Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Eredivisie: Δεν την έσωσε ο πρώην «πράσινος»

Δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο των τελευταίων αγώνων στην έδρα της η Μπρέντα, αφού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Eredivisie έχασε από τη Ρόντα με σκορ 2-1. Μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί με γκολ ενός πρώην «πράσινου», του Γιόνας Κόλκα στο 36’, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα τέρματα των Ντζουμ στο 60’ και του Χέμπτε στο 79’, έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Έτσι η Ρόντα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ολλανδία, αφού έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία εφτά ματς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Σάββατο 24/10

Ντε Γκράαφσαπ – Χέρακλες (19:45)

Μπορεί να δυσκολεύεται πολύ να φτάσει σε νίκη και να διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, όμως τις τελευταίες αγωνιστικές η Ντε Γκράαφσαπ αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Ισοπαλία με την Φέγενορντ και έπειτα άλλη μια ισοπαλία στην δύσκολη έδρα της Ουτρέχτης με εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης.

Το άσχημο σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που την έφεραν στη ζώνη των πλέι άουτ, έλαβε τέλος την περασμένη αγωνιστική για την Χέρακλες. Ήθελε πολύ μια νίκη και την πέτυχε στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ναϊμέγκεν. Τώρα θέλει να δώσει και συνέχεια εκτός έδρας, εκεί όπου έχει πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Ναϊμέγκεν – Γκρόνινγκεν (20:45)

Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η Ναϊμέγκεν για άλλη μια φορά εκτός έδρας χάνοντας από την Χέρακλες, έστω και με παράπονα από τη διαιτησία. Μετράει μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις και προέρχεται τώρα από δύο συνεχόμενες ήττες. Δύσκολο το έργο της απέναντι στη Γκρόνινγκεν.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από νίκη στο ντέρμπι με τη γειτόνισσα Χέρενφεν και με ένα καλό σερί τις τελευταίες αγωνιστικές συνεχίζουν στα ανώτερα πατώματα τις βαθμολογίας. Έμεινε μάλιστα ψηλά στον πίνακα έχοντας περάσει και τον σκόπελο των εκτός έδρας ματς με Αϊντχόφεν και Τβέντε και βλέπει πλέον πιο αισιόδοξη τα πράγματα.

Χέρενφεν – Φένλο (21:45)

Ήττα, δύο ισοπαλίες και ήττα είναι τα τελευταία αποτελέσματα της Χέρενφεν που δείχνει ντεφορμέ. Περισσότερο από όλα πόνεσε η ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Γκρόνινγκεν, που μετά την απέδωσε στη Θεά Τύχη. Επιζητά ένα ηλεκτροσόκ και τώρα απέναντι στην Φένλο βλέπουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Οι φιλοξενούμενοι πηγαίνουν από ήττα σε ήττα και είναι κολλημένοι στην απογοητευτική προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μόλις δύο γκολ έχουν πετύχει σε τέσσερα εκτός έδρας ματς και λογικό είναι να μην έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμό στις εξορμήσεις τους. Τελευταίο παιχνίδι τους η εντός έδρας ήττα από την Άλκμααρ με 1-0.

Κυριακή 25/10

Εξέλσιορ – Άγιαξ (13:30)

Ότι καλό δημιούργησε στο ξεκίνημα της περιόδου η Εξέλσιορ έχει βαλθεί τώρα να το καταστρέψει. Τέταρτη σερί ήττα για τους γηπεδούχους με την κατρακύλα να συνεχίζεται. Ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από την Ντε Γκράαφσαπ, έχοντας πάντως και την σοβαρή δικαιολογία ότι αγωνιζόταν με 9 παίκτες. Τώρα όμως έρχεται ο Άγιαξ.

Ο «Αίας» βρίσκεται σε καλή κατάσταση φέτος και φροντίζει να το δείχνει. Έκλεισε εντυπωσιακά την κακή παρένθεση που άνοιξε με ισοπαλία στην Τβέντε και ήττα από την Ουτρέχτη. Με δύο νίκες επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο. Πρώτα επικράτησε της Μπρέντα με 3-0 και έπειτα μεσοβδόμαδα νίκησε και την Οσέρ με σκορ 2-1, παίζοντας από νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Αϊντχόφεν – Φέγενορντ (15:30)

Πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την Αϊντχόφεν φέτος. Οι γηπεδούχοι πυροβολούν κατά βούληση και αφού έβαλαν τρία γκολ στη Φένλο και τέσσερα στη Βίλεμ, πέρασαν και από την έδρα της Ντέμπρετσεν μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν έχει σταματημό η φετινή κατηφόρα για την Φέγενορντ. Τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς δείχνοντας ότι περνάει βαθιά κρίση. Μάλιστα στους αγώνες αυτούς πέτυχε μόλις δύο γκολ και έχει από κάτω της στην βαθμολογία μόνο τις Βίλεμ και Φένλο. Άμεση ανασύνταξη αναζητείται, όμως κόντρα στην Αϊντχόφεν δεν είναι και εύκολο.

Άλκμααρ –Βίλεμ (15:30)

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες έχει να επιδείξει η Άλκμααρ με τις τρεις στο 1-0 και την άλλη στο 2-1. Έστω και έτσι κατάφερε πάντως να πάρει τα πάνω της μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη. Βρήκε το μυστικό στην άμυνα και θέλει να συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται.

Από χαστούκι σε χαστούκι οδεύει η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Βίλεμ. Μόλις ένας βαθμός η συγκομιδή της, ενώ έχει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και μάλιστα με διαφορά. Εκτός έδρας έχει πετύχει ένα και μοναδικό γκολ σε πέντε αναμετρήσεις και δεν δείχνει ικανή να ορθοποδήσει άμεσα.

Τβέντε – Ντεν Χάαγκ (15:30)

Έχουν τον τρόπο οι πρωταθλητές. Χωρίς να εντυπωσιάζουν στα παιχνίδια τους περνούν σχετικά εύκολα κάθε εμπόδιο και απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή. Μαζί με την Αϊντχόφεν είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα. Στην Ευρώπη έμεινε πάντως στην ισοπαλία εντός έδρας με τη Βέρντερ Βρέμης.

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα η Ντεν Χάαγκ, που βασίζεται στην επίθεσή της. Αν μπορούσε να σφίξει και την άμυνά της θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα φέτος. Έστω κι έτσι πάντως με ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα και έχει βλέψεις για παραπάνω.

Φίτεσε – Ουτρέχτη (17:30)

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Φίτεσε αποτελεί ο προπονητής Τέο Μπος μετά τη συντριβή στη Ρόντα με 4-1. Είχε προηγηθεί και η εντός έδρας απογοητευτική ισοπαλία κόντρα στην Βίλεμ και η όλη παρουσία της ομάδας δεν άφηνε υποσχέσεις για ανάκαμψη. Η τρίτη θέση από το τέλος στη βαθμολογία είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Αναπάντεχη ισοπαλία παραχώρησε στην Ντε Γκράαφσαπ η Ουτρέχτη την περασμένη αγωνιστική, στην δυνατή κατά τα άλλα έδρα της. Έπειτα ακολούθησε και η ισοπαλία κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου μεσοβδόμαδα για το Europa League με τους φιλοξενούμενος τώρα να ψάχνουν τρόπο να ξεσπάσουν. Εκτός έδρας πάντως δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορούν να το κάνουν.


Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Τρίτη 26/10

Ρόντα – Ναϊμέγκεν (21:00)
Χέρακλες – Μπρέντα (21:00)

Τετάρτη 27/10

Άγιαξ – Χέρενφεν (20:00)
Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ (20:00)
Ντε Γκράαφσαπ – Άλκμααρ (20:00)
Βίλεμ – Τβέντε (21:00)
Ουτρέχτη – Εξέλσιορ (22:00)
Φέγενορντ – Φένλο (22:00)
Φίτεσε – Αϊντχόφεν (22:00)

Κουνάει μαντήλι στην Αϊντχόφεν ο Αφελάι

Αποχαιρετά το «Φιλιπστάντιον» σε λίγους μήνες ο Ιμπραχίμ Αφελάι, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αϊντχόφεν.Το συμβόλαιο του 24χρονου μεσοεπιθετικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο ολλανδικός σύλλογος ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του για να το ανανεώσει.

Για τον Αφελάι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Ίντερ και η Αιντχόφεν γνωστοποίησε πως ο αρχηγός της συμφώνησε να μην φύγει το καλοκαίρι ως ελεύθερος αλλά τον Γενάρη, έναντι ενός λογικού ποσού.

Την ίδια μέρα, η PSV ανακοίνωσε «χασούρα» ύψους 17.5 εκατομμυρίων ευρώ για την περσινή χρονιά, όταν την αμέσως προηγούμενη εμφάνιζε κέρδος 9.2 εκατομμυρίων…

Ενάμισι μήνα εκτός ο Όσμαν

Μεγαλώνει το απουσιολόγιο του Ντέιβιντ Μόγιες που έμαθε την Παρασκευή πως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Λίον Όσμαν για τον επόμενο ενάμιση μήνα.Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Έβερτον τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ με την Λίβερπουλ την προηγούμενη εβδομάδα και είχε αντικατασταθεί τότε στην ανάπαυλα από τον Ντίνιγιαρ Μπιλιαλέτντινοφ.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα αυτό τον καιρό για τον Μόγιες που δεν υπολογίζει τους Ρόντγουελ, Πιενάαρ, Σαχά και Φελαϊνί ενώ αμφίβολος για το σαββατιάτικο ματς με την Τότεναμ είναι και ο Μίκελ Αρτέτα.

Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟ για εισιτήρια εκτός του ματς με ΠΑΟΚ!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟ για να ενημερώσεις τους οπαδούς της για τα εισιτήρια των αγώνων με ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα (28/10), τις κάρτες διαρκείας αλλά όχι για το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ!Μήπως η διοίκηση και οι παίκτες γνωρίζουν κάτι και δεν το ανακοινώνουν. Πάντως νωρίς το μεσημέρι ο Ζοτς είχε κάνει δηλώσεις για το ματς στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, με την οποία καλούσε τον κόσμο να πάει στο ΟΑΚΑ, χωρίς να γνωρίζει τις εξελίξεις που στη συνέχεια υπήρξαν με την ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για 8 ομάδες που στηρίζουν την απεργία, όπως και ο «δικέφαλος του βορρά».


Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας πως τα εισιτήρια διαρκείας θα διατίθενται αύριο από 11:00-14:00 από τα εκδοτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά και του ΟΑΚΑ.

Επίσης από αύριο κυκλοφορούν τα εισιτήρια του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης (28/10) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα οποία θα μπορούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να προμηθεύονται τις εξής ημέρες και ώρες από την θύρα 10 του γηπέδου της Λεωφόρου: Σάββατο (23/10), 11:00-16:00, Κυριακή (24/10), 11:00-15:00, Δευτέρα (25/10), 10:00-20:00, Τρίτη (26/10), 10:00-20:00, Τετάρτη (27/10), 10:00-20:00.

Επίσης εισιτήρια θα διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο "Καμάρες", Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων)».

Νέα ανακοίνωση ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε νέα ανακοίνωση κατά της ΑΕΛ. Αυτήν την φορά στράφηκε καρά του προέδρου της Ερ. ΑΕΛ, δίνοντας την δική του απάντηση. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Θα μπορούσαμε κάλλιστα να βάλουμε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου να απαντήσει αντίστοιχα, στη γλοιώδη και εμετική ανακοίνωση του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ.

Αλλά εμείς σίγουρα δεν είμαστε ίδιοι. Έχουμε μάθει να βγαίνουμε μπροστά και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, γιατί δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από κάθε είδους «Λιόντους».

Θα μας πείτε, πως θα τον μαθαίναμε τον κάθε είδους «Λιόντο» χωρίς τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε ένα τεράστιο λάθος στο να μη προμηθευτεί εισιτήρια του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα και προσπαθεί να το καλύψει με επικοινωνιακά τρικ, κάνοντας καθημερινά σωρεία λαθών και το χειρότερο, προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Για του λόγου το αληθές τον όμορφο Βόλο μπορεί να επισκεφτεί όλη η Ελλάδα ελεύθερα, πόσο μάλιστα εσείς που είστε γείτονες. Στο γήπεδο όμως απαγορεύεται να μπείτε γιατί είναι απόφαση, την οποία οφείλετε να σεβαστείτε.

Σε διαφορετική περίπτωση, διαπράττετε ποινικό αδίκημα και οι νεόπλουτοι παράγοντες, όπως εσείς, που προσπαθείτε να είστε νομοταγείς πολίτες για την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού τελικά μόνο αυτό σας ενδιαφέρει. Πρέπει να σεβαστείτε την απόφαση.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους εμπνευστές τέτοιου είδους ανακοινώσεων και στους άφθαρτους δήθεν νέους παράγοντες που εισήλθαν στο χώρο του ποδοσφαίρου από τις «Σχολές Μωραϊτη», και χρησιμοποιούν μάσκες, ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα και καλά θα κάνουν, να μάθουν επιτέλους να είναι ειλικρινείς γιατί πολύ γρήγορα όλη η Ελλάδα θα μάθει ποιοί πραγματικά είναι.

Τέλος απευθυνόμενοι στους υπέροχους φιλάθλους του Βόλου, κάνουμε έκκληση ώστε να μην παρασύρονται από τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και τίποτα παραπάνω, όπως έχουν ήδη δείξει οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους, σε όλους τους αγώνες μέχρι σήμερα».

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Γνωρίζοντας εξ αρχής το δύσκολο της αποστολής του, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Οραντέα με 12-7, στο πλαίσιο της β’ φάσης του LEN Tophy στην υδατοσφαίριση ανδρών. Στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου που φιλοξενείται στη Ρουμανία, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα αν και το πάλεψε. Φαβορί για την πρόκριση η οικοδέσποινα ομάδα πήρε αυτό που ήθελε, όπως και η Μπρέσια που στον άλλο αγώνα της ημέρας επικράτησε Ντιναμό Μόσχας με 17-3.

Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (23/10) τους Ιταλούς.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 4-3, 4-2
Τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι: Παπαγιαννάκης 2, Σαρισάββας 2, Παυλίδης 1, Κατσουλάκης 1, Βογιατζόγλου 1.

Με «Σάλπι» κόντρα σε Πανιώνιο

Με την επιστροφή της ομάδας από την Ισπανία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βιερίνια και Τσιρίλο, ενώ επέστρεψε στις προπονήσεις ο Σαλπιγγίδης.
Στην αποψινή προπόνηση κανονικά έλαβε μέρος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που προφυλάχθηκε από τον αγώνα στο Ελ Μαδριγάλ. Ο διεθνής επιθετικός στην προπόνηση που έγινε στην Τούμπα το απόγευμα έδειξε υγιής και έτοιμος να προσφέρει στον αγώνα της Κυριακής (24/10) με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Οι όποιες δοκιμές γίνουν από τον Μάκη Χάβο θα γίνουν αύριο(23/10). Το σίγουρο είναι πως σε σχέση με τον αγώνα την Πέμπτης θα υπάρξουν αλλαγές, αφού ο Τσιρίλο είναι τιμωρημένος  και ο Βιεϊρίνια τραυματίας.

Μουρίνιο: "Χωρίς τους παίκτες δεν είμαι τίποτα"

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "As" και ήταν, όπως πάντα, αποκαλυπτικός. Ο Μουρίνιο είπε για το κλίμα που επικρατεί στην Ρεάλ: "Υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα και όχι ευφορία, έχουμε ουσιαστικά προκριθεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας παίξει σε ένα από τους δυσκολότερους ομίλους".

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους και τον θόρυβο γύρω από την ομάδα του, λέγοντας πως "ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει κάτι. Δεν είμαστε μια τέλεια ομάδα, ούτε θα γίνουμε σύντομα", αλλά παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει "ταυτότητα", ομοιογένεια και πως οι παίκτες του έχουν αρχίσει να σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο.

Επανέλαβε τα σχέδια του για τη "βασίλισσα" δηλώνοντας: "Έχουμε το υλικό για να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Με ηρεμία και με τη βοήθεια της διοίκησης, το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια".

Για την προσφορά του στην ομάδα είπε: "Η ομάδα δεν εξαρτάται από μένα. Εγώ, χωρίς τους παίκτες, δεν είμαι τίποτα. Οι παίκτες, χωρίς την καθοδήγησή μου, απλά θα ήταν διαφορετικοί. Κάθε ομάδα παίρνει κάτι από τον προπονητή της, είτε καλό είτε κακό".

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε: "Ο πρόεδρος μού παρέχει ηρεμία".

Ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στο θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Πέπε, λέγοντας: "Δεν πρέπει η Ρεάλ να χάσει τον Πέπε, αλλα ούτε και ο Πέπε να αφήσει την Ρεάλ. Εφόσον είναι στο χέρι μου, νομίζω ότι θα βρεθεί γρήγορα λύση και ο Πέπε θα συνεχίσει μαζί μας".

Όταν ρωτήθηκε για τον Κακά και τον Σέρχιο Ράμος, ο Πορτογάλος τεχνικός απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι δεν θα απαντήσει για παίκτες που δεν αγωνίζονται. ’σκησε κριτική στον Μαρσέλο, γιατί παραμελεί τα αμυντικά καθήκοντά του, αλλά συμπλήρωσε ότι ο παίκτης είναι πολύ ποιοτικός και δουλεύει σκληρά για να διορθώσει τις αμυντικές αδυναμίες του. Ακόμα έπλεξε το εγκώμιο του Τσάμπι Αλόνσο, λέγοντας: "Είναι ένας παίκτης που παίζει δυνατά, σκέπτεται πολύ και επικοινωνεί πολύ καλά με τον προπονητή του, είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αρσέν Βενγκέρ ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου και πως ο ίδιος κατέλαβε την τέταρτη θέση, είπε χαρακτηριστικά: "Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου, εγώ θέλω μόνο να νικήσω την Σανταντέρ το Σάββατο και να ξεκουραστώ την Κυριακή".

Οι διαιτητές της Τρίτης στο Κύπελλο

Η τέταρτη φάση του Κυπέλου ΟΠΑΠ είναι προ των πυλών και, έτσι, η ΕΠΟ όρισε τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς της ερχόμενης Τρίτης για τη διοργάνωση, στην οποία μπαίνουν για πρώτη φορά οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, στα πέντε ματς στις 26 του μήνα, οριστήκαν ρέφερι από τη μεγάλη κατηγορία, κάτι που αναμένεται στην πλειοψηφία και των αγώνων της Τετάρτης και της Πέμπτης.



Αναλυτικά:


14:00 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Διαιτητής: Καλογερόπουλος Χ. (Αθηνών)

Βοηθός Α΄: Αργυρός Π. (Αθηνών)

Βοηθός Β΄: Δημητριάδης Ι. (Καστοριάς)


15:00 ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλ. (Τρικάλων)

Βοηθός Α΄: Γεωργιάδης Γ. (Κοζάνης)

Βοηθός Β΄: Κουρομπύλια Χρ. (Καρδίτσας)


17:00 ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Διαιτητής: Παμπορίδης Β. (Κιλκίς)

Βοηθός Α΄: Δημόπουλος Ν. (Μακεδονίας)

Βοηθός Β΄: Γεωργαράκος Ν. (Αθηνών)


17:00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-SKODAΞΑΝΘΗ

Διαιτητής: Μάνταλος Στ. (Αθηνών)

Βοηθός Α΄: Γουργιώτης Σπ. (Φθιώτιδας)

Βοηθός Β΄: Φώσκολου Ου. (Πειραιά)


20:00 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γ. (Αχαϊας)

Βοηθός Α΄: Τουμπακάρης Ι. (Αθηνών)

Βοηθός Β΄: Φραγκιαδάκης Λ. (Δωδεκανήσου)

Ανακοίνωσε το τροποποιημένο πρόγραμμα η Σούπερ Λιγκ

Το τροποποιημένο πρόγραμμα της 9ης και της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοργανώτρια αρχή. Δεδομένου ότι δεν θα διεξαχθούν αναμετρήσεις στις 7 και τις 14 Νοεμβρίου, λόγω των Περιφερειακών Εκλογών, αυτό έχει ως εξής:

9η αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αστέρα Τρίπολης 17:15 Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός NOVA
Πηγαδίων 17:15 Ξάνθη-Ηρακλής
«Γ. Καραϊσκάκης 19:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Πανθεσσαλικό 19:30 Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα NOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
«Κλεάνθης Βικελίδης» 17:15 Aρης-Λάρισα NOVA
«Ανθή Καραγιάννη» 17:15 Καβάλα-ΠΑΟΚ NOVA
ΟΑΚΑ 19:30 ΑΕΚ-Εργοτέλης NOVA
Περιστερίου 19:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός NOVA


10η αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Παγκρήτιο 17:15 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA
ΕΑΚ Κέρκυρας 17:15 Κέρκυρα-Ξάνθη NOVA
ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-Λάρισα NOVA
Τούμπας 19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ NOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Αστέρα Τρίπολης 17:15 Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα NOVA
Νέας Σμύρνης 17:15 Πανιώνιος-Ατρόμητος NOVA
«Καυτανζόγλειο» 19:30 Ηρακλής-Aρης NOVA
Σερρών 19:30 Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου NOVA

Δύσκολες αποστολές για Ιντερ και Μίλαν

«Επικίνδυνες» αποστολές περιμένουν τις ομάδες του Μιλάνου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια Ίντερ υποδέχεται την Κυριακή (21:45) τη Σαμπντόρια και θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε «απόσταση βολής» από την κορυφή.

Αυτός είναι ο στόχος και της Μίλαν, η οποία ισοβαθμεί με τους «νερατζούρι» και αναμετράται το βράδυ της Δευτέρας (21:45) με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο», στην αναμέτρηση με την οποία πέφτει η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής.

Στο μεταξύ, η πρωτοπόρος Λάτσιο έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται στο «Ολίμπικο» την Κάλιαρι, ενώ η Γιουβέντους αναμετράται με την Μπολόνια στο «Ρενάτο Νταλ΄Αρα».

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο
Φιορεντίνα-Μπάρι 23/10
Πάρμα-Ρόμα 24/10
Μπολόνια-Γιουβέντους 24/10
Κιέβο-Τσεζένα 24/10
Τζένοα-Κατάνια 24/10
Λάτσιο-Κάλιαρι 24/10
Λέτσε-Μπρέσια 24/10
Ουντινέζε-Παλέρμο 24/10
Ίντερ-Σαμπντόρια 24/10
Νάπολι-Μίλαν 25/10

Ξεχωρίζει το Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης

Η κυριακάτικη αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μαδριγάλ» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» θα επιδιώξει να διατηρήσει το απόλυτο νικών στην έδρα του (3 στα 3 ως τώρα), αλλά σαφώς το έργο του δεν θα είναι εύκολο απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», που βρίσκονται στην πέμπτη θέση και θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή. Ο Σέρχιο Αγουέρο επέστρεψε χθες στη δράση, σκοράροντας μάλιστα απέναντι στη Ρόζενμποργκ, και είναι πιθανό να επιλεγεί στη βασική ενδεκάδα από τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Η Ρεάλ υποδέχεται αύριο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Σανταντέρ και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει τους τρεις βαθμούς και να παραμείνει στην κορυφή, το ζητούμενο όμως για τον τελειομανή Ζοσέ Μουρίνιο είναι η ομάδα του να συνεχίσει το σερί καλών εμφανίσεων και υψηλής παραγωγικότητας των τελευταίων εβδομάδων.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται επίσης αύριο στο «Ρομαρέδα» απέναντι στην ουραγό Σαραγόσα, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να μην υπολογίζει και πάλι στον τραυματία Τσάβι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βίκτορ Βαλντές. Μία εβδομάδα μετά την ήττα από τους «μπλαουγκράνα», που την έριξε από την πρώτη θέση, η Βαλένθια υποδέχεται στο «Μεστάγια» τη Μαγιόρκα και ελπίζει βάσιμα ότι θα επιστρέψει στις επιτυχίες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:
Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 23/10
Ρεάλ Μαδρίτης-Σανταντέρ 23/10
Βαλένθια-Μαγιόρκα 23/10
Χετάφε-Σπόρτινγκ Χιχόν 24/10
Αλμερία-Χέρκουλες 24/10
Οσασούνα-Μάλαγα 24/10
Εσπανιόλ-Λεβάντε 24/10
Σεβίλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 24/10
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 24/10
Σοσιεδάδ-Λα Κορούνια 25/10

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Σκωτία

Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στη Σκοτία δεσπόζει στο πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η Πρέμιερ Λιγκ. Η Σέλτικ και η Ρέιντζερς, οι οποίες μετρούν μόνο νίκες στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της Χαρτς, θα προσπαθήσουν την Κυριακή να γράψουν ιστορία φτάνοντας στο «9 στα 9».

Οι «διαμαρτυρόμενοι» βρίσκονται τυπικά στην κορυφή της βαθμολογίας, λόγω καλύτερης επίθεσης (+15 έναντι +14 της Σέλτικ), και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πανηγυρίσει τη νίκη στο πρώτο «Ολντ Φερμ» της σεζόν, ωστόσο οι «καθολικοί» έχουν 16 νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έχουν δώσει για το πρωτάθλημα από τη στιγμή που ο Νιλ Λένον ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σέλτικ πανηγύρισε τη νίκη στο τελευταίο ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Ρέιντζερς (2-1), ενώ έχει και καλύτερο απολογισμό στα ντέρμπι αιωνίων από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ (21 νίκες, 17 ήττες και 10 ισοπαλίες).

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σκωτίας
Αμπερντίν-Χιμπέρνιαν 23/10
Χάμιλτον-Σεντ Τζόνστον 23/10
Χαρτς-Σεντ Μίρεν 23/10
Κιλμάρνοκ-Ινβερνές 23/10
Μάδεργουελ-Νταντί Γιουν. 23/10
Σέλτικ-Ρέιντζερς 24/10

Στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του Χαβίτο

Στα επίσημα του "Κλεάνθης Βικελίδης" βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ για το παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο μάνατζερ του Φραντσίσκο Χαβίτο, Οράσιο Σαντανάζι, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης του πελάτη του με τον Αρη.

Οι «κίτρινοι» έχουν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία παραμονής του Ισπανού μεσοεπιθετικού στην ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια και η πρώτη κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα...

Υποβάλλει μήνυση ο Κούγιας κατά Μπέου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΕ ΜΠΕΟ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΛΟΥΚΑ.-Ο Αλέξης Κούγιας δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος για τον Γιώργο Δαλούκα και θα υποβάλλει μήνυση κατά του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο γνωστός δικηγόρος εκπροσωπεί νομικά τον πρώην, πλέον, διαιτητή, και με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ τόνισε ότι η μήνυση θα υποβληθεί κανονικά.

«Η δήλωση του Μπέου είναι αντρίκεια, αφού ζητάει να του γίνει μήνυση, κάτι που θα κάνω με μεγάλη μου λύπη. Είναι μια ακραία υποτιμητική δήλωση για τον Δαλούκα από τον Μπέο που ακμάζει οικονομικά και γι’ αυτό θα δεχθεί μήνυση και αγωγή για να αποδείξει ότι ο Δαλούκας είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας διαιτητής των τελευταίων ετών.

Πρέπει να μας πουν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Κανελλόπουλος και το βαρύ… πιστόλι, ο κ. Μπέος, τι έχει κάνει ο κ. Δαλούκας διότι αλλιώς θα μιλάμε για απάνθρωπες συμπεριφορές που στόχο έχουν την εξόντωσή του», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τον Αχιλλέα Μπέο.

Νεστορίδης: «Χτυπούσα κόρνερ και μου έβαζαν τείχος»!

Πόσο άτυχοι είμαστε που η τηλεόραση καθυστέρησε να φτάσει στα ελληνικά γήπεδα υπενθύμισε ο Κώστας Νεστορίδης!

Με αφορμή την επικείμενη βράβευσή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ, ο μεγάλος «Νέστορας» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και επιβεβαίωσε κάποια από τα κατορθώματα που τον έχουν μετατρέψει σε «θρύλο» για το σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Είναι μια εξαιρετική ιδέα από την ΠΑΕ, που θα φέρει κοντά στην ομάδα ανθρώπους που έχουν “ματώσει” για εκείνη», ανέφερε για το θέμα των βραβεύσεων στους παλαιμάχους ο Νεστορίδης.

Αφού εμφανίστηκε βέβαιος, δε, πως με τέτοιες πρωτοβουλίες «θα συσπειρωθεί ο κόσμος της ΑΕΚ», τον κάλεσε να δώσει βροντερό «παρών» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα.

Εκεί που ήταν απολαυστικός, ωστόσο, ήταν τη στιγμή που άρχισε να «ξετυλίγει το κουβάρι» των αναμνήσεων και των μεγάλων στιγμών από την καριέρα του:

«Όλα αυτά που ακούγονται δεν είναι μύθοι, είναι γεγονότα. Από το ότι έλεγα σε πολλά παιχνίδια στον τερματοφύλακα που θα τη στείλω και πάλι δεν μπορούσε να αποκρούσει, μέχρι το ότι πέτυχα 17 γκολ από κόρνερ. Όταν είχα πάει να παίξω στην Αυστραλία -από ένα σημείο κι έπειτα- χτυπούσα κόρνερ και μου έβαζαν… τείχος»!

Ερωτώμενος, εξάλλου, για το πώς εξηγεί τα κατορθώματα αυτά, ήταν εξίσου περιγραφικός: «Ασχολήθηκα από μωρό με το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός να κάθομαι μπροστά σε ένα ντουβάρι, να προπονούμαι με την μπάλα και να προσπαθώ να διαπιστώσω τα φάλτσα που μπορούσα να της δώσω.

Όταν έπαιζα στην ΑΕΚ, υπήρχαν φορές που έκανα προπόνηση και με την ομάδα μπάσκετ. Με τους Αμερικάνο, Ζούπα, Λαρεντζάκη… Εκείνοι έπαιζαν με τα χέρια κι εγώ… με τα πόδια. Για μένα ήταν εύκολο. Απλά αξιοποίησα το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός. Είχα ευστροφία, ταχύτητα και χρησιμοποιούσα το σπάσιμο της μέσης για να ξεγελάω τον τερματοφύλακα»
.

Μάτιασαν τον «Φέτφα»

Για δύο παίκτες που τους υπολογίζει για το αρχικό σχήμα του αγώνα με τον Άρη έχει να πονοκεφαλιάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Γιάννης Φετφατζίδης αποχώρησε από την προπόνηση με πόνους πίσω από το γόνατο και ο Πάντελιτς δεν ένιωθε καλύτερα το πόδι του από το χθεσινό χτύπημα.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει ένα οστικό οίδημα μηριαίου κονδύλου στο αριστερό γόνατο, ενώ ο Σέρβος επιθετικός έχει μια κύστη baker. Εάν θα είναι σε θέση να ενισχύσουν τους «ερυθρόλευκους» στο παιχνίδι με τον Άρη θα ξεκαθαρίσει αύριο στην προπόνηση της ομάδας.

Τα μαντάτα ήταν καλά για τον Άλμπερτ Ριέρα, που και αυτός ένιωσε πόνους στο μετατάρσιο. Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι ταλαιπωρείται από ένα οίδημα μαλακών μορίων στο αριστερό πόδι χαμηλά και αύριο αναμένεται να προπονηθεί κανονικά με την ομάδα.

Το ομαδικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα ο Μοϊσές Ουρτάδο ο οποίος εάν συνεχίσει έτσι, τότε, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην αποστολή του αγώνα.

Δεν ανανεώνει ο Αφελάι

Ελεύθερος από την Αϊντχόφεν θα μείνει στο τέλος της σεζόν ο Ιμπραχίμ Αφελάι, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου. Τα νέα αυτά παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ που φέρονται να έχουν στο στόχαστρο τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό.

«Η PSV και ο Ιμπραχίμ Αφελάι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανανέωση της συνεργασίας δεν αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για διαφόρους λόγους. Είμαστε απογοητευμένοι που μια πετυχημένη συνεργασία φτάνει στο τέλος της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Serie A: Το preview της 8ης αγωνιστικής

Να παραμείνει στην κορυφή της Serie A θέλει η Λάτσιο, που στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, υποδέχεται την Κάλιαρι.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η επικίνδυνη έξοδος της Μίλαν κόντρα στη Νάπολι, ενώ η πρωταθλήτρια Ίντερ φιλοξενεί τη Σαμπντόρια.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/10

Φιορεντίνα – Μπάρι (16:00)
Χωρίς τους Φελίπε και Ντ’ Αγκοστίνο, η τελευταία της βαθμολογίας, Φιορεντίνα, υποδέχεται την Μπάρι και θα προσπαθήσει να πάρει τρεις βαθμούς ώστε να αλλάξει και το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Από ήττα προέρχονται και οι φιλοξενούμενοι, στους οποίους αναμένονται αλλαγές.

Κυριακή 24/10

Πάρμα – Ρόμα (13:30)
Οι απογοητευμένοι της φετινής σεζόν συναντώνται στο «Ένιο Ταρντίνι». Οι «παρμένζι», από την προτελευταία θέση και χωρίς τους Τζοβίνκο και Πάτσι θα αγωνιστεί κόντρα στη Ρόμα. Για την ομάδα του Ρανιέρι, που είναι υπ’ ατμόν, επιστρέφουν οι Ντε Ρόσι, Μενέζ και Βούτσινιτς.

Μπολόνια – Γιουβέντους (16:00)
Δύσκολο το έργο της Μπολόνια κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί από τους γηπεδούχους ένας βαθμός λόγω χρεών. Η «Μεγάλη Κυρία» δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Ιακουΐντα.

Κιέβο – Τσεζένα (16:00)
Από μία σημαντική απουσία θα έχουν οι δύο ομάδες στο μεταξύ τους ματς. Για την Κιέβο ανέτοιμος είναι ο μέσος Λουσιάνο, ενώ η Τσεζέναθα στερηθεί των υπηρεσιών του Μπουντάν, γεγονός που αποδυναμώνει την επιθετική της γραμμή.

Τζένοα – Κατάνια (16:00)Μια νίκη για να ξεφύγει από τη μέση της βαθμολογίας θέλει η Τζένοα, που φέτος κινείται στα χαμηλά. Απέναντι στην Κατάνια δεν θα αγωνιστούν οι Βελόσο και Παλάσιο, ενώ απουσίες έχουν και οι φιλοξενούμενοι με σημαντικότερη αυτή του Λεντέσμα.

Λάτσιο – Κάλιαρι (16:00)
Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στη Λάτσιο, αφού η ομάδα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Serie A. Οι «λατσιάλοι» καλούνται να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της Κάλιαρι με μόλις 7 βαθμούς βρίσκεται στην 17η θέση.

Λέτσε – Μπρέσια (16:00)
Απογοητευμένη μετά το βαρύ 4-0 με το οποίο ηττήθηκε από τη Γιουβέντους την προηγούμενη αγωνιστική και πιθανότατα χωρίς τον Σεβαντόν η Λέτσε υποδέχεται την Μπρέσια, η οποία θα παραταχθεί χωρίς Μπεράντι και Ντιαμάντι.

Ουντινέζε – Παλέρμο (16:00)
Εντελώς αντίθετες πορείες έχουν διαγράψει ως τώρα οι δύο ομάδες. Η Ουντινέζε «χαροπαλεύει» στη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που η Παλέρμο με 12 βαθμούς «φιγουράρει» στην πέμπτη θέση.

Ίντερ – Σαμπντόρια (21:45)Αφού δεν έβγαλαν τα μάτια τους κόντρα στην Τότεναμ (από 4-1, 4-3 στο τέλος, η Ίντερ θέλει να συνεχίσει με νίκη και κόντρα στη Σαμπντόρια. Δεν θα αγωνιστούν οι Μιλίτο, Στάνκοβιτς και Μαριγκά. Από την ομάδα της Γένοβας δεν θα παίξει ο Λουκίνι.

Δευτέρα 25/10

Νάπολι – Μίλαν (21:45)
Χωρίς τον Ροναλντίνιο και με νωπές τις αναμνήσεις από το «μαρτύριο» και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League, η Μίλαν δεν θα έχει εύκολο έργο στο εκτός έδρας ματς απέναντι στη Νάπολι. Σίγουρα δεν θα παίξουν οΡοναλντίνιο, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Αμπιάτι και Τιάγκο Σίλβα.

Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Παρασκευή, 29/10 (21:45)

Τζένοα-Ίντερ
Σάββατο, 30/10
Ρόμα-Λέτσε (19:00)
Μίλαν-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 31/10 (16:00)

Παλέρμο-Λάτσιο (13:30)
Μπάρι-Ουντινέζε
Μπρέσια-Νάπολι
Κάλιαρι-Μπολόνια
Τσεζένα-Σαμπντόρια
Πάρμα-Κιέβο
Κατάνια-Φιορεντίνα (21:45)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωρίς τον Μίρνες Σίσιτς στην Τρίπολη

Η ατυχία χτύπησε ακόμη μια φορά την πόρτα του Ηρακλή, καθώς στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για Τρίπολη, ο Μίρνες Σίσιτς αισθάνθηκε τράβηγμα στους προσαγωγούς και έμεινε εκτός αποστολής. Η ακριβής κατάσταση του τραύματός του θα εκτιμηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, σε πρώτη φάση, αυτό που ενδιέφερε το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο, ήταν το γεγονός ότι ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στα πλάνα για τον αυριανό αγώνα της Τρίπολης. Στην αποστολή που θα «πετάξει» σε λίγη ώρα για την Αθήνα συμμετέχουν οι: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Αραμπατζής, Λίμα, Κανακούδης, Κατσικάς, Κυριαζής, Χοσέμι, Γκαρσία, Ντάνι, Μάρα, Καρλίνιος, Βουτσιάς, Σζοτ, Σολτάνι, Ρομάν, Κομπαγιάσι, Γιάκομπ, Βέλλιος

Μπέος: «Ο μεγαλύτερος απατεώνας ο Δαλούκας»!

«Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται άπαντες με το μεγαλύτερο απατεώνα Έλληνα διαιτητή των τελευταίων ετών»… Με τον τρόπο αυτό επιτίθεται φραστικά κατά του Γιώργου Δαλούκα ο Αχιλλέας Μπέος σε ανακοίνωσή που εξέδωσε και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Μάλιστα, σε αυτή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου καταλήγει… «Εάν επιθυμεί ο κ.Δαλούκας μπορεί να μου κάνει μήνυση».

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:
Σχετικά με το θέμα του κ. Δαλούκα που διατηρείται σκοπίμως στην επικαιρότητα και αγγίζει τη γελοιότητα και επειδή τόσο η ΚΕΔ όσο και το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί, πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται άπαντες με το μεγαλύτερο απατεώνα Έλληνα διαιτητή των τελευταίων χρόνων.
Αν ο κ. Δαλούκας νομίζει ότι αυτοί που τον προτρέπουν να ακολουθεί αυτές τις μεθόδους και πρακτικές θα τον επαναφέρουν στους πίνακες, είναι γελασμένος. Μόνος του έθεσε πρόωρα τη διαιτητική του καριέρα στο τέλος της.
(Αν επιθυμεί ο κ. Δαλούκας μπορεί να μου κάνει μήνυση).
Αχιλλέας Μπέος

Μένει στη Μάντσεστερ Γ. ο Ρούνεϊ!

Αυτή ναι! Είναι δραματική ανατροπή. Ο Γουέιν Ρούνει ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πέντε χρόνια! Το σίριαλ που απασχόλησε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη για μία εβδομάδα, έληξε με τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Αλεξ Φέργκιουσον δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Νομίζω ότι τώρα ο Γουέιν έχει καταλάβει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι χαρούμενος που δέχτηκε να μείνει, για να καθοδηγήσει τους νεότερους παίκτες και να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα».

Δηλώσεις έκανε και ο ίδιος ο παίκτης: «Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράφω ένα ακόμα συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ. Μίλησα με τον προπονητή, αλλά και με τους ιδιοκτήτες και με έπεισαν ότι ανήκω εδώ. Είχα δηλώσει την Τετάρτη ότι ο προπονητής μας είναι ιδιοφυία. Η πίστη και η υποστήριξη προς το πρόσωπο μου με έπεισαν να μείνω».

Μέχρι χθες όλα έδειχναν ότι ο παίκτης θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν, από τη στιγμή που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είχε αρνηθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Το ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ήταν δεδομένο και τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν, όχι για το αν θα μείνει, αλλά το ποια θα είναι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Αγγλία και οι αντιδράσεις από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άργησαν να έρθουν, με αποκορύφωμα την παρουσία 30 ατόμων έξω από το σπίτι του παίκτη το βράδυ της Πέμπτης, που «εκτόξευσαν» απειλές: «Αν πας στη Σίτι θα πεθάνεις».

Η Πέμπτη ήταν η μέρα που όλα άλλαξαν. Από το πρωί είχαν αρχίσει οι συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του παίκτη και η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι μέχρι το βράδυ θα έβγαινε η ανακοίνωση που θα έβγαζε τον ΡούνεΪ στο …σφυρί. Όλα όμως άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα.

Ο 24χρονος επιθετικός συμφώνησε και θα παραμείνει ως ηγέτης της Μάντσεστερ Γ. για τα επόμενα πέντε χρόνια εκτός κι αν… έχουμε γίνει μάρτυρες μίας συμφωνίας που στόχο έχει να πωληθεί ο παίκτης σε υψηλότερη τιμή. Αυτά όμως είναι μόνο εικασίες.

Από την τηλεόραση το είδε ο Γκαρσία...

Aπό την τηλεόραση παρακολούθησε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο "Μαδριγάλ" απέναντι στην Βιγιαρεάλ ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος παρέμεινε στη Βαλένθια και είδε από εκεί το ματς του "δικεφάλου" του βορρά μαζί με την οικογενειά του. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τη Δευτέρα θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης του συλλόγου.

Στο μεταξύ, το 7ο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του δεν ήταν τυχερό. Ο "δικέφαλος" του βορρά υπέστη την πρώτη του ήττα, από τη Βιγιαρεάλ, στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο. Στα προηγούμενα 6 ματς οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο νίκες, με 1-0 επί των Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και 4 ισοπαλίες, με 3-3 κόντρα στον Αγιαξ και με 1-1 κόντρα στις Φενέρμπαχτσε, Κλαμπ Μπριζ, Αγιαξ.

"Τα έσπασαν" οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, συνεχίζει τις απολύσεις η διοίκηση

Από βίαια επεισόδια και συμπλοκές των οπαδών της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με την αστυνομία συνοδεύτηκε το τέλος του αγώνα της βουλγαρικής ομάδας με τη Ραπίντ Βιένης για το Europa League, το οποίο βρήκε τους Αυστριακούς να κερδίζουν με 2-0.
Οι οπαδοί των γηπεδούχων αντιδρούν με την πολιτική της διοίκησης και αποφάσισαν να το εκφράσουν για άλλη μία φορά. Μερίδα αυτών εξερχόμενη του “Βασίλ Λέφσκι” επιτέθηκε στην αστυνομία και με πέτρες, μπουκάλια και καπνογόνα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, επιδιδόμενοι σε ένα ανελέητο κυνήγι με τις Αρχές.
Τα έκτροπα είχαν αρχίσει μία ημέρα πριν, όταν η αστυνομία της Σόφιας είχε συγκρουστεί με οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και είχε προβεί σε 18 συλλήψεις. Παράλληλα υπήρξε και τραυματισμός τεσσάρων “οργάνων της τάξης”.
Η διοίκηση του βουλγαρικού συλλόγου έχει κάνει ρεκόρ απολύσεων τεχνικών στη χρονιά, αφού μετά το τέλος του αγώνα απέλυσε τον Γκιόρε Γιοβανόφσκι, τον 7ο τεχνικό που στέλνει στο ταμείο ανεργίας την εφετινή χρονιά.
“Δεν είχαμε άλλη επιλογή μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων”, ήταν η επίσημη θέση του προέδρου Ντίμιταρ Μπορίσοφ, ο οποίος συμπλήρωσε πως και ο αθλητικός διευθυντής, Εμίλ Κονσταντίνοφ ενδέχεται να καθαιρεθεί του αξιώματός του.

Βόλεϊ - Α1 Ανδρών Ξεκινάει το πρωτάθλημα

Η "αυλαία" του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 εθνική κατηγορία των Ανδρών ανοίγει αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Απόλλωνας Καλαμαριάς θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.

Ως φαβορί, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, φέρονται Ολυμπιακός και Ηρακλής, την καθοδήγηση του οποίου ανέλαβε εκ νέου ο Αλέκος Λεώνης, ενώ σε κάτι καλό ελπίζει και η ΕΑ Πατρών. Το Σάββατο θα διεξαχθούν άλλοι τέσσερις αγώνες, ενώ η "αυλαία" της πρεμιέρας θα πέσει την προσεχή Δευτέρα, με τη συνάντηση της Μίκρας ανάμεσα στον Ηρακλή και τη Λαμία. Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.10.2010
Καλαμαριάς 19:00 Απόλλων Καλ.-Παναθηναϊκός (Δεληκωστίδης, Αμασιάδης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.10.2010
Ζηρίνειο 18:30 ΑΟ Κηφισιάς-Εθνικός Αλεξ/λης (Καραμπέτσος, Μουλά)
Πάτρα 19:00 ΕΑ Πατρών-Πανελλήνιος (Πανούτσος, Μυλωνάκης)
Ρέντη 19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Γεωργουλέας, Ρουσάκης)*
Βασιλικών 20:00 Αρης-Επίκουρος (Μιχελινάκης, Γεωργιάδης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.10.2010
Μίκρα 19:00 Ηρακλής-Λαμία (Θεμελής, Καραμπαλάσης)

Από την Πόπη στον Ζοζέ

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε συνδυαστεί με τα πρωινά μου ξυπνήματα στο λύκειο (μικρός είμαι ακόμη, ντε!)… Ηταν προτιμότερο να τον περιμένω να διαβάζει αθλητικές παρά το να πάω εγκαίρως για μάθημα Φυσικής.
Εν εξάλλω, ο George έκανε ένα «χώσιμο» άνευ προηγουμένου στην Πόπη Διαμαντάκου, με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων», που είχε τίτλο «Όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά». Ο Παπαδάκης θυμήθηκε το μότο της εκπομπής του «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», που είχε… κοτσάρει για αρκετό καιρό στο πάνω μέρος της οθόνης.
«Α, κ. Διαμαντάκου θέλω να σας πω κάτι. Θα σας δείξω έναν τίτλο από “Το Βήμα”. Μια εφημερίδα που διαβάζω και εκτιμώ και ξέρετε τι έλεγε “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα”. Γράψτε μια κριτική και για αυτό κ. Διαμαντάκου, που είναι στο όμιλο που δουλεύετε. Αλλά εκεί φοβόσαστε ε; Γιατί επειδή είναι στον όμιλο… Γράψτε αν σας κοττάει. Με είχατε καταξεφτιλίσει, καιρός να σας ξεφτιλίσω και εγώ. Γιατί φοβηθήκατε την απόλυση; Ε; Ή βλέπετε μόνο τηλεόραση και δεν διαβάζετε εφημερίδες. Το “φέρτε πίσω τα κλεμμένα” ήταν πρωτοσέλιδο του “Βήματος” στις 30 Ιανουαρίου το 2010. Γράψτε το αν έχετε τα κότσια! Το ίδιο λέει και η εφημερίδα σας. Μόνο με τη Ρούλα και με τον Παπαδάκη ξέρετε να τα βάζετε. Δεν κάνετε κριτική, αλλά βγάζετε τα προσωπικά σας απωθημένα. Μην κοιτάτε το μόνιτορ κάθε φορά που πάτε σε εκπομπή. Μόνο η εικόνα σας σας ενδιαφέρει και αυτό δεν είναι καλό. Σας το λέω γιατί σας αγαπάω!».
Μεγάλη κουβέντα το «βλέπετε μόνο τηλεόραση και δεν διαβάζετε εφημερίδες». Το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν βλέπουν στην τηλεόραση τα παιχνίδια κι απλώς διαβάζουν την κριτική στην «Gazzetta», είχε πει πέρυσι τέτοιο καιρό για τους ρεπόρτερ της Ιντερ ο Ζοζέ Μουρίνιο, ήτοι αρκετά πριν… φανεί στον ορίζοντα ο ορθάνοιχτος –όπως αποδείχθηκε- δρόμος της κατάκτησης του Champions League.
Ο Ζοζέ πήγε το καλοκαίρι στη Μαδρίτη για τρεις λόγους: αφενός διότι δεν λες ποτέ όχι στη Ρεάλ, αφετέρου επειδή είχε μπαφιάσει από την αμφισβήτηση στην Ιντερ (είναι ενδεικτικό πως δεν έδωσε ούτε μια συνέντευξη μετά τον τελικό του Champions League!) και… αφετρίτου (sic) επειδή, ως ουδέτερος παρατηρητής (όπως όλοι) έβλεπε με ποδοσφαιρικό μάτι και οξυδέρκεια τι λείπει από το μια σύνθεση (και ουχί σύνολο) αστέρων να γίνει ομάδα-μοντέλο.
Τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο. Δεν ξέρω αν ο Πορτογάλος έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα τέτοια ώστε να επιβάλλεται σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε όμως έχει έναν μοναδικό τρόπο να διαχειρίζεται το image του (ναι, Γιώργο Παπαδάκη, όπως η Διαμαντάκου) και, κυρίως, να εφαρμόζει σχεδόν ό,τι σκέφτεται επί αγωνιστικού χώρου.
Ναι, καμιά φορά δεν του βγαίνει: όπως με την Τσέλσι, όταν δεν κατόρθωσε να σταματήσει τον Ετό ή να περιορίσει τον Ροναλντίνιο. Αλλά είναι τόσο σπάνια τα ματς που δεν κερδήθηκαν εξαιτίας του που ισοδυναμούν με το… μηδέν.
Συνάμα, λειτουργεί αυθόρμητα ασχέτως με ποιους έχει απέναντί του. Πριν το ματς με την Οσέρ στη Βουργουνδία τον ρωτούσαν γιατί δεν υπολογίζει τον Πέδρο Λεόν, που κόστισε 10 εκατ. ευρώ, και εξερράγη. Την Τρίτη, μετά το αριστουργηματικό 2-0 επί της Μίλαν, τον ρώτησαν αν θα ενδιαφερόταν για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Αφού απάντησε πως το σωστό είναι να μείνει στη Γιουνάιτεντ και πιστεύει ότι θα μείνει, ζήτησε χαμογελαστός από τον ρεπόρτερ να του… τηλεφωνήσει αν όντως ο (γου)Ρούνεϊ βγει για πώληση!
Σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανέδειξε κορυφαίο προπονητή της δεκαετίας τον Αρσέν Βενγκέρ, μπροστά από σεξ Αλεξ Φέργκιουσον, Μουρίνιο, Γκους Χίντινκ και Φάμπιο Καπέλο.
Κάθισα και μέτρησα τις ευρωκούπες της τελευταία δεκαετίας: τρεις έχει ο Μουρίνιο και από δύο οι Κάρλο Αντσελότι, Χουάντε Ράμος και Ράφα Μπενίτεθ. Κι όμως έβγαλαν τον Βενγκέρ, εξηγώντας μάλιστα πως ο Μουρίνιο είναι… νέος ακόμη.
Φανταστείτε τι έχει ακόμη να μας μάθει…Επιμελεια  Koubanezos

Πηλαδάκης: «Δεν πάω πουθενά»

Άμεση ήταν η διάψευση του Κώστα Πηλαδάκη στο δημοσίευμα που τον ήθελε έτοιμο να αποχωρήσει από την ΑΕΛ. «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αφήσει τίποτα στη μέση, απ’ όσα έχω αναλάβει. Δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα» αναφέρει σε δήλωση του στο επίσημο site της ΠΑΕ.

Η δήλωση του Κώστα Πηλαδάκη:

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, Κώστα Πηλαδάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας: «Βαριέμαι να ασχολούμαι με ανυπόστατα δημοσιεύματα. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αφήσει τίποτα στη μέση, απ’ όσα έχω αναλάβει. Δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα. Μόνο ο Θεός γνωρίζει αν και πότε θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με την ΑΕΛ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Match Θεσσαλίας” ο πρόεδρος της ΑΕΛ σκέφτόταν ακόμη και την άμεση αποχώρηση από την ομάδα! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας ήταν φορτισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και το κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να σηκωθεί και να φύγει!

Δεν χρειάστηκε και πολύ ώρα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και αυτό έγινε με την τοποθέτηση του Κώστα Πηλαδάκη.

Συνελήφθη για ναρκωτικά ο Γκασκόιν

Το αστυνομικό δελτίο που αφορά τον Πολ Γκασκόιν συνεχίζεται. Λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του δικαστηρίου ότι μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.

Αυτό λένε τουλάχιστον δημοσιεύματα στην Αγγλία, που εμπλέκουν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στο περιστατικό που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, στην περιοχή Killingworth της Αγγλίας.

Πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Γκασκόιν παρέμεινε στο τμήμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έξω πάμε καλά

Την πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει ο φετινός ΠΑΟΚ. Έξω πάμε καλά, με ευμενή σχόλια από τον διεθνή Τύπο, αλλά μέσα είναι δύσκολα τα πράγματα... Και στο Μαδριγάλ απέναντι στην απαιτητική και δεύτερη στο ισπανικό πρωτάθλημα, Βιγιαρεάλ ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός και δικαιούνταν τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρά την ήττα είναι δεύτερος στον όμιλό του (ισόβαθμος με την Ντιναμό, αλλά προηγείται γιατί την κέρδισε), ακολουθούν δυο σερί ματς στη Τούμπα με Βιγιαρεάλ και Μπριζ, άρα η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ είναι στο χέρι του. Εάν εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που του δίνει η Τούμπα την τελευταία αγωνιστική θα πάει στο Ζάγκρεπ χωρίς το άγχος της πρόκρισης.

Τα συμπεράσματα από τον αγώνα στο Μαδριγάλ είναι τα εξής:
1. Οι παίκτες για άλλη μια φορά σε αγώνα υψηλού κινήτρου, όπως είναι ένα ευρωπαϊκό ματς, παραμέρισαν την γκρίνια και τα εσωτερικά τους προβλήματα και θύμισαν κάτι από τον ΠΑΟΚ του Σάντος. Γυάλιζε ξανά το μάτι τους, είχαν πάθος, υπομονή, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, καλή κυκλοφορίας της μπάλας και κυρίως μια εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία και αλληλοκάλυψη, χάρη στην οποία δεν άφηναν την πολύ επικίνδυνη επιθετικά Βιγιαρεάλ να μπει εύκολα στην περιοχή του Κρέσιτς. Και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να το καταφέρεις αυτό, απέναντι σε μια ισπανική ομάδα, που είναι, μάλιστα, δεύτερη στην πριμιέρα ντιβιζιόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βιγιαρεάλ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ήταν ακίνδυνη και με μια φάση πέτυχε το γκολ, εξαιτίας καθαρά μιας στιγμιαίας αμυντικής αδράνειας των παικτών του ΠΑΟΚ και της κλάσης του Ρόσι και του Ρουμπέν. Μόνο η προσωπικότητα αυτών των δυο παικτών χώριζε τις δυο ομάδες και τίποτα περισσότερο. Ηγέτης της πολύ καλής άμυνας στο Μαδριγάλ ήταν ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, με άξιο συμπαραστάτη τον σπουδαίο σε άλλο ένα παιχνίδι Βιτόλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στον ρόλο του μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ.

2. Ο Μάκης Χάβος, τον οποίο αρκετοί οπαδοί ειρωνεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες επειδή τόλμησε να τα βάλει με τον ίνδαλμά τους τον Γκαρσία, έστησε πολύ καλά την ομάδα στο Μαδριγάλ. Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν έκανε το σύνηθες λάθος του Παύλου Δερμιτζάκη κατά την διάρκεια του αγώνα. Δηλαδή, όταν έμεινε ο ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ, δεν έβγαλε άρον, άρον παίκτες από το νευραλγικό χώρο του κέντρου, «γεμίζοντας» την 11άδα με επιθετικούς, στους οποίους κανείς δεν θα υπήρχε για να δώσει τη μπάλα.

Έκανε, χωρίς βιασύνη, μόνο αλλαγές προσώπων στην επίθεση, μη διαταράσσοντας τις ισορροπίες της ομάδας στη μεσαία γραμμή, ελπίζοντας, οπλισμένος με υπομονή, ότι το γκολ θα έρθει ακόμα και στο τέλος του αγώνα. Δεν έγινε τελικά αυτό, αλλά η επιλογή του ήταν σωστή. Ακολούθησε την «συνταγή» του Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όποιο και εάν ήταν το σκορ, πολύ σπάνια έβγαζε παίκτες από το κέντρο, για να μην «χαλάει» την ομοιογένεια της ομάδας και δικαιώθηκε ουκ ολίγες φορές για την υπομονή του, αφού ο ΠΑΟΚ στην εποχή του πήρε πολλά ματς στα τελευταία λεπτά, ακόμα και στις καθυστερήσεις. 

Και μια και το έφερε η κουβέντα… Είναι αυτονόητο πως όσο είναι προπονητής του ΠΑΟΚ ο Χάβος αυτός θα κάνει κουμάντο και κανένας άλλος μέσα στα αποδυτήρια. Είτε χρειασθεί να καθίσει στον πάγκο ακόμα μια μέρα, είτε μια βδομάδα, είτε δυο. Αλλιώς δεν θα μιλάμε για επαγγελματική ομάδα, αλλά για… περιοδεύων θίασο. Το συμβάν και η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Πάμπλο Γκαρσία στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας ήταν η κορυφή του παγόβουνου και φανέρωσε ανάγλυφα την βασική αιτία της προβληματικής φετινής πορείας του ΠΑΟΚ. Είναι ολοφάνερο ότι μετά την αποχώρηση του Σάντος, δεν βρέθηκε ο προπονητής που θα επιβληθεί στους παίκτες, με αποτέλεσμα ο καθένας από το καλοκαίρι να κάνει ό,τι θέλει.   

3. Επιθετικά ο ΠΑΟΚ κάτι θα μπορούσε να κάνει με την ευκαιρία του Ίβιτς στο πρώτο ημίχρονο και του Φωτάκη στο δεύτερο, αλλά γενικά δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Άλλωστε και στις καλές εποχές επί Σάντος ποτέ η επίθεσή του δεν ήταν το μεγάλο ατού του.

4. Προς το τέλος του αγώνα, όταν έπρεπε να πιέσει ο ΠΑΟΚ για την ισοφάριση. φάνηκε καθαρά ότι οι παίκτες δεν είχαν τα κουράγια να το κάνουν και απειλούσαν μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Σε άλλο ένα ματς οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε πως έμειναν από φυσικές δυνάμεις, κάτι που προφανώς οφείλεται στην ελλιπή καλοκαιρινή προετοιμασία. 

5. Ο ΠΑΟΚ είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως απέκτησε τερματοφύλακα για τα επόμενα χρόνια. Ο Κρέσιτς δεν απέφυγε την αγαπημένη συνήθειά του και σ’ αυτό το ματς, βγάζοντας δυο τετ α τετ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο γκολ δεν ευθύνεται, γιατί ο Ρουμπέν σούταρε από πλεονεκτική θέση. 

Τέλος, είναι σαφές, πως η καλή εμφάνιση στο Μαδριγάλ απέναντι στην Βιγιαρεάλ, παρότι συνοδεύτηκε από - άδικη - ήττα, θα δώσει αυτοπεποίθηση και θα λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία των παικτών, αλλάζοντας προς το θετικό το κλίμα μέσα στην ομάδα, ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους η ανάκαμψη είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.  Πηγη contra.gr

Κι όμως, ο Άρης πέτυχε

Μη λαθεύετε, ο Άρης πέτυχε κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πάνω απ’ όλα έμεινε ζωντανός και θα παίξει την πρόκριση στα ίσα με κάθε έναν από τους τρεις αντιπάλους του. Από την άλλη, το οχυρό παρέμεινε απαραβίαστο, τυπώθηκε σε τεράστιο πανό, έμεινε σαν tatoo χαραγμένο στην καρδιά αμέτρητων φίλων του.
Δεν είναι λίγα 42 χρόνια χωρίς ήττα, κι ας μην έπαιξε σε κάθε ένα από αυτά σε ευρωπαϊκό θεσμό. Αυτή η παράμετρος, όμως, δημιουργεί μία τεράστια παράδοση την οποία μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ο σύλλογος, ανεξάρτητα αν θα προχωρήσει στο Europa League. Μπορεί, όμως, να προχωρήσει, γι’ αυτό και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι παίκτες του αισθάνονται δικαιωμένοι με την ισοπαλία κόντρα στη Λεβερκούζεν. Και η Ατλέτικο στη Μαδρίτη ισοπαλία παραχώρησε στις "ασπιρίνες". Ο Άρης κέρδισε τους κατόχους του τίτλου στη Θεσσαλονίκη, άρα χρειάζεται να μην ηττηθεί στο Βιθέντε Καλδερόν από τον Ντιέγκο Φορλάν και την παρέα του για να πάρει κεφάλι στη face to face μονομαχία. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, έτσι ήταν η υπόθεση πρόκριση πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες του ομίλου κι έτσι παραμένει. Μοιάζει αρχικά με επίτευγμα.
Κάποιος θα περίμενε πως οι "κίτρινοι" μετά τον πρώτο γύρο θα είχαν χάσει τις πιθανότητές τους. Η αγωνιστική συμπεριφορά τους, όμως, δίνει το δικαίωμα για να παλέψουν μέχρις εσχάτων. Αν υπολογίσει κάποιος πως η Μπάγερ Λεβερκούζεν θέλει μια νίκη στην έδρα της για να καθαρίσει την πρόκριση, τότε οι Άρης, Ατλέτικο και Ρόζενμποργκ μάχονται για το δεύτερο εισιτήριο. Διόλου άσχημα.
Ο Άρης, βέβαια, σεβάστηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε τους Γερμανούς. Θα μπορούσε να πιέσει, κάτι ωστόσο που προϋπόθετε το ρίσκο το οποίο δεν ήταν πρόθυμοι οι "κίτρινοι" να πάρουν. Με ισοπαλία δυσκολεύουν τα πράγματα, με ήττα χάνονταν όμως όλα, γι’ αυτό και οι παίκτες του Κούπερ δήλωσαν μετά το 0-0 πως όλα κύλησαν βάσει των πλάνων που είχε καταστρώσει ο Αργεντινός. Η Λεβερκούζεν πράγματι ήταν η πιο στρωμένη ομάδα κι έδειχνε έτοιμη να απειλήσει από μισή ευκαιρία. Δεν ήταν εύκολο να την παίξεις.
Επί της ουσίας, πλέον ο Άρης θα ζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Ισπανία και τη Γερμανία για να παίξει τα ρέστα του στην τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Ρόζενμποργκ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Δύσκολη αλλά ελκυστική η προοπτική, εξιτάρει περισσότερο παρά αγχώνει. Ούτως ή άλλως, οι παίκτες απέδειξαν πως όταν παίζουν με τα προσόντα τους, κι αυτά είναι η δύναμη, η ταχύτητα, τα πνευμόνια και το καθαρό μυαλό, τα πάντα είναι δυνατά.
Ο Άρης, άλλωστε, παίζει κρίσιμα παιχνίδια έχοντας σημαντικές απώλειες. Εδικά, αυτές παικτών με βασικούς ρόλους, όπως οι Πρίττας, Ναφτί, Τσέζαρεκ, αλλοιώνουν σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό προφίλ του. Εντός έδρας με την εντυπωσιακή συμπαράσταση του κόσμου του, η κατάσταση διορθώνεται. Εκτός, όμως, πρέπει οι παίκτες του Κούπερ να υπερβάλλουν εαυτούς. Δεν το κατάφεραν στο Τροντχάιμ, θα χρειαστεί να το πράξουν στη Μαδρίτη, η μια βραδιά στο Λεβερκούζεν.
Προς το παρόν, πάντως, υπάρχει το Καραϊσκάκη. Κι εκεί προσβλέπει μόνον η ομάδα.Πηγη contra.gr

Οι Σέρβοι κατηγορούν τους Ιταλούς ότι πιέζουν την UEFA

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας, κατηγορεί τους Ιταλούς ότι πιέζουν την UEFA ν' αφήσει στο περιθώριο τα λάθη που έγιναν στον οργανωτικό τομέα. Η αναμέτρηση της... ντροπής στη Γένοβα συνεχίζει ν΄απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τη διακοπή του αγώνα της Ιταλίας με τη Σερβία και ακόμα τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η RFS αναφέρει τα εξής:Η σερβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αισθάνθηκε δυσάρεστη έκπληξη όταν η η αναφορά της UEFA από τον πειθαρχικό επιθεωρητή σχετικά με το διακοπέν Ιταλία-Σερβία κατέληξε στα Media, καθώς επηρεάζει την ομαλή διαδικασία της έρευνας. Είμαστε ακόμα πιο έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο πειθαρχικός επιθεωρητής έδωσε την αναφορά του πριν η σέρβικη ομοσπονδία παρουσιάσει τα ντοκουμέντα της, αφού η διορία εκπνέει στις 25/10. Η σερβική ομοσπονδία θεωρεί ότι οι ιταλικές αρχές είναι ανυπόμονες και νευρικές, μιας και υπάρχουν όλο και περισσότερα λάθη στην οργάνωση του αγώνα”, τόνισε μέ επίσημο τρόπο η σερβική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Οι Σέρβοι δεν ολοκλήρωσαν εκεί το κείμενό τους, αφού στη συνέχεια ανέφεραν πως συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και τα οποία θα φανερώσουν τα σοβαρά λάθη που έγιναν από πλευράς Ιταλών και κυρίως από την αστυνομία της Γένοβας.
Τέλος, οι Σέρβοι αναφέρουν ότι θα μπορούσαν και αυτοί να δώσουν στον Τύπο την αναφορά που έχουν συντάξει, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους Ιταλούς. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η κουλτούρα τους δεν τους το επιτρέπει.
Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση Ιταλίας-Σερβίας είχε διακοπεί μόλις στο 6ο λεπτό και αφού πρώτα είχε αργήσει να αρχίσει για 35' λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των “πλάβι”.

Σπρίντερ και στο... κρεβάτι ο ερωτιάρης Γιουσέιν Μπολτ

Το τελευταίο διάστημα ο Γιουσέιν Μπολτ απείχε από την αγωνιστική δράση λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ετσι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο βρήκε την ευκαιρία να διακριθεί σε άλλα πεδία με προτεραιότητα τα ερωτικά. Για τον τζαμαϊκανό σπρίντερ υπήρχε η εντύπωση ότι είχε ως πρόσφατα σταθερό δεσμό με την 23χρονη αγγλίδα μπαργούμαν Ρεβέκκα Πέισλι. Ενας έρωτας που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Προχθές όμως η ειδικευμένη σε ροζ ιστορίες βρετανική εφημερίδα «Sun» αποκάλυψε ότι ο Μπολτ δεν έχασε τον καιρό του μετά τον χωρισμό του με τη χυμώδη Ρεβέκκα και συνήψε σχέση με υπάλληλο γηροκομείου από το Σουίντον, ονόματι Τζέμα Τζόουνς.

Η 25χρονη Αγγλίδα με την οποία ο Μπολτ γνωρίστηκε μέσω του twitter, αποδείχθηκε λαλίστατη και τα μάλα αποκαλυπτική μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα. Αφού ανέφερε τον τρόπο που γνωρίστηκαν, η Τζόουνς αποκάλυψε ότι ο Μπολτ της έστειλε πρώτα ημίγυμνες φωτογραφίες του και εν συνεχεία την προσκάλεσε στο Λονδίνο, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και δεν έχασε χρόνο. « Δεν φορούσα τίποτα σέξι- μια πλεκτή ζακέτα,ένα κολάν και ένα ζευγάρι μπότες-, αλλά ο Γιουσέιν με βρήκε πολύ ελκυστική» διηγείται η Τζόουνς συμπληρώνοντας: «Μου έλεγε συνεχώς πόσο του αρέσει ο πισινός μου.Εχει ένα σώμα πραγματικά αθλητικό,αλλά το απόκρυφο σημείο του δεν υπερβαίνει τον μέσο όρο.
Πάντως στο κρεβάτι είναι δυνατός.Με άριστα το 10 του βάζω 8».
Ο Μπολτ, σύμφωνα πάντοτε με την Τζόουνς, την προσκάλεσε στην Τζαμάικα για τα Χριστούγεννα αλλά με ειδικούς όρους που η Αγγλίδα δεν δέχθηκε. «Μου έστελνε μηνύματα ρωτώντας με αν μου αρέσουν οι ερωτικές συνευρέσεις με τρία και τέσσερα άτομα. Του το ξέκοψα, ότι αυτά δεν είναι του γούστου μου. Ηξερα για τη Ρεβέκκα. Αισθάνομαι εξαπατημένη, αλλά ξέρω ότι ο Γιουσέιν έχει μια κοπέλα σε κάθε πόλη του κόσμου».


Διαψεύδει ο Μπάριος

Πολλές φήμες θέλουν τον επιθετικό της Ντόρτμουντ, Λούκας Μπάριος, να μετακομίζει μακριά από το «Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ». Ο παραγουανός όμως, με δηλώσεις του, διαψεύδει τα σενάρια αυτά. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Kicker, ο Λούκας Μπάριος υποστήριξε πως δεν θα άφηνε την ομάδα του ακόμα και αν ερχόταν κάποια πρόταση από μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα: «Διαβάζω συνεχώς στις εφημερίδες, πως ομάδες όπως η Μίλαν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρουμπίν Καζάν, ενδιαφέρονται για μένα. Δεν με απασχολεί, όμως, καθόλου. Θέλω να κερδίσω τρόπαια με την Ντόρτμουντ και θα έφευγα μόνο αν μου το ζητούσε η διοίκηση, για οικονομικούς λόγους».

38άρης αλλά ηττημένος ο Τζέιμς!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε... όργια στο φιλικό των Χιτ κόντρα στους Χοκς πετυχαίνοντας 38 πόντους, αλλά η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 98-89.Ο "Βασιλιάς" είχε 11 στα 22 δίποντα, 3 στα 4 τρίποντα και 2 ασίστ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για το Μαϊάμι προκειμένου να πάρει τη νίκη.Δεύτερος σκόρερ για τους Χιτ χωρίς βέβαια να... εντυπωσιάσει, ήταν ο Κρις Μπος με 14 πόντους και 5 στα 16 δίποντα.

Από την πλευρά των νικητών, ο Τζόνσον έδειξε τον δρόμο με 27 πόντους (11/23 δίποντα, 3/5 τρίποντα) και οι υπόλοιποι ακολούθησαν.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τελειώσει με τα φιλικά, αφού οι μεν Χοκς θα παίξουν και το Σάββατο με τους Μπόμπκατς, ενώ οι Χιτ την ίδια μέρα θα φιλοξενήσουν τους Ορλάντο Μάτζικ.

Χόντγκσον: "Δεν παραιτούμαι"

Η ομάδα της Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κερδίσει την Πέμπτη την Νάπολι για τους ομίλους του Europa League, παρόλα αυτά ο προπονητής των κόκκινων Ρόι Χόντγκσον δήλωσε: "Σκουπίδια τα όσα λέγονται για παραίτηση".Μπορεί η Λίβερπουλ να άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και να πήρε μια βαθιά οικονομική ανάσα, στο αγωνιστικό κομμάτι ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη.Το παιχνίδι με την Νάπολι για τους ομίλους του Europa League εξόργισε τον Ρόι Χόντγκσον, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί, μετά την ισοπαλία της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας ως "σκουπίδια" τα δημοσιεύματα που αναφέρουν κάτι τέτοιο.

"Αυτή η ομάδα δεν είναι νεκρή", ξεκίνησε να λέει ο 63χρονος τεχνικός και συνέχισε: "Έχω ακούσει και έχω διαβάσει γελοία δημοσιεύματα, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ούτε ένα μικρό ποσοστό από αυτά που λένε δεν είναι αλήθεια.

Η απλή απάντηση στις ερωτήσεις σας είναι απλή. Δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ
".

ΠΑΟΚ-Τραυματισμοί και συλλήψεις!

Δεν εξελίχθηκε καλά η βραδιά για τον ΠΑΟΚ στο Μαδριγάλ. Η ομάδα έχασε και οπαδοί της συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Δύο τραυματίστηκαν ελαφρά, τρεις συνελήφθησαν και άλλοι δύο καταζητούνται!Περίπου 1800 οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν παρόντες στο Μαδριγάλ προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας τους κόντρα στη Βιγιαρεάλ.Οι περισσότεροι επέδειξαν κόσμια συμπεριφορά, όχι όμως όλοι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mediterraneo, περίπου 100 οπαδοί του "δικεφάλου" προκάλεσαν επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα σπάζοντας και εκτοξεύοντας καθίσματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν σπεύσει για να τους ηρεμήσουν.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως δύο από αυτούς τους οπαδούς τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν μέσα από τις κάμερες παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένες σε όλο το γήπεδο άλλους δύο... ζωηρούς, τους οποίους αναζητούσαν όλο το βράδυ με σκοπό να τους συλλάβουν κι αυτούς.

ΠΑΟΚ-«Πάρτε τον Πελεγκρίνι»

Το θέμα του προπονητή «έκαιγε» τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη και πριν την διεξαγωγή του χθεσινού αγώνα με την Βιγιαρεάλ. Στο γεύμα που παρέθεσε η διοίκηση της Ισπανικής ομάδας σε αυτή του «Δικεφάλου του Βορρά» ο πρόεδρος της, Φερνάντο Ροτς πρότεινε…

«Γιατί δεν παίρνετε τον Πελεγκρίνι; Αν θέλετε έναν προπονητή να σας φτιάξει ομάδα, τότε πάρτε τον Πελεγκρίνι. Είναι ιδανικός για τη δημιουργία ομάδα. Και τη Βιγιαρεάλ αυτός τη δημιούργησε. Επιπλέον, μη νομίζετε ότι είναι τόσο ακριβός όσο ακούγεται», τόνισε στους διοικούντες τον ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της Βιγαρεάλ.

Ο Πελεγκρίνι παραμένει άνεργος μετά από την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρόταση του πρόεδρου της Βιγιαρεάλ -πάντως- δεν θα μπορούσε να απασχολήσει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» λόγω των μεγάλων του οικονομικών απολαβών του.

Έτσι η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται με τους Ράντομιρς Άντιτς, Πολ Λε Γκουέν, Ρομπέρτο Ντοναντόνι και Κρίστιαν Γκρος να βρίσκονται στη λίστα με τους υποψήφιους. Διαρκώς συλλέγονται πληροφορίες για τους παραπάνω και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επαφές με κάποιον από τους παραπάνω, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη.

Αγωνία για τον Βιεϊρίνια

Η ήττα από τη Βιγιαρεάλ -παρά την καλή εμφάνιση- δεν ήταν η μόνη δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ στο «Μαδριγάλ».Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τραυματίστηκε στο 89’ της αναμέτρησης και στο στρατόπεδο του «δικέφαλου» είναι διάχυτη η ανησυχία για την κατάστασή του. Εκείνη θα εκτιμηθεί την Παρασκευή, όταν και θα γίνουν οι σχετικές εξετάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει αν και πόσο θα στερηθεί ο ΠΑΟΚ τον πολύτιμο Πορτογάλο.

''Join Man City and you die''

Περίπου 30 οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Γουέιν Ρούνεϊ το βράδυ της Πέμπτης, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές. "Πήγαινε στην Μάντσεστερ Σίτι και θα πεθάνεις" ήταν το σύνθημα που ακουγόταν από τα χείλια των εξαγριωμένων οπαδών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Τα πανό διαμαρτυρίας στο Ολντ Τράφορντ το βράδυ της Τρίτης ήταν μόνο η αρχή. Περίπου 30 οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το σπίτι του διεθνούς στράικερ και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις πρόσφατες εξελίξεις. Και μάλιστα όχι με τον πιο κομψό τρόπο.

Με κουκούλες στο κεφάλι και μάσκες του Ερίκ Καντονά τα μέλη της επονομαζόμενης φίρμας "Men in Black" τραγουδούσαν και είχαν πανό με τα οποία προειδοποιούσαν ξεκάθαρα. "Αν πας στην Μάντσεστερ Σίτι θα πεθάνεις".

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο Ρούνει βρισκόταν στο σπίτι του, ωστόσο δεν είχε συνομιλία με τους οπαδούς. Οι "διαδηλωτές" αποχώρησαν με την επέμβαση της αστυνομίας χωρίς να γίνει κάποια σύλληψη.

Φωτο Ημερας

Ομορφιες..................

Η ΕΠΟ θα καλύψει τα έξοδα για τον Τζιόλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Λετονία, καθώς και όλα τα έξοδα που απαιτούνται για το πρόγραμμα αποκατάστασής του. Επίσης, το σημερινό Δ.Σ. όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τις 30/4/2011, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο φιλικός αγώνας της εθνικής Ανδρών με τον Καναδά (9/2/2011) θα διεξαχθεί στο νέο γήπεδο της Λάρισας κι εκείνος με την Πολωνία (29/3/2011) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ακόμη, εγκρίθηκε η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας με θέμα «ορισμός διαιτητών και βοηθών διαιτητών FIFA 2011». Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ., στην FIFA είχαν προταθεί οι εξής διαιτητές και βοηθοί διαιτητή:

Διεθνείς διαιτητές: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου), Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας), Καλόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας), Παμπορίδης Βασίλειος (Κιλκίς), Σπάθας Ηλίας (Πειραιά), Τριτσώνης Σταύρος (Αθήνας), Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου).

Διεθνείς βοηθοί: Μποζατζίδης Δημήτριος ( Μακεδονίας), Σαραϊδάρης Δημήτριος (Μακεδονίας), Ακρίβος Χρήστος (Αθηνών), Βασιλειάδης Λεωνίδας (Μακεδονίας), Πάνου Χρήστος (Αιτωλοακαρνανίας), Τρύφωνας Σπυρίδων (Κέρκυρας), Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας), Γκάγκας Δημήτριος (Λάρισας), Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας), Τάτσης Δημήτριος (Ηπείρου).

Διεθνείς διαιτητές ποδοσφαίρου σάλας: Ζησιμόπουλος Δημήτριος, Σταμούλης Επαμεινώνδας.

Γυναίκες διεθνείς διαιτητές: Μήτση Ευθαλία (Πειραιά), Κασκαντίρη Ευγενία (Δυτ. Αττικής), Μπούμπουρη Κωνσταντίνα (Ευρυτανίας), Λαμπαδαρίου Ελένη (Πειραιά), Αντωνίου Ελένη (Ανατ. Αττικής).

Γυναίκες διεθνείς βοηθοί: Κουρομπίλια Χρυσούλα (Καρδίτσας), Κουτσουμπού Παναγιώτα (Πειραιά), Γκόγκου Στυλιανή (Μακεδονίας), Φώσκολου Ουρανία (Πειραιά), Τσαγγάρη Νεκταρία (Μακεδονίας).

Τέλος, εγκρίθηκε η χορηγία του ΟΠΑΠ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων «Πρωταθλητές του αύριο» για τις αγωνιστικές σεζόν 2010-2011, 2011-2012.

Τρία στα τρία για την Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη επικράτησε της Χετάφε 1-0και διατηρήθηκε στην κορυφή του όγδοου ομίλου χωρίς να έχει κάποια απώλεια βαθμών. Η Γιουνγκ Μπόις που νίκησε την Οντένσε ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Ισόπαλες Ντόρτμουντ και Παρί (1-1) για τον δέκατο όμιλο, ενώ η Σεβίλλη πέρασε από την έδρα της Καρπάτι.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ Αγ. Πετρ.-Χάιντουκ Σπλιτ 2-0
(25' Μπουχάροφ, 68' Ντάνι)

Αντερλεχτ-ΑΕΚ 3-0
(31' Μπουσουφά, 71' Λουκάκου, 75' Γιουχάζ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Γιούνγκ Μπόις-Οντένσε 4-2
(25' Μπιενβενί, 34' Σούτερ, 61' Ντεγκέν, 74' Λούλιτς - 48' Ουτάκα, 84' πεν. Σόρενσεν)

Στουτγκάρδη-Χετάφε 1-0
(29' Μαρικά)

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Μέταλιστ-Σαμπντόρια 2-1
(38' Τάισον, 73' Σαβιέρ - 32' Κόμαν)

Ντέμπρετσεν-Αϊντχόφεν 1-2
(35' Μιγιαντινόσκι - 40' Ενχελααρ, 66' Ράις)

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ-Παρί Σ.Ζ. 1-1
(50' πεν. Σαχίν - 87' Σαντόμ)

Καρπάτι Λβιβ-Σεβίλη 0-1
(34' Κανουτέ)

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουτρέχτη-Στεάουα Βουκουρεστίου 1-1
(60' Ντουπλάν - 75' αυτ. Σουτ)

Νάπολι-Λίβερπουλ 0-0

12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Ραπίντ Βιένης 0-2
(28' Φένεγκορ οφ Χέσελινκ, 32' Χόφμαν)

Μπεσίκτας-Πόρτο 1-3
(+90' Μπομπό - 26' Φαλκάο, 59', 78' Χουλκ)

Πάρτι του Αντεμπαγιόρ...

Με τον Αντεμπαγιόρ να πετυχαίνει χατ τρικ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της λεχ Πόζναν με 3-1 και πάτησε την κορυφή του πρώτου ομίλου, καθώς η Γιουβέντους έμεινε ισόπαλη με τη Σάλτσμπουργκ. Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με τα πέντε γκολ που φιλοδώρησε τη Γάνδη διατήρησε το απόλυτο.


1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι-Λεχ Πόζναν 3-1
(13',25',73' Αντεμπαγιόρ - 50' Τσιμπάμπα)

Σάλτσμπουργκ-Γιουβέντους 1-1
(36' Σβέντο - 48' Κράσιτς)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρ.-Ρόζενμποργκ 3-0
(17' Γκοντίν, 66' Αγουέρο, 78' Ντιέγκο Κόστα)

Αρης-Λεβερκούζεν 0-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γάνδη 5-1
(6' Σαλομάο, 13',27' Λιέντσον, 37' Μανίς, 60' Ποστίγκα - 16' Βιλς)

Λιλ-Λέφσκι Σόφιας 1-0
(49' Τσέτζου)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ 1-0
(38' Ρουμπέν)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπριζ 0-0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σερίφ Τιρασπόλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-1
(9' Σοσνόφσκι)

Αλκμααρ-Ντιναμό Κιέβου 1-2
(35' Φάλκενμπουργκ - 16' Μιλέφσκι, 40' Χατσερίντι)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Παλέρμο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3
(34',59' Ντουμπιά, 82' Νέσιντ)

Σπάρτα Πράγας-Λοζάνη 3-3
(10',23' Βίλφριντ, 20' Κούτσκα - 6' Μεόλι, 75' Στόιμπλε, +90' Σίλβιο)

Το αποτέλεσμα μετράει

Εκτός έδρας νίκη με 72-56 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Βαλένθια, για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έθεσαν τις βάσεις στη δεύτερη περίοδο και, παρά το αρνητικό τρίτο δεκάλεπτο και τις "χαμηλές πτήσεις" από Σάτο και Μάριτς, επιστρέφουν στην Αθήνα έχοντας πετύχει το στόχο τους. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Μάικ Μπατίστ με 13 πόντους, 10 πόντους σημείωσε ο Περπέρογλου, ενώ από 8 πόντους πέτυχαν οι Σάτο, Νίκολας, Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης. Για τη Βαλένθια, που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, ο Ράφα Μαρτίνεθ σημείωσε 16 πόντους και 15 πρόσθεσε ο Κλάβερ.

Ο Παναθηναϊκός... δυσαρέστησε τη Βαλένθια στο α΄ μέρος. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όταν το προβάδισμα άλλαζε "κάτοχο", οι "πράσινοι" έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην περυσινή νικήτρια του EuroCup. Με τρίποντο ο Στράτος Περπέρογλου διαμόρφωσε το σκορ πρώτης περιόδου (15-17) και έκτοτε ακολούθησε επιμέρους σκορ 12-25 του πρωταθλητή Ελλάδας μέχρι το ημίχρονο (27-42). Το +15 ήταν η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς, απόρροια της καλής άμυνας των παικτών του Ομπράντοβιτς, που είχαν 8 κλεψίματα στο 20λεπτο (μόλις 1 η Βαλένθια). Οι Ισπανοί υπέπεσαν και σε 10 λάθη (2 ο Παναθηναϊκός) στις πρώτες δύο περιόδους. Περπέρογλου, Νίκολας και Μπατίστ ανέλαβαν το σκοράρισμα, ενώ για τη Βαλένθια ξεχώριζαν οι Κουκ, Κλάβερ και Μαρτίνεθ. Αρνητική παρένθεση αποδείχτηκε η τρίτη περίοδος για τον Παναθηναϊκό, διάστημα στο οποίο σημείωσε 13 πόντους και δέχτηκε 20. Μαρτίνεθ, Κλάβερ, Κουκ και Γιαβτόκας "απάντησαν" με επιμέρους σκορ 18-8, ρίχνοντας στους -6 τη διαφορά (45-51) στο 29ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός είχε "μπλοκάρει" σε άμυνα και επίθεση, ο Ρομέιν Σάτο παρέμενε άποντος μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ ούτε ο Μάριτς απέδωσε τα αναμενόμενα στα περίπου 10 λεπτά που αγωνίστηκε. Μετά το 47-55 στο 30΄, πάντως, ο Ρομέιν Σάτο... αφυπνίστηκε και μαζί αφύπνισε και την ομάδα του με οκτώ δικούς του διαδοχικούς πόντους (53-67), και ενώ ο Ράφα Μαρτίνεθ είχε πετύχει δύο σερί τρίποντα. Στο τέλος, Μπατίστ και Τέπιτς φρόντισαν να διατηρήσουν το προβάδισμα, παρά τις προσπάθειες του Μαρτίνεθ έξω από τα 6.75.

Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Ταουρίνο (Ιταλία), Χέρτσεγκ (Κροατία)

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 27-42, 47-55, 56-72

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μανουέλ Χουσέιν) : Κουκ 9 (1), Κλάβερ 15 (3), Σιμεόν 2, Λίστσουκ 4, Μαρτίνεθ 16 (3), Πιετρίς 1, Σαβάνοβιτς 4, Φερνάντεθ 2, Γιαβτόκας 3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς) : Τέπιτς 3, Μάριτς 5, Περπέρογλου 10 (2), Μπατίστ 13, Φώτσης 3, Σάτο 8 (2), Νίκολας 8 (2), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 8 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου

Φωτάκης: "θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση¨"

Τον προβληματισμό του για την αλλαγή της αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας του στην Ευρώπη σε σχέση με τους αγώνες στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γιώργος Φωτάκης. Ο άσος του ΠΑΟΚ τόνισε πως η ήττα από τη Βιγιαρεάλ δεν αλλάζει τα σχέδια του "δικέφαλου".

"Εξαρχής ήταν ένα δύσκολο ματς. Δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά απέναντί μας είχαμε μία εξαιρετική ομάδα, που είναι το φαβορί του ομίλου. Εμείς θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση. Είναι ανοιχτός ο όμιλος. Γενικά στην Ευρώπη τα πάμε καλά. Στην Ελλάδα υπάρχει προβληματισμός Δεν είναι καλό να γίνεται αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν, αλλά εμείς οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Με αυτά τα θέματα ασχολείται η διοίκηση".

Σηφάκης: "Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια"

Ο Αρης δεν έπαιξε για να βγάλει από πάνω του τη "βαριά" ήττα που γνώρισε από την ΑΕΚ την Κυριακή, αλλά αγωνίστηκε για να κυνηγήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όπως είπε μετά τον αγώνα με τη Λεβερκούζεν ο γκλολκίπερ των "κίτρινων", Μιχάλης Σηφάκης.

"Δεν παίξαμε σήμερα για να ξεπεράσουμε την ΑΕΚ. Το 4-0 δεν ήταν βαρύ φορτίο για εμάς απόψε. Ξέρουμε τι έφταιξε την Κυριακή και χάσαμε. Σήμερα ήταν ένα άλλο ματς. Σήμερα δεν πιέστηκα. Η αμυντική λειτουργία των συμπαικτών μου και των 10, ήταν άψογη. Το ματς είχε καλό ρυθμό, αλλά δεν είχε φάσεις. Η μοναδική που έγινε ήταν από τον Κόκε. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ’ρης, όμως, έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους και αυτό θα κάνει και στο δεύτερο γύρο του Europa League. Η πιο επικίνδυνη ομάδα μέχρι στιγμής ήταν η Λεβερκούζεν Μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να τρέξουμε πολύ στη Γερμανία.

Για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό. Σε κάθε ματς στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί. Μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση ο σημερινός βαθμός που πήραμε".

Χάινκες: "Ο 12ος παίκτης..."

Ακόμα ένας προπονητής ξένης ομάδας μένει εντυπωσιασμένος από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Αρη. Ο Γιουπ Χάινκες τόνισε πως ο κόσμος των "κίτρινων" αποτελεί πραγματικά τον 12ο παίκτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

" Είναι πραγματικά έμπνευση. Όταν λέμε για 12ο παίκτη βρίσκει εφαρμογή εδώ. Ο Άρης έπαιξε με πάθος και εκμεταλλεύθηκε κάθε εκατοστό του γηπέδου. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών μου καθώς ορισμένοι από αυτούς δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο όμιλος είναι ανοικτός"

Φεύγει ο Πηλαδάκης;

Το κακό κλίμα που υπάρχει στη Λάρισα με τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα της ομάδας φαίνεται ότι δεν έχει επηρεάσει μονάχα τον Γιάννη Παπακώστα και τους παίκτες των «βυσσινί», αλλά ακόμη και τον ίδιο τον Κώστα Πηλαδάκη. Μάλιστα, όπως γράφει το πρωτοσέλιδο “Match Θεσσαλίας” ο πρόεδρος της ΑΕΛ σκέφτεται ακόμη και την άμεση αποχώρηση!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας είναι φορτισμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και το κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να σηκωθεί και να φύγει! Αυτή είναι η απόφαση που έχει πάρει ο Κώστας Πηλαδάκης σύμφωνα με το «Match Θεσσαλίας». Περισσότερες εξελίξεις, ίσως να’χουμε εντός της ημέρας.

Χάβος: «Μπορούσαμε ένα γκολ…»

Πεπεισμένος πως ο ΠΑΟΚ μπορούσε κάλλιστα να έχει «αποδράσει» με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Βιγιαρεάλ, αλλά και ικανοποιημένος από την καλή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου.
«Σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία ομάδα που είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Βιγιαρεάλ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να μας απειλήσει, αλλά η αμυντική μας λειτουργία ήταν καλή. Δεχθήκαμε ένα γκολ από μία αδράνεια. Στο δεύτερο μέρος είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας και βγαίναμε στην επίθεση. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις κάνουμε γκολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Τώρα κοιτάμε το ματς με τον Πανιώνιο».
Αναφερόμενος στην αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ ανέφερε: ««Σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι αλλάξαμε την τακτική μας. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι παίζουμε στην Ευρώπη. Μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Όταν η ομάδα πάει καλά και στο δεύτερο μέρος δημιουργεί ευκαιρίες, δεν είναι καλό να αλλάζεις την εικόνα της ομάδας. Οι αλλαγές έγιναν στον σωστό χρόνο και βάλαμε δύο παιδιά που ήταν φρέσκα. Ο Βιτόλο χτύπησε λίγο το πόδι του, θα τον κάναμε αλλαγή, αλλά μας είπε ότι μπορεί να συνεχίσει».

Γκαρίδο: «Είχαμε τον έλεγχο»

Την ικανοποίησή του για τη νίκη, παρά τις λίγες ευκαιρίες που έκανε η ομάδα του, εξέφρασε ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ Χούαν Κάρλος Γκαρίδο. Ο Ισπανός προπονητής πάντως επισήμανε πως το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε τον έλεγχο. Αναλυτικά ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα: «Αντικειμενικός στόχος ήταν οι τρεις πόντοι. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος από την επιθετική γραμμή. Θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Το γεγονός ότι έχουμε έξι βαθμούς είναι σημαντικό. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η θέση μας στον όμιλο. Απομένουν τρεις αγώνες, κάθε αγώνας έχει τη σημασία του, όμως νομίζω ότι πάμε καλά. Παρόλο που το αποτέλεσμα ήταν ανοιχτό δεν ανησύχησα. Οι αλλαγές ήταν αναγκαίες για μας, ώστε ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ ισοφάριζε να είχαμε το περιθώριο να αντιδράσουμε».

Για τις λίγες ευκαιρίες της ομάδας του: «Δεν είχαμε  πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά επαναλαμβάνω ότι είχαμε στον έλεγχο»

Για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στον ΠΑΟΚ: «Βρισκόμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης και αυτή θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι».

Για την ευκαιρία που έδωσε στον Ρούμπεν: «Είναι καλός παίκτης. Χρειαζόταν αγώνες, όπως και άλλοι παίκτες μας. Σιγά σιγά χτίζουμε τη βάση της ομάδας μας».

Κούπερ: «Μπορούσαμε τη νίκη»

Ανικανοποίητος από το αποτέλεσμα αλλά ευχαριστημένο από την απόδοση των παικτών του δήλωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ από το 0-0 με τη Λεβερκούζεν.«Η αλήθεια είναι πως στόχος όταν παίζεις στην έδρα σου είναι η νίκη, οπότε δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντως είχαμε καλή απόδοση και βάσει της εικόνας της ομάδας μου αξίζαμε τη νίκη. Το ματς ήταν ισορροπημένο, είχαμε καλή εμφάνιση αλλά μας έλειπε η καλή τελική προσπάθεια. Άλλωστε, είχαμε την καλύτερη ευκαιρία του ματς», τόνισε αρχικά ο Κούπερ.

Για το χαμένο γκολ του Κόκε, είπε: «Θα μπορούσε να βάλει το γκολ, αλλά δεν θέλω να μειώσω την απόδοση των παικτών μου. Προσπαθήσαν πολύ και είχαν μια μεγάλη αντίπαλο».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης, σχολίασε: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για το αν η ομάδα του ξεπέρασε την ήττα από την ΑΕΚ, είπε: «Περίμενα αυτή την αντόδραση, οι παίκτες μου ήθελαν να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε το πρωτάθλημα με το Γιουρόπα. Οι παίκτες μου αντέδρασαν καλά και δεν άφησαν μια δύσκολη στιγμή να μας επηρεάσει, άφησαν μια δύσκολη στιγμή πίσω».