Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο «νόμος» του Λοντίγκιν!! (video)

Με το… δεξί μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η Ζενίτ, που επιβλήθηκε 2-1 της Κράσνονταρ. Βέβαια, το τρίποντο οφείλεται κατά πολύ στον Γιούρι Λοντίγκιν που «έβγαζε» τα πάντα στο δεύτερο μέρος.

Ο «νόμος» του Λοντίγκιν! (video)
Τους τρεις βαθμούς πήρε η Ζενίτ στην πρεμιέρα της στο ρωσικό πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-1 της Κράσνονταρ. Αν και πολύ ψηλός, η ομάδα του Σπαλέτι οφείλει… να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι στον Γιούρι Λοντίγκιν, που «κατέβασε ρολά» στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την πλευρά του Έλληνα γκολκίπερ, αφού οι επιθέσεις γίνονταν… κατά κύματα και στο 22’ ήρθε το πρώτο γκολ. Αν και σε πρώτο χρόνο ο Μπουχάροφ σημάδεψε ανενόχλητος το οριζόντιο δοκάρι του αντιπάλου του, ο Φαϊζούλιν πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, με τον Ντάνι να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του –αν και οριακά οφσάιντ-, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κράσνονταρ.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο μπήκαν εξαιρετικά. Κι αυτό διότι ο Περέιρα επωφελήθηκε το κενό στην άμυνα της Ζενίτ και μείωσε σε 2-1. Και κάπου εκεί η Ζενίτ άρχισε… να τα χάνει. Υποχώρησε, δεν έπαιζε καλά, αλλά είχε ένα… Άγιο. Τον Γιούρι Λοντίγκιν. Ο διεθνής γκολκίπερ έκανε τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις σε διάστημα 15 λεπτών και ουσιαστικά κράτησε μόνος του το 2-1 υπέρ της Ζενίτ, που έμεινε ως το τέλος.



Πηγή: sport-fm.gr

Βάζει (και) γκολάρες ο Ζιρού!! (video)

Ξεκίνησε «ζεστός»; Βρήκε απλώς… παπά (με τους αδύναμους αντιπάλους της Άρσεναλ στα φιλικά) και είπε να «θάψει πέντε-έξι»; Ό,τι κι αν έγινε, ο Ολιβιέ Ζιρού δεν σκοράρει απλά, αλλά βάζει και γκολάρες!

Βάζει (και) γκολάρες ο Ζιρού (video)
Οι αντίπαλοι της Άρσεναλ στα πρώτα φιλικά της χρονιάς είναι απ’ αυτούς που «δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα».

Μπορεί όμως με ασφάλεια να πει κανείς ότι ο Ολιβιέ Ζιρού ξεκίνησε με όρεξη. Μετά τα δυο γκολ που πέτυχε λοιπόν απέναντι στην Ινδονησία, ο Γάλλος πέτυχε χατ-τρικ στη… νέα εφτάρα των «κανονιέρηδων» επί του Βιετνάμ (7-1).

Και μπορεί επίσης με ασφάλεια να πει κανείς ότι το δεύτερο ήταν απ’ τα τρία το… καλύτερο!




Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε ο Μπουρούσης!!

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και επίσημα ο Γιάννης Μπουρούσης και θα αγωνίζεται με το νούμερο «30» στην πλάτη.

Ανακοινώθηκε ο Μπουρούσης
Την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση ανακοίνωσε και επίσημα η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τη «βασίλισσα».

Στην περσινή Ευρωλίγκας ο 29χρονος διεθνής είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους και 8,3 ριμπάουντ με την ιταλική ομάδα. Μάλιστα, ο Μπουρούσης αναμένεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα και των δύο «αιωνίων» του ισπανικού μπάσκετ, καθώς το 2006 είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την Μπαρτσελόνα. Πηγή: sport-fm.gr

Το αναλυτικό πρόγραμμα των «αιωνίων» στην Euroleague!

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα ριχθεί πρώτος στη μάχη της επόμενης Euroleague στις 17 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα, στις 18, ο Ολυμπιακός.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των «αιωνίων» στην Euroleague
Η Euroleague ανακοίνωσε την Τετάρτη το αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Πρώτος από πλευράς ελληνικών ομάδων θα εκκινήσει ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, εκτός έδρας, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από τα προκριματικά.

Στις 18 Οκτωβρίου, στο ΣΕΦ, κόντρα στην Μάλαγα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η αγωνιστική
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 21:45, Νικήτρια Προκριματικού-Παναθηναϊκός
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 21:00, Ολυμπιακός-Μάλαγα

2η αγωνιστική
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 21:45, Γαλατασαράι-Ολυμπιακός
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 21:30, Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα

3η αγωνιστική
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 21:00, Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 20:00, Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 21:30, Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κουμπάν
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 21:30, Σιένα-Ολυμπιακός

5η αγωνιστική
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 21:45, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 21:00, Ολυμπιακός-Ζιέλονα Γκόρα

6η αγωνιστική
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 21:30, Παναθηναϊκός-Νικήτρια Προκριματικών
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 21:45, Μάλαγα-Ολυμπιακός

7η αγωνιστική
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 21:00, Ολυμπιακός-Γαλατασαράι
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 21:30, Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός

8η αγωνιστική
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 21:00, Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 21:30, Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας

9η αγωνιστική
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 21:00, Ολυμπιακός-Σιένα
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 17:30, Λοκομοτίβ Κουμπάν-Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική (δεν έχουν οριστεί ακόμα ημερομηνίες & ώρες)
Ολυμπιακός-Ζιέλονα Γκόρα
Παναθηναϊκός-Μακάμπι

Στην Κέρκυρα ο Γρηγορίου!

Στο νησί της Κέρκυρας βρίσκεται ήδη ο Μιχάλης Γρηγορίου, με σκοπό να έχει τις τελικές συζητήσεις πριν αναλάβει και επίσημα τα ηνία της ομάδας.

Στην Κέρκυρα ο Γρηγορίου
Οι πληροφορίες για προχωρημένες επαφές επιβεβαιώθηκαν και ο Μιχάλης Γρηγορίου, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος προπονητής της Κέρκυρας. Ο έμπειρος τεχνικός αποχωρεί από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Μάλιστα, από την Τετάρτη ο Γρηγορίου βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας για να έχει συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και να πέσουν και οι τελικές υπογραφές, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν.

Πλέον και ο Πανσερραϊκός με τη σειρά του βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού, ο οποίος θα πρέπει να βρεθεί σύντομα για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και χαθεί έδαφος τόσο στις μεταγραφές, όσο και στην προετοιμασία για τη νέα χρονιά.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη ήττα και… Ισπανία!!

Την Ισπανία θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα Νέων, στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20, μετά την ήττα με σκορ 72-70 από την Τουρκία, που ήταν και η πρώτη στη διοργάνωση!

Πρώτη ήττα και… Ισπανία
Την ήττα με σκορ 72-70 από την Τουρκία γνώρισε η Εθνική ομάδα Νέων, για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ U20, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου και να τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία στα προημιτελικά.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Μίσσα οι Μποχωρίδης και Παπαπέτρου με 24 και 20 πόντους, με τον Ερόγλου να έχει κάνει τη μεγαλύτερη «ζημιά» από τους αντιπάλους με 23 πόντους.

Το χειρότερο ξεκίνημά της στη διοργάνωση έκανε η Εθνική ομάδα, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να κάνει ένα σερί 18-0, μέσα σε έξι λεπτά! Ωστόσο, στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα συνήλθαν κάπως και με ένα δικό τους επιμέρους σκορ 11-2, διαμόρφωσαν το 20-11 του πρώτου δεκαλέπτου.

Σχεδόν με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι τυπικά γηπεδούχοι πήγαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (22-12), αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να μαζέψει το παιχνίδι, μειώνοντας στους τέσσερις πόντους (28-24). Στη συνέχεια, το τρίποντο του Γκεγίκ «ξεκόλλησε» την ομάδα του (31-24) και σε συνδυασμό με την αστοχία των Ελλήνων παικτών, το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 36-27.

Η Εθνική ομάδα συνέχισε το κακό της… πρόσωπο μέχρι το πρώτο δίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, με το σκορ να είναι στο 39-29 υπέρ της Τουρκίας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Παπαπέτρου και Καμπερίδης ξεκίνησαν την αντεπίθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς με ένα δικό τους 10-0 έφεραν το ματς στα ίσα (39-39), ενώ στη συνέχεια το λέι απ του Μποχωρίδη έφερε την Εθνική για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (39-41). Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να προηγούνται με 54-53.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Εθνική ομάδα δεν ξεκίνησε τόσο καλά, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να κάνει ένα επιμέρους σκορ 11-2 και να πάει στο +8 (64-56). Μάλιστα, το έργο των παικτών του Μίσσα έγινε ακόμη πιο δύσκολο, όταν οι αντίπαλοί τους πήγαν ξανά την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό (69-59), περίπου 4:30’’ πριν τη λήξη. Παρ’ όλα αυτά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν το έβαλε κάτω, με τον Μποχωρίδη να ευστοχεί έξω από τα 6,75μ. και να κάνει το 72-70, στα 37’’ δευτερόλεπτα. Στην επόμενη επίθεση η Τουρκία αστόχησε, ωστόσο ο Παπαπέτρου έκανε βήματα αμέσως μετά, με αποτέλεσμα το ροζ φύλλο να πάει στην ομάδα της γειτονικής χώρας με το τελικό 72-70.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 36-27, 53-54, 72-70.Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Καστιλιόν, έρχεται ο Νάνο!

Ο Τζόφρι Καστιλιόν βρίσκεται από το μεσημέρι στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές! Έρχεται για να υπογράψει ο Νάνο.

Αναμονή για Καστιλιόν, έρχεται ο Νάνο
Από τη στιγμή της άφιξής του στην Αθήνα, ο Τζόφρι Καστιλιόν συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό.

Ο 22χρονος επιθετικός, ναι μεν αφίχθη στη χώρα μας, αλλά ακόμα δεν έχει συμφωνήσει με τους «πράσινους» και συνεπώς, ούτε έχει περάσει από εξετάσεις.

Οι άνθρωποι της ομάδας εμφανίζονται συγκρατημένοι στην υπόθεση της απόκτησης του νεαρού άσου, που αν τελικά δώσει τα χέρια με το «τριφύλλι», τότε θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ενημέρωσε για την ελευθερία του και έρχεται ο Νάνο

Ο Νάνο, εξασφάλισε την ελευθέρας του από την Πονφεραντίνα, έχει ενημερώσει σχετικά τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται να «πετάξει» για Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Το νομικό επιτελείο των «πράσινων» καλύπτεται απόλυτα από το χαρτί που παρέλαβε και το οποίο αποδεικνύει ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος.

Πλέον, ο 29χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, περιμένει ένα τηλεφώνημα από την ομάδα, ώστε να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Αθήνα.

Καθυστερεί λόγω… γιατρού

Ο Χάρη Μαυρίας δεν έχει φύγει ακόμα για την Αγγλία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διατρέχει κίνδυνο η συμφωνία με τη Σάντερλαντ.

Ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί το ταξίδι του Έλληνα άσου στο Νησί, είναι λόγω της αλλαγής γιατρού από τις «μαυρόγατες». Ο αγγλικός σύλλογος θα προλάβει νέο γιατρό, ο οποίος θα πιάσει δουλειά από Παρασκευή.

Ο Παναθηναϊκός θα μιλήσει εκείνη την ημέρα με τη Σάντερλαντ για να συμφωνηθεί πότε θα ταξιδέψει ο παίκτης στην Αγγλία. Η καθυστέρηση, πάντως, ευνοεί τον Μαυρία που στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ολοκληρώνει και το πρόγραμμα της αποκατάστασής του για το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στους κοιλιακούς.

Και την Τετάρτη, πάντως, έκανε τρέξιμο και πισίνα στο «Απήλιον» και δείχνει πολύ καλύτερα… Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία με Ουντινέζε για Καρνέζη!!

Ο Ορέστης Καρνέζης τελικά θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ουντινέζε! Απομένει μια τελική επαφή, στην οποία θα γίνει πιο ακριβής διατύπωση της συμφωνίας.

Συμφωνία με Ουντινέζε για Καρνέζη!
Ο… επιμένων τελικά νικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ορέστης Καρνέζης πετυχαίνει το στόχο του. Να αποχωρήσει, δηλαδή, από τον Παναθηναϊκό και να βγει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο κερδισμένη στο οικονομικό κομμάτι!

Η Ουντινέζε, που ουδέποτε αποσύρθηκε από την υπόθεση και είχε νέα επαφή με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη. Αποδέχθηκε και τον τελευταιο όρο σχετικά με τη ρήτρα από την παραχώρηση του πορτιέρο σε άλλη ελληνική ομάδα και άκουσε το «ναι» έναντι 750.000 ευρώ.

Βέβαια, ο Καρνέζης αφήνει στον Παναθηναϊκό κι ένα ποσό ύψους 150.000 από τα οφειλόμενα.

Έτσι, απομένει μια τελική επαφή των ανθρώπων του «τριφυλλιού» με τον ιταλικό σύλλογο, προκειμένου να διατυπωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η συμφωνία και να «πακετάρει» ο Έλληνας γκολκίπερ τα πράγματά του, ώστε να μετακομίσει στην Ουντινέζε.

Ο «Ορέ», πάντως, αναμένεται να παραχωρηθεί για την επόμενη σεζόν με τη μορφή δανεισμού στη Γρανάδα, εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραματικά.
Πηγή: sport-fm.gr

Γεμίζει... συνεχώς η Τούμπα!!

Ήδη 9.000 φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην Τούμπα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γεμίζει... συνεχώς η Τούμπα
Συνεχίζεται η στήριξη των φίλων του ΠΑΟΚ στην ομάδα. Την Τετάρτη… έσπασε και το φράγμα των 9.000 εισιτηρίων διαρκείας, ενώ η διάθεση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με την ΠΑΕ να ενημερώνει για τους τρόπους προμήθευσης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Ξεπέρασαν τους 9.000 οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Το εισιτήριο διαρκείας Νο 9.000 συνοδευόμενο από κάποια αναμνηστικά δώρα εξασφάλισε ο Ιορδάνης Δανόπουλος από τα Γιαννιτσά, ο οποίος θα παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις της αγαπημένης ομάδας του από τη Θύρα 3, όπου όπως σημείωσε βρίσκεται μόνιμα από το 2007 μαζί με τον πατέρα του δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ, ενώ αγαπημένος παίκτης του είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Όπως είναι γνωστό η δεύτερη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας ξεκίνησε τη Δευτέρα (15/7) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου. Οι κάρτες της νέας περιόδου θα διατίθενται καθημερινά μέσω internet καθώς και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά

Έμεινε ελεύθερος και έρχεται ο Νάνο!!

Την ελευθέρας του από την Πονφεραντίνα εξασφάλισε ο Νάνο, που πλέον, έχοντας συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, περιμένει ένα τηλεφώνημα για να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Αθήνα.

Έμεινε ελεύθερος και έρχεται ο Νάνο
Ο Παναθηναϊκός, εδώ και αρκετές μέρες είχε συμφωνήσει με τον Νάνο, αλλά δεν θα προχωρούσε στην απόκτησή του αν ο παίκτης δεν έμενε ελεύθερος από την Πονφεραντίνα.

Ο 29χρονος μπακ, κατάφερε να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από τον ισπανικό σύλλογο, ενημέρωσε τους «πράσινους» για την… ευτυχή - για το «τριφύλλι» αλλά και για τον ίδιο - εξέλιξη και πλέον, περιμένει ένα τηλεφώνημα.

Αυτό, θα τον βάλει στο αεροπλάνο ώστε να έρθει στην Αθήνα, να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα, πλαισιώνοντας τον Διαμαντή Χουχούμη στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Πηγή: sport-fm.gr

Ομορφιά από «Σάλπι»

Με φιλική νίκη ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Αυστρία ο ΠΑΟΚ. Το όμορφο τέρμα του Σαλπιγγίδη από το 16’ διαμόρφωσε το 1-0 με τον ΑΠΟΕΛ.

Ομορφιά από «Σάλπι»
Φινάλε με νίκη για τον ΠΑΟΚ επί αυστριακούς εδάφους.

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, αλλά χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από το πρώτο ημίχρονο (16’), ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο το βασικό στάδιο προετοιμασίας του.

Ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε να μπαίνει πιο ορεξάτος και έχοντας την κατοχή της μπάλας, διατηρούσε και τον έλεγχο. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη σε ένα όμορφο σε εκτέλεση τέρμα του Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός με γυριστό σουτ εκτός περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χιώτη. Έτσι, διαμορφώθηκε το 1-0 στο 16’ της φιλικής συνάντησης.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο «Δικέφαλος» έδειξε επιθετικές διαθέσεις. Στο 31’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 38’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Γεωργιάδη. Ενδιάμεσα οι Κύπριοι είχαν κι αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές, με τους Βίτορ και Λόρενς να… σώζουν αντί του Χακόμπο σε σουτ των Σωτηρίου και Τιάγκο Γκόμεζ, αντίστοιχα.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, αλλά παράλληλα ούτε απειλήθηκαν. Από το 65' άρχισε να πέφτει αισθητά ο ρυθμός του παιχνιδιού, και τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις.



ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο (Σπυρόπουλος 77'), Τζιόλης, Λόρενς, Λούκας (Κάτσε 73'), Γεωργιάδης (Ολίσε 46'), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα (Αντωνιάδης 77'), Αμορίμ, Μάριο Σέρχιο (Σολομού 77'), Κλουκόφσκι (Ντα Σίλβα 61'), Μοράις (Βινίσιους 72'), Μπενασού (Ισμα 72'), Τιάγκο Γκόμεζ (Χαραλαμπίδης 72'), Μαντούκα (Ηλία 72'), Αλεξάνδρου (Αλωνεύτης 72'), Σωτηρίου (Σέρινταν 46').Πηγή: sport-fm.gr

Δευτέρα 19/8 το Καλλονή-Ολυμπιακός!

Τη Δευτέρα 19/8 στις 21:30 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Καλλονή-Ολυμπιακός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σάββατο το ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Κυριακή το Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός.

Δευτέρα 19/8 το Καλλονή-Ολυμπιακός
Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, το οποίο εκτείνεται σε τρεις αγωνιστικές ημέρες (όπως θα γίνεται κάθε αγωνιστική) και συγκεκριμένα το Σάββατο 17, την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική

Σάββατο 17/8:
Ατρόμητος-Εργοτέλης (19:15)
Πλατανιάς-Βέροια (19:15)
ΠΑΟΚ-Ξάνθη (21:30)

Κυριακή 18/8:
Απόλλων-Άρης (19:15)
Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα (19:15)
Λεβαδειακός-Πανθρακικός (19:15)
ΟΦΗ-Πανιώνιος (19:15)
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (21:30)

Δευτέρα 18/8:
ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός (21:30)

Στην Ελλάδα ο Καστιλιόν!

«Πάτησε» Ελλάδα ο Τζέφρεϊ Καστιλιόν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Στην Ελλάδα ο Καστιλιόν
Αν και Ολλανδός, ο Τζέφρεϊ Καστιλιόν αποδείχθηκε «Άγγλος» στο ραντεβού του με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Ο 24χρονος επιθετικός έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης και πλέον η ολοκλήρωση της μεταγραφής του μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναμένεται –εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής- να υπογράψει συμβόλαιο (πιθανότατα τριετές) με το «τριφύλλι».Πηγή: sport-fm.gr

«Άδεια μέχρι το Σάββατο»

Δεν πήγε στην πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Ορέστης Καρνέζης, με τον παίκτη και την ομάδα να κάνουν λόγο για συμφωνημένο ρεπό, αλλά το ρεπορτάζ δίνει μια άλλη διάσταση στην ιστορία.

«Άδεια μέχρι το Σάββατο»
Ο Ορέστης Καρνέζης δεν συμμετείχε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και αμέσως το μυαλό όλων συνέδεσε αυτήν την κίνηση του διεθνούς γκολκίπερ με το χθεσινοβραδυνό «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με την Ουντινέζε για ενδεχόμενη μετακίνησή του στην ιταλική ομάδα.

Όμως, τόσο από την ΠΑΕ, όσο και από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή έγινε γνωστό πως επρόκειτο για προγραμματισμένη άδεια που ζήτησε και έλαβε μετά από συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αναστασίου και η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, ενώ παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα υπάρξουν και νέες διαπραγματεύσεις για πιθανή μεταγραφή του 28χρονου πορτιέρο.

Παράλληλα, υπάρχουν και πηγές του ρεπορτάζ που δίνουν μια άλλη διάσταση στην ιστορία. Σύμφωνα με αυτήν, το ραντεβού του προπονητή των «πρασίνων» με τον Καρνέζη πραγματοποιήθηκε κατόπιν της σημερινής απουσίας και στη συνέχεια ακολούθησε η συμφωνία για ολιγοήμερη άδεια.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στο θέμα του Έλληνα τερματοφύλακα αναμένεται να είναι άμεσες. Αυτό, διότι από πλευράς Παναθηναϊκού γίνεται ξεκάθαρο πως κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στην επιθυμία του Έλληνα πορτιέρο να αποχωρήσει.

Μάλιστα, γίνεται σαφές πως στο πράσινο «στρατόπεδο» θα προσπαθήσουν να πετύχουν όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα συμφωνία για την πώληση του «Ορέ» και όχι να γίνει... ξεπούλημα. Συν τοις άλλοις, στην ομάδα γνωρίζουν πως πίσω από τον Καρνέζη υπάρχουν οι νεαροί τερματοφύλακες που αναδείχθηκαν από τα τμήματα υποδομής και περιμένουν την ευκαιρία τους. Πηγή: sport-fm.gr

Η τούρτα-έκπληξη στον Τσαμπούρη!!

Τα 27 γενέθλιά του γιόρτασε χθες ο Σάββας Τσαμπούρης, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να του επιφυλάσσουν μια ευχάριστη έκπληξη στον αρχηγό της ομάδας.

Η τούρτα-έκπληξη στον Τσαμπούρη
Κάτι παραπάνω από εξαιρετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της βασικής προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι.

Αυτό αποδείχθηκε μετά το φιλικό των Αρκάδων με την Μικτή Ευρυτανίας, αφού στο ξενοδοχείο περίμενε μία τούρτα-έκπληξη τον Σάββα Τσαμπούρη.

Οι παίκτες των «κυανοκίτρινων» γνώριζαν πως ο αρχηγός έχει τα γενέθλια του, του επιφύλαξαν μια μικρή ευχάριστη έκπληξη και γιόρτασαν όλοι μαζί με τον 27χρονο παίκτη.

Στην τούρτα υπήρχαν δύο ποδοσφαιρικά παπούτσια, δύο ποδοσφαιριστές, ένα περικάρπιο και ο αριθμός 27 που… πρόδιδε την ηλικία του εορτάζοντα, με τον Τσαμπούρη να ακούει το «Χρόνια Πολλά» από όλη την αποστολή του Αστέρα στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ήταν το ακόλουθο: «Σάββα, Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ευτυχία, Πολλές Επιτυχίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και από όλους τους ανθρώπους του Αστέρα που δεν βρίσκονται στο Καρπενήσι, αλλά και από όλους τους φίλους της ομάδας που σε αγαπάνε».Πηγή: sport-fm.gr

«Μεγάλη διαφορά με Παναθηναϊκό»

Μιλώντας σε πορτογαλικό Μέσο ο μάνατζερ του Ντάνιελ Πράνιτς υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό μεταξύ του πελάτη του και του Παναθηναϊκού.

«Μεγάλη διαφορά με Παναθηναϊκό»
Συγκεκριμένα, ο Σόρεν Λέρμπι ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή η διαφορά ανάμεσα σε αυτά που θέλει ο παίκτης και αυτά που δίνει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη. Αν υπάρξει συμφωνία στο μέλλον; Δεν γνωρίζω και το βλέπω αρκετά δύσκολο. Σχετικά με το μέλλον του θα πρέπει να ερωτηθεί η Σπόρτινγκ. Ο Πράνιτς έχει συμβόλαιο με την ομάδα και ελπίζω τις επόμενες ημέρες που θα μιλήσω με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου να βρούμε λύση».

Ο Πράνιτς παραμένει στη β’ ομάδα της Σπόρτινγκ και μάλιστα ταξίδεψε στην Κοβίλια όπου πραγματοποιεί προπονήσεις μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον του.Πηγή: sport-fm.gr

Μασάντο: «Κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία»

Ικανοποιημένος από τη φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού αλλά και το νέο ρόλο που του δίνει ο Μίτσελ δηλώνει ο Πάουλο Μασάντο.

Μασάντο: «Κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία»
Ο μέσος των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην κάμερα της NOVA και αναφέρθηκε τόσο στο φιλικό με τη Σίμουρκ, στο οποίο οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-1, όσο κι εκείνο με την Φράιμπουργκ που ακολουθεί.

Αναλυτικά:

«Για πρώτο, ήταν ένα καλό παιχνίδι αυτό απέναντι στη Σίμουρκ. Γενικότερα κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία και φαίνεται και στις προπονήσεις. Θέλουμε να δείξουμε περισσότερα πράγματα και να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Σήμερα φάνηκε πως η ομάδα θέλει και είναι πιο γρήγορη, αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε. Υπήρχε αρκετή ζέστη αλλά και κούραση από τις προπονήσεις, όσο περνά ο καιρός θα βελτιωνόμαστε και σε αυτό το κομμάτι».

Σχετικά με τη νέα του θέση, τόνισε:

«Σημασία έχει να πηγαίνει καλά η ομάδα όχι εγώ σε κάποια συγκεκριμένη θέση. Αν μπορώ μέσα από την καινούρια θέση να βοηθήσω αυτό θα είναι πολύ καλό. Σε αυτή τη θέση που αγωνίστηκα βρίσκω καλύτερο ρυθμό, βγαίνουν καλύτερα τα πράγματα που θέλω μέσα στο παιχνίδι».

Τέλος, μίλησε για το ματς με τη Φράιμπουργκ αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, η Φράιμπουργκ είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό πως τόσο μακριά από το σπίτι μας βλέπουμε πως έχουμε κοντά μας τον κόσμο μας. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και στο επόμενο φιλικό».

«Κλείνει» Ντελάνο ο Πλατανιάς!!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ιβάν Μορένο Ντελάνο βρίσκεται ο Πλατανιάς.

«Κλείνει» Ντελάνο ο Πλατανιάς
Κοντά στην απόκτηση του Ιβάν Μορένο Ντελάνο βρίσκεται ο Πλατανιάς, αφού οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Πρόκειται για τον 32χρονο Ισπανό χαφ που την περσινή σεζόν αγωνίζονταν στην δεύτερη κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Ντελάνο έχει αφήσει την δική του ιστορία στην Γκουανταλαχάρα, στην οποία αγωνίστηκε έξι σεζόν, παίζοντας σε 147 παιχνίδια και σκοράροντας 23 φορές.

Στα υπόλοιπα η ομάδα βρίσκεται στο Καρπενήσι, όπου και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, με τον Θωμά Ναζλίδη να συνεχίζει να πονά στο πόδι.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πετρόπουλος τη φανέλα με το 9!!

Ανακοινώθηκαν από τον Απόλλωνα Σμύρνης τα νούμερα στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ενόψει της νέας περιόδου.

Ο Πετρόπουλος τη φανέλα με το 9
Ο Αντώνης Πετρόπουλος θα αγωνίζεται με το «9» στην πλάτη, ενώ το νούμερο 10 επέλεξε ο Τσιλιγκίρης.

Αναλυτικά: 1. Γκόμεζ, 2. Χατζηζήσης, 4. Τσεμπερίδης, 5. Δεληζήσης, 6. Κανακούδης, 7. Κόρμπος, 8. Παντελιάδης, 9. Πετρόπουλος, 10. Τσιλιγκίρης, 11. Διαμάντης, 13. Aλβάρεζ, 14. Μίνγκας, 17. Δημογιάννης, 18. Φαρινόλα, 19. Γκουέλα, 20. Γουμάγιας, 21. Μπάρκογλου, 22. Αθανασίου, 23. Αργυρόπουλος, 24. Τσοκάνης, 25. Kαμαρά, 30. Τζόρβας, 55. Βέρτζος, 88. Μπλάζεκ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Κούτσι ο Πανθρακικός!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανθρακικού βρίσκεται ο Νιάζι Κούτσι.

«Βλέπει» Κούτσι ο Πανθρακικός
Την περίπτωση του Νιάζι Κούτσι εξετάζουν στον Πανθρακικό μιας και επιθυμία της διοίκησης και του τεχνικού της ομάδας, Άκη Μάντζιου, είναι να δυναμώσουν την επιθετική γραμμή.

Ο Φινλανδός επιθετικός μπορεί να δεσμεύεται με τον Ατρόμητο για ακόμη ένα χρόνο, ωστόσο δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Παράσχο και ήδη έχει ενημερωθεί να βρει άλλη ομάδα.

Ο 30χρονος φορ αποτελεί διακαή πόθο του Μάντζιου –οι δύο άντρες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στον Πανιώνιο- με την ομάδα της Κομοτηνής να πρέπει να πληρώσει αν τον θέλει, αφού στόχος του Ατρόμητου δεν είναι να τον δώσει δανεικό, αλλά να τον πουλήσει.Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Τσάβες!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κριστιάν Γκαμπριέλ Τσάβες βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Έρχεται ο Τσάβες
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Κριστιάν Γκαμπριέλ Τσάβες φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται ο Αργεντινός χαφ στην Ελλάδα και θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπογράφοντας στη συνέχεια το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα με την SportDay, πρόκειται για ένα εξαιρετικό deal των Ηπειρωτών, οι οποίοι θα πληρώσουν μόνο το 40% του συμβολαίου του, αφού το υπόλοιπο θα το καλύψει η Νάπολι. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει του Ρούτγες!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Νέιθαν Ρούτγες στον Λεβαδειακό.

Προχωράει του Ρούτγες
Τις επαφές για την απόκτηση του Νέιθαν Ρούτγες συνεχίζουν στον Λεβαδειακό, ώστε ο Αυστριακός χαφ να αποτελέσει την όγδοη μεταγραφή της ομάδας του Τάκη Λεμονή.

Η υπόθεση φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού ο 30χρονος παίκτης δήλωσε σε ολλανδικό Μέσο:

«Ευχαριστήθηκα τον χρόνο μου στη Μάαστριχ, άλλα έπαθα... σοκ όταν κατάλαβα τι μπορώ να κερδίσω στην Ελλάδα. Μπορώ να εξασφαλίσω οικονομικά την οικογένειά μου. Ο εκπρόσωπός μου είναι σε επαφή με το Λεβαδειακό, ώστε να δούμε αν υπάρξει εξέλιξη».
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ»

Πρόταση στην οποία δεν μπορούσε να πει όχι ήταν αυτή του Ατρομήτου στον Φώτη Γεωργίου, όπως δηλώνει ο ίδιος στη «SportDay».

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ»
Μάλιστα, χαρακτήρισε την ομάδα των δυτικών προαστίων ως την καλύτερη επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα που συνάντησε στο σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα οι υπόλοιποι με αγκάλιασαν. Όλα τα παιδιά. Το κλίμα είναι οικογενειακό στον Ατρόμητο και το εισέπραξα από την αρχή αυτό».

Το ενδιαφέρον του Ατρομήτου κρατούσε από παλιά, έτσι δεν είναι;

«Ναι, είναι αλήθεια πως υπήρχε ενδιαφέρον πριν καν πάω στον ΠΑΣ. Είχε συζητηθεί το θέμα, αλλά νομίζω πως έγινε την κατάλληλη στιγμή αυτή η μεταγραφή».

Τι σε έκανε και απέρριψες την ανανέωση που σου πρότεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα για τον Ατρόμητο;

«Ήταν μια δική μου απόφαση να αλλάξω περιβάλλον. Με ήθελαν πολύ και στον ΠΑΣ, αλλά ήθελα να πάω σε μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους και άλλες απαιτήσεις. Ξέρουμε τη δυναμικότητα του Ατρόμητου, στοχεύει συνεχώς ψηλά και κάθε χρόνο βάζει και μεγαλύτερους στόχους. Δεν μπορούσα να αρνηθώ».

Παίζεις σε μια θέση που υπάρχει ανταγωνισμός. Σε αγχώνει;

«Καθόλου. Ο ανταγωνισμός σίγουρα κάνει πολύ καλό. Η ομάδα έχει λύσεις, έχει πληθώρα επιλογών και η θέση μου είναι πολύ ανταγωνιστική. Θα προσπαθώ να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό για να αντεπεξέλθω».

Μια γνώμη για τον Παράσχο;
«Κάνει εξαιρετική προπόνηση. Δουλεύει συνέχεια με μπάλα κι αυτό είναι καλό για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Είμαι σίγουρος πως αυτή η δουλειά που κάνει τώρα θα φανεί τον χειμώνα».

Βρήκε τον αντι-Ράγιος!!

Ο Φεντερίκο Γκονζάλες είναι ο «εκλεκτός» του Αστέρα Τρίπολης για την κάλυψη του κενού που άφησε ο Ρούμπεν Ράγιος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Βρήκε τον αντι-Ράγιος
Δεν είχε αίσιο τέλος η υπόθεση της απόκτησης του Ντιέγκο Λάγκος για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός προτίμησε να παραμείνει στη Ροζάριο Σεντράλ για 170.000 ευρώ αντί να δεχθεί την πρόταση των 200.000 ευρώ που κατέθεσαν οι Αρκάδες.

Ωστόσο, εκείνοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και – όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay - προχώρησαν τις επαφές για τον Φεντερίκο Γκονζάλες.

O 26χρονος έπαιζε μέχρι πρότινος στη Ατλέτικο Ραφαέλα και, μάλιστα, προέρχεται από τρεις φουλ γεμάτες σεζόν σερί και έμεινε ελεύθερος.

Ο Αργεντινός αναμένεται να υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια και οι συνολικές του αποδοχές θα αγγίξουν τις 500.000 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τίο Έλληνας ο πρώτος!!

Ο Τίο Έλληνας έσπασε το ρόδι και έγινε ο πρώτος Κύπριος που οδήγησε μονοθέσιο της Formula 1.

Τίο Έλληνας ο πρώτος!
Ο Τίο Έλληνας έγινε ο πρώτος Κύπριoς που οδήγησε μονοθέσιο της Formula 1. Ο 21χρονος πιλότος πήρε μέρος στις δοκιμές νέων στην πίστα του Σίλβερστοουν (17-19/7) οδηγώντας μια Marussia.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα του GP3 έκανε 36 γύρους και ολοκλήρωσε τη διαδικασία, κάνοντας τον ένατο χρόνο (1:36.676), αφού δεν θα συνεχίσει τις δοκιμές, με τον Μαξ Τσίλτον να παίρνει τη θέση του πίσω από το τιμόνι της Marussia.Πηγή: sport-fm.gr

Απαγορεύονται πορείες και συναθροίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας!!

Από τις 9 έως τις 8 το βράδυ λόγω Σόιμπλε.

Απαγορεύονται πορείες και συναθροίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας με απόφαση του απαγορεύει τις πορείες και τις συναθροίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας λόγω της έλευσης του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο, 18 Ιουλίου, λόγω των μέτρων ασφάλειας και των ρυθμίσεων κυκλοφορίας των οχημάτων, δεν επιτρέπονται, από τις 09:00 έως τις 20:00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Πηγή: newsbeast.gr

Σάλος με την κατάργηση του πενθημέρου και του οκταώρου!!

Πονηρή διάταξη της τελευταίας στιγμής στο άρθρο 103-Καταργούνται επί της ουσίας έτσι και οι υπερωρίες-Ο εργαζόμενος θα παίρνει μεν 586€, αλλά για περισσότερο χρόνο εργασίας-Διαψεύδει το υπ. Εργασίας.

Σάλος με την κατάργηση του πενθημέρου και του οκταώρου
Να… καταργήσει την πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας. Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στην Βουλή, διαγράφεται από το άρθρο 103 (το οποίο αφορά τον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού) η φράση που διευκρινίζει ότι οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε «εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως».

Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για να μπορεί ένας εργοδότης να δίνει στον υπάλληλό του ή τον εργατοτεχνίτη τα 586 ευρώ το μήνα, αλλά να τον αναγκάζει να δουλεύει έξι ή ακόμα και εφτά ημέρες την εβδομάδα, ή να εργάζεται 10 και 12 ή παραπάνω ώρες την ημέρα. Καταργούνται επί της ουσίας έτσι και οι υπερωρίες!

Συγκεκριμένα το άρθρο 103 προέβλεπε, όπως είχε κατατεθεί, ότι «έπειτα από διαβούλευση ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, ήτοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, των οποίων η αμοιβή δεν ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας».

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας

Για ανυπόστατες φήμες και διαρροές περί κατάργησης του 8ώρου, κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά το σάλο που προκλήθηκε με την νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η βελτίωση αυτή που αφορά στον κατώτατο μισθό σε καμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο και το 40ωρο και γενικότερα τα νόμιμα χρονικά όρια εργασίας όπως ισχύουν σήμερα.

Η ανακοίνωση:

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας διαψεύδει κατηγορηματικά ανυπόστατες φήμες και διαρροές περί κατάργησης του 8ώρου.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου (άρθρο 103) θεσπίζεται μηχανισμός για τον καθορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπάλληλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Η έννοια της πλήρους απασχόλησης καθορίζεται από άλλες διατάξεις του εργατικού δικαίου, οι οποίες ουδόλως εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 103 του νομοσχεδίου.
Επομένως, η νομοτεχνική βελτίωση κρίθηκε απολύτως απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει σύγχυση ή αμφισβήτηση ή ακόμα και νομοθετικός πλεονασμός ως προς την έννοια και το περιεχόμενο της πλήρους απασχόλησης.

Συνεπώς, η νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο που αφορά στον κατώτατο μισθό σε καμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο και το 40ωρο και γενικότερα τα νόμιμα χρονικά όρια εργασίας όπως ισχύουν σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

Υπέγραψε ο Νέσιντ!!

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Τόμας Νέσιντ. Ο παίκτης βρέθηκε στο Γκρατς συνοδευόμενος από τον γιατρό του Δικεφάλου και πέρασε εκ νέου από ιατρικές εξετάσεις. Η μαγνητική τομογραφία αλλά και όλες οι άλλες εξετάσεις ήταν καθαρές και έτσι επέστρεψε στο ξενοδοχείο στο Λέομπεν όπου τον περίμεναν ήδη Βρύζας και Τσιστιακόφ με το συμβόλαιο.
Το υπέγραψε και εστάλη και στην ΤΣΣΚΑ. Ο παίκτης για ένα χρόνο θα φορά τα ασπρόμαυρα. Σε ότι αφορά τα όσα είπε ο αθλητικός διευθυντής της ρωσικής ομάδας ότι ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει τον Γενάρη, τέτοια περίπτωση θα υπάρξει αν ο Τόμας δεν πείσει τον Στέφενς και δεν πάρει συμμετοχή στα παιχνίδια της ομάδας. Αυτή την ώρα ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο γήπεδο που θα γίνει το φιλικό παρέα με Βρύζα και Τσιστιακόφ. Πηγή: metrosport.gr

Οικονομίδης στο Metropolis: «Ο παίκτης μπορεί να επανέλθει κανονικά με μικρές απώλειες»

Για το βεβαρυμένο ιστορικό παρελθόν του Τόμας Νέσιντ μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και ο πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Οικονομίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά είναι γεγονός πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο παίκτης έχει ένα μειονέκτημα. Όμως με τα σημερινά δεδομένα και λόγω βελτίωσης της χειρουργικής τεχνικής και της μεθόδου αποκατάστασης, ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει σχεδόν κανονικά με μικρές απώλειες. Παλαιότερα όταν ένας αθλητής πάθαινε ρήξη χιαστών είχε ουσιαστικά τελειώσει η καριέρα του. Τα τελευταία χρόνια κατά 95% επανέρχεται σε φουλ ρυθμούς. Ωστόσο, επιβάλλεται να γνωρίζουμε και άλλες λεπτομέρειες, όπως πειράχθηκαν οι χόνδροι ή ο μηνίσκος. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει να έχει γίνει σωστή αποκατάσταση. Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι και αυτό είναι θέμα αποκατάστασης».

Κλείνοντας ο Γιώργος Οικονομίδης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των εκτεταμένων θλάσεων που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά: «Το φαινόμενο των θλάσεων μπορεί να οφείλεται σε γηπεδικές εγκαταστάσεις, στο στυλ προπόνησης, σε κακή διατροφή ποδοσφαιριστών, ή ακόμη και σε κακή εξωγηπεδική ζωή. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Παρ' όλα αυτά, η θλάση ειδοποιεί και αν πάρει το μήνυμα εγκαίρως ο αθλητής μπορεί να ξεφύγει τον κίνδυνο».Πηγή: metrosport.gr

Μώραλης στο Metropolis: «Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ να ζητάει αναδιανομή εσόδων»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την επέκταση για άλλον έναν χρόνο της θητείας του ως πρόεδρος: «Πιστεύω ότι μέτρησε το γεγονός πως έχω τη δυνατότητα να αφιερώνω αρκετό χρόνο, σε αντίθεση με προκατόχους μου που έχουν τις επιχειρήσεις τους και τους αφαιρούν αρκετό διαθέσιμο χρόνο. Γι? αυτό το λόγο παρέμεινα, αφού δεν εκφράστηκε, άλλωστε, και κάποια αντίρρηση από οποιαδήποτε ομάδα. Το αν αποδίδει η δουλειά αυτής της διοίκησης το κρίνουν οι άλλοι. Ασφαλώς έγιναν λάθη και υπήρχαν παραλείψεις. Ο σκοπός είναι να βελτιώνουμε τις αδυναμίες και αυτό που θέλω είναι παρά την όποια διαφωνία να μπορούμε να συζητάμε και να λύνουμε τα προβλήματα. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να βλέπει καλύτερο προγραμματισμό και κάποια καλύτερα αποτελέσματα στο γήπεδο σε όλους τους κλάδους. Σε άλλους τομείς είχαμε βελτίωση και σε άλλους θέλουμε ακόμη περισσότερη».

Για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν: «Στο θέμα της οικονομικής εξυγίανσης τα πήγαμε αρκετά καλά δεδομένων των γενικότερων συνθηκών και πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να συνεχίσουν συνετά, ώστε σε λίγα χρόνια να είναι καθαρές. Ξέρουν περίπου το 90% των εσόδων τους, αφού είναι γνωστά τα τηλεοπτικά , τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και τα διαρκείας. Πιστεύω ότι οι πρόεδροι έχουν την εμπειρία να το πράξουν και νομίζω πως έτσι θα γίνει. Φυσικά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να απαιτούμε να βελτιωθεί και πολύ η ποιότητα, αφού όταν ο προϋπολογισμός είναι χαμηλός δεν μπορεί και οι ποδοσφαιριστές να είναι ιδιαίτερης ποιότητας. Αυτό πρέπει να το πούνε και οι διοικήσεις των ΠΑΕ γιατί προέχει η εξυγίανση και έπεται η βελτίωση της ποοιότητας. Αν συμβεί το αντίθετο θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Για τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ: «Έχει αποφασιστεί μια μείωση 42-43% σε σχέση με πέρσι για τις διαφημίσεις στις φανέλες των ομάδων και μιλώ για τις μεμονωμένες συμφωνίες. Η κεντρική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ανανεώθηκε πέρσι τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 και έχουν μπει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να δεσμεύει και τη νέα ιδιοκτησία του οργανισμού. Όσον αφορά τις μεμονωμένες συμφωνίες, θα έρθει ο ΟΠΑΠ σε επαφή με τις ΠΑΕ προκειμένου να τους κάνει τις προτάσεις του και να μπουν σε μια μορφή διμερούς διαπραγμάτευσης. Θεωρούμε το 42% υπερβολική μείωση. Εμείς περιμέναμε αυτή να είναι της τάξης του 25%.
Για το γηπεδικό πρόβλημα μιας σειράς ΠΑΕ: Τα προβλήματα των γηπέδων της Βέροιας και των Ιωαννίνων είναι δομικά. Δεν είναι θέμα συντήρησης. Δεν υπάρχουν καλά αποστραγγιστικά. Και οι δύο πρόεδροι ήταν σύμφωνοι να γίνουν τα απαιτούμενα έργα Είχαμε διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσει και η Πολιτεία. Όταν όμως μπλέκεις με την κρατική μηχανή εμφανίζονται μπροστά σου αυτές οι ατελείωτες διαδικασίες. Φαίνεται ότι δεν θα είναι έτοιμα στις 17 Αυγούστου. Όσον αφορά την Καλλονή επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις πρόσφατα και δεν πληρούν σε καμία από τις προϋποθέσεις. Έχουν ξεκινήσει κάποια έργα αποξήλωσης και όχι φτιαξίματος νέων πραγμάτων. Θεωρώ ότι δεν θα είναι έτοιμο. Ίσως αυτές οι ομάδες παίξουν 2-3 αγώνες σε άλλα γήπεδα. Για την Βέροια και τον ΠΑΣ δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα και θα μπορούσαν να είναι έτοιμα τα γήπεδα αν εντατικοποιούνταν τα έργα. Σε 30-40 μέρες θα μπορούσαν να τελειώσουν τα έργα. Εκεί είναι το μεγάλο μου παράπονο. Χάθηκαν δύο μήνες χωρίς να γίνει τίποτα. Και τα κόστη δεν είναι πολύ μεγάλα. Στην Καλλονή οι ελλείψεις είναι πολύ μεγαλύτερες».

Για τις αδειοδοτήσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα: Δεν υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί αυτό που έγινε με τις αδειοδοτήσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ και πολύ δύσκολα θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια αν συμβεί κάτι αντίστοιχο. Υπήρχε από την ΕΠΟ ένα ερώτημα προς την Λίγκα για το αν θα έπρεπε να εκδοθούν οι αδειοδοτήσεις πριν ή μετά τα πλέι οφ και απαντήσαμε μετά. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να εκδίδονται πριν τα πλέι οφ ώστε αυτοί που δεν παίρνουν να μην αγωνίζονται εκεί. Πάνω σε αυτό το θέμα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για τη νέα σεζόν, καθώς λόγω του Μουντιάλ πρέπει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να ολοκληρωθούν νωρίς, και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για να το λύσουμε. Όσον αφορά τα όσα συνέβησαν με την απόρριψη της αδειοδότησης των δύο ΠΑΕ από πλευράς UEFA είναι πράγματι οξύμωρο αυτό που συνέβη. Διαφωνώ όμως με τον Χρήστο Πανόπουλο, που είπε ότι οι ομάδες που αδειοδοτούνται πρέπει να υποβιβάζονται. Είναι πολύ λογικός ο ισχυρισμός του, αφού δεν μπορεί να ανταγωνίζεται κάποιος συνεπής με κάποιον που δεν είναι συνεπής. Αυτό όμως δεν μπορούσε να το επιβάλει η Λίγκα,. Πρέπει σταδιακά να αυστηροποιούνται οι ποινές για αυτούς που δεν αδειοδοτούνται και να φτάσουμε κάποια στιγμή να πούμε πχ. από τον Ιούνιο του 2015, όποιος δεν πιάνει τα κριτήρια να μην παίζει. Είμαστε σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Βάλαμε μια χρονιά αυστηρές ποινές τις οποίες τις τηρήσαμε. Έπειτα αλλάξαμε την απόφασή μας και είπαμε ότι δεν μπορούνε πέφτουν οι ομάδες. Καλύτερα να υπάρχει μια διαβάθμιση ποινών και να δοθεί χρόνος στις ομάδες διότι αλλιώς θα έχουμε τεράστια προβλήματα. Άλλωστε δεν έχουμε και καμιά μεγάλη δεξαμενή από ομάδες της Football League χωρίς οικονομικά προβλήματα για να πούμε «δε βαριέσαι, πέσανε έξι και θα ανεβούνε άλλες έξι». Είναι παθογένειες δεκαετιών και πρέπει να θεραπευθούν σταδιακά.

Για την επέκταση της τηλεοπτικής σύμβασης με τη Nova και την απειλούμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός θεωρεί ότι αν βγαίναμε του χρόνου στην αγορά θα βρίσκαμε καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που μας προσφέρει. Δεν λέω ότι έχει λάθος. Είναι μια θεμιτή θέση, οι υπόλοιποι, όμως, κρίναμε ότι είναι πολύ σημαντικό κάποιος να σου προσφέρει συμβόλαιο ίδιο με πρόπερσι για τέσσερα χρόνια με δεδομένες τις συνθήκες στη χώρα μας καθώς έτσι μας βοηθάει να προγραμματίσουμε, να θέσουμε πλάνα και να εξυγιανθούμε οικονομικά. Δεν είναι εποχή για ρίσκα. Η συνεργασία με τη Nova έχει πολλά θετικά σημεία, σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε. Πάντως αν θέλει ο Παναθηναϊκός μπορεί να αυτονομηθεί. Όπως θυμάστε στην αρχή της κεντρικής διαχείρησης Ολυμπιακός και Ξάνθη ήταν εκτός αυτής και εντάχθηκαν μετά. Ελπίζουμε όμως να αποφασίσει τελικά να παραμείνει στην κεντρική διαχείριση.

Για την αναδιανομή που πρότεινε ο ΠΑΟΚ: Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορεί να γίνει από φέτος, αφού αυτό που προτείνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά αναδιανομή εσόδων αλλά επαναξιολόγηση των ομάδων. Είχε γίνει μια αξιολόγηση το 2009, όμως από τότε πολλά άλλαξαν. Πρέπει σήμερα να γίνει νέα μέτρηση, ώστε να αξιολογηθούν οι ομάδες αν άλλαξαν θέση από το 2009 μέχρι σήμερα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεό η νέα απεικόνιση των ομάδων ώστε μετά να γίνει η αναδιανομή». Πηγή: metrosport.gr

Παπαδημητρίου στο Metropolis: «Αν είμαστε σοβαροί θα προκριθούμε»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Skoda Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την μεταγραφή του Σολάρι: «Συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας και εντός αυτού αποκτήθηκε ο Σολάρι. Είναι ένας έμπειρος και πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ωστόσο, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Στόχος της ομάδας είναι να αποκτηθούν έμπειροι παίκτες για να βοηθήσουν και τα πολλά νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα».

Για τον αυριανό ευρωπαϊκό αγώνα με τη Λίνφιλντ: «Αγωνιστικά μας δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, οργανωτικά , όμως, όχι, αφού έχουμε ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Παρά το ότι βγήκε σχετικά πρόσφατα η απόφαση, δεν είχαμε πρόβλημα και ετοιμαστήκαμε γρήγορα. Αγωνιστικά ξεκινήσαμε με στόχο να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, μετά, όμως, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το σχεδιασμό. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Έχουμε δει τη Λίνφιλντ και αν είμαστε σοβαροί θα προκριθούμε».

Για την επίσκεψη στην Τούμπα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Έχει γίνει συνήθεια τελευταία να ξεκινάμε με τον ΠΑΟΚ, σαφώς και είναι πολύ δυσκολο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στόχος δικός μας είναι να είμαστε έτοιμοι τότε ώστε να πάρουμε αποτέλεσμα». Πηγή: metrosport.gr

Σίμος Γαλιτσάνος στο Metropolis: «Ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει στην κατάσταση που πρέπει»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο αθλητίατρος Σίμος Γαλιτσάνος για το πρόβλημα τραυματισμού του Τόμας Νέσιντ.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια πλήρους επανάκαμψης για έναν ποδοσφαιριστή με το ιατρικό παρελθόν του Νέσιντ, ωστόσο, επισήμανε πως απαιτείται εξονυχιστική εξέταση από πλευράς ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε: «Δεν ξέρουμε την κατάσταση του παίκτη.Πολλοί παίκτες έκαναν κάνει αποκατάσταση κατά το παρελθόν και έχουν επανακάμψει. Αν δεν υπάρχει κάποιο μετεγχειρητικό πρόβλημα ο παίκτης θα επιστρέψει στη κατάσταση που πρέπει. Εξαρτάται από το γιατρό, τον τρόπο εγχείρησης και την μέθοδο αποκατάστασης. Πρέπει να δούμε την μαγνητική για να δούμε σε πόσο χρόνο θα μπορεί να παίξει ο παίκτης. Δεν γνωρίζω την κατάσταση για να πω αν είναι σοβαρό ή όχι. Συνήθως μετά από επέμβαση χιαστών γύρω η αποκατάσταση ολοκληρώνεται γύρω στο εξάμηνο. Αρκετές φορές το πρόβλημα το γεννά κυρίως η αγωνιστική απραξία και όχι η επέμβαση αυτή καθεαυτή. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο ψυχολογικός παράγοντας». Πηγή: metrosport.gr

Τσαλίκης στο Metropolis: «Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα συμπληρώσουμε το ρόστερ»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Κώστας Τσαλίκης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Γηραιού: «Θέλουμε άλλες 2-3 κινήσεις για να κλείσει το ρόστερ. Μιλάμε με τον Σνάουτσνερ, όπως και με άλλα παιδιά για τη θέση του δεξιού μπακ. Μέχρι αύριο ελπίζουμε να έχει τελειώσει το θέμα και στις αρχές της άλλης βδομάδας πιστεύουμε να έχουμε κλείσει το ρόστερ. Χρειαζόμαστε επίσης έναν μεσοεπιθετικό και έναν τερματοφύλακα σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Χουάντερσον. Περαιτέρω προσθήκες θα γίνουν μόνο σε περίπτωση που βρεθεί κάτι εξαιρετικό και είναι μέσα στα οικονομικά μας δεδομένα».

Για τις δυνατότητες του Ηρακλή να πετύχει το στόχο της ανόδου: «Το πιστεύω και για αυτό προσπαθώ και εγώ και όλοι που είμαστε στην ομάδα. Το θέμα είναι να δείξουν οι παίκτες που αποκτήθηκαν τις δυνατότητές τους όπως και αυτοί που έμειναν. Ο προπονητής έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς και είμαστε αισιόδοξοι με σοβαρότητα, πειθαρχία και ωριμότητα, θα τα καταφέρουμε».

Για την πρόταση στον Σάββα Κωφίδη να αναλάβει τις Ακαδημίες: «Είχαμε ένα ραντεβού με τον πρόεδρο για αυτό το θέμα. Είναι μια πολύ καλή κίνηση, αφού το όνομα του Κωφίδη τα λέει όλα. Έχει συνδυάσει το όνομά του με τον Ηρακλή. Η απόφαση θα είναι δική του. Η επαφή έγινε και δεν ξέρουμε αν θα απαντήσει άμεσα. Πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει σήμερα γιατί το θέμα των ακαδημιών είναι πολύ σημαντικό».Πηγή: metrosport.gr

«Συμφωνία με την ΠΑΕ σε λίγες μέρες»

Στο ραδιόφωνο του Arena fm 89,4 και στην εκπομπή «ΦΟΥΛ ARENA» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΣ. ΠΑΟΚ , Άκης Μπεκιάρης.
Σχετικά με την οικονομική βοήθεια που περιμένει ο ερασιτέχνης από την ΠΑΕ:
«Τα έσοδα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι γιατί από εκεί επιβιώνουν τα τμήματα. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Στην τελευταία ενημέρωση που είχα το θέμα θα έχει θετική κατάληξη. Ξεκινάμε με βάση τα 550,000 και μπορεί να καταλήξει και 750,000-800,000 ευρώ. Υπάρχει πολύ καλή σχέση με την ΠΑΕ. Τέλη αυτής της εβδομάδας με αρχές τις επομένης θα έχει γίνει η συμφωνία. Στα περισσότερα θέματα έχει βρεθεί χρυσή τομή με την ΠΑΕ με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα έλεγα»
Για το μπάτζετ των τμημάτων:
«Σαφέστατα θα υπάρχει μείωση στο μπάτζετ του ερασιτέχνη. Μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει και στήριξη από την πολιτεία όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά σε όλες τις ομάδες. Η κατάσταση είναι δύσκολη ομολογουμένως και γι ‘αυτό στηριζόμαστε σε πολλά παιδιά από τις ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ φροντίζει να κρατάει ανοιχτές τις πόρτες του για όλα τα παιδιά με στόχο να δημιουργούμε ΠΑΟΚτζήδες που θα πονάνε την φανέλα»
Πηγή: arenafm.gr

«Θα μας βοηθήσει ο Νέσιντ»

Δηλώσεις μετά τηνπρωινή προπόνηση έκανε ο Σεκού Ολίσε, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τόμας Νέσιντ που τον γνωρίζει αρκετά καλά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Τον γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ένα παιδί με χαμηλό προφίλ, αλλά τρελό στον αγωνιστικό χώρο. Ψηλός, δυνατός, με ποιότητα και σκληρός, παίζει σαν αμυντικός. Δηλαδή, ακόμη και στις προπονήσεις πρέπει να προσέχεις τα πόδια σου γιατί το τάκλιν που θα σου κάνει είναι σαν να είσαι αντίπαλος σε συνθήκες αγώνα».
Και συνέχισε, λέγοντας: «Ωστόσο, προέρχεται από τραυματισμό, σχεδόν δέκα πέντε μήνες ήταν εκτός. Κατά συνέπεια δεν ξέρω σε τί κατάσταση βρίσκεται, σωματική και ψυχολογική. Αν είναι καλά θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».
Ενώ σε ερώτηση για το αν επικοινώνησε ο Νέσιντ μαζί του για να πάρει πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ αποκρίθηκε με το γνωστό του χιούμορ: «Οχι αλλά και να ήθελε έχω αλλάξει τα τηλέφωνά μου για να μη με βρίσκουν από εκεί».

«Συζητάω με Ηρακλή»

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ φιλοξενήθηκε στον Arena fm και μίλησε για τις επαφές που έχει κάνει με τον Ηρακλή ενώ σχολίασε και το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ Τόμας Νέτσιντ τον οποίο είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είχα μια επαφή με τον Ηρακλή,έγινε μια συζήτηση αλλά δεν έχω κάποια πρόταση. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα να πάω στον Ηρακλή, ούτε οικονομικό πρόβλημα θα δημιουργηθεί, το βασικό για μένα αυτήν την στιγμή είναι να παίξω ποδόσφαιρο. Έχω περάσει πολύ καλά τέσσερα χρόνια στην ομάδα, και άμα μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να φορέσω και πάλι την φανέλα, θα είμαι πολύ χαρούμενος».
Για τον Νέτσιντ τον οποίον είχε αντιμετωπίσει στην Τούμπα:
«Είναι καλός παίκτης, ψηλός, δυνατός, παίζει καλά με το σώμα και είναι δύσκολο για τον αμυντικό να του πάρει την μπάλα, παίζει πολύ καλά με την πλάτη πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση για τον ΠΑΟΚ, το έχει το γκολ, θα βοηθήσει και πιστεύω θα βάλει 10 με 12 γκολ».
Για τον ανταγωνισμό με τον Αθανασιάδη:
«Είναι διαφορετικοί παίκτες, ο Κλάους δεν παίζει τόσο πολύ με το σώμα, έχει καλό τελείωμα και “μυρίζεται” το γκολ.  Ο Κλάους έχει καλύτερα τελείωμα, θέλει μια-δυο φάσεις για να βάλε ι το γκολ, ο Τσέχος παίζει πιο πολύ με το σώμα, μπορεί να ανοίξει χώρους να μοιράσει μπαλιές και είναι καλύτερος στο ψιλό παιχνίδι».
Πηγή: arenafm.gr

«Να υπάρχει ηρεμία στον Άρη»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος πρώην προπονητής του Άρη, μίλησε στον Arena fm 89,4 για την νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, για τα φιλικά, ενώ τόνισε ότι τα βασικό είναι να υπάρχει ηρεμία μέσα στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Τα φιλικά παιχνίδια είναι μόνο για τους προπονητές και δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας, και πέρσι άμα θυμάστε στα φιλικά ήταν πάρα πολύ καλός ο Άρης. Δεν πρέπει να βγαίνουν πρόωρα συμπεράσματα είτε είναι καλά είτε κακά τα αποτελέσματα.
Το θετικό που βλέπω είναι ότι φαίνονται λίγα άτομα προς τα έξω. Ο πρόεδρος, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής, ο Άρης φαίνεται ότι λειτουργεί σωστά, άμα υπάρχουν πολλοί δεν μπορεί να γίνει σωστός σχεδιασμός. Για να μπορεί να υπάρχει σωστή διοικητική λειτουργία πρέπει να υπάρχει ένας που δίνει οδηγίες, αυτός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Συνήθως τα προβλήματα δημιουργούνται εκ των έσω, τα κάστρα από μέσα πέφτουνε».
Για τον Χατζινικολάου:
«Αφού τον επιλέξανε για μένα είναι καλός».
Για τον Ουντόζι:
«O Χατζινικολάου τον είχε παίκτη και στο παρελθόν, οπότε τον γνωρίζει και αυτό είναι το βασικό, εγώ έχω καλές εικόνες από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή».
Για τον Διούση:
«Έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία στα παιχνίδια που έπαιξε πέρσι και ειδικά στα δύσκολα. Είτε έπαιζε είτε δεν έπαιζε δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα, δείχνει πιο ώριμος από την ηλικία του και δείχνει ότι πατάει σε σωστά βήματα, είναι σοβαρός χαρακτήρας, δουλεύει και είναι χαμηλών τόνων».
Πηγή: arenafm.gr

“Απόλυτα υγιής ο Νέτσιντ”

Ο μάνατζερ του Τόμας Νέτσιντ, Γίρι Μούλερ, φιλοξενήθηκε στον arena fm 89,4και τόνισε ότι ο παίκτης περνάει αυτήν την στιγμή ιατρικές εξετάσεις και απομένουν τα τυπικά για να τελειώσει η μεταγραφή.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είμαστε πάρα πολύ κοντά , μένουνε μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να κλείσουμε την μεταγραφή, ο Τόμας αυτήν την στιγμή περνάει τις ιατρικές εξετάσεις.
Ο τραυματισμούς του ανήκει στο παρελθόν, συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία με την ΤΣΣΚΑ και είναι 100% έτοιμος, εδώ και τρεις μήνες προπονείτε κανονικά με την ομάδα, ενώ έβαλε και τέσσερα γκολ σε δυο φιλικά παιχνίδια που έγιναν στην Κίνα».
Για το γκολ που είχε βάλει στην τούμπα:
«Θυμάται την φοβερή ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο αλλά και τον κόσμο που ήταν εξαιρετικός και δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα. Είναι πολύ χαρούμενος που θα έρθει να παίξει στην Τούμπα».
Για τον ανταγωνισμό με τον Αθανασιάδη:
«Είναι και οι δυο διεθνείς και πολύ καλοί παίκτες, δεν φοβάται τον ανταγωνισμό , θα κάνει καλό και στους δυο, ο Τόμας θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο».
Για το αν θα υπάρξει οπσιόν αγοράς:
«Αρχικά θα είναι δανικός μέχρι το καλοκαίρι, είναι πρόωρο να το πούμε, είναι κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί».
Πηγή: arenafm.gr

Αβάνογλου: «Συγνώμη»

Την δική του απάντηση έδωσε στα όσα ανέφερε η ΚΜΑ στην ανακοίνωση της, σχετικά με τα όσα είχε πει στον ARENA FM, o Αναστάσης Αβάνογλου.
Το πρώην μέλος της ΠΑΕ Άρης, τοποθετήθηκε εκ νέου στον ARENA FM και τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν δέχεται από τον γενικό αρχηγό των “κίτρινων” να δηλώνει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάει να σωθεί, ενώ ζήτησε συγνώμη από τους Στεφανίδη – Ηλιάδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Προσωπικά με τον κ.Μούτα δε έχω τίποτα, ούτε τι ομάδα είναι με ενδιαφέρει, αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι να κάνει σωστά την δουλεία του στον Άρη. Και για να ξέρετε εγώ είχα ζητήσει πρώτος από όλους τον κ.Χατζηνικολάου και τον κ.Μούτα να έρθουν στην ομάδα όταν είχε φύγει ο κ.Μιχαλίτσιος αλλά μου είχαν αρνηθεί. Είχε γίνει και μια συνάντηση παρουσία του κ. Μπουγιουκλή , του κ.Χατζηνικολάου, του κ. Μούτα και του κ.Θέου και κάναμε συζήτηση για τα προβλήματα του Άρη και κάποια στιγμή ρώτησα τον Μούτα να μου πει την δικιά του γνώμη, και μου απάντησε: “εγώ δεν ανακατεύομαι με τον Άρη , δεν είμαι Αρειανός είμαι ΠΑΟΚτσής”.
Εγώ δεν όρμηξα στον Μούτα επειδή είναι ΠΑΟΚ αλλά για την δήλωσε που έκανε ότι ο Άρης πάει να σωθεί. Δεν δέχομαι από γενικό αρχηγό του Άρη να κάνει τέτοια δήλωση. Θέλω να ζητήσω συγνώμη δημόσια από τον κ.Στεφανίδη και τον κ.Ηλιάδη για μια τοποθέτηση που είχα κάνει την προηγούμενη φορά. Είμαι υποχρεωμένος να πάρω πίσω αυτά που είπα».
Πηγή: arenafm.gr

«Η Λέσχη προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο»

Ο Βασίλης Φουρλίγκας Αντιπρόεδρος της κοινωνίας μελών ΑΡΗΣ φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 για την χθεσινή συνάντηση που έγινε αλλά και για την αύξηση μετοχικού κεφαλάιου.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Έγινε μια ενημέρωση για τους δικηγόρους για όλα τα ζητήματα που πρέπει να τρέξουν και έχουν καθυστερήσει, δημιουργήθηκαν κάποιες ομάδες εργασίας οι οποίες θα αναλάβουν κάποιες συνενώσεις με ανθρώπους που η ΠΑΕ οφείλει κάποια χρήματα. Είμαστε σε καλό δρόμο, και με τους δικηγόρους έχουμε κοινή πορεία και συνεργαζόμαστε μια χαρά, νομίζω ότι θα πάει καλά, το χρέος βέβαια είναι τεράστιο, χρειάζεται χρόνος, οι πιστωτές είναι πολλοί και είναι λογικό ότι υπάρχει μια καθυστέρηση».
Για την διοίκηση Ηλιάδη:
«Δείχνουν κάποια αντανακλαστικά, υπάρχει σχεδιασμός, όλα τα θέματα που προκύπτουν λύνονται, ότι τους έχει ζητηθεί είναι εδώ, η συνεργασίας μας μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλή, υπάρχει αμοιβαία συνεννόηση και προχωράμε καλά».
Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:
«Το άνοιγμα είναι 7 εκ, ευρώ και νομίζω ότι είναι η πιο άρτια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει γίνει μέχρι τώρα, και φροντίσαμε να μην υπάρχει κανένα θέμα για να απορριφτεί».
Για την λέσχη:
«Έχουμε τρέξει πάρα πολλά πράγματα μέχρι τώρα, μην ξεχνάτε ότι είμαστε μόλις δυο μήνες  τώρα στην διοίκηση της λέσχης. Προσπαθούμε να κάνουμε μερικά πράγματα για να δει  ο κόσμος ότι η λέσχη δεν είναι μόνο για να παίρνει  το «πενηντάρικο» και να κατηγορείται για όλα αυτά τα τεκταινόμενα που έχουν συμβεί παλιότερα, προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο και να δείξει ένα καλύτερο προς τον κόσμο. Θέλουμε να φέρουμε και πάλι τον κόσμο να αγκαλιάσει την λέσχη».
Για το φιλικό με την Ρόμα:
«Είναι μεγάλη επιτυχία, νομίζω ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια, και πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει περισσότερο με τα διαρκείας, οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές και η ομάδα φαίνεται ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια και του χρόνου θα έχει ανέβει επίπεδο».
Πηγή: arenafm.gr

Στο σύνδεσμο της Κω ο Ποικιλίδης!!

Συνεχίζονται οι επισκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στους συνδέσμους της ομάδας σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά ο Παναγιώτης Ποικιλίδης επισκέφτηκε τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Κω και άκουσε τους προβληματισμούς των οργανωμένων.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
Η περιοδεία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Ποικιλίδη στα Δωδεκάνησα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Κω.
Ο κ. Ποικιλίδης συναντήθηκε με τους ανθρώπους του συμβουλίου, καθώς και με μέλη, του ΣΦ ΠΑΟΚ Κω, τους οποίους ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδέσμου στην Κω συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ ακούστηκαν και οι προβληματισμοί των οργανωμένων.
Οι συναντήσεις με εκπροσώπους των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ συνεχίζονται στη νησιωτική Ελλάδα , όπου η καρδιά του ΠΑΟΚ χτυπάει δυνατά, ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Ποικιλίδη είναι η Χίος.

Ζητείται λύση στον Ηρακλή!

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί  η  συγκέντρωση που έχει ανακοινώσει η ΑΘ-10 και  έχει να κάνει με την επόμενη μέρα με τους κυανόλευκους και την διοίκηση της ΠΑΕ.
Στόχος αποτελεί να βρεθεί μια λύση από την στιγμή που πρόσφατα ο πρόεδρος  της ΠΑΕ Θόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις  που υπάρχουν με μοναδικό φυσικά στόχο την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκ. Έτσι καλούνται όλοι από την οικογένεια  του Ηρακλή να δώσουν παρών ώστε να προσπαθήσουν να βρουν την κατάλληλη λύση για να μην μικρύνει περισσότερο  η ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr

Ζήτησε έλεγχο συμβολαίων ο Ηλιάδης!!

Την εξέταση των συμβολαίων όλων των παικτών που πέρασαν στο παρελθόν από τον Άρη ζήτησε ο Δημήτρης Ηλιάδης μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε με τους νομικούς εκπροσώπους της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ.
Ο πρόεδρος του Άρη θέλει να είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές ενόψει της υπαγωγής στο άρθρο 99 και για αυτό το λόγο ζήτησε έλεγχο για τυχόν παρατυπίες και για να ξεκαθαρίσει το ποσό που θα δοθεί κυρίως στους μάνατζερ των παικτών.
Πηγή: arenafm.gr

Μονακό: Διαψεύδει για Χούλκ!!

Καμία περίπτωση απόκτησης του Βραζιλιάνου επιθετικού δεν υπάρχει απο τους “Μονεγάσκους” σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν. Παρά τα τελευταία δημοσιεύματα που ήθελαν την Μονακό να έχει πρώτο όνομα στην μεταγραφική της λίστα τον Χούλκ, οι Γάλλοι φρόντισαν να το διαψεύσουν κατηγορηματικά. “To κλαμπ ενημερώνει ότι ο φάκελος Χούλκ έχει κλείσει οριστικά” ανακοινώθηκε.Πηγή: arenafm.gr