Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ομορφιά από «Σάλπι»

Με φιλική νίκη ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Αυστρία ο ΠΑΟΚ. Το όμορφο τέρμα του Σαλπιγγίδη από το 16’ διαμόρφωσε το 1-0 με τον ΑΠΟΕΛ.

Ομορφιά από «Σάλπι»
Φινάλε με νίκη για τον ΠΑΟΚ επί αυστριακούς εδάφους.

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, αλλά χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από το πρώτο ημίχρονο (16’), ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο το βασικό στάδιο προετοιμασίας του.

Ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε να μπαίνει πιο ορεξάτος και έχοντας την κατοχή της μπάλας, διατηρούσε και τον έλεγχο. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη σε ένα όμορφο σε εκτέλεση τέρμα του Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός με γυριστό σουτ εκτός περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χιώτη. Έτσι, διαμορφώθηκε το 1-0 στο 16’ της φιλικής συνάντησης.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο «Δικέφαλος» έδειξε επιθετικές διαθέσεις. Στο 31’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 38’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Γεωργιάδη. Ενδιάμεσα οι Κύπριοι είχαν κι αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές, με τους Βίτορ και Λόρενς να… σώζουν αντί του Χακόμπο σε σουτ των Σωτηρίου και Τιάγκο Γκόμεζ, αντίστοιχα.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, αλλά παράλληλα ούτε απειλήθηκαν. Από το 65' άρχισε να πέφτει αισθητά ο ρυθμός του παιχνιδιού, και τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις.



ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο (Σπυρόπουλος 77'), Τζιόλης, Λόρενς, Λούκας (Κάτσε 73'), Γεωργιάδης (Ολίσε 46'), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα (Αντωνιάδης 77'), Αμορίμ, Μάριο Σέρχιο (Σολομού 77'), Κλουκόφσκι (Ντα Σίλβα 61'), Μοράις (Βινίσιους 72'), Μπενασού (Ισμα 72'), Τιάγκο Γκόμεζ (Χαραλαμπίδης 72'), Μαντούκα (Ηλία 72'), Αλεξάνδρου (Αλωνεύτης 72'), Σωτηρίου (Σέρινταν 46').Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: