Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αλέφαντος -Όποιοι είναι κολλημένοι αντι-Βαλβερδικοί τρώνε κόλυβα

Είναι ένας θρίαμβος. Φοβερός ο Ολυμπιακός. Ένα ματς με πρωτόγνωρο κρύο για ελληνικές ομάδες, όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο ή έχει προπονήσει ξέρει ότι με μείον 15 βαθμούς δεν μπορεί ο παίκτης να αναπνεύσει καλά, κόβεται η ανάσα. Ο Βαλβέρδε το χειρίστηκε άριστα, του βγήκαν όλα.
Και οι 3 χαφ που έβαλε να τρέχουν, ο Μανιάτης, ο Μακούν και ο Ορμπάιθ, και το ότι όταν χτύπησε ο Μέλμπεργκ πέταξε μέσα τον Παπάζογλου, τον εμπιστεύτηκε αυτόν και δεν πήγε σε μια έμπειρη λύση όπως ο Μοντέστο.
Τα 3 χαφ έτρεξαν πολύ και γινόταν 4ος ο Φουστέρ, πολύ καλά στημένος ο Ολυμπιακός, είχε και πλάτος με Τζιμπούρ να τραβιέται στο πλάι, καθώς και με Μανιάτη- Τοροσίδη οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα εκπληκτικό δίδυμο, ο ένας καλύπτει άριστα τον άλλο. Μακάρι να είχαμε τέτοιο δίδυμο και από την αριστερή πλευρά.
Ως χαφ ο Μανιάτης είναι αποκάλυψη, βγαίνει μπροστά, χώνεται ως τέταρτος. Και ο Μακούν ήταν καλός για 60 λεπτά. Τρία γκολ μπορούσε να βάλει ο Ολυμπιακός στη Ρωσία.
Ο δε Μαρκάνο έκανε ένα απ’ τα καλύτερά του ματς ως σέντερ μπακ. Και ο Παπάζογλου ήταν εκπληκτικός, έσωσε κάτι φάσεις καίριες. Το παιδί αυτό δεν είναι αργό, έχει σωματικά προσόντα και είναι ψυχωμένος.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Κάρολ. Ονειρικό ντεμπούτο. Τι κρύος και χωρίς ζέσταμα, αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι εγώ τα ακούω βερεσέ, κλισέ είναι αυτά για όσους δεν ξέρουν το ποδόσφαιρο. Κρύος ή ζεστός, ο τερματοφύλακας που είναι γάτος, ο τερματοφύλακας που είναι έμπειρος και έχει μυαλό, μπαίνει και δείχνει την κλάση του στο πέναλτι. Τον ψάρεψε.
Ηταν καλό πέναλτι, δεν ήταν κακοχτυπημένο, στη γωνία και συρτό, αλλά απλώθηκε ο γάτος και την άρπαξε, έσβησε τα φώτα. Όταν γράφανε οι εφημερίδες για τον Κάρολ, με είχε ρωτήσει ο Σινάνογλου στη στήλη αυτή και είχα πει ότι τον θέλω πολύ, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, τον έβλεπα στον ΟΦΗ. Όταν έγινε η μεταγραφή, έπειτα ρώτησα και τον Αναστόπουλο. Μου είπε ότι είναι τρομερός. Την πείρα του τη χρειάζεται ο Ολυμπιακός και δεν τον πήραν τα χρόνια, μια χαρά είναι τα 34 για τερματοφύλακα.
Ένας Ολυμπιακός λεονταρίσιος στα τελευταία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία, θα μπει φουλ στους 8 και θα δώσει μάχη για να πάει στα ημιτελικά. Το έχω δεδομένο ότι αυτός ο Ολυμπιακός αν παίζει έτσι, θα περάσει όχι μόνο τη Ρούμπιν αλλά και το νικητή του Σάλτσμπουργκ- Μέταλιστ. Στους 8 θα πάει. Η αμαρτία θα είναι άμα χάσει το πρωτάθλημα, θα είναι το έγκλημα του αιώνος. Το έχω πει πολλές φορές γιατί πίστευα και πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας.
Αυτόν το σέντερ φορ που θέλαμε να πάρουμε το καλοκαίρι, τον Βαλντές, τον έσβησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα απ’ τη Ρούμπιν και ότι θα έφευγε ή με πόντο ή με πόντους.
Η χαρά του πονταρίσματος ήταν αυτό το ματς. Φαινόταν από τα πρώτα λεπτά ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε.
Εγώ την κριτική την κάνω όταν πρέπει. Όμως και τα καλά τα λέω. Μετά το ματς στην Τούμπα είχα πει ότι ήταν βραδιά Βαλβέρδε. Τώρα θα πω ότι όποιοι είναι κολλημένοι αντιΒαλβερδικοί τρώνε κόλυβα! Την πάει πολύ καλά την ομάδα τον τελευταίο καιρό.sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια: