Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Έχασε, αλλά δεν χάθηκε ο ΠΑΟΚ

Αυτό που αποκαλείται… «τσάμπα ήττα», υπέστη ο ΠΑΟΚ από τη Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Oι παίκτες του Μάκη Χάβου λύγισαν από το –πολύ ωραίο σε συνδυασμό – γκολ του Ρούμπεν στο 38`, σε μια αμυντική αδράνεια, εκεί που έδειχναν ότι είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους.

Ο «Δικέφαλος» δυσκόλεψε τη ζωή των Ισπανών και δεδομένων των συνθηκών (υπηρεσιακός τεχνικός, αναστάτωση με το θέμα Γκαρσία) στάθηκε αξιοπρεπέστατα, έχοντας και αυτός κάποιες φάσεις για γκολ, δίχως πάντως την κλασική ευκαιρία. Το άσχημο είναι πως στις καθυστερήσεις ο Βιεϊρίνια τραυματίστηκε κι έφυγε υποβασταζόμενος, χωρίς πάντως ακόμα να γνωρίζουμε τη σοβαρότητα.

Το 0-0 μεταξύ Ντιναμό και Μπριζ έφερε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση ισόβαθμό με τους Κροάτες με την πρόκριση να είναι ακόμα στα πόδια του. Επόμενο ματς με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα στις 4/11.

Ο Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το αναμενόμενο 4-1-4-1, με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τον Βιτόλο αμυντικό χαφ. Από την άλλη, ο Γαρίδο άφησε έξω τους Νιλμάρ και Τζέφερσον Μοντέρο και αντ` αυτών έπαιξαν οι Κάνι και Ρούμπεν.

Δεν απειλήθηκε ο ΠΑΟΚ

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο 15λεπτο στο Μαδριγάλ. Ο ΠΑΟΚ στεκόταν καλά, μην επιτρέποντας στη Βιγιαρεάλ να του κάνει φάσεις.

Μάλιστα, ένα γύρισμα του Βιεϊρίνια στον Ίβιτς στο 15`, που δεν πρόλαβε για λίγο ο Σέρβος, και μια αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις στο 19` έκαναν την ισπανική άμυνα να ανησυχήσει.

Αυτό που ήθελαν πάντως οι παίκτες του «Δικεφάλου» το είχαν πετύχει, καθώς είχαν εγκλωβίσει τους Ισπανούς, που είχαν μια ανούσια εδαφική υπεροχή.

Πρώτη και «φαρμακερή»…

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 38` οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ουσιαστικά φάση. Ο Μπόρχα Βαλέρο έκανε τη διαγώνια μπαλιά, ο Ρόσι πανέξυπνα άφησε στον Ρούμπεν που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Όπως και στο πρώτο

Η εικόνα στην αρχή του δευτέρου μέρους ήταν σχεδόν ίδια με αυτή του πρώτου. Η Βιγιαρεάλ κυκλοφορούσε πάντως καλύτερα την μπάλα αλλά χωρίς να απειλεί.

Ο Ρόσι στο 63` μάζεψε όλη την άμυνα πάνω του, έδωσε μπαλιά… παρτο-βάλτο στον Ρούμπεν, αλλά αυτός νικήθηκε από τον Κρέσιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φωτάκης σούταρε πλάγια από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ.

Χρόνος και κόπωση εναντίον του

Οσο περνούσε η ώρα η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των Ισπανών, ενώο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα καλό σουτ του Ίβιτς στο 72` και του Ελ Ζαρ στο 75`. Ο Χάβος πάντως έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 80` περνώντας τον νεαρό Κλάους αντί του Μουσλίμοβιτς, θέλοντας φρέσκα πόδια, ενώ λίγο μετά έβαλε και τον Κουτσιανικούλη.

Μ` αυτά και μ` αυτά, στο 88` ο Κρέσιτς κράτησε το 1-0 στο τετ-α-τετ του Κάνι, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο) : Ντιέγκο Λόπεζ, Γκονζάλο, Μουσάτσιο, Ανχελ Λόπεζ, Καθόρλα (78' Τζέφερσον Μοντέρο), Ρούμπεν (82' Αλτιντορ), Κάνι, Καπντεβίλα, Βαλέρο, Σοριάνο, Ρόσι (70' Νιλμάρ)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος) : Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (85` Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς (80' Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ

Διαιτητής: Μάρτσιν Μπόρσκι

Κίτρινες: Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Μπουσαϊντί

Δεν υπάρχουν σχόλια: