Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Να περάσουν και οι δυο!!

Να περάσουν και οι δυο!
Μόνο και μόνο για τη ματσάρα που μας προσέφεραν, το αξίζουν!

Ζενίτ και Μπενφίκα έκαναν χαρούμενο το απόγευμα κάθε «κολλημένου με την μπάλα» και παρά τη νίκη των Ρώσων με 3-2, άφησαν ορθάνοιχτους λογαριασμούς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Ξέφρενος ρυθμός, ανατροπές, δυο γκολ μετά το 85’ κι αυτό του Σέμακ να διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου της διοργάνωσης ζωγράφισαν την ομορφιά της Αγίας Πετρούπολης.



Πορτογαλική ομάδα στο γήπεδο και ο μοναδικός Πορτογάλος που ξεκίνησε σ’ αυτό έπαιζε… με τους άλλους! Κι ο Μπρούνο Άλβες -όχι μόνο δεν ήταν φιλικός με την ομάδα της πατρίδας του. Αλλά την άφησε από νωρίς με μια αλλαγή λιγότερη (αφήνοντας σχεδόν στον τόπο τον Ροντρίγκο με τάκλιν). Τιμωρήθηκε άμεσα, όμως, γι’ αυτό. Όχι με την κόκκινη κάρτα. Αλλά βλέποντας τον Μάξι Περέιρα να εξαργυρώνει αμέσως μετά την «τζούφια» απόκρουση του Ζεβνόφ και να βάζει μπροστά την Μπενφίκα.

Παρόλα αυτά, η Ζενίτ δεν πάγωσε. Πόσο περισσότερο να το πάθαινε, εξάλλου, στους -10 βαθμούς που ήδη έπαιζαν οι ομάδες. Αφού, λοιπόν, ο Αρτούρ έκανε το ακριβώς ανάποδο από τον ομόλογό του (αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Κερζάκοφ) ο Σιρόκοφ έκανε… αυτό που έπρεπε -στην ωραία χαμηλή σέντρα του Χουμπότσαν: Πλάσαρε «γλυκά» και αντάμειψε την υπεροχή που διατήρησαν οι Ρώσοι μέχρι και την ανάπαυλα.

Άλλος πίεζε μετά την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, άλλος έχανε τις ευκαιρίες και… άλλος τελικά δικαιώθηκε! Ενώ, λοιπόν, η Ζενίτ κυκλοφορούσε την μπάλα και η Μπενφίκα ήταν εκείνη που έφτανε πιο κοντά στο να τη στείλει στα δίχτυα (με φοβερό πλάγιο πλασέ του Γκαϊτάν και κοντινή προβολή του Καρντόσο) τελικά… η Ζενίτ πήρε το προβάδισμα. Και πώς το πήρε! Με μια σπάνια ποδοσφαιρική διασταύρωση (τακούνι-σέντρα-τακούνι) που γέννησε τη γκολάρα του Σέμακ!

Και κάπου εκεί έμοιαζε ότι θα σβήσει το ματς. Η Ζενίτ θα νικούσε, η Μπενφίκα θα υπολόγιζε στο εκτός έδρας γκολ -όλοι ικανοποιημένοι! Αμ δε… Η ανικανότητα ρωσικής άμυνας και τερματοφύλακα προσέφερε στον Καρντόσο την ευκαιρία να στείλει το 50% της πρόκρισης στη Λισαβόνα. Και η έμπνευση του Μάξι να κάνει κοντρόλ στην περιοχή του, προσέφερε στον Σιρόκοφ την ευκαιρία να στείλει από θέση ισχύος εκεί τη Ζενίτ.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ZENIT (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ζεβνόφ, Ανιούκοφ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπαερτς, Χουμπότσαν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ, Φαϊζούλιν (90’ Ροσίνα), Ντενίσοφ, Κερζάκοφ, Κανουνίκοφ (66’ Μπιστρόφ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μποροντίν, Λούκοβιτς, Τσεμινάβα, Χούστι, Σέμακ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Άρτουρ, Έμερσον, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Μπρούνο Σέζαρ (76’ Νολίτο), Γκαϊτάν (90’ Βίτορ), Μάτιτς, Βίτσελ, Καρντόσο, Ροντρίγκο (30’ λ.τ. Αϊμάρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Εντουάρντο, Ζαρντέλ, Ολιβέιρα, Σαβιόλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Στέφαν Βίτμπεργκ, Φρέντρικ Νίλσον (Σουηδία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Πετρόφσκι», Αγία Πετρούπολη

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: