Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το παιδί-θαύμα στο πρωτάθλημα... θαύμα!!

Κάποτε οι Ισπανοί είχαν παρουσιάσει σε Ευρωμπάσκετ Παίδων έναν τύπο με ατημέλητο μαλλί, μακριά χέρια και μπόλικο θράσος μέσα στο γήπεδο. Από τότε φαινόταν αποφασισμένος να κατακτήσει τον κόσμο. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Το παιδί-θαύμα στο πρωτάθλημα... θαύμα!
Στα 15 του χρόνια ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα καθοδηγούμενος από τον (μετρ στο να... ρίχνει στη φωτιά πιτσιρικάδες) Αΐτο Ρενέσες στην Μπανταλόνα. Λίγο αργότερα βρέθηκε μέλος, βασικότατο, της εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Μετέπειτα πήρε χρυσό σε Ευρωμπάσκετ αλλά και τρόπαιο στην Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα.
Είχε έρθει η στιγμή για το μεγάλο άλμα. Οι Ισπανοί εξακολουθούσαν να προμοτάρουν το παιδί-θαύμα, ενώ κάμποσοι αντιμετώπιζαν με δυσπιστία τι μπορεί να κάνει. Θεωρούσαν ότι είχαν ειπωθεί πολλά γι' αυτόν που δεν του άξιζαν.
Ο Ρούμπιο βρέθηκε στο ΝΒΑ, με τους Τίμπεργουλβς να τον περιμένουν... πώς και πώς. Ηταν η στιγμή να δούμε τι μπορούσε να κάνει ο πιτσιρικάς ανάμεσα στους καλύτερους και στο κορυφαίο (παρά τα όσα γραφικά ακούγονται) πρωτάθλημα του πλανήτη.
Η προσαρμογή του ήταν εντυπωσιακή και πολύ περισσότερο φάνηκε πόσο του ταιριάζει το παιχνίδι στο ΝΒΑ. Θα πρέπει πλέον να περιμένουμε πότε θα γραφτεί το πρώτο του triple double, καθώς οριακά δεν έχει τριψήφιο νούμερο σε τρεις κατηγορίες σ' έναν αγώνα. Τον υπολόγιζαν ως βοηθητικό τουλάχιστον στην πρώτη του χρονιά, αλλά ο Ρούμπιο είναι ανυπόμονος και βεβαίως φιλόδοξος... Οσο περνούσε ο καιρός, όσο κυλούσαν τα παιχνίδια, ο Ισπανός κέρδιζε χρόνο συμμετοχής με την εξαιρετική του απόδοση.
Πλέον ο Ρούμπιο δεν είναι μόνο βασικός κι αναντικατάστατος, αλλά κυρίως σημαντικός στο παιχνίδι των Τίμπεργουλβς. Εχει κερδίσει το σεβασμό από συμπαίκτες κι αντιπάλους, μέχρι και ο Κόμπι Μπράιαντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Ομως σε κάθε ματς δείχνει ότι δεν του φτάνει!
Σου δίνει την αίσθηση ότι απολαμβάνει και διασκεδάζει κάθε ματς, ότι το μπάσκετ είναι η ζωή του με τον τρόπο που αγωνίζεται. Και δεν αποκλείεται να τον δούμε στο τέλος της σεζόν -έστω και... κουτσουρεμένης εξαιτίας του λοκ άουτ- και rookie της χρονιάς.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: