Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Γεωργιάδης: «Σταθερά ανοδική η πορεία του ΠΑΟΚ»

Γεωργιάδης: «Σταθερά ανοδική η πορεία του ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της εθνικής ελπίδων Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε χθες στην εκπομπή Revolution και τον Κυριάκο Κύρτσο για την εθνική ομάδα αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αρχικά ομολόγησε ότι: «ούτε εγώ μπορώ να νιώσω ακόμη εύκολα προπονητής αλλά η ζωή συνεχίζεται». Για την θέση που έχει αναλάβει, ως ομοσπονδιακός της εθνικής ελπίδων επισήμανε: «Είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι στη θέση αυτή. Άλλωστε αυτή η ομάδα έχει δώσει πολλές χαρές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή και καλή ομάδα έχουμε και καλούς ποδοσφαιριστές έχουμε. Έναν από αυτούς τον είδαμε και χθες στη Ρώμη, το Σωτήρη Νίνη, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, να βάζει ένα υπέροχο γκολ και να κάνει άνω κάτω την Ιταλική Ρόμα και να δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Τάλέντα είχαμε πάντα όμως αυτές οι εποχές είναι δύσκολες για τα παιδιά αυτά, διότι υπάρχουν πολλοί ξένοι και έτσι τα παιδιά αυτά χάνουν τον δρόμο τους».

Για το παιχνίδι της εθνικής κόντρα στην Αγγλία, στις 3 Μαρτίου υπογράμμισε: «Είναι το πιο δύσκολο που θα δώσει η εθνική στον όμιλο αυτό. Απέναντι σε μία καλή ομάδα και στην έδρα τους. Όμως έχουμε και εμείς καλή ομάδα και είμαστε αισιόδοξοι».

Για το γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι τόνισε: «Συνήθως τα παιχνίδια τα έδιναν στο Γουέμπλει όμως μάλλον θα έχουν τους δικούς τους λόγους. Παρόλ΄ αυτά εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να πάμε εκεί για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο και ο αγωνιστικός χώρος είναι παντού το ίδιο. Έχουμε καλή ομάδα και οφείλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που είναι επίσης μέλος της εθνικής ελπίδων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι ένα νεαρό παιδί που έκανε το μεγάλο βήμα από μία μικρότερη ομάδα σε μία μεγάλη όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ψάχνει ακόμη τα πατήματα του. Έχει το ταλέντο για να κάνει μία μεγάλη καριέρα. Προσωπικά στα παιχνίδια της εθνικής ελπίδων που τον έχω δει, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι΄ αυτό ελπίζω να συνεχίσει την ανοδική πορεία που είχε στον Εργοτέλη ώστε σε κάποια χρόνια να μιλάμε γι΄ αυτόν όπως μιλάμε σήμερα για το Νίνη. Εγώ πάντως βλέπω έναν παίκτη απέναντι σε ανταγωνιστικούς αντιπάλους που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Περνάει παίκτης, δημιουργεί φάσεις… τα στοιχεία που έδειχνε και στον Εργοτέλη».

Για το πρωτάθλημα και την εξέλιξη που υπάρχει, ο Γιώργος Γεωργιάδης ομολόγησε: «Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Τα προηγούμενα χρόνια συνήθως είτε το πρωτάθλημα είχε κριθεί, είτε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μονομαχούσαν. Κάνει καλό ότι ο ΠΑΟΚ είναι διεκδικητής. Καλό για όλο το πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚ και το τι έχει αλλάξει φέτος στην ομάδα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια τόνισε: «Υπάρχει μία σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Φέτος απλώς κέρδισε και ντέρμπι. Όμως το σημαντικό είναι ότι έχει μία σταθερά καλή πορεία τα τελευταία χρόνια και ανοδική. Και πέρυσι είχε πάει πολύ καλά απλώς δεν κέρδιζε τα ντέρμπι. Φέτος που τα κερδίζει και αυτά κι έχει λίγο τύχη με το μέρος του που δεν είχε σε άλλα ντέρμπι, γι΄ αυτό έχει φθάσει μέχρι εκεί».

Για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος επισήμανε: «Είναι μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ να είναι ο Φερνάντο Σάντος τόσα χρόνια στην ομάδα. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε προπονητή που πρέπει να μένει αρκετά χρόνια για να δείξει το έργο του. Ο Σάντος είναι ένας μεγάλος προπονητής που δεν είναι τυχαίο ότι έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και φυσικά το έργο του φαίνεται στο γήπεδο».

Για το φινάλε πλέον του πρωταθλήματος, ο τεχνικός της εθνικής ελπίδων δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις: «Η αγωνία είναι μεγάλη. Ο ενθουσιασμός κυρίως των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι μεγάλος κι εγώ περιμένω με αγωνία για να δούμε τι θα γίνει και ποίος θα πάρει τον τίτλο».

Για την «κληρονομιά» που άφησε ο Νίκος Νιόπλιας στην εθνική ελπίδων ο Γιώργος Γεωργιάδης είπε: «Γενικά η θέση αυτή έχει μεγάλη αξία. Ο Νίκος Νιόπλιας έκανε δουλειά με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα του όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην ομοσπονδία. Είναι φίλος μου και έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Έχω πιστεύω και εγώ αξία και εύχομαι να πετύχω ανάλογα πράγματα». Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Χαίρομαι που τα πάει καλά ο Νίκος γιατί και ως άνρθωπος είναι ικανός και άξιος. Το έχει δείξει και ως ποδοσφαιριστής».

Για το αν του έλειψε κάλη στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Γιώργος Γεωργιάδης ομολόγησε: «Είμαι ευχαριστημένος από αυτά που πέτυχα. Ήταν αρκετά όμως θα μπορούσε να είναι και περισσότερα. Όμως στην ηλικία 20-25 ετών έπρεπε να δουλέψω παραπάνω. Θα ήμουν καλύτερος παίκτης αν δούλευα τότε παραπάνω. Είχα επαναπαυτεί και πίστευα ότι ήμουν ήδη αρκετά καλός. Βέβαια δεν υπήρχε και ένας προπονητής για να μου το πει αυτό. Τώρα όμως δεν μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το λέω στα παιδιά που έχουμε τώρα στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: