Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

«Το ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης»!

Κάπως έτσι επέλεξε ο Σεσκ Φάμπρεγας να εξηγήσει το «τις πταίει» και η Άρσεναλ εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων στα μεγάλα παιχνίδια της Premier League. Αφορμή για τις δηλώσεις του Καταλανού, στάθηκε η πρόσφατη ήττα στο Μάντσεστερ από τη Γιουνάιτεντ (1-0), που ανάγκασε τους Λονδρέζους να υποχωρήσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους «κόκκινους διάβολους».

«Η διαφορά μας με τη Γιουνάιτεντ στη μεταξύ μας αναμέτρηση, ήταν πως εμείς φοβόμασταν μην χάσουμε, ενώ εκείνοι σκέφτονταν με ποιο τρόπο θα πάρουν τη νίκη. Πολλές φορές εμφανιζόμαστε φοβισμένοι μη χάσουμε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Στην πραγματικότητα ασχολούμαστε περισσότερο με αυτό που κάνει ο αντίπαλος μέσα στο τερέν και λιγότερο με τον τρόπο που θα επικρατήσουμε», οι αρχικές δηλώσεις του αρχηγού των «κανονιέρηδων», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο πως το ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης».

Η Άρσεναλ έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που πλαισιώνουν την τετράδα κορυφής της Premier League. Όλοι οι αντίστοιχοι αγώνες του δευτέρου γύρου θα γίνουν στο «Emirates» (κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Ισπανίας ήταν σαφής: «Όλοι οι μεγάλοι θα πρέπει να μας επισκεφτούν στο Emirates και εμείς γνωρίζουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε στην έδρα μας. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και ηθικό…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: