Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Καλύτερος τερματοφύλακας ο Σηφάκης

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του ΠΣΑΠ για την φετινή χρονιά. Ο Μιχάλης Σηφάκης αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν και έλαβε το βραβείο του. Κορυφαίος γκολκίπερ της περσινής Β΄ εθνικής αναδείχθηκε ο Γιακουμής του ΠΑΟΚ. Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους Διονύση Χιώτη και Σάββα Κωφίδη για την κοινωνική δράση και την υπεύθυνη συμπεριφορά τους στους αγωνιστικούς χώρους ενώ τιμήθηκε για τη συγγραφική δράση του ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.
Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος, Θόδωρος Παχατουρίδης, Γιάννης Παπαδημητρίου.
Οι ποδοσφαιριστές που βραβεύθηκαν ως οι καλύτεροι της χρονιάς από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορία και από την Γ΄ Εθνική κατηγορία, σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο, είναι οι:
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)Καραγιάννης (Βέροια) 12 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)Κυβελίδης (Παναχαϊκή) 24 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Β΄ ΕθνικήςΣολάκης (Ολυμπιακός Βόλου) 20 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Super League
Σισέ (Παναθηναϊκός) 23 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)Παρασκευάς (Εορδαϊκός)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)Καλτσάς (Βέροια)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος)Πέρεζ (Τρίκαλα)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)Ούλμαν (Βύζας)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)Πλατέλας (Καλλιθέα)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος)Κυβελίδης (Παναχαϊκή)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Β΄ ΕθνικήςΓιακουμής (Αγροτικός Αστέρας)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Β΄ ΕθνικήςΓεωργιάδης (Πανσερραϊκός)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής B’ EθνικήςΘεοδωρίδης (Παναιτωλικός)
Το βραβείο του καλύτερου Έλληνα διαιτητή για το 2010 απονεμήθηκε στον Τάσο Κάκο.
Το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2010 απονεμήθηκε στον Φερνάντο Σάντος.
Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της Super League για το 2010 απονεμήθηκε στον Μιχάλη Σηφάκη.
Το βραβείο του καλύτερου νέου Έλληνα ποδοσφαιριστή της Super League για το 2010 απονεμήθηκε στον Σωτήρη Νίνη.
Το βραβείο του καλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή της Super League για το 2010 απονεμήθηκε στον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος δήλωσε «ο καλύτερος τερματοφύλακας που αντιμετώπισα στο πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης. Δεν μπορώ να πω τον Τζόρβα γιατί είναι συμπαίκτης μου.»
Το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της Super League για το 2010 απονεμήθηκε στον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος είπε, «συνεχίζω να δουλεύω και να κάνω την δουλειά που πρέπει για να μας επιλέγει ο προπονητής. Ελπίζω να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Ολυμπιακό» ενώ σε ερώτηση σε τι άλλη θέση ετοιμάζεται να παίξει απάντησε χιουμοριστικά, «προπονούμαι στο τέρμα γιατί ζήλεψα το βραβείο του Σηφάκη».

«Δεν πωλείται η Μάντσεστερ»!

Την άρνησή τους να μπουν σε διαδικασία πώλησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επανέλαβαν οι Γκλέιζερ, μετά και τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την Qatar Holdings, της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, έτοιμη να προσφέρει σχεδόν 1,8 δις ευρώ για να περάσει στην κατοχή της το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας.

Είναι γνωστή άλλωστε η πίεση που έχουν, κατά καιρούς, δεχτεί από μπλοκ οπαδών της Μάντσεστερ, τους “Red Knights” (κόκκινοι ιππότες), προκειμένου να πουλήσουν τις μετοχές τους.

«Δεν υπάρχει καμία επαφή ή προσφορά για την ομάδα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πωλείται», είναι η θέση των Αμερικανών ιδιοκτητών των «κόκκινων διαβόλων».

Υπογράφει στη Μίλαν ο Κασάνο

Τη φανέλα της Μίλαν προβάρει ο Αντόνιο Κασάνο. Μετά τη δεδομένη εδώ και ημέρες συμφωνία των «ροσονέρι» με τον Ιταλό επιθετικό, αλλά και τη Σαμπντόρια για την απόκτησή του, βρέθηκε και η χρυσή τομή στο τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν να πληρώσουν εξ ημισείας το χρέος των 5 εκατ. ευρώ της ομάδας της Γένοβας προς τη Ρεάλ Μαδρίτης, από την απόκτηση του διεθνούς άσου το 2007. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η μεταγραφή θα επισημοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του 2011, όταν και θα αρχίσει η μεταγραφική περίοδος στη γειτονική χώρα.

«Ο στόχος θα επιτευχθεί»

Μπορεί η ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα να άφησε πίσω τον ΟΦΗ επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή, όμως ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε πως ο στόχος θα επιτευχθεί και η ομάδα της Κρήτης θα ανέβει στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των νικητών κράτησε χαμηλούς τόνους και μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια. Το πρωτάθλημα δεν έχει δρόμο ακόμα ούτε και ο πρώτος γύρος. Ο στόχος θα επιτευχθεί», είπε ο Έλληνας τεχνικός.

«Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν τελείωσε ακόμα το πρωτάθλημα και ακόμα ο πρώτος γύρος. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και μακάρι να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες», ήταν τα λόγια του Περικλή Αμανατίδη.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Πίτσος, τόνισε: «Σίγουρα, πρέπει να μας προβληματίσουν κάποια πράγματα. Χάσαμε μια καλή ευκαιρία να πλησιάσουμε προς τα πάνω, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα. Στο πρώτο ημίχρονο, ο τερματοφύλακας μας δεν έπιασε την μπάλα πάνω από δύο φορές. Αν θέλουμε κάτι παραπάνω, δεν πρέπει να αρκεστούμε στα αποτελέσματα στην έδρα μας. Πρέπει να αλλάξουμε από μόνοι μας κάποια πράγματα».

Συνεχίζει με Τάκη ο Ηρακλής

Διορισμένη και επίσημα είναι πλέον η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής, υπό τον Γιάννη Τάκη, μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την απόφασή του για Διορισμό Διοίκησης στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, την οποία συγκροτούν (κατόπιν αιτήματος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ) οι κ.κ. Ιωάννης Τάκης, Αλέξιος Κεσόπουλος, Δημήτριος Δημητρίου, Κωνσταντίνος Σουληναράς και Ευάγγελος Μιναρετζής.

Ο διορισμός του διοικητικού σχήματος της ΠΑΕ ισχύει για έξι μήνες από την ημερομηνία λήψης της απόφασης (17/12/2010), δηλαδή μέχρι τις 17 Ιουνίου 2011».


Εκτός για 20 ημέρες

Αποχή για 20 ημέρες από τις προπονήσεις συνέστησε στον Τάσο Κατσαμπή το ιατρικό επιτελείο, αφού ο πολύπειρος αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις ενοχλήσεις στο κεφάλι.

Το σχετικό δελτίο τύπου:

«Ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής, αισθάνθηκε νέα συμπτώματα του προβλήματος, που τον ταλαιπωρεί στο κεφάλι, κατά την προσπάθειά του να επανέλθει με ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και κρίθηκε αναγκαία η νέα εξέτασή του από τον Νευρολόγο, που τον παρακολουθεί, εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο γιατρός διέγνωσε ‘μυική τάση των κρανιοαυχενικών μυών’ και έδωσε εντολή για πλήρη αποχή του ποδοσφαιριστή από κάθε έντονη σωματική καταπόνηση για τις επόμενες 20 μέρες, κάτι, που σημαίνει, ότι ο αρχηγός δεν θα μπορέσει να επανέλθει στις προπονήσεις πριν περάσει και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου»

Και τώρα Κέρκυρα

Στην σημερινή προπόνηση στη Μίκρα δεν έδωσαν το «παρών» οι Πίτου Γκαρσία και Παπαστεριανός (σκόραρε χθες στο 2-0 επί της ΑΕΚ) διότι ταλαιπωρούνται από ίωση. Από εκεί και πέρα, έντονο ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βουτσιάς. Η προετοιμασία για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Κέρκυρα στο «Καυτανζόγλειο» την Πέμπτη θα συνεχιστεί με την αυριανή προπόνηση (11:00).

Στάμος: «Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ θα πρέπει να συζητήσει με επενδυτές»!

Μια άλλη διάσταση στο θέμα του ενδιαφέροντος των Αράβων για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» ο δικηγόρος Μάκης Στάμος,που πρωτοστάστησε στη μεταβίβαση μετοχών από Γούμενο-Παγώνη στην «ομάδα Ζαγοράκη».
Εξήγησε:
-»Ο κ. Γούμενος και ο κ. Παγώνης δεν έχουν καμία σχέση με αυτή τη μεταβίβαση, ούτε να τη μπλοκάρουν γιατί έχουν φύγει από την ΠΑΕ. Απλώς, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό τους στη μετοχική σύνθεση, αλλά ούτε και η διορισμένη διοίκηση Ζαγοράκη μπορεί να υπογράψει μνημόνιο,όπως λέει ο νομικός των Αράβων. Ο μοναδικός φορέας που μπορεί να τα κάνει όλα είναι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ.Μόνο ο ερασιτέχνης λοιπόν μπορεί να προχωρήσει τις εξελίξεις και ειδικά ο κ. Κατσαρής πρέπει να ενημερωθεί αμέσως για το όλο θέμα, εάν δεν ενημερώθηκε ήδη. Ο κ. Κατσαρής διόρισε τη διοίκηση Βεζυρτζή παλαιότερα και Ζαγοράκη τώρα,άρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τα πρόσωπα. Δεν τίθεται φυσικά τέτοιο θέμα στην παρούσα φάση,αλλά θα πρέπει μόνο ο Ερασιτέχνης να μιλήσει με τους Άραβες επενδυτές και να υπογράψει οποιοαδήποτε συμφωνία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν θα πρέπει να το ξεχνάει κανένας»

Προσγείωση για ΟΦΗ, αγχώθηκε ο Λεβαδειακός!

Ανώμαλα προσγειώθηκε ο ΟΦΗ, μετά την νίκη του επί της Ηλιούπολης και ηττήθηκε στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα με σκορ 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ναλμπάντης, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (32’,44’) και χάρισε τη νίκη στους «πράσινους».

Παράλληλα Ο Λεβαδειακός αν και αγχώθηκε αρκετά νίκησε την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 2-0. Χρειάστηκε ένα πέναλτι του Μπάρκολγου στο 75’ για να λύσει τον «γόρδιο» δεσμό στην εστία των φιλοξενουμένων. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι στο 83’. Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα. Ο Ντοριβάλ στο 33', ενώ οι γηπεδούχοι με τον Μπάρκογλου στο 50'.

Ο Ηρακλής φέρνει τον Αργεντίνο Ρόμπλες

Ο Αργεντίνος μέσος Χαβιέ Ρόμπλες έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον Ηρακλή, μετά από τη ΄συμφωνη γνώμη του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Θα περάσει από εργομετρικά και εάν όλα είναι «Ο.Κ.», θα υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα.
Είναι 25 χρόνων και ξεκίνησε από την Βέλεζ Σάρσφιλντ, πήγε στους Σαντιάγκο Γουόντερερς της Χιλής, έπαιξε στην Ολίμπο, στη Βέλεζ, πήγε και στις ΗΠΑ για την Σαν Χοσέ, όπου έχει δυο συμμετοχές.

"Να δέρνω διαιτητές; Όχι, θα πέσω με αξιοπρέπεια"!

Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει την ΑΕΛ στον πάτο της βαθμολογίας με σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία σε πολλά παιχνίδια. Ωστόσο ο Κώστας Πηλαδάκης αρνείται για άλλη μια φορά να συμβιβαστεί με οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το καθαρό ποδόσφαιρο και τονίζει πως ακόμα και αν τον ρίξουν στην δεύτερη κατηγορία, την αξιοπρέπεια του δεν μπορούν του την πάρουν
Ρομαντικός; Αφελής; Αμετανόητος; Ασυμβίβαστος; Όπως και να χαρακτηρίσετε τον Κώστα Πηλαδάκη το σίγουρο είναι πως από τη στιγμή που βρέθηκε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει κρατήσει μια σταθερή στάση που τον θέλει απέναντι σε ότι θεωρείται "παρασκήνιο".

Αυτή τη φορά μιλώντας στο Sentra 103,3, παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, μίλησε για ενίσχυση του ρόστερ αλλά πάνω από όλα τόνισε πως δεν πρόκειται να χάσει την αξιοπρέπεια του για να κρατήσει την ΑΕΛ στη Superleague: "Αν είναι να με ρίξουν, θα πέσω με αξιοπρέπεια" ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη βαθμολογική κατάσταση της ομάδας:

«Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να είναι έτσι. Και ο σχεδιασμός που κάναμε, και με το νέο γήπεδο, είχαμε στόχο η ομάδα να βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση».

Για τυχόν ενίσχυση στην προσεχή μεταγραφική περίοδο:

«Η ζωή μου γενικά δεν είχε και τίποτα εύκολο, οπότε από πλευράς μάχης είμαι έτοιμος. Βεβαίως και θα ενισχυθεί η ομάδα, θα γίνουν και αλλαγές, θα έχουμε και αποχωρήσεις. Εχουμε ένα νέο προπονητή. Δεν υπάρχει θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας, υπάρχει θέμα δουλειάς μόνο.

Ακόμα κι αν μας ρίξουν κατηγορία εγώ την αξιοπρέπειά μου δεν θα τη χάσω, δεν θα μου την πάρει κανείς. Θα ξεκινήσω όπως την πρώτη μέρα που μπήκα στο ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσω την ίδια διαδρομή. Δεν είναι εύκολη, το γνωρίζω. Αν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ικανοποιημένοι, τότε εγώ είμαι κακός παράγοντας».

Για το τι φταίει αγωνιστικά για τη Λάρισα:

«Εχουμε κάνει κι εμείς κάποια λάθη όσον αφορά στο ρόστερ του καλοκαιριού. Πάντα έδειχνα εμπιστοσύνη στους προπονητές και στις επιλογές τους, ποτέ δεν θέλω να μειώσω το έργο προπονητών που πέρασαν, ούτε τον κύριο Παπακώστα, ούτε τον κύριο Ουζουνίδη... Κάναμε λάθος σχεδιασμό.

Η ομάδα έχει χάσει πολλές ευκαιρίες, κάποιος να μου απαντήσει αν 9-10 φορές σου αλλοιώσουν το αποτέλεσμα αν μπορεί μια ομάδα να σωθεί. Δε νομίζω άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορεί να κοντράρει τον αθέατο αντίπαλο.

Εχει φανεί ότι η μη διαμαρτυρία είναι αδυναμία και εξοργίζει και μερίδα φιλάθλων που σου λένε πρόεδρε προστάτευε την ομάδα. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Να δέρνω διαιτητές, να βάζω μπράβους στα αποδυτήρια; Αν αυτό είναι τότε εγώ δεν κάνω για το ποδόσφαιρο».

Για την επίθεση οπαδού στον Ιμπαγάσα:

«Εχουμε προχωρήσει ήδη σε μήνυση, ελπίζω οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, τον είδαμε όλοι στην τηλεόραση. Να βρεθεί μια ποινή και να κάτσει σπίτι του, υπάρχουν και άλλες ποινές. Να τους κλειδώσουν στο τμήμα όταν παίζει η ομάδα. Όπως κάνανε στην Αγγλία».

Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο:

«Ο,τι και να συμβεί, η μοναδική ευχάριστη τοποθέτηση μου είναι ότι έχω στον κύριο Πιλάβιο τυφλή εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι κάνει μεγάλο αγώνα να καθαρίσει τον χώρο. Αν με ρωτάτε καθόλου καθαρός δεν είναι ο χώρος. Όλα αυτά κάνουν μεγάλη ζημιά, πρώτα απ' όλα στον ΟΠΑΠ που βάζει τόσα χρήματα στο ποδόσφαιρο"

Οι πιο τυχεροί άνθρωποι είναι αυτοί που αποχώρησαν από το ποδόσφαιρο. Ο κύριος Νικολαΐδης που μπήκε με όνειρα, ο κύριος Τσακίρης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Το δίλημμα είναι μπαίνω σε διαδικασίες ή παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω;

Φοβάμαι ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πριν χρόνια και τελικά δυστυχώς έμεινε εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν πολλά, θέλουν να παιχτεί στα ίσια το πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει κάνει κάτι, οι διάφοροι που βρίσκονται σε θέσεις ισχύος είτε κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, είτε σε ζητήματα άλλα και δεν καθαρίζει ο χώρος.

Σιγά-σιγά θα αρχίσει και ο κόσμος να απαξιώνει αυτό το θεσμό με την κρίση που περνάμε».

Για την ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Δεν ήξερα για την ανακοίνωσή του. Επειδή όμως τον ξέρω, νομίζω ότι ο Ανδρέας δεν υπήρχε περίπτωση να συμβιβαστεί με αυτά που συμβαίνουν. Είναι ξιφομάχος και είναι αμαρτία να αποχωρούν τέτοιοι άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο σε λίγο θα το παίζουν στα καφενεία».

Χάλασε του Αρσενίεβιτς

Χάλασε η μεταγραφή του Νεμάνια Αρσενίεβιτς στον Αστέρα Τρίπολης. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μην προχωρήσει σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Σέρβο επιθετικό και ο παίκτης αποχώρησε από την Τρίπολη.

Ο Αρσενίεβιτς είχε φτάσει την Πέμπτη στην αρκαδική πόλη, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις αλλά οι εργομετρικές έδειξαν πως υπήρχαν κάποια προβλήματα. Έτσι, η πλευρά του Αστέρα ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή να δοκιμαστεί σε μερικές προπονήσεις αλλά ο ίδιος δεν το δέχτηκε.

Ο Αστέρας Τρίπολης αναζητά αλλού ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νεότερα.

«Έχει πιάσει πάτο ο Παναθηναϊκός»!

Στη χειρότερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσε, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπως επεσήμανε με δηλώσεις του στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 , ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», Στράτος Αποστολάκης. «Η ομάδα έχει πιάσει πάτο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Αγρινιώτης πρώην μπακ των «πρασίνων».

Ο Στράτος Αποστολάκης, ο οποίος διετέλεσε τεχνικός της ομάδας μέσα στη σεζόν 2000-2001, αναφέρθηκε και στους λόγους της κακής εικόνας που παρουσιάζει το «τριφύλλι» μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει κακό το υπάρχον ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα αγωνιστικά

«Δεν περίμενα μεγάλες διαφοροποιήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την έλευση του Φερέιρα στον πάγκο, ωστόσο η κακή εικόνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν κάτι που με ξάφνιασε».

Η διαφορά με πέρυσι…

«Αν δούμε τους παίκτες σε ατομικό επίπεδο σε σχέση με πέρυσι, είναι η μέρα με τη νύκτα. Την περασμένη χρονιά υπήρχε το κίνητρο του νταμπλ και οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μετά όμως ήρθε ο εφησυχασμός, οι παίκτες θεώρησαν πως έκαναν το χρέος τους και τώρα βιώνουμε αυτήν τη θλιβερή κατάσταση».

Τις πταίει;

«Η κακή προετοιμασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Μουντιάλ, αλλά και το γεγονός πως οι περυσινοί πρωταγωνιστές του νταμπλ μεγαλώσανε κατά ένα χρόνο, συνηγόρησαν στην κακή εικόνα».

«Κακό το ρόστερ…»

«Η αλήθεια είναι πως το ρόστερ της ομάδας είναι κακό… Από αυτό μόνο ο Σισέ ξεχωρίζει, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μεγάλους παίκτες και οι Νίνης και Χριστοδουλόπουλος, εφόσον βεβαίως ακολουθήσουν το σωστό πρόγραμμα και μπουν στον ρυθμό του πρωταθλητισμού. Παίκτες σαν τον Λέτο για παράδειγμα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας. Αν αγωνιζόμουν εγώ, ας πούμε, δεν θα προβληματιζόμουν σκεπτόμενος πως θα αντιμετωπίσω τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή».

Για την επιλογή του Ιωαννίδη ως εσωτερικού χαφ στο τελευταίο παιχνίδι…

«Η αλήθεια είναι πως ο Φερέιρα είναι λιγάκι μπερδεμένος. Είναι φυσιολογικό να πειραματίζεται και να προσπαθεί να μάθει το ρόστερ του. Μέσα στις δοκιμές που θα κάνει, μπορεί να υποπέσει και σε κάποια σφάλματα. Είναι κρίμα να κρίνουμε τον Φερέιρα από δύο παιχνίδια, δεν είναι πρέπον να χαρακτηρίσουμε έναν τεχνικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει μία ομάδα».

Πιο κάτω… δεν πάει

"Όπως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση τη δεδομένη στιγμή, ο Παναθηναϊκός μπορεί μονάχα να βελτιωθεί όχι όμως να γίνει χειρότερος από ό,τι παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα. Μπορεί να πάει μόνο προς τα πάνω αγωνιστικά, σε καμία περίπτωση όμως προς τα κάτω. Η ομάδα έχει πιάσει πάτο».

Σημαντική η διοικητική ισχύς και σταθερότητα

Με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδος (και τις ανακοινώσεις Πατέρα και Βγενόπουλου), ο παλαίμαχος άσος της ομάδας τόνισε τη σημασία της συσπείρωσης.

«Όταν πήρα τη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, στο τιμόνι του συλλόγου βρισκόταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η παρουσία της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στον χώρο παράγοντες με τεράστια οικονομική επιφάνεια και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για να τους κρατήσουμε στον χώρο γιατί τους έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο…»

Θέλει Τζόουνς η Τσέλσι

Πρόταση για την απόκτηση του Φιλ Τζόουνς ετοιμάζεται να κάνει στην Μπλάκμπερν, η Τσέλσι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.
Όπως αναφέρει η έκδοση της «Mirror», οι πρωταθλητές Αγγλίας, θα προσφέρουν το ποσό των 15 εκατομμυρίων λιρών στους «Ρόβερς» για την απόκτηση του 18χρονου στόπερ της βρετανικής ομάδας.
Ο Τζόουνς αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Μπλάκμπερν από το 2009, αριθμώντας 27 συνολικά συμμετοχές ενώ είναι πέντε φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας κάτω των 21 ετών.

Φωτο ημερας

Η Αμπερ Ρόουζ έκλεψε την καρδιά του Αμάρε Στουνταμάιρ των Νικς κι αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, δικαιολογημένα!

Συμφωνία Καπντεβίλα-Βιγιαρεάλ

Στη Βιγιαρεάλ θα κλείσει την καριέρα του ο Γοάν Καπντεβίλα Ο 33χρονος αμυντικός ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2013. Η συνεργασία του με το «κίτρινο υποβρύχιο» έληγε το προσεχές καλοκαίρι. Η Βιγιαρεάλ δεν ήθελε να χάσει ένα τόσο βασικότατο στέλεχος της 11αδας και έσπευσε να προλάβει όσες ομάδες θα ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του. Ο Καπντεβίλα μετράει ήδη 3 χρόνια με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Τελειώνει ο Μπενίτεθ

«Μέρες μετράει» ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Ίντερ
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα τον έχουν ήδη τελειωμένο. Η "Gazzetta dello Sport" κάνει λόγο για προχωρημένες επαφές του Μάσιμο Μοράτι με προπονητές για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του.
Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Ιντερ: "Ο,τι είναι να γίνει, θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου» δηλώνει εκπρόσωπος του συλλόγου.
Ο ιταλικός Τύπος θεωρεί ως φαβορί για διαδόχο του Μπενίτεθ, τους Λουτσιάνο Σπαλέτι και Λεονάρντο, ενώ αναφέρει επίσης τα ονόματα των Βάλτερ Ζένγκα, Φάμπιο Καπέλο και Φράνκο Μπαρέζι.

Δεν αποχωρεί ο Φέργκιουσον!

Μπορεί χθες ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλεξ Φέργκιουσον, να έγινε ο μακροβιότερος προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως η ιδέα της αποχώρησης βρίσκεται μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού του και δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα.

«Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο ανήσυχος είσαι για το πότε θα αποσυρθείς. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως όταν έχεις την υγεία σου και όταν είσαι σε καλή φόρμα, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου», ήταν τα λόγια του Φέργκιουσον, ο οποίος τόνισε πως οι σκέψεις περί αποχώρηση ήταν ένα λάθος.

«Τη στιγμή που έγιναν, υπήρχαν κάποιοι λόγοι. Όλες αυτές οι σκέψεις τώρα βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού μου», πρόσθεσε ο Σκοτσέζος.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Ηρακλής περιμένει τον Κόουπλαντ

Σε αναμονή της απάντησης του Αμερικανού γκαρντ Ντόναλντ Κόουπλαντ (26, 1.79 μ.) είναι η διοίκηση της ΚΑΕ Ηρακλής. Ο παίκτης έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από χτες, ενώ αγωνίζεται στη Γερμανική Μπρέμερ Χάβεν με 8,5 πόντους μέσο όρο και 4,2 ασίστ. Προέρχεται από το κολέγιο Σίτον Χολ (Νίκος Γκάλης) και αγωνίστηκε στη Βοσνιακή Μπόσνα Σεράγεβο, στην Πολωνική Τούροφ, στην Σάνχερμαν του Πουέρτο Ρίκο και φέτος στη Γερμανική ομάδα.

Νέτο: «Πρέπει να σκεφτούμε τι έχει φταίξει…»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέδωσε σήμερα στο Ντάρσι Νέτο τον τίτλο για το καλύτερο γκολ της 14ης αγωνιστικής. Ο Βραζιλιάνος παίκτης του Άρη τόνισε: «Ένιωσα πολύ χαρούμενος για το όμορφο γκολ που πέτυχα στον Βόλο, παρότι θα ήθελα να συνδυαστεί με τους τρεις και όχι με τον έναν βαθμό. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει θετικό πρώτο γύρο, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και θα δώσουμε κάτι παραπάνω για να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Αυτές τις μέρες πρέπει να σκεφτούμε τι έχει φταίξει, να συγκεντρωθούμε στην δουλειά μας, να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο εκτός έδρας».
Όσο για το τι φταίει για τις εν Ελλάδα αρνητικές εμφανίσεις, ο Βραζιλιάνος απάντησε: «Όπως στις καλές στιγμές, έτσι και στις κακές στιγμές φταίνε όλοι. Εγώ δεν θα κακολογήσω οποιονδήποτε. Ο καθένας πρέπει να δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να διορθωθεί η κατάσταση. Την σταθερότητα που έχουμε στην Ευρώπη, να την έχουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Για την κλήρωση που φέρνει τον Άρη αντιμέτωπο της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ντάρσι Νέτο σχολίασε: «Τι να πεις για την συγκεκριμένη ομάδα. Έχει ένα πανάκριβο ρόστερ, διεκδικεί πρωτάθλημα στην Αγγλία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιωνόμαστε και σε δύο μήνες να είμαστε έτοιμοι. Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα».
Για την θέση του δεξιού χαφ στην οποία αγωνίζεται σε μερικά ματς, τόνισε: «Είναι μία θέση που δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 4-4-2 που παίζουμε εδώ δεν είναι ακριβώς αυτό που παίζαμε στην Βραζιλία. Μου αρέσει να επιτίθεμαι και να βοηθάω την ομάδα, όμως σε πολλούς προπονητές στην Ελλάδα δεν αρέσει να ανεβαίνουν τα μπακ. Πάντως είμαι εδώ για οτιδήποτε θέλει ο προπονητής».
Ο Νέτο έδωσε και τις ευχές του για τις ημέρες που έρχονται: «Αρχική μου ευχή είναι να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για τον δεύτερο γύρο. Θέλω να έχει υγεία όλος ο κόσμος».

Τζαβέλλας: Εκπληκτική δουλειά από Κατσιφαράκη

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στο Novasports.gr για τη νίκη της Άιντραχτ¨επί της Ντόρτμουντ, αλλά και για το πως ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του.
Η είδηση του τραυματισμού του Γιώργου Τζαβέλλα προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό του Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος είδε ένα βασικό και αναντικατάστο στέλεχος της εξαιρετικής πορείας της Άιντραχτ να μένει εκτός δράσης από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό με την επί 15 σερί αγωνιστικές αήττητη, Μπορούσια Ντόρτμουντ...
Το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού του Γιώργου Τζαβέλλα δεν άφηνε σε κανέναν, στις τάξεις της Άιντραχτ, περιθώρια να σκεφτεί ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το παιχνίδι, με το ιατρικό τιμ της ομάδας της Φρανκφούρτης να αναφέρει πως ο «Τζάβε» θα ήταν και πάλι έτοιμος να αγωνιστεί σε 15-20 μέρες. Ο διεθνής αμυντικός όμως είχε διαφορετική άποψη... Αφού πήρε άδεια από την ομάδα του, στην αρχή της εβδομάδας μπήκε στο αεροπλάνο και... κατηφόρισε στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον προσωπικό του γιατρό, και φυσικά του Πανιωνίου, Γιώργο Κατσιφαράκη...
Μαζί με τον φυσιοθεραπευτή, Παναγιώτη Σοφιανό τις 4 μέρες που έμεινε στην πρωτεύουσα δούλεψε σκληρά, κάνοντας ειδικές ενέσεις ενζύμων, υπερβαρικό οξυγόνο και ειδική φυσικοθεραπεία. Μέσα σε μόλις 4 μέρες ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε... αποχαιρετήσει τον τραυματισμό του.
Επιστρέφοντας στην Φρανκφούρτη, με τα ευχάριστα μαντάτα στην... μικρή αποσκευή του, ο Μίχαελ Σκίμπε, οι συνεργάτες του και το ιατρικό τιμ έμειναν με... ανοικτό το στόμα. Κανείς δεν πίστευε ότι μέσα σε λίγες μέρες, ο Τζαβέλλας είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αναγκάζοντας, ουσιαστικά, τον Σκίμπε να του εμπιστευθεί ξανά τη θέση του αριστερού μπακ, δεν έκανε ούτε μία προπόνηση όλη την εβδομάδα, αγωνιζόμενος για 80 λεπτά στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ...
Μάλιστα, η αποθεραπεία-ρεκόρ του 22χρονου αμυντικού απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια του γερμανικού Τύπου, με την "Bild" ν' αναφέρετε στην εκπληκτική δουλειά που έκανε ο Γιώργος Τζαβέλλας στις 4 μέρες παραμονής του στην ΑΘήνα.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας «πετούσε» από τη χαρά του μετά το 1-0 της Άιντραχτ επί της επίδοξης πρωταθλήτριας, Ντόρτμουντ και σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Novasports.gr και ο Γιώργος Βασιλείου, ήταν... εμφανές το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός.  Όχι μόνο για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και για το γεγονός ότι κατάφερε χωρίς καμία προπόνηση, να βοηθήσει την Άιντραχτ σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
«Νιώθω πολύ όμορφα. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και πήραμε μια σημαντική νίκη κόντρα στην καλύτερη γερμανική ομάδα. Νιώθω χαρούμενος φυσικά και για το γεγονός ότι αν και στην αρχή της εβδομάδας δεν υπήρχαν πιθανότητες να αγωνιστώ, ξεπέρασα τον τραυματισμό μου και αγωνίστηκα για 80 λεπτά, βοηθώντας την Άιντραχτ. Φυσικά για να παίξω σ' αυτόν τον αγώνα χρωστάω τα πάντα στον προσωπικό μου γιατρό, Γιώργο Κατσιφαράκη και στον φυσικοθεραπευτή, Παναγιώτη Σοφιανό.
Τις 4 μέρες που έμεινα στην Αθήνα δούλεψαν σκληρά για να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο, όπως επίσης ευχαριστώ και την ομάδα μου, που με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε την άδεια να ακολουθήσω την ειδική θεραπεία στην Αθήνα».
Όσο για το μέλλον της Άιντραχτ, ο Γιώργος Τζαβέλλας εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κάναμε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο. Μαζέψαμε 26 βαθμούς και πετύχαμε 8 νίκες. Έχουμε τώρα μπροστά μας αρκετό καιρό να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε πιο «φρέσκοι», ούτως ώστε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη φετινή χρονιά. Είμαστε ψηλά στην βαθμολογία και εκεί θέλουμε να μείνουμε... Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Πουέρτο Ρίκο

Μία σημαντική μορφή του αμερικανικού μπάσκετ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πουέρτο Ρίκο. Ο Ρικ Πιτίνο είναι και επισήμως ο αντικαταστάτης του Μανουέλ Σιντρόν, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του μετά την απογοητευτική παρουσία της ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός προπονητής έχει σπουδαία καριέρα στο κολεγιακό μπάσκετ (ο μόνος που έχει φτάσει με τρεις διαφορετικές ομάδες στο φάιναλ φορ του NCAA), ενώ από το 2001 είναι προπονητής στο πανεπιστήμιο του Λούιβιλ. Παράλληλα έχει εργαστεί και στο ΝΒΑ, στους Νιου Γιορκ Νικς και τους Μπόστον Σέλτικς, ενώ έχει και συγγραφική δραστηριότητα.

Στην Μπαρτσελόνα ο Άντερσον!

Παίκτης της Μπαρτσελόνα θα είναι μέχρι και το τέλος της τρέχουσας περιόδου ο Άλαν Άντερσον, ο οποίος αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Πιτ Μάικλ στο ρόστερ των «μπλαουγκράνα».

Ο γνωστός στους Ευρωπαίους φίλους του αθλήματος από τη θητεία του σε Μακάμπι (πέρυσι) και Τσιμπόνα (πρόπερσι), ξεκίνησε τη χρονιά στο NBDL και τους Θάντερμπερντς, το κάλεσμα ωστόσο των πρωταθλητών Ευρώπης – ελέω Μάικλ – μόνο ασυγκίνητο δεν μπορούσε να τον αφήσει.

Έτσι, ο 28χρονος γκαρντ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιον από τους Έλληνες εκπροσώπους στην Ευρωλίγκα (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), στον δρόμο για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Κανονικά το Σίτι-Έβερτον

Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Έβερτον θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα ρίξει την "αυλαία" της 18ης αγωνιστικής της Premier League, όπως γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι των «πολιτών» με επίσημη ανακοίνωση τους.

Μπορεί το χιόνι να είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες στο γήπεδο της Σίτι, ωστόσο τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατάφεραν να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο για να διεξαχθεί κανονικά η σημερινή αναμέτρηση. Δύσκολο έργο θα έχουν οι ποδοσφαιριστές, αφού στο Νησί επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

Αυτοί θέλουν τον ΠΑΟΚ!

Το προφίλ της εταιρείας Αράβων που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποκάλυψε τη Δευτέρα ρεπορτάζ της «SportDay», με τον έναν εκ των τριών πληρεξούσιων δικηγόρων που ασχολούνται με την υπόθεση να επισημαίνει πως μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Γενάρη θα υπάρξει οριστική εξέλιξη.

Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Crystregal ως εταιρεία δημιουργήθηκε και υπάρχει για να πραγματοποιηθεί η επένδυση στην Ελλάδα γενικώς και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ειδικότερα. Αυτός είναι ο στόχος ύπαρξής της. Αρα η οποιαδήποτε αναζήτηση για τις προηγούμενες δραστηριότητές της δεν έχει μεγάλο νόημα. Ο Oday Shammari είναι ο εκπρόσωπός του ομίλου που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί πολλούς Άραβες, αυτός που γνωρίζει τον Ζαγοράκη, που μιλάει μαζί του εδώ και έξι μήνες.

Για τον συγκεκριμένο μίλησε ο ένας εκ των τριών πληρεξούσιων δικηγόρων (ο ένας είναι καθηγητής πανεπιστημίου), οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση. Ο Παρασκευάς Σπυράτος ανέφερε: «Ο κ. Shammari βρίσκεται τώρα στο Κατάρ για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Πρόκειται να επιστρέψει στις 8 με 10 Ιανουαρίου. Οφείλω να πω ότι υπάρχει ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας και περιμένουμε τις οριστικές εξελίξεις».

Η οριστική απόφαση, λοιπόν, δεν θα παρθεί μόνο από τον Shammarri, αλλά και από άλλους (συγγενείς του και όχι μόνο) και όλα δείχνουν ότι τη δεύτερη εβδομάδα του νέου χρόνου θα υπάρξει οριστική εξέλιξη.

Μαντσίνι: «Ξεχάστε ό,τι έχει γίνει»

Να ξεχαστεί γρήγορα απ' όλους ό,τι έχει προηγηθεί με τον Κάρλος Τέβεζ, ο οποίος ζητά να φύγει απο τη Μάντσεστερ Σίτι, θέλει ο προπονητής των «πολιτών», Ρομπέρτο Μαντσίνι. Μάλιστα, ο Ιταλός τεχνικός σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον 26χρονο επιθετικό.

«Οι φίλαθλοί μας ήταν καταπληκτικοί όταν αγωνιστήκαμε την Πέμπτη στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους και αυτό θέλω να συνεχιστεί», δήλωσε ο Μαντσίνι και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να ξεχάσουμε ότι έχει γίνει με τον Τέβεζ και να επικεντρωθούμε στο ματς με την Έβερτον, ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι φίλαθλοί μας».

Ο 46χρονος τεχνικός είχε μία συζήτηση με τον Κάρλος Τέβεζ και προσπάθησε να τον μεταπείσει, ώστε να σταματήσει να ζητά μεταγραφή: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγαπά πολύ αυτό που κάνει. Είτε είναι στην προπόνηση είτε σε επίσημο παιχνίδι είναι το ίδιο γι’ αυτόν». Επίσης, ο Ιταλός προπονητής σκέφτεται να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον διεθνή Αργεντινό και να το δώσει στον Κομπανί ή στον Κόλο Τουρέ.

«Το ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης»!

Κάπως έτσι επέλεξε ο Σεσκ Φάμπρεγας να εξηγήσει το «τις πταίει» και η Άρσεναλ εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων στα μεγάλα παιχνίδια της Premier League. Αφορμή για τις δηλώσεις του Καταλανού, στάθηκε η πρόσφατη ήττα στο Μάντσεστερ από τη Γιουνάιτεντ (1-0), που ανάγκασε τους Λονδρέζους να υποχωρήσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους «κόκκινους διάβολους».

«Η διαφορά μας με τη Γιουνάιτεντ στη μεταξύ μας αναμέτρηση, ήταν πως εμείς φοβόμασταν μην χάσουμε, ενώ εκείνοι σκέφτονταν με ποιο τρόπο θα πάρουν τη νίκη. Πολλές φορές εμφανιζόμαστε φοβισμένοι μη χάσουμε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Στην πραγματικότητα ασχολούμαστε περισσότερο με αυτό που κάνει ο αντίπαλος μέσα στο τερέν και λιγότερο με τον τρόπο που θα επικρατήσουμε», οι αρχικές δηλώσεις του αρχηγού των «κανονιέρηδων», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο πως το ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης».

Η Άρσεναλ έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που πλαισιώνουν την τετράδα κορυφής της Premier League. Όλοι οι αντίστοιχοι αγώνες του δευτέρου γύρου θα γίνουν στο «Emirates» (κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Ισπανίας ήταν σαφής: «Όλοι οι μεγάλοι θα πρέπει να μας επισκεφτούν στο Emirates και εμείς γνωρίζουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε στην έδρα μας. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και ηθικό…».

Τελειώνει με το νέος έτος η πώληση του ΠΑΟΚ

Θέμα χρόνου είναι να οριστικοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, η πώληση του ΠΑΟΚ στον αραβικό επενδυτικό όμιλο που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όπως υποστήριξε ο Οντάι Αλ Σαμάρι. Ο εκπρόσωπος των του ομίλου τόνισε πως η νομοθεσία αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο μέχρι στιγμής, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλ Σαμάρι στην εφημερίδα «Μακεδονία»:

«Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι οι εξελίξεις αποτυπώνονται από την ανακοίνωση την οποία εκδώσαμε το απόγευμα (της Κυριακής 19/12). Έχουμε ξεκαθαρίσει στην πλευρά του ΠΑΟΚ τι θέλουμε, τι όχι και νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε μια πλήρη συμφωνία, αλλά όλα αυτά πρέπει να αποτυπωθούν και γραπτώς. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη και στηρίζω απόλυτα τον Θόδωρο (Ζαγοράκη)».

Ερωτηθείς αν μένουν μόνο τα διαδικαστικά, απάντησε: «Οι ελληνικοί νόμοι είναι ένα πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει η λύση για να το προσπεράσουμε. Όλα θα ξεκαθαρίσουν και θα τελειώσουν όταν επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη με το νέο έτος».

Στο τέλος, ρωτήθηκε και για τις πιθανότητες να κλείσει το θέμα θετικά και απάντησε: «Πιστεύω ότι το πλέον πιθανό είναι να τελειώσουμε θετικά».

Τα «βρόντηξε» ο Βγενόπουλος!

Τέλος στη σχέση του με τον Παναθηναϊκό, έβαλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος που ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας.

«Το σκηνικό για ενότητα και συσπείρωση που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον. Δεν προτίθεμαι να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά, θέτοντας ουσιαστικά εαυτόν εκτός ομάδας.

Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η θέση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος με χθεσινή του δήλωση ζήτησε ενότητα μεταξύ διοίκησης, ομάδας και φιλάθλων, αλλά και το τι θα κάνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Η δήλωση:

«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω «πληρώσει» με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από «Παναθηναϊκούς» διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για «ενότητα» και «συσπείρωση» που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον».

Φόβοι για διοικητικό αδιέξοδο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κίνηση Βγενόπουλου έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα αβάσταχτο βάρος στα διοικητικά, την ώρα που και αγωνιστικά η ομάδα προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο.

Ήδη από την Κυριακή, πριν ακόμη και την δήλωση περί αποχώρησης του Νικόλα Πατέρα, οι πληροφορίες  έκαναν λόγο για την πρόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου να κάνει πίσω, μια κίνηση μάλιστα που από ότι φαίνεται δεν σχετίζεται με την απόφαση του προέδρου των «πρασίνων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε προγραμματιστεί για σήμερα ραντεβού του Νικόλα Πατέρα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Ανδρέα Βγενόπουλου. Μετά τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις, κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περιπέτειες, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει ακόμη το 53% των μετοχών και είναι δεδομένη η πρόθεσή της να διατηρήσει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό και ουσιαστικά να μην έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση και τις αποφάσεις στην ομάδα. Όμως διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει στον ορίζοντα με δεδομένη την άρνηση όλων των εμπλεκομένων στο πολυμετοχικό σχήμα να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις τύχες -και φυσικά τις υποχρεώσεις- του συλλόγου.

Άδεια 7 ημερών έδωσε ο Κούπερ σε όλο τον Άρη…

Από σήμερα «αδειάζει» ο Άρης, αφού ο Κούπερ έδωσε άδεια 7 ημερών στον εαυτό του και σε όλους τους συνεργάτες του, όπως φυσικά και στους παίκτες της ομάδας. Θα επιστρέψουν στις 28 Δεκεμβρίου, με στόχο να αρχίσουν προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος στη νέα χρονιά, αλλά επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα αρχίσει και τις συζητήσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη ήταν ένα ακόμη «σοκ», αλλά και μια ακόμη επιβεβαίωση του «Μ» ότι υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν καλά οι παίκτες του Άρη (κυρίως αυτά της Ευρώπης), ενώ και κάποια άλλα, με τα οποία… δεν ασχολούνται! Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να μη χαθεί έδαφος προς την κορυφή, γιατί ο Άρης θέλει να είναι και του χρόνου στην Ευρώπη!

Επενδυτικό ενδιαφέρον για ΠΑΕ και ΚΑΕ Άρης!

Η ιστοσελίδα voria.gr που είχε ανακαλύψει το ενδιαφέρον των Αράβων επενδυτών για τον ΠΑΟΚ, σήμερα αναφέρει:
«Όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών, που εκπροσωπείται από Θεσσαλονικιό επιχειρηματία, ενδιαφέρεται να εξαγοράσει «πακέτο» μπάσκετ και ποδόσφαιρο του Άρη!
Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες, επενδυτικός όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών αναμένεται να κάνει την πρώτη κρούση εντός του επόμενου δεκαημέρου στη λέσχη φίλων Άρη, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών τόσο της ΠΑΕ όσο και της ΚΑΕ του κιτρινόμαυρου Συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου είναι Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του».

Σπυράτος: «Οι Άραβες θα επενδύσουν στον ΠΑΟΚ»!

Ο δικηγόρος Παρασκευάς Σπυράτος μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″ και στην εκπομπή «Ώρα είναι, θα περάσει», για το επενδυτικό ενδιαφέρον του κονσόρτσιουμ από τη Σαουδική Αραβία για τον ΠΑΟΚ.
Είπε μεταξύ άλλων:
-»Η ανακοίνωση είναι γνωστή στον κ. Ζαγοράκη εδώ και μέρες, δεν γνωρίζω γιατί επιλέχθηκε να δοθεί στους δημοσιογράφους μετά την λήξη του αγώνα της Κέρκυρας».
-»Ο κ. Οντάϊ είναι στο Κατάρ και θα επιστρέψει εντός των ημερών, ενώ η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει έως τις 20 Ιανουαρίου. Μιλάμε για πραγματικό ενδιαφέρον, αλλά όχι για οριστική συμφωνία αγοράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
-»Δεν εξαρτάται η αγορά του ΠΑΟΚ από την αγορά των στρεμμάτων στη Χαλκιδική. Το κονσόρτσιουμ αυτό, έρχεται να επενδύσει και σε άλλες δραστηριότητες. Έρχονται να επενδύσουν και στον ΠΑΟΚ».
-»Αυτή η εταιρία που εμφανίστηκε δεν θα είναι μόνη της στο κονσόρτσιουμ. Υπάρχουν άλλες εταιρίες που θα εμφανιστούν, πετρελαϊκών συμφερόντων, που δεν ανακοινώνονται προς το παρόν, για ευνόητους λόγους».
- «Εχει ξεπεραστεί το πρόβλημα με την απαγόρευση εισόδου φυσικών προσώπων ή εταιριών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ΠΑΕ της Ελλάδας. Θα βρούμε λύση σε αυτό».

Το τίμημα... της Ευρώπης για Π.Α.Ο.Κ. και Άρη και ο παθιασμένος Ηρακλής των ντέρμπι

του Βασίλη Μαυρόπουλου

Αν ήθελα να βάλω έναν υπότιτλο στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου, αυτός θα ήταν: "Κάτι κουρασμένα παλληκάρια!!!" Π.Α.Ο.Κ. και Άρης επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά κάτι που στην Ελλάδα έχει γίνει χρυσός κανόνας: "Όταν οι ελληνικές ομάδες κάνουν καλή ευρωπαϊκή πορεία, τα πηγαίνουν άσχημα στο ελληνικό πρωτάθλημα."

Αν ήμουν στο Δημοτικό και μου ζητούσε ο δασκάλος να γράψω μία έκθεση ιδεών χρησιμοποιώντας ως αρχική πρόταση τον παραπάνω κανόνα, δε νομίζω να είχα να γράψω πολλά. Τα όσα έγραφα θα επικεντρώνονταν, πολύ απλά, σε τρεις βασικούς άξονες.


1η Ερώτηση: "Διαλέγουν" οι ποδοσφαιριστές των ελληνικών ομάδων παιχνίδια;

Οι απαντήσεις στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι διφορούμενες. Άλλοι λένε ναι, άλλοι λένε όχι. Οι πρώτοι στηρίζουν το επιχείρημά τους στο γεγονός ότι ομάδες όπως ο Άρης αλώνουν το "Βιθέντε Καλντερόν" (έδρα της μέχρι πρώτινος κατόχου του Europa League) και μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα ηττώνται στην έδρα τους από την Ξάνθη. Άρα οι ποδοσφαιριστές επιλέγουν σε ποιο παιχνίδι θα δώσουν όλο τους το είναι (συνυπολογίζοντας και την αναμενόμενη κούραση) επιδιώκοντας προβολή στο εξωτερικό και μεταγραφή σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Λογικό!!! Οι μεν δεύτεροι υποστηρίζουν πως η διαφορά στο πάθος που επιδεικνύουν οι ποδοσφαιριστές των ελληνικών ομάδων μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων οφείλεται στο γεγονός και μόνο ότι ένας αγώνας με μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και το ενδεχόμενο νίκης επί αυτής αυξάνουν την καψούρα του ποδοσφαιριστή για το ποδόσφαιρο. Ότι δηλαδή οι ποδοσφαιριστές ξετρελαίνονται στην ιδέα να επικρατήσουν ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ. Εξίσου λογικό!!!


2η Ερώτηση: Φταίει η κούραση από τους ανα τρεις μέρες αγώνες που δίνει μια ελληνική ομάδα;

Εδώ λίγο πολύ οι απαντήσεις μοιάζουν μεταξύ τους και συνοψίζονται σε ένα λιτό και κατανοητό "ναι". Πολλοί είναι, βέβαια, αυτοί που είναι πιο σκληροί με τις ομάδες τους θεωρώντας πως οι ομάδες τους δε θα έπρεπε να κουράζονται:
"- Και γιατί να κουράζονται; Τόσες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο παίρνουν..."
"- Και ο Τσάβι με τον Ινιέστα γιατί δεν κουράζονται δηλαδή;"


3η Ερώτηση: Μήπως φταίει το γεγονός ότι οι ποδοσαφαιριστές των ελληνικών ομάδων μετά από μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη "ξενερώνουν" με το να παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα;
"Ναι, πως να έχει το ίδιο πάθος ο Πάμπλο Γκαρσία με την Κέρκυρα, όταν πριν τρεις μέρες ήταν ένας από αυτούς που πήραν μεγάλη νίκη-πρόκριση στο Ζάγκρεμπ;", θα πει κάποιος
"Όχι, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι νικητής και παίζει πάντα με πάθος για να νικήσει ακόμη και τον Φοίνηκα Πολίχνης...", θα πει κάποιος άλλος

Η δική μου απάντηση συνοψίζεται σε τρεις αράδες κειμένου: "Κούραση και ξανά κούραση. Οι ελληνικές ομάδες δεν είναι συνηθισμένες στο Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή. Ο Πάμπλο Γκαρσία και ο χ Πάμπλο Γκαρσία δε θέλει να χάνει ούτε από την Αναγέννηση Επανομής. Όσο για το παράδειγμα με τον Τσάβι και τον Ινιέστα είναι το λιγότερο αστείο!"

Αποτέλεσμα; Ο Άρης να έχει πέρασει στους "32" του Europa League από όμιλο με ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπάγιερ Λεβερκούζεν και η Ρόζενμποργκ, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι 9ος, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. να είναι και αυτός στους "32" (με ευκολότερο, ομολογουμένως, από τον Άρη όμιλο) και να απέχει 13 πόντους από τον πρώτο Ολυμπιακό με το κλείσιμο μόλις του πρώτου γύρου.

Κάτι τρέχει με τον Ηρακλή:
Τι, όμως, ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω... Ένας Ηρακλής άψυχος στην έδρα του με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Εργοτέλης και ο Πανσερραϊκός και ψυχωμένος μασώντας σίδερα στα εντός έδρας μεγάλα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Άρη και Α.Ε.Κ. Τα μαθηματικά μου δε γίνεται να μέ προδίδουν σ' αυτήν την περίπτωση. Με τα δεδομένα αυτά ο Ηρακλής είναι 10ος με 19 βαθμούς, ενώ αν έδειχνε την ίδια ψυχή και στους αγώνες με τον Βόλο, τον Εργοτέλη και τον Πανσερραϊκό θα ήταν 3ος με 25 βαθμούς!