Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

SKODA ΞΑΝΘΗ-Π.Α.Ο.Κ 0-3

Α,Ε.Κ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-4








H Κατάνια 4-0 την Μπάρι

Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου καιρού, η Κατάνια διέλυσε με 4-0 την Μπάρι στο «Άντζελο Μασιμίνο» και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην Serie A.Οι «ροσατζούρι» πήραν προβάδισμα δύο γκολ στο πρώτο μέρος με τους Ριτσιούτι και Γιάμα και δεν απειλήθηκαν αφού στην μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων να ξαναμπούν στο ματς ο Βραζιλιάνος Μπαρέτο αστόχησε σε πέναλτι στο 68’. Οι Σικελοί πέτυχαν ακόμα δύο γκολ με τους Μοριμότο και Μαρτίνεζ, έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και έβαλαν μεγαλύτερη πίεση στην Λάτσιο (την ξεπέρασαν στην βαθμολογία, ακριβώς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού) που υποδέχεται σε λίγη ώρα την Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Serie A:

Κατάνια-Μπάρι 4-0
4’Ριτσιούτι, 40’ Γιάμα, 81’Μοριμότο, 90’ Μαρτίνεζ

21:45 Λάτσιο-Φιορεντίνα

Κυριακή 28/02

16:00 Μίλαν-Αταλάντα
16:00 Κιέβο-Κάλιαρι
16:00 Τζένοα-Μπολόνια
16:00 Λιβόρνο-Σιένα
16:00 Νάπολι-Ρόμα
16:00 Πάρμα-Σαμπντόρια
16:00 Ουντινέζε-Ίντερ
21:45 Γιουβέντους-Παλέρμο

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-3

Σύντομα οι φάσεις του αγώνα

90+2 Λήξη αγώνα


88' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Εντίνιο στη θέση του Γκαρσία

85' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης στη θέση του Ίβιτς

80' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κριστιάνο στη θέση του Βιεϊρίνια

78' Ο Μουσλίμοβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Ίβιτς που φάνηκε να ανατρέπεται χωρίς να καταλογίζεται πέναλτι και στη συνέχεια ο Σορλέν με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι

74' Κίτρινη κάρτα στον Λουτσιάνο

74' Μακρινό φάουλ του Λουτσιάνο, έδιωξε ο Χαλκιάς

69' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Λουτσιάνο στη θέση του Κιντάνα

65' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Ίβιτς από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Βιεϊρίνια, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα για το 0-3

63' Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Μαλεζάς έκανε την προβολή ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε με τη μπάλα να γυρνάει στον αμυντικό του ΠΑΟΚ, οποίος έκανε την κεφαλιά και ο Αυστριακός ενώ ήταν ακόμα πεσμένος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ

57' Σουτ του Βιερίνια με το αριστερό έξω από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Γκσπούρνινγκ

46' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Στίνγκα στη θέση του Παπαδημητρίου

46' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Έλινγκτον στη θέση του Μπούγκα

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+1 Λήξη πρώτου μέρους

43' Σέντρα-σουτ του Κιντάνα από τα δεξιά, ο Χαλκιάς έδιωξε δύσκολα

36' Σουτ του Σνάουτσνερ από το ύψος της περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ

30' Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά

18' Κεφαλιά πάσα του Μαρσελίνιο, ο Μπούγκα έκανε το γυριστό σουτ, ο Χαλκιάς μπλόκαρε

12' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Ίβιτς ο οποίος με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2

8' Σέντρα του Μαρσελίνιο από αριστερά, ο Φλίσκας πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια

7' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Εκτέλεση φάουλ του Λίνο από τα αριστερά, ο Βιεϊρίνια στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1

1' Έναρξη αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπούγκα, Λέιτε, Στρμπα, Πόι, Βάλλας, Κιντάνα.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιερίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών). Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Αθλητικό Κέντρο SKODA Ξάνθης, Πηγάδια

Μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σουπερλίγκα βρίσκεται από σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» επικράτησε της Ξάνθης στα Πηγάδια με 3-0 και το σίγουρο είναι ότι απόψε το βράδυ θα απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής, περιμένοντας αύριο ένα… δώρο απ’ τον Πανιώνιο καταρχήν, αλλά και απ’ τον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε χαρακτήρα… πρωταθλητή και με τέρματα των Βιερίνια (7’, 66’) και Ίβιτς (13') πήρε το σπουδαίο «διπλό» στην «ακριτική» πόλη, φωνάζοντας «παρών» στη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου.

"Ο Νίνης έχει μέλλον στο Campionato!"

O Σωτήρης Νίνης είναι το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό. Με την εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Ολίμπικο, έκανε... θόρυβο σε όλη την Ευρώπη. Σε κάποιους, όμως, το ταλέντο του 20χρονου δεν προκαλεί έκπληξη. Ενας από αυτούς είναι και ο Τζιανκάρλο Αντονιόνι, ο οποίος μίλησε στο sport.gr, προβλέποντας ότι "δύσκολα θα μείνει στον Παναθηναϊκό".

"Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η εμφάνιση του Νίνη στο Ολίμπικο. Εχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη ένα όνομα στον ευρωπαϊκό χώρο. Τον γνωρίζω πολύ καλά, από τότε που τον είχα συναντήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσει έτσι, πολύ δύσκολα θα μείνει στον Παναθηναϊκό.

Πιστεύω ότι ποδοσφαιριστές με την αξία και το ταλέντο του Νίνη, έχουν μέλλον στο Campionato", τόνισε χαρακτηριστικά στο sport.gr ο άλλοτε βιρτουόζος της μπάλας στην δεκαετία του ’70 και του ’80, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Φιορεντίνα για 15 χρόνια, κατέκτησε με την Ιταλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 και πλέον εργάζεται ως team manager στην ομάδα νέων της Σκουάντρα Ατζούρα.

Οι ιταλοί τον παρακολουθούν τουλάχιστον δύο χρόνια. Τον Ιούλιο του 2008 το sport.gr είχε βρεθεί στο Λίμπερετς της Τσεχίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, εκεί όπου συμμετείχε και η Εθνική μας ομάδα. Το... πρώτο βιολί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Νίνης, για τα μάτια του οποίου είχαν έρθει ένα σωρό κατάσκοποι ευρωπαϊκών ομάδων.

Τις ημέρες παραμονής μας στην Τσεχία είχαμε καθημερινή επαφή με τον Τζιανκάρλο Αντονιόνι, ο οποίος έλεγε τότε: "Αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί και τώρα, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, να πάει σε μία ομάδα στο Campionato. Να δουλευτεί καλά και να κάνει… θαύματα σε έναν χρόνο. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να χτιστεί μία ομάδα γύρω του".

Με το ίδιο κολακευτικά σχόλια είχε μιλήσει τότε και για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν ο... βράχος της ελληνικής άμυνας στο τουρνουά της Τσεχίας.

Ο Χάρρυ Κλυνν εμπόδιο στο όνειρο δεκαετιών


Ο Χάρρυ Κλυνν τονιζει ότι αν εκλεγεί δήμαρχος Καλαμαριάς, θα σταθεί εμπόδιο στην κατασκευή του γηπέδου του Ηρακλη στη μικρα!Σας παραθετουμε αυτουσια τη δηλωση του.

"Tα παιδάκια της Καλαμαριάς που ασχολούνται με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω ελλείψεως ελεύθερων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, κάνουν προπόνηση στο δημοτικό γήπεδο του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», άκουσον-άκουσον 11 η ώρα την νύχτα (!) και ο Δήμος που... ουδέποτε ενδιαφέρθηκε «ουσιαστικά» για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και τα ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου μας (εν είδη επαιτείας επιχορηγεί με ψίχουλα κι αυτό γιατί είναι υποχρεωμένος από τον νόμο) έδωσε, για ποιο λόγο άραγε, την δυνατότητα στον «Ιππικό Όμιλο» και στον «Ηρακλή» να καταπατήσουν εκατοντάδες στρεμμάτων για τις εγκαταστάσεις τους και όχι μόνο, στην καλύτερη πλευρά της Καλαμαριάς!!!

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ!!!
Με την ανοχή όλων, Δήμου και «παραγόντων»… Ούτε τσιμουδιά, ούτε ίχνος διαμαρτυρίας από ΚΑΝΕΝΑΝ…
ΝΤΡΟΠΗ…

Με την ανοχή όλων Δήμου και «παραγόντων» ο «Ιππικός ¨όμιλος» μάντρωσε ολόκληρη σχεδόν την Παραλία της Νέας Κρήνης απαγορεύοντας ακόμα και την είσοδο στα μη μέλη του!!!
ΝΤΡΟΠΗ …

Προσωπική δέσμευση και δέσμευση της Δημοτικής μας Παράταξης:
Την επομένη της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου από την παράταξή μας ο Δήμος δια του Δημοτικού του Συμβουλίου δε θα επιτρέψει την ανέγερση του γηπέδου του Ηρακλή στο Δήμο Καλαμαριάς και θα απαιτήσει με «κάθε τρόπο» την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Ιππικού Ομίλου που θα διαμορφωθεί σε χώρο περιπάτου και αθλοπαιδιών για τους δημότες και τα νιάτα της Καλαμαριάς…

Εκπληκτικός ο Τζέισον Κιντ


Εκπλήκτικός ο Κιντ Με 37 πόντους του Νοβότσκι οι Μάβερικς κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Ατλάντα, την οποία και νίκησαν με 111-103. Ωστόσο κορυφαίος για τους νικητές δεν ήταν ο Γερμανός άσος, αλλά ο Τζέιζον Κιντ που σημείωσε το 104ο τριπλ νταμπλ φίγκιουρ της καριέρας του με 19 πόντους, 16 ριμπάουντ και 17 ασίστ!

Οι Καβαλίερς μετά της διαδοχικές ήττες, έχουν δημιουργήσει σερί νικών. Το Κλίβελαντ επιβλήθηκε των Ράπτορς με 126-118, έχοντας και πάλι σε καλή μέρα τον Λεμπρον Τζέιμς, ο οποίος σταμάτησε στους 36 πόντους. Εχοντας τρεις παίκτες πάνω από 30 πόντους (Μάρτιν 33π , Μπρουκς 31π , Σκόλα 30π) οι Ρόκετς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Σπερς με 109-104.

Κρόος και Μίλερ στην προεπιλογή του Λεβ


Ο Γιόακιμ Λεβ Ο Γιοακίμ Λεβ κάλεσε τους νεαρούς Τόνι Κρόος και Τόμας Μίλερ στην προεπιλογή της εθνικής Γερμανίας ενόψει του φιλικού της προσεχούς Τετάρτης με την Αργεντινή, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μόναχο, ενώ συμπεριέλαβε σε αυτήν και τον -γεννημένο στη Βραζιλία- Κακάου, ο οποίος σημείωσε πέντε τέρματα στους τελευταίους δύο αγώνες της Στουτγκάρδης.

Ο 20χρονος Κρόος έχει βοηθήσει τη Λεβερκούζεν να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στην μπουντεσλίγκα, ενώ ο 20χρονος Μίλερ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπάγερν Μονάχου. «Αμφότεροι έχουν κάνει μερικές πολύ καλές εμφανίσεις στην μπουντεσλίγκα τους τελευταίους μήνες και αξίζουν μια ευκαιρία» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην ιστοσελίδα της γερμανικής ομοσπονδίας.

Η αναμέτρηση με την Αργεντινή είναι το τελευταίο φιλικό που θα δώσει η εθνική Γερμανίας, προτού ο Λεβ ανακοινώσει την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Σε αντίθεση με τους Κρόος και Μίλερ, οι οποίοι δεν έχουν ενισχύσει τη «μεγάλη» εθνική Γερμανίας, ο Κακάου αγωνίστηκε πέρυσι σε τέσσερα παιχνίδια, τα τρία ως αλλαγή. Το περασμένο Σάββατο σημείωσε τέσσερα τέρματα στην εκτός έδρας νίκη 5-1 επί της Κολωνίας, ενώ «βρήκε δίχτυα» και στον εντός έδρας αγώνα της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ (1-1).

Ο Τόρες κλήθηκε στην εθνική Ισπανίας


Ο Τόρες σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά κόντρα στη Νέα Ζηλανδία Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε κάλεσε εκ νέου τον Φερνάντο Τόρες στην εθνική Ισπανίας ενόψει του φιλικού της Τετάρτης με τη Γαλλία στο Παρίσι. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ απουσίασε, λόγω τραυματισμού, από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν τον Νοέμβριο οι πρωταθλητές Ευρώπης με την Αργεντινή και την Αυστρία, ενώ παίρνει τη θέση του Πάμπλο Ερνάντεθ της Βαλένθια στην αποστολή.

"Αυτή δεν είναι η τελική λίστα των παικτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μόνο η αποστολή για το φιλικό με τη Γαλλία", δήλωσε ο προπονητής των «φούριας ρόχας» σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: "Ο Τόρες έπαιξε στον τελευταίο αγώνα (πρωταθλήματος) της Λίβερπουλ. Φαίνεται να έχει συνέλθει και να βρίσκεται σε κατάσταση να αγωνιστεί. Δεν είχαμε διαφορές με τον (τεχνικό της Λίβερπουλ) Ράφα Μπενίτεθ, ούτε με κάποιον άλλο προπονητή".

Γεωργιάδης: «Σταθερά ανοδική η πορεία του ΠΑΟΚ»

Γεωργιάδης: «Σταθερά ανοδική η πορεία του ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της εθνικής ελπίδων Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε χθες στην εκπομπή Revolution και τον Κυριάκο Κύρτσο για την εθνική ομάδα αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αρχικά ομολόγησε ότι: «ούτε εγώ μπορώ να νιώσω ακόμη εύκολα προπονητής αλλά η ζωή συνεχίζεται». Για την θέση που έχει αναλάβει, ως ομοσπονδιακός της εθνικής ελπίδων επισήμανε: «Είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι στη θέση αυτή. Άλλωστε αυτή η ομάδα έχει δώσει πολλές χαρές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή και καλή ομάδα έχουμε και καλούς ποδοσφαιριστές έχουμε. Έναν από αυτούς τον είδαμε και χθες στη Ρώμη, το Σωτήρη Νίνη, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, να βάζει ένα υπέροχο γκολ και να κάνει άνω κάτω την Ιταλική Ρόμα και να δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Τάλέντα είχαμε πάντα όμως αυτές οι εποχές είναι δύσκολες για τα παιδιά αυτά, διότι υπάρχουν πολλοί ξένοι και έτσι τα παιδιά αυτά χάνουν τον δρόμο τους».

Για το παιχνίδι της εθνικής κόντρα στην Αγγλία, στις 3 Μαρτίου υπογράμμισε: «Είναι το πιο δύσκολο που θα δώσει η εθνική στον όμιλο αυτό. Απέναντι σε μία καλή ομάδα και στην έδρα τους. Όμως έχουμε και εμείς καλή ομάδα και είμαστε αισιόδοξοι».

Για το γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι τόνισε: «Συνήθως τα παιχνίδια τα έδιναν στο Γουέμπλει όμως μάλλον θα έχουν τους δικούς τους λόγους. Παρόλ΄ αυτά εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να πάμε εκεί για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο και ο αγωνιστικός χώρος είναι παντού το ίδιο. Έχουμε καλή ομάδα και οφείλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που είναι επίσης μέλος της εθνικής ελπίδων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι ένα νεαρό παιδί που έκανε το μεγάλο βήμα από μία μικρότερη ομάδα σε μία μεγάλη όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ψάχνει ακόμη τα πατήματα του. Έχει το ταλέντο για να κάνει μία μεγάλη καριέρα. Προσωπικά στα παιχνίδια της εθνικής ελπίδων που τον έχω δει, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι΄ αυτό ελπίζω να συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχε στον Εργοτέλη ώστε σε κάποια χρόνια να μιλάμε γι΄ αυτόν όπως μιλάμε σήμερα για το Νίνη. Εγώ πάντως βλέπω έναν παίκτη απέναντι σε ανταγωνιστικούς αντιπάλους που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Περνάει παίκτης, δημιουργεί φάσεις… τα στοιχεία που έδειχνε και στον Εργοτέλη».

Για το πρωτάθλημα και την εξέλιξη που υπάρχει, ο Γιώργος Γεωργιάδης ομολόγησε: «Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Τα προηγούμενα χρόνια συνήθως είτε το πρωτάθλημα είχε κριθεί, είτε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μονομαχούσαν. Κάνει καλό ότι ο ΠΑΟΚ είναι διεκδικητής. Καλό για όλο το πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚ και το τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια τόνισε: «Υπάρχει μία σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Φέτος απλώς κέρδισε και ντέρμπι. Όμως το σημαντικό είναι ότι έχει μία σταθερά καλή πορεία τα τελευταία χρόνια και ανοδική. Και πέρυσι είχε πάει πολύ καλά απλώς δεν κέρδιζε τα ντέρμπι. Φέτος που τα κερδίζει και αυτά κι έχει λίγο τύχη με το μέρος του που δεν είχε σε άλλα ντέρμπι, γι΄ αυτό έχει φθάσει μέχρι εκεί».

Για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος επισήμανε: «Είναι μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ να είναι ο Φερνάντο Σάντος τόσα χρόνια στην ομάδα. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε προπονητή που πρέπει να μένει αρκετά χρόνια για να δείξει το έργο του. Ο Σάντος είναι ένας μεγάλος προπονητής που δεν είναι τυχαίο ότι έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και φυσικά το έργο του φαίνεται στο γήπεδο».

Για το φινάλε πλέον του πρωταθλήματος, ο τεχνικός της εθνικής ελπίδων δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις: «Η αγωνία είναι μεγάλη. Ο ενθουσιασμός κυρίως των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι μεγάλος κι εγώ περιμένω με αγωνία για να δούμε τι θα γίνει και ποίος θα πάρει τον τίτλο».

Για την «κληρονομιά» που άφησε ο Νίκος Νιόπλιας στην εθνική ελπίδων ο Γιώργος Γεωργιάδης είπε: «Γενικά η θέση αυτή έχει μεγάλη αξία. Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε δουλειά με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα του όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην ομοσπονδία. Είναι φίλος μου και έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Έχω πιστεύω και εγώ αξία και εύχομαι να πετύχω ανάλογα πράγματα». Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Χαίρομαι που τα πάει καλά ο Νίκος γιατί και ως άνρθωπος είναι ικανός και άξιος. Το έχει δείξει και ως ποδοσφαιριστής».

Για το αν του έλειψε κάλη στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Γιώργος Γεωργιάδης ομολόγησε: «Είμαι ευχαριστημένος από αυτά που πέτυχα. Ήταν αρκετά όμως θα μπορούσε να είναι και περισσότερα. Όμως στην ηλικία 20-25 ετών έπρεπε να δουλέψω παραπάνω. Θα ήμουν καλύτερος παίκτης αν δούλευα τότε παραπάνω. Είχα επαναπαυτεί και πίστευα ότι ήμουν ήδη αρκετά καλός. Βέβαια δεν υπήρχε και ένας προπονητής για να μου το πει αυτό. Τώρα όμως δεν μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το λέω στα παιδιά που έχουμε τώρα στην ομάδα».

Κούπερ: «Να εξασφαλίσουμε σύντομα τα play-off»

Κούπερ: «Να εξασφαλίσουμε σύντομα τα play-off»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια του Άρη αλλά και στο παιχνίδι που έρχεται κόντρα στη Λάρισα. Αρχικά ο τεχνικός των «κίτρινων» δήλωσε: «Πιστεύω ότι την Κυριακή η ομάδα πρέπει να κάνει την δική της επιστροφή και να κοιτάει πάλι ψηλά. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα μου δεν ήταν τόσο καλή και έχασε βαθμούς. Πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μία σκληρή περίοδο που θα καθορίσει το που μπορούμε να φθάσουμε στο πρωτάθλημα, στις θέσεις των play-off αλλά και στο κύπελλο. Έχουμε χάσει αρκετό έδαφος από τις ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς, ενώ μας έχουν πλησιάσει και ομάδες που ήταν κάτω από εμάς. Έρχεται μία σκληρή εβδομάδα που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Εβδομάδες γενικά που πρέπει να έχουμε το 100% της αγωνιστικής απόδοσης καθώς είναι πολύ απαιτητικές. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τις ψυχολογικές αντιδράσεις, ώστε να ανταποκριθούμε. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να κάνουμε ένα καλό φινάλε στη χρονιά. Η ομάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Έρχονται σημαντικές εβδομάδες, με δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που θα «καίγονται’ για βαθμούς. Εμένα που αρέσει να λειτουργούμε κάτω από πίεση καθώς η απαίτηση και το κίνητρο είναι μεγαλύτερα. Έχουμε προετοιμαστεί θεωρώ κατάλληλα για να ανταπεξέρθουμε σε όλα αυτά. Το καλό είναι ότι θα πάμε για μία… έναρξη την Κυριακή. Απομένουν κάποιες ακόμη αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και μετά έρχονται τα play-off. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λέμε ότι βάζουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Εχώ δεν θέλω να φθάσουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και να παίζονται ακόμη όλα. Θέλω να εξασφαλίσουμε τα play-off πολύ νωρίτερα από το τέλος του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί και να κερδίζει τα παιχνίδια, ώστε να μην ερξαρτώμαστε από κανέναν άλλον. Γι΄ αυτό και οι απαιτήσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα και τις επιλογές που έχει καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ο κ. Κούπερ υπογράμμισε: «Μου αρέσει να έχω όλες τις επιλογές μου. Ίσως κάποιοι μείνουν πιο δυσαρεστημένοι όταν ανακοινώνεται η ενδεκάδα, όμως εγώ θέλω να έχω όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμος. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει έναν αγώνα, σε άλλο να μην παίξει ή να είναι σε ένα παιχνίδι αποστολή και σε άλλο να μην είναι. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να μην έχεις όλες τις επιλογές σου και να κάνεις το σταυρό σου για να μην πάθει άλλος κάτι. Γι΄ αυτό είναι θετικό να έχουμε πολλές επιλογές».

Για το γεγονός πως ο Άρης ψάχνει την αγωνιστική του σταθερότητα τόνισε: «Ο στόχος και η απαίτηση είναι αυτή. Είχαμε ένα αγωνιστικό διάστημα με πολύ καλά παιχνίδια και συνεχόμενες νίκες. Αυτό είναι που μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ομάδων που είναι πιο πίσω μας καθώς χάσαμε βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια. Στόχος μας είναι η σταθερότητα γιατί μετά δεν θα υπάρχει χρόνος. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει σταθερότητα στην απόδοση της. Δεν θα πω ότι σε ενοχλεί στον προγραμματισμό το κύπελλο, όμως είναι ένα συν σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα. Είναι κάτι που σε αναγκάζει να κάνεις κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά τα ονόματα. Για παράδειγμα μία ομάδα είναι προετοιμασμένη σε φυσική κατάσταση για να δώσει δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Όμως πολλές φορές μετράει και ο ψυχολογικός τομέας για κάθε παίκτη. Εγώ πάντως σκέφτομαι θετικά και πιστεύω ότι θα κερδίσει τους βαθμούς που θέλει για να βρεθεί στα play-off αλλά θα κερδίσει και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου».

Για το παιχνίδι με τη Λάρισα που έρχεται με νέο προπονητή και «καίγεται’ για βαθμούς, ο Έκτορ Κούπερ τόνισε: «Τα πράγματα που θα σε προβληματίζουν σε κάθε παιχνίδι πάντα υπάρχουν. Κανένας δεν έρχεται για να σου χαρίσει τίποτα. Στο ποδόσφαιρο όλα κατακτώνται στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και αδιάφορη ομάδα δεν θα σου χαριστεί. Το σημαντικό είναι πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς το παιχνίδι, ακόμη κι αν είναι με τον τελευταίο. Μπορεί να κατέβεις να παίξεις με τον τελευταίο και να μην τα καταφέρεις. όμως εμείς που χάσαμε στην έδρα μας. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Συν το γεγονός πως δεν γνωρίζω πολλές ομάδες και προπονητές που κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι θα κερδίσουν εύκολα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε αντίπαλο σαν μεγάλο αντίπαλο γιατί αυτό μας υποχρεώνει να είμαστε προσεκτικοί. Αν το πάρουμε ευκολότερα απ΄ ότι περιμένουμε, ακόμη καλύτερα. Αλλά για μένα όλα τα παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τελικός. Αλλιώς θα σκεφτόμαστε με το αν είχαμε κερδίσει εδώ και εκεί… Όποιος είναι μπροστά μας πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε και να τον κερδίζουμε».

Για το αν μπορεί ο Άρης τα επόμενα χρόνια να κάνει και κάτι παραπάνω στη Super League, ο κ. Κούπερ είπε: «Για να φθάσουμε εκεί πρέπει να βελτιώνουμε ότι ήδη κάνουμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις δυνατότητες, πρέπει να κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα. Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ξανακάνουμε. Αν καταφέρουμε να φθάσουμε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να το σταθεροποιήσουμε και να το διατηρήσουμε».

Για τη νίκη του Παναθηναϊκό στο «Ολίμπικο», ο κ. Κούπερ επισήμανε: «Μου αρέσει να μιλάω για τη δική μου την ομάδα, όμως σίγουρα αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σημαντική. Μία ελληνική ομάδα απέκλεισε μία καλή και δυνατή Ιταλική ομάδα και θεωρώ ότι ήταν μία πρόκριση που δημιούργησε αρκετά μεγάλη έκπληξη. Η πρόκριση μάλιστα ήρθε με δύο νίκες. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε άξια στο γήπεδο. Επομένως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσει και παραπάνω». Πηγη Μετροσπορ

Η Αγγλία παίζει μπάλα.

Πολλά και σημαντικά παιχνίδια θα φιλοξενηθούν αυτό το διήμερο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν να επιδείξουν από ένα ντέρμπι, την ώρα που στην Αγγλία θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς με αντιπάλους την Άστον Βίλα και τη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.http://www.contra.gr/images/m/marseille_fans260210_m.jpg

Στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου θα φιλοξενηθεί την Κυριακή ο 50ος τελικός στην ιστορία του Λιγκ Καπ. Αντίπαλες θα τεθούν η κάτοχος του τίτλου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η φιλόδοξη Άστον Βίλα, η οποία έχει στόχο να την ρίξει από το θρόνο. Οι «χωριάτες» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μετά από 14 χρόνια και αν το κατακτήσουν τότε θα μειώσουν στο ένα τη διαφορά τους από τη Λίβερπουλ, που μετρά 7 τίτλους σε 10 τελικούς. Στον αντίποδα, οι «μπέμπηδες» θέλουν να μείνουν εκεί που ανέβηκαν πέρυσι όταν κέρδισαν την Τότεναμ στα πέναλτι με 4-1. Η Άστον Βίλα έχει την τύχη να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, απέναντι σε μία ομάδα που έχει χάσει σημαντικά στελέχη της. Τελευταία «θύματα» οι Φέρντιναντ, Άντερσον, οι οποίοι προστέθηκαν στη λίστα των απόντων που βρίσκονται οι Γκιγκς, Χάργκριβς και Ο’ Σι.

Στην Premiership (28η αγ.) ξεχωρίζει το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού εκτός των αγωνιστικών κριτηρίων υπάρχουν και άλλα εξωαγωνιστικά. Δύο ημέρες μετά την άρνηση του να παίξει στην εθνική λόγω Τέρι ο Γουέιν Μπριτζ βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον μέχρι πρότινος φίλο και κουμπάρο του. Αν ο 29χρονος αμυντικός κάνει το ταξίδι στο Λονδίνο τότε θα έχουμε έναν αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι «μπλε» θέλουν και πάλι το +4 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η απώλεια του Τσεχ στοιχίζει, αφού ήδη υπάρχουν αυτές των Μποσίνγκβα, Ντέκο και Εσιέν. Με στόχο να σκοράρει στο Λονδίνο (έχει να το κάνει επτά παιχνίδια και πάει για αρνητικό ρεκόρ στην Πρέμιερ) η Σίτι δεν υπολογίζει στην παρουσία του τιμωρημένου Αντεμπαγιόρ, αλλά ο Κάρλος Τέβεζ είναι και πάλι στα πλάνα του Μαντσίνι.

Kόντρα στην ιδιαίτερη επικίνδυνη Στόουκ η Άρσεναλ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της, ενώ στη μάχη της 4η θέσης θα παίξει σημαντικό ρόλο το ντέρμπι της Τότεναμ με την Έβερτον, ειδικά μετά και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των «ζαχαρωτών». Το πιο εύκολο έργο έχει η Λίβερπουλ, υποδεχόμενη την Μπλάκμπερν. Τέλος, η Πόρτσμουθ φιλοξενείται από την Μπέρνλι, από την οποία απέχει πλέον 16 πόντους, έπειτα από την ποινή των 9 βαθμών που επέφερε η είσοδος της σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης.

Primera Division.

Χωρίς το μεγάλο ματς διεξάγεται η 24η αγωνιστική της Primera Division. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μάλαγα, ενώ και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή απέναντι στην Τενερίφη που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Η αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Βαλένθια στο Βιθέντε Καλντερόν συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ η Σεβίλη φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο.



Η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της τον τελευταίο καιρό, γεγονός που παραδέχτηκε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά απέναντι στη Μάλαγα πρέπει να ανασυγκροτηθεί προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι μπλαουγκράνα μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς ηττήθηκαν με 1-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, επικράτησαν με 4-0 της Ράσινγκ Σανταντέρ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Στουτγκάρδη για τους 16 του Champions League.

"Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό δεν παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο που συνηθίζαμε να παίζουμε, αλλά τώρα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος και πρέπει να ξαναβρούμε τη φόρμα που είχαμε", εξήγησε ο Λιονέλ Μέσι μετά την ισοπαλία με τους γερμανούς, με τον Ζεράρ Πικέ να καθησυχάζει τους οπαδούς της ομάδας:

"Το να παίζεις σε τόσο ψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά είναι αδύνατον. Αυτό μας συνέβη και πέρυσι. Πάντα θα υπάρχει μια κοιλιά σε κάποιο σημείο, αλλά η ομάδα θα βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της και θα επιστρέψει".

Σε στραβοπάτημα της πρωτοπόρου θα ελπίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου, σε συνδυασμό με νίκη επί της προτελευταίας της βαθμολογίας, Τενερίφης, εκτός έδρας, να ανέβει εκείνη στην πρώτη θέση.

Αυτό τόνισε και ο Λασανά Ντιαρά: "Εχω δει την Μπαρτσελόνα στα τελευταία της παιχνίδια και δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Αν με ρωτάτε αν είναι πιο αδύναμοι από την περσινή σεζόν, ίσως ναι, ίσως κι όχι. Μια ομάδα δεν μπορεί να βρίσκεται πάντα στο 100%. Ομως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα οποιαδήποτε μικρά στραβοπατήματα που μπορεί να έχουν".

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ταξίδεψε στα Κανάρια Νησιά, χωρίς τους τραυματίες Γκούτι και Καρίμ Μπενζεμά, μετά τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με 6-2 επί της Βιγιαρεάλ, με τον Σέρχιο Ράμος να δείχνει σεβασμό προς την θεωρητικά ασθενέστερη αντίπαλο των μερένχες: "Κέρδισαν επάξια τη θέση τους στην Primera Division. Εχουν δύο καλούς σκόρερ, τον Νίνο και τον Αλφάρο και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ απέναντί τους".

Στο Βιθέντε Καλντερόν διεξάγεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να υποδέχεται τη Βαλένθια, παρά το γεγονός ότι οι ροχιμπλάνκος δεν τα πηγαίνουν καλά στο φετινό πρωτάθλημα. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από την πρόκρισή τους στους 16 του Europa League.

Η τέταρτη της βαθμολογίας, Σεβίλη, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 που απέσπασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους 16 του Champions League, φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο που μάχεται να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Primera Division:
Σάββατο (27/02)

19:00GR Χετάφε - Σαραγόσα
21:00GR Τενερίφη - Ρεάλ Μαδρίτης
23:00GR Μπαρτσελόνα - Μάλαγα

Κυριακή (28/02)
18:00GR Χερέθ - Εσπανιόλ
18:00GR Βιγιαρεάλ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
18:00GR Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα
18:00GR Σπόρτινγκ Χιχόν - Οσασούνα
18:00GR Ράσινγκ Σανταντέρ - Αλμερία
20:00GR Σεβίλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
22:00GR Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια

Να μη χάσει έδαφος θέλει η Ιντερ

Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες της Ιντερ έβαλαν... φωτιά στο ιταλικό πρωτάθλημα κι έδωσαν στις διώκτριές της το δικαίωμα να κάνουν όνειρα τίτλου. Απέναντι στην Ουντινέζε στο Φρίουλι, οι νερατζούρι θα κυνηγήσουν μόνο τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν, τουλάχιστον, τη διαφορά των 4 βαθμών από τη Μίλαν, η οποία υποδέχεται την Αταλάντα. Η Ρόμα θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον αποκλεισμό από τους 16 του Europa League από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα βρει απέναντί της τη Νάπολι, ενώ η Γιουβέντους θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, φιλοξενώντας την Παλέρμο που θέλει τη νίκη για να πάρει τη θέση της στην πρώτη τετράδα.



Η πρωτοπόρος Ιντερ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με Πάρμα, Νάπολι και Σαμπντόρια, αλλά πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Ούντινε, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι για τη φάση των 16 του Champions League στο Τζουζέπε Μεάτσα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα καθήσει στον πάγκο της ομάδας του, καθώς θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του σε σύνολο τριών που δέχτηκε για τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Σαμπντόρια. Απόντες θα είναι και οι τιμωρημένοι Ιβάν Κόρντομπα και Βάλτερ Σάμουελ.

Τα συνεχή στραβοπατήματα της Ιντερ έδωσαν στη Μίλαν τη δυνατότητα να πλησιάσει στους 4 βαθμούς την πρωτοπόρο κι απέναντι στην Αταλάντα στο Σαν Σίρο θέλει τουλάχιστον να διατηρήσει αυτή τη διαφορά. Οι ροσονέρι προέρχονται από τη νίκη - ανατροπή με 2-1 επί της Φιορεντίνα, αλλά ο Λεονάρντο τόνισε ότι επικεντρώνεται μόνο στην ομάδα του και όχι στους άλλους διεκδικητές του τίτλου:

"Σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας. Φυσικά και μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να διατηρήσουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας".

Απογοητευμένη μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Europa League από τον Παναθηναϊκό, η Ρόμα καλείται να στραφεί πλέον στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αλλά η 26η αγωνιστική της επιφυλάσσει δύσκολη αποστολή. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δοκιμάζεται στο Σαν Πάολο απέναντι στη Νάπολι, που φέτος δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας και στοχεύσει στην πρώτη τετράδα.

Η Γιουβέντους δείχνει σημάδια ανάκαμψης τον τελευταίο καιρό, έχοντας 2 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μία νίκη και μία ισοπαλία στο Europa League, στο οποίο πήρε την πρόκριση στους 16 επί του Αγιαξ. Οι μπιανκονέρι φιλοξενούν την Παλέρμο που απέχει μόλις 1 βαθμό από την ομάδα του Αλμπερτο Τζακερόνι και φιλοδοξεί να τερματίσει στις 4 προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Η Μεγάλη Κυρία έλαβε άσχημα νέα μέσα στην εβδομάδα, καθώς Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Αμάουρι τέθηκαν εκτός δράσης για έναν μήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Serie A:
Σάββατο (27/02)

19:00GR Κατάνια - Μπάρι
21:45GR Λάτσιο - Φιορεντίνα

Κυριακή (28/02)
16:00GR Κιέβο Βερόνα - Κάλιαρι
16:00GR Τζένοα - Μπολόνια
16:00GR Λιβόρνο - Σιένα
16:00GR Ουντινέζε - Ιντερ
16:00GR Πάρμα - Σαμπντόρια
16:00GR Νάπολι - Ρόμα
16:00GR Μίλαν - Αταλάντα
21:45GR Γιουβέντους - Παλέρμο

Ειπε............

"O Nτομενέκ δεν με κάλεσε στην Εθνική Γαλλίας και τα δύο γκολ ήταν η απάντησή μου"

Τζιμπρίλ Σισέ

(...ο άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν κλήθηκε από τον γάλλο τεχνικό για το φιλικό με την Ισπανία)

Σύνθημα νίκης επί του Παναθηναϊκού.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f24bcd9b7f85e5f77c96ec3c5a314033_XL.jpg?1267194852?1267194852?1267194852Σύνθημα νίκης επί του Παναθηναϊκού δίνει μέσω του blog στο gazzetta.gr ο Μπόσκο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης φορ σχολιάζει επίσης τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το διπλό στα Γιάννενα.


Γειά σας φίλοι μου,
από το τελευταίο ποστ μου έχουν συμβεί αρκετά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ο αποκλεισμός μας από το Κύπελλο. Ήταν μια διοργάνωση στην οποία πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Στον αγώνα με την Καβάλα ήμασταν ανώτεροι σχεδόν σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο όμως η ανωτερότητά μας αυτή δεν μετουσιώθηκε σε πολλά γκολ και μια εύκολη πρόκριση. Αντίθετα, οι αντίπαλοί μας ισοφάρισαν με ένα μακρινό σουτ και όλα άλλαξαν. Στην παράταση δεχθήκαμε ένα ακόμα εύκολο γκολ, μείναμε με δέκα παίκτες και μετά ήταν δύσκολο να το γυρίσουμε. Είμαστε έξω από το Κύπελλο αλλά η ζωή συνεχίζεται. Από αυτό το ματς κρατάμε την εμφάνιση.

Την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα ήταν ένας αγώνας στον οποίο δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για μας εκτός από τη νίκη. Έπρεπε πάση θυσία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και επιτέλους τα καταφέραμε. Σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ίσως το χειρότερο τον οποίο έχω δει στην καριέρα μου, ο Πανιώνιος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πήρε το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Μετά από αυτή τη νίκη, τα πράγματα είναι καλύτερα για μας.

Τώρα, έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό. Είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και σίγουρα το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον φοβόμαστε. Στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη και να νιώσουμε ακόμα πιο άνετα στη βαθμολογία.

Δεν είδα την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα στο Ολίμπικο. Ξέρω όμως ότι ο Παναθηναϊκός που εμείς θα αντιμετωπίσουμε δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που έπαιξε στην Ιταλία. Σίγουρα θα υπάρξουν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα όπως ο Λέτο, ο Καραγκούνης, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Εμείς βέβαια κοιτάμε μονάχα την ομάδα μας. Αν εμείς παίξουμε καλή μπάλα θα πετύχουμε το στόχο μας. Εξάλλου, ο αντίπαλός μας προέρχεται από δυο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Δεν είναι αήττητος. Γιατί να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα τον υποχρεώσουν στην τρίτη;

Περιμένω τον κόσμο του Πανιωνίου να γεμίσει τη Νέα Σμύρνη και να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη. Είναι πολύ μεγάλο ματς για όλους μας στην ομάδα. Να ξέρουν οι φίλοι του Πανιωνίου ότι οι παίκτες πάντα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ποτέ δεν τα παρατήσαμε, ποτέ δεν υπήρξαμε αδιάφοροι. Στο διάστημα που δεν παίρναμε τα αποτελέσματα, παίζαμε καλά αλλά η ατυχία δεν μας επέτρεπε να χαμογελάσουμε.

Χαιρετισμούς σε όλους,
ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο μπλογκ μου,
Μπόσκο Μπάλαμπαν.

Το φορμάρισμα του Μάρκο Μποριέλο.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3748c416b3f2386b972523848f10768b_L.jpg?1267177823?1267177823Το φορμάρισμα του Μάρκο Μποριέλο δεν είναι μόνο στο γήπεδο αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο επιθετικός της Μίλαν εθεάθη με την πρώην Μις Γιουγκοσλαβία, Νίνα Σένιτσαρ.Ο Ιταλός φορ την Τρίτη πέρασε μια υπέροχη βραδιά με το μοντέλο από την Σερβία. Οι φωτογραφικές μηχανές έπιασαν την 25χρονη καλλονή να αποχωρεί από το σπίτι του διεθνή στράικερ στις 03:30 τα ξημερώματα άκρως κουρασμένη αλλά και ικανοποιημένη.

Ξύλο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e09afbe139bf5447de2ddcb8a494e0d6_L.jpg?1267200091?1267200091Οι παίκτες δύο λυκείων της Νορθ Καρολάινα έδωσαν άλλη σημασία στο «δίνω τα χέρια με τον αντίπαλο». Κι αυτό γιατί τα έδωσαν με μεγαλύτερη δύναμη και στο κεφάλι, στο σώμα, οπουδήποτε... Η αναμέτρηση του Σάουθσαϊντ με το Άμπεβιλ (24/2) μόλις είχε ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 66-51 και οι παίκτες των δύο ομάδουν ήταν έτοιμοι να δώσουν τα χέρια. Στο μυαλό τους, ωστόσο, είχαν κάτι άλλο, με τις μπουνιές να πέφτουν «βροχή» και έναν μικρό χαμό να ακολουθεί...

Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιος σήκωσε πρώτος το χέρι του, το λύκειο του Άμπεβιλ τιμώρησε με πενθήμερη αποβολή έξι παίκτες του.

Χάκερ...στον Ντιέγκο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ceb778dc67749d2777e5acc71f113893_L.jpg?1267210808?1267210808?1267210808Για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, η επίσημη ιστοσελίδα του Ντιέγκο Μαραντόνα δέχτηκε «επίθεση» από χάκερ με αναφορά στο πρόβλημα με τα ναρκωτικά που είχε στο παρελθόν.Σε ένα επιμέρους μενού του σάιτ, οι χάκερ ανέβασαν μια φωτογραφία του προπονητή της Εθνικής Αργεντινής, με τις φράσεις "Η κόκα αυτή είναι σκ...α", "μου αρέσουν τα ναρκωτικά" και άλλες παρόμοιες θέλοντας βέβαια να «πικάρουν» τον Μαραντόνα για το γνωστό πρόβλημα που είχε παλιότερα.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για γίνει αντιληπτό το περιστατικό και τελικά μετά από ώρες οι υπεύθυνοι επέστρεψαν την ιστοσελίδα στην κανονική της μορφή.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Προσφυγή και από Μπόσνιακ

Ήταν δυστυχώς αναμενόμενο. Ο Ιβάν Μπόσνιακ έκανε πράξη τα όσα φημολογούνταν και τελικά κατέθεσε προσφυγή χθες σε βάρος του Ηρακλή διεκδικώντας ένα ποσό, που αγγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τις 400 χιλιάδες ευρώ (σ.σ. 399.000 ευρώ για την ακρίβεια είναι). Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής επρόκειτο από την Τετάρτη να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, αλλά λόγο της πανελλαδικής απεργίας, χθες έδωσε εντολή για να κατατεθεί η προσφυγή του στο δικηγόρο του. Το ποσό είναι αστρονομικό για τα δεδομένα του Ηρακλή και ο ίδιος δείχνει να είναι αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση. Παρόλα αυτά, ο Κροάτης επιθετικός πριν προβεί σε αυτή την κίνηση ζήτησε από τους «κυανόλευκους» να υπάρξει συμβιβασμός έναντι 90 χιλιάδων ευρώ που αφορά τα δεδουλευμένα του. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν υπάρχει στην δεδομένη χρονική στιγμή αυτή η δυνατότητα και έτσι «χάλασε» ολόκληρη η προσπάθεια. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους «κυανόλευκους», γιατί σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να αποσύρουν την προσφυγή τότε θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό, κάτι που θα είναι αναμφίβολα καταδικαστικό. Μάλιστα, ο Κροάτης είναι έξαλλος, γιατί πιστεύει ότι έχει θέση σε αυτή την ομάδα, όπως λέει στο περιβάλλον του.

Πιέζει ο Νταλίν τον Τούμα

Με την φανέλα της Ρόζενμποργκ αγωνίστηκε χθες ο Σαρμπέλ Τούμα που βρίσκεται στην Ισπανία στην προετοιμασία της νορβηγικής ομάδας. Ο σουηδός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε βασικός στο φιλικό με την Μίντιλαντ και φαίνεται πώς άφησε καλά στοιχεία. Με αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να μετακομίσει στην Ρόζενμποργκ και να ολοκληρωθεί με αυτό τον τρόπο η παρουσία του στον Ηρακλή. Να θυμίσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει καταθέσει προσφυγή για 400 χιλιάδες ευρώ αλλά είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει λαμβάνοντας ένα ποσό γύρω στις 90 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με τον μάνατζερ του, τον γνωστό πρώην διεθνή Σουηδό επιθετικό, τον Μάρτιν Νταλίν, που τον έχει συμβουλέψει να εμμείνει στην προσφυγή, που έχει καταθέσει. Τις επόμενες μέρες θα φανεί κατά πόσο θα υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πληρωμές σε Ντιέ και Κοβαλέφσκι

Στην μεταγραφική περίοδο υπήρξε συμβιβασμός με τους Ντιέ και Κοβαλέφσκι οι οποίοι απέσυραν τις προσφυγές τους, καθώς πήραν διαβεβαιώσεις προκειμένου να εισπράξουν ορισμένα χρήματα από τους «κυανόλευκους». Την επόμενη Δευτέρα όμως είναι η ώρα της πράξης καθώς θα πρέπει ο Ηρακλής αναπληρώσει τα χρήματα που οφείλονται στους δυο ποδοσφαιριστές και σαφώς είναι ένα ποσό αρκετά σημαντικό.

Εκθεση της Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης

Η ώρα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πλησιάζει με την παρουσίαση περιοδικής έκθεσης αφιερωμένης στη θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ. Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, στις 19:00, λίγες ημέρες πριν τα γενέθλια ίδρυσης της Αγγλικής ομάδας, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έξι μήνες. Συλλεκτικά αντικείμενα της ιστορικής ομάδας, φανέλες υπογεγραμμένες από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας της τελευταίας 50ετίας, τμήμα από το χλοοτάπητα του γηπέδου Anfield, τμήμα της κερκίδας Kop, λάβαρα από σημαντικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες της Liverpool για το Αγγλικό πρωτάθλημα και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, συλλεκτικά pins, προγράμματα αγώνων, φωτογραφικό υλικό και εισιτήρια, αποτελούν τμήμα μόνο του σπάνιου υλικού που συνέλεξε ο πλέον δραστήριος σύλλογος φίλων της Liverpool με την επωνυμία ‘’Thessaloniki Branch’’. Το Ολυμπιακό Μουσείο σε συνεργασία με τους φίλους των ‘’Reds’’ στην πόλη ‘’Thessaloniki Branch’’ παρουσιάζουν τη σημαντικότερη αθλητική εκθεσιακή δράση της χρονιάς. Υλικό που τις τελευταίες πέντε δεκαετίες συγκεντρώνουν τα μέλη του συλλόγου, διατηρούν και συντηρούν με ιδίους πόρους, θα κοσμούν για έξι μήνες τον χώρο των περιοδικών εκθέσεων. Ο Πρόεδρος του μουσείου, Κος Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε για την έκθεση που ξεκινά: ‘’Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για την επίτευξη της συνεργασίας μεταξύ του μοναδικού Ολυμπιακού Μουσείου της χώρας και του πλέον δραστήριου συλλόγου φίλων Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας. Το πάθος των ανθρώπων του Thessaloniki Branch, αποτέλεσε τη βάση προώθησης της συνεργασίας και παρουσίασης της έκθεσης αυτής. Μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς, τον υγιή αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Με προσωπικό κάματο, με ανιδιοτέλεια, αυθόρμητα, οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τους γνωστότερους πρεσβευτές της θρυλικής ομάδας στην Ευρώπη.» Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου της Λίβερπουλ στην Θεσσαλονίκη Μιχάλης Φωτιάδης, ειπε: «’Μια ήταν η δύναμη που επί πέντε δεκαετίες μας συντρόφευε στα ταξίδια μας στο Anfield, στην ανάπτυξη μιας ανιδιοτελούς συλλεκτικής διάθεσης, το πάθος μας για την ομάδα του Liverpool. Το μεγάλο λιμάνι, αποτελεί για εμάς χώρο οικείο, το δεύτερο σπίτι μας. Το Anfield μας έχει προσφέρει συγκινήσεις, μοναδικές στιγμές χαράς και λύπης. Οι τελικοί της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αποτελούσαν γιορτή πάντα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί μάθαμε να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο ως γιορτή του αθλητισμού. Αυτό το πάθος για το άθλημα μας έφερε κοντά στους ‘’Κόκκινους’’, αυτό το πάθος το μοιραστήκαμε με άλλους ανθρώπους, αυτό το πάθος το μεταλαμπαδεύσαμε στα παιδιά μας. Σήμερα, τα χιλιάδες αντικείμενα της προσωπικής συλλογής καθενός από το σύλλογο Thessaloniki Branch, βρίσκουν σπίτι παρουσίασης, το Ολυμπιακό Μουσείο. Ο πλέον κατάλληλος χώρος να χωρέσει και να εκθέσει ορθά τα προσωπικά μας βιώματα, τα δεκάδες ταξίδια μας στην Ευρώπη, τα αντικείμενα που μας θυμίζουν στιγμές της ιστορίας της Liverpool και προσωπικές δικές μας. Θα εκπλαγεί κάθε επισκέπτης από την ποσότητα και την ποιότητα των αντικειμένων. Ένα δεύτερο μουσείο για τη θρυλική ομάδα θα λειτουργεί για έξι μήνες στην πόλη μας. Μία ανιδιοτελής προσφορά των εκατοντάδων μελών μας, παίρνει σάρκα και οστά. Η αναγνώριση που τυγχάνει ο σύλλογος Thessaloniki Branch από την Αγγλική ομάδα και το μουσείο της είναι μοναδική. Αυτή η αναγνώριση οδήγησε τους αρμόδιους της ομάδας και του μουσείου να αποφασίσουν τη μετακίνηση και παρουσίαση στην έκθεση ενός τροπαίου που έγραψε ιστορία με τον τρόπο που κατακτήθηκε. Αδημονία μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, οπότε και τα αποκαλυπτήρια’’.

Ο Πικέ στην Μπαρτσελόνα έως το 2015


Ο Πικέ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Σε ακόμη μια κίνηση για τη διατήρηση του κορμού των παικτών, ο οποίος οδηγεί την Μπαρτσελόνα στις επιτυχίες, προχώρησε η διοίκηση των "μπλαουγκράνα", που ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Χεράρδ Πικέ έως τον Ιούνιο του 2015.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός, το συμβόλαιο του οποίου έληγε το 2012, έγινε ο δέκατος παίκτης των "μπλαουγκράνα" που δεσμεύθηκε να παραμείνει στο "Καμπ Νου" μετά τους Γιάγια Τουρέ, Βίκτορ Βαλδές, Πέδρο Ροντρίγκεθ, Λιονέλ Μέσι, Κάρλες Πουγιόλ, Ερίκ Αμπιντάλ, Αντρές Ινιέστα, Ράφα Μάρκες και Χέφρεν Σουάρες, ενώ και ο τεχνικός των Καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2011.

Ο ύψους 1,92μ. Πικέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και καθιερώθηκε από την πρώτη κιόλας σεζόν στο αρχικό σχήμα της Μπαρτσελόνα. Πλέον αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, η διοίκηση του οποίου τετραπλασίασε τη ρήτρα αποδέσμευσης στο νέο συμβόλαιό του. Έτσι, όσοι ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Στο... χείλος του γκρεμού η Πόρτσμουθ


Το σήμα της Πόρτσμουθ Σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης μπήκε, τουλάχιστον προσωρινά, η Πόρτσμουθ, σε μια ύστατη προσπάθεια για να αποφευχθεί η χρεοκοπία του συλλόγου, που ταλανίζεται από τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η απόφαση αυτή συνεπάγεται την αυτόματη αφαίρεση εννέα βαθμών από τους «πομπέις», κάτι που ουσιαστικά τους καταδικάζει σε υποβιβασμό, αφού ήδη βρίσκονται στην τελευταία θέση, έχοντας μόλις 16 βαθμούς.

Ο Κύπριακής καταγωγής επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης, που ορίστηκε να διαχειριστεί τα οικονομικά της ομάδας, Αντριου Ανδρονίκού δήλωσε: "Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την ομάδα και να μην χρειαστεί να ρευστοποιήσουμε τα περιουσιακά της στοιχεία".

Το χρέη του συλλόγου φτάνουν τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ (πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχει τόσα πολλά χρέη) και οι προσπάθειες του ιδιοκτήτη από το Χονγκ Κονγκ για ανεύρεση ενός επενδυτή-σωτήρα αποδείχτηκαν... άκαρπες. Αν η Πόρτσμουθ, που μετρά 112 χρόνια ιστορίας, δεν κατέφευγε στην λύση της αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, τη Δευτέρα το αρμόδιο δικαστήριο θα αποφάσιζε τη διάλυση της!

Χάνει τον Τσεχ για ένα μήνα η Τσέλσι


Ο Πετρ Τσεχ.... Χωρίς τον Πετρ Τσεχ είναι αναγκασμένη να πορευτεί για τον επόμενο μήνα η Τσέλσι καθώς οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε την Πέμπτη ο Τσέχος τερματοφύλακας έδειξαν πως έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό στη γάμπα. "Οι ακτινογραφίες επιβεβαίωσαν ότι ο Τσεχ υπέστη μυϊκό τραυματισμό στον αγώνα με την Ιντερ. Αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες", τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της αγγλικής ομάδας.

Ο γκολκίπερ των Λονδέζων τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Μιλάνου σε μια προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα και αντικαταστάθηκε στο 62ο λεπτό από τον Ιλάριο, που μάλλον θα τον αντικαταστήσει και στα επόμενα ματς. Ποια είναι αυτά; Αρχής γενομένης από τον σαββατιάτικο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο, τον προημιτελικό Κυπέλλου με την Στόουκ την επόμενη Κυριακή, το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Γουέστ Χαμ και τη ρεβάνς με την Ιντερ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα παιχνίδια εντός έδρας για την ομάδα του Κάρλος Αντσελότι...

Παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου η Σάλκε

Φάση από την Σάλκε - Ντόρτμουντ Στο κυνήγι του τίτλου παρέμεινε η Σάλκε, καθώς ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ντόρτμουντ, την οποία νίκησε με 2-1, παρ' όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, στον αγώνα που άνοιξε την «αυλαία» της 24ης ημέρας της Μπουντεσλίγκα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ
Σάλκε-Ντόρτμουντ 2-1
(66' Χόβεντες, 83' Ράκιτιτς - 47' πεν. Σαχίν)

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 27/2
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 27/2
Χέρτα Βερολίνου-Χοφενχάιμ 27/2
Στουτγκάρδη-Αϊντραχτ Φρ. 27/2
Μπόχουμ-Νυρεμβέργη 27/2
Λεβερκούζεν-Κολονία 27/2
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 28/2
Μπάγερν-Μονάχου-Αμβούργο 28/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)
Λεβερκούζεν 49
Μπάγερν Μονάχου 49
Σάλκε 48 -24αγ.
Αμβούργο 40
Ντόρτμουντ 39 -24αγ.
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 35
Βέρντερ Βρέμης 35
Μάιντς 32
Στουτγκάρδη 31
Χοφενχάιμ 29
Γκλάντμπαχ 29
Βόλφσμπουργκ 28
Μπόχουμ 26
Κολονία 25
Φράιμπουργκ 19
Ανόβερο 17
Νυρεμβέργη 17
Χέρτα Βερολίνου 15