίνει... Το θέμα είναι αν το ποδόσφαιρο θα το παίζουν οι ποδοσφαιριστές ή οι δικηγόροι.Οι Πανιώνιοι είναι αδικημένοι και παλεύουν με θηρία για αυτό οι οπαδοί λέγονται πάνθηρες. Το σενάριο που είχαν φτιάξει κάποιοι δήθεν Πανιώνιοι, δεν θα περάσει. Οφειλές 2-3 χρόνων σκάνε στα χέρια μας, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε. Όσοι έφυγαν πέρυσι έκαναν προσφυγή, φέτος κανείς».

Επιστρέφοντας στο θέμα του Ρεκόμπα, υποστήριξε: «Θα βρούμε άκρη, εκτός αν συζητάμε για ρεβανσισμό και δεν το νομίζω. Ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του», ενώ εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά καθησυχαστικός: «Θα διακανονιστούν όλα».

"Αν με θέλουν, θα είμαι εκεί..."

Με την ελπίδα να τον καλέσουν ξανά στην εθνική ομάδα ζει ο "Σόφο", όπως σχολίασε σε δηλώσεις του, ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά...
"Αν με θέλουν, θα είμαι εκεί..."
Ο άσος της Μακάμπι απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και σχολίασε αναλυτικά:
-Πόσο άλλαξες μετά την αποχώρησή σου από τον Ολυμπιακό και με την ένταξή σου στη Μακάμπι; Πόσο πολύ σε επηρέασε ο Ντέιβιντ Μπλατ στο παιχνίδι και τη ζωή σου;
«Για μένα ήταν ιδανική μετακίνηση τη συγκεκριμένη στιγμή. Προσπαθούσα να ωριμάσω σαν παίκτης και άνθρωπος. Ο κόουτς Μπλατ με ήθελε και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα, εξέφρασε την επιθυμία να με κοουτσάρει και να αναδείξει περισσότερο τις ικανότητές μου. Ήταν πολύ καλή η συνεργασία με όλο το προπονητικό τιμ από την πρώτη μέρα. Όλοι με βοήθησαν να εξελιχθώ προσωπικά, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να αρχίζεις από το μηδέν. Δεν λέω πως στον Ολυμπιακό είχα πρόβλημα, αλλά είχα ήδη ένα όνομα και ήταν δύσκολο να αρχίσω από την αρχή. Η Μακάμπι μού έδωσε την ευκαιρία να φτιάξω ένα καινούριο πρόσωπο σαν παίκτης και άνθρωπος».

-Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός μπορεί να επιστρέψει στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας;
«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες και ξέρω πως θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Πιστεύω, έχοντας παίξει στην ομάδα, πως ο κόσμος θα τη στηρίξει μέχρι το τέλος. Για μένα, όταν ήμουν εκεί, ο κόσμος μού έδινε κάθε φορά έξτρα ώθηση. Αυτό χρειάζεται και τώρα η ομάδα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελαν, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσπάθησαν για το καλύτερο. Με σκληρή δουλειά και υπομονή, μπορεί να γίνει κάτι καλό για τον Ολυμπιακό στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια».

-Τι σου αρέσει περισσότερο στο Ισραήλ; Θέλεις να μείνεις κι άλλα χρόνια εκεί;
«Α ν μπορώ, φυσικά και θα ήθελα να μείνω. Η οικογένειά μου κι εγώ λατρεύουμε το Ισραήλ. Θα είναι ένα πολύ καλό μέρος για να μεγαλώσει ο γιος μου, που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες. Μου αρέσει πολύ η χώρα και να αγωνίζομαι για το κοινό της Μακάμπι. Όλοι στην ομάδα και το σύλλογο είναι εξαιρετικοί. Μου δείχνουν την αγάπη και την υποστήριξή τους. Αν είναι στο χέρι μου, θα ήθελα να μείνω τουλάχιστον για 1-2 χρόνια ακόμη, όσο περισσότερο μπορώ. Θα εξαρτηθεί από το τι θα μπορώ να προσφέρω και να κάνω για την ομάδα. Ελπίζω να βοηθήσω τη Μακάμπι για να θέλουν να μείνω περισσότερο εδώ».

-Ελπίζω να σε δούμε να φορές τη φανέλα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτό πιθανό;
«Φυσικά και είναι. Ο μόνος λόγος που δεν έπαιξα στο περασμένο Ευρωμπάσκετ ήταν ότι εκείνη την περίοδο μάθαμε η σύζυγός μου κι εγώ ότι ήταν έγκυος. Δυστυχώς μετά από κάποιες εξετάσεις είδαμε πως υπήρχαν κάποιες επιπλοκές και έπρεπε να είμαι δίπλα της. Το έμαθα πριν αρχίσει η προετοιμασία και ήμουν σοβαρός όταν άρχισα προπονήσεις. Για κάποιες μέρες ήταν δύσκολο για μένα να αποφασίσω τι θα κάνω, αλλά τελικά αποφάσισα να αποχωρήσω από την Εθνική. Πάντα όμως, ακόμη κι όταν δεν είχα καλές χρονιές με τον Ολυμπιακό, η Εθνική με βοηθούσε πολύ. Πάντα ήμουν δυνατός όταν έπαιζα μαζί της. Οι προπονητές και οι υπεύθυνοι της ομάδας με βοήθησαν. Αν με θέλουν, θα είμαι εκεί, Θεού θέλοντος. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, ελπίζω να μπορώ να προσφέρω ξανά τις υπηρεσίες μου στην Εθνική ομάδα. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Ξέρω πως υπήρχαν κάποια άσχημα συναισθήματα για την αποχώρησή μου την τελευταία στιγμή, αλλά ελπίζω αυτό να μην αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση μου με την Εθνική και να με καλέσουν ξανά».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;
«Προσπαθώ για το καλύτερο. Πέρσι έκανα καλή σεζόν και τώρα προσπαθώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας μου. Έχω καλούς φίλους που με βοηθούν και κάνω το καλύτερο που μπορώ. Σαν ομάδα, όπως πέρυσι, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε ένα ματς με την Καντού κι ελπίζουμε να επιστρέψουμε με νίκη. Κάθε παίκτης θέλει να πάει στο Final 4 και να κατακτήσει τίτλους, αλλά καλύτερα είναι να συγκρατείς τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Έτσι μόνο μπορείς να πετύχεις περισσότερα. Το κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι είναι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά για την ώρα ελπίζω να έχουμε μία εξίσου καλή σεζόν με την περσινή».

-Τι θυμάσαι από την εποχή που έπαιζες στην Καντού;
«Χαίρομαι που θα επιστρέψω εκεί στον αγώνα της Πέμπτης. Όταν έπαιζα στην Καντού ήμουν 18 χρονών και αγωνιζόμουν για πρώτη φορά μακριά από την Ελλάδα. Δεν ήμουν έτοιμος κι όταν έφυγα ήξερα πως μπορούσα να είχα προσφέρει περισσότερα. Όλοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Χαίρομαι που η ομάδα πάει καλά φέτος. Όμως πηγαίνω εκεί για να κερδίσω με τη Μακάμπι».

-Θα ήθελες να παίξεις στην Ισπανία κάποια μέρα;
«Σίγουρα, θα ήταν πολύ όμορφο. Δεν ξέρω για τον τρόπο ζωής στην Ισπανία και αν θα μου ταιριάζει, αλλά από πλευράς μπάσκετ, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

-Έχεις αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την άμυνα ερχόμενος στη Μακάμπι;
«Ναι. Ο κ. Μπλατ έχει μεγάλη φήμη για την άμυνά του. Σε αυτό το κομμάτι με πίεζε και μου έλεγε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνω και δεν έκανα πριν. Με τη βοήθειά του και την εμπειρία κατάφερα να βελτιωθώ αρκετά. Φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλές αδυναμίες και χρειάζομαι βελτίωση, αλλά πιστεύω πως είμαι στη σωστή κατεύθυνση».