Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ένα δεκάλεπτο υπόθεση…!!

Ένα δεκάλεπτο υπόθεση…
Τόσο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός σήμερα στο ΟΑΚΑ για να πάρει την νίκη απέναντι στην Καβάλα με σκορ 93-71 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Οι «πράσινοι» στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την ήττα στο ΣΕΦ, προβληματικοί σε άμυνα και επίθεση ενώ το έργο τους έκανε ακόμα πιο δύσκολο το εξαιρετικό πρόσωπο των φιλοξενούμενων. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Ομπράντοβιτς πάτησε… γκάζι και άνοιξε την διαφορά. Την Παρασκευή οι δυο τους θα τα ξαναπούν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν οι Βουγιούκας (15 π) και Γιασικεβίτσιους (16 π, 5/5 διπ) οι οποίοι με την βοήθεια των Καϊμακόγλου, Περπέρογλου και Διαμαντίδη ανέτρεψαν την κατάσταση αρχικά και στην συνέχεια μπόρεσαν να ανοίξουν και την διαφορά.

Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα έδειξε ένα πολύ οργανωμένο σύνολο και με όπλο της τα εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και πρώτα «βιολιά» στην επίθεση τους Τέιλορ και Αγγελόπουλο, «ζόρισε» για τρία δεκάλεπτα τον Παναθηναϊκό και απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν τον είχε νικήσει στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην «Καλαμίτσα».

Στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο και έκλεισε 24-21 υπέρ της Καβάλας, οι «πράσινοι» δεν κατάφερναν να σταματήσουν το επιθετικό κρεσέντο των αντιπάλων τους που είχαν προηγηθεί ακόμα και με 18-6 στο ξεκίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου με σκορ 25-24 και αφού οι Γιασικεβίτσιους και Βουγιούκας είχαν αλλάξει την εικόνα της ομάδας τους.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν έχασε το προβάδισμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πάρει και να διατηρήσει αξιόλογη διαφορά στο ματς. Το 59-59 στο οποίο έφερε το ματς η Καβάλα 2΄πριν το τέλος της 3ης περιόδου ήταν και η τελευταία φορά που απείλησε…

Εκεί, ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι, αύξησε πολύ την διαφορά του και τελικά έφτασε στο ευρύ 93-71, παίρνοντας την νίκη. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 46-42, 68-61, 93-71

Παναθηναϊκός: Μάριτς 8, Περπέρογλου 13, Λόγκαν 6, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 15, Ν. Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 15, Γιασικεβίτσιους 16

Καβάλα: Πάσαλιτς 2, Αράπης 1, Αγγελόπουλος 12, Τέιλορ 16, Στεφανίδης , Γεωργάκης 2, Κοστόφ 11, Καραποστόλου 6, Σύμτσακ 10, Ο΄Μπράιαντ 11

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: