Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα 180 δευτερόλεπτα που έφεραν τον θρίαμβο στη Μόσχα!!

Τα 180 δευτερόλεπτα που έφεραν τον θρίαμβο στη Μόσχα
Το ρολόι στο Λουζνίκι δείχνει το 71ο λεπτό, όταν ο Φουστέρ με σουτ μέσα από την περιοχή ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνται πέρα για πέρα αυτό το γκολ, αφού ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Καζάν. Και ομολογώ ότι το γκολ άργησε κιόλας…
άρθρο του Γιάννη Θειακού.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η άμυνα του Ολυμπιακού χάνει την συγκέντρωση της -μια και μοναδικη φορά στο ματς-και ο Καραντενίζ σε θέση βολής ανατρέπεται από τον Μέγιερι, με αποτέλεσμα η Ρούμπιν να κερδίσει το πέναλντι και ο Ούγγρος τερματοφύλακας να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Ο Ρόϊ Κάρολ έρχεται από τον πάγκο σε ένα παγωμένο τοπίο χωρίς ζέσταμα να κάνει, ξαφνικά, το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό! Ο Βορειοϊρλανδός, με την τεράστια εμπειρία και καριέρα, στέκεται απέναντι από τον Νάτχο διαλέγει πλευρά και πέφτει για να σώσει τον Ολυμπιακό και να κρατήσει την νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδος.
Αυτό ήθελε ο Ολυμπιακός όταν αποκτούσε τον Γενάρη τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.
Όλα αυτά έγιναν μέσα σε 180 δευτερόλεπτα τα οποία και έκριναν την αναμέτρηση.
Ο Ολυμπιακός στη Μόσχα έβαλε, εκτός από γάντια μπουφάν και εσωθερμικά, και την καλή του «εμφάνιση». Αυτή που φόραγε στα εκτός έδρας παιχνίδια του Champions League και κοίταζε στα μάτια κάθε αντίπαλο σε κάθε έδρα.
Οι παίκτες του Βαλβέρδε από το πρώτο λεπτό ξέχασαν παγωνιά και συνθετικό χλοοτάπητα και έκατσαν στο τιμόνι του οδηγού! Ήταν φανερό ότι οι Ρώσοι δεν είχαν ρυθμό και αυτό ήταν ξεκάθαρο, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν με κάθε τρόπο…
Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε ούτε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μέλμπεργκ -κεντρικό αμυντικό δίδυμο έπαιξε Μαρκάνο-Παπαζόγλου- παραμένοντας προσηλωμένος στον στόχο του.
Ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Βαλβέρδε ήθελε να σκοράρει και όσο έβλεπε ότι η Ρούμπιν δεν πατάει καλά, τόσο περισσότερο πίστευε στο διπλό!
Ένα «διπλό» που ήρθε γιατί ο Φουστέρ στόχευσε σωστά, ο Κάρολ «ψάρεψε» τον Νάτχο, ο Μαρκάνο έκλεισε στόματα, ο Μανιάτης έκανε μια ακόμη συγκλονιστική εμφάνιση και ο Ορμπάιθ συνέχισε αθόρυβα να. καταπίνει χιλιόμετρα και να κουμαντάρει από τον άξονα την «ερυθρόλευκη» μηχανή.
Κι επειδή κάποιοι πανηγυρίζουν από χθες για την πρόκριση στους «16″ οι σωστές δουλειές γίνονται όταν ολοκληρωθούν και τα 180 λεπτά γιατί τα 180 δευτερόλεπτα δεν είναι ποτέ αρκετά όταν υπάρχει και επαναληπτικός!

πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: