Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το σουλούπωμα και το... "παπατζηλίκι"

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πρώτη φορά, το κομμάτι των ομάδων που μπόρεσαν να κάνουν μεταγραφές και των ομάδων που δεν μπόρεσαν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Το σουλούπωμα και το... "παπατζηλίκι"
Στη παρούσα φάση, από τους μεγάλους μόνο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν δικαίωμα μεταγραφών.
Ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να πει πως ενισχύθηκε σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αφού πήρε μόνο τον Φρεντερίκ Νιμανί, τη στιγμή που αποχώρησαν οι Βιεϊρίνια, Κοντρέρας κατά πρώτο λόγο και Αρίας – Σπαντάσιο κατά δεύτερο.
Όμως ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ σε αυτή τη περίοδο ήταν να σουλουπωθεί οικονομικά, κάτι που του επέτρεψε να περάσει από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ και να έχει την δυνατότητα μεταγραφικής κίνησης.
Δύο ανταγωνιστικές ομάδες και μία μικρομεσαία όμως, αντιμετώπισαν τόσο μεγάλα προβλήματα που δεν τους επετράπη καν να προχωρήσουν σε μεταγραφική κίνηση.
Πρώτος απ όλους – για πρώτη φορά στην ιστορία του – ο Παναθηναϊκός, η ηγεσία του οποίου θέλοντας να υποβαθμίσει την απαγόρευση των μεταγραφών, επικαλέστηκε την αναμονή των… Αράβων, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν εδώ και … έξι μήνες την πράσινη ΠΑΕ.
Δεύτερη η ΑΕΚ, η οποία και αυτή υποβάθμισε το θέμα της απαγόρευσης, αλλά είναι κοινό μυστικό πως δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε. Μάλιστα, στην υπόθεση Μανωλά εκτέθηκε λέγοντας πως θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των όρων συνεργασίας με τον παίκτη, υπογράφοντας ένα νέο συμβόλαιο το οποίο όμως δεν θα μπορούσε να καταθέσει.
Άλλη μία ομάδα, από το γκρουπ των μικρομεσαίων, ο Άρης Θεσσαλονίκης, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και δεν απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που οι άνθρωποί του όχι μόνο δεν θα πλήρωναν, αλλά έλεγαν πως τους χρωστούσε και χρήματα. Πρόκειται για τον Σέρχιο Κόκε που τελικά έμεινε με το… στυλό στο χέρι και θα πρέπει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να δει αν θα μπορεί και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί με την πρώην του ομάδα.
Φανταστείτε τι θα γινόταν αν όλα τα παραπάνω συνέβαιναν στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: