Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χλεμπ, είναι Χλεμπ, μην τρελαθούμε!!

Διαβάζω στα ρεπορτάζ πως αναχώρησε ο Χλεμπ μετά τις διαπραγματεύσεις και σύντομα θα φανεί η έκβαση τους γιατί ο Βελβέρδε προβληματίζεται για το ιατρικό ιστορικό του παίκτη και το γεγονός πως στην Ευρώπη μπορούν να δηλωθούν μόνο τρεις παίκτες. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Ο Χλεμπ, είναι Χλεμπ, μην τρελαθούμε!
Καταρχήν, η αξία ενός ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τις κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ισπανίας και δη της Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι μπλαουγράνα δεν θα έπαιρναν ποτέ έναν μέτριο ποδοσφαιριστή ή έναν "καμμένο" ιατρικά ποδοσφαιριστή.

Επομένως δε νομίζω ότι ο σημερινός Ολυμπιακός έχει στις τάξεις παίκτη που να πλησιάζει την αξία του Χλεμπ, ούτε πως ιατρικά μπορεί να εκτιμηθεί διαφορετικά απ΄ότι εκτιμήθηκε στην Βαρκελώνη ή στο Λονδίνο νωρίτερα.

Σίγουρα αν στη συγκεριμένη συγκυρία είναι υγιής παίζει σημαντικό ρόλο για την απόκτηση του αλλά αν πρόκειται για κάτι παροδικό, δεν πρέπει να γίνεται ούτε καν αναφορά. Αλλωστε αν ήταν σε τέλεια φόρμα δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα αλλά θα πήγαινε έστω και δανεικός σε άλλο πιο σοβαρό πρωτάθλημα. Και μόνο το γεγονός ότι δέχθηκε να έρθει να συζητήσει με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη επιτυχία για τους ερυθρόλευκους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το άλλο "επιχείρημα" ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να δηλώσει μόνο τρεις στο ευρωπαικό ρόστερ, μας ξενίζει. Δηλαδή ποιοί θα είναι οι άλλοι δύο που θα είναι καλύτεροι από τον Χλεμπ, αν εξαιρέσουμε τον Κάρολ που σαν τερματοφύλακας έχει προτεραιότητα;

Οι ενδοιασμοί αυτοί του Βαλβέρδε, αν έχουν βάση τα ρεπορτάζ και όντως ο Βάσκος έχει διατυπώσει αυτές τις επιφυλάξεις, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Τον Χλεμπ τον χρειάζεσαι για τρία-τέσσερα ευρωπαικά παιχνίδια και δύο-τρία ντέρμπι στην Ελλάδα. Όσο ταλαιπωρημένος και να είναι, γι αυτές τις υποχρεώσεις μέχρι τα μέσα Μαίου, δηλαδή τρεις μήνες και κάτι, φθάνει και περισσεύει. Μπορεί να κάνει τη διαφορά και αποτελεί πολυτέλεια για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: