Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Κάντε υπομονή»

Τα περιθώρια συμμετοχής του Άρη στη Football League θα εξαντλήσει η νέα διοίκηση, όπως ανέφερε αντιπροσωπεία της που συνομίλησε με τους παίκτες. «Κάντε υπομονή μέχρι τα μέσα Μαΐου», τονίστηκε.

«Κάντε υπομονή»
Προσπάθεια να καθησυχάσει τους παίκτες του Άρη έκανε η διοίκηση Στεφανίδη, η οποία ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου στις 15 Απριλίου. Οι Βασίλης Φουρλίκας και Γιάννης Κουζούνιας συνομίλησαν με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι, καθώς τους οφείλονται χρήματα και δεν γνωρίζουν καν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου η ομάδα. Πολλοί από αυτούς είχαν φανερώσει τον προηγούμενο καιρό την επιθυμία τους να σταματήσουν να προπονούνται με τους «κίτρινους», λόγω του θολού τοπίου που υπήρχε.

«Δεν ήρθαμε να σας υποσχεθούμε πράγματα γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε. Κάντε υπομονή 15-20 μέρες μέχρι να ήμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αγωνιστούμε στη Football League και να σας παρουσιάσουμε που έχουμε καταλήξει. Είναι καλό να συνεχιστούν οι προπονήσεις και να μην δείξουμε εικόνα διάλυσης», είπαν στους παίκτες οι δύο άνδρες.

Ο αρχηγός του Άρη, Κρίστι Βαγκέλι υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσουν οι προπονήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί η ενημέρωση από τη διοίκηση και μετά τα μέσα Μαΐου.

Ο επικεφαλής του νέου διοικητικού σχήματος, Παναγιώτης Στεφανίδης βρίσκεται στην Αθήνα και είχε επαφές με ανθρώπους της Nova, για να κανονίσει το θέμα των χρημάτων που πρέπει να λάβει ο σύλλογος λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, μίλησε και με δικηγόρους ποδοσφαιριστών που τους οφείλονται χρήματα και έχουν βγει τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ τους. Είναι αναγκαίο να υπάρξει συναίνεση από αυτούς ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο για να αγωνιστεί του χρόνου ο Άρης στη δεύτερη κατηγορία και όχι στην Γ’ Εθνική.
Πηγή: sport-fm.gr

Αιώνιοι έτοιμοι να γράψουν ιστορία!

Μια νίκη από ένα πρωτοφανές επίτευγμα στα χρονικά της Ευρωλίγκας απέχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Αιώνιοι έτοιμοι να γράψουν ιστορία
Δύο ομάδες που έχουν πετύχει τόσα πολλά, είναι έτοιμες να ρίξουν ένα ακόμη «κάστρο». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με νίκες σε Μαδρίτη και Μόσχα αντίστοιχα την Παρασκευή θα γίνουν οι πρώτες ομάδες που προκρίνονται σε Final Four παρότι έχουν βρεθεί να χάνουν τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς στην έδρα του αντιπάλου. Στις δέκα προηγούμενες περιπτώσεις που η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας έφτασε στο 2-0, όχι μόνο τελικά προκρίθηκε, αλλά πέντε φορές το έκανε με 3-1, τέσσερις με 3-0 και μόλις μία, πέρσι ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντολού Εφές, με 3-2.

Το 2009, πρώτη σεζόν που εφαρμόστηκε το σύστημα πρόκρισης στις τρεις νίκες, το 2-0 είχαν κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (88-79, 79-73) και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι στην Παρτιζάν (56-47, 77-50). Οι μεν «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν με 3-1 (63-71, 78-75), η δε ρωσική ομάδα με 3-0 (67-56).

Το 2010 ο Ολυμπιακός επανέλαβε ό,τι κι ένα χρόνο πριν απέναντι στην Πρόκομ νικώντας δύο φορές στο ΣΕΦ (83-79, 90-73) και μετά την ήττα του στο πρώτο ματς στην Πολωνία (78-81) κέρδισε το δεύτερο (86-70) και πέρασε με 3-1. Την ίδια χρονιά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ακριβώς το ίδιο απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα (86-63, 83-63, 53-66, 74-70).

Το 2011 καμία ομάδα από όσες είχαν πλεονέκτημα έδρας δεν έφτασε στο 2-0, ενώ το 2012 τα κατάφεραν η Μπαρτσελόνα που απέκλεισε με 3-0 την Ούνιξ (78-66, 66-63, 67-56) και η ΤΣΣΚΑ που απέκλεισε με 3-1 την Μπιλμπάο νικώντας δύο φορές στη Μόσχα (98-71, 79-60), χάνοντας το τρίτο ματς (81-94) και κερδίζοντας το τέταρτο (73-71).

Το 2013 τρεις ομάδες έφτασαν στο 2-0 και προκρίθηκαν. Η Ρεάλ «σκούπισε» τη Μακάμπι (79-53, 75-63, 69-57), η ΤΣΣΚΑ προκρίθηκε επί της Λαμποράλ Κούτσα με δύο νίκες στη Μόσχα (89-78, 90-68) και μετά την ήττα τους στη Βιτόρια (72-93) στο τρίτο ματς με νίκη στο τέταρτο (94-85), ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε δις στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές (67-62, 71-53), έχασε ισάριθμες στην Πόλη (72-83, 73-74), προτού πάρει την πρόκριση για το Λονδίνο στο πέμπτο ματς στο Φάληρο (82-72).

Φέτος, το 2014, η Μπαρτσελόνα «σκούπισε» τη Γαλατάσαραϊ κερδίζοντάς τη δις στη Βαρκελώνη (88-61, 84-63) και μία στην Κωνσταντινούπολη (75-78), ενώ μένει να φανεί αν οι «αιώνιοι» θα ολοκληρώσουν τις ανατροπές που θα είναι πρωτοφανείς για τα χρονικά της Ευρωλίγκας απέναντι σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται νέο «κιτρινόμαυρο» ντεμαράζ(;)

Με καλό μάτι βλέπουν στην ΑΕΚ την περίπτωση του Ανδρέα Τάτου. Παράλληλα, στην «Ένωση» θέλουν και ως δανεικό τον Τζεμπούρ. Νέα επαφή για Κουρμπέλη, με το όνομα του Τζιόλη να έρχεται στο προσκήνιο.

Έρχεται νέο «κιτρινόμαυρο» ντεμαράζ(;)
Πολύ καλή άποψη φέρεται να έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τον Ανδρέα Τάτο, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» αναφέρει πως ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης «γουστάρει» τον διεθνή χαφ, ο οποίος δεσμεύεται με ακόμη έναν χρόνο τον Ολυμπιακό.

Το ερώτημα, όμως, είναι αν ο 25χρονος άσος θα καταφέρει να μείνει ελεύθερος, καθώς παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή για τον «Δικέφαλο».

Τη φετινή σεζόν ο Τάτος αγωνίστηκε ξανά με τη μορφή δανεισμού στον Άρη, στον οποίο είχε 31 συμμετοχές και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, έχοντας μοιράσει και δέκα ασίστ στους συμπαίκτες του σε 2569 λεπτά.

Την ίδια ώρα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να κινηθεί για την απόκτηση του Ραφίκ Τζεμπούρ, ακόμα και με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Επιπλέον, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο φέρονται να ήρθαν σε νέα επαφή με τον Αστέρα Τρίπολης για την περίπτωση του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η «Ένωση» θέλει να μάθει το ποσό που επιθυμούν οι Αρκάδες για να παραχωρήσουν τον 21χρονο στόπερ – που μπορεί να παίξει και ως αμυντικό χαφ, ώστε να αποφασίσουν αν θα κινηθούν για την απόκτησή του.

Τέλος, σύμφωνα με το «Goal» στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος δήλωσε πως θα περιμένει τον ΠΑΟΚ για να αποφασίσει για το μέλλον του, και θεωρείται δύσκολο να πειστεί – έχοντας παράλληλα και υψηλό συμβόλαιο – να παίξει στη Football League. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα δουλεύουν... ρολόι!!

Καλά έχει κυλήσει ο σχεδιασμός των ανθρώπων της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο, καθώς είναι έτοιμος ο φάκελος για την «Αγια-Σοφιά». Έδωσε το «OK» και η ΓΓΑ. Μένει η νομοθετική ρύθμιση.

Όλα δουλεύουν... ρολόι
Δίχως εμπόδια συνεχίζεται το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο φάκελος που θα κατατεθεί για να βγουν οι άδειες είναι πλέον έτοιμος και λείπει μόνο η νομοθετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί πριν το τέλος του μήνα. Υπάρχει η εκτίμηση ότι θα μπει σε μια από τις τροπολογίες που θα τεθούν προς ψήφιση άμεσα, διότι θα κλείσει η Βουλή λόγω των εκλογών που έρχονται.

Εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, υπολογίζεται πως οι άδειες θα έχουν βγει μέχρι τις 20 Μαΐου, ενώ ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και έχουν έρθει όλες οι εγκρίσεις, από δασικές υπηρεσίες, την αρχαιολογία μέχρι τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε το «ΟΚ» και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά απομένει να βγάλει ένα έγγραφο για το τυπικό της υπόθεσης.

Συνοπτικά, έχουν πάει όλα κατ’ ευχήν και λείπει μόνο η νομοθετική ρύθμιση και η έγκριση της από τη Βουλή. Όταν γίνει και αυτό θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά» και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμη μέσα σε 18 μήνες.Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα οι μεταγραφές!

Τα κλειδιά του Ολυμπιακού παραμένουν στα στον Μίτσελ, ο οποίος καλείται να δημιουργήσει μία ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα με στόχο την διάκριση στην Ευρώπη. Συμφωνία για την απόκτηση τριών παικτών.

Και τώρα οι μεταγραφές
Η παραμονή του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Ισπανός τεχνικός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία του Γιάννη Βρέντζου.

Η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους έγινε πράξη και θα πορευτούν μαζί την επόμενη σεζόν, παρότι υπάρχει οψιόν στο συμβόλαιό του που τους δίνει τη δυνατότητα να το «σπάσουν», πληρώνοντας ένα ποσό ως αποζημίωση.

«Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου χτίστηκε όλο αυτό τον χρόνο που είσαι εδώ. Προχώρα και χτίσε τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στον 51χρονο προπονητή, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν για την απόκτηση «τριών παικτών που θα κάνουν τη διαφορά».

Άλλωστε, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου επιθυμεί η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική την νέα αγωνιστική περίοδο και να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Στην κουβέντα που είχαν οι δύο άνδρες, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου, ο Μαρινάκης τόνισε: «Με αυτά που είδα στην Τούμπα πείσμωσα, όπως και ο κόσμος μας που είναι συσπειρωμένος όσο ποτέ. Και όλοι μαζί θέλουμε μια ομάδα παντοδύναμη για του χρόνου, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη»!

Το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία για την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών που θα κάνουν τη διαφορά δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Πρώτα από όλα υπάρχουν επαφές για την παραμονή του Εντινγκά και του Κάμπελ, ενώ αν υπάρξει πρόταση για τον Μπάλας Μέγιερι θα παραχωρηθεί και θα αντικατασταθεί.

Όσον αφορά τώρα τους τρεις «ενδεκαδάτους» που θα αποκτηθούν θα είναι ένας παίκτης που θα αναπληρώσει το κενό που άφησε την αποχώρησή του ο Κώστας Μήτρογλου, ένας ακραίος μεσοεπιθετικός μετά την επιστροφή του Ερνάν Πέρες στη Βιγιαρεάλ και ένας αξιόπιστος στόπερ, αν και οι υπάρχοντες έκαναν σε γενικές γραμμές καλές εμφανίσεις.

Εν τω μεταξύ, έχει «φιξαριστεί» ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του θα γίνει στο Ζέεφελντ και στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν στην Αμερική για τους φιλικούς αγώνες με Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν. Πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ και Λάσμε στο Top 5!! (video)

Δύο φοβερά καρφώματα των ψηλών του Παναθηναϊκού βρίσκονται στις πέντε καλύτερες φάσεις των τέταρτων αγώνων των play offs της Ευρωλίγκας.

Γκιστ και Λάσμε στο Top 5 (video)
Η τρομερή τάπα του Σάσα Κάουν στον Τζέιμς Γκιστ είναι στην πρώτη θέση με τις πέντε καλύτερες φάσεις της τέταρτης αγωνιστικής των play offs της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο, ο Αμερικανός παίρνει το αίμα του πίσω στο «2» με το κάρφωμά του στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ, ενώ στο «5» υπάρχει μία ανάλογη φάση του Στεφάν Λάσμε από ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ίδιο αγώνα.


Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί, ε;

Οι Μάβερικς ισοφάρισαν τους Σπερς συντρίβοντάς τους στο Σαν Αντόνιο με 113-92, ενώ οι Μπλέιζερς άλωσαν για δεύτερη φορά το Χιούστον με 112-105. Μόνο το Μαϊάμι στάθηκε στο ύψος του φτάνοντας στο 2-0.

Φαβορί, ε;
Ό,τι δεν κατάφεραν στο πρώτο ματς λόγω καθίζησης στο φινάλε, το έκαναν με εμφατικό τρόπο οι Μάβερικς, καθώς συνέτριψαν με 113-92 τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά που πλέον μεταφέρεται στο «σπίτι» τους για δύο παιχνίδια, ξεκινώντας από το βράδυ του Σαββάτου (23:30). Ο Μόντα Έλις με 21 και ο Σον Μάριον με 20 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές του Ντάλας, που μετρούσε δέκα σερί ήττες από τα «σπιρούνια». Ο Μάνου Τζινόμπιλι με 27 πόντους ήταν ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος του για τους γηπεδούχους, που έχασαν την επαφή τους με το σκορ στο τρίτο δωδεκάλεπτο και βρέθηκαν ακόμη και στο -24.

Δωδεκάλεπτα: 23-24, 51-56, 75-88, 92-113.

Σπερς: Τζινόμπιλι 27, Πάρκερ 12, Ντάνκαν 11, Μπελινέλι 7, Σπλίτερ 6, Γκριν 6, Λέοναρντ 6, Μιλς 5, Ντιαό 4, Τζόζεφ 4, Μπόνερ 4, Έιρς, Ντέι.

Μάβερικς: Έλις 21, Μάριον 20, Χάρις 18, Νοβίτσκι 16, Καλντερόν 12, Κάρτερ 8, Μπλερ 8, Ράιτ 4, Ντάλεμπερτ 4, Κράουντερ 2, Έλινγκτον, Λάρκιν, Τζέιμς.

Έκπληξη επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι έκπληξη. Οι Μπλέιζερς διπλασίασαν τις νίκες επί των Ρόκετς στο Χιούστον, κερδίζοντας 112-105 στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, και δείχνουν ικανοί να ολοκληρώσουν την έκπληξη στο Όρεγκον, όπου μεταφέρεται η σειρά για τα δύο προσεχή παιχνίδια με το πρώτο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όπως και στο πρώτο ματς, ο Λαμάρκους Όλντριτζ έκανε «όργια», έχοντας 43 πόντους με 18/28 σουτ, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες. Την ίδια ώρα, πέραν του Ντουάιτ Χάουαρντ που είχε 32 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 τάπες βάζοντας μέχρι και τις βολές (6/7), ουδείς στάθηκε στο ύψος του. Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ξανά απογοητευτικός με 18 πόντους μεν, αλλά με μόλις 6/19 σουτ και 5 λάθη προτού αποβληθεί με έξι φάουλ.

Δωδεκάλεπτα: 31-23, 53-53, 77-83, 105-112.

Ρόκετς: Χάουαρντ 32 (14 ριμπ.), Χάρντεν 18, Πάρσονς 15, Μπέβερλι 14, Τζόουνς 13, Ασίκ 6, Λιν 5, Γκαρσία 2.

Μπλέιζερς: Όλντριτζ 43, Λίλαρντ 18 (11 ασίστ), Ράιτ 15, Ουίλιαμς 13, Μάθιους 9, Λόπεζ 6 (10 ριμπ.), Μπατούμ 6, Ρόμπινσον 2, Φρίλαντ.

Μπορεί να δυσκολεύτηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά οι πρωταθλητές έφτασαν στο 2-0. Το Μαϊάμι αξιοποίησε στο έπακρο την έδρα του και νικώντας 101-97 τους Μπόμπκατς έφτασε στου δρόμου τα μισά για την πρόκριση στους ημιτελικούς της Ανατολής. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 32 πόντους και 8 ασίστ τονίζοντας στο τέλος του αγώνα πως «… μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα», ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ πέρα από 15 πόντους είχε κι ένα καθοριστικό κλέψιμο στο φινάλε με την ομάδα του στο +3. Ο Αλ Τζέφερσον με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ παρότι έπαιζε τραυματίας ξεχώρισε από τους Μπόμπκατς, που φιλοξενούν τα δύο προσεχή ματς στη Σάρλοτ ξεκινώντας από αυτό τα ξημερώματα της Κυριακής με στόχο να βάλουν τέλος σε ένα σερί 17 ηττών από τη Χιτ.

Δωδεκάλεπτα: 29-19, 57-47, 79-72, 101-97.

Χιτ: Τζέιμς 32, Μπος 20, Ουέιντ 15, Τσάλμερς 11, Άντερσεν 7, Κόουλ 5, Λιούις 4, Τζόουνς 3, Άλεν 2, Χάσλεμ 2.

Μπόμπκατς: Κιντ-Τζίλκριστ 22, Τζέφερσον 18 (13 ριμπ.), Γουόκερ 16, Χέντερσον 15, ΜακΡόμπερτς 8, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 6, Νιλ 3, Ζέλερ 3, Ρίντναουρ 3, Τόλιβερ. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… στο σπίτι τους!!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στην ΤΣΣΚΑ τι εστί ΟΑΚΑ και τώρα καλείται να ολοκληρώσει την ανατροπή στη Μόσχα. Τα «κλειδιά» της νίκης και το ζητούμενο με Διαμαντίδη.

Και τώρα… στο σπίτι τους
Το καθήκον του ο Παναθηναϊκός το έκανε. Όμως δεν μένει στο 2-2 και πλέον ορέγεται Final Four. Δικαιωματικά, αφού στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σειράς έχει παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία ομάδας από την ΤΣΣΚΑ. Ο νόμος του ΟΑΚΑ εφαρμόστηκε πιστά, αλλά πλέον οι «πράσινοι» ψάχνουν τη νίκη στη Μόσχα, την Παρασκευή (19:00), για να πετύχουν κάτι πρωτοφανές στην ιστορία της Ευρωλίγκας, καθώς ουδέποτε αποκλείστηκε ομάδα στις δέκα περιπτώσεις που προηγήθηκαν με 2-0. Ο εξάστερος θα επιδιώξει να πάρει κι αυτή την πρωτιά για να κλείσει ραντεβού στις 16 Μαΐου απέναντι στη Μακάμπι στον ημιτελικό του Μιλάνου.

Το μεγάλο όπλο και τα ζητούμενα

Για πολλοστή φορά ο Παναθηναϊκός κέρδισε από την άμυνά του. Μετά τους 59 πόντους που δέχτηκε τη Δευτέρα, αυτή τη φορά το παθητικό του ήταν 64 στην κανονική διάρκεια και 72 μαζί με την παράταση. Έβγαλε απίστευτη ενέργεια και ώθησε την ΤΣΣΚΑ σε 17 λάθη ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό και προστατεύοντας τη ρακέτα του. Παράλληλα είχε αυτή τη φορά 19 ασίστ και πήρε περισσότερα από τους ψηλούς του, ενώ από τα 15 λάθη του πρώτου αγώνα έπεσε στα 13 σε 45 αγωνιστικά λεπτά.

Φυσικά υπήρχαν ξανά ψεγάδια. Τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν και πάλι χαμηλά (7/29, 24%) φτάνοντας πλέον στα τέσσερα παιχνίδια 22/95 και μόλις 23,2% στη σειρά. Έγιναν λάθη που λίγο έλειψε να στοιχίσουν, όπως η… τακτική στις βολές του Ούκιτς, που μάλλον ήταν προτιμότερο να αστοχήσει στη δεύτερη για να μην έχουν δικαίωμα τάιμ άουτ και χρόνο να στείλουν το ματς στην παράταση οι φιλοξενούμενοι με τον Φριτζόν. Ασφαλώς η αντιμετώπιση του Γουίμς πρέπει να διαρκέσει μέχρι το τέλος κι όχι 35 λεπτά, καθώς ο Αμερικανός πάλι πήγε να κερδίσει το ματς μόνος του στο τέλος. Κι ασφαλώς το μεγαλύτερο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ο καλός Διαμαντίδης. Ο αρχηγός είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας 6,5 πόντους με κάκιστα ποσοστά (2/11 δίποντα, 18,2%, και 4/21 τρίποντα, 19%) κατά μέσο όρο στη σειρά και προσφέροντας επιθετικά μόνο στο κομμάτι της δημιουργίας και της οργάνωσης, αλλά όχι εκτελεστικά. Όλοι εύχονται ο «Μήτσος» να κρατά το καλό για το τέλος.

Χωρίς ανάσα

Η αποστολή αναχωρεί για τη Μόσχα στις 13:25 και θα πάει από το αεροδρόμιο στο γήπεδο για προπόνηση. Η καταπόνηση είναι δεδομένη και μεγάλη, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους. Όμως αυτή τη στιγμή το πάθος για την πρόκριση τα σβήνει όλα. Την ίδια ώρα, στην ΤΣΣΚΑ περιμένουν να διαπιστώσουν επί ρωσικού εδάφους αν ο Μίλος Τεόντοσιτς θα επανεμφανιστεί στο πέμπτο παιχνίδι.Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Παναθηναϊκός για Κουρμπέλη!!

Μετά την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό την περίπτωση του Δημήτρη Κουρμπέλη εξετάζουν και στον Παναθηναϊκό.

Και ο Παναθηναϊκός για Κουρμπέλη
Το πιο «hot» όνομα από την εγχώρια αγορά φαίνεται πως αποτελεί ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος το καλοκαίρι είναι πιθανό να εξαργυρώσει την πολύ καλή σεζόν που έχει κάνει φέτος με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Πρώτη ενδιαφέρον για την απόκτηση του 21χρονου αμυντικού, ο οποίος μπορεί να παίξει και στη μεσαία γραμμή, εκδήλωσε η ΑΕΚ, η οποία φέρεται να είχε σχετικές επαφές με τους Αρκάδες.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι την περίπτωση του διεθνούς άσου με την Ελπίδων εξετάζει και ο ΠΑΟΚ.

Τις προηγούμενες μέρες ακούστηκε ότι ο Κουρμπέλης απασχολεί τον Ολυμπιακό, ενώ σήμερα η εφημερίδα «Goal» γράφει ότι και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι στον Αστέρα έχουν απαντήσει ήδη αρνητικά στους Πειραιώτες, λόγω των όσων είχαν γίνει στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόθεση του συλλόγου της Τρίπολης είναι να δώσει τον παίκτη σε κάποια ομάδα του εξωτερικού, όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με τον Κώστα Φορτούνη.

Στο «τριφύλλι», όμως, φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος ψάχνεται να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.Πηγή: sport-fm.gr

«Από εμάς εξαρτάται»

Συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα θέλει από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τους επισήμανε πως από τους ίδιους εξαρτάται το αποτέλεσμα.

«Από εμάς εξαρτάται»
Στο χέρι των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, συμφώνα με τα όσα τους είπε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός τους τόνισε πως αν δείξουν την κατάλληλη αφοσίωση στο σαββατιάτικο ματς, θα επικρατήσουν του ΠΑΟΚ.

«Από εμάς εξαρτάται το αποτέλεσμα του τελικού. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έχουμε τα τρεξίματα, που μπορούμε να έχουμε και αποφύγουμε έστω και το ένα λάθος εμείς θα κερδίσουμε το παιχνίδι», τους ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες, που θα κάνουμε. Πρέπει να τους κόψουμε στη μέση. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση στα στημένα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός με τους Βίτορ, Ινσαουράλδε και ας λείπουν Αθανασιάδης και Κατσουράνης. Πρέπει να υπάρχει σωστή συνεννόηση και να μην χάνετε τα μαρκαρίσματα».

Ο 41χρονος προπονητής έχει δείξει φάσεις από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα δείξει και άλλες. Αυτό που τονίζει στους παίκτες του είναι πως ο προσεχής τους αντίπαλος έχει διαφοροποιηθεί, συγκριτικά με τις 9 Φεβρουαρίου, που τον είχαν νικήσει με 2-1 στη Λεωφόρο, διότι ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει κάνει κάποιες αλλαγές στην ομάδα από όταν αντικατέστησε τον Χουμπ Στέφενς.

Καμία νέα δοκιμή δεν υπήρξε τις τελευταίες ημέρες από τον Αναστασίου και παρότι είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ενδεκάδα του Αναστασίου φαίνεται θα εμπιστευθεί τους: Κοτσόλη, Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ, Πέτριτς, Μπεργκ.Πηγή: sport-fm.gr

«Επιτυχία η κατάκτηση του Κυπέλλου»

Σημαντική θεωρεί ο Μίροσλαβ Στοχ την ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη SportDay.

«Επιτυχία η κατάκτηση του Κυπέλλου»
«Μεταμορφωμένος», όπως και ο ΠΑΟΚ, παρουσιάζεται ο Μίροσλαβ Στοχ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Πέρα από αυτό το κομμάτι ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός μίλησε για το ενδεχόμενο να παραμείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» και την επικείμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μίροσλαβ Στοχ στη SportDay

Τι έχεις κάνει εσύ στα 11 χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει τίτλους;

«Είμαι χαρούμενος που έχω κερδίσει αρκετά… Με την Τσέλσι τίτλο το 2009, μετά πήρα το πρωτάθλημα Ολλανδίας, την πρώτη χρονιά μου στην Τουρκία κατέκτησα το πρωτάθλημα και τις δύο επόμενες το Κύπελλο. Επιθυμώ να συνεχίσω τη συλλογή μου εδώ στον ΠΑΟΚ. Θέλουμε πολύ να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».

Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό και παρουσιάζεσαι αναγεννημένος;

«Στο κομμάτι της δικής μου δουλειάς δεν άλλαξε τίποτα. Απλά άλλαξε ο προπονητής κι ο Γιώργος (σ.σ.: Γεωργιάδης) ήξερε κι από πριν την ομάδα… Οταν ανέλαβε πρώτος προπονητής προέβη στις αλλαγές που έπρεπε να κάνει και που χρειαζόμασταν εμείς οι ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά που παρουσιάστηκε».

Υπάρχει ομοιότητα του σαββατιάτικου τελικού Κυπέλλου με τα ματς πρωταθλήματος εναντίον του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ότι θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Είναι ένας τελικός κι εμείς δεν θα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως στο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, σε καλή κατάσταση. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς».

Αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο, θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα;

«Νομίζω πως ναι... Ο στόχος που βάλαμε στην αρχή της σεζόν ήταν να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο, μετά από τόσα χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει κάτι, θα αποτελέσει επιτυχία για εμάς. Ομως επειδή βρισκόμαστε πριν τον αγώνα, δεν θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο. Αυτά θα τα πούμε μετά το ματς».

Αν ο Ιβάν Σαββίδης σε καλέσει μετά τα πανηγύρια στον Λευκό Πύργο και σου πει ότι «τα βρήκα με τη Φενέρ, παίξε κι άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ», τι θα κάνεις;

«Είναι μια ερώτηση που ακούω συνεχώς κι από τον απλό κόσμο στον δρόμο. Ομως απαντάω πάντα και σε όλους ότι δεν θέλω να μιλήσω τώρα γι' αυτό. Θέλω να τελειώσει η σεζόν, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να ολοκληρωθεί η χρονιά επιτυχημένα για την ομάδα και μετά στις διακοπές θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε τέτοια πράγματα».

Οι Κατσουράνης, Νάτχο και Κλάους θα δουν αυτό το παιχνίδι από την κερκίδα. Αυτές οι απουσίες αποτελούν βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα θα μας λείψουν, όμως έχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα μας. Εχουμε ένα γεμάτο ρόστερ, στο οποίο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να καλύψει επάξια το κενό που έχει δημιουργηθεί».

Είχε πρόταση και είπε «όχι» ο Μίτσελ!

Αρνητικά σε πρόταση ύψους 4 εκατ. ευρώ απάντησε ο Μίτσελ για τον οποίο υπήρχε ενδιαφέρον από την Αραβία μέχρι και την Ουκρανία. «Εγώ έχω αποφασίσει ότι συνεχίζω», η ατάκα του Ισπανού στη διοίκηση.

Είχε πρόταση και είπε «όχι» ο Μίτσελ
Την επιθυμία του να μείνει στον Ολυμπιακό και να δώσει συνέχεια στη φετινή – επιτυχημένη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη έκανε πράξη ο Μίτσελ.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία του Γιάννη Βρέντζου, επισφραγίστηκε η παραμονή του Ισπανού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και πλέον διοίκηση και προπονητής να περνούν στο στάδιο του σχεδιασμού της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Για τον 51χρονο τεχνικό υπήρξε ενδιαφέρον από την Αραβία μέχρι την Ουκρανία, όμως εκείνος έχει στο μυαλό του την επιστροφή στην πατρίδα μόνο για κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Primera Division (Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα).

Από την Αγγλία υπήρχε φήμη για την Τότεναμ, όμως είναι κοντά σε συμφωνία με άλλον προπονητή.

Όπως γράφει η SportDay, ο Μίτσελ είχε στα χέρια του μία άκρως δελεαστική πρόταση που έφτανε τα 4 εκατ. ευρώ (πιθανότατα από την Αραβία), όμως εκείνος δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα αλλά για να συνδέσει το όνομά του με επιτυχίες σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με τους πρωταθλητές Ελλάδας του δίνεται η δυνατότητα να είναι ξανά στο Champions League, ενώ το καλοκαίρι θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά μαζί με κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους που έχει ιδιαίτερη αίγλη.

Άλλωστε, αν έρθει μία πρόταση από την Ρεάλ – για παράδειγμα – ο Μαρινάκης δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες του Ισπανού κόουτς και θα του ευχηθεί καλή επιτυχία στην καριέρα του. Πηγή: sport-fm.gr

Η τρίτη θα’ ναι στη Μαδρίτη!!

Με περισσή αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός έδειξε έτοιμος και ικανός να μη μείνει στο 2-2 και να πάρει την πρόκριση στο Final Four μέσω Μαδρίτης. Τα μεγάλα μυστικά της δεύτερης νίκης επί της Ρεάλ.

Η τρίτη θα’ ναι στη Μαδρίτη!
Η ομάδα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα ανατρέποντας στους δύο τελευταίους τελικούς διαφορές 19 και 17 πόντων αντίστοιχα, δείχνει έτοιμη για τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων. Γιατί λίγοι περίμεναν από τον Ολυμπιακό, με την εικόνα των δύο πρώτων αγώνων και την καταφανή υπεροχή της Ρεάλ στη Μαδρίτη, να επιστρέψει. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι απλώς το έκαναν, αλλά το πέτυχαν με εμφατικό τρόπο και πλέον οπλισμένοι με ακόμη περισσότερο θάρρος και τον Στράτο Περπέρογλου στις επάλξεις πηγαίνουν στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσουν την ανατροπή: να υποχρεώσουν την ομάδα που είχε όλες κι όλες τρεις ήττες μέσα στη σεζόν σε ισάριθμες μέσα σε πέντε μέρες και να επιστρέψουν από το 0-2, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα μέχρι τώρα σε δέκα περιπτώσεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έκανε την Πέμπτη μια μάλλον αψεγάδιαστη εμφάνιση, από την οποία κρατάμε τα εξής:

-την κα-τα-πλη-κτι-κη του άμυνα, που περιόρισε τη Ρεάλ των 86,1 πόντων κατά μέσο όρο μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα στους 62 πόντους καταστρέφοντας τα ποσοστά της σε δίποντα (41,9% από 54,3% στη διοργάνωση) και τρίποντα (22,7% από 40,6%), όπως και τη δημιουργία της, καθώς έμεινε στις 10 ασίστ κι έκανε 13 λάθη (18,3 και 10,3 οι μέσοι όροι της αντίστοιχα).

-τον έλεγχο του ρυθμού, αφού έχοντας σίγουρο ριμπάουντ (39 έναντι 34) και λίγα λάθη (11) δεν επέτρεψε στη Ρεάλ να πατήσει γκάζι.

-τις σταθερές Ντάνστον (που εξελίσσεται σε MVP της σειράς), Σπανούλη (που αν κι άστοχος με 4/14 σουτ, είχε 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μόλις ένα λάθος) και Πρίντεζη (με κρίσιμα καλάθια και πάλι), αλλά και τους νέους πρωταγωνιστές που αναδείχθηκαν: τον ξεψαρωμένο Λοτζέσκι, τον και με επιθετική συνεισφορά Μάντζαρη, τον ώριμο νέο Παπαπέτρου, μέχρι και τον θετικότατο Κόλινς.

Τα πράγματα, ασφαλώς, δεν θα είναι καθόλου εύκολα στη Μαδρίτη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως η Ρεάλ παραμένει φαβορί παίζοντας στην έδρα της. Όμως η επίσκεψη του Ολυμπιακού αυτή τη φορά γίνεται με διαφορετικούς όρους. Με τους παίκτες του πεπεισμένους πλέον ότι «τον έχουν» τον αντίπαλο και τους πρωταθλητές Ισπανίας με κλονισμένη την αυτοπεποίθηση και την πίεση της… υποχρέωσης για νίκη-πρόκριση να βαραίνει τα πόδια τους.Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ εύχεται στον Λάζαρ!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε στον Κοστίν Λάζαρ για τα γενέθλια του.

Ο ΠΑΟΚ εύχεται στον Λάζαρ
Ευχές για υγεία και επιτυχίες έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσης στον Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια του.

Ο Ρουμάνος μέσος του «Δικέφαλου του Βορρά», ο οποίος σήμερα γίνεται 33 ετών φέτος συμμετείχε σε 23 αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και σημείωσε δύο γκολ.

Αναλυτικά οι ευχές του ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες στον Κοστίν Λάζαρ για τα σημερινά γενέθλιά του! Ο Ρουμάνος μέσος του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στις 24/04/1981 στο Βουκουρέστι. Άρχισε την καριέρα του από την ομάδα της Σπόρτουλ Στούντεντεσκ το 1999 και μετά από μια επταετή παρουσία, πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Ραπίντ Βουκουρεστίου, όπου αγωνίστηκε από το 2006 έως το 2011 όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του και αποφάσισε να κάνει το άλμα προς το εξωτερικό. Η επιλογή του ήταν η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ.

Στις 21 Ιουλίου 2011 εντάχθηκε στο δυναμικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση της απόκτησής του και υπογραφή τριετούς συμβολαίου προκάλεσε έκπληξη, έστω κι αν ο Κοστίν ήταν επί τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη και είχε περάσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγα λεπτά συμμετοχής σε ένα φιλικό ματς στην Τούμπα κόντρα στον Πιερικό και αμέσως πέφτει… στα βαθιά. Ο Λάσλο Μπόλονι θα τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βαλερέγκα στις 28 Ιουλίου για τα προκριματικά του Europa League.

Στο Ullevaal Stadion του Οσλο ο Κοστίν θα εντυπωσιάσει με την άριστη τεχνική κατάρτισή του, ειδικά με την ασίστ του προς τον Βιερίνια στη φάση του πρώτου γκολ για τον «Δικέφαλο». Από το ντεμπούτο του και μετά μέτρησε 39 συνολικά συμμετοχές και 4 γκολ την πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa League, ενώ ολοκλήρωσε την περίοδο 2012-13 με 39 συμμετοχές και 3 γκολ.

Αν κάτι έχει «σημαδέψει» την καριέρα του στην Ραπίντ ήταν η απόφασή του να παραδεχθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της Οτελούλ το 2009 ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του, ωστόσο ο Κοστίν σηκώθηκε και με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού έδειξε στον διαιτητή ότι είναι λάθος αυτή η απόφαση. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ο ρέφερι να πάρει πίσω την απόφαση του και να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι. Για την ενέργειά του αυτή πήρε βραβείο fair play».

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών!!

Χωρίς τους «αιώνιους», που δίνουν μάχες πρόκρισης στο Final Four, αλλά με πολύ ενδιαφέρον για την παραμονή και τα play offs, η… λειψή 25η αγωνιστική της Α1 υπόσχεται συγκινήσεις.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Πρωτάθλημα δεν είναι μόνο οι αιώνιοι. Κι από τη στιγμή που έχουν ρεπό για να προετοιμαστούν για τις τελικές τους μάχες στα play offs της Ευρωλίγκας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις υπόλοιπες ομάδες και ειδικά στο μέτωπο της παραμονής και της κατάταξης εν όψει play offs.

Ο Πανελευσινιακός έχει την τύχη στα χέρια του, αφού με νίκη επί του ΚΑΟΔ στη Δράμα εξασφαλίζει τη σωτηρία του ό,τι κι αν κάνουν οι συγκάτοικοι στην τελευταία θέση Ίκαρος (που υποδέχεται τον Κολοσσό) και Ηλυσιακός (που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ) στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Οι δύο αυτές ομάδες σώζονται μόνο αν κάνουν το 2/2 και ο Πανελευσινιακός γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Μάλιστα αν ισοβαθμήσουν Ηλυσιακός και Ίκαρος στο τέλος, ο πρώτος έχει το πλεονέκτημα.

Ο Πανιώνιος, που είναι σίγουρα τρίτος, φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πατρών, που είναι κοντά στα play offs αλλά όχι εκεί ακόμη μαθηματικά. Ο Άρης φιλοξενεί τα Τρίκαλα με στόχο να διατηρηθεί στην έκτη θέση που θα αποτρέψει τη συνάντησή του με τους «αιώνιους» στον πρώτο γύρο των play offs.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Πέμπτη 24/4
18:00 Πανιώνιος-Απόλλων Πάτρας
18:00 ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός (Novasports 1)
18:00 Άρης-Τρίκαλα
18:00 Ίκαρος Χαλκίδας-Κολοσσός Ρόδου
18:00 Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ

*Οι αγώνες ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο θα γίνουν στις 29/4 λόγω υποχρεώσεων των «αιωνίων» στα play offs της Ευρωλίγκας.

Η επόμενη αγωνιστική (26η, 3/5)

Πανελευσινιακός-Νέα Κηφισιά
Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός
Τρίκαλα-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-Ίκαρος Χαλκίδας
Ρέθυμνο-Ηλυσιακός
Κολοσσός Ρόδου-Άρης
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Πηγή: sport-fm.gr

Το μεγαλύτερο χουνέρι από γυναίκα στον Πειραιά!!

Την ξέρουνε από την καλή κι από την ανάποδη στον Ολυμπιακό αυτήν την εντυπωσιακή γυναίκα της φωτογραφίας και δε θέλουν για κανένα λόγο να την ξαναδούν μπροστά τους. Έγραψαν τα ισπανικά Μέσα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται ξανά για τον Βερδού. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, περίπτωση να ασχοληθεί ο Πρωταθλητής με τον Καταλανό, θα σου γράψει ο σκύλος.
Στον Πειραιά δεν έχουν ξεχάσει ακόμα το μεγάλο "καψώνι" που τους έκανε η πανέμορφη σύζυγος του Βερδού, πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο πριν πάρουν την υπογραφή του 31χρονου μέσου.
Ο παίκτης είχε έρθει ιγκόκνιτο για ένα διήμερο στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος άσος τα είχε βρει σε όλα με τους Ερυθρόλευκους, είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις και η μεταγραφή ήταν τελειωμένη. Αλλά η κυρία Βερδού είχε διαφορετική γνώμη... 
Έκανε μεγάλη σκηνή στο ξενοδοχείο που διέμενε με τον ποδοσφαιριστή βάζοντας μέχρι και τα κλάματα για φύγει από την Ελλάδα! Τελικά, ο παίκτης ενημερώνει τον τότε τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Χουάν Χοσέ Λορένθο, ότι πρέπει να αναχωρήσει άρον άρον για την πατρίδα του επειδή η γυναίκα του δεν αντέχει μακριά από τη Βαρκελώνη
Στο Λιμάνι έμειναν "κάγκελο" με την εξέλιξη και δεν πίστευαν ότι η μεταγραφή χάλασε εξαιτίας της ...ευαίσθητης συζύγου του ποδοσφαιριστή. Η απίστευτη ιστορία έχει μείνει αξέχαστη στη διοίκηση του Ολυμπιακού και γι΄ αυτό δεν πρόκειται να ξαναμπλέξουν με την περίπτωση Βερδού, ό,τι κι αν γράφουν, ή λένε τα ισπανικά Μέσα. De facto...



 

Πηγή: sportdog.gr

Πατέρας και γιoς (πρώην της ΑΕΚ) παίζουνε στην ίδια εθνική ομάδα!!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα απίστευτο γεγονός που συνέβη σε εθνική ομάδα. Βγήκε ο πατέρας και μπήκε αλλαγή ο γιος, που, μάλιστα, φόρεσε αργότερα και τη φανέλα της ΑΕΚ! Ήταν 24 Απριλίου 1996 όταν ο Άρνορ Γκούντγιονσεν ξεκινούσε βασικός στο φιλικό παιχνίδι της Ισλανδίας εναντίον της Εσθονίας στο Ταλίν.
Στη διάρκεια του ματς και συγκεκριμένα στο β΄ ημίχρονο γίνεται αλλαγή. Βγαίνει ο 34χρονος Άρνορ για να μπει στη θέση του ο πιτσιρικάς γιος του Έιντουρ Γκούντγιονσεν.
Αυτή η αλλαγή έγραψε ιστορία, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που πατέρας και γιος παίζουν στον ίδιο διεθνή αγώνα.
Ο Άρνορ το 1996 ήταν στη δύση της καριέρας του στα 35 του χρόνια. Αγωνίστηκε στην Άντερλεχτ, την Μπορντό, τη Λόκερεν κ.ά., ενώ με την εθνική έφτασε στις 73 συμμετοχές.
Ο Έιντουρ εκείνη τη χρονιά ήταν μόλις 17 ετών και αγωνιζόταν στην Αϊντχόβεν. Μετέπειτα, βέβαια, έπαιξε μεταξύ άλλων στην Τσέλσι, την Μπαρτσελόνα, αλλά και την ΑΕΚ (την σεζόν 2011-2012).

Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τρελό γκολ για Κάρντενας!! (videos)

Στο 91ο λεπτό «πυροβόλησε» ο Σερμάν Κάρντενας για το 1-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ επί της Ατλέτικο Μινέιρο στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Η ομάδα του Ροναλντίνιο παρατάχθηκε με φανερό στόχο το 0-0, αλλά ο 24χρονος Κολομβιανός με πανέμορφη προσπάθεια εξέφρασε… διαφορετική άποψη σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα. Από την πλευρά της, η Βελέζ μετέφερε το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων από το αργεντίνικο πρωτάθλημα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, αφού έχασε με 1-0 στην Παραγουάη από την Κλουμπ Νασιονάλ, που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 87ο λεπτό με τον Χουλιάν Μπενίτεζ.
Σε άλλο ματς της φάσης των «16» του Λιμπερταδόρες, η Σαν Λορένζο κατέβαλε την αποδεκατισμένη Γκρέμιο με 1-0 χάρη σε γκολ του Άνχελ Κορέα στο 52ο. Τέλος, η Λανούς «έκλεισε» ραντεβού με την Μπολιβάρ στα προημιτελικά περνώντας με 2-0 από την έδρα της Σάντος Λαγκούνα για το συνολικό 4-1 στη σειρά, αφού στο 28ο λεπτό ο πρώην στράικερ της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο, άνοιξε το σκορ και στο 51ο ο Πάολο Γκολτζ σκόραρε με πέναλτι, ενώ στο 74ο αποβλήθηκε ο Αντρές Ρεντερία των Μεξικανών με απευθείας κόκκινη λόγω αντιαθλητικού μαρκαρίσματος.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 30/04
4-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 30/04
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 30/04
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 2-0 & 29/04
7-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 24/04 & 01/05
8-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 29/04
Προημιτελικοί (06-15/05)
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
10-Νικητές 3-4
11-Νικητές 5-6
12-Νικητές 7-8
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14











Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Το σήκωσε η Κρουζ Αζούλ! (video)

Το έκτο ηπειρωτικό τίτλο της και το πρώτο από το 1997 κατέκτησε η Κρουζ Αζούλ με εκτός έδρας 1-1 απέναντι στην Τολούκα.
Οι δύο μεξικανικές ομάδες αναμετρήθηκαν στους τελικούς του CONCACAF Champions League, οπότε πριν από το 0-0 της προηγούμενης ομάδας διασφάλισαν ένατη συνεχόμενη πρωτιά συλλόγου της χώρας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Στην προκειμένη, ο ασυγκράτητος Μαριάνο Παβόνε άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό και το γκολ του 31χρονου Αργεντινού στράικερ αποδείχθηκε αρκετό για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού εν τέλει έγειρε την πλάστιγγα στο πλευρό της Κρουζ Αζούλ με βάση τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ. Στο 63ο λεπτό, πάντως, ο Παραγουανός Έντγκαρ Μπενίτεζ ισοφάρισε σε 1-1 και οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση για το νικητήριο γκολ, χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον στόχο τους.




Πηγή: onsports.gr

MLS: Χατ τρικ για Ράιτ-Φίλιπς!! (videos)

Τρία γκολ πέτυχε ο Μπράντλεϊ Ράιτ-Φίλιπς και ένα ο Τιερί Ανρί στο θριαμβευτικό 4-0 των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς με τους Χιούστον Ντάιναμο.
Ο 29χρονος Άγγλος έθεσε τις βάσεις για την εύκολη νίκη στο πρωτάθλημα του MLS σκοράροντας στο 12ο και στο 24ο λεπτό, ενώ στο 86ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι συμπλήρωσε χατ τρικ. Μεσολάβησε, πάντως, ο Ανρί με το 3-0 στο 65ο λεπτό, αλλά με λίγη προσοχή οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερο σκορ κόντρα στους απογοητευτικούς Ντάιναμο.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
6
11
Κολόμπους Κρου
6
11
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
8
10
Τορόντο
6
9
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
6
8
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
7
8
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
8
8
Χιούστον Ντάιναμο
7
7
Σικάγο Φάιρ
7
6
Μόντρεαλ Ίμπακτ
7
3
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
7
16
Σιάτλ Σάουντερς
7
13
Ρέαλ Σολτ Λέικ
7
13
Κολοράντο Ράπιντς
6
11
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
7
9
Λος Άντζελες Γκάλαξι
5
8
Σίβας ΗΠΑ
7
6
Πόρτλαντ Τίμπερς
7
4
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
5
3
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.










Πηγή: onsports.gr

AFC Champions League: «Σφραγίδα» Φορλάν στην Κίνα! (videos)

Με εκτός έδρας 2-1 σε βάρος της Σαντούνγκ Λούνενγκ, η Σερέζο Οσάκα προκρίθηκε στους «16» του AFC Champions League.
Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν ανώτεροι, ενώ στο 19ο λεπτό προηγήθηκαν με πέναλτι του Βάγνκερ Λοβ, αλλά στο 46ο ισοφάρισε ο Γοϊτσίρο Κακιτάνι και στο 48ο ο κεφάτος Ντιέγκο Φορλάν ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Ιάπωνες. Οι Κινέζοι πάγωσαν και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ενώ μαζί τους αποκλείστηκε η Μπουριράμ Γιουνάιτεντ, που αρκέστηκε σε 0-0 στη Νότια Κορέα απέναντι στους Πόανγκ Στίλερς στο άλλο παιχνίδι του πέμπτου γκρουπ. Σήμερα ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος όμιλος με την Μπουνιοντκόρ να εξασφαλίζει την πρόκριση στο 94ο λεπτό χάρη σε γκολ του Σαρντόρ Σαμπιρκοντζάεβ, ο οποίος διαμόρφωσε εκτός έδρας 2-1 εναντίον της Ελ Τζαΐς, ενώ η Φούλαντ πήρε την πρώτη θέση με ευρύ 5-1 στην έδρα της Αλ Φατέχ χάρη σε τρία γκολ του Λουτσιάνο Περέιρα Μέντες και δύο του Γκολαμρέζα Ρεζαΐ.
Στον έκτο όμιλο, η Σανφρέσε Χιροσίμα κυριάρχησε, αλλά χρειάστηκε κόκκινη του Μπρεντ Γκριφς στο 70ό λεπτό και τυχερό γκολ του Σατόρου Γιαμαγκίσι στο 72ο για το 1-0 επί των Σέντραλ Κοστ Μάρινερς και για την πρόκριση στους «16», ενώ το έτερο «εισιτήριο» του γκρουπ πήρε η Σεούλ χάρη σε 2-1 επί της Γκουάν Πεκίνου. Ακόμα, η Αλ Σαμπάμπ κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ασίας και «έκλεισε» ραντεβού… εμφυλίου με την Αλ Ιτιχάντ στον επόμενο γύρο χάρη σε δύο γκολ του Αμπντουλματζίντ Αλ Ρουβαλί στο 2-1 σε βάρος της Αλ Τζαζίρα, που έμεινε δεύτερη και στους «16» θα αντιμετωπίσει την Αλ Αΐν, επίσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέλος, σε αδιάφορο ματς του πρώτου γκρουπ, η Μπουκαμπάρ Κεμπέ πέτυχε δύο γκολ και η Εστεγκλάλ κέρδισε την Αλ Ραγιάν με 3-1.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του AFC Champions League:
Πρώτος όμιλος
Αλ Τζαζίρα-Αλ Σαμπάμπ 1-2
Εστεγκλάλ-Αλ Ραγιάν 3-1
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ) 15, ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ (Η.Α.Ε.) 10, Εστεγκλάλ (Ιράν) 7, Αλ Ραγιάν (Κατάρ) 3.
Δεύτερος όμιλος
Αλ Φατέχ-Φούλαντ 1-5
Ελ Τζαΐς-Μπουνιοντκόρ 1-2
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΦΟΥΛΑΝΤ (ΙΡΑΝ) 14, ΜΠΟΥΝΙΟΝΤΚΟΡ (ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ) 8, Ελ Τζαΐς (Κατάρ) 8, Αλ Φατέχ (Σαουδική Αραβία) 2.
Τρίτος όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΛ ΑΪΝ (Η.Α.Ε.) 11, ΑΛ ΙΤΙΧΑΝΤ (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ) 10, Λεκβίγια (Κατάρ) 7, Τρακτόρ Σαζί (Ιράν) 5.
Τέταρτος όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΛ ΧΙΛΑΛ (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ) 9, ΑΛ ΣΑΝΤ (ΚΑΤΑΡ) 8, Σεπαχάν (Ιράν) 7, Αλ Αχλί (Η.Α.Ε.) 7.
Πέμπτος όμιλος
Πόανγκ Στίλερς-Μπουριράμ Γιουνάιτεντ 0-0
Σαντούνγκ Λούνενγκ-Σερέζο Οσάκα 1-2
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΑΝΓΚ ΣΤΙΛΕΡΣ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ) 12, ΣΕΡΕΖΟ ΟΣΑΚΑ (ΙΑΠΩΝΙΑ) 8, Μπουριράμ Γιουνάιτεντ (Ταϊλάνδη) 6, Σαντούνγκ Λούνενγκ (Κίνα) 5.
Έκτος όμιλος
Σεούλ-Γκουάν Πεκίνου 2-1
Σανφρέσε Χιροσίμα-Σέντραλ Κοστ Μάρινερς 1-0
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΟΥΛ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ) 11, ΣΑΝΦΡΕΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ (ΙΑΠΩΝΙΑ) 9, Γκουοάν Πεκίνου (Κίνα) 6, Σέντραλ Κοστ Μάρινερς (Αυστραλία) 6.
Έβδομος όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΟΥΑΝΖΟΥ ΕΒΕΡΓΚΡΑΝΤΕ (ΚΙΝΑ) 10, ΤΣΟΝΜΠΟΥΚ ΧΙΟΥΝΤΑΪ ΜΟΤΟΡΣ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ) 8, Βίκτορι Μελβούρνης (Αυστραλία) 8, Γιοκοχάμα Μαρίνος (Ιαπωνία) 7.
Όγδοος όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΕΣΤΕΡΝ ΣΙΝΤΝΕΪ ΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) 12, ΚΑΒΑΣΑΚΙ ΦΡΟΝΤΑΛΕ (ΙΑΠΩΝΙΑ) 12, Ουλσάν Χιουντάι (Νότια Κορέα) 7, Γκιζού Ρένχε (Κίνα) 4.
Και το πρόγραμμα της φάσης των «16» του AFC Champions League (6-14/05):
Αλ Ιτιχάντ (Σαουδική Αραβία)- Αλ Σαμπάμπ (Σαουδική Αραβία)
Αλ Τζαζίρα (Η.Α.Ε.)-Αλ Αΐν (Η.Α.Ε.)
Αλ Σαντ (Κατάρ)-Φούλαντ (Ιράν)
Μπουνιοντκόρ (Ουζμπεκιστάν)-Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία)
Τσόνμπουκ Χιουντάι Μότορς (Νότια Κορέα)-Πόανγκ Στίλερς (Νότια Κορέα)
Σερέζο Οσάκα (Ιαπωνία)-Γκουανζού Εβεργκράντε (Κίνα)
Καβασάκι Φροντάλε (Ιαπωνία)-Σεούλ (Νότια Κορέα)
Σανφρέσε Χιροσίμα (Ιαπωνία)-Ουέστερν Σίντνεϊ Ουόντερερς (Αυστραλία)
Σημείωση: Θα ακολουθήσει κλήρωση για τους προημιτελικούς (19-27/08), ημιτελικούς (16/09-01/10) και τελικούς (25/10-01/11).














Πηγή: onsports.gr

«Προλάβετε…»

«Προλάβετε…»Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων έχουν απομείνει για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με την «πράσινη» ΠΑΕ να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους πως συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με περιορισμένο αριθμό και από σήμερα 24 Απριλίου μετά τις 13:00 θα μπορούν να προσέλθουν στα εκδοτήρια της Θύρας 4 και οι φίλαθλοι που δεν ανήκαν στην ομάδα χρονικής προτεραιότητας.

Κάθε φίλαθλος μπορεί πλέον να προμηθευτεί από δύο εισιτήρια στο όνομά του, μόνο με την επίδειξη της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από τα εκδοτήρια της ΘΥΡΑΣ 4 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (από σταθερό: 801 111 1908, από κινητό: 2106870700), καθημερινές 09:30 - 17:30.

Ιταλικές... μάχες για Μανωλά!!

Τουλάχιστον πέντε με έξι ομάδες από την Ιταλία έχουν στις λίστες τους για το καλοκαίρι τον Κώστα Μανωλά. Μπορεί να μην υπάρχει αυτήν την στιγμή τίποτα το προχωρημένο για τον διεθνή στόπερ όμως δεν είναι και λίγες οι ομάδες που αναζητούν πληροφορίες για εκείνον και δείχνουν έτοιμες να μπουν στην... μάχη της διεκδίκησής του. Αρκετές είναι από την γειτονική Ιταλία. Ομάδες όπως οι Ρόμα, Λάτσιο, Τζένοα, Ουντινέζε και όχι μόνο που θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα για τον Κώστα Μανωλά. Μην ξεχνάμε επίσης τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει ακόμα και για την Γιουβέντους. Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη και στο παρελθόν οι εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτές που τον ανέδειξαν ακόμα πιο πολύ και σε Αγγλία και σε Ιταλία αλλά και σε Γαλλία και Γερμανία. Την Τετάρτη πάντως ο Έλληνας άσος βρέθηκε στο κλειστό του ΣΕΦ για να δει από κοντά το ματς του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο κλειστό των Πειραιωτών βρέθηκαν και οι Νταβίντ Φουστέρ, Μπάλας Μέγιερι, Αριέλ Ιμπαγάσα αλλά και ο Κούλης Δουρέκας. Εκεί ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.Πηγή: gazzetta.gr

«Καρφιά» Μπεκενμπάουερ για Πεπ!!

Ευθείες βολές από τον Φραντς Μπεκενμπάουερ στον Πεπ Γκουαρδιόλα, λέγοντας πως αν συνεχίσει η Μπάγερν να αγωνίζεται σαν τη Μπαρτσελόνα, δεν θα τη βλέπει κανείς!
Μπορεί οι Βαυαροί να ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας στο «Μπερναμπέου», κατά κοινή ομολογία όμως τους κολακεύει το τελικό 1-0, κάτι που επισήμανε στις δηλώσεις του και ο επίτιμος πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης.
«Η κατοχή δεν λέει τίποτα όταν ο αντίπαλος δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που η Ρεάλ έβαλε μόνο ένα γκολ!», ανέφερε αρχικά ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι:
«Είναι το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι που έχω δει από τη Ρεάλ», αλλά να αφήσει και σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο ανάπτυξης της Μπάγερν:
«Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως η Μπαρτσελόνα, ο κόσμος θα μας βαρεθεί και κανείς δεν θα έρχεται να μας δει».
Πηγή: gazzetta.gr

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Μεσίνα!!

O Αρης Λαούδης γράφει για τον Ιταλό που θα βλέπει εφιάλτες από το άγχος μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, τον Παναθηναϊκό που έχει αποδεδειγμένα τον τρόπο και τον Αντώνη Φώτση που έσωσε την ομάδα του, αλλά και τον... Ούκιτς
Και να ΄σαι τώρα Μεσίνα, να ‘χεις δεχτεί ουκ ολίγα χτυπήματα στην καριέρα σου από τον Παναθηναϊκό, να έχεις στα χέρια σου πυρηνικά όπλα, να κρατάς το πλεονέκτημα και την πρόκριση στα χέρια σου μετά το 2-0 και να κινδυνεύεις πλέον να γράψεις… ιστορία ως ο πρώτος προπονητής που θα μείνει εκτός φάιναλ φορ με ολική ανατροπή…
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έφερε τη σειρά στα ίσια κι αυτό που κατάφερε πλέον είναι να βάλει την ΤΣΣΚΑ στα σχοινιά, σε πολύ χειρότερη ψυχολογική κατάσταση απ’ ό,τι στο ξεκίνημα της σειράς.
Εννοείται πως οι Ρώσοι παραμένουν το φαβορί, είναι δεδομένο πως διαθέτουν περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις, αλλά άντε τώρα να πεις πως σ’ ένα παιχνίδι με τον Διαμαντίδη και τον Φώτση απέναντί σου, μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με την μπάλα να ζυγίζει 100 κιλά και τους περισσότερους από τους παίκτες σου να κρύβονται από το 35’ και μετά στους δύο τελευταίους αγώνες…
Το δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει τον σωστό τρόπο σκέψης για να αντιμετωπίσει το τελευταίο παιχνίδι κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί στα τρία από τα τέσσερα ματς. Η συνταγή είναι μία και δεν είναι άλλη από την προσπάθεια των «πράσινων» να κλείσουν ασφυκτικά τη ρακέτα, ρισκάροντας σουτ από την περιφέρεια και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Τεόντοσιτς. Οι Τζάκσον και Πάργκο δεν απειλούν, άλλα γκαρντ δεν υπάρχουν και ελλείψει του Σέρβου, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει άλλο πλάνο από το να ψάξει το λόου ποστ ή να δώσει την μπάλα στον Ουίμς για να παίξει ένας εναντίον ενός…
Στην επίθεση, ο Αλβέρτης επιχείρησε να τρέξει και το ‘κανε περισσότερο με τους ψηλούς κι όχι με τους κοντούς. Είδαμε για παράδειγμα τον Λάσμε να μετατρέπεται σε πλέι μέικερ στην α’ περίοδο και να διασχίζει με ντρίπλα το γήπεδο, απλά και μόνο για να εκμεταλλευτεί την αργοπορία του Καούν που βρισκόταν πέντε μέτρα πίσω του. Είδαμε μέχρι και τον Μπατίστ να κάνει υπέρβαση σ’ αυτό το κομμάτι και βέβαια τον Μαυροκεφαλίδη που έδωσε ρεσιτάλ, επιβεβαιώνοντας πως είναι αναγεννημένος με την αλλαγή προπονητή και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αλβέρτης.
Ο διεθνής σέντερ ήταν «κλειδί» με τους οκτώ σερί πόντους και το πλέον εντυπωσιακό δεν είναι ότι τους έβαλε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, αλλά η σιγουριά που αισθανόταν κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας σε απόσταση βολής. Ούτε την πάσα έψαχνε για να την ξεφορτωθεί, ούτε δεύτερες σκέψεις είχε φοβούμενος ότι θα επιστρέψει στον πάγκο, απλά κοιτούσε το καλάθι και η μοναδική του στόχευση ήταν με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημά του. Βέβαια, στην διαδικασία αυτή βοήθησε και η επιλογή του Μεσίνα που επέμενε με τους βαρύτερους Καούν, Κρστιτς στο μαρκάρισμά του, ρισκάροντας στην άμυνα για να κερδίσει στην επίθεση, με τη διαφορά πως η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σ' αυτούς τους δύο και ο Παναθηναϊκός βγήκε κατά κράτος κερδισμένος από τη μονομαχία.
Αναμφισβήτητα το βραβείο του MVP πάει με τα 1.000 στον Φώτση απλά και μόνο για το μεγάλο τρίποντο της ισοφάρισης. Είναι ελάχιστοι οι παίκτες στην Ευρώπη που μπορούν να πάρουν μια τέτοια προσπάθεια, υπό αυτές τις συνθήκες, και ανεξάρτητα αν θα τη μετατρέψουν σε καλάθι ή όχι… Πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ μόνο τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Φώτση και τον Ναβάρο, παίκτες δηλαδή που το ‘χουν κάνει πολλάκις και για να το κάνουν ξανά και ξανά θα πρέπει να έχουν κερδίσει, αλλά και να έχουν χάσει ματς μ’ αυτό τον τρόπο.
Ο Φώτσης λύτρωσε τον Παναθηναϊκό, αλλά λύτρωσε και τον Ούκιτς που μπορεί και να έμενε άυπνος με την γκάφα στην κανονική διάρκεια. Είναι αδιανόητο να απομένουν 2,9’’, να είσαι μπροστά στο σκορ με 63-62 και να επιλέγεις να ευστοχήσεις τη δεύτερη βολή, δίνοντας σε ομάδα του Μεσίνα την ευκαιρία για ολοκληρωμένη επίθεση, μετά από τάιμ άουτ και επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου…
Η υπόθεση δεν χωράει καν συζήτηση… Προσπαθείς να στείλεις την μπάλα όσο γίνεται πιο βασανιστικά στο σίδερο, να κερδίσεις έστω και κλάσματα του δευτερολέπτου, να διεκδικήσεις το ριμπάουντ και να αναγκάσεις τον αντίπαλο να διασχίσει ολόκληρο το γήπεδο (κι όχι το μισό) για να σε απειλήσει… Και βεβαίως, ευθύνη γι αυτή την επιλογή δεν έχει μόνο ο Ούκιτς, αλλά και ο πάγκος που όφειλε να έχει το «καθαρό» μυαλό και να ξέρει πρώτα απ’ όλα αν ο αντίπαλος έχει ή δεν έχει ταιμ άουτ.
Μικρό το κακό θα πείτε, και πολύ σωστά, αλλά σκεφτείτε πως αν το πόδι του Φριτζόν ήταν δύο εκατοστά πιο πίσω, τώρα θα συζητούσαμε σε διαφορετική βάση.

Υ.Γ.: Μακάρι για τον Παναθηναϊκό να απουσιάσει και από το πέμπτο παιχνίδι ο Τεόντοσιτς. Καθαρά μπασκετικά και ανεξάρτητα αν ο Σέρβος βάλει ή χάσει τα… τρελά του, η παρουσία του στο παρκέ θα αναγκάσει τους «πράσινους» να έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση στην περιφέρεια απ’ αυτή που είχαν μέχρι σήμερα. Κι αυτό από μόνο του δεν είναι καλό, από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει πλέον τον τρόπο...

Υ.Γ2: Μακράν MVP της σειράς είναι ο Ματσιούλις που αναγκάζεται να παίξει και για τον Μπράμο στη θέση «3». Ο ομογενής γκαρντ χρωστάει ένα καλό παιχνίδι, έχει 1/14 τρίποντα (!) στα τέσσερα ματς και μπορεί να μην είναι ο μεγάλος σουτέρ που εκτελεί κάθε αντίπαλο από τα 6,75μ., αλλά σίγουρα το ποσοστό αυτό δεν τον αντιπροσωπεύει... Η συμβολή του Ματσιούλις δεν φαίνεται μόνο στους πόντους, αλλά και στα φάουλ που αναγκάζεται να κάνει, καθώς είναι ένας από τους λίγους παίκτες που μπορούν να μαρκάρουν τα ψηλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ από τη θέση «2» έως τη θέση «4».

Υ.Γ3: Άλλο ένα μεγάλο «μπράβο» στον Ολυμπιακό που κάνει την δική του υπέρβαση απέναντι σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, αν ο Μπαρτζώκας λεγόταν Λάσο κι έχανε δύο ματς με τον ίδιο τρόπο, το πιθανότερο είναι πως θα τον είχαν κρεμάσει... Και για να αντιληφθεί κανείς την επιτυχία του Ολυμπιακού, μετρά δύο σερί νίκες επί ενός αντιπάλου που μέχρι σήμερα είχε ρεκόρ 55-3 σε Ισπανία και Ευρωλίγκα!
Πηγή: gazzetta.gr

Ολυμπιακός σημαίνει να ονειρεύεσαι!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολίαζει τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, θεωρεί άθλο το ό,τι η σειρά πήγε σε πέντε ματς με την Ρεάλ να παραμένει φαβορί και ανατριχιάζει στο «τρεις νίκες μακριά από το θαύμα θαυμάτων». Προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά. Αδυνατώ. Είναι τόσες πολλές. Ας προσπαθήσω όμως και ας δούμε πως θα με οδηγήσει αυτό το κείμενο.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη την τελευταία τριετία εκτός Final 4. Δεν πίστευα πως η σειρά θα πήγαινε σε πέντε ματς. Δεν πίστευα πως θα ερχόταν η σημερινή νύκτα και θα υπήρχαν ελπίδες. Όχι λόγω των ικανοτήτων των ανθρώπων που απαρτίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά λόγω της «υπερηχητικής» Ρεάλ. Να ’μαστε εδώ όμως να ετοιμάζουμε βαλίτσες για την Μαδρίτη.
Η ΡΕΑΛ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ 30’ ΑΚΟΜΗ
Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα. Δε χάνει το συγκεκριμένο προνόμιο επειδή ηττήθηκε δύο σερί φορές από τον Ολυμπιακό, αλλά η Ρεάλ είναι κουρασμένη. Το ματς της Παρασκευής θα είναι το έβδομο σε 14 μέρες! Αδιανόητο. Έπαιξε Παρασκευή (11/4) στο Κάουνας, Κυριακή με Εστουντιάντες (13/4). Μ. Τρίτη ξεκίνησε η σειρά με τον Ολυμπιακό και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (25/4)!
 Ο Ολυμπιακός αρχίζει και βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά αυτό οφείλεται και στον καταπληκτικό του κόσμο. Στο Palacios θα είναι διαφορετικά.
Διαφωνώ με όλους όσοι υποστηρίζουν πως η Ρεάλ έπαψε να είναι φαβορί. Οι Μαδριλένοι είναι για 30 αγωνιστικά λεπτά ακόμη το φαβορί. Αν τώρα μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του τελευταίου αγώνα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης είναι κοντά στο σκορ, τα λευκά σορτσάκια των παικτών του Πάμπλο Λάσο θα αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα.
Στο ΣΕΦ έδειξαν πάντως πως έχουν μικρή καρδούλα…
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΟΛΙΝΣ
Αν δείτε τη στατιστική του Μάρντι Κόλινς και διαβάσετε τη συνέχεια στην παράγραφο ίσως με πείτε τρελό. 2 πόντοι με 1/3 δίποντα, 2 ασίστ, 4 φάουλ, 1 ριμπάουντ. Για μένα ήταν πολυτιμότερος από τον Ντάνστον και τον Σπανούλη μαζί. Το παλικάρι διάβασε σωστά κάθε κατοχή μπάλας, δημιούργησε προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, έπαιξε αμυνάρα και πρόσθεσε έναν μπελά στον Λάσο. Χίλια μπράβο. Η καρδούλα του ξέρει τι έχει περάσει.
Αλήθεια αυτοί που τον αποδοκίμασαν το βράδυ με την Αρμάνι, πόσο ηλίθιοι πρέπει να αισθάνονται.
Προς Θεού δεν είναι κανένας παικταράς, αλλά διάολε κάτι καλό κάνει.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Σεμιναριακού επιπέδου κοουτσάρισμα. Ο Μπαρτζώκας έχει δέσει κόμπο τον Λάσο στα δυόμιση τελευταία ματς (υπολογίζω και το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου παιχνιδιού). Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στην άμυνα. Στο τέταρτο ματς κάνει υποδειγματικό ροτέισον, κάνει αλλαγές για τα φάουλ όπως του Κατσίβελη, βάζει προβλήματα στον αντίπαλο συνέχεια.
Καλύτερο όλων όμως… Το τάιμ άουτ που παίρνει 5.01 πριν τη λήξη του ματς. Σκορ 57-51. Επαναφορά από baseline και 7 δευτερόλεπτα για επίθεση. Σχεδιάζει το τέλειο σύστημα και ο Λοτζέσκι ευστοχεί αμαρκάριστος από την κορυφή για το 60-51. ΤΕΛΕΙΟ!
ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
Πως τα έφερε έτσι η σεζόν και ο Ολυμπιακός βρίσκεται τρεις νίκες από το θαύμα. Βασικά από το θαύμα θαυμάτων.
Προσωπικά για μένα το γεγονός ό,τι πήγε την Ρεάλ Μαδρίτης σε πέντε ματς είναι ΑΘΛΟΣ. Μπορείτε να έχετε διαφορετική άποψη, αλλά για μένα είναι άθλος και μόνο που έφτασε εδώ με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Με τόσους τραυματισμούς, με τόσες ατυχίες και φυσικά με τόση πίεση.
ΥΓ: Ολυμπιακός σημαίνει να ονειρεύεσαι…
ΥΓ2: Θυμάμαι πως ήμουν πέρυσι το διήμερο μεταξύ τέταρτου και πέμπτου ματς με την Εφές. Πόσο άγχος είχα. Αϋπνίες και μία σκέψη συνέχεια στο μυαλό μου, «το 0-2 δεν έχει ανατραπεί ποτέ, εμάς βρήκες πάλι ρε Θεέ να το κάνεις και αυτό; Γιατί να το ζήσουμε»; Σίγουρα κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στην Μαδρίτη.
ΥΓ3: Για να προλάβω ορισμένους που θα ρωτήσουν, «ο μυρωδιάς ο Μπαρτζώκας γιατί δεν έπαιζε αυτή την άμυνα από το πρώτο ματς της σειράς»; Γιατί κάθε προπονητής κρατάει για το τέλος το πλεονέκτημά του. Αν το είχε κάνει από την αρχή και ειδικά μέσα στην Μαδρίτη αφενός δε θα του εξασφάλιζε νίκη, αφετέρου θα είχε δώσει μία εβδομάδα καιρό στον Λάσο να βρει λύση. Τώρα έχει 3 μέρες…
ΥΓ 4: Τρεις νίκες μακριά… Το λέω για να το εμπεδώσω εγώ, όχι εσείς.
Πηγή: gazzetta.gr

Η καλύτερη επιλογή!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον προπονητή – πολυτέλεια, που συγκεντρώνει το πιο πλήρες πακέτο που θα μπορούσε να βρει αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός.
Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλώς καλό μαντάτο για τον Ολυμπιακό η είδηση της συμφωνίας ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Μίτσελ για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη έναν χρόνο. Διότι δεν είναι μόνο που πρόκειται για “όλα σε ένα” προπονητή, δηλαδή της κατηγορίας που τον κάνει να μοιάζει ιδανική επιλογή για έναν πάγκο με τις απαιτήσεις που έχει αυτός του Ολυμπιακού. Είναι και το ίδιο το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η συμφωνία για τον Ολυμπιακό: ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής, που έχει δει το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων για διάσημους ευρωπαϊκούς πάγκους, νιώθει και αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός καλύπτει τις φιλοδοξίες του, και συγχρόνως φτάνει στην εκτίμηση ότι όσα του προσφέρει ο Ολυμπιακός προκειμένου να φτιάξει την έκδοση της επόμενης σεζόν του επιτρέπουν να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει προοπτικές προόδου και εξέλιξης, σε θέαμα και επίτευξη στόχων συγκριτικά με την τρέχουσα σεζόν.
Ενας προπονητής με το ποδοσφαιρικό brand name και τις φιλοδοξίες του Μίτσελ δεν θα αποφάσιζε να μείνει αν δεν πίστευε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τουλάχιστον στο ίδιο ύψος επιτυχίας με το φετινό. Ούτε τα λεφτά του λείπουν, ούτε οι διασυνδέσεις του Ισπανού. Θα μπορούσε να εξαργυρώσει την φετινή επιτυχία της παρουσίας στην φάση των 16 του Champions League, μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την προώθηση – ανάδειξη ποδοσφαιριστών για να βρει μια καλή δουλειά σε ένα πιο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κι αν δεν έβρισκε πάγκο, αν πίστευε ότι θα τον φθείρει η παραμονή στον Ολυμπιακό θα έλεγε αντίο και θα πήγαινε να ξεκουραστεί μέχρι να του παρουσιαστεί μια καλή ευκαιρία. Για να μένει, πιστεύει ότι μπορεί να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με επιτυχίες. Κι αυτό είναι σπουδαίο νέο για τον Ολυμπιακό.
Το “πακέτο” του Μίτσελ είναι το πιο πλήρες που θα μπορούσε να βρει αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός: διάσημος προπονητής, με διασυνδέσεις σε όλο τον πλανήτη, με αποδεδειγμένη ικανότητα να συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με την ευρωπαϊκή πορεία και την ανάδειξη Ελλήνων ποδοσφαιριστών, με εμπειρία και εξοικείωση με τις ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος, με φιλοδοξίες και άρα υψηλά προσωπικά κίνητρα, και με διάθεση να δουλεύει στην Ελλάδα. Ολα αυτά μαζί ένας ελληνικός σύλλογος θα δυσκολευόταν πάρα πολύ να τα βρει σε έναν προπονητή και να τον πείσει για να τον φέρει στα μέρη μας για δουλειά.
Δεν έχω ιδέα τι σκοπεύει να επιχειρήσει ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της ανακαίνισης του ρόστερ του και της αναβάθμισης του ποδοσφαιρικού λογισμικού του. Δεν ξέρω ούτε πόσα ούτε πώς θα τα ξοδέψει, πόσους και ποιους ποδοσφαιριστές θα αποκτήσει. Το βέβαιο πάντως είναι ότι στη δεδομένη στιγμή δημιουργεί την καλύτερη προοπτική για την επόμενη σεζόν του, διότι εξελίσσει τον σχεδιασμό με την καλύτερη περίπτωση προπονητή που, ρεαλιστικά, θα μπορούσε να έχει στον πάγκο του.
Πηγή: gazzetta.gr

Οσα δεν έκανε ο Φέργκιουσον!!

Ο Γιώργος Καραμάνος αναδημοσιεύει ένα προφητικό -μέσω Λίβερπουλ- Ball Boy για την απόλυση Μόγιες και αυτό που δεν έφτιαξε επί 26 χρόνια ο Σερ Αλεξ. Ηταν 2 Οκτωβρίου όταν γράφτηκε το εν λόγω κείμενο. Λίγες μέρες νωρίτερα η Γουέστ Μπρομ είχε περάσει νικηφόρα από το «Ολντ Τράφορντ» και είχε ολοκληρώσει μία κάκιστη πρώτη εικόνα για τη Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγιες. Ωστόσο, σε αυτό το Ball Boy δεν υπήρξαν κατηγορίες για τον τέως πλέον κόουτς της, αλλά για το μεγάλο αφεντικό που ποτέ δεν φρόντισε να αφήσει μία σωστή διάδοχη κατάσταση...
«Ενα παλιό ξύλινο τραπέζι, μερικές πλαστικές καρέκλες, ένα κομμένο χαλί, ένα ημερολόγιο στον τοίχο. Δίπλα του αποκόμματα εφημερίδων, σκισμένες φωτογραφίες γυναικείων μοντέλων. Και όλα αυτά σε ένα δωματιάκι 3Χ3». Τίποτα από την λιτή περιγραφή του Μπομπ Πέισλι δεν μαρτυρούσε ότι o χώρος στον οποίο αναφερόταν, υπήρξε ίσως το πιο διάσημο μέρος ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας. Και όμως μιλούσε για το περίφημο «Boot Room» της Λίβερπουλ, αυτό που για σχεδόν 30 χρόνια φρόντισε για την εκπληκτική όχι απλά ομαλή, αλλά τέλεια και διαρκώς ανοδική- διαδοχή από τον Μπιλ Σάνκλι στον Μπομπ Πέισλι, τον Τζο Φάγκαν έως και τον Κένι Νταλγκλίς.
Ηταν κάπου στα '60ς, όταν ο πρώτος, ο Σάνκλι πήρε το δωματιάκι που βρισκόταν δίπλα από τα αποδυτήρια των γηπεδούχων στο «Ανφιλντ» και έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα αγγλική και ευρωπαϊκή κυριαρχία των Κόκκινων (1964-'90) με 13 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 13 Τσάριτι Σιλντ, 4 Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα UEFA και 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης. Εκεί λοιπόν μαζεύονταν πολύ συχνά οι Σάνκλι, Πέισλι, Φάγκαν, αλλά και οι Τομ Σόντερς, Ρούμπεν Μπένετ και συζητούσαν για τακτικές, αναλύσεις αντιπάλων, μα πάνω απ' όλα μοιράζονταν το ίδιο όραμα για τις αξίες που διέπουν τη Λίβερπουλ, δημιουργώντας ουσιαστικά τον μύθο της.
Τον Σάνκλι αντικατέστησε το 1974 ο Πέισλι, ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε τα ηνία στον Φάγκαν το 1983 και με τον Κένι Νταλγκλίς να αναλαμβάνει κατόπιν. Ο Σκοτσέζος μπορεί να μην είχε μαθητεύσει εξ ολοκλήρου στο «Boot Room», αλλά τόσο ο Πέισλι όσο και ο Φάγκαν είχαν αρχίσει από τότε που ήταν ακόμα παίκτης της ομάδας, να τον καλούν σταδιακά, μιας και είχε φανεί από νωρίς ότι θα γινόταν ο επόμενος μάνατζερ των Reds. Ο Νταλγκλίς τα πήγε τέλεια, δικαιώνοντας τους προκατόχους του. Το μυστικό ήταν πως δεν άλλαξε τίποτα και εκείνος ήταν που σήκωσε το τελευταίο πρωτάθλημα το 1990.
Με την αποχώρηση του την επόμενη χρονιά, τη δουλειά ανέλαβε ο Γκρέιαμ Σούνες. Ο επίσης Σκοτσέζος μπορεί να υπήρξε ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, αλλά δεν είχε καμία απολύτως επαφή με το «Boot Room». Ο Σούνες λοιπόν έκανε το λάθος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές τόσο στην αγωνιστική φιλοσοφία όσο -κυρίως- στο τεχνικό επιτελείο και αυτό του κόστισε την απόλυση του τρία χρόνια αργότερα, έχοντας συλλέξει μονάχα ένα Κύπελλο. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι οι αλλαγές του Σούνες κόστισαν τα μέγιστα στο σύλλογο που όπως φάνηκε μακροπρόθεσμα, απώλεσε πολλά winner χαρακτηριστικά και δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ ξανά στην κορυφή του Νησιού. Μάλιστα εκείνος ήταν που θεώρησε αχρείαστο εκείνο το δωματιάκι και το μετέτρεψε σε μικρή αίθουσα Τύπου.
Αφορμή για όλη αυτή την εξιστόρηση της μυθικής περιόδου των Κόκκινων (όπως και όλου του κειμένου γενικότερα) αποτέλεσε μία δήλωση του Ερικ Στιλ τέλη Νοέμβρη μετά τη συντριβή (4-1) από τη Σίτι. Ο εν λόγω κύριος ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος αποκάλυψε μία λεπτομέρεια που ίσως εν μέρει να εξηγεί το αποτυχημένο εγχείρημα του Ντέιβιντ Μόγιες στην δυσκολότερη προπονητική διαδοχή στην ιστορία του αθλήματος. Ο Στιλ ανέφερε ότι ο Αλεξ Φέργκιουσον είχε συμβουλέψει τον αντικαταστάτη του να μην αλλάξει το τεχνικό επιτελείο του. «Κράτησε τους κοντά σου. Τουλάχιστον για την αρχή και εκείνοι ξέρουν, θα σε οδηγήσουν στα δύσκολα», φέρεται να είχε προτρέψει ο Σερ Αλεξ τον συμπατριώτη του.
Το λάθος του Μόγιες
Ωστόσο, ο Μόγιες έκανε τα... δικά του. Εδιωξε τον Στιλ και κυρίως τον βοηθό του Φέργκι, τον Μάικ Φίλαν, οποίος υπήρξε και παίκτης της ομάδας (1989-'94), ενώ μόνος του αποχώρησε ο άλλος βοηθός, ο Ολλανδός Ρενέ Μιούλενστιν που προτίμησε να δουλέψει σε Ανζί και Φούλαμ. Αντί του Φίλαν, δουλειά έπιασε ο Φιλ Νέβιλ, ο οποίος είχε το συν του παρελθόντος του στο σύλλογο και το ότι ήξερε καλά το τι ζητάει ο Μόγιες, τον οποίο υπηρέτησε ως παίκτης στην Εβερτον. Με λίγα λόγια, όλα τα παραπάνω θυμίζουν την ιστορία με τον Γρέιαμ Σούνες και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη φιλοσοφία του «Boot Room». Δεν ήταν όμως το μεγάλο λάθος του διαδόχου, αλλά του προκάτοχου.
Το λάθος του Φέργκι
Στις 26 σεζόν του στο «Ολντ Τράφορντ» ο Φέργκιουσον δεν φρόντισε ποτέ για τη διάδοχη κατάσταση. Δεν εκπαίδευσε κάποιον. Δεν επέλεξε έναν εκλεκτό για να τον μυήσει στα μυστικά του (σ.σ.: ο Κάρλος Κεϊρός αποδείχτηκε αστεία περίπτωση). Δεν έστησε το δικό του δωματιάκι για ποδοσφαιροκουβέντα με 2, 3, 4 δικούς του ικανούς μπαλαδόρους. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει με τον Ράιαν Γκιγκς ή τον Πολ Σκόουλς για παράδειγμα (φυσικά και δεν μετράει με τον τρόπο που αναλαμβάνουν τώρα από σπόντα). Να αποσυρόταν και να τους έδινε τη δουλειά. Δεν το έπραξε. Προτίμησε να την δώσει σε κάποιον απ' έξω που δεν είχε περάσει ποτέ του το κατώφλι των αποδυτηρίων των γηπεδούχων του «Θεάτρου των Ονείρων». Και ο Μόγιες που δεν ήξερε, δεν ρώτησε και τελικά δεν έμαθε.
Εννοείται πως το σφάλμα ήταν διπλό. Τόσο του Μόγιες με τις ριζικές αλλαγές με το καλημέρα όσο και του Φέργκι που στα 26 απολυταρχικά χρόνια του στο Μάντσεστερ δεν φαίνεται να ασχολήθηκε όσο έπρεπε και από χρόνια τώρα με την -μετά από αυτόν- ζωή της ομάδας. Ολα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μία σοβαρή αιτία που να εξηγεί κατά πολύ το γιατί ο διάδοχος του οδήγησε τους Κόκκινους Διαβόλους στη χειρότερη χρονιά τους από το 1989.
Σίγουρα μέσα σε όλα αυτά μπαίνουν και τα αγωνιστικά αίτια, αλλά νομίζω πως στην πραγματικότητα έπονται. Το ότι κάθε φορά που έστριβαν οι Φέρντιναντ, Βίντιτς τρίζουν τα πονεμένα γόνατα τους, το ότι είχε τραυματισμό ο Φαν Πέρσι, το (μισο)αδειανό από ποιότητα κέντρο που δεν παράγει, τα άκρα που δεν τραβάνε. Σε όλα αυτά προσθέστε και τις ευθείς κατηγορίες του Μόγιες για τους παίκτες του μετά από κάποιες ήττες όπως π.χ. τότε από τη Γουέστ Μπρομ («δεν έπαιξε καλά καμία γραμμή μας»), κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ο Φέργκι που τους τα... έχωνε εντός των τειχών και όχι δημοσίως και θα έχετε ένα μεγάλο κομμάτι της εξήγησης για το αρνητικό αυτό φαινόμενο της φετινής Γιουνάιτεντ.
Μετά το 4-1 από τη Σίτι οι Αγγλοι είχαν γράψει πως ο Μόγιες έπιασε πάτο. Τελικά δεν ήταν έτσι, μιας και ακολούθησε η Μπρομ. Τελικά όπως αποδείχτηκε ούτε εκείνος ήταν ο πάτος, μιας και ακολούθησαν πολύ χειρότερα με την αποτυχία της εξόδου στην Ευρώπη να είναι το μεγαλύτερο κάζο. Και μπορεί να ήταν ακόμα πολύ νωρίς όταν γράφτηκε τούτο το κείμενο, αλλά αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε περίπτωση να αντιστραφεί η κατάσταση. Η υπομονή που μπορούσε να κάνει το κοινό του «Ολντ Τράφορντ και η διοίκηση δεν ήταν όπως παλιά. Τα πράγματα στη Γιουνάιτεντ έχουν αλλάξει άρδην από το 1989, τότε που κάποιοι οπαδοί της είχαν αναρτήσει ένα πανό κατά του Σερ Αλεξ: «Τρία χρόνια δικαιολογιών και ακόμα βλέπουμε μία αηδία. Δίνε του Φέργκι!» Η περίοδος χάριτος στον Μόγιες ήταν δεδομένο πως δεν θα ήταν τόσο μεγάλη...
Πηγή: gazzetta.gr

Κεφαλοκλείδωμα Αντσελότι σε Πεπ!!

«Ντου από Παντού» για το προβάδισμα πρόκρισης της Ρεάλ μετά το 1-0 επί της Μπάγερν.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη. Και σε τακτική και σε ευκαιρίες και σε τσαγανό. Και γι’ αυτό εκτιμώ ότι κέρδισε δίκαια. Θα μπορούσε, μάλιστα, να έχει κάνει το 2-0 σε μια από τις δυο τεράστιες ευκαιρίες που χάσανε στο α’ μέρος ο Ντι Μαρία και ο Κριστιάνο.
Στην τακτική
Όπως, βέβαια, νίκησε και ο Αντσελότι τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Κεφαλοκλείδωμα έκανε ο Ιταλός σε επίπεδο τακτικής.
Δεν ήξερε τι να την κάνει
Στο α’ μέρος η Ρεάλ κτυπούσε συνέχεια στην αντεπίθεση, ενώ η Μπάγερν είχε την μπάλα και δεν ήξερε τι να την κάνει.
Με εξαίρεση
Και στο β’ ημίχρονο η Ρεάλ ισορρόπησε και προσπάθησε πρώτιστα να μην κινδυνέψει. Και όντως με εξαίρεση την φάση του Γκέτσε, δεν είχε προβλήματα.
Πελαγώνει…
Η Μπάγερν εξακολουθεί μερικές φορές να κουράζει. Δεν είναι όπως πέρυσι που κένταγε στο παιχνίδι της. Φέτος σα να πελαγώνει όταν βρίσκει απέναντί της οργανωμένες άμυνες. Ή μήπως προκρίθηκε εύκολα με την Μάντσεστερ; Μια Γιουνάιτεντ, μάλιστα, που βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι.
Βολικός
Η ρεβάνς, λοιπόν, αναμένεται συναρπαστική. Ωστόσο, ο τρόπος που έπαιξε απόψε η Ρεάλ είναι βολικός και για τον επαναληπτικό. Έχει ταχύτητα στην αντεπίθεση, έχει οργάνωση στην άμυνά της κι έτσι μπορεί και πάλι να κάνει τη ζημιά.
Να μην είναι προβλέψιμη
Η Μπάγερν για να πετάξει έξω αυτή τη Ρεάλ θα πρέπει να μην είναι προβλέψιμη. Απόψε φαινόταν από μακριά κάθε φορά τι θέλει να κάνει. Κι έτσι η βασίλισσα δεν είχε πρόβλημα.
Μπετόν
Ο Πεπ, λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτεί περισσότερο για το πως θα διασπάσει την άμυνα – μπετόν της Ρεάλ. Αν τα καταφέρει, τότε η Μπάγερν μπορεί να γυρίσει το 1-0.Πηγή: sportdog.gr

Ο μπασκετικός Θεός ήταν πράσινος!!

Διαβάστε για το πώς παρά τα μαζεμένα λάθη των πρασίνων στο τέλος του κανονικού αγώνα και της παράτασης, ο Παναθηναϊκός μοιάζει ικανός να γράψει ιστορία!
Ο Ούκιτς δεν έχασε την βολή. Η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Διαμαντίδη. Η νίκη κόντεψε να χαθεί μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού. Ομως ο μπασκετικός Θεός ήταν πράσινος και δεν τιμώρησε κανένα λάθος των πρωταθλητών Ελλάδας.
Και πλέον οι πράσινοι έχουν κι αυτοί ματς μπολ. Στη Μόσχα, αλλά σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται. 40λεπτά έμειναν και ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να γράψει ιστορία. Να γίνει η πρώτη ομάδα που πέρασε σε φάιναλ φορ ανατρέποντας το σε βάρος της 2-0.
Η νίκη θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα αν ο Ουίμς δεν έβαζε 8 συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο δίλεπτο του 40λεπτου. Αν ο Ούκιτς δεν έβαζε τη δεύτερη βολή και άφηνε την ΤΣΣΚΑ να έχει επιθέση 2 δευτερολέπτων από το ένα καλάθι στο άλλο, στο τέλος της κανονικής διάρκειας.
Αν ο Διαμαντίδης δεν βιαζόταν στην τελευταία επίθεση της ομάδας του στην παράταση ή αν μάζευε το ριμπάουντ και δεν άφηνε στους Ρώσους ακόμα μία ευκαιρία στην παράταση.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε κανένα λάθος και το χρωστάει στις δύο παλιοσειρές, τον Φώτση και τον Διαμαντίδη. Ο Φώτσης ισοφάρισε με τρίποντο όταν η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να καθαρίζει το ματς στην παράταση και ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές έδωσε τη νίκη, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.
Πηγή: sportdog.gr

Ο Ολυμπιακός… διαλέγει ανατροπή!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Μαδρίτη για το τρίτο θαύμα σε ισάριθμα χρόνια στην Ευρωλίγκα και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr για το 2-2 και το γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη πετύχει.

Ο Ολυμπιακός… διαλέγει ανατροπή
Ας υποθέσουμε πως ρωτούσαμε δέκα ανθρώπους που δεν είχαν παρακολουθήσει την τέταρτη προημιτελική τιτανομαχία Ολυμπιακού-Ρεάλ στο ΣΕΦ και δίνοντάς τους τα τρία παρακάτω στοιχεία, τον καλούσαμε να… μαντέψει το αποτέλεσμα. Πρώτον, η «βασίλισσα» έμεινε στους 62 πόντους για πρώτη φορά φέτος και δεύτερον, έχει να παρουσιάσει ανάλογα «φτωχή» παραγωγικότητα από τις 25 Ιανουαρίου του 2013, όταν και νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Τρίτον, έμεινε για 10 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα χωρίς δίποντο ή τρίποντο, από τα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου μέχρι τα αντίστοιχα του δεύτερου.

Πόσοι από το… δείγμα πιστεύετε πως δεν θα απαντούσαν ότι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2; Φρονώ κανείς, ιδιαίτερα αν έχει έστω και μικρή επαφή με την ομάδα των θαυμάτων τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ. Θα αρκούσε μία και μόνο επίσκεψη στο «κοχλάζων», σε ανάλογες βραδιές ΣΕΦ, ή μία απλή ιδέα του πάθους, της αυταπάρνησης, της ψυχής και του «αρνούμαι να χάσω» που έχει δείξει πολλάκις ο back to back πρωταθλητής Ευρώπης. Έτσι, περίπου, ήταν το σκηνικό στον τέταρτο προημιτελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν το μίνιμουμ του στόχου που ήταν να γίνει και πέμπτο ματς στην Μαδρίτη, μετέφεραν το άγχος και την πίεση στην Ρεάλ, κάνοντάς την αγωνιστικά «φύλλο και φτερό» για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ.

Και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακότερο απ’ ότι τη Δευτέρα του Πάσχα, αφού η νίκη ήρθε σε έναν εντελώς άλλον ρυθμό –πιο αργό- τον οποί ήλεγξε απόλυτα ο Ολυμπιακός, υπό την άρτια καθοδήγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα για ένα ακόμα παιχνίδι. Ακόμα και αν η σειρά τελειώσει –φυσιολογικά βάσει πλεονεκτήματος και ταλέντου- 3-2, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει τη δική τους κατάθεση, το έχουν παλέψει υπέρ του δέοντος και άπαντες είναι έτοιμοι να υποκλιθούν για μία ακόμα φορά. Αν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο διαβατήριο μπει και ο τελικός προορισμός –Μιλάνο-, θα έχουμε ζήσει τα πάντα από την ομάδα του Πειραιά τη τελευταία τριετία. Όμως για να μπει και αυτή η… σφραγίδα, υπάρχουν ακόμα 40 πολύ δύσκολα λεπτά.

Σε αυτά, ο Ολυμπιακός καλείται να βρει δυνάμεις –αν αναρωτιέστε πως καταφέρνει να στέκεται όρθιος για τέταρτο ματς υψηλού επιπέδου σε οκτώ βράδια, η απάντηση είναι Ανδρέας Γκατζούλης- και με την ώθηση που έχει πάρει από τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο ΣΕΦ συν την… τεχνογνωσία για το πώς χάνει η Ρεάλ, να τα δώσει όλα για όλα, για το πριν από μία εβδομάδα, φαινομενικά ακατόρθωτο. Η ομάδα του Λάσο, θα έχει για πρώτη φορά φέτος το ΠΡΕΠΕΙ στο λεξιλόγιό της και μέχρι στιγμής έχει δείξει ιδιαίτερα τρωτή, όταν την ρίχνεις στα σχοινιά. Τώρα είναι για τα καλά σε αυτά, καθώς εκείνη ΔΙΑΛΕΞΕ και απειλείται με άνευ προηγουμένου κάζο. Μακάρι να το υποστεί…

Θα χρειαστούν ακόμα 40 λεπτά αφοσίωσης στο εξαιρετικό αμυντικό πλάνο, που εκτός από την εκπληκτική τακτική και τεχνική καθοδήγηση, εκτελείται με τρομερή διάθεση και ομαδική προσπάθεια, «αφύπνιση» παικτών όπως ο Σλούκας –σίγουρα θα είναι καλύτερος-, αδιαφορία για τυχών σφυρίγματα που θα πάρει η Ρεάλ και «αναπάντεχες» εμφανίσεις σαν των Παπαπέτρου και Κόλινς. Μπορεί ο ηρωικός για ένα ακόμα ματς Ντάνστον, τα καθοριστικά σουτ του Λοτζέσκι –απέδειξε πως μπορεί και στα δύσκολα- η σταθερά που λέγεται Μάντζαρης (καταπληκτικός), ο ανεβασμένος Πρίντεζης και οι «ανάσες» που προσφέρει -ακόμα και όταν όλη η… πεντάδα της Ρεάλ είναι πάνω του- ο Σπανούλης να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στα επινίκια, αλλά φρονώ πως ο… αφρός στη σαμπάνια, ανήκει στον φοβερό πιτσιρικά και τον Αμερικανό.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς, περιόρισε ξανά τη δημιουργία των περιφερειακών του αντιπάλου, ευτύχησε χάρη και στην άμυνά του οι «μερένχες» να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη σειρά «γήινοι» -κακοί- εκτελεστικά και πήρε άριστα στην αναλογία ασίστ-λαθών. Ευχαρίστησε-γέμισε μπασκετικά το κοινό του και όντας ήδη –τηρουμένων των αναλογιών- σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένος, θα πάει χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό. Η «βασίλισσα» παραμένει φαβορί, αλλά αυτά είναι για να… σπάνε.

Υ.Γ. Ο Πέτγουεϊ παίζει από το ημίχρονο του αγώνα της Δευτέρας με τράβηγμα στον προσαγωγό και τα δίνει όλα στην άμυνα και απόψε. Αν και λίγους μήνες στην ομάδα, άπειρος και ασυνήθιστος σε συνθήκες επαγγελματισμού, έχει μπει για τα καλά στη νοοτροπία αυτού που αντιπροσωπεύει τα τελευταία χρόνια ο μπασκετικός Ολυμπιακός. «Όλοι για έναν και ένας για όλους»…

Υ.Γ.1: Αν ο Στράτος Περπέρογλου καταφέρει να δώσει έστω και δέκα ποιοτικά λεπτά την Παρασκευή, οι πιθανότητες αυξάνονται σημαντικά… Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις φιλάθλων»

pol
Απαγορεύει η συγκέντρωση φιλάθλων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι τη σέντρα του τελικού στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την ημέρα του τελικού. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26-4-2014 και ώρα 20:00’ στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:
Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως“.

«Πρέπει να συγκροτηθεί σώμα»

xristoforidis-610x3502
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης. Μίλησε για την επόμενη μέρα στους “Κίτρινους” και τόνισε πως ανεξάρτητα από τα προσεχώς δικαστήρια, πρέπει να συγκροτηθεί σώμα στην νέα διοίκηση που ορίστηκε από το ειρηνοδικείο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για το αν υπάρχει δικομανία:
“Υπάρχει δικομανία από μια πλευρά. Ο Ερασιτέχνης και η Κοινωνία Μελών προτίμησαν καλώς για εμένα από το να ζητήσει Γενική Συνέλευση από το Δ.Σ της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό, να πάει σε αντικατάσταση στο δικαστήριο με δεδομένο πως υπήρχε νωπή εντολή από την Κοινωνία Μελών Άρη, την οποία επικύρωσε και το Δ.Σ της Κοινωνίας Μελών Άρη και το Δ.Σ του Ερασιτέχνη. Το ότι κράτησε τόσο πολύ η επιλογή του δικαστηρίου δεν σημαίνει πως είναι κακή επιλογή. Στην Γενική Συνέλευση θα μπορούσε να μην είχε προκηρυχτεί ακόμα. Με δεδομένο και κατά την προκήρυξη της θα μπορούσε ο κάθε ενδιαφερόμενος, άρα και ο κ. Σκόρδας να προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, αναβολές και ούτω καθεξής. Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή. Τα ασφαλιστικά μέτρα δικάζονται στις 13 Μάιου. Μπορεί να κατατεθεί νέο αίτημα προσωρινής διαταγής πιο νωρίς”.
Για το τι φοβάται πως θα χάσει ο Λάμπρος Σκόρδας:
“Το να ανησυχεί ο οποιοσδήποτε για την περιουσία του είναι λογικό και ανθρώπινο. Αυτό που δηλώνει η πλευρά του κ. Σκόρδα είναι πως η διοίκηση του είναι η καλύτερη λύση για τον Άρη. Δεν γίνεται ούτε για την περιουσιακή κατάσταση  του κ. Σκόρδα ούτε για τα οικονομικά του κ. Ματθαίου που συνέπλευσε μαζί του στα δικαστήρια. Θεωρεί πως δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση και για αυτό πρέπει να μείνει διοίκηση. Ο κ. Ματθαίου δήλωσε σε ερώτηση μου ότι όταν σε μια ανώνυμη εταιρεία το 70%  των μετόχων θέλει κάτι και το 2% θέλει κάτι άλλο επικρατεί το 70%. Κατά τα’ άλλα ισχυριζόταν ότι καλύτερη λύση για την διοίκηση του Άρη ήταν ο κ. Σκόρδας”.
Για το τι πρέπει να γίνει τώρα:
“Είναι προφανές το τι πρέπει να γίνει, πρέπει να συγκροτηθεί το σώμα. Για να είναι μια με την βούλα η διοίκηση Στεφανίδη πρέπει να συγκροτηθεί και το σώμα. Τώρα είναι πέντε άτομα διορισμένα που δεν έχουν κατανέμει ρόλους μεταξύ τους. Εύλογα δεν έγινε αυτό ως την τρίτη επειδή υπήρχε ανοιχτό δικαστήριο, πλέον αυτή την βδομάδα πρέπει να γίνει. Να γίνει γνωστοποίηση στην ΕΠΟ, στην Σούπερ Λιγκ και την Φούτμπολ Λιγκ. Μπορούν να το κάνουν. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον λαγό και δεν μπορείς να περιμένεις πότε και αν ο κ. Σκόρδας θα κάνει την επόμενη νομική του κίνηση. Το επόμενο δικαστήριο είναι προγραμματισμένο 13 Μαΐου. Αν οποιοσδήποτε πιστεύει πως ο Άρης έχει την πολυτέλεια να περιμένει για μια απόφαση που θα βγει τον Ιούνιο η τον Ιούλιο είναι αργά. Μιλάμε για δικαστήριο ασφαλιστικών, δεν βγαίνει την ίδια ημέρα. Τα δικαστήρια κλείνουν και ανοίγουν εφόσον καλοκαιριάζει ότι και να λέει αυτό για τους ρυθμούς εργασίας. Αν βγει τον Ιούλιο η απόφαση ότι και να λέμε θα αποφασίσουμε μετά τον Ιούλιο το που θα παίξει ο Άρης”.
Για το τραγικό συμβάν που συνέβη:
“Συνέβη ένα τραγικό συμβάν που πήρε και αυτό δημοσιότητα. Ο επιστήθιος φίλος του κ. Στεφανίδης, ο Βαγγέλης Τζωρτζίδης, σκοτώθηκε την προηγούμενη βδομάδα. Ήταν συγκάτοικοι στην Κομοτηνή και ήταν επιστήθιοι φίλοι. Ανθρώπινα βλέποντας το όταν κηδεύεις πρόωρα τον παιδικό σου φίλο, ο ανθρώπινος παράγοντας υπερέχει. Με πήρε τηλέφωνο ο Πάνος σε κακή κατάσταση και μου ζήτησε να τον βοηθήσω όσο μπορώ γιατί φυσικά δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Ήταν συγκάτοικοι και όσο σπούδασαν εκτός πόλης, δέθηκαν και παραπάνω. Ο Τζωρτζίδης ήταν νομικός σύμβουλος του ΕΟΠΕ. Ήταν και άνθρωπος του αθλητισμού”.
Για το αν πρέπει οι Στεφανίδης και Φουρλίγκας να παραιτηθούν από την ΚΜΑ:
“Με το που συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ της ΠΑΕ, εκτιμώ αύριο, θα παραιτηθούν από το Δ.Σ της ΚΜΑ. Το έχουν δηλώσει στο δικαστήριο και στα δικόγραφα, είναι σαφές. Για να γίνει ο κ. Στεφανίδης πρόεδρος εκτελεστικός θέλει άδεια του δικηγορικού συλλόγου. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες. Μου δόθηκε μια εντολή στις αρχές του Μάρτη που ακολουθώ. Δεν γνωρίζω ποιος θα αναλάβει ποια θέση”.
Για τις εξελίξεις σχετικά με το άρθρο 99:
“Αναμένεται απόφαση. Δεν το παρακολουθώ κάθε μέρα και δεν είναι υπόθεση που έχω αναλάβει εγώ. Αν εκδοθεί απόφαση με το έναν η τον άλλο τρόπο θα γίνει γνωστό. Χθες δεν είχε βγει απόφαση αλλιώς είναι προφανές πως θα το είχαν αναφέρει από την μεριά του κ. Σκόρδα”.
Για το αν η επαγωγή στο άρθρο 99 μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση επενδυτή:
“Είναι κάτι που θα βοηθήσει αλλά είναι και κάτι εξαιρετικά δύσκολο μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Δεν είναι να στηρίζεται ο Άρης σε κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θα στηριζόμουν σε αυτό. Στην καλύτερη περίπτωση η ομάδα θα αγωνίζεται στην Β’ εθνική και τα έσοδα της θα είναι πολύ λιγότερα από ότι στην Σούπερ Λιγκ”.
Για το αν μπορεί να προχωρήσει η διοίκηση να βρεθεί κάποιος επενδυτής:
“Ο Άρης από τις 14 Απριλίου που δημοσιεύθηκε η απόφαση αντικατάστασης διοίκησης, έχει διοίκηση. Η διοίκηση αυτή πρέπει να συγκροτήσει το σώμα και μέσα στο εξάμηνο που έχει διορία από την απόφαση του ειρηνοδικείου θα κάνει κάποιες ενέργειες είτε αναζητώντας επενδυτή, είτε παραδίδοντας της ομάδα σε όποιον ενδιαφερόμενο είτε κάνοντας ότι καλύτερο ώστε να υπάρξει μια καλύτερη μέρα στον Άρη”.
Πηγή: arenafm.gr