Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Έχει δείξει την αξία του ο ΠΑΟΚ»

«Έχει δείξει την αξία του ο ΠΑΟΚ»
Τα ευρωπαϊκά κατορθώματα του ΠΑΟΚ έχουν διατηρήσει σε εγρήγορση την Ουντινέζε εν όψει της αυριανής πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης για τους «32» του Europa League στο «Φρίουλι», όπως δήλωσε ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε απέναντι σε ομάδες όπως οι Ρούμπιν και Τότεναμ. Αυτό αρκεί αυτό να μας αποδείξει τι ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τη συμμετοχή μας στο Europa League απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Ερωτηθείς για το τι έχει διαπιστώσει παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ απάντησε: «Η ομάδα του ΠΑΟΚ παίρνει πολύ καλά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Europa League. Έχει πολλούς επικίνδυνους παίκτες, τους έχουμε παρακολουθήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με καλή οργάνωση, με πολύ καλό προπονητή. Δεν μπορώ, όμως, να πω ονόματα παικτών, μήπως κάνω λάθος στην προφορά. Πάντως ο ΠΑΟΚ, βγήκε πρώτος στον όμιλό του κι αυτό λέει πολλά μια και αντιμετώπισε ομάδες όπως οι Ρούμπιν Καζάν και Τότεναμ. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για να τους κερδίσουμε».

Όσο για το αν η εντός έδρας ήττα από τη Μίλαν (1-2) έχει επηρεάσει την ομάδα του, ο τεχνικός των «φριουλάνι» τόνισε: «Ο πρόεδρος με μήνυμά του μας έδωσε θάρρος για τη συνέχεια. Σίγουρα έχουμε απουσίες, αλλά εμείς θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ειδικότερα, για τις απουσίες των Ντι Νατάλε και Ίσλα, ανέφερε: «Ο Ίσλα θα λείψει μέχρι το τέλος σεζόν, ενώ ο Ντι Νατάλε θα επιστρέψει πιο σύντομα. Οι παίκτες, όμως, που θα αγωνιστούν και θα καλύψουν τα κενά, πρέπει να νιώσουν την εμπιστοσύνη μου και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο γήπεδο θα είμαστε 11 εναντίον 11, ανεξάρτητα από τις απουσίες μας».

Τέλος διαφώνησε πως υπάρχει κρίση στο ιταλικό ποδόσφαιρο, που έχασε μία θέση στο Champions League. «Δε θεωρώ πως υπάρχει κρίση. Το καμπιονάτο εξακολουθεί να είναι στα κορυφαία πρωταθλήματα».

Τους παίκτες της Ουντινέζε εκπροσώπησε ο Τζαμπιέρο Πίντσι, μοναδικός παίκτης που απέμεινε από την ομάδα που το 2000 είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ.

«Είναι μια δύσκολη διπλή αναμέτρηση. Θα τα παίξουμε όλα σε 180΄. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μετράει πολύ το εκτός έδρας γκολ. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη στους αγώνες με την Άρσεναλ για το Champions League. Πάντως μας έχει προετοιμάσει κατάλληλα ο προπονητής μας και είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση», δήλωσε ο 30χρονος μέσος. «Νομίζω ότι θα ρίξουμε βάρος στο πώς θα αποφύγουμε αυτές τις στιγμές απροσεξίας για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του 5.000 φίλους του. «Θυμάμαι πως και το 2000 στην Τούμπα ήταν πολύ θερμό το κλίμα, αλλά μέσα στο γήπεδο πάντα παίζουν 11 παίκτες εναντίον 11. Θα πρέπει να είμαστε καλοί για να δικαιώσουμε τον εαυτό μας, τον πρόεδρο και τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο», τόνισε ο 31χρονος άσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: