Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Eredivisie: Δεν την έσωσε ο πρώην «πράσινος»

Δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο των τελευταίων αγώνων στην έδρα της η Μπρέντα, αφού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Eredivisie έχασε από τη Ρόντα με σκορ 2-1. Μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί με γκολ ενός πρώην «πράσινου», του Γιόνας Κόλκα στο 36’, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα τέρματα των Ντζουμ στο 60’ και του Χέμπτε στο 79’, έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Έτσι η Ρόντα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ολλανδία, αφού έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία εφτά ματς.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Σάββατο 24/10

Ντε Γκράαφσαπ – Χέρακλες (19:45)

Μπορεί να δυσκολεύεται πολύ να φτάσει σε νίκη και να διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, όμως τις τελευταίες αγωνιστικές η Ντε Γκράαφσαπ αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Ισοπαλία με την Φέγενορντ και έπειτα άλλη μια ισοπαλία στην δύσκολη έδρα της Ουτρέχτης με εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης.

Το άσχημο σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που την έφεραν στη ζώνη των πλέι άουτ, έλαβε τέλος την περασμένη αγωνιστική για την Χέρακλες. Ήθελε πολύ μια νίκη και την πέτυχε στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ναϊμέγκεν. Τώρα θέλει να δώσει και συνέχεια εκτός έδρας, εκεί όπου έχει πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Ναϊμέγκεν – Γκρόνινγκεν (20:45)

Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η Ναϊμέγκεν για άλλη μια φορά εκτός έδρας χάνοντας από την Χέρακλες, έστω και με παράπονα από τη διαιτησία. Μετράει μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις και προέρχεται τώρα από δύο συνεχόμενες ήττες. Δύσκολο το έργο της απέναντι στη Γκρόνινγκεν.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από νίκη στο ντέρμπι με τη γειτόνισσα Χέρενφεν και με ένα καλό σερί τις τελευταίες αγωνιστικές συνεχίζουν στα ανώτερα πατώματα τις βαθμολογίας. Έμεινε μάλιστα ψηλά στον πίνακα έχοντας περάσει και τον σκόπελο των εκτός έδρας ματς με Αϊντχόφεν και Τβέντε και βλέπει πλέον πιο αισιόδοξη τα πράγματα.

Χέρενφεν – Φένλο (21:45)

Ήττα, δύο ισοπαλίες και ήττα είναι τα τελευταία αποτελέσματα της Χέρενφεν που δείχνει ντεφορμέ. Περισσότερο από όλα πόνεσε η ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Γκρόνινγκεν, που μετά την απέδωσε στη Θεά Τύχη. Επιζητά ένα ηλεκτροσόκ και τώρα απέναντι στην Φένλο βλέπουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Οι φιλοξενούμενοι πηγαίνουν από ήττα σε ήττα και είναι κολλημένοι στην απογοητευτική προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μόλις δύο γκολ έχουν πετύχει σε τέσσερα εκτός έδρας ματς και λογικό είναι να μην έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμό στις εξορμήσεις τους. Τελευταίο παιχνίδι τους η εντός έδρας ήττα από την Άλκμααρ με 1-0.

Κυριακή 25/10

Εξέλσιορ – Άγιαξ (13:30)

Ότι καλό δημιούργησε στο ξεκίνημα της περιόδου η Εξέλσιορ έχει βαλθεί τώρα να το καταστρέψει. Τέταρτη σερί ήττα για τους γηπεδούχους με την κατρακύλα να συνεχίζεται. Ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας από την Ντε Γκράαφσαπ, έχοντας πάντως και την σοβαρή δικαιολογία ότι αγωνιζόταν με 9 παίκτες. Τώρα όμως έρχεται ο Άγιαξ.

Ο «Αίας» βρίσκεται σε καλή κατάσταση φέτος και φροντίζει να το δείχνει. Έκλεισε εντυπωσιακά την κακή παρένθεση που άνοιξε με ισοπαλία στην Τβέντε και ήττα από την Ουτρέχτη. Με δύο νίκες επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο. Πρώτα επικράτησε της Μπρέντα με 3-0 και έπειτα μεσοβδόμαδα νίκησε και την Οσέρ με σκορ 2-1, παίζοντας από νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Αϊντχόφεν – Φέγενορντ (15:30)

Πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την Αϊντχόφεν φέτος. Οι γηπεδούχοι πυροβολούν κατά βούληση και αφού έβαλαν τρία γκολ στη Φένλο και τέσσερα στη Βίλεμ, πέρασαν και από την έδρα της Ντέμπρετσεν μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν έχει σταματημό η φετινή κατηφόρα για την Φέγενορντ. Τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς δείχνοντας ότι περνάει βαθιά κρίση. Μάλιστα στους αγώνες αυτούς πέτυχε μόλις δύο γκολ και έχει από κάτω της στην βαθμολογία μόνο τις Βίλεμ και Φένλο. Άμεση ανασύνταξη αναζητείται, όμως κόντρα στην Αϊντχόφεν δεν είναι και εύκολο.

Άλκμααρ –Βίλεμ (15:30)

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες έχει να επιδείξει η Άλκμααρ με τις τρεις στο 1-0 και την άλλη στο 2-1. Έστω και έτσι κατάφερε πάντως να πάρει τα πάνω της μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη. Βρήκε το μυστικό στην άμυνα και θέλει να συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται.

Από χαστούκι σε χαστούκι οδεύει η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Βίλεμ. Μόλις ένας βαθμός η συγκομιδή της, ενώ έχει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και μάλιστα με διαφορά. Εκτός έδρας έχει πετύχει ένα και μοναδικό γκολ σε πέντε αναμετρήσεις και δεν δείχνει ικανή να ορθοποδήσει άμεσα.

Τβέντε – Ντεν Χάαγκ (15:30)

Έχουν τον τρόπο οι πρωταθλητές. Χωρίς να εντυπωσιάζουν στα παιχνίδια τους περνούν σχετικά εύκολα κάθε εμπόδιο και απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή. Μαζί με την Αϊντχόφεν είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα. Στην Ευρώπη έμεινε πάντως στην ισοπαλία εντός έδρας με τη Βέρντερ Βρέμης.

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα η Ντεν Χάαγκ, που βασίζεται στην επίθεσή της. Αν μπορούσε να σφίξει και την άμυνά της θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα φέτος. Έστω κι έτσι πάντως με ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα και έχει βλέψεις για παραπάνω.

Φίτεσε – Ουτρέχτη (17:30)

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Φίτεσε αποτελεί ο προπονητής Τέο Μπος μετά τη συντριβή στη Ρόντα με 4-1. Είχε προηγηθεί και η εντός έδρας απογοητευτική ισοπαλία κόντρα στην Βίλεμ και η όλη παρουσία της ομάδας δεν άφηνε υποσχέσεις για ανάκαμψη. Η τρίτη θέση από το τέλος στη βαθμολογία είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Αναπάντεχη ισοπαλία παραχώρησε στην Ντε Γκράαφσαπ η Ουτρέχτη την περασμένη αγωνιστική, στην δυνατή κατά τα άλλα έδρα της. Έπειτα ακολούθησε και η ισοπαλία κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου μεσοβδόμαδα για το Europa League με τους φιλοξενούμενος τώρα να ψάχνουν τρόπο να ξεσπάσουν. Εκτός έδρας πάντως δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορούν να το κάνουν.


Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Τρίτη 26/10

Ρόντα – Ναϊμέγκεν (21:00)
Χέρακλες – Μπρέντα (21:00)

Τετάρτη 27/10

Άγιαξ – Χέρενφεν (20:00)
Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ (20:00)
Ντε Γκράαφσαπ – Άλκμααρ (20:00)
Βίλεμ – Τβέντε (21:00)
Ουτρέχτη – Εξέλσιορ (22:00)
Φέγενορντ – Φένλο (22:00)
Φίτεσε – Αϊντχόφεν (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: