Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Προβλέψιμη, αδύναμη, χωρίς νοοτροπία νικητή»

«Προβλέψιμη, αδύναμη, χωρίς νοοτροπία νικητή»
Καμία διάθεση να «μασήσει τα λόγια» του δεν είχε ο Ντένις Μπέργκαμπ, ο οποίος μίλησε για την Άρσεναλ του 2012 και τη συνέκρινε με εκείνη των δικών του χρόνων. Ποιος ο ρόλος που θα έπρεπε να έχει ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, πρόβλημα η «ξηρασία» στην κατάκτηση τίτλων.

Ένα άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με την ευφυΐα του Ολλανδού παλαίμαχου δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το φαινόμενο της Άρσεναλ.

Μιας ομάδας που με τον Αρσέν Βενγκέρ παίζει ιδιαίτερα ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ξεχάσει τι θα πει επιτυχία.

Ο Ντένις Μπέργκαμπ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην παλιά του ομάδα και εντοπίζει τα κύρια προβλήματα στους Λονδρέζους: «Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές με τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτό πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται περισσότερη ποικιλία τόσο στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, όσο και στη νοοτροπία. Ένας σύλλογος πρέπει να έχει παίκτες με ισχυρό χαρακτήρα, που να μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Δεν πιστεύω ότι η Άρσεναλ έχει πολλούς τέτοιους».
Ο Ολλανδός παλαίμαχος γύρισε πίσω το χρόνο και μίλησε για τους Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, Ρομπέρ Πιρές και Ρέι Πάρλουρ, οι οποίοι «μπορούσαν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, όταν ένα σημαντικό παιχνίδι δεν εξελίσσονταν καλά». Μάλιστα, ο Μπέργκαμπ, άφησε αιχμές για τον τρόπο που έχει δομηθεί η ομάδα του Βενγκέρ, η οποία στηρίζεται κυρίως στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι: «Δεν μπορείς να εξαρτάσαι μόνο από έναν ή δύο παίκτες. Θα υπάρχουν μέρες που θα χρειαστείς κάτι περισσότερο, όταν αυτοί δεν θα μπορούν».
«Πίσω από τους επιθετικούς»

Αν και ο Φαν Πέρσι έχει εξελιχθεί σε «φουνταριστό» για την Άρσεναλ, ο Ντένις Μπέργκαμπ ξεκαθάρισε ότι θα προτιμούσε να τον δει «να αγωνίζεται πίσω από τους επιθετικούς», αφού έτσι θα «έχει περισσότερους χώρους για να κάνει αυτά που μπορεί». Κάτι που έκανε και ο ίδιος, δηλαδή. «Θα μπορούσε να γίνει καλύτερος και από μένα», συμπλήρωσε ο Ολλανδός.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: