Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έχασε ένα… κάρο ευκαιρίες και την ευκαιρία!!

Έχασε ένα… κάρο ευκαιρίες και την ευκαιρία
Άντεξε στο σφυροκόπημα της Γιουβέντους -ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά- η Πάρμα και κατάφερε να πάρει το 0-0 στο «Ένιο Ταρντίνι». Πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη έχασαν οι «μπιανκονέρι» που μετά από αυτήν την ισοπαλία βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν, έχοντας όμως κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ένα γκολ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν μετά από μαρκάρισμα στη μικρή περιοχή, ο Πίρλο βρέθηκε στο έδαφος. Αν και στο ριπλέι φαίνεται να υπάρχει επαφή, αυτή δεν δικαιολογεί την πτώση του Ιταλού χαφ. Κορυφαία ευκαιρία, πάντως, ήταν εκείνη του Κιελίνι στο 4' όταν κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση από τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της «μεγάλης κυρίας» που ωστόσο δεν επεκτάθηκαν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης βραβεύτηκε ο Ερνάν Κρέσπο, το συμβόλαιο του οποίου με τους "παρμένζι" τερματίστηκε. Ο Αργεντινός λατρεύτηκε από τους οπαδούς της ομάδας ακόμη και στο δεύτερο πέρασμά του (2010-2012) παρά το γεγονός πως σε ηλικία -πλέον- 36 ετών δεν μπορούσε να κάνει μέσα στο γήπεδο τα "μαγικά" της περιόδου 1996-2000.

Στο άλλο εξ αναβολής ματς για την 21η αγωνιστική της Serie A η Αταλάντα επικράτησε 1-0 της Τζένοα.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος χάρη στο οποίο οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 27 βαθμούς, ο Μαριλούνγκο στο 78’.

πηγή: sportfm.gr

«Αγώνας ζωής ή θανάτου»

«Αγώνας ζωής ή θανάτου»
Τεράστιας σημασίας χαρακτήρισε τη νίκη της Κέρκυρας επί της Δόξας Δράμας ο τεχνικός των «Φαιάκων», Χάβι Γκράθια. Ο Ισπανός προπονητής τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα στον οποίο η ομάδα του επικράτησε με σκορ 1-0 πως αυτός ο αγώνας ήταν ζωής ή θανάτου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για εμάς και θα μπορούσαμε να πάμε με μεγαλύτερο σκορ στα αποδυτήρια, όμως αφήσαμε ανεκμετάλλευτες αυτές τις ευκαιρίες και ήταν λογικό στο δεύτερο ο αντίπαλος μας να κάνει φάσεις. Γενικά ελέγχαμε το ματς αλλά είχαμε και δύσκολες καταστάσεις που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι αλλά δεν έχουμε και πολλές νίκες ώστε να μην χαρούμε το σημερινό αποτέλεσμα.

Χρειαζόμασταν μια φιάλη οξυγόνου για να συνεχίζουμε να αναπνέουμε και η νίκη αυτό μας έδωσε όπως και κουράγιο για τη συνέχεια. Ήταν μία νίκη-οξυγόνο για εμάς. Οι παίκτες μου έδειξαν ενθουσιασμό πάθος και θέληση. Ξέρουμε το επόμενο ματς είναι πιο δύσκολο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Παίξαμε με μια ομάδα που μας είχε πιάσει στην βαθμολογία και είχε τεράστια σημασία ο αγώνας αυτός. Ήταν ζωής ή θανάτου για το ποια ομάδα θα συνέχιζε καλύτερα και ποια θα ξεκολλούσε από τον πάτο της βαθμολογίας. Είναι μία ομάδα που μάχεται κόντρα σε μεγάλα προβλήματα με συνεχείς αγώνες και ξεκίνησε αργά το πρωτάθλημα. Με αυτά τα δεδομένα έχω απόλυτο σεβασμό για την Δόξα και τον τρόπο που παλεύει
».

Έκανε το καθήκον της!!

Έκανε το καθήκον της
Όσο χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση έπαιξε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1996 νίκησαν με 1-0 την Ντιζόν εκτός έδρας, στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ετοιμαζόμενοι να διεκδικήσουν το νταμπλ τη φετινή περίοδο. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν απλό τις τελευταίες θέσεις του Championnat.
Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι ήταν ανώτεροι, αλλά αρκέστηκαν στο γκολ του Νενέ από το 15’, ώστε να πάρουν το «εισιτήριο».


ΝΤΙΖΟΝ: Τσαγκουνί, Μπάμπα, Παουγέ, Ζαρούρ, Ντιαλό, Μαρκ (65’ Κακουτά), Κουμόρτζι (83’ Σανκαρέ), Κονέ, Μπαρατζί, Μποτεάκ, Ζοβιάλ

ΠΑΡΙ: Ντουσέζ, Καμαρά, Λουγκάνο, Ζαλέ (46’ Μπίσεβατς), Σεαρά, Σαντόμ, Ματουιντί, Μποντμέρ (74’ Γκαμέιρο), Μενέζ, Οαρό, Νενέ (66’ Μότα)

πηγή: sportfm.gr

Ποιο ντέρμπι;

Ποιο ντέρμπι;
Μόνο ντέρμπι δεν ήταν η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 σετ του «Δικεφάλου»στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών και κράτησαν τη διαφορά τους στην κορυφή από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους εφτά βαθμούς. Αντίθετα, οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν στην έκτη θέση, ένα βαθμό πίσω από την έκτη Λαμία, περιμένοντας μια «γκέλα» των Φθιωτών στην Κηφισιά αργότερα.

Στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-21, αλλά το χαμένο σερβίς του Αρμενάκη (22-22) ήταν η αρχή του τέλους, με τον Ηρακλή να πιέζει στο σερβίς και με σερί 0-4 να παίρνει το σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Ηρακλής προηγήθηκε 16-17, με τους διαιτητές να δίνουν άουτ την επίθεση του Αρμενάκη (16-18) και κίτρινη κάρτα στον Γιάννη Μέλκα για διαμαρτυρία (16-19). Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 17-20 που έγινε 21-20 με σερβίς του Αρμενάκη, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στο 23-23. Ο Κράβαρικ έφερε τον Ηρακλή στο σετ μπολ κι ακολούθησε μπλοκ του Πελεκούδα στον Μπορόβνιακ για το 0-2.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πλέον την ψυχολογία για να διεκδικήσει τον αγώνα κι ο Ηρακλής έφτασε εύκολα στη νίκη.

«Καθοριστικά ήταν τα δύο πρώτα σετ, όπου στα τελειώματα δεν παίξαμε έξυπνα. Θα προσπαθήσουμε να μη μας ‘φρενάρει’ αυτή η ήττα, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους 40άρηδες κι, ιδιαίτερα, στον Αντρέι Κράβαρικ, ο οποίος παρά την ηλικία του παίζει εξαιρετικά», είπε ο Γιάννης Μέλκας.

Ο Σωτήρης Δρίκος σημείωσε πως: «Το σημερινό ήταν παιχνίδι τακτικής, την οποία εφαρμόσαμε καλά, παρά τα τακτικά τρικ του ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ. Θα μπορούσαμε στο δεύτερο σετ, αν ήμασταν πιο αποφασιστικοί στην εκτέλεση της κόντρα επίθεσης, να είχαμε και σε αυτό εύκολη επικράτηση. Όμως, το σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού ήταν η φάση στο πρώτο σετ μετά το 21-21, που οι Μποζίδης και Τζιουμάκας μας βοήθησαν ως αλλαγές στο να κάνουμε το σερί και να πάρουμε το σετ».


Τα σετ: 22-25, 23-25, 11-25

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 6 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Παπαϊακώβου 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Πλίκας 3, Μπορόβνιακ 9 (9/20 επ., 68% υπ. - 54% άριστες), Ρομέρο 2 (2/10 επ., 56% υπ. - 33% άριστες), Αρμενάκης 10 (9/21 επ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου -λ 100% - 100% άριστες) / Γεωργιάδης, Ντίνας 1, Ωρολογάς, Καρασαρλίδης

Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 8 (6/16 επ., 2 μπλοκ, 22% υπ. - 22% άριστες), Ντεσπέιν 17 (14/26 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 42% υπ. - 26% άριστες), Πελεκούδας 7 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 1, Σμαραγδής 5 (3/9 επ., 1 μπλοκ), Κράβαρικ 16 (16/23 επ.), Στεφάνου -λ (75% υπ. - 55% άριστες) / Μποζίδης, Τζιουμάκας, Κολτσιάκης

πηγή: sportfm.gr

ΠΣΑΠ: Βρέθηκε λύση με την ασφάλιση!!

ΠΣΑΠ: Βρέθηκε λύση με την ασφάλιση Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στ. Γιαννακόπουλος
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την άρση της αποχής των ποδοσφαιριστών σε Β’ και Γ’ Εθνική εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών την Τετάρτη 15/2. Νωρίτερα, η «μικρή» λίγκα είχε ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα των αγώνων του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Κατόπιν επαφών και συνεννοήσεων ανάμεσα στον Π.Σ.Α.Π. και την Football League, βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Football League και της Football League 2 που είχαν μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από την 1η Ιανουαρίου 2012, μετά την καταγγελία της σύμβασης από την εταιρεία LA VIE.

Ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών και η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων Football League και Football League 2, από κοινού κατέληξαν σε συνεργασία που θα κατοχυρώσει σε επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης τους ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου 2012, με προοπτική ανανέωσης της συμφωνίας.

Αυτή η εξέλιξη, καλύπτει τους ποδοσφαιριστές και συνεπώς υπάρχει, πλέον, άρση της αποχής των συναδέλφων μας από τα πρωταθλήματα Football League και Football League 2
».

Μπόλονι: «Μυαλό και συγκέντρωση»

Μπόλονι: «Μυαλό και συγκέντρωση»
Περήφανος για τη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Λάζλο Μπολόνι στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» με την Ουντινέζε. Ο Ρουμάνος τεχνικός πρόσθεσε πως με μυαλό και συγκέντρωση η ομάδα του μπορεί να σταθεί αξιόμαχα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον προπονητή του ιταλικού συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάζλο Μπόλονι:

«Ήμασταν πολύ περήφανοι και χαρούμενοι όταν τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας, γιατί δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι πάνω από ομάδες όπως η Ρουμπίν Καζάν και η Τότεναμ, καθώς επίσης και γιατί έτσι αποφύγαμε αρκετές ομάδες που ήρθαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν όμως είδα ότι θα παίζαμε με την Ουντινέζε, δεν ένιωσα χαρούμενος, γιατί πίστευα ότι θα μπορούσαμε εύκολα να κληρωθούμε με ομάδες που θα μας έδιναν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Γνωρίζουμε την Ουντινέζε, είναι μια καλή ομάδα κι ένας σοβαρός σύλλογος, διαθέτοντας παίκτες αναγνωρίσιμους με μεγάλη εμπειρία και κάποιοι από αυτούς παίζουν στις εθνικές ομάδες διαφόρων χωρών. Κι εμείς μπορούμε να είμαστε καλοί στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με μυαλό, έχοντας συγκέντρωση, ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Θέλουμε να έχουμε τύχη όταν θα παίξουμε στην Τούμπα».

Για το αν θα αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού λόγω των απουσιών των Ντι Νατάλε και Ίσλα:

«Η Ουντινέζε είναι μια ομάδα με πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Έπαιξε χωρίς τον Ντι Νατάλε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και το έκαναν γιατί ήξεραν ότι έχουν δύναμη. Κι εμείς δεν έχουμε ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας, γιατί πλέον παίζουν σε άλλες ομάδες και γιατί δύο από τους υπόλοιπους είναι τραυματίες. Αλλά είμαι βέβαιος ότι τόσο εμείς όσο και η Ουντινέζε, θα κάνουμε ότι μπορούμε για το καλύτερο δυνατό».

Για το γεγονός ότι η Ουντινέζε συνηθίζει να παίζει με τρεις παίκτες στην άμυνα και πως σκοπεύει να το αντιμετωπίσει:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το αν θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση. Προσωπικά έχω την άποψη ότι η διάταξη δεν είναι σημαντική. Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να παίξουμε το οποιοδήποτε σύστημα. Το σημαντικότερο είναι η οργάνωση και όχι το σύστημα. Σαφώς και θα είναι κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό που προσωπικά με απασχολεί είναι το πώς κινείται ο καθένας μέσα στο γήπεδο».

Για το αν θα ήθελε την ισοπαλία:

«Και ναι και όχι»…

Για το αν έχει αποδυναμωθεί ο ΠΑΟΚ λόγω της πώλησης του Βιεϊρίνια:

«Ο Βιεϊρίνια είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά βρείτε μου μια ομάδα που να μπορεί να κρατήσει όλους τους καλούς παίκτες. Οικονομικά ήταν σημαντικό να παραχωρηθεί ο παίκτης, κάποια στιγμή θα γινόταν άλλωστε. Κι εγώ θα ήθελα να έχω μεγάλους διεθνείς παίκτες στην ομάδα μου, τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ο Βιεϊρίνια ήταν σημαντικός για μας, ασφαλώς και μας στοίχισε το κενό του, αλλά βρήκαμε 1-2 λύσεις και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτές τις λύσεις, αλλά και στο κομμάτι της δημιουργίας παικτών».

Για τη γνωριμία του με τον Γκοϋντολίν αλλά και το γεγονός πως ο Ρουμάνος ήταν ο αντικαταστάτης του το 2006 στη Μονακό και τις ομοιότητες μεταξύ Ουντινέζε και ΠΑΟΚ είπε:

«Μεταξύ της Ουντινέζε και του ΠΑΟΚ μπορούμε να βρούμε κάποιες ομοιότητες. Για παράδειγμα και οι δύο ομάδες παίζουν με ασπρόμαυρα. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται μεταξύ 3ης και 4η θέσης στο πρωτάθλημα που συμμετέχουν. Οι δύο προπονητές έχουν κάνει το ίδιο λάθος στην καριέρα τους, να υπογράψουν συμβόλαιο στην Μονακό. Γιατί και οι δύο προφανώς πιστεύαμε ότι το να πάς και να δουλέψεις σοβαρά σε έναν σύλλογο είναι αρκετό. Γιατί ξεχάσαμε το πιο σημαντικό όχι ποιος αριστερό μπακ ή επιθετικός, αλλά ποιος είναι στο συμβούλιο και ποιος είναι ο πρόεδρος.

Όπως και να' χει, κρατάω τις καλές αναμνήσεις από τον κύριο Γκουιντολίν γιατί είναι πραγματικά μεγάλος κύριος. Είχα μιλήσει μαζί του πριν υπογράψω στη Μονακό κι έκανα το ίδιο λάθος με εκείνον, γιατί δεν τον άκουσα, όπως φαντάζομαι δεν είχε ακούσει κι αυτός τους ανθρώπους με τους οποίους είχε μιλήσει πριν αναλάβει. Ήταν πολύ ειλικρινής μαζί μου και πραγματικά προσπάθησε να με βοηθήσει. Και παρότι τα λόγια του δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, του οφείλω ένα ευχαριστώ. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα που θα τον δω για μια ακόμη φορά
».

Να περάσουν και οι δυο!!

Να περάσουν και οι δυο!
Μόνο και μόνο για τη ματσάρα που μας προσέφεραν, το αξίζουν!

Ζενίτ και Μπενφίκα έκαναν χαρούμενο το απόγευμα κάθε «κολλημένου με την μπάλα» και παρά τη νίκη των Ρώσων με 3-2, άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Ξέφρενος ρυθμός, ανατροπές, δυο γκολ μετά το 85’ κι αυτό του Σέμακ να διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου της διοργάνωσης ζωγράφισαν την ομορφιά της Αγίας Πετρούπολης.



Πορτογαλική ομάδα στο γήπεδο και ο μοναδικός Πορτογάλος που ξεκίνησε σ’ αυτό έπαιζε… με τους άλλους! Κι ο Μπρούνο Άλβες -όχι μόνο δεν ήταν φιλικός με την ομάδα της πατρίδας του. Αλλά την άφησε από νωρίς με μια αλλαγή λιγότερη (αφήνοντας σχεδόν στον τόπο τον Ροντρίγκο με τάκλιν). Τιμωρήθηκε άμεσα, όμως, γι’ αυτό. Όχι με την κόκκινη κάρτα. Αλλά βλέποντας τον Μάξι Περέιρα να εξαργυρώνει αμέσως μετά την «τζούφια» απόκρουση του Ζεβνόφ και να βάζει μπροστά την Μπενφίκα.

Παρόλα αυτά, η Ζενίτ δεν πάγωσε. Πόσο περισσότερο να το πάθαινε, εξάλλου, στους -10 βαθμούς που ήδη έπαιζαν οι ομάδες. Αφού, λοιπόν, ο Αρτούρ έκανε το ακριβώς ανάποδο από τον ομόλογό του (αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Κερζάκοφ) ο Σιρόκοφ έκανε… αυτό που έπρεπε -στην ωραία χαμηλή σέντρα του Χουμπότσαν: Πλάσαρε «γλυκά» και αντάμειψε την υπεροχή που διατήρησαν οι Ρώσοι μέχρι και την ανάπαυλα.

Άλλος πίεζε μετά την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, άλλος έχανε τις ευκαιρίες και… άλλος τελικά δικαιώθηκε! Ενώ, λοιπόν, η Ζενίτ κυκλοφορούσε την μπάλα και η Μπενφίκα ήταν εκείνη που έφτανε πιο κοντά στο να τη στείλει στα δίχτυα (με φοβερό πλάγιο πλασέ του Γκαϊτάν και κοντινή προβολή του Καρντόσο) τελικά… η Ζενίτ πήρε το προβάδισμα. Και πώς το πήρε! Με μια σπάνια ποδοσφαιρική διασταύρωση (τακούνι-σέντρα-τακούνι) που γέννησε τη γκολάρα του Σέμακ!

Και κάπου εκεί έμοιαζε ότι θα σβήσει το ματς. Η Ζενίτ θα νικούσε, η Μπενφίκα θα υπολόγιζε στο εκτός έδρας γκολ -όλοι ικανοποιημένοι! Αμ δε… Η ανικανότητα ρωσικής άμυνας και τερματοφύλακα προσέφερε στον Καρντόσο την ευκαιρία να στείλει το 50% της πρόκρισης στη Λισαβόνα. Και η έμπνευση του Μάξι να κάνει κοντρόλ στην περιοχή του, προσέφερε στον Σιρόκοφ την ευκαιρία να στείλει από θέση ισχύος εκεί τη Ζενίτ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ZENIT (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ζεβνόφ, Ανιούκοφ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπαερτς, Χουμπότσαν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ, Φαϊζούλιν (90’ Ροσίνα), Ντενίσοφ, Κερζάκοφ, Κανουνίκοφ (66’ Μπιστρόφ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μποροντίν, Λούκοβιτς, Τσεμινάβα, Χούστι, Σέμακ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Άρτουρ, Έμερσον, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Μπρούνο Σέζαρ (76’ Νολίτο), Γκαϊτάν (90’ Βίτορ), Μάτιτς, Βίτσελ, Καρντόσο, Ροντρίγκο (30’ λ.τ. Αϊμάρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Εντουάρντο, Ζαρντέλ, Ολιβέιρα, Σαβιόλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Στέφαν Βίτμπεργκ, Φρέντρικ Νίλσον (Σουηδία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Πετρόφσκι», Αγία Πετρούπολη

πηγή: sportfm.gr

«Συμφωνία να φύγει τον Ιούνιο ο Λέτο»

«Συμφωνία να φύγει τον Ιούνιο ο Λέτο»
Έτοιμος να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Φερνάντο Κοσεντίνο. Ο ατζέντης του Αργεντινού επιθετικού έκανε λόγο για συμφωνία για να αποχωρήσει το καλοκαίρι ο πελάτης του μιλώντας στο Tuttomercatoweb.

«Το χειμώνα αποφασίσαμε να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά συμφωνήσαμε να φύγει τον Ιούνιο κι ελπίζω να πάει στην Ιταλία. Ο Σεμπάστιαν πληρώνει το γεγονός ότι λογίζεται ως μη Ευρωπαίος παίκτης, αλλά υπάρχουν πιθανότητες για να μεταγραφεί στην Ιταλία», δήλωσε και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Ρόμα για τον πελάτη του: «Σίγουρα θα μιλήσουμε με τη Ρόμα τον Ιούνιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Υπάρχουν 6-7 σύλλογοι στην Ευρώπη. Ελπίζω να έρθει στην Ιταλία, επειδή αυτό είναι που θέλει. Είναι ώρα να κάνει το άλμα. Θα τον ενδιέφερε πολύ να πάει στη Ρόμα».

Το συμβόλαιο του 25χρονου άσου με τον Παναθηναϊκό λήγει το καλοκαίρι του 2014.

πηγή: sportfm.gr

Αυτό δεν είναι Europa, είναι Champions…!!

Αυτό δεν είναι Europa, είναι Champions…
Μεγάλα ντέρμπι και μεγάλες ομάδες, περιλαμβάνει το μενού των 14 αναμετρήσεων του Europa League την Πέμπτη.

Τα περισσότερα «φώτα», πέφτουν στις δοκιμασίες των ομάδων του Μάντσεστερ.

Στο «Dragao», η Πόρτο υποδέχεται την Σίτι σε παιχνίδι με… αστεράκια Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και η Γιουνάιτεντ, δοκιμάζεται στο Άμστερνταμ Αρένα του Άγιαξ.

Μέσα στα παιχνίδια κι αυτό της Μέταλιστ με την Σάλτσμπουργκ, με τον νικητή του ζευγαριού να είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού εάν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν, αλλά κι αυτό του Ούντινε, μεταξύ της Ουντινέζε με τον ΠΑΟΚ.

Η αρχή γίνεται στις 19:00 το απόγευμα. Η Λοκομοτίβ Μόσχας, λόγω κρύου, μετέφερε το ματς λίγο νωρίτερα και θα υποδεχτεί στο Λουζνίκι τους Βάσκους της Μπιλμπάο. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που δεν έχουν αναφερθεί, ξεχωρίζουν αυτά της Λάτσιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης και της Στόουκ με την Βαλένθια.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια των «32»

19:00 Λοκομοτίβ-Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο
20:00 Άγιαξ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
20:00 Άλκμααρ - Άντερλεχτ
20:00 Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης
20:00 Λέγκια Βαρσοβίας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
20:00 Πλζεν - Σάλκε
20:00 Σάλτσμπουργκ – Μάταλιστ Χάρκοβ
22:05 Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι
22:05 Ανόβερο - Μπριζ
22:05 Στεάουα - Τβέντε
22:05 Στόουκ – Βαλένθια
22:05 Τραμπζονσπόρ – Αϊντχόφεν
22:05 Ουντινέζε - ΠΑΟΚ
22:05 Βίσλα Κρακοβίας – Σταντάρ Λιέγης

πηγή: sportfm.gr 

Τέσσερις απουσίες για Ουντινέζε!!

Τέσσερις απουσίες για Ουντινέζε
Χωρίς τέσσερα πολύτιμα στελέχη θα παραταχθεί η Ουντινέζε κόντρα στον ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (22:05) στο «Φρίουλι» για το Europa League. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ντι Νατάλε, Ασαμόα, Ίσλα και Μπαντού. Οι δύο τελευταίοι υποβλήθηκαν σήμερα σε επέμβαση στους χιαστούς και το μηνίσκο αντίστοιχα, με τον πρώτο να τίθεται νοκ άουτ ως το τέλος της σεζόν και τον δεύτερο για περίπου δύο μήνες.

Η 19μελής αποστολή της Ουντινέζε (θα αποκλειστεί ένας τερματοφύλακας) αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς, Παντέλι, Ρόμο.
Αμυντικοί: Αρμέρο, Μπάστα, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Έκστραντ, Φερονέτι, Νέουτον, Πασκουάλε.
Μέσοι: Αμπντί, Μπατόκιο, Πατσιέντσα, Πίντσι.
Επιθετικοί: Φαμπρίνι, Φλόρο Φλόρες, Πίσκοπο.


πηγή: sport-fm.gr

«Την Δευτέρα θα σταματήσει η παραφιλολογία…»

«Την Δευτέρα θα σταματήσει η παραφιλολογία…»
Από την στιγμή που ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την έλευση των Αράβων σύμφωνα με τον Βλάση Τσάκα. Ο εκπρόσωπος του fund, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, είπε:

«Παλέψαμε πολύ για να πετύχουμε την αλλαγή του νόμου. Την Δευτέρα, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε την τελική πρόταση».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Τσάκα στον Βασίλη Σαμπράκο και την εκπομπή «Insiders».

«Παλέψαμε πολύ και το έχουμε σήμερα. Την Δευτέρα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε την τελική μας πρότασή μας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

-Έχετε ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει προσπάθεια για δάνειο;
«Κοιτάξτε, κάθε προσπάθεια είναι καλή, αρκεί να λύνει το πρόβλημα»

-Γιατί να ψάχνει όμως για δάνειο ο Παναθηναϊκός αφού ήξερε πως ο νόμος θα περάσει;
«Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ, αλλά λογικό δεν είναι να θέλουν να είναι κατοχυρωμένοι και να καταβάλλου κάθε προσπάθεια να καλυφτούν»;

-Ο νόμος πέρασε. Ποια είναι τα επόμενα σας βήματα;
-Την Δευτέρα θα καταθέσουμε στην πλευρά Βαρδινογιάννη την πρόταση και στην συνέχεια θα δοθεί και στην δημοσιότητα ώστε να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και η ειρωνεία. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Οι άνθρωποι έρχονται να πάρουν κι όχι να δώσουν».

-Μετά από τόσο καιρό όμως και την ψήφιση του νόμου, δεν είναι ώρα και να εμφανιστούν;
«Μα, αυτό είπα. Βεβαίως και θα εμφανιστούν. Κάποια από τις επόμενες μέρες. Αφού θα κάνουμε την πρόταση και θα συμμετάσχουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση, ουσιαστικά θα αλλάξει και σελίδα ο Παναθηναϊκός».

-Πότε ήταν η τελευταία επαφή που κάνατε με την πλευρά Βαρδινογιάννη;
«Πριν τα Χριστούγεννα».

-Κι έκτοτε, δεν έγινε τίποτα;
«Υπάρχει ενημέρωση στην πλευρά Βαρδινογιάννη για όλες τις ενέργειες μας».

-Άρα, δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς κάτι άλλο, όλα έχουν τελειώσει;
«Κοιτάξτε, μιλάγαμε για κάτι που μόνο ένας ηλίθιος δεν το καταλάβαινε. Δεν μπορούσε ξένος επενδυτής να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Μπορούσε να πάρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν μπορούσε να πάρει τον Παναθηναϊκό! Τώρα που αυτό άλλαξε, όλα θα λυθούν…».

-Η πρότασή σας είναι δεσμευτική. Το ξέρετε πως δεν υπάρχει χρόνος αφού στις 23 Φλεβάρη ο Παναθηναϊκός πάει στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA…
«Εκεί, ο Παναθηναϊκός θα δείξει πως έχει και χρήματα και πλάνο».

-Από εσάς θα κατατεθεί η πρόταση την Δευτέρα;
«Όχι, μέσω δικηγόρων. Αλλά αμέσως θα δείτε τα ονόματα και θα ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε…»

«Εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο»

«Εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο»
Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον αθλητισμό και, έτσι, οι «περικοπές» παντός είδους από τις ομάδες μπάσκετ συνεχίζεται με δραματικό τρόπο, αφού συνεχώς υπατέψει το φαινόμενο να αποχωρούν αθλητές από τις ομάδες, χωρίς καν αποζημίωση από τις διοικήσεις. Έτσι, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο ΠΣΑΚ καταφέρεται αυτού του συστήματος και θεωρεί πως οι αθλητές πάντα πληρώνουν το «μάρμαρο» και ζητά από όλους να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, για ακόμη μια χρονιά, παρατηρείται το απεχθές σενάριο του «ξεφορτώματος» ανθρώπινου δυναμικού από αρκετές ομάδες (κυρίως της Α2 Εθνικής κατηγορίας και Β’-Γ’ Εθνικής), οι οποίες υλοποιούν ή όχι τους στόχους τους, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσουν χρήματα. Με λύπη αντιλαμβανόμαστε πως οι μοναδικοί που πληρώνουν το ‘μάρμαρο’, είμαστε εμείς.

Αθλητές που έχουν υπογράψει συμβόλαια βρίσκονται στον δρόμο, ποικιλοτρόπως και με διάφορα τεχνάσματα. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και της οικονομικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα, παρατηρούμε αύξηση αυτών των φαινομένων. Καλούμε τα μέλη μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Σύνδεσμο, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση και αντιμετώπιση των συμβάντων που προκύπτουν. Επίσης, κάνουμε έκκληση προς τις ομάδες να σεβαστούν την ιστορία τους και το μπάσκετ. Όλοι μαζί πρέπει να το κρατήσουμε όρθιο τούτες τις δύσκολες ώρες».

Λεμονής: «Θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά…»

Λεμονής: «Θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά…»
Εμφανώς προβληματισμένος από την ήττα του Παναιτωλικού απέναντι στον Λεβαδειακό και τη νέα ήττα εμφανίστηκε ο Τάκης Λεμονής κάνοντας λόγο για αναγκαίες αλλαγές, σε αγωνιστικό επίπεδο κι όχι μόνον.

«Είναι άσχημο να χάνεις. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες για να δούμε τι φταίει. Θα πρέπει να αλλάξει η κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο», είπε με νόημα ο νέος προπονητής των Αγρινιωτών και πρόσθεσε; «Χρειαζόμαστε μια νίκη και θα πρέπει να την πάρουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα για να βγούμε από τη δύσκολη βαθμολογική θέση».

Ξανά στις επάλξεις Football League και Football League 2!!

Ξανά στις επάλξεις Football League και Football League 2
Ξεκινούν και πάλι τα πρωταθλήματα σε Football League και Football League 2 αυτό το σαββατοκύριακο.

Η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε το πρόγραμμα των αγώνων στις δύο κατηγορίες για την 15η και 9η αγωνιστική αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Football League:

Σάββατο (18/2)

Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός (15.00)

Κυριακή (19/2)

ΑΕΛ Καλλονής-Διαγόρας (15.00)
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψαχνών (15.00)
Πλατανιάς-Αναγέννηση Γιαννιτσών (14.00)
Βέροια-Φωκικός (15.00)
Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας (15.00)
ΑΕΛ-Θρασύβουλος (15.00)

Δευτέρα (20/2)

Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας (17.00, ΟΤΕΤV)
Πανθρακικός-Αναγέννηση Επανομής (19.00, OTETV)

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Football League 2:

1ος όμιλος


Σάββατο (18/2)


Κεραυνός Γλυφάδας-Ζάκυνθος (14.00)

Κυριακή (19/2)

Πανηλειακός-Καλαμάτα (15.00)
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης (15.00)
Ρούβας-ΠΑΟ Ρουφ (15.00)
Ηλυσιακός-Προοδευτική (15.00)
Ρεπό: Αστέρας Μαγούλας

2ος όμιλος

Σάββατο (18/2)

ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς (15.00)

Κυριακή (19/2)

Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου (15.00)
Τύρναβος-Οδυσσέας Αναγέννησης (15.00)
Αετός Σκύδρας-Βατανιακός (15.00)
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Δόξα Κρανούλας (15.00)
Τηλυκράτης Λευκάδας-Οικονόμος (15.00)


πηγή: sport-fm.gr

Με «σβηστές μηχανές»

Με «σβηστές μηχανές»
Δε συνάντησε και ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στην Μπουργκ Περόν η Μαρσέιγ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 3-1 της ερασιτεχνικής ομάδας στο «Βελοντρόμ», στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, την οποία έχουν ως στόχο να κατακτήσουν στο τέλος της περιόδου. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με την ικανοποίηση πως έφτασαν μέχρι εκεί στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, σκοράροντας με τους Μπραντάο στο 28 ‘και 45’ +1’ και Τζόρνταν Αγιού στο 54’. Ο Ντιαμπί μείωσε το 78’ για την Μπουργκ.


Η σύνθεση της Μαρσέιγ: Μπρασιλιάνο, Ντιαβαρά, Ν’ Κούλου, Αθπιλικουέτα, Μορέλ, Ντιαρά, Σεϊρού, Βαλμπουενά (58’ Σαμπό), Αμαρφιτανό, Ρεμί (46’ Τζ. Αγιού), Μπραντάο (73’ Καμπορέ)


πηγή: sport-fm.gr

Παραιτήθηκε ο Πανάκας από τον ΠΑΟΚ!!

Παραιτήθηκε ο Πανάκας από τον ΠΑΟΚ!
Την παραίτησή του από τη διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ υπέβαλλε την Τετάρτη (15/2), μετά την ήττα από τον ΑΓΟΡ (81-71), ο Κωνσταντίνος Πανάκας.

«Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει πειραματόζωο», έλεγε μεταξύ άλλων στη γραπτή δήλωση που έκανε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Κωνσταντίνου Πανάκα:

«Ο ΠΑΟΚ που αγαπήσαμε όλοι μας δεν έχει απολύτως σχέση με τον φετινό ΠΑΟΚ που διασύρθηκε με ντροπιαστικές ήττες σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Έχω μάθει τον ΠΑΟΚ πολεμιστή, να παλεύει παντού εναντίον όλων και ο φετινός ΠΑΟΚ ενώ έχει πάρα πολύ καλό υλικό, έχει γίνει πειραματόζωο και είναι πιο μαλακός από το βούτυρο. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο μας και από όσους παραβρέθηκαν και γέμισαν το γήπεδο στο Ρέθυμνο, όπως και στη Δράμα και στον Κολοσσό και παντού και παραιτούμαι από το Δ.Σ. της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Εύχομαι στον Μπάνε και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης καλή συνέχεια και καλή δύναμη στον δύσκολο δρόμο που έχουν χαράξει και θα συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα σε χορηγικό επίπεδο όπως ακριβώς έκανε ως σήμερα, στα δύσκολα χρόνια που είμαι κοντά στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλος, είναι κίνημα λαού, είναι ιδέα και είμαι βέβαιος πως ο αντικαταστάτης μου θα βοηθήσει τον σύλλογο πολύ περισσότερο από μένα.

Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Πανάκας
».

Παράσχος: «Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία»

Παράσχος: «Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία»
Ο Λεβαδειακός βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού και ο Γιώργος Παράσχος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, αλλά και την αισιοδοξία του για το μέλλον.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας και τη νίκη. Είχαμε τον έλεγχο και θα μπορούσαμε από το πρώτο ημίχρονο να έχουμε εξασφαλίσει τη νίκη βάσει των ευκαιριών που είχαμε. Στην επανάληψη διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμά μας και δεν απειληθήκαμε πολύ από τον Παναιτωλικό. Πλέον είμαστε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το θετικό είναι πως πλέον το πρόγραμμά μας ομαλοποιείται και δεν έχουμε στο εξής πολλά ματς ανά τρεις μέρες», δήλωσε ο προπονητής των Βοιωτών.

Άνδρας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό όπλο;

Άνδρας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό όπλο
Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας άνδρας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Ο αστυνομικός αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ.

Ο 30χρονος αυτόχειρας πυροβολήθηκε στο αυτί και η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Ντίμπλερ και Ράιτ οι MVP!!

Ντίμπλερ και Ράιτ οι MVP
Στα δύο μοιράζεται το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 19ης αγωνιστικής της Α1, καθώς ο Τζον Ντίμπλερ και ο Ζακ Ράιτ είχαν από 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ του Πανιωνίου στη νίκη με 97-57 επί του Αμαρουσίου είχε 22 πόντους (2/2 δίποντα, 6/8 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 29:55.

Ο γκαρντ του Ρεθύμνου, που κερδίζει για πέμπτη φορά τη συγκεκριμένη διάκριση, στη νίκη με 81-71 επί του ΠΑΟΚ είχε 18 πόντους (6/8 βολές, 6/9 δίποντα), 7 κλεψίματα, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 τάπα, 7 κερδισμένα φάουλ και 4 λάθη σε 28:57.


πηγή: sport-fm.gr