Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Να δέρνω διαιτητές; Όχι, θα πέσω με αξιοπρέπεια"!

Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει την ΑΕΛ στον πάτο της βαθμολογίας με σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία σε πολλά παιχνίδια. Ωστόσο ο Κώστας Πηλαδάκης αρνείται για άλλη μια φορά να συμβιβαστεί με οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το καθαρό ποδόσφαιρο και τονίζει πως ακόμα και αν τον ρίξουν στην δεύτερη κατηγορία, την αξιοπρέπεια του δεν μπορούν του την πάρουν
Ρομαντικός; Αφελής; Αμετανόητος; Ασυμβίβαστος; Όπως και να χαρακτηρίσετε τον Κώστα Πηλαδάκη το σίγουρο είναι πως από τη στιγμή που βρέθηκε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει κρατήσει μια σταθερή στάση που τον θέλει απέναντι σε ότι θεωρείται "παρασκήνιο".

Αυτή τη φορά μιλώντας στο Sentra 103,3, παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, μίλησε για ενίσχυση του ρόστερ αλλά πάνω από όλα τόνισε πως δεν πρόκειται να χάσει την αξιοπρέπεια του για να κρατήσει την ΑΕΛ στη Superleague: "Αν είναι να με ρίξουν, θα πέσω με αξιοπρέπεια" ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη βαθμολογική κατάσταση της ομάδας:

«Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να είναι έτσι. Και ο σχεδιασμός που κάναμε, και με το νέο γήπεδο, είχαμε στόχο η ομάδα να βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση».

Για τυχόν ενίσχυση στην προσεχή μεταγραφική περίοδο:

«Η ζωή μου γενικά δεν είχε και τίποτα εύκολο, οπότε από πλευράς μάχης είμαι έτοιμος. Βεβαίως και θα ενισχυθεί η ομάδα, θα γίνουν και αλλαγές, θα έχουμε και αποχωρήσεις. Εχουμε ένα νέο προπονητή. Δεν υπάρχει θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας, υπάρχει θέμα δουλειάς μόνο.

Ακόμα κι αν μας ρίξουν κατηγορία εγώ την αξιοπρέπειά μου δεν θα τη χάσω, δεν θα μου την πάρει κανείς. Θα ξεκινήσω όπως την πρώτη μέρα που μπήκα στο ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσω την ίδια διαδρομή. Δεν είναι εύκολη, το γνωρίζω. Αν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ικανοποιημένοι, τότε εγώ είμαι κακός παράγοντας».

Για το τι φταίει αγωνιστικά για τη Λάρισα:

«Εχουμε κάνει κι εμείς κάποια λάθη όσον αφορά στο ρόστερ του καλοκαιριού. Πάντα έδειχνα εμπιστοσύνη στους προπονητές και στις επιλογές τους, ποτέ δεν θέλω να μειώσω το έργο προπονητών που πέρασαν, ούτε τον κύριο Παπακώστα, ούτε τον κύριο Ουζουνίδη... Κάναμε λάθος σχεδιασμό.

Η ομάδα έχει χάσει πολλές ευκαιρίες, κάποιος να μου απαντήσει αν 9-10 φορές σου αλλοιώσουν το αποτέλεσμα αν μπορεί μια ομάδα να σωθεί. Δε νομίζω άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορεί να κοντράρει τον αθέατο αντίπαλο.

Εχει φανεί ότι η μη διαμαρτυρία είναι αδυναμία και εξοργίζει και μερίδα φιλάθλων που σου λένε πρόεδρε προστάτευε την ομάδα. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Να δέρνω διαιτητές, να βάζω μπράβους στα αποδυτήρια; Αν αυτό είναι τότε εγώ δεν κάνω για το ποδόσφαιρο».

Για την επίθεση οπαδού στον Ιμπαγάσα:

«Εχουμε προχωρήσει ήδη σε μήνυση, ελπίζω οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, τον είδαμε όλοι στην τηλεόραση. Να βρεθεί μια ποινή και να κάτσει σπίτι του, υπάρχουν και άλλες ποινές. Να τους κλειδώσουν στο τμήμα όταν παίζει η ομάδα. Όπως κάνανε στην Αγγλία».

Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο:

«Ο,τι και να συμβεί, η μοναδική ευχάριστη τοποθέτηση μου είναι ότι έχω στον κύριο Πιλάβιο τυφλή εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι κάνει μεγάλο αγώνα να καθαρίσει τον χώρο. Αν με ρωτάτε καθόλου καθαρός δεν είναι ο χώρος. Όλα αυτά κάνουν μεγάλη ζημιά, πρώτα απ' όλα στον ΟΠΑΠ που βάζει τόσα χρήματα στο ποδόσφαιρο"

Οι πιο τυχεροί άνθρωποι είναι αυτοί που αποχώρησαν από το ποδόσφαιρο. Ο κύριος Νικολαΐδης που μπήκε με όνειρα, ο κύριος Τσακίρης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Το δίλημμα είναι μπαίνω σε διαδικασίες ή παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω;

Φοβάμαι ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πριν χρόνια και τελικά δυστυχώς έμεινε εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν πολλά, θέλουν να παιχτεί στα ίσια το πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει κάνει κάτι, οι διάφοροι που βρίσκονται σε θέσεις ισχύος είτε κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, είτε σε ζητήματα άλλα και δεν καθαρίζει ο χώρος.

Σιγά-σιγά θα αρχίσει και ο κόσμος να απαξιώνει αυτό το θεσμό με την κρίση που περνάμε».

Για την ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Δεν ήξερα για την ανακοίνωσή του. Επειδή όμως τον ξέρω, νομίζω ότι ο Ανδρέας δεν υπήρχε περίπτωση να συμβιβαστεί με αυτά που συμβαίνουν. Είναι ξιφομάχος και είναι αμαρτία να αποχωρούν τέτοιοι άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο σε λίγο θα το παίζουν στα καφενεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: